Gość: Konrad IP: 213.17.253.* 04.05.10, 09:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wkkr Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 04.05.10, 09:50 HGW potrafi wydać masę kasy na prywatny stadion. Dlatego nic mnie nie zdziwi w tym dziadoskim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilo_82 Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 04.05.10, 10:53 wkkr napisał: > HGW potrafi wydać masę kasy na prywatny stadion. > Dlatego nic mnie nie zdziwi w tym dziadoskim mieście. Otóż to. Ona chce ciągnąć kasę tylko dla siebie i swoich przydupasów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emit Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: 212.76.53.* 04.05.10, 11:20 stadion podpisał ten debil marcinkiewicz, i mimo wielu prób nie dało się tego odwrócić... Odpowiedz Link Zgłoś
palim.psest Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 04.05.10, 12:30 'Rocznie na imprezy organizowane przez fundację przychodziło ok. 10 tys. warszawiaków. Dzięki wsparciu miasta (w ub.r. 450 tys. zł) wszystkie były za darmo.' aha, czyli każdego gościa miasto dotowało 45 zł? nieźle! chętnie bym dostał taką kasę na kino, to bodaj 3 seanse. gdzie sie mozna zgłaszać po odbiór 45 zeta? nie mam nic przeciwko temu by ta fundacja działała, ale nie może działać tylko za kasę miejską. niech poszukają sponsorów. miasto po świńsku przejmuje zagospodarowane przez fundację obszary. no nieładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: *.acn.waw.pl 04.05.10, 13:11 > aha, czyli każdego gościa miasto dotowało 45 zł? nieźle! chętnie bym dostał taką kasę Poki co moze podkrec sobie troche klimatyzacje w biurze, zeby ostudzic rozpalona glowe (taka gora pieniedzy!). Potem sobie wyobraz lezaca kilkadziesiat lat na dnie barke.. i jej wlasnoreczny remont (ciezka fizyczna robote na tysiace godzin). Teraz mozesz zaczac marzyc o posiadaniu chocby malego ulamka pasji i kreatywnosci wlozonych w ten projekt.. To takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: *.acn.waw.pl 04.05.10, 13:19 > nie mam nic przeciwko temu by ta fundacja działała, ale nie może działać tylko > za kasę miejską. niech poszukają sponsorów Widać nigdy tam nie byłeś i nie kojarzysz o co chodzi w takich miejscach/wydarzeniach. Uwierz zatem, że była to najlepsza odskocznia od wszechobecnej w Warszawie komercji i reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malag Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.10, 14:49 450 tys. zł na trzy miesiące kina, koncertów, nauki gry na bębnach, tańców na dechach, pływania na Bielany i plaży - jak brak ci informacji to zawsze można poszukać zamiast pisać bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 15:55 dla mnie to niezła kasa!!! chętnie też bym poszedł na taki układ! pół bańki od miasta , teren za friko, do tego paru sponsorów też bym swobodnie znalazł, wyposażenie od browarów.....troche piwa , coli ... i mamy budżet przekraczający milion złotych ...za trzy miesiące tak naprawdę średniego zaangażowania. i do tego ten pozytywny pr ! ile trzeba się natrudzić , żeby w normalnym geszefcie obrócić milionem, ado tego jakież koszty się ma!!! a tu proszę: nie dali to leci do gw i płacze....on to dla ludzi!!! dla społeczeństwa!!! trochę to przypomina mi tych ekologów , z którymi miałem do czynienia: też dla ogółu.....jeżdzą wielkimi 4x4 i wzieliw łapę bo jak nie to dopiero zobaczę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malag Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.10, 16:10 to dlaczego tego nie zrobisz - konkurs jest otwarty dla wszystkich - wystarczy wniosek wypełnić, sponsora znaleźć i już... tylko że tak naprawdę łatwe jest tylko pisanie bzdur na forum a jak trzeba coś zrobić to niema komu... a ekolodzy pewnie też bez powodu się tobą zainteresowali... Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 04.05.10, 22:52 To porównaj sobie do innych imprez. Taka dotacja na wielomiesięczne darmowe wydarzenie to naprawdę niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 05.05.10, 13:42 całą jesień i zimę czekałam na nowy sezon nad Wisłą; w ub. roku dzieci ciągnęły nas na plażę z lezakami zorganizowana przez "ja Wisła" bardzo lubilismy rejsy barką i klimat Herbatnika..... nocone kino i poranne rejsy niestety nas ominęły :( źle sie stanie jesli urzędnicy zabiją fundacje"ja Wisła" Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 04.05.10, 13:41 > HGW potrafi wydać masę kasy na prywatny stadion. Dotacja na stadion została zatwierdzona przez PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: *.acn.waw.pl 04.05.10, 14:20 grundol1 napisał: > > HGW potrafi wydać masę kasy na prywatny stadion. > > Dotacja na stadion została zatwierdzona przez PIS. w wysokosci 1/3 tego co dostalo w koncu ITI-przyPISywanie wszystkiego zlego PISowi tez ma jakies granice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w nie znoszę tego manipulowania tytułami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 09:51 nie znoszę tego manipulowania tytułami, wydawało by się, że nie wiadomo co się stało - a to tylko podanie fundacji znalazło się w grupie odrzuconych z przyczyn błędów formalnych i inne instytucje kulturalne dostały pieniądze. Skoro to, co robił było tak popularne z pewnością chętnie sponsorzy prywatni się włączą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyronx Re: atrakcje wodne IP: *.w90-36.abo.wanadoo.fr 04.05.10, 10:14 wiekszosc normalnie funkcjonujacych miast znajdujacych sie przy brzegu rzeki czy tez morza stara sie jak najabardziej wykorzystac ten atut poprzez organizowanie transportu publicznego , wycieczek czy tez innych atrakcji zwiazanych z woda . Warszawa doslownie "odwraca "sie od wody ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: atrakcje wodne IP: *.warszawa.mm.pl 04.05.10, 10:20 Warszawa > doslownie "odwraca "sie od wody ..... Może to taki plan top secret urzędników, aby zachować naturalne piękno Wisły? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: atrakcje wodne 04.05.10, 12:45 Gość portalu: satyronx napisał(a): Warszawa > doslownie "odwraca "sie od wody ..... Słuchaj, w Wiśle płyną gówna. Dosłownie. Ja się dziwię, jak można było robić cokolwiek nad tym śmierdzącym ściekiem. Fajnie, że facet działa, ale kochani! Jak ktoś może wytrzymać w tym smrodzie? Widziałem nawet łowiących ryby. Czy ci ludzie nie mają węchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malag Re: atrakcje wodne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.10, 14:58 a kiedy ostatnio nad Wisłą byłeś? faktycznie na wysokości Bielan jest kolektor ściekowy lewobrzeżnej warszawy i w tym miejscu kąpieli bym nie zalecał ale przed Bielanami nie jest źle - na wysokości Wawra czy Wilanowa Wisła jest piękna zresztą odcinek Bielański też jest bardzo ciekawy poza jednym nieprzyjemny miejscem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejl Coś dla CBA IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 15:57 A może tak CBA by się temu przyjrzało, bo sprawa śmierdzi na kilometry! Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Coś dla CBA 04.05.10, 22:53 W CBA panują już sami swoi, więc sprawy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: atrakcje wodne 05.05.10, 18:52 Nieprawda, miasto zgodnie z wyborczymi obietnicami HaGieWu zwróciło się do rzeki frontem, tylko nieoczekiwanie okazało się że po przeciwnej stronie tego frontu stoją warszawiacy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! IP: *.aster.pl 04.05.10, 09:53 Jak ja bym chciała, żeby dziennikarze wreszcie dokladniej przyjrzeli się temu, jak pracuje administracja pani prezydent - absurdalne podnoszenie czynszów, wyrzucanie ludzi z mieszkan socjalnych, beznadziejna polityka kulturalna itd itp.... Pani Waltz i jej swita chca miec Warszawe na wysoki połysk, bez duszy, dla nowobogackich. Gazeta powinna to pietnowac, ale ze przeciez nie bedzie krytykowala PO przed wyborami, mozemy liczyc tylko na takie artykuliki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witus A co zrobila tym artykulem? IP: *.epfl.ch 04.05.10, 16:36 Durny jakis jestes koles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl mentalność carskich urzednikow IP: *.acn.waw.pl 04.05.10, 09:55 W normalnym kraju ktoś taki jak Marek Piwowarski pomógł by komuś takiemu jak Przemek Pasek prawidłowo wypełnić formularze i generalnie zajmowałby się wspieraniem ludzi, którym coś się chce robić dla miasta. Niestety mentalność naszych urzędników sięga korzeniami chyba jeszcze do zaboru rosyjskiego a już na pewno nieco bliżej do czasów PRL. Wicie, rozumicie Pasek rozchodzi się o to, żeby plusy waszej działalności nie przesłoniły minusów i oto już pan Marek zadba. Problem w tym, że pan Marek bierze kasę za swoją działalność również z moich podatków, więc ja takim panom Markom mówię stanowcze NIE! Mieszkaniec miasta Warszawa położonego nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: mentalność carskich urzednikow IP: *.acn.waw.pl 04.05.10, 10:03 Gość portalu: bazyl napisał(a): > Niestety mentalność naszych urzędników sięga korzeniami chyba > jeszcze do zaboru rosyjskiego a już na pewno nieco bliżej do czasów > PRL. Wicie, rozumicie Pasek rozchodzi się o to, żeby plusy waszej > działalności nie przesłoniły minusów i oto już pan Marek zadba. > z zaborze przepisy były wrogie inicjatywom polskim ale przestrzegane ! Urzędnicy ratusza mają w dooopie nas i przepisy także. zamiast - co jest ich psim obowiązkiem - pracować na rzecz rozwoju miasta, pracują na rzecz swojego interesu i swoich przydoopasów. tylko dziwi mnie, że nie ma znaczenia, skąd się kolejna ekipa bierze - zawsze robi to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: mentalność carskich urzednikow IP: *.warszawa.mm.pl 04.05.10, 10:19 > tylko dziwi mnie, że nie ma znaczenia, skąd się kolejna ekipa bierze - zawsze > robi to samo... Też mnie ten fenomen zaskakuje. Naprawdę nie ma na kogo głosować, bo chyba całe nasze środowisko polityczne, bierze się za taką fuchę, by pracować na siebie i swoich, a nie dla ojczyzny. Ehhh.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: mentalność carskich urzednikow IP: *.chello.pl 04.05.10, 11:11 Do n, to nie ekipa sie bierze ,to ci sami ludzie ,tylko stanowiska sie zmieniaj ,ludzie ci sami,a moze by ich tak w podroz samolotem wszystkich wyslac???????........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: mentalność carskich urzednikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 11:31 Bo pan Marek jest wszechwładnym URZĘDNIKIEM i wydaje mu się że może wszystko chociaż zapomina, że prace za nasze pieniądze i kiedyś go rozliczymy Odpowiedz Link Zgłoś
sanmartino dotacje 04.05.10, 12:17 Masz rację Bazyl. To jest tak, że w normalnych warunkach powinno się pomagać w wypełnianiu wniosków. Tym bardziej, że małe stowarzyszenia i fundacje często nie są w stanie zatrudnić specjalistycznej firmy do przygotowania wniosku. Takie możliwości mają natomiast duże podmioty zatrudniające prawnika czy speców od projektów. Oczywiście nie wiemy jaka była tam sytucja, co Przemek Pasek wpisał we wniosku. Może faktycznie był przekonany, że dostanie, bo się należy itp. i po prostu olał kwestie formalne. Ani Gazeta ani Czytelnicy tego jednak nie wiedzą. Trudno więc z góry zakładać złą wolę urzedników, ich zazdrości czy animozje. To trochę nieuczciwe. Ale jest faktem, że na tzw. brakach formalnych najłatwiej się "odwala" projekty i to często bezdyskusyjnie. Może trzeba się temu bliżej przyjrzeć i dowiedziec się kto dostał i co tak naprawdę ratusz tam planuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WISLAW Re: dotacje IP: 188.33.44.* 06.05.10, 00:06 Większość instytucji przyznających dotacje na projekty organizacji pozarządowych dopuszcza możliwość korekty niektórych błędów lub uzupełnienie dokumentów. Niektóre z nich organizują szkolenia dotyczące wypełniania wniosków na dofinansowanie - bo taki wniosek to czasem kilkadziesiąt stron dokumentacji. Miasto Stołeczne i jego ekipa nie ma takich nawyków, a zasady przyznawania dotacji są niejasne. Warunki konkursów są tak formułowane, że trzeba zatrudniać tłumacza, aby je zrozumieć. Do obsługi konkursów na dotacje zatrudnia się sztab ludzi. Nigdzie na świecie nie ma tak rozbudowanej struktury biurokratycznej do organizacji i obsługi konkursów - w większości krajów UE robi to wynajęta, bezstronna organizacja pozarządowa (u nas też np. FOP i inne). Pasek jest niewygodny dla HGW i jej świty. Walczy z opłatami portowymi w porcie czerniakowskim, który nie jest portem, nie godzi się na bezkarne usuwanie drzew w międzywalu Wisły, sprzeciwia się komercjalizacji i zabudowie cypla i portu czerniakowskiego (hotele, apartamenty, kluby spa, elitarne kluby i świątynie kiczowatej popkultury ). A miały być miejsca do uprawiania sportów wodnych dla Warszawiaków, letnie kino, koncerty, wycieczki i muzeum Wisły... Poza tym jego imprezy są popularne nie tylko wśród warszawiaków i w dodatku organizowane dużo mniejszym kosztem niż nagłaśniane i promowane w mediach imprezy MIASTA - te nad Wisłą i na Wiśle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Pasek na miejsce Piwowarskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 09:57 Skoro Pasek się sprawdził a Piwowarski się nie sprawdza może powinien zająć jego miejsce, to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Pasek na miejsce Piwowarskiego IP: 85.222.87.* 04.05.10, 10:12 To jest czystej wody SKANDAL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jusia Re: Pasek na miejsce Piwowarskiego IP: *.128.78.11.static.crowley.pl 04.05.10, 10:40 To jest niegłupi pomysł. Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Pasek na miejsce Piwowarskiego 05.05.10, 18:56 Niestety najpierw należałoby przenieść HGW ze stanowiska przezydenta Warszawy do pracy w ratuszowym bufecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferris.b Re: Pasek na miejsce Piwowarskiego 04.05.10, 12:54 Gość portalu: w napisał(a): > Skoro Pasek się sprawdził a Piwowarski się nie sprawdza może > powinien zająć jego miejsce, to proste. Ale to nie o to chodzi! Wazne jest to, zeby rozwijac inicjatywy spoleczne a nie wzmacniac panstwo. Pan Pasek powinien rozwijac swoja fundacje, bo takie dzialania przynosza wiecej pozytku niz gdyby pracowal on w urzedzie miasta. Jego rejsy po Wisle, przyblizanie rzeki mieszkancom naprawde byly wiele warte jako inicjatywa. jest skandalem, ze miasto traktuje Paska jako liczacego zyski przedsiebiorce, ktoremu nie nalezy podac reki. wypowiedz p. Piwowarskiego jest skandalem nad skandale. za postawe wobec inicjatyw obywatelskich powinien zostac wyrzucony z pracy. Gazeto, nie zostaw tej sprawy. inicjatywy spoleczne to najcenniejsza rzecz jaka mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kuballa Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! 04.05.10, 10:14 Pewnie ktos w ratuszu dostal lapowke albo po prostu zawisc ludzka. Praeciez to wiemy nie od dzis ze urzednicy zamiast pomagac..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! IP: 195.117.118.* 04.05.10, 10:19 "przyznaje wysoki urzędnik urzędu miasta." Pewnie ma dobrą statystykę bloków pod koszem w takim razie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marpiosko Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 10:20 Znalazł się jakiś,któremu"się chciało"i jeszcze miał czelność mieć pomysły? A to cham! I jeszcze zwykli ludzie to zaakceptowali?! No to już granda zupełna! Motłochowi się podoba,a nie organizuje tego jakiś złamas z kliki? A zgnoić pasożyta-co będzie swojemu z sitwy spokój zakłócał! Zawistnej mendzie,żeby urzędas M.P.nie miał wątpliwości,co ja o nim myślę!!! Oto Polska właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jA Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: 178.56.6.* 04.05.10, 10:57 Ta, i tylko to, ze prawo go nie dotyczyło.... I że zachowywał się, jak udzielny książe. Zapomniał tylko, że do gospodarowania gruntem konieczna jest zgoda właściciela. Nie doczytałeś, że nie wystąpił o pozwolenie rozkładania całego bajzlu na czyimś gruncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! IP: *.um.warszawa.pl 04.05.10, 10:21 większej bzdury w życiu nie czytałam. chyba sam Pasek napisał ten artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
elpooho Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 04.05.10, 11:33 Jeśli się komentuje z komputera służbowego w Urzędzie Miasta to proponowałbym najpierw się zalogować - inaczej widać adres :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: *.dolsatbelchatow.pl 04.05.10, 14:16 Do pracy urzędasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert z Ratusza Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: *.171.80.98.static.crowley.pl 04.05.10, 15:31 Zmieniam Prace ........teraz juz wiem ze pracowałem z debilami. Robert UM Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
aggie_xx Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 05.05.10, 08:03 :-) A pani to w ramach obowiązków, szef nakazal skomentować? czy też za malo pracy? Może czas na restrukturyzację, skoro urzędnicy mają czas na siedzenie na forach? Za pensje z naszych podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 05.05.10, 19:19 Kasieńko najsłodsza, czy to może Ty jesteś tą uroczą cizią którą pan Piwowarski przywiózł parę miesięcy temu na posiedzenie Komisji Warszawskiej Wisły i która na moje rzucone od niechcenia stwierdznie że jedynym jak dotąd namacalnym efektem działalności pana Piwowarskiego okazała się konieczność wyprowadzenia mojego "Leśnego Dziadka" ( www.youtube.com/watch? v=mIB0lOdpgcc&feature=related ) z Portu Czerniakowskiego tam gdzie wpływy pana Piwowarskiego nie sięgają a tym samym narzucony przez Ratusz haracz w postaci podatku dennego nie obowiązuje - odszczeknęła że: "-Nie ma obowiązku cumowania jachtu w Porcie Czerniakowskim". Przypomnij proszę słodziutka, że nie ma też obowiazku uczestniczenia w organizowanym przez pana Piwowarskiego tegorocznym Święcie Wisły, toteż tym razem, odmiennie niż w latach 2008 i 2009 - pod żaglami mnie nie zobaczycie. Jak również - ze nie ma obowiązku trzymać na tak odpowiedzialnym i zaszczytnym stanowisku jak Pełnomocnik ds Wisły osobę tak niekompetentną i nieuczciwą jak pan Piwowarski. Do Ciebie żalu nie mam, bo młoda jeszcze jesteś :O) Odpowiedz Link Zgłoś
lilaa Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! 04.05.10, 10:24 Szkoda mi tej fundacji.. Mnie zastanawian czemu ludzie z pasja są zabijani przez ten kraj.. Pamietam spacer wzdłuż Wisły z lampionami, ciekawe historie które Pan Przemek opowiadał i nawet te osy, które nas zaatakowały milo wspominam.. Szkoda, bardzo szkoda:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: 194.183.57.* 04.05.10, 10:35 będzie dopiero fajnie wtedy gdy odpowiedni ludzie będą mogli rozstawić tam swoje "stragany",potańcówki będą biletowane i będzie można za 10 pln przepłynąć się łódką po porcie. wtedy każdy doceni wspaniałą inicjatywę miasta i będzie mógł oddać z radością głos w wyborach na ludzi, którzy stworzyli nad wisłą wspaniałe miejsce rekreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak urzędnika na pysk za nieumiejętnosc wspierania... IP: *.chello.pl 04.05.10, 10:25 urzędnika na pysk za nieuiejętnosc służenia rodakom i wspierania unikalnych i pozytecznych inicjatyw obywatelskich. zas temu paskowi wszelkie udogodnienia, kasa i wladza. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sick_chicken Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! 04.05.10, 10:25 Co nie zmienia faktu, że: 1. "Błędnie wpisana spółka" mogła na tym zarobić, 2. Tytuł jest z doopy bo sugeruje wypowiedź której nie było, 3. Sprowadzanie informacji do poziomu ujadania na straganie jest żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! IP: 195.184.82.* 04.05.10, 10:35 w normalnym kraju - urzędnicy sa dla ludzi, nie u nas, u nas ludzie sa dla urzędników, jak w rosji i niech nie klamia, ze sami zrobia to co robiła JA WISLA, nie potrafią i nigdy im sie nie uda, bardzo szkoda jednego z nielicznych interesujacych miejsc w warszawie (jesli nie jedynego) Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Krótko mówiąc - koniec z darmowym hobby? 04.05.10, 10:35 A gdzieś w konstytucji jest zapisane, że miasto musi mu dokładać? Miajmy miarę, panowie zatrudnieniu w Agorze jako redaktorzy! 1. pan ma pomysł? Kul. 2. pan ma ochotę? Kul. 3. pan nie ma pieniędzy? Pech. Wiele osób tak właśnie ma, że nie mają pieniędzy. Niech je ten facet znajdzie, ale niech nie lata z paszczą do mediów, że mu miasto nie dało i on nie ma się jak bawić. Ma fundację? No to albo fundacja nie przyciąga uwagi, albo apetyt ma większy, niż możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: Krótko mówiąc - koniec z darmowym hobby? IP: 194.183.57.* 04.05.10, 10:40 kto się nie zetknął z działalnością fundacji nie powinien ujadać Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Daj spokoj, "naprawdetrzezwy" to bot. 04.05.10, 11:14 Program komputerowy napisany specjalnie zeby nasladowac na forach styl pisania komentarzy przez kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
brak-uje Re: Krótko mówiąc - koniec z darmowym hobby? 04.05.10, 10:40 W swojej świetnej urzędniczej ideologi pominąłeś jedną aczkolwiek ważną kwestię. On to robi DLA MIASTA! Dzięki temu tamte miejsce odżyło, widać było że to przynosi efekty, weź lepiej wracaj do swojego biurka i się nie wypowiadaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik_szuwarek Re: Krótko mówiąc - koniec z darmowym hobby? IP: 178.56.6.* 04.05.10, 10:52 On to robi dla siebie. Sorry, ale przyczyna nieotrzymania dotacji byla po stronie Przemka (błędy formalne). A z tą jego działalnością, to bym nie przesadzał... Poza tym zachowywał się: "prawo jest dla innych, nie dla mnie". Osobiscie oceniam, że działanie Ja Wisły było jak PO - propaganda sukcesu i dobrobytu... I bicie piany... Odpowiedz Link Zgłoś
the_ukrainian Re: Krótko mówiąc - koniec z darmowym hobby? 04.05.10, 11:02 > Sorry, ale przyczyna nieotrzymania dotacji byla po stronie Przemka > (błędy formalne). Nie były to błędy nie do naprawienia i przy odrobinie dobrej woli można było dotację warunkowo przyznać. Tu dobrej woli zabrakło. Jest za to prywata pana M.P. który jak widać jest za malutki żeby mieć funkcję decyzyjną. Dla Przemka pieniędzy nie ma więc dobra inicjatywa padnie. Na nagrody roczne, półroczne, kwartalne czy extra premie dla przydupasów HGW pieniądze się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Krótko mówiąc - koniec z darmowym hobby? IP: *.aster.pl 04.05.10, 12:14 W tym konkursie startowały 3 organizacje i wszystkim zarzucono błędy formalne. Jeśli byłoby tak jak mówisz, to oferta Ja Wisły powinna być tak samo naprawiona jak i pozostałe 2. Problem polega na tym, ze ten konkurs był rozgrywany wg zasad w których nie można poprawiać błędów formalnych(patrz strona miejska).Zasady te są te same dla wielu konkursów o unijne pieniądze. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Krótko mówiąc - koniec z darmowym hobby? 04.05.10, 11:03 Ja w ogole nie rozumiem, jak mozna odrzucic cokolwiek z powodow formalnych. Zakichanym obowiazkiem urzednika jest wtedy wezwanie petenta, wspolne poprawienie formularza/podania/petycji i przyjecie. To powinien byc obowiazek urzednika - zupelnie abstrahujac od sprawy Ja Wisla. Fakt, koles to robi dla siebie, ale to jest chyba normalne?? Czy wy w zyciu dobrowolnie byscie zalozyli fundacje/teatr/kino/firme/przedszkole nie lubiac tego?? Robi to przede wszystkim dla miasta. Teraz Port Czerniakowski stal sie jednym z jasnych punktow Warszawy. I jakis przydu...as z powodow formalnych odrzucil? Bo miasto ma swoje plany? Miasto pokazalo, przelewajac kase na Legie, jakie ma bardzo miastu potrzebne plany. Miasto pokazuje tez jak dba o Wisle. NIC od lat sie tam nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Krótko mówiąc - koniec z darmowym hobby? IP: *.chello.pl 04.05.10, 11:22 Wolfgang,zapomniales ze teraz kasa na swiatynie potrzebna ,przecie beda tu chowac ""KROLOF""..........pewnie gronkowiec tez mysli ze znajdzie siem w swiontyni krolof..........a na razie dyskusja trwa ( od bodajze 2008) nad tym jakie to powinny byc babelki ktore spowoduja to ze niewidomi beda wiedzieli ze zblizaja sie do krawedzi peronow metra.............HAHHAHAH...............a pozniej bendom przytargi,odwolania od przytargow,odwolania od odwolan,,,,,,,,,,,,,,HAHAHAHHAHAH.......tak dziala wszystko w kraju zwanym przez uwczesnych polsza............i nadal straszy ""ziabytek komunizmu"" iscie krolefski palac stalina ...........ktory zostal wpisany na liste zabytkow.HAHAHAHHA.niezle ,NAPRAWDE NIEZLE........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black eye a miasto nie robi błędów? IP: *.chello.pl 05.05.10, 07:08 Na razie nie znaleźliśmy inwestycji miejskiej ktora nie miałaby rażacych błędów w procedurach, o czym więc urzednicy się wypowiadają? Tyle że czują się kompletnie bezkarni. Rada Warszawy ustanawia nowe znaczenie terminów określonych w różnych rozporządzeniach, ich prawnicy miejscy.... nie wiadomo skąd się wzięli, poziom wątpliwy. Wojewoda jako jeden Paltformersów niczego nie uchyla, bezprawie więc kwitnie. Przemek Pasek sie postawił w innej kwestii (zagospodarowanie Portu Czerniakowskiego)i pieniędzy z miasta już nie dostanie. Stracą na tym Warszawiacy. Miejscy urzędnicy traktują Warszawę jak swój prywatny folwark. Mieszkańcy sa zbędnym balastem. Organizacje społeczne, sa fajne jeśli to banda klakierów, jak czegoś chcą w imeniu mieszkańców, zadają pytania itd. są wrogami. obudźcie sie ludzie i poczytajcie wypowiedzi pani przewodniczącej rady Warszawy z PO że najpepiej żeby mieszkańcy się nie interesowali pracą samorządu. wyborcza.pl/1,91446,7836737,Przewodniczaca_Rady_Warszawy_o_mijajacej_kadencji.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Paska P.Pasek jest sam sobie wininen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 10:56 p.Pasek jest sam sobie, zrazil do siebie przyjaciol (Nie jest prawda, ze sam wymyslil i prowadzil fundacje).Narobil dlugow (port wodny) nie potrafi wspolpracowac z ludzimi, urzednikami i przyjaciolmi. Pomysly plywaja w wisle jest wiele innych osob i oranizacji, ktore potrafia je wylowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Krótko mówiąc - koniec z darmowym hobby? IP: *.chello.pl 04.05.10, 11:15 a ty wiesniaku naprawde durny ,moze powiesz co to znaczy kul,czyzby pochodzilo od kulenia przez ciebie ogona pod siebie....co wiesniaczku..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ch. Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: 109.243.251.* 04.05.10, 10:56 Tak to jest, jak ktoś liczy, że mu państwo sypnie kasą na jakikolwiek dziwny pomysł. Co to za fundacja, że nie potrafi znaleźć środków??? Nie ma kasy, to się zwija, ot społecznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: 193.203.192.* 04.05.10, 10:57 W tym kraju to klasyk. W Gdańsku to samo - likwidacja niesamowitego miejsca, jakim była Kolonia Artystów na Gdańskiej Stoczni. Brak wyobraźni i działanie urzędników na szkodę mieszkańców i kultury. I to jest właśnie Polska. Dzięki za nowe kino i galerię handlową na stoczni - miejscu niezwykłym, na którym moum zdaniem nie ma miejsca na coś takiego. I lofty. Ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azet Ratusz ma nas w dupie IP: *.aster.pl 04.05.10, 11:00 I jeszcze raz tak po Polsku; gówno wszyscy włodarze zrobiliście, żeby Wisła była Wisłą, a jak ktoś coś robi, działa, to zamiast nagrody, pomocy, medalu dostaje od Ratusza kopa w tyłek. Mam nadzieję, że pani Prezydent da większego kopniaka tym kretynom niszczącym każda NASZĄ inicjatywę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Ratusz ma nas w dupie IP: *.chello.pl 04.05.10, 11:24 pani ""pryzydent"" to na budowe swiontyni opatrznosci ( nomen omen ),HAHHAHAH,,,,,,,kaske woli wydac........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StaryUbek my tu lody krecimy wiec spadaj pasek i nie marudz IP: *.146.128.178.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.05.10, 11:02 Chcieliście cudów no to je macie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xeru Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 11:06 Kolejny dowód, że pani prezydent dba głównie o interesy deweloperów i biznesmenów, a nie o mieszkańców. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Aj waj pieniędzy nie dali... To jakiś totumfacki 04.05.10, 11:13 Szechtera ten Przemek? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Widze ze weekend majowy zaszkodzil? 04.05.10, 11:16 Za duzo polsko-katolickiej wodzi sie wypilo i teraz wszedzie wokolo biale zydki biegaja? Odpowiedz Link Zgłoś
tow.fiutin Re: Widze ze weekend majowy zaszkodzil? 04.05.10, 11:41 > Za duzo polsko-katolickiej wodzi sie wypilo i teraz wszedzie wokolo biale zydki > biegaja? aj waj jeden Szechter z bratem to nie jest od razu `wszędzie' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! IP: *.merinet.pl 04.05.10, 11:15 Ten "artykuł" dowodzi coraz niższych standardów prasowych. Sprawy, które zrealizował P.Pasek zasługują na szacunek i uważam, że obowiązkiem urzędników powinno być szukanie modus vivendi z kimś o tak ciekawych pomysłach. Pytanie tylko, czy sugerowanie, że odrzucenie wniosków Fundacji ocenianych przez komórkę A może mieć związek z zazdrością komórki B, jest stosowne. Znam sprawę bardzo nieco ze słyszenia od drugiej strony (nie znając jednak zupełnie tego urzędnika, o którym mowa) i wydaje się, że jednak i druga strona może mieć żal o brak współpracy i podcinanie skrzydeł. Wisła została nieco zawłaszczona przez Fundację. Inicjatywy miasta i jego urzędnicy są w tym temacie z góry źli i ośmieszani, niczym PiS, niezależnie co przedsięwezmą. Tymczasem sytuacja jest chyba bliska historii Łodzi i pana Żydowicza. On również wiele wnosi, ale przecież to nie są prywatne występy, z ambicji własnych powinni umieć rezygnować wszyscy. Wracając do standardów: anonimowe cytaty o "zazdrości (jakiegoś) dyrektora" zapewne w opinii redakcji zwalniają dziennikarza z napisania, że to jego zdanie? Jak najmniej anonimów proszę, bo krzywdzi się człowieka. Tak właśnie działały środowiska tak bardzo potępiane przez Gazetę. To ci odwaga dziennikarska rzucić anonimem. A z artykułami warszawskiej GW robi się coraz częściej, jak z niesławnym kebabem na Wilsona. Sprawa, o której warto mówić, ale przedstawiana tak często i jednostronnie, że aż się narzuca myśl o prywacie piszących (dziesiątki tego typu historii nie są przytaczane). Pozdrawiam czytelników i redakcję, bo niestety i tak pomimo coraz niższych standardów trudno o lepszą gazetę o naszym mieście. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Ratusz do społecznika? 04.05.10, 11:18 Wydaje się, że 450000zł dotacji na rekreację około 10000 osób rocznie, to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Ratusz do społecznika? IP: *.chello.pl 04.05.10, 11:27 Oczywiscie ,lepiej dac MILIARD na swiatynie opatrznosci ,dla facetow w spodnicach........... Odpowiedz Link Zgłoś
dzast.da.breslau Re: Ratusz do społecznika? 04.05.10, 13:22 Lekką przesadą to jest Twoja wypowiedź. Czy według Ciebie wydanie 45 zł za osobę/rok (dla najbogatszego miasta w Polsce) to dużo? Stanowczo zbyt rzadko można natknąć się na dobrą, niszową formę rozrywki. To straszne jak niszczy się wspaniałe inicjatywy w tym państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! IP: *.146.238.202.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.05.10, 11:24 Piłsudski o polakach;"Polacy to wspanialy naród , tylko ludzie to kurwy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wisły! IP: *.dublin.corp.yahoo.com 04.05.10, 11:24 Żądam głowy Marka Piwowarskiego - jest osobą niekompetentną , niegospodarną i nie powinien pracować na takim stanowisku , jak widać nie ma odpowiednich kwalifikacji , jego miejsce powinien zająć Przemysław Pasek, czas zacząć protesty i wywalić niekompetętnych urzędasów! Odpowiedz Link Zgłoś
concat Re: Ratusz do społecznika: Spływaj Pasek znad Wis 04.05.10, 12:14 Nie znasz sprawy, a w tym artykule przedstawiona jest wyjątkowo nierzetelnie i jednostronnie... Wina leży w równym stopniu po obu stronach. Odpowiedz Link Zgłoś