Dodaj do ulubionych

Do Piaseczna nadal będą kursować podmiejskie au...

27.03.04, 08:28
nareszcie koniec tej farsy.juz sie zastanawialam nad wyborem firmy taxi ktora
dowozilaby moja corke do szkoły,co najsmieszniejsze wcale mnie na to nie stac!
niestety ZTM nie patrzyło na nic byle sie tylko nachapac.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Po stokroć SKM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.04, 09:17
      A ja pracując w Warszawie i dojeżdżając codziennie z Piaseczna marzę o tym by
      panowie Swat i Kaczyński doszli do porozumienia w sprawie uruchomienia SKM z
      Piaseczna do Warszawy. Gdyby co 10-15 minut w godzinach szczytu i 20-30 poza
      nimi kursował pociąg zabierający 200-300 osób to sądzę, że sporo osób
      przesiadłoby sie z samochodów. Ponadto należałoby rozważyć kolejne linie SKM z
      Konstancina oraz Góry Kalwarii, Warki, Radomia.
      • Gość: phii Re: Po stokroć SKM IP: 62.233.204.* 27.03.04, 13:50
        TAAAK! Póki co kończy się jak zwykle na gadaniu, a w projektach SKM dla
        Warszawy, o jakich swego czasu przebąkiwała gazeta, Piaseczno w ogóle nie
        zostało uwzględnione - znalazł się natomiast Grodzisk, który ma przecież WKD.
      • Gość: lmb Re: Po stokroć SKM IP: *.arval.pl 29.03.04, 09:29
        Hmm.. gdyby jeszcze stacja w Piasecznie byla w troche lepszym polozeniu.. No
        chyba ze beda autobusy dowozace z piaseczna do stacji.. Jak dla mnie teraz to
        potrzebuje 20 minut szybkim marszem do stacji.. A na przystanek ide nie cale
        5... Pozatym niech sie dogadaja z PKP.. I zmodernizuja linie, bo teraz to
        predkosc jest "niesamowita"...
        Pozdrawiam
        L.
        • Gość: alamakota Re: Po stokroć SKM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 10:28
          > Hmm.. gdyby jeszcze stacja w Piasecznie byla w troche lepszym polozeniu..
          No wlasnie! Poza tym linia kolejowa jest w sensie polozenia 'peryferyjna'.
          Mieszkancy Jozefoslawia nie beda przeciez szli do przystanku Nowa Iwiczna.
          Podobnie ci z Mysiadla, maja minimum 15 minut drogi. Warszawa Jeziorki bedzie
          sluzyc mieszkancom 15 chalup stojacych w jej poblizu. Bez sensu.

> predkosc jest "niesamowita"...
          I to jest drugie 'przeciw'.

A ja proponuje inne rozwiazanie: szybki tramwaj wzdluz Pulawskiej, po jej
          zachodniej stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka