Dodaj do ulubionych

Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Półno...

• Gość: Ekolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:52
      Całym sercem popieram p. Nowickiego! Czyż Konstytutucja RP nie nakazuje
      poszanowania zrównoważonego rozwoju? Wisła jest przecież kanałem ekologicznym
      o dużym znaczeniu. Stawianie mostów z pylonami i regulacja brzegów jest
      bezmyślnością. A komentarz p. Osowskiego trąci populistyczną propagandą!
      • Gość: bbbb Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: 62.233.139.* 09.03.04, 14:33
        Ekologu! Pójdę dalej niż ty .Jakim prawem korzystasz z komputera? Czy wiesz
        jakie to straaaaszne zagrożenie dla środowiska te zużyte monitory, kabelki itp,
        a ile niewinnych istot zamordowano /np. dżdżownic/, aby położyć kabel, by tobie
        umożliwić dostęp do internetu. Nie żyjemy w epoce kamienia. Nie tylko ptaki
        mają prawa. Mam prawo do swobodnego przemieszczania się, do korzystania z
        osiągnięć cywilizacji i nie życzę sobie aby jakiś ekolog ograniczał moje prawa.
        Mosty w Warszawie są potrzebne!!!!!!!!!!!! tak jak i obwodnica miasta, bo to
        ograniczy korki, a więc zmniejszy ilość spalin. Człowieku pomyśl chwilę, a
        jesli się na czymś nie znasz to zapytaj Specjalistów /przez duże "S"/ Nasze
        środowisko musimy szanować. czy wiesz ile odpadów dziennie produkujesz? Spróbuj
        zważyć i zmierzyć ich objętość. Kiedy ostatni raz podniosłeś rzuconą przez
        kogoś puszkę, butelkę, papier i wrzuciłeś do kosza? To ekologu też jest
        ekologia. Ja chcę w Warszawie minimum dwóch mostów na północy jednego i na
        południu drugiego.
        • Gość: EKOLOG Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:46
          Mam pytać takiego specjalistę jak ty? Rozumiem, że jesteś conajmniej profesorem
          nauk biologicznych. Czytałeś kiedykolwiek jakąkolwiek publikację ekologiczną (
          np. "Ekologię" Krebsa)Kanał ekologiczny umożliwia dyspersję osobników, czyli
          przemieszczanie się. Ptaki lecą nad Wisła i zabijają się o liny. To jest ok? A
          propos śmieci: kompostujesz odpadki biologiczne? Bo ja tak. Ja też chcę mostów
          w Wawie!!! Tylko niech będą przyjazne dla środowiska!
      • Gość: kombinator HAHAHA Debile się rodzą czy to się jakoś hoduje?? IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 16:15
        Wisła jest przecież kanałem ekologicznym o dużym znaczeniu...

W tym Twoim kanale ekologicznym płynie tyle syfu, że bałbym się tam wejść nawet
        w stroju płetwonórka w połączeniu z OP-1.
        Myślę że przy Twoim porodzie zamiast mózgu Bóg obdarzył cię watą. Ciekawy
        jestem czy wiesz ile spalin trafia w powietrze przez kilometrowe korki, a ile
        przez jadący tramwaj... Jak nie wiesz to się dowiedz, A jak wiesz to zamknij
        ryj!!!!
        • Gość: Dariusz Kowalczyk Zapytaj się swojej matki IP: *.chello.pl 09.03.04, 16:23
          Sam masz watę zamiast mózgu.
          1) Tramwaje mają silniki elktryczne
          2) To nie jest protest przeciwko budowie mostu w ogóle ale szcegółom
          konstrukcjyjnym trasy które jak wszystko na to wskazuje zostały opracowane
          przez ludzi nie posiadających ku temu żadnych kwalifikacji.
          • Gość: kombinator Idź i stań na Płochocińskiej... IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 19:37
            I co tramwaje też szkodzom środowisku??? A może całą Warszawę trzeba by
            wysiedlić do ogromnego tipi na pustynię aby ptaszkom nie zaszkodziła??? Jakbym
            mógł hu*** to bym Ci maskę obił - bo przez takiego wała ludzie tracą masę czasu
            którą mogli by spożytkować na
            1) Większą wydajność pracy - a przecież od pracy płaci się podatki- co za tym
            idzie budżet więcej by zarobił
            2) Mogli by dłużej posiedzieć w domu ze swoimi rodzinami.

Ale ty jesteś kolejnym zielonym warchołem, którego w dziupli nie uczono
            protestanckiego podejścia do pracy... Idź i się powieś na linie od mostu i
            pilnuj swoich ptaszków...
            • Gość: biolog Re: Idź i stań na Płochocińskiej... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:36
              A ty jestes prostym kretynem do piet Wieskowi nie dorastajacym. Mozdzek masz
              maly i nie pojmujesz pewnych prostych kwestii jak na przyklad bezposrednia
              zaleznosc pomiedzy stanem srodowiska naturalnego a twoim osobistym komfortem
              zycia!
              A moze ci ludzie posiedza gdzoes w lesie sluchajac spiewu tych ptaszkow,
              oczywiscie jezeli wczesniej nie rozbija sie o liny i inne budowle dlatego ze
              tacy jak ty musza miec wygodnie!
    • Gość: Dariusz Kowalczyk Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.chello.pl 09.03.04, 14:08
      Budowa może się opóźnić nie z powodu protestu ale ignorancji projektantów tej
      trasy. Zresztą cóż tak krótkie opóźnienie znaczy w porównaniu do dziesiątek lat
      od których czekamy na nowe mosty w Warszawie. I czy zmiana planów będzie
      kosztowała nas mniej niż te wszystkie afery ?
      • Gość: SAGOWIEC Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 21:00
        polecam wycieczkę do miast w USA- pomimo mostów, obwodnic, podziemnych
        autostrad są tam ogromne korki!!!!!!!!!!!!!!!! nowe inwestycje to nie jest
        panaceum na rozwiązanie tego problemu!!!!!!!!
    • Gość: gość Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.ibb.waw.pl 09.03.04, 14:41
      Chyba ornitolodzy staja sie kozlami ofiarnymi. Przez ostatnie 50 lat
      budowe drogi tez blokowali ornitolodzy? Jesli protest jednej osoby powala
      ogromna inwestycje, to w inwestycjach jest zwyczajny balagan. Winni sa
      urzednicy, ktorzy nie potafia zrobic porzadnego planu trasy.
      • Gość: Dariusz Kowalczyk Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.chello.pl 09.03.04, 15:01
        Zgadza się. Gdyby plany były przygotowywane przez fachowców nikt by nie musiał
        protestować. Trochę to przypomina znane wszystkim kładzenie asfaltu a następnie
        jego rozkuwanie w celu położenia jakichś instalacji. Czy nie można było
        konsultować się z ekologami w trakcie opracowywania tych planów ? Mieli
        przecież na to kilkadziesiąt lat czasu. Najpierw doprowadzili do katastrofy
        komunikacyjnej w Warszawie a teraz jeszcze dodatkowo przez swoją ignorancję
        niszczą przyrodę której częścią jesteśmy. Bo ochrona przyrody to ochrona
        środowiska życia człowieka w istocie rzeczy. Więc działalność ludzi
        odpowiedzialnych za budowę tej trasy oraz Trasy Siekierkowskiej przez Zakole
        Wawerskie jest szkodliwa DLA LUDZI podwójnie.
        • Gość: jacek swieta prawda - nieudolni urzednicy i urbanisci .. IP: *.u.mcnet.pl 09.03.04, 15:10
          zamiast wykorzystac istniejaca siec kolejowa na kierunkach Piaseczno, Grodzisk,
          Blonie i promowac rozwoj Warszawy w kierunku poludnowym - forsuje sie rozbudowe
          lotniska Okecie i promuje rozbudowe osiedli-sypialni za Wisla

ciemnota osiedla sie na tanich osiedlach - i domaga sie mostow - i tak bedzie
          bez konca i sensu !!!

w koncu i Puszcza Kampinoska pojdzie pod topor - bo Zoliborz nie przejmie
          calego ruchu z Bialoleki i sie zatka ...
        • Gość: kombinator HAHAHA Debile się rodzą czy to się jakoś hoduje?? IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 16:20
          Czy nie można było konsultować się z ekologami w trakcie opracowywania tych
          planów ? Mieli przecież na to kilkadziesiąt lat czasu...

Jak tak dalej pójdzie to postawienie sracza przy wiejskim gospodarstwie trzeba
          będzie z Wami konsultować... Wam to by trzeba pierdo** mocno w główkę,
          następnie wsadzić w R-kę i puścić w ten korek na Modlińską... Ciekawy jestem
          czy wtedy chciałbyś dalej konsultować...
          • Gość: Dariusz Kowalczyk Jeszcze się nie zapytałeś matki ? IP: *.chello.pl 09.03.04, 16:32
            > Jak tak dalej pójdzie to postawienie sracza przy wiejskim gospodarstwie
            trzeba
            > będzie z Wami konsultować...

A chcesz mieć zawartość sracza w kranówce ? A może to gnojówka Ci zaszkodziła ?
            • Gość: kombinator Idź i stań na Płochocińskiej IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 19:32
              z wielkim szyldem NIE DLA MOSTU PÓŁNOCNEGO! Jak Cię spotkam rano OSOBIŚCIE
              OBIJE CI MASKĘ!!!
              • Gość: SAGOWIEC Re: Idź i stań na Płochocińskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 21:02
                prymityw!!!!!!!!!!
          • Gość: F.Y.M Gó*wno mnie obchodzą wasze korki Nowicki IP: 217.96.48.* 10.03.04, 15:15
        • Gość: piotr Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 21:34
          ale jaja . ty kowalczyk proponujesz wieloletnie "konsultacje" z ekologami!!! a
          budżet którego miasta wytrzyma tyle bezsensownie wydawanej kasy??? Ile to łapów
          trzeba by dać by zamknąć wasze gęby? Wszystko z podatków.
          Jak jesteś taki ekolog to chcę ci zwrócić uwagę,że owady też wpadają na mosty.A
          samochody jak je biją. To możeby ograniczyć prędkość na drogach do 10km.godz???
          Istnieje pilna potrzeba zmiany prawa. Jesli przy trasie krajowej ekogowno nie
          ma nic do powiedzenia to dlaczego jest tak przy budowie mostu miejskiego?
          Następna sprawa - Nowicki przerżnął dwie sprawy. I kto za to zapłacił?
          Podatnik. A jakby tak Nowicki sam płacił? Że nie ma? Cóż pójdzie do pierdla. Z
          korzyścią dla ogólu społeczeństwa , nie tylko "ekologów".
          • Gość: biolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:41
            Banda prymitywow opanowanych jakas teoria spiskowa! Pan Wiesiek nie jest zadnym
            pseudo zielonym ekologiem tylko NAUKOWCEM przez duze N! Wie co robi i nie robi
            tego dla kasy, szkoda tylko ze jakos nie bardzo mozecie w to uwierzyc, robi to
            z przekonania, dla WAS wszystkich tez, dzieci waszych, wnukow itd. Gornolotnie
            zabrzmialo ale chyba trzeba troche ruszyc mozgownica!
            • Gość: piotr Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 08:08
              to wielkie N szantażowało hipermarkety sprawami sądowymi.
              Oczywiscie zadawalało się stosownym wynagrodzeniem. Wszystko to dla potomnych?
              Głownie chyba własnych. Ja też bym chętnie zostawił potomnym willę w
              Konstancinie.I nie zalewaj to żadną nauką. Jest ona tak skorumpowana jak służba
              zdrowia. Tylko to ludziom mniej przeszkadza bo nie muszą wielkiemu N dawać w
              łapę. Ale będzie przeszkadzać jak duże N zatrzyma inwestycje. No i starczy. Idę
              dosypać ziarna sikorom do karmika. Bo wielkie N oczywiście tego nie zrobi.
    • Gość: Dariusz Kowalczyk Nieudolni urzędnicy i planiści opóźnią budowę most IP: *.chello.pl 09.03.04, 15:25
      A może jeszcze hipotetyczni ekolodzy którzy być może będą protestować przeciwko
      budowie autostrad w Polsce bez przejść dla dzikich zwierząt też zostaną
      obarczeni odpowiedzialnością za trwające JUŻ od kilkunastu lat opóźnienia ? Bo
      podobno planowane są tylko przejścia dla małych zwierząt i to nieliczne. Znowu
      gamonie będą zrywać asfalt dla położenia instalacji i szukać kozłów ofiarnych
      swojej niezaradności wśród ekologów ?
    • Gość: barteq Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: 62.233.142.* 09.03.04, 15:51
      Jako mieszkaniec Białołęki codziennie brnący w korkkach proponuję eutanazję dla
      tego pana
      • Gość: jacek znajdz sobie prace w Bialolece ... IP: *.u.mcnet.pl 09.03.04, 15:59
        albo w Legionowie

nie bedziesz stal w korkach

chciales oszczedzic na mieszkaniu to troche poczekaj
    • Gość: marczak Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 15:57
      Brawo Nowicki, urzędnicy wytną drzewa, brzegi zawalą gruzem a potem całą Wisłę
      zamienią na drogę lub coś wtym stylu, całe szczęście że pracownikom PAN
      wystarcza siły na walkę z urzędasami. Siekierkowski jeszcze nie został
      rozliczony a miejscy mają nową świetną inwestycję na której można zbić
      kapustę!!!!!!! VETO dla nowego mostu.
      • Gość: tomtom --- Email Wieslawa Nowickiego, wiesiek@miiz.waw.pl IP: 212.160.75.* 09.03.04, 16:19
        Piszcie do niego na adres:

wiesiek@miiz.waw.pl

Moze chlop sie opamieta i wycofa skarge.
    • ambush Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół 09.03.04, 16:29
      Gdzie sie tacy ludzie rodza? Ptaszki potrafia sie dostosowac do kazdych
      warunkow. Potrafia rowniez ominac przeszkody. Dla mnie to moze tam byc nawet
      most pontonowy, chodzi przeciez o to aby rozladowac korki. Chce a nawet pragne
      poznac tego czlowieka, porozmawiac z nim spokojnie. Dowiedziec sie czy naprawde
      mu zalezy na ptaszkach czy moze na kasie (juz bylo kilka takich zdarzen, po
      dostaniu kasy wycofanie skargi itp.) Poprosze o e-mail do Pana Wiesia.
      • Gość: SAGOWIEC Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 20:55
        po przeczytaniu Czerwonej Księgi ginących gatunków doszedł byś do wniosku iż
        ptaki mają bardzo małą tolerancję na zmiany środowiska i giną z powodu
        niszczenia ich siedlisk
      • Gość: biolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:32
        Nie moge! Po co ja studiowalam 5 lat jak tu sami specjalisci! Gucio wiesz,
        gadasz jak potluczony! Ptaszek nie zobaczy jak mu nagle lina przed nosem
        wyrosnie! On tu lata od wiekow! Jak twoim zdaniem jest taki sprytny to dlaczego
        tyle tysiecy ptakow rocznie rozbija sie budowle, wiezowce, mosty itd,
        Dlaczego????
        A swiergotu ptaszkow to bedziesz sluchac z kasety jak tacy jak ty zdominuja
        myslacych. Brawo dla Wieska!!!!
    • Gość: warszawianin od 72 Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.chello.pl 09.03.04, 17:29
      ILU CZŁONKÓW LICZY TO OGÓLNOPOLSKIE TOWARZYSTWO OCHRONY PTAKÓW ? Czy może
      wszyscy zmieszczą się w jednej klatce na kanarki ? Ale POWAŻNIE jak liczną
      organizację ten pan reprezentuje i czy członkowie upoważnili go do zgłaszania
      takich protestów ? Jaką funkcję tam pełni ? może jest zamozwańcem ? RADZĘ panu
      Wiesławowi NOWICKIEMU, żeby przez kilka dni rano przed godziną 9 stanął przy
      ul.Modlińskiej, trzymając tablicę z napisem:"JA ORNITOLOG WSTRZYMUJĘ BUDOWĘ
      MOSTU PÓŁNOCNEGO". Przejeżdżający napewno będą mu składali "ZASŁUŻONE
      GRATULACJE". Na wszelki wypadek radzę założyc na głowę kask.
      Z tego protestu może być zadowolony tylko p.L.Kaczyński - będzie miał
      wytłumaczenie dlaczego sprawa budowy tak się wlecze.
      • Gość: Dariusz Kowalczyk Nieudolni urzędnicy i planiści opóźnią budowę mos IP: *.chello.pl 09.03.04, 18:02
        Jak grochem o ścianę. Za katastrofę komunikacyjną w Warszawie trwającą od
        kilkudziesięciu lat nie są odpowiedzialni ornitolodzy którzy chcą tylko wpłynąć
        na zmianę planów dotyczących bardzo małego fragmentu systemu komunikacyjnego.
        I na pewno p. Kaczyński nie ma nic wspólnego z tym "dziedzictwem" poprzedników
        więc nie potrzebuje żadnych wytłumaczeń.
        • Gość: kombinator Re: Nieudolni urzędnicy i planiści opóźnią budow IP: *.acn.waw.pl 09.03.04, 19:41
          Debilu, jełopie skończony - jedź na Białołęke i zobacz jak wygląda rozwój
          osiedli mieszkalnych, a później się wypowiadaj frajerze. Most jest potrzebny!
          Nie jutro, nie pojutrze!!!! Ale decyzja o jego zbudowaniu potrzebna jest
          DZIŚ!!!!!!! Bo za 3-4 lata jak go nie będzie, będzie tu tak ogromny ruch że
          twoje ptaszki wykitują od spalin cwelu jeden!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: benia WODA NA MŁYN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 20:55
            Protest ptaszników, to woda na młyn Kaczyńskiego, który powie: chciałem, a mi
            nie dali. A warszawski ludek wybierze go być może na następną kadencję, bo do
            Pałacu Namiestnikowskiego ma już zero szans! To jest świetny gość od wysadzania
            mostów, a nie budowy nowych!
            • garma Re: studia z ochrony środowiska 09.03.04, 21:33
              Redaktorów z GW należałoby wysłać na studia z ochrony środowiska, to może nie
              pisaliby takich niefachowych artykułów
            • Gość: Tony Re: WODA NA MŁYN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:21
