Dodaj do ulubionych

opinie o MSKPU, pilne!!!

12.05.08, 21:32
Szukam opinii studentów i absolwentów na temat Miedzynarodowej Szkoły Kostiumografii i Projektowania Ubioru, interesuje mnie poziom, jacy sa wykladowcy, atmosfera, wymagania, zwłaszcza jesli chodzi o studia zaoczne, z góry dziękuje za wszelkie informacje, anja_000@vp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Marti Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 19:50
      dołaczam sie do pytania;]
      • Gość: student MSKPU Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.chello.pl 01.07.08, 15:41
        strona mskpu.com.pl

polecam wejść na www.grono.net i nas tam odnaleźć.

Pozdrawiam
        • Gość: Aga Według mnie słaba szkoła i bardzo droga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.14, 10:38
          Hey uczylam sie sie przez pol rocky tam we'd lug mnie to tylko strata pieniedzy I czasu.
          Jesli zrezygnujesz ze szkoly po pierwszym miesiacu to placic musisz I tak za pol roku!!!
          Szczeze nie wiele tam sie na uczylam . Mala esencjonalnych praktycznych zeczy do nauki wszystko jest rozciagniete zeby tylko wyciagnac pieniedze z uczniow.
          Gadalam tam absolwentka tej szkoły i powiedziała ze jest to strata czasu sama taka szkoła jej niewiele dała .
          Jakoś nikt się nie wybił wielce z tej szkoły .
          Bardziej poleciła bym iść na kurs kroju i szycia niż ta szkoła !!!!!
    • Gość: absolwent MSKPU Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 16:29
      witam, jestem ubiegłorocznym (08') absolwentem MSKPU, studiowałem też rok na
      lódzkiej asp, mskpu wybralem ze wzgl na pracę w branży w warszawie. mskpu
      reprezentuje zenujacy poziom nauczania, sami wykladowcy to badz osoby zupelnie
      niekompetentne badz'projektantki'-projektujaca dla supermarketów i p.dyrektor
      projektujaca kostiumy reklamowe dla rozdających ulotek... ta szkola to po prostu
      wyciskacz pieniedzy z mlodych zainteresowanych modą ludzi ze stolicy, oprocz
      czesnego wszystkie egzaminy sa platne a nauczyciele specjalnie nie zaliczają
      egzaminow zeby uczniowie przystepowali do kolejnych (dodatkowo platnych)
      poprawek. za zrezygnowanie ze szkoly trzeba i tak wplacic nalezne za czesne do
      konca roku. MSKPU to skandal, z 40 osob na moim pierwszym roku szkolę ukoczyło
      10 a i tak każdy ze swoim bagażem przykrych doświadczeń ma o szkole bardzo złą
      opinię. nikomu nie polecam, sam ukonczylem mskpu ze wzgl na zainwestowane
      pieniadze i trochę 'na przekór' nauczycielkom a teraz kontunuuje studia
      licencjackie w łodzi (mskpu nie nadaje żadnych dokumentow tylko dyplom technika
      plastyka).
      • Gość: przyszła studentka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.chello.pl 28.02.09, 01:36
        Kurcze właśnie złożyłam tam papiery... aż tak źle? Może to prawda a może zemsta
        za niezdany egzamin.... ciekawa jestem opinii. Pomóżcie!
        • Gość: Katie Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 16:09
          Niestety, tez jestem niezadowolona. Jestem na pierwszym roku, też słyszałam dużo
          różnych opini ale zalezy mi i uwazam ze kto ile wyniesie z zajec wynika z jego
          nastawienia. Niestety rzeczywiście poziom jest niski, szczególnie na zaocznych
          nie wyrabiają programu, nauczycielom w wiekszosci nawet nie zalezy idą w ilość
          nie w jakość dlatego zdecydowałam że po pierwszym roku pożegnam się z tą szkołą
          i przejdę (najpr do SAPU).
      • Gość: Aldi Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.pia.airbites.pl 03.03.09, 21:01
        Oj, coś mi pachnie zranionym ego. Widziałam stronkę mskpu i cv
        wykładowców wygląda naprawdę imponująco! Chyba nie kłamią. Nic tam o
        supermarketach nie piszą. A zdjęcia z dyplomów ? Jak dla mnie na
        bardzo wysokim poziomie. Ale wiadomo, mogą być różne zdania.
      • Gość: alexa była uczenni Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 82.177.16.* 04.03.09, 09:50
        Hm,
        Nie wiem skąd "absolwent MSKPU" wziął takie "rewelacje".
        Fakt, że nie dokończyłam tam kształcenia ale tylko dlatego, że w
        międzyczasie znalazłam pracę w branży i niestety na naukę czasu mi
        zbrakło:-(
        Człowieku piszesz same ogólniki, które nie mają żadnego
        odzwierciedlenia w rzeczywistości.

dyrektor szkoły to nie żadna Pani tylko Pan Andrzej Foder, którego
        kompetencji nie sposób podważyć. Twojej opini na temat wykładowców
        nawet nie będę komentować , bo sa to znane nazwiska w branży i mozna
        o nich poczytac w internecie, niekoniecznie na stronach szkoły.

na roku z którego niby byłeś nie kojarzę żadnego chłopaka.
        No chyba, że się dobrze maskujesz :)))))

Jeżeli chodzi o egzaminy to owszem jest trudno ale nikt nie mówi na
        początku, że będzie latwo. Szkola ma wysoki poziom, jest mase nauki
        i dociska śrubę.
        Odsiew jest duży to prawda, nie każdy sie do tego nadaje.

Tak więc nie wiem skad nazbierałes tyle "rewelacji" na temat tej
        szkoły. Serdeczności dla wszystkich pasjonatów mody i
        kostiumografii.

• Gość: Dyplomantka MSKPU Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.pia.airbites.pl 15.03.09, 09:50
        Polecam MSKPU! To świetna szkoła, ktora do dyplomów dopusciła tylko
        najlepszych. Wystraczy wejsc na stronkę
        www.mskpu.com.pl/galeria/galeria-
        _prace_studentow_po_roku_nauki/
        i zobaczyć prace uczniów juz po pierwszym roku nauki lub do zakładki
        dyplomy, aby zoorientowac sie, ze to nie jest miejsce dla pozerów,
        ale dla ludzi z prawdziwa pasją. Pewnie dlatego Ci, którzy przeszli
        dyplomy pracują zgodnie ze skończonym kierunkiem, a ci którzy nie
        dali sobie rady z programem, siedza na kasie w zarze lub użalają sie
        na forach....
        • Gość: ja Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.09, 13:54
          też mi się wydaje, że przesadnie pan "absolwent" potraktował szkołę, jak ktoś ma pasje i chce być projektantem, to nie straszne mu egzaminy, ani odrabianie prac domowych, moim zdaniem przygotowywanie projektów, uczenie się tego co sie lubi to sama przyjemność. A trening czyni mistrza, jeśli na pierwszym roku trzaskasz takie projekty jak mają w galerii na stronie, no to sorry, z niczego one nie powstały. MSKPU to szkoła dla ludzi z pasją, a nie obiboków i wiecznych malkontentów...tak sobie mysle
          • Gość: gosc Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.09, 12:00
            Kilkoro moich znajomych studiuje w tej szkole i nie mają powodów do narzekania,
            a ciuchy które projektują czy to w ramach prac domowych czy z własnej chęci
            tworzenia są naprawdę rewelacyjne, szkoła wiele ich nauczyła, myślę że samemu
            trudno by było posiąść wiedzę wymaganą w zawodzie projektanta.Dodatkowo zajęcia
            prowadzone w języku angielskim są dużym plusem jeśli chodzi o świat mody.
            • Gość: sandra Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.u.itsa.pl 30.03.09, 13:16
              Rozeznaje się właśnie w uczelniach specjalizujących się projektowaniu mody i
              powiem szczerze, że prace, które widziałam na stronie MSKPU są ciekawe, a
              niektóre serio powalają. Gdybym będąc studentką tworzyła takie ciuchy to bylabym
              baaardzo z siebie zadowolona :) ale sama szkoła to nie wszystko, chęci i
              motywacja to podstawa :)
              • Gość: Malwina Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.09, 09:31
                Sandra chcesz w tym roku rozpocząć naukę w MSKPU? Masz już jakieś doswiadczenia
                związane z modą i projektowaniem? Czy dopiero rozwijasz swoją pasję i chcesz się
                nauczyć potrzebnych w tym fachu rzeczy?
                Pozdrawiam
                • Gość: Sandra Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.u.itsa.pl 01.04.09, 11:35
                  Hej
                  no chciałabym w tym roku, już prawie skompletowałam wszystkie potrzebne papiery
                  :) A jeśli chodzi o moje zainteresowanie modą, to nie trwa ono jakoś długo, może
                  góra dwa lata, ale w tym czasie uszyłam już kilka zgrabnych fatałaszków :) ale,
                  żeby coś osiągnąć w tym kierunku, myślę, że potrzebna jest konkretna, dość
                  specjalistyczna wiedza, której nie zdobędę szyjąc sama w domu i przeglądając
                  czasopisma o modzie, stąd decyzja o rozpoczęciu nauki w MSKPU. Wyczytałam gdzieś
                  ostatnio o tym, że prace studentów będą wystawiane w Galerii Fiabaka, z
                  pewnością się tam wybiore :) podpatrzeć co robią starsi studenci :))
                  • Gość: gmx Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.suwalki.vectranet.pl 05.04.09, 17:29
                    Też coś słyszałem o wystawie prac, fajna inicjatywa i pomysł na promocję prac
                    studentów. Swego czasu miałem pójść tam na studia, ale jednak wygrała grafika.
                    Myślę, że to dobra szkoła jeśli chodzi o projektowanie mody, mają fajne
                    przedmioty, dużym plusem jest nauka po angielsku na ostatnim semestrze i
                    praktyki organizowane przez szkołe. Kto wie może jeszcze mnie coś tknie i po
                    skończeniu grafiki będę dalej uczył sie w MSKPU.
                    • Gość: ariel Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 08.04.09, 22:47
                      Polecam galerie www.mskpu.com.pl/galeria/
                      Niektóre prace są naprawdę fenomenalne i robią spore wrażenie
                      • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.173.* 09.04.09, 16:55
                        Dzięki Ariel za linka, w tym roku wybieram się na studia, a że interesuję się modą chętnie odwiedziłam galerię tej szkoły, masz rację niektóre fotki są naprawdę niesamowite :), ponadto bardzo zainteresowała wystawa, która ma być organizowana w czerwcu, z pewnością się na niej pojawię i poważnie zastanowię się nad ofertą tej szkoły :). Pozdrawiam.
                        • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 21:45
                          Tak, strona jest bardzo dobrze zrobiona można się z niej bardzo dużo dowiedzieć.
                          Jednak pójście na żywo i zobaczenie szkoły gwarantuje podjęcie właściwej
                          decyzji, a mianowicie rozpoczęcie tam nauki. :)
                          • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 188.33.4.* 10.04.09, 19:45
                            Tzn. co sugerujesz pinezka? Fajny ma design ta szkoła? Przyjemne wnętrza, atmosfera? :)W sumie tam gdzie człowiek się dobrze czuje, na pewno lepsze pomysły do główki przychodzą :)
                            • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 20:32
                              Myślę że jak dobrze się czujemy w szkole jako budynku, jakoś łatwiej nam do niej
                              chodzić :) Co do strony jest czytelna i łatwo na niej znaleźć potrzebne nam
                              informacje. :D
                              • Gość: ellie Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 19:40
                                Ja zamierzam składać aplikacje na kierunek projektowanie mody.Mam
                                pytanie czy w ramach tego kierunku sa oferowane praktyki?
                    • Gość: kasia19.04@o2.pl Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 06:34
                      a moze wiecie jak jest na studiach zoacznych na projektowaniu mody?
                      czy rzeczywiscie tak jak to ktos jzu tutaj napisal ze wykladowcy
                      olewaja nie zaliczaja nie wyrabiaja norm progarmowych ze im totalnie
                      nie zalezy? ze nie warto?
                      i czy jest tak trudno?
                      na prawde w tej szkole?
                      nawet na zaocznych?
                      jak wyglada nauka jezykow na zaocznych?
                      czy oni tez maja prawo do wystawiania swych prac w galerii szkoly?
                      tzn. czy ich prace tez tam sa?
                      czy tylko dziennych i wieczorowych?
                      i czy ucza tam szyc kazdego? i rysowac?
                      ja mam problem nie umiem rysowac projekty tworze w wyobrazni i je
                      tam przechowuje albo opisuje na papierze
                      tak robil tez ponoc Versace czy Gucci...czytalam...
                      ja tze to mam...
                      czy mam szanse w takeij szkole ?
                      czy nie przeszkadza to w nauce?
                      i mozna zdawac do szkoly z tym problemem?
                      Wolinski tez nie umie on upina ubrania na manekinach i worzy je w
                      programie do projektowania tyle ze mnei na takowy nie stac i nei
                      bezdie poki co bardzo dlugo..no raczej... na manekiny i materialy
                      tze mnei nei stac..wiec tak nie moge przenosic mych wizji...
                      Wolinski tez sie uczyl po ASP w MSKPU czytalam
                      i czy osoba ktora juz sie uczy na jednym wieczorowych studiach 3 dni
                      w tygodniu - platnych i tez artystyzcnych - od 14 do 22 a od rana
                      przed szkola od 8 pracuje na 1.2 etatu plus jeszcze jako
                      merchandiser wieczorami co 2 dzien albo i czesciej zalezy jak sie
                      zapisze - ma szanse studiujac jeszcze w MSKPU zaocznie Projektowanie
                      mody wlasnie ? ma szanse pogodzic to wszystko? i zdac?
                      zaliczac?
                      ma?
                      prosze o szczere opinie!!! tylko!!!
                      da rade?
                      tak tam trudno?
                      i tyle czasu trzeba poswiecic na to?
                      a trzeba te ubrania samemu robic i szyc?
                      gdzie?
                      a jak sie nie ma maszyny w domu?
                      na prawde taki odsiew robia? tyle osob odpada? tak trudno? tez na
                      zoacznych?
                      a na serio specjalnie oblewaja zeby placic podwojnie za egzaminy?
                      za poprawki?
                      a ile jest chetnych na jedno miejsce na zaoczne?
                      jak dam papiery w ostatniej chwili to sie zalapie jeszcze?
                      we wrzesniu?
                      ps. czy wstep do galerii fibaka jest platny? i czy nadal sa prace
                      studentow?
                      ps2 jakby ktos szukal modelki z MSKPU to ja jestem chetna zawsze!
                      szczegoly na maila
                      moge wyslac

