Dodaj do ulubionych

Prywatyzacja SPEC .SA

02.05.10, 21:30
Co sądzicie na temat prywatyzacji SPEC SA firmy która jest jedną z
lepszych firm w Warszawie przynosząca dochód miastu, mającą najniższe
ceny za ogrzewanie i za ciepłą wodę w Polsce.
Bo ja myślę że włodarze Warszawy chcąc sprzedać SPEC mają na uwadze
tylko swoje potrzeby bo wiadomo że ceny za ciepło znacząco wzrosną ta
jak to było w miastach w których sprzedano takie firmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: antywalec Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: *.home.aster.pl 04.05.10, 03:21
      waltzowa wszystko wyprzedaje, bo ma z tego zyski. oczywiście nie dla miasta
      tylko dla siebie. nie jestem pewny ale chyba ceny ciepła rę regulowane
      odpowiednimi rozporządzeniami, co oczywiście nie oznacza, ze po prywatyzacji
      włodarze będą je chcieli podwyższyć do max. granicy...
      • Gość: gość Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: 217.153.56.* 04.05.10, 09:05
        Ceny ciepła regulowane obecnie są przez URE ale po ewentualnej
        sprzedaży SPEC prywatny właścićel morze mieć i będzie miał w pewnej
        części ciała co powie URE bo on będzie nastawiony na jak największy
        zysk i mu się nie dziwie.
        Dlatego Mieszkańcy warszawy nie powinni na to pozwolić a jedynym
        sposobem jest nie głosowanie w wyborach samorządowych na PO bo to
        oni strasznie naciskają na sprzedaż SPEC
        • jan-w Re: Prywatyzacja SPEC .SA 04.05.10, 09:19
          Bolszewicki elektorat PIS oczywiście najchętniej wszystko by znacjonalizował.
          Trzeba przecież w jakiś sposób nagradzać pozbawionych kwalifikacji, ale wiernych
          towarzyszy partyjnych. Dlatego Lech Kaczyński czynnie realizował dekret Bieruta.
          • Gość: seb900000 Re: a może NBP też sprywatyzować IP: *.net.stream.pl 28.08.11, 19:54
            Sprywatyzować NBP bo przynosi zyski
            sprywatyzować produkcję złotówek i RPP
            sprywatyzować Sejm i Senat
            kurrrrra nas też wszystkich sprywatyzować bo prywatny polak na użytek francuskiego przedsiębiorcy działa lepiej i taniej
            sprywatyzować wojsko i policję

A tak poważnie pewne firmy/organizacje powinny być prywatne a pewne państwowe
    • jan-w Re: Prywatyzacja SPEC .SA 04.05.10, 09:16
      Bardzo słusznie. Ratusz nie jest od zarządzania przedsiębiorstwami. Znacznie
      lepiej działają firmy prywatne niż takie w których czołowe stanowiska są
      synekurami nadawanymi w nagrodę jako łup partyjny w kolejnych wyborach. Czego
      przykład mamy np obecnie w tzw "publicznej" telewizji pisowskiej wypełnionej
      najgorszymi serialidłami, programami "rozrywkowymi" schlebiającymi najniższym
      gustom i reklamami. Całkowicie niewiarygodnej i nieprofesjonalnej.
      • Gość: gość Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: 217.153.56.* 04.05.10, 10:11
        Sam głosowałem na PO ale jak byłem na psiedzeniu rady Warszawy
        ( polecam ) i zobaczyłem jak się odbywają głosowania
        kontrowersyjnych spraw np: SPECu to znaczy głosowane są tyle razy aż
        będzie tak jak PO chce jak niedopuszcza się do głosu radnych i jak
        radni chcą zobaczyć nagrania z tego głosowania to się okazuje że
        dziwnym trafem nic się nie nagrało czy to nie dziwne i to jest
        właśnie głęboka komuna ( nie warzne jak byle by było jak my chcemy
        bo to jest jedyna słuszna linia )
      • Gość: gość Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: 217.153.56.* 04.05.10, 10:19
        A nie martwi cię to że po sprzedaży SPEC cena za ciepło i ciepłą
        wodę napewno kilka krotnie wzrosną jak nie wierzysz to sprawć
        Bdgoszcz,Toruni,Gdańsk i wszystkie miasta gdzie sprzedano takie firmy
        Warszawa jak już pisałem ma najnirzsze ceny ale zarabia tyle że stać
        firmę na modernizację i odprowadzania kasy do obecnego właścićela
        czyli Miasta.
        • kamilo_82 Re: Prywatyzacja SPEC .SA 04.05.10, 10:31
          Dokładnie PO dąży do wyprzedania wszystkiego. Kierują się przy tym nie tyle
          interesem miasta i jego mieszkańców (to akurat mają głęboko w pewnej części
          ciała) ale własnym.

W końcu prywatnie sporo zyskają na takim interesie.
          • Gość: Obserwator tego sy Prywatyzacja SPEC .SA czy aby napewno IP: *.chello.pl 04.05.10, 10:51
            dwa pytania :
            -czy sprzedaż firmy państwowej (polskiej) innej firmie państwowej
            (zagranicznej) to czy aby napewno prywatyzacja ??
            -dlaczego firma państwowa przynosi straty a po przejęciu przez ręce
            prywatne robiąc to samo i zatrudniając te same osoby za tę samą kasę
            ma DOCHÓD ????

PS
            Coś mi się wydaje że jest przykaz z "góry " by tak rządzić by
            przynosić straty po to by można było sprywatyzować za symboliczną
            złotówkę .
            Coś mi się wydaje że WINA leży w braku nadzoru nad majątkiem .
            Jeśli by Dyrektor odpowiadał karnie za machloje ( ściganie podobnie
            skuteczne jak w USA) albo dostawał dywidendę od zysków (odpowiedni
            procent)to niepotrzebna byłaby prywatyzacja !!!
            Wracając do SPEC---nie rozumiem po co prywatyzować "kurę" znoszącą
            złote jajka .
            A pieniądze na modernizację można zdobyć wydając obligację ,wchodząc
            na giełdę albo wziąć kredyt /pożyczkę .
            Sposoby są tylko chęci brak .Za kilka miesięcy wybory trzeba się
            spieszyć ..............jak przyjdą inni to będzie po herbacie .
            Z KASY NICI !!!!
            • Gość: gość Re: Prywatyzacja SPEC .SA czy aby napewno IP: 217.153.56.* 04.05.10, 12:38
              Ale SPEC przynosi dochód który starcza na modernizaję i na wypłate
              kilku dzieśęciu miljonó miastu jako jedynemu właścićelowi tak że
              niepotrzeba ani obligacji ani porzyczek świetnie SPEC daje sobie
              radę mimo zarządu z nadania.
              • jan-w Re: Prywatyzacja SPEC .SA czy aby napewno 04.05.10, 16:11
                Dokładnie te same pytania były zadawane przy okazji wszystkich prywatyzacji w Polsce. Majątek prywatny jest zawsze zarządzany sprawniej i efektywniej niż "niczyj". Nie jest prawdą że zatrudnia te same osoby. Zatrudnia mniej osób, a zarządzają nim fachowcy a nie mianowane, bezwolne pieszczoszki partii które traktują go jako łup wyborczy. Jeżeli jest źle zarządzany - bankrutuje i odradza się pod rządami nowego właściciela. Prywatyzuje się oczywiście dobre przedsiębiorstwa. Są na nie chętni i można je drogo sprzedać.
                Zarządzanie przez urzędników przerabialiśmy już za PRL i nawet ocet nie zawsze był dostępny.
                Wygląda na to że niektórzy przespali ostatnich 20 lat, albo oglądając bezmyślnie telewizję nie zauważyli co i jak dokonuje się dookoła.
                • Gość: kixx Janie Wu-klamiesz! IP: *.acn.waw.pl 04.05.10, 16:16
                  ocet byl zawsze dostepny
                  poza tym masz calkowita racje
                • Gość: anty Re: Prywatyzacja SPEC .SA czy aby napewno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 20:01
                  Niczyj to już teraz niema bo każdemu pracownikowi (no morze poza częścią zarządu
                  "spadochroniarzy") jest zainteresowany żeby ta firma działała jak najlepiej.
                  A sprzedawać firmą zachodnim i to na dodatek KOMUNALNYM czyli jak to nazwałeś
                  niczyim jest głupotą, dlaczego my nie kupujemy ich firm? bo oni MYŚLĄ! I nie
                  będą się pozbywać strategicznych firm energetycznych.
                • mooj Re: Prywatyzacja SPEC .SA czy aby napewno 20.05.10, 10:52
                  Janie!
                  Nie czuję, że przespałem ostatnie 20 lat:)
                  Nie utożsamiam jednak pojęcia "sprzedaż" z pojęciem "prywatyzacja", (wręcz wiem,
                  ze to nie to samo:) a dodatkowo widzę zagrożenia lokalnym monopolem.

a Warszawa ma bardzo złe doświadczenia z przedsiębiorstwami monopolistycznymi
                  (więc odległymi od wolnej konkurencji) zarówno "państwowymi" jak i "prywatnymi"
                  (tu trzeba sięgnąć do lat 20 i 30 XX wieku) - nie forma własności decydowała o
                  efektywności oraz (co ważne!) zadowoleniu klientów (prawie tożsama grupa ze
                  sprzedającymi w tym przypadku!)

więc nie dlatego "sprzedać bo na pewno będzie lepiej" ale raczej "jak
                  najbardziej sprywatyzować, jeśli będzie lepiej"
                  mniej ideologii:) z obydwóch stron:)

Pozdrawiam
                • Gość: seb900000 Re: Prywatyzacja SPEC .SA czy aby napewno IP: *.net.stream.pl 28.08.11, 20:01
                  prywatne lepsze ale pod warunkiem że jak ci podniosą cenę o 100000000000% to możesz sobie wypowiedzieć umowę i podpisać z inną firmą która ci sprzeda to ciepło w Warszawie nie ma innej firmy poza SPEC
                  ponadto ciepło jest to dobro z którego nie można zrezygnować i np w bloku palić węglem

pozostaje prąd za w chooooo j kasy
      • Gość: Gość Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: 193.105.75.* 15.12.10, 14:21
        Bardzo słusznie. Znacznie lepiej działają firmy prywatne, nastawione na maksymalny zysk. Jako przykład proponuję podać firmę FORTUM. Tysiące klientów z Częstochowy na pewno Cię poprze z entuzjazmem. Co tam 4 doby bez ciepła i dodatkowo brak ciepłej wody, ważne że właściciel nie wydał na inwestycje i remonty i dzięki temu zaoszczędził.
        • Gość: seb900000 Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: *.net.stream.pl 28.08.11, 20:34
          co mnie zysk SPEC który pójdzie do właścicieli do francji
          chcę mieć kurrrr a niskie rachunki za c.o. i to mnie interesuje

• Gość: seb900000 Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: *.net.stream.pl 28.08.11, 20:10
        G mnie obchodzi jaka partia ale dla mnie ta która jest przeciwko takiej prywatyzacji nie będę płacić francuzom zawyżonych rachunków. Może ulice sprywatyzujmy też, tory kolejowe,

Kurrr a przeginają to się źle skończy będzie rewolucja i nacjonalizacja majątku, i to dopiero będzie problem. Potem wojskiem będziemy odbierali.

jak wszystko było państwowe to teraz przeginają na wszystko prywatne.
    • warzaw_bike_killerz Re: Prywatyzacja SPEC .SA 04.05.10, 11:05
      Tylko dlaczego tak maly procent chca sprywatyzowac? Powinni 80% wrzucic do
      obrotu na GPW.
      • Gość: anty Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:00
        I właśnie oto chodzi że ratusz nie chce SPECu wypuścić na GPW tylko ot tak sprzedać.
    • Gość: EUROpejczyk Sprywatyzować! IP: *.acn.waw.pl 04.05.10, 18:46
      SPEC, MPT, MPUK i parę innych pozostałości komuny. Sprzedać a kasę uzyskaną przeznaczyć w infrastrukturę a nie na pomoc socjalną dla plebsu.
      • Gość: gość Re: Sprywatyzować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 19:46
        A SPEC to co ja nie część infrastruktury i to na dodatek strategicznej. Ciekawe
        co będziecie mówić ja ta magiczna ręka rynku i zachodnich firm będzie tylko
        czerpała zyski jak najmniejszymi kosztami i za kilka lat okaże się że przy -25
        stopniach w domu kaloryfery będą zimne tak jak to odbywa się w tych
        sprywatyzowanych firmach ( a w Warszawie ciepło i taniej niż tam)
        • Gość: EUROpejczyk Re: Sprywatyzować! IP: *.acn.waw.pl 05.05.10, 22:08
          O już odezwała się pisowska argumentacja. A co złego w czerpaniu zysków jak
          najniższym kosztem? To chyba zupełnie normalne i wskazane. Ja też staram się
          zminimalizować koszta i zmaksymalizować zyski. Za komuny właśnie na to nie
          zwracano uwagi i przedsiębiorstwa działały skandalicznie niewydolnie i już na
          początku przemian padły jak muchy. Zasadą dobrego gospodarowania jest
          minimalizacja kosztów i o tym wie każdy, kto ma jakieś doświadczenie w biznesie.
          I nie rozumiem, dlaczego po prywatyzacji mają być zimne kaloryfery? To by
          znaczyło, że prywatnemu specowi nie opłaca się sprzedawać ciepła, co jest
          bzdurą, bo każdy dostawca energii cieplnej jest zainteresowany jak największą
          sprzedażą, więc w interesie specu jest jak najdłuższa zima, aby więcej ciepła
          sprzedać. To jest proste i oczywiste. P.S. Nie jestem klientem specu. Na
          osiedlu mamy własną kotłownie opalaną olejem opałowym.
          • Gość: Gość Re: Sprywatyzować! IP: 217.153.56.* 06.05.10, 08:44
            I dlatego klepiesz takie bzdury na dodatek nie mając pojecia co to
            znaczy firma usługowa gdzie ty a nie ty nie bo masz osobną kotłownie
            ale tym którym dostarcza ciepło SPEC będą musieli zapłacic za ciepło
            kilka razy więcej bo w warszawie wszystko jest najdrorzsze to dla
            prywatnego będzie jasne że ciepło terz musi być najdrorzsze w jedny
            masz rację że prywatne firmy chcą zarabiać jak najwięcej i tak jak
            to widać w miastach gdzie sprzedano takie strategiczne firmy odbywa
            się to kosztem inwestycji i dlatego w tych o wiele mniejszych
            miastach jest kilka krotnie więcej awarji niż w SPEC, który
            większość swoich zysków przeznacza na inwestycje i nowe technologie
            BEZ PODNOSZENIA CEN ZA CIEPŁO i jeszcze ma zysk który prawie w
            całości jest odprowadzany do ratusza ( a jest to kilkadzieśąt
            miljonów). Niestety jak widać to w tych miastach gdzie fimy
            energetyczne zostały sprzedane skąniczyła się ich misja bo nikt ich
            nie kotroluje a tak jednak Mieszkanicy warszawy mają nad SPEC-em
            kontrolę przy urnach wyborczych.
            • Gość: EUROpejczyk Re: Sprywatyzować! IP: *.acn.waw.pl 06.05.10, 13:01
              Weź się lepiej za naukę języka polskiego, bo takiego stada byków, aż nie chce mi
              się czytać i tylko świadczą one o ograniczeniu autora.
              • Gość: Gość Re: Sprywatyzować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 16:53
                EUROpejczyku
                No i zabrakło argumentów dlatego czepiamy się koloru skóry , wyznania . Tego
                że ktoś jest garbaty , Jąka się jąka ewentualnie innych chorób , a to jest wyraz
                potężnej ”inteligencji” .
          • kamilo_82 Re: Sprywatyzować! 06.05.10, 14:12
            Gość portalu: EUROpejczyk napisał(a):

> O już odezwała się pisowska argumentacja.
            O - odezwał się radykał. Jak ktoś myśli inaczej to na 100 % jest elektoratem
            PiS.

A co złego w czerpaniu zysków jak
            > najniższym kosztem? To chyba zupełnie normalne i wskazane. Ja też staram się
            > zminimalizować koszta i zmaksymalizować zyski. Za komuny właśnie na to nie
            > zwracano uwagi i przedsiębiorstwa działały skandalicznie niewydolnie i już na
            > początku przemian padły jak muchy. Zasadą dobrego gospodarowania jest
            > minimalizacja kosztów i o tym wie każdy, kto ma jakieś doświadczenie w biznesie
            Przecież tego nikt nie kwestionował. Ba - powiem nawet, że SPEC jest jedną z
            najbardziej dochodowych i najlepiej zarządzanych miejskich spółek. Przy
            stosunkowo umiarkowanych cenach za ciepło (w skali kraju) jeszcze przynosi
            zyski. Chyba to o czymś świadczy...

> I nie rozumiem, dlaczego po prywatyzacji mają być zimne kaloryfery?
            Jak podwyższą ceny to ludzie sami zakręcą. Zatem jest to skrót myślowy.
            Działając w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej, mogę ci powiedzieć, że wydatki na
            SPEC to 80% wszystkich kosztów mediów. Podwyższenie cen ciepła będzie oznaczało
            konieczność wyłączenia ciepła albo aktualizacji zaliczek. Czyli de facto
            będziemy płacić więcej.W mojej wspólnocie wszyscy lokatorzy jednogłośnie
            zdecydowali się wcześniejsze wyłączenie ogrzewania - rachunki tej zimy i tak
            były astronomiczne.

To by
            > znaczyło, że prywatnemu specowi nie opłaca się sprzedawać ciepła, co jest
            > bzdurą, bo każdy dostawca energii cieplnej jest zainteresowany jak największą
            > sprzedażą, więc w interesie specu jest jak najdłuższa zima, aby więcej ciepła
            > sprzedać. To jest proste i oczywiste. P.S. Nie jestem klientem specu. Na
            > osiedlu mamy własną kotłownie opalaną olejem opałowym.
            Zmniejszoną sprzedaż (bo np. wspólnoty i spółdzielnie skrócą sezon grzewczy)
            zrekompensują sobie wyższymi cenami ciepła. Są sklepy, które sprzedają
            miesięcznie kilkadziesiąt zegarków Casio i są takie, które sprzedają 1 Rolexa
            czy Patka w miesiącu. I każdemu się to opłaca - kwestia modelu biznesowego.
            • Gość: EUROpejczyk Re: Sprywatyzować! IP: *.acn.waw.pl 06.05.10, 18:33
              I znowu propaganda ponad rzeczowe argumenty. Spec nie jest zainteresowany
              zmniejszaniem ilości sprzedawanego ciepła i zawężeniem kręgu jego odbiorców.
              SPEC posiada rozległą infrastrukturę a utrzymywanie jej jest kosztowne, więc
              porównanie ze sklepem sprzedającym jeden zegarek miesięcznie jedynie obnaża brak
              _elementarnej_ praktyki autora.
              • Gość: anty Re: Sprywatyzować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 18:51
                Człowieku ty dalej nic nie rozumiesz jak już jesteś na tym forum to odrobinę
                lektury i wtedy zobaczysz kto wykupuje firmy energetyczne tak zwane państwowe ,
                a wykupują je firmy energetyczne państwowe albo z pakietem kontrolnym
                państwowym innego kraju. Gdzie ludzie wiedzą że energetyka to jest
                strategiczny sektor i tylko głupcy pozbywają się takich firm i przekazują je w
                ręce innego kraju.
                • Gość: EUROpejczyk PiSuarzana propaganda IP: *.acn.waw.pl 06.05.10, 19:43
                  Że ciepłownictwo, górnictwo, kolej i co tam jeszcze, to wszystko to strategiczne
                  i sprzedawać nie wolno. Powinno być państwowe i zmonopolizowane. Tak właśnie
                  uważają tępaki ekonomiczne wychowane w komunie, gdzie wszystko było albo
                  państwowe, albo spółdzielcze, strategiczne i dla użytku publicznego. Ten system
                  już się skończył i wraz z nim odeszły tamte socjalistyczne zasady. ZROZUMIANO??
                  • Gość: anty Re: PiSuarzana propaganda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 20:57
                    Nadal nie odrobiłeś lekcji i nie maż pojęcia o czym mówisz z ekonomią też na
                    bakier , według twojego rozumowania to cały zachód europy to zatwardziali
                    komuniści bo u nich energetyka albo cała jest państwowa albo państwo posiada
                    pakiet kontrolny nad tymi firmami ZROZUMIANO !
                    • jan-w Re: PiSuarzana propaganda 06.05.10, 21:09
                      Trudno oczekiwać wiedzy ekonomicznej u osób nie znających języka polskiego w
                      zakresie pierwszych klas szkoły podstawowej.
                      • Gość: nowy Re: PiSuarzana propaganda IP: 217.153.56.* 07.05.10, 08:10
                        Albert Einstein z przedmiotów humanistycznych też był noga a liczyć
                        potrafił. Dlatego wole ekonomistów którzy potrafią liczyć a nie
                        tylko ładnie pisać.
                        • jan-w Re: PiSuarzana propaganda 07.05.10, 09:00
                          "Anty" to ten ekonomista który potrafi liczyć, gospodarczy odpowiednik
                          Einsteina? ;-)
                          • Gość: anty Re: PiSuarzana propaganda IP: 217.153.56.* 07.05.10, 11:15
                            Ten co wie poco ma szare komórki i używa ich a nie wierzy tylko w
                            to co media powiedzą i jak papuga powtarza
                            • jan-w Re: PiSuarzana propaganda 07.05.10, 11:23
                              Używający szarych komórek nie udaje kilku popierających się osób. Szczególnie gdy widać 3/4 jego IP ;-)
                              • jan-w Re: PiSuarzana propaganda 07.05.10, 11:27
                                Czyli gosc = anty = nowy. Dyskusja z pacynkami jednej osoby to tylko walka w
                                kisielu. Czyli z mojej strony EOT.
                                • Gość: gość, anty, nowy Re: PiSuarzana propaganda IP: 217.153.56.* 07.05.10, 12:28
                                  A nie przyszło ci do głowy, że można korzystać z jednego dostępu.
                                  No właśnie widać, jakich rzeczowych argumentów się używa żeby
                                  poprzeć swoją tezę, jak nie można jej obronić to trzeba pokierować
                                  rozmowę na inny temat, a najlepiej zastrzelić oponenta.
              • Gość: seb900000 Re: Sprywatyzować! IP: *.net.stream.pl 28.08.11, 20:49
                nie gadajcie z matołem, gość ma interes aby SPEC sprywatyzować, ma własną kotłownie i będzie miał więcej klientów na swoje mieszkanie czy to sprzedaż czy wynajem jak nam SPEC dopier ... 100% podwyżki to EUROejczyk wygrywa - chce gość nam nassr... aby samemu mieć lepiej. nie gadajcie z nim
                • Gość: Zirytowana Re: Sprywatyzować! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.12, 16:04
                  Już po fakcie...Sprywatyzowana! Tylko teraz straszne jest to, że aż tyle ludzi jest do zwolnienia...pracownicy boją sie o swój los, podpie...ją innych do zarządu, aby kryć swoją dupę ehhh Ci serdeczni koledzy z pracy! Gratuluję PO...bezrobocie się zwiększa!
      • Gość: polak Re: Sprywatyzować! IP: *.xdsl.centertel.pl 23.11.10, 20:24
        plaksam sie prywatyzoj ty ciulu
    • Gość: ktoś PO łapy won od speca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:29
      Najlepiej wszystko sprzedać i rozkraść a kasę zmalwersować, taka jest prawda o
      PO. Precz z tymi złodziejami. i Łapy won od speca!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: EUROpejczyk Spokój tam w pakamerze, oddźwierni! IP: *.acn.waw.pl 20.05.10, 20:20
        Nie wam decydować, tłuszczo o sprawach ważnych.
        • Gość: Gość Re: Spokój tam w pakamerze, oddźwierni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 19:56
          EUROpejczyk tobie to media wodę z mózgu zrobiły i już nie widzisz co ważne i
          dobre tylko ślepo wierzysz w to co ci mówią.
    • Gość: anatol Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: 178.73.49.* 26.11.10, 14:57
      akurat kłada rury cieplne i swiatłowody na moim osiedlu. przyjezdzaja po 8, potem około 11 przerwa na zupe regeneracyjna, a około 13 ( w piatki wczesniej) zbieraja sie do odejscia. I tak od pażdziernika, a wokoło glina i bajora! ot tak pracuje sie u nas w państwowej firmie.
    • Gość: jacek Bufet chce skazac warszawiakow na chlod i poniewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 18:57
      rke

zeby jak za Niemca mysleli tylko o przezyciu i o tym jak wykombinowac choc z wiadro wegla do ogrzania mieszkania

a w tym czasie Bufeciarnia bedzie mogla juz ukrecic sobie takie lody jakie bedzie chciala
    • Gość: j22 Re: Prywatyzacja SPEC .SA IP: *.centertel.pl 16.12.10, 09:01
      KAŻDA PRYWATYZACJA TO GŁUPOTA, BEZROBOCIE I ROZWALANIE POLSKIEJ GOSPODARKI I MYŚLI TECHNICZNEJ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka