menago1916 09.07.10, 09:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwe Re: ONR i rocznica Grunwaldu kontra Europride. Bę 09.07.10, 09:50 ja też każdego poprę przeciwko dewiantom z onr. Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 NIE dla narodowo-faszystowskiej dewiacji 09.07.10, 09:53 Zgadzam się, a na Europride się wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
albertsp Re: NIE dla narodowo-faszystowskiej dewiacji 09.07.10, 09:57 Ja tez ide, na pochybel skrajnej prawicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja A ten Europride to nie o tolerancje walczy? IP: 194.181.224.* 09.07.10, 10:31 Uwielbiam po prostu te komentarze "walczących o tolerancję" - z zajadłością i nienawiścią zwlaczających wszystkich, którzy mają inne zdanie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kks Re: A ten Europride to nie o tolerancje walczy? IP: *.icpnet.pl 09.07.10, 11:32 Użyłeś słowo "walczyć" - no to jest właśnie walka. Walka o to, aby wreszcie zakończyć z ciągłymi wojnami, aby przestać się podniecać starymi bojami, w których było MNÓSTWO niesprawiedliwości i to po wszystkich stronach walczących. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: A ten Europride to nie o tolerancje walczy? 09.07.10, 11:54 Jak to mawiał Pietrzak? Dopóki o pokój się walczy, o pokoju nie może być mowy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: A ten Europride to nie o tolerancje walczy? IP: 194.181.224.* 09.07.10, 11:54 Aaaaa rozumiem, to jak te czołgi z transparentami "pokój" na defiladzie na Placu Czerwonym? Albo jak armia amerykańska, która niesie pokój w rejonie Bliskiego Wschodu? Każdy, nawet największy bojownik o "wolność i tolerancję", nie dopuszcza możliwości istnienia krytyki. Albo ta krytyka jest "brakiem tolerancji". Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: A ten Europride to nie o tolerancje walczy? 09.07.10, 12:31 człowieku, użyj rozumu! Jak się przeciwstawić agresywnym osiłkom? Słowami, których nie rozumieją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: A ten Europride to nie o tolerancje walczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 12:00 masz rację. Może by tak środowiska gejowskie zaczęły walczyć o tolerancję we własnych szeregach! Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: A ten Europride to nie o tolerancje walczy? 09.07.10, 14:59 precz z homoterrorem pederastów ! Odpowiedz Link Zgłoś
dieendlosung Re: NIE dla narodowo-faszystowskiej dewiacji 09.07.10, 17:10 kajtek na pohybel to wyśle cie twój kumpel pederasta zaszczepiając cię AIDSem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakaz pedałowania NIE dla zalewu pedalstwa oraz ich żądań! IP: 80.48.2.* 09.07.10, 11:42 Packa na muchy wypastowana, może na siebie trafimy. Odpowiedz Link Zgłoś
koscielny_2 ?? 09.07.10, 13:27 Nie bo co?? Bo analfabeci jak Ty tak powiedzieli?? Haha, dobry żart:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd wielu faszystów było homosiami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 12:01 . Odpowiedz Link Zgłoś
kalowiec dlatego kończyli w obozach pracy 09.07.10, 12:10 i byli poddawani leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd z ZSRR komuniści kończyli w GUŁagach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 12:26 czy z tego wynika, że ci, którzy ich tam zsyłali nie byli komunistami? Odpowiedz Link Zgłoś
pzgr Re: dlatego kończyli w obozach pracy 09.07.10, 12:54 kalowiec napisał: > i byli poddawani leczeniu oni tam byli mordowani, a nie leczeni,zdajesz sobie z tego sprawę? twierdzenie, że było inaczej, czyli to, co napisałeś, jest przestępstwem, to kłamstwo oświęcimskie, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.mamy.problem Re: wielu faszystów było homosiami 09.07.10, 12:16 W takim razie tą waszą organizację "homosiów" należy zdelegalizować. I zakazać marszu, homo-faszystom. Kto wie, ilu tam z was maszeruje pod przykrywką tęczy, by zastraszać i poczuć się jak za dawnych czasów z pochodniami. Dzisiaj Europa, jutro cały świat... wam się marzy. O to, to nie! Gdzie ABW?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd ja nie jestem homosiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 12:24 podaję fakty na temat faszystów chyba potrafisz to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 [...] 09.07.10, 15:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: wielu faszystów było homosiami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 08:13 Faszyści w prostej linii wywodzą się z socjalistów tyle że narodowych. Lansowanie tezy ,że faszyści to Prawica jest kłamstwem i zwykłym zabiegiem socjotechnicznym.Nie dawajmy się ogłupiać. "Normalni" wszystkich Krajów łączcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: what! Re: ONR i rocznica Grunwaldu kontra Europride. Bę IP: 62.87.128.* 09.07.10, 12:03 To przelej swoją rentę Rydzykowi i siedź cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: ONR i rocznica Grunwaldu kontra Europride. Bę IP: 62.87.128.* 09.07.10, 12:04 To przelej swoją rentę albo zasiłek dla bezrobotnych Rydzykowi ale głupot nie opowiadaj bo wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Dlaczego Warszawa? Dlaczego Mazowsze? Dlaczego świ 09.07.10, 13:44 Bo na Mazowszu zostało zrealizowane przedsięwzięcie logistyczne, które przesądziło o wygranej. W Czerwińsku nad Wisłą powstał most łyżwowy z bali drewnianych z Puszczy Kozienickiej. Most, po którym przez trzy doby przeprawiała się 18 tysięczna jazda, 4 tysięczna piechota i 8 tysięcy wozów z zaopatrzeniem, został postawiony w pół dnia! Nawiązując do współczesności: Unia Polsko-Litewska jest wzorcem dla dzisiejszej Unii europejskiej. Dlaczego świętujemy? Często pada zarzut, że świętujemy narodowe klęski. Grunwald to chwała i męstwo, znakomita myśl techniczna i inżynieryjna naszych wojsk. Grunwald to święto radosne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mawa ONR i rocznica Grunwaldu kontra Europride. Będz... IP: 94.75.124.* 09.07.10, 09:57 A ja cieszę się, że moje dzieci jadą w tym roku oglądać inscenizację bitwy, bo przynajmniej nikt im gołymi tyłkami przed oczami świecił nie będzie. Pod Grunwaldem showmani będą mieli siedzenia solidnie zabezpieczone metalem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka sobie Re: ONR i rocznica Grunwaldu kontra Europride. Bę IP: *.chello.pl 09.07.10, 12:23 Oho, kolejny co to lepiej wie jak to będzie wyglądać :). Gołe tyłki pozostaną w Twojej wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykk Re: ONR i rocznica Grunwaldu kontra Europride. Bę IP: 212.160.91.* 09.07.10, 12:40 I łby, łby też będą mieć zakute. Odpowiedz Link Zgłoś
poniedzielny Nie wiem, co narodowcom do Grunwaldu... 09.07.10, 10:05 W bitwie polscy ryczerze walczyli po obu stronach, a po "naszej" czyli zwycięskiej większość walczących Polakami nie była ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: Nie wiem, co narodowcom do Grunwaldu... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.10, 10:14 Nie wymagaj od skinów znajomości historii, oni ledwo nauczyli się "zamawiania pięciu piw". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrzy dywersant Re: Nie wiem, co narodowcom do Grunwaldu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:33 Nie wymagaj od przeciętnego komentującego wiedzy na temat ruchu skinhead. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Nie wiem, co narodowcom do Grunwaldu... 09.07.10, 11:57 A jakie to ma znaczenie? Ważne jest przecież przede wszystkim to, jak ta bitwa zaważyła na historii Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakaz pedałowania pomyśl. Grunwald to przecież pretekst ;-) IP: 80.48.2.* 09.07.10, 12:03 nie doszukuj się niczego bo chodzi o coś zupełnie innego! Odpowiedz Link Zgłoś
joko.ono Pod Grunwaldem przegrał watykan 09.07.10, 13:38 poniedzielny napisał: > W bitwie polscy ryczerze walczyli po obu stronach, a po "naszej" czyli > zwycięskiej większość walczących Polakami nie była ;-) może ONR chce przypomnieć, że zarazę watykańską idzie pokonać Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 ONR i rocznica Grunwaldu kontra Europride. Będz... 09.07.10, 10:24 Za akcją faszystow z nop stoi kościół katolicki!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr ONR i rocznica Grunwaldu kontra Europride. Będz... IP: 195.245.213.* 09.07.10, 10:32 Precz z pogrobowcami Dmowskiego! Proszę bardzo, niech przyjdą - będzie zabawnie, znowu ganianki po mieście :) z drugiej strony zastanawiam się, dlaczego oni z taką chorobliwą ciekawością się pojawiają na tego typu wydarzeniach... moze po prostu też czują pociąg do mężczyzn? Jak sobie przypomnę te zdjęcia Wierzejskiego obmacującego półnagiego skina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q ONR i rocznica Grunwaldu kontra Europride. Będz... IP: 212.180.165.* 09.07.10, 11:02 Szczerze mówiąc, już mi się znudziło czytanie codzinnie 3 artykułów o Euro Pride. Organizatorzy szukają chyba wszelkich wymówek dla nadchodzącej klapy tego przedsięwzięcia.... Przesłanki są na przykład takie dwie: - dwa tygodnie przed ukazuje się płaczliwy list że złe miasto nie chce dać pieniądzy (to teraz się bierzecie za zbieranie funduszy ??) - tydzień przed policja jeszcze nie powiadomiona o trasie Na koniec pewnie będzie szloch, że to "antygejowska" Warszawa winna, a nie własna amatorszczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kks ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będzie... IP: *.icpnet.pl 09.07.10, 11:30 Nacjonaliści zamknijcie się w jakiejś budzie i grajcie w gry komputerowe. Wszędzie tylko szukacie rozróby, powodu do zrobienia jakiejś "wojenki". Schowajcie te szabelki i zajmijcie się czymś pożytecznym. Wojna to jest najgorsze przekleństwo ludzkości, a Wy ją wynosicie na piedestał. Frustraci życiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: ONR!!! ONR!! ONR!!! hail hitler IP: *.chello.pl 09.07.10, 11:31 I wielbią Adolfa, i pozdrawiają się faszystowskim gestem, i ubierają się jak NSDAP. Może razem zburzycie Warszawę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: ONR!!! ONR!! ONR!!! hail hitler IP: 195.47.201.* 09.07.10, 11:42 Co oznacza twój nick: antydebil? Kto dla ciebie jest debilem? Czy jak wykażę na podstawie twojego toku myślenia, ze nie masz racji to będziesz zaliczał się do debili? W jakiej roli wtedy będziesz występował jednocześnie debil i antydebil? Może jednak nie mam racji - dlatego czekam na twoją odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: ONR!!! ONR!! ONR!!! hail hitler IP: *.chello.pl 09.07.10, 12:04 Wykaż, a nie mędrkuj Odpowiedz Link Zgłoś
kampus777 bardzo lubię pederastów 09.07.10, 11:35 kto powiedział że nie lubię, bardzo lubię pederastów Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: ONR!!! ONR!! ONR!!! wreszcie! 09.07.10, 11:35 Najpierw potrenują między sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrzy dywersant wątpię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:35 chłopaki dadzą popalić zboczkom!!! Wątpię, nikt nie ruszy ONRu Odpowiedz Link Zgłoś
cedro84 Re: ONR!!! ONR!! ONR!!! wreszcie! 09.07.10, 11:36 Jak przyjedzie 70tys gejów na czele z gejowskimi skinheadami to zobaczymy kto komu da popalić Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery A jaki związek z Warszawą mają eurosodomci? 09.07.10, 11:39 Obawiam się, że nieco mniejszy niż bitwa pod Grunwaldem. I dobrze by było, żeby organ Agory zuważył wrezzcie, że nie tylko pederaści mająprawo do chodzenia po ulicach i demonstrowania, ale "nacjonaliści" też. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: A jaki związek z Warszawą mają eurosodomci? 09.07.10, 12:03 Ale ciekawe czemu akurat 17 lipca (niektórym, którzy przespali lekcje historii), skoro bitwa pod Grunwaldem (w literaturze niemieckiej pierwsza bitwa pod Tannenbergiem) miała miejsce 15 lipca 1410. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: A jaki związek z Warszawą mają eurosodomci? IP: *.acn.waw.pl 09.07.10, 13:55 no wlasnie ,dlaczego www.grunwald1410.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będzie... IP: 88.220.105.* 09.07.10, 11:40 No niestety standarty Palikota z wiecu z Lublina. Organizacja konkurencyjnej imprezy w tym samym miejscu i w tym samym czasie, Polska wchodzi w erę przepychanek i ganianek, a winni jak zawsze dziennikarze bo kto lansuje awanturnictwo Palikota ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na czasie Jagieło gejem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:43 Zaraz pewnie niezależni historycy z ramienia odkryją że Jagiełło był gejem a Mistrz zakonu lezbą z 2 mieczami Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Jagieło gejem? 09.07.10, 12:03 Jagiełło nie był gejem, ale już jego syn Władysław III zwany Warneńczykiem - podobno owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
pzgr Re: Jagieło gejem? 09.07.10, 13:05 czy śmierć w bezsensownej bitwie z pohańcem to marny koniec? co z ciebie za narodowiec, fuj. poczytaj sobie książeczek, to będziesz wiedział, z czego jesteś dumny, jako Polak.myśli nowoczenego Polaka (mają prawie 107 lat), ale wciąż są nowoczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
koscielny_2 Re: Jagieło gejem? 09.07.10, 13:28 A co, nie mógł byc gejem?? Pseudonaukowcu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honor i krew Pluje na Tuska niemieckiego blazna ! IP: 80.51.192.* 09.07.10, 11:44 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedszkolak Re: Nie lubisz "pederastów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:45 jaka jest etymologia słowa Pederasta? to ma coś wspólnego z Jamajką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolitessa Re: Nie lubisz "pederastów" IP: 87.205.146.* 09.07.10, 12:35 Grecka. Od paiderasteia. Zresztą jest to słowo używane przez homofobów błędnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Nie lubisz "pederastów" 20.07.10, 19:40 A skąd to homofoby mają wiedzieć, skoro czytać im się nawet nie chce. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialy ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:46 Czy rocznica bitwy pod Grunwaldem ma zostac przycmiona przez grupe sfrustrowanych "homo" tylko dlatego, ze biedaczki nie umieja sobie radzic ze swoimi problemami inaczej niz organizujac smieszne parady w imie tzw. rownosci. Czy oni naprawde nie rozumieja, ze ludzie sa z natury hetero i niekoniecznie musza akceptowac inne zachowania. Poza tym kto normalny w dniu rocznicy jednego z najwiekszych wydarzen w naszej historii chce patrzec na chodzacych po ulicy kolorowych chlopcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz IP: 80.48.214.* 09.07.10, 11:59 Przykre jest tylko to że,brak jest "parad normalności" A straszne jest to,że patrząc na faceta który przebiera się za kobiete,nie wiesz jak to wytłumaczyć? .....brak wartości? .....choroba? Nie to! więc co? "Nie będziesz cieleśnie obcował z mężczyzną jak z kobietą. Jest to obrzydliwością." 3 MOJŻ. 18,22 Odpowiedz Link Zgłoś
pzgr Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz 09.07.10, 12:57 nie cytuj lepiej tej księgi, bo tam jest o tym, żeby nie jeść świnek, jak jesteś taki fan Mojżesza, to zrezygnuj ze schabowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pzgr Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz 09.07.10, 13:07 były takie parady, normalności znaczy. 1 maja 22 lipca święta normalnej autorytarnej normalności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz IP: 80.48.214.* 09.07.10, 13:33 Człowieku....nie cytuj tej księgi?a kto mi zabroni Ty? Nie masz godności. Potraficie narodowca i osobę wierzącą nazwać faszystą,komuchem przyczepić się do daty,braku wiedzy itp...itd... A co reprezentuje ta parada?.... Tacy jesteście kupa przebierańców,nie mająca żadnych zasad i norm. Usyp sobie z ziomkami różową wysepkę i płyń na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
pzgr Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz 09.07.10, 21:57 ja tu jestem u siebie (od czasów dawniejszych, niż Grunwald) a poza tym, jeżeli jesteś katolikiem, to nie cytuj starego testamentu, bo jak niejaki Luter to robił, to się schizma zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
koscielny_2 Sa parady normalności 09.07.10, 13:26 Paradujesz kazdego dnia !! Ze swoją żoną, ze swoimi dzicmi, nosząc obrączkę na ręce, w Boze cialo paradujesz swoją religijnośc, i Tobie wolno a mnie nie, bo co?? Bo do Ciebie swiat należy?? NIe!!! zapomnij o tym. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :_) Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz IP: 62.87.128.* 09.07.10, 12:00 O typowy pogląd zakutego łba w chełmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz IP: 94.254.200.* 09.07.10, 12:01 ja chce patrzec i tysiace innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz IP: 62.87.128.* 09.07.10, 12:02 Rocznica bitwy pod grunwaldem przypada na 15.07 ociemniały prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz 09.07.10, 12:06 Twierdzisz więc, że homoseksualiście mają w Polsce takie same prawa jak heteroseksualiści? A to dziwne - rzeczywistość polska wygląda inaczej. Myślę, że o to im chodzi, że chcą mieć te same prawa co my - heterycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jołjoł Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz IP: *.wro-com.net 09.07.10, 12:22 Oczywiście, że mają równe prawa. Sodomici chcą przywilejów, a nie praw. Jeśli tego nie rozumiesz, to poczytaj podręcznik do logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz IP: 82.36.2.* 09.07.10, 12:57 Za przeproszeniem g*wno prawda. Polska jest lekko 25 lat za "normalnymi" krajami Europy Zachodniej jezlei chodzi o prawa (i o to jak sa rzeczywiscie egzekwowane) mniejszosci seksualnych. Spoleczenstwo jest nietolerancyjnie i macie silne grupy wyznajace jakiekolwiek to nie bylyby wartosci (katolicyzm, faszyzm, komunizm, cokolwiek) do extremum i probujace forsowac ich poglady na reszte. Wstyd sie przyznac ze jestem Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
swiety_76 Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz 09.07.10, 13:13 > Spoleczenstwo jest nietolerancyjnie i macie silne grupy wyznajace > jakiekolwiek to nie bylyby wartosci (katolicyzm, faszyzm, komunizm, > cokolwiek Lepiej jest nawet wyznawać katolicyzm faszyzm czy komunizm niż ładować w kakao (nie mówiąc o bycie ładowanym w kakao) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz IP: 82.36.2.* 09.07.10, 13:37 > Lepiej jest nawet wyznawać katolicyzm faszyzm czy komunizm niż ładować w kakao > (nie mówiąc o bycie ładowanym w kakao) Rozumiem ze probowales w obie strony, skoro wiesz ze lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolitessa Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz IP: 87.205.146.* 09.07.10, 12:36 To raczej ONR sobie dowolnie przekłada rocznicę bitwy o dwa dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
koscielny_2 Matoł 09.07.10, 13:24 Nieuku, może bys najpierw sprawdzil kiedy była bitwa pod Grunwaldem, a dopiero później pisał bzdury że 17 lipca jest rocznica. Wstyd mi za Ciebie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakaz pedałowania [...] IP: 80.48.2.* 09.07.10, 11:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: a jeżeli pederaści będą wzięci na kopie? IP: 62.87.128.* 09.07.10, 11:56 widać o czym marzysz nacjonalisto Odpowiedz Link Zgłoś
kampus777 Re: a jeżeli pederaści będą wzięci na kopie? 09.07.10, 12:14 zadałem tylko retoryczne pytanie, bo ONR może przyjść z kopiami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAKO Jestem patriotą IP: *.chello.pl 09.07.10, 12:30 Sram na Polske, honor to lipa, bóg? Facebóg rulezz, homo niech paradują np. w garniturach, a nie w skórzanych stringach... A nacjonaliści? Powalone nieudaczniki, często nie pracują, syfią, pasożyci na zasiłkach, a chcą silnego państwa, o które dbają tylko hasełkami - do roboty razem z gejami, jak będziecie wpłacać podatki to będziecie mieć równe prawa, choćby do poruszania się po czystych chodnikach. Antysemityzm popijany Pepsi, które należy do Żydów, jak Nestle czy inne firmy, które wspierają te narodowce kupując jedno i drugie. Generalnie to wszystko jest paradą i na pokaz, w zaciszu wracamy do swoich frustracji i pasji, często wbrew naszym paradowanym poglądom, może nie parada, a parodia? Jedni i drudzy wyglądają żałośnie śmiesznie w swoich uniformach. A Polska to ja, anie ty jeden z drugim. A w lesie kiedy był? A nad morzem? Może lepiej pomyślcie, że jutro was już nie będzie, życie ucieka, a każdy się zajmuje bzdurami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Jestem patriotą IP: *.chello.pl 15.07.10, 22:24 Bardzo dobrze napisane. Pierwszy post obrazujacy, ze tak naprawde jedni i drudzy sa siebie warci. Tylko nie zgodzilbym sie ze stwierdzeniem, ze honor to lipa. Jednak miec honor to dosyc istotna sprawa, zwlaszcza w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Kto z kim walczyl pod Grunwaldem.... 09.07.10, 11:57 "Podczas bitwy grunwaldzkiej w kilkunastotysięcznym kontyngencie zakonnym było zaledwie ok. 500 Krzyżaków. Większość wojsk stanowiło pospolite ruszenie ludności Prus i Pomorza, w tym wielu Polaków. - Polaków? - Tak, Polaków. Wielu z nich zasiliło Chorągiew Chełmską. Zresztą wcześniej także wielu Polaków uczestniczyło w wyprawach krzyżackich na Litwę, tzw. rejzach. Pod Grunwaldem resztę stanowiło "kolorowe towarzystwo" z Europy Zachodniej, które przybyło tu na "gościnne występy". Z kolei po stronie polskiej walczyło wielu Niemców z Małopolski. Znamy imiona niektórych z nich, na przykład Zyndrama z Maszkowic czy chorążego krakowskiego Marcina z Wrocimowic. Zachowały się dokumenty nobilitacji szlacheckich i nadań ziemskich, którymi król Jagiełło nagrodził potem bitewne męstwo Niemców walczących w jego szeregach. Cóż, te fakty nie weszły w krwiobieg naszej polskiej narodowej legendy, ustępując miejsca negatywnemu mitowi krzyżackiemu. Naszą świadomością historyczną zawładnęli Sienkiewicz i Matejko..." Z rozmowy Krzysztofa Karwata z z prof. MARKIEM ZYBURĄ germanistą, historykiem polsko-niemieckich stosunków kulturowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSS ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:57 To rocznica bitwy w tym roku przypada innego dnia niż zawsze? Może ONR w aktach IPN-u znalazł nowe informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: ONR i święto Grunwaldu kontra Europride. Będz 09.07.10, 12:11 ONR chce zmieniać historię Polski. Chyba za długo na słońcu byli :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Ze strachu tyłki wam się zacisną :-) IP: 62.87.128.* 09.07.10, 11:57 Chyba oczami wyobraźni widzisz już te tyłki, skrty homofobie Odpowiedz Link Zgłoś