• Gość: Magda Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 17:19
        Witam , moge prosić o jakieś Twoje dane kontaktowe , chciałabym się wiecej dowiedziec. :)
        Dziekuje z góry.
    • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.09, 22:04
      Generalnie proponuje odwiedzenie strony internetowej.www.mskpu.com.pl/
      Powinnaś tam znaleźć wszelkie potrzebne Ci informacje. :)
      • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.mobile.playmobile.pl 12.04.09, 18:25
        o własnie na stronce jest wszystko i znalazłam również coś na temat praktyk, które są zresztą obowiązkowe ellie :)
        • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.09, 19:51
          Tak to dość istotne( co do praktyk) :)
          • Gość: ellie Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 21:07
            Dzięki za info:)Dzisiaj dość szczegolowo przejrzalam strone MSKPU i
            coraz bardziej jestem przekonana do tego ,ze wlasnie tam chcialabym
            studiowac:)Macie moze jakichs znajomych , ktorzy stuiuja badz
            studiowali na tej uczelni?Probuje zdobyc jak najwiecej informacji:)
            • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.09, 21:33
              Mam koleżankę. Bardzo zadowolona. Proponuje wybrać się na dni otwarte. :)
              • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.249.* 13.04.09, 14:02
                ooo a kiedy są dni otwarte też chętnie bym się wybrała :)
              • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.249.* 13.04.09, 14:04
                ooo a kiedy są te dni otwarte? bo też bardzo chętnie bym się tam wybrała :)
                • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 17:55
                  jest na stronie chyba. Teraz konkretnie nie wiem. :D www.mskpu.com.pl
                  • Gość: ellie Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 18:27
                    Niestety na stronie nic nie moglam znalezc...:(jak ktos cos wie o
                    dniach otwartych to bede wdzieczna za informacje:)
                    • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 19:11
                      Na pewno nie długo pojawi się informacja na stronie. A jak nie to może jakaś
                      osoba studiująca nam to powie? To w końcu dobra szkoła i na pewno ma dobrą
                      kadrę, która zadba o potencjalnych studentów. :D
                      • Gość: ellie Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 23:04
                        no raczej dobra...w ostatnim wydaniu Fashion Magazine sa prezentowaniu uczniowie
                        MSKPU:)
                        • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.250.* 14.04.09, 09:53
                          szkoda tylko,że nikt ze studentów nie chce z nami rozmawiać... :( olewają nas, a my a przynajmniej ja chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej o tej szkole :)
                          • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 11:26
                            Halo studenci zapraszamy do rozmowy :) No nic trzeba po prostu próbować dostać
                            się do szkoły :D
                            • Gość: monia Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 20:28
                              Hey,
                              Ja zaczelam studiowanie na MSKPU na kierunku projektowanie mody rok temu i
                              uwazam ,ze to byl swietny wybor. Szkola oferuje duza ilosc praktyk, mamy
                              warsztaty zagraniczne, super konkursy i uczymy sie wiele przydatnych rzeczy. Ja
                              jestem bardzo zadowolona i polecam wszytskim te szkole:)
                              • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:15
                                No w końcu jakiś student :D
                              • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:17
                                Wow! w końcu jakiś student :D a powiedz jak z dostaniem się na uczelnie?
                              • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.250.* 14.04.09, 21:47
                                yupi! monia powiedz coś więcej, jak najwięcej, chętnie poczytamy takie miłe newsy :), jesteś w fashion magazine?
                                • Gość: monia Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 15.04.09, 23:35
                                  Jesli chodzi o mature to nie musicie zdawac konkretych przedmiotow ,wiec to jest
                                  duzy plus:)Jesli chodzi o fashion magazine to w ostatnim numerze sa
                                  zaprezentowani uczniowie naszej szkoly:)Jak macie jeszcze jakies pytania to
                                  postaram sie odpowiedziec:)
                                  • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.226.* 16.04.09, 08:30
                                    no,ale wszyscy uczniowie? to Ty też jesteś :), to chyba dobre pisemko, z tego co kojarzę :)
                                    a to super info, że można zdawać obojętne co na maturze, przecież i tak grunt to portfolio :)
                                    • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:44
                                      A ile ludzi na jedno miejsce jest? Mniej wiecej chociaz?
                                      • Gość: monia Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 17.04.09, 00:12
                                        Szczerze moowiac nie wiem ile jest teraz dokladnie,jak ja startowalam do tej
                                        szkoly to jakies 3-4 osoby na jedno miejsce
                                        • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 16:57
                                          Aha to nie tak źle. Czyli jakieś szanse są :D
                                          • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.233.* 17.04.09, 20:35
                                            hi hi ciekawe jakie uczelnie kończyli polscy znani i doceniani projektanci?
                                            • Gość: ellie Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 19.04.09, 01:01
                                              Tego nie wiem, natomiast bardzo mi sie podobaja prace zamieszone w galerii 3
                                              www.mskpu.com.pl/galerie2/prace_studentow/galeria_2/, szczegolnie podoba
                                              mi sie zolta sukienka w tej galerii:)))JEst super!!!
                                              • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 15:16
                                                Rezczywiście piękna. Ale podoba mi się też wiele innych. Każda jest orginalna.
                                                • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 89.108.200.* 20.04.09, 19:18
                                                  galeria 2? raczej galeria 3 :), tylko tam widze żółtą "kieckę" fajniusia, choć szkoda,że żółta :P
                                                  • Gość: ellie Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 20.04.09, 22:36
                                                    Czy te sukienki byc moze sa gdzies na sprzedaz??
                                                  • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.centertel.pl 22.04.09, 18:46
                                                    hm nie wiem gdzie kupic. ale napewno mozna sobie uszyc :D
                                                  • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.mobile.playmobile.pl 22.04.09, 20:43
                                                    hmmm a właśnie ciekawe czy prace studentów sa gdzieś wystawiane na sprzedaż, czy trafiają do jakiś sklepów... nikt się nie orientuje w tej materii?
                                                  • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:54
                                                    nie mam pojecia. Ale kilka chetnie bym zakupila ;D
                                                  • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.209.* 25.04.09, 08:25
                                                    hmmm no właśnie ja tez chętnia bym zakupiła, choć to by tez zależało od ceny, a zapewne cenią się wysoko...
                                                  • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 09:48
                                                    Własnoręcznie robione zawsze więcej kosztuje. Ale jest pewność że się nie
                                                    powtórzy taka sukienka. Poza tym oryginalność i efekt jest na pewno duży. :D
                                                  • Gość: ellie Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 27.04.09, 22:01
                                                    dlatego wlasnie chcialabym nawiazac kontakt z jakas osoba z tej szkoly...Moze
                                                    macie znajomych?:)
                                                  • Gość: pinezka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 28.04.09, 19:43
                                                    eeh...Postaram Ci sie pomoc.Mam tam kolezanke a co Ci sie konkretnie podoba???
                                                  • Gość: ellie Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 29.04.09, 00:25
                                                    bardzo podoba mi sie praca M.Lobacz w galerii 6., ta niebieska sukienka
                                                    jest super
                                                  • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.161.* 29.04.09, 16:17
                                                    a no trzeba przyznać,że sesje i ubrania są bardzo profesjonalne. Swoją drogą ciekawe czy mozna się wkręcić na taką sesję, na pewno potrzebują modeli i modelki hi hi
                                                  • Gość: debi Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 30.04.09, 00:29
                                                    jesli potrzebuja modelki to ja jestem chetna:)))))
                                                  • Gość: tb Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.09, 22:30
                                                    siema. Ucze się w MSKPU i potrzebuję modelki do sesji zaliczeniowej
                                                    jak któraś koleżanka chętna;D (z resztą pewnie nie tylko ja);P.
                                                    Dalej aktualne?
                                                  • Gość: kasia.praca1@o2.pl Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 06:14
                                                    ja chetna jestem
    • Gość: nelkaaa Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 29.04.09, 21:47
      Ja slyszlam bardzo dobre opinie o MSKPU. Przede wsyztskim po 2,5 roku mozesz juz
      wykonywac zawod a nie siedziec tak jak na akademii 5 lat w rysunkach i
      farbach:)Poza tym wejdz sobie na strone mskpu ,polecam
      www.mskpu.com.pl/
      • Gość: tito Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 30.04.09, 11:08
        z tym masz akurat racje:)
        Mam kolezanke z akademii i wlasnie sporo marudzi na brak wolnego czasu i ze nie
        ma zadnej mozliwosci zarabiania na siebie...
        • Gość: nelkaaa Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 30.04.09, 14:56
          no wlasnie tez slyszalam podobne opinie
          • Gość: dalhiiaa Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.aster.pl 30.04.09, 17:31
            mam pytanie odnosnie oferowanych praktyk przez MSKPU?Gdzie sie one odbywaja?
            • Gość: jesica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 94.254.135.* 30.04.09, 19:13
              praktyki i staże w znanych firmach odzieżowych, teatrach, agencjach reklamowych i wielu innych :)
    • Gość: lena Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 80.48.4.* 07.05.09, 15:21
      Hej mam takie pytanie: Czy do tej szkoły może startować ktoś, kto nie ma
      doświadczenia w tej branży? Tzn. nie potrafi szyć, nie ma żadnych "modowych"
      osiągnięć... Pisaliście, że na miejsce są 4 osoby to taki ktoś "zielony" jest
      chyba bez szans?Proszę o odpowiedź!
      • Gość: tb Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.09, 13:57
        spokojnie.. do tej szkoly idziesz po to żeby się właśnie tego
        nauczyć;) to która chętna na modelke do mojej sesji zaliczeniowej?;p
        • Gość: kasia.praca1@o2.pl Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 06:12
          jesli to nie zart to ja jestem chetna na modelke do sesji
          zaliczeniowej
          aktualne?
          moge wyslac foty i wymiary
          i inne info
          jak potrzeba
          • Gość: tb Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 23:03
            było na serio, ale na moje szczęście (Twoje nie koniecznie;p) już mam z głowy;)
      • Gość: beata Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.09, 21:22
        Witam ,właśnie wkraczam na drugi rok.Pierwszy mam już prawie za
        sobą .I powiem tyle, ja również nie umiem szyć.Szkoła daje dużo
        możliwości, ale tak naprawdę zalezy tylo od nas czy będziemy się
        rozwijać i chłonąć to wszytko.Praca,praca i praca ....Mi daje wiele
        i mimo czasami nieprzespanych nocy nie zamieniłabym jej na
        inną.Pozdrawiam
        • Gość: stanczyk Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 08:05
          zastanawiam sie na pojsciem do tej szkoly na rok lub dwa, w
          miedzyczasie chce poprawic mature i zdac na asp, ale coraz bardziej
          mnie do tej decyzji zniecheca fakt ze na wiekszosci forow na ktorych
          znalazlam jakiekolwiek informacje widac wyraznie ze dyskusje
          prowadzi sama ze soba jakas osoba z tej szkoly , zachwalajac ja co
          chwila.smieszne to i dosc zalosne ze myslicie ze nikt tego nie
          zauwazy? nie mam ochoty isc do szkoly gdzie beda mnie traktowac jak
          idiote..a na to wychodzi.
          z tego pr-u to wam lipa wyszla
          • Gość: sasza;p Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 00:18
            chciałem isc do tej szkoły za 2 lata jak bede juz mila isc na studia lecz teraz
            mam wielki metlik w głowie poniewaz inny pisza ze szkoda czasu i pieniedzy na te
            szkołe a inny ja bardzo zachwalaja .
            • Gość: tegoroczny Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 83.1.81.* 09.11.09, 18:24
              W tym roku mam dyplom. Osobiście jestem zadowolony. Zapraszam na pokaz w kwietniu- sami ocenicie poziom, bo przecież to świadczy o szkole. Zeszłoroczne były niezłe.
              • Gość: ktoś ktoś Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 83.1.81.* 30.11.09, 20:36
                Szkołę ocenia się po sukcesach ich absolwentów oraz po tym, kto i
                jak w niej uczy. Jezeli mskipu oceniac pod tym katem, to jest ok, a
                nawet patrząc na galerie mskipu bardzo ok. Tak.
            • Gość: uczennica Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.pia.abpl.pl 01.12.09, 11:51
              Do kolegi sasza;p
              Z takim poziomem polskiego to lepiej wróć do szkoły podstawowej!

W kwestii MSKPU to każdy oceni szkołę wedle własnego kryterium.
              Ci którzy chcą łatwo i lekko zdobyć dyplom pewnie bedą
              niezadowoleni ,zrezygnują po pierwszym roku lub semestrze i zaczną
              wypisywać bzdury jaki to niski poziom i żenada.
              A Ci którym naprawdę zależy na zdobyciu wiedzy docenią starania
              szkoły i całej kadry nauczycielskiej.
              Między innymi dzięki namawianiu do brania udziału w konkursach i
              pokazach ,nauczyłam sie w tej szkole jak walczyc o swoje na wolnym
              rynku.
    • Gość: Olaf Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 83.1.81.* 30.11.09, 20:43
      Kurde, macie niezłe zdjęcia na stronce. Czy to aby napewno studentów
      mspu?
      • Gość: e.kinga Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.pia.abpl.pl 30.11.09, 21:54
        Nie, tak po prostu czekamy na ujawnienie się prawdziwych autorów ;-)
        Jeżeli chodzi o MSKPU, to mam za soba to doświadczenie i przyznam,
        że z perspektywy czasu czasu oceniam szkołe dość dobrze. Do szkoły
        dostaniesz się łatwo, ale w trakcie, musisz naprawdę ciężko
        pracować i szkoła sama w sobie jest selekcją. Rozumiem, że ten, kto
        nie przeszedł tej selekcji może mieć żal... Wykładowcy to
        profesjonaliści, napewno pomogą w zdobyciu umiejętności, ale i tak
        to TY musisz ciężko pracować. Pratyki masz, o ile się do nich
        zgłosisz. Jak oglądam na stronce zeszłoroczne dyplomy, to przyznam,
        że nie mam sie czego wstydzić. Oceńcie je sami, :-), powodzenia!

• Gość: Kiinga Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.chello.pl 10.12.09, 16:11
      W galeriach pokazane są tylko pojedyncze projekty a nie całe kolekcje a zrobić
      jednego fajnego ciucha nie jest tak trudno więc nie padam z zachwytu.To są tylko
      wprawki jak dla mnie ,w wielu wypadkach to fotograf liczy się tu bardziej niż
      projekt.Studiuję na ASP w Łodzi projektowanie i wiem jak trudno jest pociągnąć
      dobrą kolekcję.Ale jak szukacie krótszej drogi do zawodu to lepsza jest
      krakowska SAPU - w tym roku zdobyli obydwie Złote Nitki prezentując bardzo
      wysoki poziom kolekcji.
      • Gość: Syrena Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.10, 20:03
        ALe nie otrzymali wyróżnienia Diane Pernet z amerykańskiego Vogue
        podczas tegorocznego Fashion Week, a otrzymało je MSKPU.Wystarczy
        wejść na stronę MSKPU, aby zobaczyć, że szkoła ma niezłe sukcesy.
        Jako tegoroczną dyplomantka i po wiel "ale" oraz "nie" stwierdzam,
        ze nie żałuję. To co napewno ugruntowało pozycję MSKPU to powiązania
        brytyjską wyższą uczelnią UCA. Wszystkich w szkole dosłownie
        powaliło, teraz każdy się stara, jak może, bo Dyplom MSKPU coraz
        więcej znaczy.
    • Gość: szpulka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 15:14
      mysle, ze jak w kazdej szkole jest duzo rozczarowan i duzo sie mowi na
      nauczycieli itd... narzekac mozna co niemiara... Ja mysle , ze o dobrej opinii
      szkoly swiadcza jej studencji! wystarczy nawet z galeri skopiowac imiona do
      wyszukiwarki by zobaczyc ich sukcesy i w jak wielu konkursach w polsce i na swiecie.
      • Gość: Marysia Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.warszawa.mm.pl 18.03.10, 20:56
        Witam, złożyłam już papiery na Kostiumografię w trybie dziennym. Przeglądałam dymplomy z tego roku i zastanawiam się dlaczego tak mało jest absolwentów kosiumografii. Czy ten kierunek studiów najbardziej wykrusza studentów? Rozmawiałam z Panią w sekretariacie i wspominała Ona o 5 grupach po dwudziestuparu uczniów. Mam też pytanie na temat tego, jak wyglądają zaliczenia semestrów w kostiumografii.

Pozdrawiam, Marysia
        • Gość: ... Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.fbx.proxad.net 03.05.10, 15:38
          właśnie planuję złożyć papiery na projektowanie ubioru, w trybie zaocznym. czy
          ktoś też ma zamiar się tam wybrać?
        • Gość: Koval Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.pia.abpl.pl 10.05.10, 23:14
          Kostiumografia jest zdecydowanie mniej popularna. Duzo mniej osób wybiera tą specjalizację na drugim roku. W grupie mamy ok 5 osób. W tym roku bylo chyba więcej dypolomantów, nie wiem, jak z kostiumografii. Osobiście polecam zajęcia z Zofią de Ines i u niej praktyki w Teatrze Wielkim, jesli sie postarasz.
      • Gość: były uczeń Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.chello.pl 18.06.10, 01:13
        To,co wyniesiesz ze szkoły - zależy od Ciebie. Są niedociągnięcia w
        programie nauczania, którego dla niektórych przedmiotów brak, ale
        motywuje do pracy i rozwija warsztat. Nie sama szkoła tu dużo
        daje,ale to,co sam z niej wyciągniesz dla siebie. Nikt nie
        poprowadzi Cię za rękę, przede wszystkim trzeba samemu pracować
    • Gość: dammian Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 19:04

Słuchajcie a jak nie miałem do tej pory żadnej styczności ani z rysunkiem ani z
      szyciem a mam tylko zapał to będzie dobrze?? Czy dać sobie spokój?
      • Gość: mia! Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 83.1.81.* 02.07.10, 11:56
        Ja też wcześniej nie miałam styczności z rysunkiem, a się jakoś w MSKPU nauczyłam. I wystarczyły weekendy, bo jestem w zaocznych. Mój pierwszy rok zaliczony, szczęśliwie wybieram się na wakacje. Pa!
        • nautike Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 26.08.10, 10:35
          a mi się wydaje, że mówienie o "dyplomach" i podpieranie się wyolbrzymionymi dissier wykładowców, którzy niewiele mają pojęcia o metodach nauczania, to trochę za mało na szkołę. To jest przechowalnia, a nie miejsce, które da solidną bazę...a ponieważ takich przechowalni nie ma, to i ceny są wygórowane, bo przecież "sławne projektantki" się cenią, tylko ile z nich wypuszcza regularnie swoje kolekcje??? Ile z nich żyje ze szkoły, a ile z projektowania??? Halo! obudźcie się ludzie.
          • Gość: miau Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 83.1.81.* 10.11.10, 18:20
            dla mnie nagrody sa motywacją i statusem szkoły. mskpu pełno w mediach, co konkurs to wygrywa. dlatego skończę szkołę. Mam nadzieję, że się uda. dziś jak nie jestes w mediach to nie masz szans.
            • Gość: pimpka Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.05.13, 10:28
              prawda tak, że jeżeli chcesz się uczyć od najlepszych projektantów w Polsce, to taką możliwość masz tylko w mskpu. Ktos może jednych lubić, innych mniej, ale dla mnie to było kluczowe w wyborze szkoły. no i partnerzy pokazu dyplomoweg- zna ktoś inna szkołę w kraju, na której pokazy przyhcodzą redaktorzy z KMGA, FASHION MAGAZINE, czy Zień i P&B?
              • Gość: ja Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.centertel.pl 17.05.13, 15:39
                Dokładnie tak, o tym jaka jest szkoła świadczą newsy o uczniach, gdzie mskpu jest pełno w prasie i kto przychodzi na pokaz dyplomowy. na pokazie mskpu sa dziennikarze z najlepszych gazet, u innych szkół nie, więc to o czymś świadczy. Poza tym w stolicy wszsytko się kręci, i nigdy nie wybrałbym innego miasta na szkołę.
                • Gość: jestem za Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.mazowieckiesieci.pl 24.05.13, 12:44
                  `dla mnie mskpu zawsze wygl adala na najlepsz a szkol ei tak zostalo. jestem dumna, ze mam wpisy w indeksie od najlepszych projektantow w kraju . polecam choc latwo nie jest przez sesja
                  • Gość: Word Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.31.51.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.13, 14:16
                    Czekałem do do wydania opini aż do dyplomu. Polecam Mskpu, ale pod warunkiem, Ze masz pieniądze na realizacje ćwiczeń z programu szkoły.
                    • Gość: Dolly Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: 109.196.41.* 24.07.13, 17:43
                      Generalnie ok.
                      • Gość: djn Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.13, 13:39
                        Jestem zainteresowana podjeciem zaocznie kierunku projektowanie ubioru i chcialabym sie dowiedzec ile mniej wiecej miesiecznie przeznacza się na materiały. Szkoła sama w sobie to juz 500zł + dodatkowe koszta o ktorych dyrektorka mi powiedziala 100zł a znajoma ktora chodzila tam rok mowila nawet do 300zł tygodniowo! Egzaminy są platne?
                        • Gość: FASHIONDESIGNER Mskp jeden wielki żal IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.03.14, 13:26
                          Jestem uczniem, nie studentem(przypominam, że ta szkoła nie ma żadnego statutu - szkola policealna konczaca sie dyplomem czyli bez licencjatu)

Trwa 5semestrów na 6 (pod koniec lutego) są dyplomy, do których za przystapienie placi sie 2500zł. Musicie stworzyć 10 sylwetek składających się z minimum 3 części garderoby, do tego sesje, portfolio w formie ksiązki i przedstawienie w języku angielskim. Koszt wszystkiego waha się od 10.000tyś zł, znam osoby które wydawały po 40 tyś, ale były też takie, które rezygnowały ze względu na finanse. Mają prawo do podwyższenia czesnego, jeśli ilość uczniów się zmniejszy, a zmniejsza z roku na rok. Często odwoływane są zajęcia, po czym dostajemy w meilu, że będą odpracowywane, niestety ani razu nie były:)
                          Pani X z sekretariatu udziela telefonicznie informacji osobom z zewnątrz na temat uczniów i ich postępów (wszyscy mamy po 18lat, jakim kur*A prawem?)
                          Podczas rysunku rysujemy na kolanach, zdarzy się na sztalugach, ale to przy większym formacie. Na wszelkie materiały wykładamy z własnej kieszeni. Proponują nam praktyki w postaci wolontariatu u producentów kilkadziesiąt kilometów od Warszawy, albo przy pokazie jako pomocnik na sali głownie bohoboco i zienia. Zenada!! cała reszta na własną rękę.
                          Jeśli chodzi o szycie, to często nie ma miejsca na rozłożenie wykrojów i maszyn, które są często popsute. Nie ma w szkole WIFI. Na zajęciach oglądamy filmiki z pokazów, które jedocześnie moglibyśmy obejrzeć w domu. A i pozdrawiam ksiecia mariusza p.

Szczerze?

zaluje ze tam poszedlem, stracilem czas i pieniadze, teraz jestem na 1 roku w ViaModa i jestem przeszczesliwy
                          • Gość: cr Re: Mskp jeden wielki żal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.15, 16:41
                            Niestety sporo w tym prawdy. Jak na wysokość czesnego, szkoła oferuje FA-TA-LNE warunki pracy.

- Niedziałające, zdekompletowane maszyny do szycia, o których już wspominał kolega. Jeszcze mi się nie zdarzyło trafić na maszynę, która miałabym igłę, bębenek, szpuleczkę i do tego działała.
                            - Brak miejsca do pracy. W czasie zajęć praktycznych trzeba szyć, kroić materiały i robić notatki na tych samych stołach, robi się chaos i niczego nie można znaleźć.
                            - Projektowanie komputerowe - ten sam problem co z szyciem. Jeśli chcesz pracować na sprawnie działającym komputerze, musisz mieć swojego laptopa. Oczywiście wymagane programy graficzne typu Photoshop musisz zorganizować sobie sam.
                            - W szkole są tylko trzy sale, grafik jest ułożony tak, żeby to wystarczało, jednak mi zdarzyło się już odbywać zajęcia na korytarzu.
                            - Wszystko, nawet najtańsze i najbardziej podstawowe przedmioty, trzeba mieć własne. Szkoła (za którą, przypominam, płaci się 490 zł miesięcznie) nie udostępnia ani surówki bawełnianej do szycia próbek, ani kubeczków na wodę do malowania, ani kopii xero/wydruków ważnych materiałów.
    • Gość: gery Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.play-internet.pl 31.03.14, 12:40
      moim zdaniem bardzo dobra szkoła, fajnie i ciekawie prowadzone zajęcie, super zorganizowane pokazy dyplomowe. Wielkim plusem jest to, że ciągle się ma kontakt z ludźmi z branży a to na pewno ułatwi późniejszy start.
    • Gość: zibi Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.play-internet.pl 16.04.14, 13:40
      moim zdaniem jedna z lepszych szkół w Polsce, poziom naprawdę bardzo wysoki, o czym może świadczyć chociażby fakt, że uczniowie zdobywają wiele prestiżowych nagród, no i trzy razy z rzędu zdobyli złote nitki, a to jest fenomen. Myślę, że warto się tam uczyć.
      • Gość: maDZ Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.dynamic.mm.pl 04.05.14, 18:48
        Opinie widzę są różne.Ja jednak zaryzykuje i zaczynam szkołę we wrześniu:)pozdrawiam
      • Gość: gosia Re: opinie o MSKPU, pilne!!! IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.14, 13:28
        hej, a ja mam pytanie, byc moze glupie.... ale niestety nie znalazlam na nie odp na stronie a wydaje sie istotne...czy idac dp tej szkoly trzeba posiadac konkretne umiejetnosci (szycie) , rysowanie ? chcialam do tego podejsc bardziej hobbystycznie , jestem mozna powiedziec dziewicza jesli chodzi o ten temat, nie wiem czy sama pasja wystarczy... chcialabym pojsc na projektowanie ubioru
    • marysiawrobl89 Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 29.03.17, 23:55
      Hej, podbijam temat. Różne opinie w różnych latach, a dla mnie się liczy tu i teraz :) Więc proszę Was o opinie jakie macie na temat mskpu, bo od września zamierzam zacząć naukę w tej szkole i chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć. Trochę już prześledziłam net, ale znalazłam same stare wpisy, więc będę wdzięczna za aktualne opinie :)
    • tajguta2015 Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 16.04.17, 19:07
      Szkoła jest jak najbardziej na poziomie, jestem zadowolona i mimo niektórych trudniejszych momentów bilans wychodzi in plus. Trudniejsze momenty to dużo pracy samodzielnej oraz dodatkowe wydatki na materiały, chociaż w szkołach artystycznych to klasyk. Pozytywy ogromne: rysunek żurnalowy prowadzony przez p. Filipowicz (pełna pasji!), konstrukcja z p. Wargin (pełna profesjonalizmu) i p. Rozefeld (pełna wyobraźni!). No i oczywiście sam pokaz dyplomowy, który pozwala na pokazanie się przed wieloma projektantami, to naprawdę wielka szansa, tak myślę.... Także polecam, nie raz miałam dość, ale jeśli przyciśniesz będziesz miała dużą satysfakcję.
    • lotta_89 Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 18.04.17, 20:17
      MSKPU daje bardzo dobre przygotowanie do zawodu projektanta, samo prowadzenie przez super doświadczone osoby to jest plus. Bo nie oszukujmy się, ale to jest ważne. Myślę, że to jest super w tej szkole, a nie jakieś pierdoły o atmosferze. To, że za tą szkołą stoją wszystkie wygrane konkursy projektanckie!!! Skupcie się na rzeczach konkretnych i wtedy wybór szkoły będzie prosty i jasny.
    • iglaznitkaaa Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 15.06.17, 15:02
      Witam, jestem absolwentką mskpu i asp. każda z tych uczelni daje inne przygotowanie, ja bym to nazwała, że jedna uzupełnia drugą. i z obu szkół jestem zadowolona, bo dały mi umiejętności, których nie nauczyłabym się na zwykłych kursach szycia i rysunku, czy warsztatach z projektowania. asp to porządna uczelnia artystyczna, no i daje wam papier. mskpu to natomiast daje narzędzia od uznanych w środowisku fashionowym wykładowców, to też była dla mnie wartość nadrzędna. Polecam!
      • solo_make_up Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 18.07.17, 12:39
        Mskpu mogę szczerze polecić. To był super intensywny czas dla mnie w tej szkole. Wspominam to jako ciężką pracę na wielu poziomach, bo i szycie, i teoria, dość trudne egzaminy, trzymające poziom, ale ten czas dał mi bardzo dużo obycia ze światem mody. Mimo, że moja droga poszła w stronę charakteryzacji, to moje koleżanki z roku z mskpu pracują teraz z uznanymi projektantami i zdobywają nagrody. Czasem trochę im tego zazdroszczę:) Ogólnie szkoła nastawiona frontem do ucznia, nie było sytuacji, które wspominam jako stres międzyludzki. Świetni wykładowcy, profesjonaliści, stresik był mały na początku, że przed takimi gwiazdami muszę się prezentować, ale w praktyce to są bardzo pomocni i wspierający profesjonaliści :) mam nadzieję, że moja pozytywna energia, którą wyniosłam z tej szkoły pójdzie dalej w świat!
    • solo_make_up Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 18.07.17, 12:45
      Mskpu mogę szczerze polecić. To był super intensywny czas dla mnie w tej szkole. Wspominam to jako ciężką pracę na wielu poziomach, bo i szycie, i teoria, dość trudne egzaminy, trzymające poziom, ale ten czas dał mi bardzo dużo obycia ze światem mody. Mimo, że moja droga poszła w stronę charakteryzacji, to moje koleżanki z roku z mskpu pracują teraz z uznanymi projektantami i zdobywają nagrody. Czasem trochę im tego zazdroszczę:) Ogólnie szkoła nastawiona frontem do ucznia, nie było sytuacji, które wspominam jako stres międzyludzki. Świetni wykładowcy, profesjonaliści, stresik był mały na początku, że przed takimi gwiazdami muszę się prezentować, ale w praktyce to są bardzo pomocni i wspierający profesjonaliści :) mam nadzieję, że moja pozytywna energia, którą wyniosłam z tej szkoły pójdzie dalej w świat!
    • irenalec Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 18.07.17, 13:55
      hej, a jak z kosztami kolekcji dyplomowej? tzn ile mniej więcej kosztuowały kolekcje u was? nie chciałabym skończyć szkoły i nie mieć na kolekcję :(
    • kaeshimi Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 18.07.17, 23:54
      Witam, patrzcie co znalazłam: prawdamskpu.blogspot.com/. Myślę, że wam to sporo rozjaśni, bo mi pomogło, rozwiało parę wątpliwości i skrystalizowało spojrzenie. Polecam, rzetelne info w końcu!!!
      • solo_make_up Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 19.07.17, 09:44
        Ooo! Bardzo fajnie. Ale widać też, że konkurencja nie śpi, a i używa grubego kalibru - dobrze, że szkoła to przełamuje. Cholera, ale czasy... Nie rozumiem po co się niszczyć nawzajem, skoro konkurencja jest czymś naturalnym i będzie zawsze....
      • lennadziewczyna Re: opinie o MSKPU, pilne!!! 19.07.17, 15:17
        Ho, ho, dobry link! To chyba świeża sprawa! Staram się od czasu do czasu odzywać w temacie MSKPU, ale tego nie widziałam! Dobrze zrobili! Precz z hejtem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka