Gość: Ekolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:52 Całym sercem popieram p. Nowickiego! Czyż Konstytutucja RP nie nakazuje poszanowania zrównoważonego rozwoju? Wisła jest przecież kanałem ekologicznym o dużym znaczeniu. Stawianie mostów z pylonami i regulacja brzegów jest bezmyślnością. A komentarz p. Osowskiego trąci populistyczną propagandą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: 62.233.139.* 09.03.04, 14:33 Ekologu! Pójdę dalej niż ty .Jakim prawem korzystasz z komputera? Czy wiesz jakie to straaaaszne zagrożenie dla środowiska te zużyte monitory, kabelki itp, a ile niewinnych istot zamordowano /np. dżdżownic/, aby położyć kabel, by tobie umożliwić dostęp do internetu. Nie żyjemy w epoce kamienia. Nie tylko ptaki mają prawa. Mam prawo do swobodnego przemieszczania się, do korzystania z osiągnięć cywilizacji i nie życzę sobie aby jakiś ekolog ograniczał moje prawa. Mosty w Warszawie są potrzebne!!!!!!!!!!!! tak jak i obwodnica miasta, bo to ograniczy korki, a więc zmniejszy ilość spalin. Człowieku pomyśl chwilę, a jesli się na czymś nie znasz to zapytaj Specjalistów /przez duże "S"/ Nasze środowisko musimy szanować. czy wiesz ile odpadów dziennie produkujesz? Spróbuj zważyć i zmierzyć ich objętość. Kiedy ostatni raz podniosłeś rzuconą przez kogoś puszkę, butelkę, papier i wrzuciłeś do kosza? To ekologu też jest ekologia. Ja chcę w Warszawie minimum dwóch mostów na północy jednego i na południu drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKOLOG Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:46 Mam pytać takiego specjalistę jak ty? Rozumiem, że jesteś conajmniej profesorem nauk biologicznych. Czytałeś kiedykolwiek jakąkolwiek publikację ekologiczną ( np. "Ekologię" Krebsa)Kanał ekologiczny umożliwia dyspersję osobników, czyli przemieszczanie się. Ptaki lecą nad Wisła i zabijają się o liny. To jest ok? A propos śmieci: kompostujesz odpadki biologiczne? Bo ja tak. Ja też chcę mostów w Wawie!!! Tylko niech będą przyjazne dla środowiska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator HAHAHA Debile się rodzą czy to się jakoś hoduje?? IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 16:15 Wisła jest przecież kanałem ekologicznym o dużym znaczeniu... W tym Twoim kanale ekologicznym płynie tyle syfu, że bałbym się tam wejść nawet w stroju płetwonórka w połączeniu z OP-1. Myślę że przy Twoim porodzie zamiast mózgu Bóg obdarzył cię watą. Ciekawy jestem czy wiesz ile spalin trafia w powietrze przez kilometrowe korki, a ile przez jadący tramwaj... Jak nie wiesz to się dowiedz, A jak wiesz to zamknij ryj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Kowalczyk Zapytaj się swojej matki IP: *.chello.pl 09.03.04, 16:23 Sam masz watę zamiast mózgu. 1) Tramwaje mają silniki elktryczne 2) To nie jest protest przeciwko budowie mostu w ogóle ale szcegółom konstrukcjyjnym trasy które jak wszystko na to wskazuje zostały opracowane przez ludzi nie posiadających ku temu żadnych kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator Idź i stań na Płochocińskiej... IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 19:37 I co tramwaje też szkodzom środowisku??? A może całą Warszawę trzeba by wysiedlić do ogromnego tipi na pustynię aby ptaszkom nie zaszkodziła??? Jakbym mógł hu*** to bym Ci maskę obił - bo przez takiego wała ludzie tracą masę czasu którą mogli by spożytkować na 1) Większą wydajność pracy - a przecież od pracy płaci się podatki- co za tym idzie budżet więcej by zarobił 2) Mogli by dłużej posiedzieć w domu ze swoimi rodzinami. Ale ty jesteś kolejnym zielonym warchołem, którego w dziupli nie uczono protestanckiego podejścia do pracy... Idź i się powieś na linie od mostu i pilnuj swoich ptaszków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: Idź i stań na Płochocińskiej... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:36 A ty jestes prostym kretynem do piet Wieskowi nie dorastajacym. Mozdzek masz maly i nie pojmujesz pewnych prostych kwestii jak na przyklad bezposrednia zaleznosc pomiedzy stanem srodowiska naturalnego a twoim osobistym komfortem zycia! A moze ci ludzie posiedza gdzoes w lesie sluchajac spiewu tych ptaszkow, oczywiscie jezeli wczesniej nie rozbija sie o liny i inne budowle dlatego ze tacy jak ty musza miec wygodnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Kowalczyk Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.chello.pl 09.03.04, 14:08 Budowa może się opóźnić nie z powodu protestu ale ignorancji projektantów tej trasy. Zresztą cóż tak krótkie opóźnienie znaczy w porównaniu do dziesiątek lat od których czekamy na nowe mosty w Warszawie. I czy zmiana planów będzie kosztowała nas mniej niż te wszystkie afery ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAGOWIEC Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 21:00 polecam wycieczkę do miast w USA- pomimo mostów, obwodnic, podziemnych autostrad są tam ogromne korki!!!!!!!!!!!!!!!! nowe inwestycje to nie jest panaceum na rozwiązanie tego problemu!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.ibb.waw.pl 09.03.04, 14:41 Chyba ornitolodzy staja sie kozlami ofiarnymi. Przez ostatnie 50 lat budowe drogi tez blokowali ornitolodzy? Jesli protest jednej osoby powala ogromna inwestycje, to w inwestycjach jest zwyczajny balagan. Winni sa urzednicy, ktorzy nie potafia zrobic porzadnego planu trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Kowalczyk Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.chello.pl 09.03.04, 15:01 Zgadza się. Gdyby plany były przygotowywane przez fachowców nikt by nie musiał protestować. Trochę to przypomina znane wszystkim kładzenie asfaltu a następnie jego rozkuwanie w celu położenia jakichś instalacji. Czy nie można było konsultować się z ekologami w trakcie opracowywania tych planów ? Mieli przecież na to kilkadziesiąt lat czasu. Najpierw doprowadzili do katastrofy komunikacyjnej w Warszawie a teraz jeszcze dodatkowo przez swoją ignorancję niszczą przyrodę której częścią jesteśmy. Bo ochrona przyrody to ochrona środowiska życia człowieka w istocie rzeczy. Więc działalność ludzi odpowiedzialnych za budowę tej trasy oraz Trasy Siekierkowskiej przez Zakole Wawerskie jest szkodliwa DLA LUDZI podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek swieta prawda - nieudolni urzednicy i urbanisci .. IP: *.u.mcnet.pl 09.03.04, 15:10 zamiast wykorzystac istniejaca siec kolejowa na kierunkach Piaseczno, Grodzisk, Blonie i promowac rozwoj Warszawy w kierunku poludnowym - forsuje sie rozbudowe lotniska Okecie i promuje rozbudowe osiedli-sypialni za Wisla ciemnota osiedla sie na tanich osiedlach - i domaga sie mostow - i tak bedzie bez konca i sensu !!! w koncu i Puszcza Kampinoska pojdzie pod topor - bo Zoliborz nie przejmie calego ruchu z Bialoleki i sie zatka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator HAHAHA Debile się rodzą czy to się jakoś hoduje?? IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 16:20 Czy nie można było konsultować się z ekologami w trakcie opracowywania tych planów ? Mieli przecież na to kilkadziesiąt lat czasu... Jak tak dalej pójdzie to postawienie sracza przy wiejskim gospodarstwie trzeba będzie z Wami konsultować... Wam to by trzeba pierdo** mocno w główkę, następnie wsadzić w R-kę i puścić w ten korek na Modlińską... Ciekawy jestem czy wtedy chciałbyś dalej konsultować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Kowalczyk Jeszcze się nie zapytałeś matki ? IP: *.chello.pl 09.03.04, 16:32 > Jak tak dalej pójdzie to postawienie sracza przy wiejskim gospodarstwie trzeba > będzie z Wami konsultować... A chcesz mieć zawartość sracza w kranówce ? A może to gnojówka Ci zaszkodziła ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator Idź i stań na Płochocińskiej IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 19:32 z wielkim szyldem NIE DLA MOSTU PÓŁNOCNEGO! Jak Cię spotkam rano OSOBIŚCIE OBIJE CI MASKĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAGOWIEC Re: Idź i stań na Płochocińskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 21:02 prymityw!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M Gó*wno mnie obchodzą wasze korki Nowicki IP: 217.96.48.* 10.03.04, 15:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 21:34 ale jaja . ty kowalczyk proponujesz wieloletnie "konsultacje" z ekologami!!! a budżet którego miasta wytrzyma tyle bezsensownie wydawanej kasy??? Ile to łapów trzeba by dać by zamknąć wasze gęby? Wszystko z podatków. Jak jesteś taki ekolog to chcę ci zwrócić uwagę,że owady też wpadają na mosty.A samochody jak je biją. To możeby ograniczyć prędkość na drogach do 10km.godz??? Istnieje pilna potrzeba zmiany prawa. Jesli przy trasie krajowej ekogowno nie ma nic do powiedzenia to dlaczego jest tak przy budowie mostu miejskiego? Następna sprawa - Nowicki przerżnął dwie sprawy. I kto za to zapłacił? Podatnik. A jakby tak Nowicki sam płacił? Że nie ma? Cóż pójdzie do pierdla. Z korzyścią dla ogólu społeczeństwa , nie tylko "ekologów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:41 Banda prymitywow opanowanych jakas teoria spiskowa! Pan Wiesiek nie jest zadnym pseudo zielonym ekologiem tylko NAUKOWCEM przez duze N! Wie co robi i nie robi tego dla kasy, szkoda tylko ze jakos nie bardzo mozecie w to uwierzyc, robi to z przekonania, dla WAS wszystkich tez, dzieci waszych, wnukow itd. Gornolotnie zabrzmialo ale chyba trzeba troche ruszyc mozgownica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 08:08 to wielkie N szantażowało hipermarkety sprawami sądowymi. Oczywiscie zadawalało się stosownym wynagrodzeniem. Wszystko to dla potomnych? Głownie chyba własnych. Ja też bym chętnie zostawił potomnym willę w Konstancinie.I nie zalewaj to żadną nauką. Jest ona tak skorumpowana jak służba zdrowia. Tylko to ludziom mniej przeszkadza bo nie muszą wielkiemu N dawać w łapę. Ale będzie przeszkadzać jak duże N zatrzyma inwestycje. No i starczy. Idę dosypać ziarna sikorom do karmika. Bo wielkie N oczywiście tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Kowalczyk Nieudolni urzędnicy i planiści opóźnią budowę most IP: *.chello.pl 09.03.04, 15:25 A może jeszcze hipotetyczni ekolodzy którzy być może będą protestować przeciwko budowie autostrad w Polsce bez przejść dla dzikich zwierząt też zostaną obarczeni odpowiedzialnością za trwające JUŻ od kilkunastu lat opóźnienia ? Bo podobno planowane są tylko przejścia dla małych zwierząt i to nieliczne. Znowu gamonie będą zrywać asfalt dla położenia instalacji i szukać kozłów ofiarnych swojej niezaradności wśród ekologów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barteq Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: 62.233.142.* 09.03.04, 15:51 Jako mieszkaniec Białołęki codziennie brnący w korkkach proponuję eutanazję dla tego pana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek znajdz sobie prace w Bialolece ... IP: *.u.mcnet.pl 09.03.04, 15:59 albo w Legionowie nie bedziesz stal w korkach chciales oszczedzic na mieszkaniu to troche poczekaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marczak Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 15:57 Brawo Nowicki, urzędnicy wytną drzewa, brzegi zawalą gruzem a potem całą Wisłę zamienią na drogę lub coś wtym stylu, całe szczęście że pracownikom PAN wystarcza siły na walkę z urzędasami. Siekierkowski jeszcze nie został rozliczony a miejscy mają nową świetną inwestycję na której można zbić kapustę!!!!!!! VETO dla nowego mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom --- Email Wieslawa Nowickiego, wiesiek@miiz.waw.pl IP: 212.160.75.* 09.03.04, 16:19 Piszcie do niego na adres: wiesiek@miiz.waw.pl Moze chlop sie opamieta i wycofa skarge. Odpowiedz Link Zgłoś
ambush Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół 09.03.04, 16:29 Gdzie sie tacy ludzie rodza? Ptaszki potrafia sie dostosowac do kazdych warunkow. Potrafia rowniez ominac przeszkody. Dla mnie to moze tam byc nawet most pontonowy, chodzi przeciez o to aby rozladowac korki. Chce a nawet pragne poznac tego czlowieka, porozmawiac z nim spokojnie. Dowiedziec sie czy naprawde mu zalezy na ptaszkach czy moze na kasie (juz bylo kilka takich zdarzen, po dostaniu kasy wycofanie skargi itp.) Poprosze o e-mail do Pana Wiesia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAGOWIEC Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 20:55 po przeczytaniu Czerwonej Księgi ginących gatunków doszedł byś do wniosku iż ptaki mają bardzo małą tolerancję na zmiany środowiska i giną z powodu niszczenia ich siedlisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:32 Nie moge! Po co ja studiowalam 5 lat jak tu sami specjalisci! Gucio wiesz, gadasz jak potluczony! Ptaszek nie zobaczy jak mu nagle lina przed nosem wyrosnie! On tu lata od wiekow! Jak twoim zdaniem jest taki sprytny to dlaczego tyle tysiecy ptakow rocznie rozbija sie budowle, wiezowce, mosty itd, Dlaczego???? A swiergotu ptaszkow to bedziesz sluchac z kasety jak tacy jak ty zdominuja myslacych. Brawo dla Wieska!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin od 72 Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.chello.pl 09.03.04, 17:29 ILU CZŁONKÓW LICZY TO OGÓLNOPOLSKIE TOWARZYSTWO OCHRONY PTAKÓW ? Czy może wszyscy zmieszczą się w jednej klatce na kanarki ? Ale POWAŻNIE jak liczną organizację ten pan reprezentuje i czy członkowie upoważnili go do zgłaszania takich protestów ? Jaką funkcję tam pełni ? może jest zamozwańcem ? RADZĘ panu Wiesławowi NOWICKIEMU, żeby przez kilka dni rano przed godziną 9 stanął przy ul.Modlińskiej, trzymając tablicę z napisem:"JA ORNITOLOG WSTRZYMUJĘ BUDOWĘ MOSTU PÓŁNOCNEGO". Przejeżdżający napewno będą mu składali "ZASŁUŻONE GRATULACJE". Na wszelki wypadek radzę założyc na głowę kask. Z tego protestu może być zadowolony tylko p.L.Kaczyński - będzie miał wytłumaczenie dlaczego sprawa budowy tak się wlecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Kowalczyk Nieudolni urzędnicy i planiści opóźnią budowę mos IP: *.chello.pl 09.03.04, 18:02 Jak grochem o ścianę. Za katastrofę komunikacyjną w Warszawie trwającą od kilkudziesięciu lat nie są odpowiedzialni ornitolodzy którzy chcą tylko wpłynąć na zmianę planów dotyczących bardzo małego fragmentu systemu komunikacyjnego. I na pewno p. Kaczyński nie ma nic wspólnego z tym "dziedzictwem" poprzedników więc nie potrzebuje żadnych wytłumaczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator Re: Nieudolni urzędnicy i planiści opóźnią budow IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 19:41 Debilu, jełopie skończony - jedź na Białołęke i zobacz jak wygląda rozwój osiedli mieszkalnych, a później się wypowiadaj frajerze. Most jest potrzebny! Nie jutro, nie pojutrze!!!! Ale decyzja o jego zbudowaniu potrzebna jest DZIŚ!!!!!!! Bo za 3-4 lata jak go nie będzie, będzie tu tak ogromny ruch że twoje ptaszki wykitują od spalin cwelu jeden!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benia WODA NA MŁYN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 20:55 Protest ptaszników, to woda na młyn Kaczyńskiego, który powie: chciałem, a mi nie dali. A warszawski ludek wybierze go być może na następną kadencję, bo do Pałacu Namiestnikowskiego ma już zero szans! To jest świetny gość od wysadzania mostów, a nie budowy nowych! Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: studia z ochrony środowiska 09.03.04, 21:33 Redaktorów z GW należałoby wysłać na studia z ochrony środowiska, to może nie pisaliby takich niefachowych artykułów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: WODA NA MŁYN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:21 Słabo z twoją polszczyzną- ptasznik, to ktoś kto łapie ptaki dla zysku, więc daleko mu do pana Nowickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:10 Już ci odpowiadam. Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Ptaków to założona 13 lat temu organizacja zrzeszająca ponad 2700 członków w całej Polsce. Jest polskim partnerem światowej federacji BirdLife International zajmującej się ochroną ptaków na całym świecie. Jeżeli chcesz wiedzieć, to w proteście nie chodzi o to, by mostu nie było- chodzi o wybudowanie go jako mostu belkowego, bez lin,o które zabijają się ptaki. Urzędnicy obiecują, ale nie chcą tego zapisać w dokumentac, a wszyscy doskonale wiemy, jak można polegać na słowie urzędnika. Odsyłam na stronę www.otop.org.pl Antek Marczewski Warszawska Grupa OTOP Odpowiedz Link Zgłoś
erkao Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół 11.03.04, 15:19 Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Ptaków jest założoną w 1991 roku organizacją skupiająca ponad 2500 członków z całej Polski. Współpracujemy z wieloma szanowanymi organizacjami, np Królewskim Towarzystwem Ochrony Ptaków z Wielkiej Brytanii ( rok założenie 1889, liczba członków: 1 mln 11 tys.). Jesteśmy polskim partnerem międzynarodwej federacji Bird Life International. Pan Nowicki otrzymał od władz OTOP upoważnienie do ochrony Wisly. Radzę jednak jeszcze raz przeczytać artykuł redaktora Śmietany i zobaczyć, gdzie jest napisane, że nie chcemy nowego mostu w Warszawie. Chodzi o to, żeby był to most belkowy, a nie podwieszany, o ktorego liny rozbijają się ptaki. Urzednicy obiecują to ustnie, ale nie chcą dać zapewnień na papierze, a wiemy, co warte słowo urzędnika. Odsyłam na www.otop.org.pl Antek Marczewski Warszawska Grupa OTOP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupota! To chyba jakiś pseudoekolog IP: *.chello.pl 09.03.04, 21:30 Absurd przeciez stojace w korkach samochody szkodzą przyrodzie bardziej niż jadące!!!! A w ogóle to trzeba sie pogodzić że mieszkamy w metropolii a nie w rezerwacie. Niech sie ten szalony ekolog- aktywista nihilista i egoistawyprowadzi do puszczy białowieskiej albo nad biebrze i tak sobie obcuje z wydrami, ptakami a nawet niedźwiedziami:P zboczeniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAGOWIEC POPIERAM EKOLOGA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 16:10 Biebrze zniszczymy TRASĄ BAŁTYCKĄ i będzie ładnie!!!!!!!!!!!!!!! Przyroda w mieście jest tak samo ważna jak mosty i drogi Miasto powinno być ZIELONE czy ktoś chce żyć w betonowej pustyni Odpowiedz Link Zgłoś
cbacba Oglaszam otwarty sezon na ekologow!!!!!!!!!!!!!!!! 10.03.04, 03:25 Prosze wystrzelac paru idotow-ekologow przed sezonem mostu Polnocnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Oglaszam otwarty sezon na ekologow!!!!!!!!!!! IP: 207.44.154.* 10.03.04, 08:32 Mam dla Ciebie propozycje: "w dupe sobie strzel". Ciekaw jestem czy zgadniesz z jakiego to filmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ekolog - premierem Lotwy !!!! IP: *.u.mcnet.pl 10.03.04, 08:45 partia zielonych w rzadzie Lotwy !!! a u nas nadal niszczenie srodowiska jest 'nowoczesne' ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terretje Re: Oglaszam otwarty sezon na ekologow!!!!!!!!!!! IP: 62.233.153.* 10.03.04, 15:42 Ludziki, jesteście chorzy... Obrażacie człowieka, robicie na niego nagonkę, oskarżacie o korupcję kompletnie o nim nic nie wiedząc. OTOP i PAN to są poważne instytucje a nie banda kretynów i ,jak to pięknie tutaj zostało okreslone, ornioszołomów. Och, zapewne wiecie lepiej! Przeiez któż by się kłócił ze specjaistami od 'dobra ludu jadącego do pracy' i od 'rozbudowy gros- metroplie Warszwa'. Bo w końcu co kogo obchodzą zwierzęta w naszym kochanym narodzie, w związku z czym faktycznie muszą być oszołomami skoro się wychylają. Przyjdzie walec i wyrówna. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 04:01 Krew mnie zalewa jak słyszę o kolejnym kretynie-pseudo ekologu. Nie interesuje go, że mnóstwo samochodów stoi w korkach - niech pomyśli ile w tym czasie zasuwa do atmosfery przeróżnych świństw z rur samochodów. Na szczaw imbecylu !!! Kto cię wkręcił do PAN-u ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: 207.44.154.* 10.03.04, 08:36 > Krew mnie zalewa jak słyszę o kolejnym kretynie-pseudo ekologu. Nie interesuje > go, że mnóstwo samochodów stoi w korkach - niech pomyśli ile w tym czasie > zasuwa do atmosfery przeróżnych świństw z rur samochodów. Po pierwsze - po co bylo kupowac mieszkanie tak daleko od centrum... A po drugie - czy ktos naciska wladze miasta zeby wybudowaly linie tramwajowa, albo cos podobnego? Nie? No to o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukalsky Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 09:21 I znowu para "strażników przyrody" w wielkim mieście blokuja kluczowe budowy, decydujące o rozwoju Warszawy!!. To taka sztuka dla sztuki, żeby zaistnieć, zamęcić. Bez tego mostu północna część stolicy ugotuje się we "własnym sosie". Sam często próbuje przejechać "Grota" po południu - tragedia!! Panie ornitolog! opanuj się Pan!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambush Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 10.03.04, 09:26 On ma to w dup.., jest tak zapatrzony w swoja dzialalnosc ze go to gowno obchodzi. Dla niego wazniejsze sa ptaki, nie mieszkamy przeciez na zielonej polance, gdzie biegaja sobie sarenki, ptaszki fruwaja, jest pieknie. Mamy XXI w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.u.mcnet.pl 10.03.04, 09:52 no tak w XX wieku bylu komory gazowe - XXI musi byc lepszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół 10.03.04, 12:43 Mam pytanie do wszystkich pro-ekologów (nic osobistego, tylko zwykła ciekawość). Któś wcześniej napisał że należałoby naciskać na budowę nowych linii tramwajowych. Wszystko fajnie, ale jak ma się ten tramwaj przeprawić na drugą stronę Wisły - lotem ślizgowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.u.mcnet.pl 10.03.04, 14:26 co i tramwaj juz mieszka na Bialolece ??? teraz juz przesadziles ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:44 Czy tu sami ograniczeni sie wypowiadaja? A jak ty sobie wyobrazasz XXII wiek? Plastikowe polanki i wypchane sarenki? A nie laska sie zastanowic jak pogodzic interes czlowieka i tych jak to nazywasz'ptaszkow'. Mozna, chece tylko trzeba. Tylko ktos ma zarobic na tej inwestycji, im mniej sie napracuje tym dl;a niego lepiej. NAM powinno zalezec zeby zaszkodzic jak najmniej! Dzieci masz juz? A wnuki? Ptaszkow beda sluchac tyko z kasety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKOLOG POPIERAM NOWICKIEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:55 Dobrze, że jest ktoś, kto potrafi się postawić takim ignorantom jak wy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAGOWIEC CHROŃMY WISŁĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 15:49 Chrońmy Wisłę, jej dolina to żródło tlenu dla Warszawy!!!!!!!!!! Wisła to prawdziwy skarb a nie szambo i wysypisko śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.ies.waw.pl 10.03.04, 13:08 Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Hm... sam nie wiem, co mam o tym myslec... 10.03.04, 15:46 Czy to, ze p. Ptakolub potrzebuje pisma, ze most nie bedzie mial pylonow z linami i jeszcze jakichs pierdol musi urzedowi zajmowac kilka miesiecy? Czy oni tam pracuja nad jedna literka pisma dziennie? Jak rozumiem, p. Ptakolub jest wysoko postawionym oficjelem rady naukowej. Przeciez protest szarego czlowieka bylby olany cieplym moczem. Czy czasami pod takim protestem nie musi sie podpisac iles tam osob? Wystarczy jedna? Cos jest nie tak... albo w procedurze oprotestowywania, albo w pracy urzednikow. Czy moze wymiana pism pomiedzy urzedami trwa tygodnie? Ja rozumiem, ze "ja", jako szary poddany wielmoznych politygłów, to musi czekac na decyzje urzednicze tygodniami, ale gdy sa to sprawy miedzy urzedowe, to tez to trwa wiekami? Nad czym oni tam pracuja? Nad poprzednimi protestami? Zaleglosci im sie narobily? Czy jesli mam zaleglosci w placeniu, to moge olac PIT-a i zaplacic za pare miesiecy (bo tyle trwa procedura nadrobienia plynnosci finansowej), tak bez zadnych kar? Czy tak samo moge tlumaczyc nieoplacenie miejsca postojowego Waparkowi - mam zaleglosci finansowe i przywrocenie plynnosci trwa miesiacami, niech nawet nie licza na malutka rate? Cos tu nie gra. Ale nie wiem co.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OTOP CROŃMY WISŁĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 15:58 Dr. Nowickiego popiera kilka tysięcy członków OTOP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 21:54 żarty czy co ? większość tego otopu spoza Warszawy. I co to jest wobec ilości mieszkańców Tarchomina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:52 Nie zart tylko grupa ludzi, ktorzy robia uzytek z mozgownicy czasami. Mieszkancy Tarchomina stoja to niech jeszcze postoja az wszystko bedzie jak nalezy, dr. Nowickiemu nie chodzi o kase ani bezmyslne opoznianie tylko ZMINIMALIZOWANIE szkod, czlowiek jest szkodnikiem czy chece czy nie, mamy XXI wiek, czas sie ocknac i zastanowic, ze moze nie wszystko tzreba zniszczyc. Jeden, drugi taki protest i inwestorzy skonsultuja sie zanim cos wyplodza, inaczej zapanuje bezholowie! Wisla to prawdziwy skarb naszej przyrody, jadna z 5!!!! rzek na SWIECIE uznanych za kluczowe dla wedrowek ptakow, chyba mamy jakis obowiazek w zwiazku z tym. A tak w ogole, to moze by do autobusu???? Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami 11.03.04, 08:38 Do autobusu????!!! Czemu nie? Na przykład przy zawale, ostrej kolce nerkowej, czy pierwszym okresie porodu tłoczmy się wesoło w środkach komunikacji miejskiej, bo przede wszystkim będziemy mogli zawsze liczyć na pomocną dłoń współpasażerów zwykle zajętych lekturą, oglądaniem krajobrazu za oknem oraz odwracających głowy w przeciwną stronę udając że nie słyszą. Szanowny Panie biologu, Pan też NIGDY nie korzysta z auta? W każdej sytuacji? Ależ proszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.u.mcnet.pl 11.03.04, 09:03 biologa tez nie potrafisz zrozumiec... biedna kobieto pelna uporu wybierz sie na Odolany - 4 km od PKIN gozdek uprawia nowalijki, wysypisko smieci i baza kontenerowa - a ty uwazasz ze mieszkac trzeba 20 km od centrum i codziennie dojezdzac samochodem (tak na marginesie do pracy ludzi dojezdzaja 'gwiazdziscie' wiec obwodnice niewiele pomagaja - korki tworza sie i tak na zjazdach do biurowcow) - i w zadnym wypadku komunikacja miejska ... z okna widze hektary pustych terenow w scislym centrum, opuszczone hale fabryczne - oraz hektary trawnikow na ktorych parkuja samochody w ciagu dnia (nie placac za parkowanie) - taki system nie da sie obronic ekonomicznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami 11.03.04, 09:07 No tak, forumowicz Jacek - główny klient ZTMu, co samochód widział kiedyś bardzo dawno i to z bardzo bardzo daleka. Hipokryzja się kłania w pas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.u.mcnet.pl 11.03.04, 09:50 17 litrow/100, vmax 215 ztm nie wspiera dojazdow z moich okolic - 6 km od PKIN, 3 przesiadki itp mosty i metro sa bardziej sexy dla politykow niz dojazd do starych dzielnic - wiec musze jezdzic samochodem - mimo, ze nie opowiada mi to kompletnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator Z CIEBIE JEST TAKI EKOLOG JAK ZE MNIE KRÓLOWA IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:20 ELŻBIETA... PRZECIEŻ TYM MOSTEM MA JEŹDZIĆ TRAMWAJ!!! NAJBARDZIEJ EKOLOGICZNY ŚRODEK TRANSPORTU. A TY PROPONUJESZ NAM AUTOBUS???? TY POJE*** JAKIŚ JESTEŚ I BYNAJMNIEJ Z EKOLOGIĄ MASZ TYLE WSPÓLNEGO CO JÓZEF STALIN Z DEMOKRACJĄ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek czy Anty EKOLOG musi klamac ??? IP: *.u.mcnet.pl 12.03.04, 09:57 a jakie tramwaje jezdza mostem Grota ??? a moze najpierw tam puscic tramwaj ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tony Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:31 To, że władze OTOPu są w Gdańsku, nie oznacza, że w Warszawie nie ma członków. Sam jestem jednym z nich, wiec wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUBYLEC Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:21 tO LEPIEJ NIE PRZYJEŻDZAJ NAD WISŁE W OKOLICE MOSTU... BO MOŻESZ JAKIMŚ TULIPANEM OBERWAĆ JAK SIĘ BĘDZIESZ TAK AFISZOWAŁ CWANIAKU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWALIK chrońmy Warszawę przed Tarchominem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 20:52 NA pewne sprawy trzeba patrzeć globalnie a nie lokalnie, jeśli mieszkasz w miście musisz pogodzić się z korkami i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator Re: chrońmy Warszawę przed DEBILAMI!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:11 Pogodzić to ty się musisz z ograniczoną ilością szarych komórek w twoim ptasim móżdżku... Globalnie to sobie możesz spojrzeć na wzrost gospodarczy, ewentualnie wskaźniki ekonomiczne dla kraju, a nie na MOST... DLATEGO JAK NIE JESTEŚ Z TARCHOMINA TO SIEDŹ CICHO... JEST PTOK JEST PROBLEM, NIE MA PTOKA NIE MA PROBLEMU... UWAŻAJ BO ZARAZ SIĘ EKIPA Z BIAŁOŁĘKI ZBIERZE, PRZESPACERUJE SIĘ NAD WISŁĘ I ODSTRZELI TROCHĘ TEGO PIERZA, LUB JE PRZEPROWADZI GDZIE INDZIEJ (tj. na tamten świat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALCZAK Re: chrońmy Warszawę przed KOMBINATORAMI!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:32 Idź do psychologa, frustracie! Potrafisz coś napisać poza bluzgami?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator A MNIE POPIERA CAŁY TARCHOMIN!!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:07 TO JEST KILKADZIESIĄT TYSIĘCY MIESZKAŃCÓW!!! A DO TEGO ZBIERZE SIĘ JESZCZE PÓŁ BIAŁOŁĘKI... A WIĘC MORDA W KUBEŁ NIE BULGOTAĆ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALCZAK RĘCE PRECZ OD TARCHOMINA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:35 Wodzu prowadź! Trybun ludowy się znalazł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kombinator - wykap sie w czajce i ochlon !!!!!! IP: *.u.mcnet.pl 12.03.04, 11:38 hahaha zarzadzimy amnestie dla pensjonariuszy zk bialoleka - znikna korki na moscie grota - bo nie bedziecie mieli czym ani za co jezdzic !!!! albo blokada na moscie i spokoj .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:20 Brawo!!!Tak sie sklada, ze mam pewne pojecie na ten temat. Pan Nowicki jest jedna z niewielu osob, ktore skutecznie i bezkompromisowo potrafia bronic slusznej sprawy. I cale szczescie! Stoisz w korku? Przesiadz sie do autobusu! Wszyscy nazakaja na zanieczyszczenie powietrza a jakos tego nie kojarza z wlasnym samochodem! Rowalajace sie ptaki o pylony to nie sprytny chwyt ekologow ale fakt. Nie kilka, setki, tysiace na przelotach! Moze trzeba wyjzec poza czubek wlasnego nosa! Wszystko da sie zrobic tak zeby jak najmniej szkodzic, tylko pomyslec. Komus kaska ucieka pewnie, a kto ma to budowac???? Biedactwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambush Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 11.03.04, 09:15 Jak jestes taki cwaniaczek to sie wcisnij do tego autobusu w godzinach 7-8 z przystanku powiedzmy ekspresowa. Kiedy mam przyjsc i robic zdjecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 09:39 Troche na marginesie. Zapytajmy sie raczej, dlaczego to miasto rozrosło sie i rozlało do tak niebotycznych rozmiarów? Ludzie narzekają, że dojechac trudno z Białołęki, z Piaseczna, ze Starej Miłosnej. A tymczasem w środku miasta sa tereny (Czyste, Wola, Dolny Mokotów, Siekierki, Okęcie, Włochy itp. itd.), gdzie strasza chwasty, hoduje sie kapustę albo ogromne tereny zajmują upadajace lub podupadłe betoniarnie, targowiska w rodzaju Stadionu, centra logistyczne, bazy transportowe, w najlepszym razie ogródki działkowe. Tereny te często sa znakomicie skomunikowane, tramwajem czy kolejką do centrum 10-20 minut. Ale tam sie nie buduje. z różnych powodów (np. lokalizacja lotniska). Mieszkac trzeba gdzieś na końcu świata, gdzie nawet autobus nie dojeżdża i gdzie człowiek zdany jest wyłacznie na samochód. A jak samochód, to musi byc droga, autostrada, most. I tak kolo sie zamyka. Chyba cos nie tak jest z planowaniem przestrzennym w naszym mieście? A gdy budowa jakiejs inwestycji napotyka na protesty, wtedy szukamy koziołeczka ofiarnego w postaci "nawiedzonego" lub "skoryumpowanego" ekologa albo babci - wlaścicielki działki na Siekierkach. To przez nich tysiące ludzi...Jedna osoba zablokowała... Powiesić... Moze by tak szczypta refleksji na początek? Wszyscy huzia na ekologa. Bo dojazd trudny. Bo korki. Bo samochodem nie da sie dojechac do centrum Warszawy. Bo ptaki wazniejsze niz ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: Co opóźnia budowę mostu Północnego 11.03.04, 20:11 Dlaczego Gazeta Wyborcza zatytułowała ten artykuł "Protesty ornitologów opóźnią budowę Mostu Północnego" ? Bo w ten sposób chce manipulować emocjami czytelników. "Miłośnicy ptaków zgłosili się bowiem z protestem na krótko przed wygaśnięciem dawnego planu zagospodarowania." To nie wina ornitologów, że Warszawa nie ma planu zagospodarowania przestrzennego. To nie wina ornitologów, że decyzję o warunkach zabudowy dla planowanego Mostu Północnego wydano na krótko przed wygaśnięciem tegoż planu zagospodarowania przestrzennego. Warto wiedzieć, że termin na złożenie odwołania (a nie zażalenia - jak pisze pan Śmietana; zażalenie można złożyć tylko na postanowienie) od decyzji wynosi 14 dni od daty otrzymania decyzji. Jeśli w decyzji o warunkach zabudowy nie podano żadnych warunków, które chroniłyby przyrodę czy inne elementy środowiska, to OTOP ma prawo i obowiąek złożyć odwołanie od decyzji. Zastanawiam się, dlaczego autor artykułu Krzysztof Śmietana jest tak nieprzyjaźnie nastawiony do ochrony środowiska. Dlaczego pan Śmietana nie napisał, jakie zarzuty podniósł w swoim odwołaniu pan Nowicki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator UŚWIADOM NAS!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:14 JAKI TO ZARZUT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWALIK autobus IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 20:56 Zamiast pakować kasę w most usprawnijmy komunikację miejską, autobusy, metro itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator TY DEBILEM JESTEŚ A NIE EKOLOGIEM!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:13 PRZECIEŻ TYM MOSTEM MIAŁ JEŹDZIĆ TRAMWAJ DEBILU SKOŃCZONY. CHCESZ PAKOWAĆ W AUTOBUSY KASĘ??? WOLISZ STARE IKARUSY PALĄCE 30litrów OLEJU NA 100KM. ZAMIAST EKOLOGICZNEGO TRAMWAJU??? Z CIEBIE TAKI EKOLOG JAK Z KOZIEJ DUPY SŁOŃ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALCZAK TRAMWAJE JEŻDŻĄ NA WODĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:43 Geniusz z ciebie! Tramwaj ekologiczny! To on na wodę czy na powietrze jeździ? A może nie potrzebuje wogóle napędu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWALIK CHROŃMY WISŁĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 16:19 aby jechał tramwaj w elektrowni muszą spalić tony zasiarczonego węgla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacio Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.03.04, 20:28 most nie musi mieć lin ani pylonów wtedy jego konstrukcja będzie bezpieczniejsza dla ptaków a co do protestów to mnie też wiele przeszkadza ale trudno jak się żyje w mieście to trzeba się z nimi pogodzić a ten styl protestów typu protestuję bo lubię jest zabójczy w ten sposób wszystko będziemy robili sto lat a p. ornitolog nie badał czy ptakom bardziej nie szkodzą spaliny ze stojących w korku samochodów? inni protestowicze typu nie sprzeda działki pod budowę drogi albo domaga się Odpowiedz Link Zgłoś
garma Re: Protesty ornitologów 11.03.04, 20:46 Wacio napisał: >a ten styl protestów typu protestuję bo lubię jest zabójczy w ten sposób >wszystko będziemy robili sto lat A skąd Ty wiesz, że ten protest jest w stylu "protestuję, bo lubię" ? Czy to, że pan Śmietana nie napisał, jakie zarzuty postawił w swym odwołaniu pan Nowicki oznacza, że Nowicki "protestuje, bo lubi" ? Artykuł jest beznadziejnie napisany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWALIK KORKI I TAK BĘDĄ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 20:47 Nawet jak będziemu mieli w Warszawie 20 mostów 5 obwodnic i podziemną autostradę to i tak będą w mieście straszne korki, to proste tysiące ludzi w tym samym czasie chce być w tym samym miejscu, każdy kto stoi w korku sam go tworzy i jest sam sobie winien to kierowcy sa odpowiedzialni za korki w których stoją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Polecam wycieczkę do USA lub UE w metropoliach pomimo całej sieci obwodnic i mostów korki są poprostu ogromne!!!!!!! Panaceum to komunikacja zbiorowa i zamykanie miasta dla pojazdów. Leczmy przyczyny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator PANA WIESIA NA ODSTRZAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:04 No i przecież tym mostem ma właśnie pojechać komunikacja zbiorowa (którą przecież jest tramwaj) - a jak wiadomo na moście GROTA go nie ma!!! Ale ptakologów to g*** obchodzi... Oni wolą żeby ich kaczki czy inne świerszcze były trute przez samochody stojące w korkach aniżeli by postawić nowy most (którym jeździłby przecież ekologiczny tramwaj)... A PANA WIESIA TO ZA SAM WYGLĄD BYM ZASTRZELIŁ. Jak ktoś nie mieszka na BIAŁOŁĘCE TO POWINIEN STULIĆ RYJ I NIE ZABIERAĆ GŁOSU!!! URZĄDŹMY REFERENDUM LOKALNE (dla Białołęki)!!! A później jak Pan Wiesio przyjedzie na Białołęke wstrzymywać budowę, to zgodnie z wolą większości będziemy mogli go wykopać NA ZBITE RYŁO!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek pomnik dla PANA WIESIA IP: *.u.mcnet.pl 12.03.04, 10:00 zrobmy lokalne referendum - bez Bialoleki - czy chcemy ich wpuszczac do miasta - zeby niszczyli srodowisko, powiekszali nam korki i zabierali miejsca pracy !!!! brawo Panie Wiesu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALCZAK Popieram PANA WIESIA!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:37 Nie pozwólmy tłuszczy decydować w sprawach ekologii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marczak BIałołęka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 16:29 BIałołęka i Tarchomin to tak zwane PSIE DOŁY, kto włączył te wiochy do Warszawy co za ciemnota i egoizm na tej Białołęce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAGOWIEC buraki z tachomina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 16:24 opryskac Biłołękę i Tarchomin HOMOCYDAMI i rozwlić tą betonową wiochę, jak czytam wypowiedzi z tych okolic to mnie mdli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popieram zabierają nam pracę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 16:34 Psie Doły - DOBRE!!!!!, oni zabierają nam miejsca pracy, to przez nich są w Warszawie korki, tam mieszka prawdziwy ELement, jakby tego było mało chcą zniszczyć przyrodę w NASZYM mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Nie ma wyjścia, trzeba tę żabę zjeść IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 20:05 Teraz to juz nie ma rady, trzeba będzie most połnocny wreszcie zbudować. Ale wrzasku tych pyskaczy z Białołęki poprzec nie sposób. Korki sa w całym mieście, na wszystkich dojazdach, na Trasie Łazienkowskiej i Siekierkowskiej, i Trasie AK. i na Puławskiej, i w Al. Jerozolimskich, i na Al. Krakowskiej... A tu nagle korki z Białołęki najważniejsze i juz, teraz, natychmiast musza miec most. A może najpierw przebudowac Modlińska, żeby po niej jeżdził tramwaj? I do tramwaju, panowie, a jak sie nie chce, to w samochód i stac w korku. Nie będzie w Warszawie żadnego budowania na łapu capu, bez odpowiednich przygotowań i zabezpieczeń, także takich, by ptaki sobie nie robiły krzywdy! I czekac na swoją kolej! Dr Nowicki ma rację! Protestował słusznie, a urzędnicy, którzy sie z jego argumentami nie zapoznali, niech sie teraz martwią i problem rozwiązują. A na drugi raz niech sie łaskawie zapoznają ze wszystkimi uwarunkowaniami inwestycji, zanim podejma decyzję, którą się potem zaskarży. Odpowiedz Link Zgłoś