              Słabo z twoją polszczyzną- ptasznik, to ktoś kto łapie ptaki dla zysku, więc
              daleko mu do pana Nowickiego
      • Gość: Tony Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:10
        Już ci odpowiadam. Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Ptaków to założona 13 lat
        temu organizacja zrzeszająca ponad 2700 członków w całej Polsce. Jest polskim
        partnerem światowej federacji BirdLife International zajmującej się ochroną
        ptaków na całym świecie. Jeżeli chcesz wiedzieć, to w proteście nie chodzi o
        to, by mostu nie było- chodzi o wybudowanie go jako mostu belkowego, bez lin,o
        które zabijają się ptaki. Urzędnicy obiecują, ale nie chcą tego zapisać w
        dokumentac, a wszyscy doskonale wiemy, jak można polegać na słowie urzędnika.
        Odsyłam na stronę www.otop.org.pl
        Antek Marczewski
        Warszawska Grupa OTOP
      • erkao Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół 11.03.04, 15:19
        Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Ptaków jest założoną w 1991 roku organizacją
        skupiająca ponad 2500 członków z całej Polski. Współpracujemy z wieloma
        szanowanymi organizacjami, np Królewskim Towarzystwem Ochrony Ptaków z Wielkiej
        Brytanii ( rok założenie 1889, liczba członków: 1 mln 11 tys.). Jesteśmy
        polskim partnerem międzynarodwej federacji Bird Life International.
        Pan Nowicki otrzymał od władz OTOP upoważnienie do ochrony Wisly. Radzę jednak
        jeszcze raz przeczytać artykuł redaktora Śmietany i zobaczyć, gdzie jest
        napisane, że nie chcemy nowego mostu w Warszawie. Chodzi o to, żeby był to most
        belkowy, a nie podwieszany, o ktorego liny rozbijają się ptaki. Urzednicy
        obiecują to ustnie, ale nie chcą dać zapewnień na papierze, a wiemy, co warte
        słowo urzędnika.
        Odsyłam na www.otop.org.pl
        Antek Marczewski
        Warszawska Grupa OTOP
    • Gość: glupota! To chyba jakiś pseudoekolog IP: *.chello.pl 09.03.04, 21:30
      Absurd przeciez stojace w korkach samochody szkodzą przyrodzie bardziej niż
      jadące!!!! A w ogóle to trzeba sie pogodzić że mieszkamy w metropolii a nie w
      rezerwacie. Niech sie ten szalony ekolog- aktywista nihilista i
      egoistawyprowadzi do puszczy białowieskiej albo nad biebrze i tak sobie obcuje
      z wydrami, ptakami a nawet niedźwiedziami:P zboczeniec
      • Gość: SAGOWIEC POPIERAM EKOLOGA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 16:10
        Biebrze zniszczymy TRASĄ BAŁTYCKĄ i będzie ładnie!!!!!!!!!!!!!!!
        Przyroda w mieście jest tak samo ważna jak mosty i drogi
        Miasto powinno być ZIELONE czy ktoś chce żyć w betonowej pustyni
      • Gość: SAGOWIEC POPIERAM EKOLOGA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 16:10
    • cbacba Oglaszam otwarty sezon na ekologow!!!!!!!!!!!!!!!! 10.03.04, 03:25
      Prosze wystrzelac paru idotow-ekologow przed sezonem mostu Polnocnego
      • Gość: k Re: Oglaszam otwarty sezon na ekologow!!!!!!!!!!! IP: 207.44.154.* 10.03.04, 08:32
        Mam dla Ciebie propozycje: "w dupe sobie strzel".
        Ciekaw jestem czy zgadniesz z jakiego to filmu...
      • Gość: jacek ekolog - premierem Lotwy !!!! IP: *.u.mcnet.pl 10.03.04, 08:45
        partia zielonych w rzadzie Lotwy !!!

a u nas nadal niszczenie srodowiska jest 'nowoczesne' ...
      • Gość: terretje Re: Oglaszam otwarty sezon na ekologow!!!!!!!!!!! IP: 62.233.153.* 10.03.04, 15:42
        Ludziki, jesteście chorzy... Obrażacie człowieka, robicie na niego nagonkę,
        oskarżacie o korupcję kompletnie o nim nic nie wiedząc. OTOP i PAN to są
        poważne instytucje a nie banda kretynów i ,jak to pięknie tutaj zostało
        okreslone, ornioszołomów. Och, zapewne wiecie lepiej! Przeiez któż by się
        kłócił ze specjaistami od 'dobra ludu jadącego do pracy' i od 'rozbudowy gros-
        metroplie Warszwa'. Bo w końcu co kogo obchodzą zwierzęta w naszym kochanym
        narodzie, w związku z czym faktycznie muszą być oszołomami skoro się wychylają.
        Przyjdzie walec i wyrówna. Dobranoc.
    • Gość: Kuba Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 04:01
      Krew mnie zalewa jak słyszę o kolejnym kretynie-pseudo ekologu. Nie interesuje
      go, że mnóstwo samochodów stoi w korkach - niech pomyśli ile w tym czasie
      zasuwa do atmosfery przeróżnych świństw z rur samochodów. Na szczaw
      imbecylu !!! Kto cię wkręcił do PAN-u ?????
      • Gość: ccc Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: 207.44.154.* 10.03.04, 08:36
        > Krew mnie zalewa jak słyszę o kolejnym kretynie-pseudo ekologu. Nie
        interesuje
        > go, że mnóstwo samochodów stoi w korkach - niech pomyśli ile w tym czasie
        > zasuwa do atmosfery przeróżnych świństw z rur samochodów.

Po pierwsze - po co bylo kupowac mieszkanie tak daleko od centrum...
        A po drugie - czy ktos naciska wladze miasta zeby wybudowaly linie tramwajowa,
        albo cos podobnego?
        Nie? No to o co chodzi...
    • Gość: Lukalsky Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 09:21
      I znowu para "strażników przyrody" w wielkim mieście blokuja kluczowe budowy,
      decydujące o rozwoju Warszawy!!. To taka sztuka dla sztuki, żeby zaistnieć,
      zamęcić. Bez tego mostu północna część stolicy ugotuje się we "własnym sosie".
      Sam często próbuje przejechać "Grota" po południu - tragedia!! Panie ornitolog!
      opanuj się Pan!!
      • Gość: ambush Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 10.03.04, 09:26
        On ma to w dup.., jest tak zapatrzony w swoja dzialalnosc ze go to gowno
        obchodzi. Dla niego wazniejsze sa ptaki, nie mieszkamy przeciez na zielonej
        polance, gdzie biegaja sobie sarenki, ptaszki fruwaja, jest pieknie. Mamy XXI w.
        • Gość: jacek Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.u.mcnet.pl 10.03.04, 09:52
          no tak w XX wieku bylu komory gazowe - XXI musi byc lepszy ...
          • sigrun Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół 10.03.04, 12:43
            Mam pytanie do wszystkich pro-ekologów (nic osobistego, tylko zwykła
            ciekawość). Któś wcześniej napisał że należałoby naciskać na budowę nowych
            linii tramwajowych. Wszystko fajnie, ale jak ma się ten tramwaj przeprawić na
            drugą stronę Wisły - lotem ślizgowym?
            • Gość: jacek Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.u.mcnet.pl 10.03.04, 14:26
              co i tramwaj juz mieszka na Bialolece ???

teraz juz przesadziles ...
        • Gość: biolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:44
          Czy tu sami ograniczeni sie wypowiadaja? A jak ty sobie wyobrazasz XXII wiek?
          Plastikowe polanki i wypchane sarenki? A nie laska sie zastanowic jak pogodzic
          interes czlowieka i tych jak to nazywasz'ptaszkow'. Mozna, chece tylko trzeba.
          Tylko ktos ma zarobic na tej inwestycji, im mniej sie napracuje tym dl;a niego
          lepiej. NAM powinno zalezec zeby zaszkodzic jak najmniej! Dzieci masz juz? A
          wnuki? Ptaszkow beda sluchac tyko z kasety!
    • Gość: EKOLOG POPIERAM NOWICKIEGO!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:55
      Dobrze, że jest ktoś, kto potrafi się postawić takim ignorantom jak wy!
      • Gość: SAGOWIEC CHROŃMY WISŁĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 15:49
        Chrońmy Wisłę, jej dolina to żródło tlenu dla Warszawy!!!!!!!!!!
        Wisła to prawdziwy skarb a nie szambo i wysypisko śmieci
    • Gość: piter Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.ies.waw.pl 10.03.04, 13:08
    • warzaw_bike_killerz Hm... sam nie wiem, co mam o tym myslec... 10.03.04, 15:46
      Czy to, ze p. Ptakolub potrzebuje pisma, ze most nie bedzie mial pylonow z
      linami i jeszcze jakichs pierdol musi urzedowi zajmowac kilka miesiecy? Czy oni
      tam pracuja nad jedna literka pisma dziennie? Jak rozumiem, p. Ptakolub jest
      wysoko postawionym oficjelem rady naukowej. Przeciez protest szarego czlowieka
      bylby olany cieplym moczem. Czy czasami pod takim protestem nie musi sie
      podpisac iles tam osob? Wystarczy jedna? Cos jest nie tak... albo w procedurze
      oprotestowywania, albo w pracy urzednikow. Czy moze wymiana pism pomiedzy
      urzedami trwa tygodnie? Ja rozumiem, ze "ja", jako szary poddany wielmoznych
      politygłów, to musi czekac na decyzje urzednicze tygodniami, ale gdy sa to
      sprawy miedzy urzedowe, to tez to trwa wiekami? Nad czym oni tam pracuja? Nad
      poprzednimi protestami? Zaleglosci im sie narobily? Czy jesli mam zaleglosci w
      placeniu, to moge olac PIT-a i zaplacic za pare miesiecy (bo tyle trwa procedura
      nadrobienia plynnosci finansowej), tak bez zadnych kar? Czy tak samo moge
      tlumaczyc nieoplacenie miejsca postojowego Waparkowi - mam zaleglosci finansowe
      i przywrocenie plynnosci trwa miesiacami, niech nawet nie licza na malutka rate?
      Cos tu nie gra. Ale nie wiem co..
      • Gość: OTOP CROŃMY WISŁĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 15:58
        Dr. Nowickiego popiera kilka tysięcy członków OTOP
        • Gość: Piotr Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 21:54
          żarty czy co ? większość tego otopu spoza Warszawy. I co to jest wobec ilości
          mieszkańców Tarchomina???
          • Gość: biolog Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:52
            Nie zart tylko grupa ludzi, ktorzy robia uzytek z mozgownicy czasami.
            Mieszkancy Tarchomina stoja to niech jeszcze postoja az wszystko bedzie jak
            nalezy, dr. Nowickiemu nie chodzi o kase ani bezmyslne opoznianie tylko
            ZMINIMALIZOWANIE szkod, czlowiek jest szkodnikiem czy chece czy nie, mamy XXI
            wiek, czas sie ocknac i zastanowic, ze moze nie wszystko tzreba zniszczyc.
            Jeden, drugi taki protest i inwestorzy skonsultuja sie zanim cos wyplodza,
            inaczej zapanuje bezholowie! Wisla to prawdziwy skarb naszej przyrody, jadna z
            5!!!! rzek na SWIECIE uznanych za kluczowe dla wedrowek ptakow, chyba mamy
            jakis obowiazek w zwiazku z tym. A tak w ogole, to moze by do autobusu????
            • sigrun Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami 11.03.04, 08:38
              Do autobusu????!!! Czemu nie? Na przykład przy zawale, ostrej kolce nerkowej,
              czy pierwszym okresie porodu tłoczmy się wesoło w środkach komunikacji
              miejskiej, bo przede wszystkim będziemy mogli zawsze liczyć na pomocną dłoń
              współpasażerów zwykle zajętych lekturą, oglądaniem krajobrazu za oknem oraz
              odwracających głowy w przeciwną stronę udając że nie słyszą. Szanowny Panie
              biologu, Pan też NIGDY nie korzysta z auta? W każdej sytuacji? Ależ proszę....
              • Gość: jacek Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.u.mcnet.pl 11.03.04, 09:03
                biologa tez nie potrafisz zrozumiec...

biedna kobieto pelna uporu

wybierz sie na Odolany - 4 km od PKIN gozdek uprawia nowalijki, wysypisko
                smieci i baza kontenerowa - a ty uwazasz ze mieszkac trzeba 20 km od centrum i
                codziennie dojezdzac samochodem (tak na marginesie do pracy ludzi
                dojezdzaja 'gwiazdziscie' wiec obwodnice niewiele pomagaja - korki tworza sie i
                tak na zjazdach do biurowcow) - i w zadnym wypadku komunikacja miejska ...

z okna widze hektary pustych terenow w scislym centrum, opuszczone hale
                fabryczne - oraz hektary trawnikow na ktorych parkuja samochody w ciagu dnia
                (nie placac za parkowanie) - taki system nie da sie obronic ekonomicznie !!!
                • sigrun Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami 11.03.04, 09:07
                  No tak, forumowicz Jacek - główny klient ZTMu, co samochód widział kiedyś
                  bardzo dawno i to z bardzo bardzo daleka. Hipokryzja się kłania w pas!
                  • Gość: jacek Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.u.mcnet.pl 11.03.04, 09:50
                    17 litrow/100, vmax 215

ztm nie wspiera dojazdow z moich okolic - 6 km od PKIN, 3 przesiadki itp

mosty i metro sa bardziej sexy dla politykow niz dojazd do starych dzielnic -
                    wiec musze jezdzic samochodem - mimo, ze nie opowiada mi to kompletnie
            • Gość: kombinator Z CIEBIE JEST TAKI EKOLOG JAK ZE MNIE KRÓLOWA IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:20
              ELŻBIETA...

PRZECIEŻ TYM MOSTEM MA JEŹDZIĆ TRAMWAJ!!! NAJBARDZIEJ EKOLOGICZNY ŚRODEK
              TRANSPORTU. A TY PROPONUJESZ NAM AUTOBUS???? TY POJE*** JAKIŚ JESTEŚ I
              BYNAJMNIEJ Z EKOLOGIĄ MASZ TYLE WSPÓLNEGO CO JÓZEF STALIN Z DEMOKRACJĄ...
              • Gość: jacek czy Anty EKOLOG musi klamac ??? IP: *.u.mcnet.pl 12.03.04, 09:57
                a jakie tramwaje jezdza mostem Grota ???

a moze najpierw tam puscic tramwaj ???
          • Gość: Tony Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 15:31
            To, że władze OTOPu są w Gdańsku, nie oznacza, że w Warszawie nie ma członków.
            Sam jestem jednym z nich, wiec wiem
            • Gość: TUBYLEC Re: Chrońmy ludzi przez złodziejami-ekologami IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:21
              tO LEPIEJ NIE PRZYJEŻDZAJ NAD WISŁE W OKOLICE MOSTU... BO MOŻESZ JAKIMŚ
              TULIPANEM OBERWAĆ JAK SIĘ BĘDZIESZ TAK AFISZOWAŁ CWANIAKU...
          • Gość: KOWALIK chrońmy Warszawę przed Tarchominem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 20:52
            NA pewne sprawy trzeba patrzeć globalnie a nie lokalnie, jeśli mieszkasz w
            miście musisz pogodzić się z korkami i tyle
            • Gość: kombinator Re: chrońmy Warszawę przed DEBILAMI!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:11
              Pogodzić to ty się musisz z ograniczoną ilością szarych komórek w twoim ptasim
              móżdżku...

Globalnie to sobie możesz spojrzeć na wzrost gospodarczy, ewentualnie wskaźniki
              ekonomiczne dla kraju, a nie na MOST...

DLATEGO JAK NIE JESTEŚ Z TARCHOMINA TO SIEDŹ CICHO... JEST PTOK JEST PROBLEM,
              NIE MA PTOKA NIE MA PROBLEMU... UWAŻAJ BO ZARAZ SIĘ EKIPA Z BIAŁOŁĘKI ZBIERZE,
              PRZESPACERUJE SIĘ NAD WISŁĘ I ODSTRZELI TROCHĘ TEGO PIERZA, LUB JE PRZEPROWADZI
              GDZIE INDZIEJ (tj. na tamten świat)
              • Gość: WALCZAK Re: chrońmy Warszawę przed KOMBINATORAMI!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:32
                Idź do psychologa, frustracie! Potrafisz coś napisać poza bluzgami?!
        • Gość: kombinator A MNIE POPIERA CAŁY TARCHOMIN!!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:07
          TO JEST KILKADZIESIĄT TYSIĘCY MIESZKAŃCÓW!!! A DO TEGO ZBIERZE SIĘ JESZCZE PÓŁ
          BIAŁOŁĘKI...
          A WIĘC MORDA W KUBEŁ NIE BULGOTAĆ...
          • Gość: WALCZAK RĘCE PRECZ OD TARCHOMINA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:35
            Wodzu prowadź! Trybun ludowy się znalazł!
          • Gość: jacek kombinator - wykap sie w czajce i ochlon !!!!!! IP: *.u.mcnet.pl 12.03.04, 11:38
            hahaha

zarzadzimy amnestie dla pensjonariuszy zk bialoleka - znikna korki na moscie
            grota - bo nie bedziecie mieli czym ani za co jezdzic !!!!

albo blokada na moscie i spokoj ....
    • Gość: biolog Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 23:20
      Brawo!!!Tak sie sklada, ze mam pewne pojecie na ten temat. Pan Nowicki jest
      jedna z niewielu osob, ktore skutecznie i bezkompromisowo potrafia bronic
      slusznej sprawy. I cale szczescie! Stoisz w korku? Przesiadz sie do autobusu!
      Wszyscy nazakaja na zanieczyszczenie powietrza a jakos tego nie kojarza z
      wlasnym samochodem! Rowalajace sie ptaki o pylony to nie sprytny chwyt ekologow
      ale fakt. Nie kilka, setki, tysiace na przelotach! Moze trzeba wyjzec poza
      czubek wlasnego nosa! Wszystko da sie zrobic tak zeby jak najmniej szkodzic,
      tylko pomyslec. Komus kaska ucieka pewnie, a kto ma to budowac???? Biedactwo!
      • Gość: ambush Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 11.03.04, 09:15
        Jak jestes taki cwaniaczek to sie wcisnij do tego autobusu w godzinach 7-8 z
        przystanku powiedzmy ekspresowa. Kiedy mam przyjsc i robic zdjecia?
        • Gość: komagane Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 09:39
          Troche na marginesie. Zapytajmy sie raczej, dlaczego to miasto rozrosło sie i
          rozlało do tak niebotycznych rozmiarów?
          Ludzie narzekają, że dojechac trudno z Białołęki, z Piaseczna, ze Starej
          Miłosnej. A tymczasem w środku miasta sa tereny (Czyste, Wola, Dolny Mokotów,
          Siekierki, Okęcie, Włochy itp. itd.), gdzie strasza chwasty, hoduje sie kapustę
          albo ogromne tereny zajmują upadajace lub podupadłe betoniarnie, targowiska w
          rodzaju Stadionu, centra logistyczne, bazy transportowe, w najlepszym razie
          ogródki działkowe. Tereny te często sa znakomicie skomunikowane, tramwajem czy
          kolejką do centrum 10-20 minut. Ale tam sie nie buduje. z różnych powodów (np.
          lokalizacja lotniska).
          Mieszkac trzeba gdzieś na końcu świata, gdzie nawet autobus nie dojeżdża i
          gdzie człowiek zdany jest wyłacznie na samochód. A jak samochód, to musi byc
          droga, autostrada, most. I tak kolo sie zamyka.

Chyba cos nie tak jest z planowaniem przestrzennym w naszym mieście?

A gdy budowa jakiejs inwestycji napotyka na protesty, wtedy szukamy koziołeczka
          ofiarnego w postaci "nawiedzonego" lub "skoryumpowanego" ekologa albo babci -
          wlaścicielki działki na Siekierkach. To przez nich tysiące ludzi...Jedna osoba
          zablokowała... Powiesić...
          Moze by tak szczypta refleksji na początek?

Wszyscy huzia na ekologa. Bo dojazd trudny. Bo korki. Bo samochodem nie da sie
          dojechac do centrum Warszawy. Bo ptaki wazniejsze niz ludzie.

• garma Re: Co opóźnia budowę mostu Północnego 11.03.04, 20:11
            Dlaczego Gazeta Wyborcza zatytułowała ten artykuł "Protesty ornitologów opóźnią
            budowę Mostu Północnego" ? Bo w ten sposób chce manipulować emocjami
            czytelników.

"Miłośnicy ptaków zgłosili się bowiem z protestem na krótko przed wygaśnięciem
            dawnego planu zagospodarowania."
            To nie wina ornitologów, że Warszawa nie ma planu zagospodarowania
            przestrzennego. To nie wina ornitologów, że decyzję o warunkach zabudowy dla
            planowanego Mostu Północnego wydano na krótko przed wygaśnięciem tegoż planu
            zagospodarowania przestrzennego. Warto wiedzieć, że termin na złożenie
            odwołania (a nie zażalenia - jak pisze pan Śmietana; zażalenie można złożyć
            tylko na postanowienie) od decyzji wynosi 14 dni od daty otrzymania decyzji.
            Jeśli w decyzji o warunkach zabudowy nie podano żadnych warunków, które
            chroniłyby przyrodę czy inne elementy środowiska, to OTOP ma prawo i obowiąek
            złożyć odwołanie od decyzji.
            Zastanawiam się, dlaczego autor artykułu Krzysztof Śmietana jest tak
            nieprzyjaźnie nastawiony do ochrony środowiska.
            Dlaczego pan Śmietana nie napisał, jakie zarzuty podniósł w swoim odwołaniu pan
            Nowicki ?
            • Gość: kombinator UŚWIADOM NAS!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:14
              JAKI TO ZARZUT!!!!
        • Gość: KOWALIK autobus IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 20:56
          Zamiast pakować kasę w most usprawnijmy komunikację miejską, autobusy, metro
          itp.
          • Gość: kombinator TY DEBILEM JESTEŚ A NIE EKOLOGIEM!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:13
            PRZECIEŻ TYM MOSTEM MIAŁ JEŹDZIĆ TRAMWAJ DEBILU SKOŃCZONY. CHCESZ PAKOWAĆ W
            AUTOBUSY KASĘ??? WOLISZ STARE IKARUSY PALĄCE 30litrów OLEJU NA 100KM. ZAMIAST
            EKOLOGICZNEGO TRAMWAJU???

Z CIEBIE TAKI EKOLOG JAK Z KOZIEJ DUPY SŁOŃ...
            • Gość: WALCZAK TRAMWAJE JEŻDŻĄ NA WODĘ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:43
              Geniusz z ciebie! Tramwaj ekologiczny! To on na wodę czy na powietrze jeździ? A
              może nie potrzebuje wogóle napędu?
            • Gość: KOWALIK CHROŃMY WISŁĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 16:19
              aby jechał tramwaj w elektrowni muszą spalić tony zasiarczonego węgla!!!
    • Gość: wacio Re: Protesty ornitologów opóźnią budowę mostu Pół IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.03.04, 20:28
      most nie musi mieć lin ani pylonów wtedy jego konstrukcja będzie
      bezpieczniejsza dla ptaków

a co do protestów to mnie też wiele przeszkadza ale trudno jak się żyje w
      mieście to trzeba się z nimi pogodzić

a ten styl protestów typu protestuję bo lubię jest zabójczy w ten sposób
      wszystko będziemy robili sto lat a p. ornitolog nie badał czy ptakom bardziej
      nie szkodzą spaliny ze stojących w korku samochodów?
      inni protestowicze typu nie sprzeda działki pod budowę drogi albo domaga się
      • garma Re: Protesty ornitologów 11.03.04, 20:46
        Wacio napisał:
        >a ten styl protestów typu protestuję bo lubię jest zabójczy w ten sposób
        >wszystko będziemy robili sto lat

A skąd Ty wiesz, że ten protest jest w stylu "protestuję, bo lubię" ? Czy to,
        że pan Śmietana nie napisał, jakie zarzuty postawił w swym odwołaniu pan
        Nowicki oznacza, że Nowicki "protestuje, bo lubi" ?
        Artykuł jest beznadziejnie napisany.
      • Gość: KOWALIK KORKI I TAK BĘDĄ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 20:47
        Nawet jak będziemu mieli w Warszawie 20 mostów 5 obwodnic i podziemną
        autostradę to i tak będą w mieście straszne korki, to proste tysiące ludzi w
        tym samym czasie chce być w tym samym miejscu, każdy kto stoi w korku sam go
        tworzy i jest sam sobie winien to kierowcy sa odpowiedzialni za korki w których
        stoją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Polecam wycieczkę do USA lub UE w metropoliach
        pomimo całej sieci obwodnic i mostów korki są poprostu ogromne!!!!!!!
        Panaceum to komunikacja zbiorowa i zamykanie miasta dla pojazdów.
        Leczmy przyczyny....
        • Gość: kombinator PANA WIESIA NA ODSTRZAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 01:04
          No i przecież tym mostem ma właśnie pojechać komunikacja zbiorowa (którą
          przecież jest tramwaj) - a jak wiadomo na moście GROTA go nie ma!!! Ale
          ptakologów to g*** obchodzi... Oni wolą żeby ich kaczki czy inne świerszcze
          były trute przez samochody stojące w korkach aniżeli by postawić nowy most
          (którym jeździłby przecież ekologiczny tramwaj)...

A PANA WIESIA TO ZA SAM WYGLĄD BYM ZASTRZELIŁ. Jak ktoś nie mieszka na
          BIAŁOŁĘCE TO POWINIEN STULIĆ RYJ I NIE ZABIERAĆ GŁOSU!!!

URZĄDŹMY REFERENDUM LOKALNE (dla Białołęki)!!! A później jak Pan Wiesio
          przyjedzie na Białołęke wstrzymywać budowę, to zgodnie z wolą większości
          będziemy mogli go wykopać NA ZBITE RYŁO!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: jacek pomnik dla PANA WIESIA IP: *.u.mcnet.pl 12.03.04, 10:00
            zrobmy lokalne referendum - bez Bialoleki - czy chcemy ich wpuszczac do miasta -
            zeby niszczyli srodowisko, powiekszali nam korki i zabierali miejsca pracy !!!!

brawo Panie Wiesu !!!
            • Gość: WALCZAK Popieram PANA WIESIA!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:37
              Nie pozwólmy tłuszczy decydować w sprawach ekologii!!!
              • Gość: marczak BIałołęka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 16:29
                BIałołęka i Tarchomin to tak zwane PSIE DOŁY, kto włączył te wiochy do Warszawy
                co za ciemnota i egoizm na tej Białołęce
          • Gość: SAGOWIEC buraki z tachomina IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 16:24
            opryskac Biłołękę i Tarchomin HOMOCYDAMI i rozwlić tą betonową wiochę, jak
            czytam wypowiedzi z tych okolic to mnie mdli
            • Gość: Popieram zabierają nam pracę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 16:34
              Psie Doły - DOBRE!!!!!, oni zabierają nam miejsca pracy, to przez nich są
              w Warszawie korki, tam mieszka prawdziwy ELement, jakby tego było mało chcą
              zniszczyć przyrodę w NASZYM mieście
              • Gość: komagane Nie ma wyjścia, trzeba tę żabę zjeść IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 20:05
                Teraz to juz nie ma rady, trzeba będzie most połnocny wreszcie zbudować. Ale
                wrzasku tych pyskaczy z Białołęki poprzec nie sposób. Korki sa w całym mieście,
                na wszystkich dojazdach, na Trasie Łazienkowskiej i Siekierkowskiej, i Trasie
                AK. i na Puławskiej, i w Al. Jerozolimskich, i na Al. Krakowskiej... A tu nagle
                korki z Białołęki najważniejsze i juz, teraz, natychmiast musza miec most. A
                może najpierw przebudowac Modlińska, żeby po niej jeżdził tramwaj? I do
                tramwaju, panowie, a jak sie nie chce, to w samochód i stac w korku.
                Nie będzie w Warszawie żadnego budowania na łapu capu, bez odpowiednich
                przygotowań i zabezpieczeń, także takich, by ptaki sobie nie robiły krzywdy! I
                czekac na swoją kolej!
                Dr Nowicki ma rację! Protestował słusznie, a urzędnicy, którzy sie z jego
                argumentami nie zapoznali, niech sie teraz martwią i problem rozwiązują. A na
                drugi raz niech sie łaskawie zapoznają ze wszystkimi uwarunkowaniami
                inwestycji, zanim podejma decyzję, którą się potem zaskarży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka