Dodaj do ulubionych

Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę do ...

IP: 212.180.165.* 23.10.10, 15:41
Wszystkie zdania polityków rozpoczynające się od "chcę" należy zwyczajnie ignorować.

Nic nie znaczą. Chcieć to może mały Józio, kandydat (a jeszcze urzędujący prezydent!) ma przedstawiać konkretne plany i propozycje.
Obserwuj wątek
    • robert_wwa Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d 23.10.10, 16:17
      Ale jednak coś się dzieje w tym temacie. Jakoś przypadkiem dziś ukazały się publikacje, ale jednak projekty bulwarów są na ukończeniu więc ma coś do pokazania.
      • Gość: K. Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: 212.180.165.* 23.10.10, 16:50
        Rysuneczki nie są nic warte, dopóki nie jest zapewnione finansowanie i przedstawiony harmonogram.

Wymagajmy konkretów a nie bzdetów wyborczych.
        • robert_wwa Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d 23.10.10, 17:57
          Ale aby był harmonogram i konkretne środki zapisane to musi być dokładny projekt. Ten jest na ukończeniu. Wszystko ma swoją drogę a ty od dupy strony byś chciał zaczynać.
          • Gość: K. Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: 212.180.165.* 23.10.10, 19:14
            Hę ?

To pokaż jakieś dane w którym kwartale są zapisane środki na tę inwestycję i z czego pochodzą ? Chyba nie chcesz powiedzieć, że najpierw robimy projekt, a potem szukamy kasy ?
            • robert_wwa Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d 23.10.10, 19:40
              Wszystko jest zapisane w WPI na lata 2010-2014, na Wisłę razem 47 mln zł.
              Budżet ze strony miasta na rok 2010, strona 154 "Zagospodarowanie nadbrzeży Wisły - etap I" - 5mln zł.

W 2009r było to 1,4mln zł. Na następne lata jeszcze nie ma budżetów bo nie jest uchwalony. Ale na 2011 ma być 14,5mln zł, 2012 - 15mln a w 2013 - 11mln. Wszystko jest.
              • Gość: K. Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: 212.180.165.* 23.10.10, 21:25
                No ok, super. Tylko chociażby w tym roku wiele zapisanych w planach inwestycji zwyczajnie wyleciało z realizacji - więc moje pytanie czy rzeczywiście budżet na to jest przygotowany, ile będzie kosztowac i tak dalej. Robisz za rzecznika prasowego, ale ja właśnie od rządzących oczekuję konketów a nie tekstó w stylu 'konkurs dla gimnazjów- co byście chceili w Warszawie'

W ogóle: mówienie "chcę" to typ pseudo-obietnicy, za który polityka nie da się rozliczyć - dlatego właśnie tak często go używają (no ja chciałem, ale - wiecie - obiektywne trudnosci itd.). Ja tam od prezydenta miasta oczekuję planów, a nie pięknych obrazków i "chcenia" - taki był sens mojego posta.
                • robert_wwa Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d 23.10.10, 21:38
                  Rzecznikiem prasowym? To wszystko jest w internecie każdy może znaleźć, trzeba tylko poszukać.

To czego ty oczekujesz? Jest pomysł, jest konkurs który ktoś wygrywa i w reszcie w kolejnych budżetach zapisujesz konkretne kwoty na realizację. Jak to ma działać wg ciebie? Najpierw do budżetu 2009 wpisujemy całą kwotą a później konkursy itd? Jaka wg Ciebie powinna być procedura? Najpierw 100% finansowania w konkretnym budżecie, nawet jak wiesz że w rok się nie uwiniesz ze wszystkim? Sam chyba nie wiesz czego chcesz, poza faktem że chcesz uderzyć w panią prezydent.

A co będzie w budżecie? To się zobaczy ale dlaczego zakładasz że nie będzie skoro WPI ją zobowiązuje do tego? Kasa na drogi nie wiadomo, na szkoły nie wiadomo, na wisłę nie wiadomo, na ztm nie wiadomo, na premie urzędnicze nie wiadomo. Na tej zasadzie przed uchwaleniem budżetu założyłbyś że Warszawa na nic złotówki nie wyda?
                  • Gość: K. Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: 212.180.165.* 24.10.10, 15:07
                    Ależ o co innego mi chodzi: taki most Krasińskiego też niby był w budżecie, też pokazywano piękne rysuneczki - i co z tego ?

Nie weryfikowałem informacji o których piszesz - odnosiłem się do JĘZYKA polityków, którzy starają sie tak obiecać, żeby potem nie można było ich rozliczyć. "Chcę" to typowa zagrywka tego rodzaju - na to chciałem wszystkich uczulić szczególnie że kampania się na dobre zaczęła.
                    • robert_wwa Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d 24.10.10, 15:42
                      Co do mostu to na lata 2010-2014 nie było go w planach, był również I etap czyli prace przygotowawcze, ale budowy jako takiej nie planowali.

Można rozliczać, można rozliczać z Polonii która miała być, z parkingów pod placami które miały być i znalazło by się jeszcze wiele. Ale akurat bulwar Wiślany idzie zgodnie z założeniami bez większych opóźnień. Więc akurat w tym wypadku czepianie się języka polityków jest po prostu nietrafione.
                • Gość: agassi Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: *.aster.pl 24.10.10, 13:30
                  Ale Ty się cholera czepiasz!

Najpierw piszesz, że "chce" nic nie znaczy... Jak ktoś Ci pisze, że są projekty... to odpowiadasz że muszą być pieniądze... jak ktoś mówi że są są... to sie pytasz gdzie i skąd... a jak ktoś Ci odpowiada, ze w budżecie to twierdzisz, że to nic nie znaczy?! Jak rozumiem dla Ciebie najlepszą obietnicą byłoby coś w stylu Olejniczaka - metro z "południa na północ" On jeszcze tego nie wypowiedział i obiecał a już zostało zbudowane ! :)
              • Gość: a ja ci powiadam Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: *.chello.pl 24.10.10, 05:14
                robert_wwa napisał:

> Wszystko jest zapisane w WPI na lata 2010-2014, na Wisłę razem 47 mln zł.
                > Budżet ze strony miasta na rok 2010, strona 154 "Zagospodarowanie nadbrzeży Wis
                > ły - etap I" - 5mln zł.
                >
                > W 2009r było to 1,4mln zł. Na następne lata jeszcze nie ma budżetów bo nie jes
                > t uchwalony. Ale na 2011 ma być 14,5mln zł, 2012 - 15mln a w 2013 - 11mln. Wszy
                > stko jest

ty pomylencu bez przerwy rzucasz cyframi, liczbami, kwotami jakby to miało zaczarować czytelnika twoją jedynie we wszystkim wiedzą
                ba, argument na oscylowaniu przyszłych nakładów spod twojej ręki wychodzi jak "wszystko jest"
                w takim razie pomyleńcu idź na pośredniak i niech ci dadzą łopatę do tej roboty i rób
                bo qrwa nie ma innej osoby ciebie godnej w tym popie...niu do tego czynu
                aaa
                i weź ze sobą tego kołtuna -bufetową, będzie wam raźniej
                a my Warszawiacy widząc was razem postaramy się od czasu do czasu rzucić wam obwarzanka albo słonego paluszka oby się wam trzewia nie skurczyły do krtani
                • Gość: abc Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: 80.54.249.* 24.10.10, 07:59
                  co za burak...
                  • Gość: agassi Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: *.aster.pl 24.10.10, 13:34
                    Burak i cham!

On jest z tych co to popierali tego co to uważał, że jak się nic nie będzie robiło w mieście to wtedy nikt nie będzie kradł! ;)

Zaryzykuję, że znam nawet stację radiową jakiej słucha! :)

Hanka popieram... Pani jako pierwsza w końcu zabrała sie za porządkowanie Wisly i po lewej i po prawej stronie...
                    Jako hydrolog Panią podziwiam, bo to bardzo ważny, ale również ciężki projekt z uwagi na obszar Natura 2000...
                • robert_wwa Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d 24.10.10, 09:43
                  Co tu pisać? "abc" napisał wystarczająco - burak.
                  • Gość: a ja ci powiadam Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: *.chello.pl 24.10.10, 10:15
                    robert_wwa napisał:

> Co tu pisać? "abc" napisał wystarczająco - burak.

jesteś jak i on zawiązany na flaku kaszanki którą bufetowa handluje
                    • robert_wwa Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d 24.10.10, 11:33
                      ?? Możesz jaśniej na konkretnym przykładzie?
      • watashi79 a kilka kilometrów dalej, całe warszawskie g*wno.. 24.10.10, 15:35
        kibicuję temu przedsięwzięciu, ale... trochę to trąci hipokryzją, biorąc pod uwagę, że kilka kilometrów dalej całe warszawskie szambo trafia wprost do rzeki. może warto byłoby najpierw wziąć się za prace nad jej oczyszczeniem, a dopiero potem roztaczać wizje nadwiślańskiej sielanki?
    • Gość: w-wiak zbliżają się wybory i.... ona znowu chce ??? IP: *.aster.pl 23.10.10, 16:34
      Wszystkie inwestycje realizowane obecnie w Warszawie były zaplanowane przez jej poprzednika. Grzała dupsko w ratuszu przez 4 lata i gdy zbliżają się wybory ....ONA ZNOWU CHCE !!!
      Co zrobił ten babozwierz przez 4 lata rządów ????
      CZY ktoś wie ???
      • dorsai68 Zaplanowane? Zdefiniuj. 23.10.10, 16:51
        Twoją definicję "planowania" poproszę. Bo od pomysłu do zaplanowania czyli projektu i na końcu wykonania droga daleka.

Ach, jeszcze jedno pytanie, o którym właściwie poprzedniku piszesz? Bo wiesz, kilku ich było w poprzedniej kadencji samorządu.
        • Gość: agassi Re: Zaplanowane? Zdefiniuj. IP: *.aster.pl 24.10.10, 13:37
          Ja wiem, o którym - Święcickim - to on zaplanował budowę Mostu Pólnocnego i dlaszą budowę I linii metra... i tak można byłoby wymieniać...

Każdy następny tylko hamował, albo kradł... Już nie wspominają ś.p. LK - hamulcowego XXI wieku :)

• Gość: zz Re: zbliżają się wybory i.... ona znowu chce ??? IP: *.multimo.pl 24.10.10, 14:23
        > Co zrobił ten babozwierz przez 4 lata rządów ????
        > CZY ktoś wie ???

buspasy :D
        • Gość: marion Re: zbliżają się wybory i.... ona znowu chce ??? IP: *.w92-132.abo.wanadoo.fr 24.10.10, 22:23
          ja wiem co zrobil.
          remont Krakowskiego Przedmiescia,budowa Centrum Nauki Kopernik,budowa wezla Marsa i na Al Jerozolimskich,poczatek budowy drugiej lini metra i mostu Polnocnego,remont Emili Plater,wiele remontow ulic i sypiacych sie wiaduktow,kupno nowoczesnych autobosow i tramwaji,i wiele innych inwestycji.A to dopiero poczatek
    • w.i.l Znamy tę panią. Będą nowe zwęzone ulice z garbami 23.10.10, 16:58
      jak Czerniakowska przy szpitalu Orłowskiego.
      Będą nowe buspasy, słupki i szykany dla kierowców.
      Hannie Gronkiewicz-Buspas-Słupek-Mega-Korek-Płonący-Autobus-Podwyżka-Opłat-Bezkarne-Oszołomy-na-Krakowskim-6-Tysięcy-Nowych-Urzędnikó-Dwa-Miliony-Własnego-Majątku-Waltz za blokowanie miasta ulicami wyłącznie dla pieszych już dziekujemy!
    • Gość: tubylec dosyć chciejstwa. IP: *.aster.pl 23.10.10, 17:17
      Bufetowa cały czas chce !!! Co zrobiła ? Konkrety !!! Co zostało zaplanowane na następną kadencję ??? Ona realizuje plany poprzedniej ekipy. Tylko bardzo nieudolnie ? Oprócz baypassów tamujących miasto i kretyńskich pomysłów utrudniających życie mieszkańcom nie zapisała się niczym pozytywnym.
      Czas więc na architekta, chociaż mam niejakie obawy co do chowających się za jego plecami PISowatych oszołomów.
      • robert_wwa Re: dosyć chciejstwa. 23.10.10, 17:59
        Plany to miał i Starzyński, to co każdemu kto luksusowe bulwary zrobi będziesz zarzucał, że nic nie zrobił bo to już poprzednik planował?
    • Gość: eero zmienić Wisłostradę na deptak z buspasem pośrodku IP: 91.206.210.* 23.10.10, 17:33
      ale oczywiście nie całą - od mostu Poniatowskiego do Cytadeli.
    • warzaw_bike_killerz To juz 4-ty prezydent, ktory tego chce. 23.10.10, 17:53
      Obecny, przynajmniej wie, ze 4 lata wystarczy tylko chciec.
    • Gość: Lol'ek Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę do ... IP: *.opera-mini.net 23.10.10, 18:35
      Jeden już próbował - jest teraz most do nikąd i tunel pod trawnikiem. Co teraz i za ile "zafundują" z kieszeni podatników?
      • Gość: Glonojad Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: *.home.aster.pl 24.10.10, 13:34
        Tunel jest pod Centrum Nauki Kopernik, nie pod "trawnikiem".

Inna rzecz, że tłumaczenie wygodnickiej lokalizacji stacji "Powiśle" z dala od Powiśla chęcią obsługi... Wisły jest przekomiczne.
    • Gość: Warszawiak Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę do ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 18:40
      Pani Prezydent ta lokalizacja była dobra w latach dwudziestych i te pomysły. Piękno życia rozpoczyna się tam gdzie są dzieci i młodzi. Wizja? duł i góra rzeki jak znowu będę mógł ją przepłynąć z Bielan na Tarchomin to ją nazwie Wisła Bardzo dobra robota to tramwaje i metro oraz most proszę pamiętać o cenie gruntów dla młodych i mostach nowych jak duł i górę rzeki pozdrawiam i życzę powodzenia
    • Gość: z wawy Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: *.chello.pl 23.10.10, 20:50
      A więc konkretnie ten park z fontannami to był megakonflikt społeczny bo lokalna społeczność została z przenośni zgwałcona tym planem nikt ich nie zapytał, wyrąbano drzewa o obwodzie 6 metrów, na ich pniakach ustawiano znicze. Port Czerniakowski z niego HGW wygodniła fundację Ja Wisła, bo postanowiono oddac to zabytkowe miejsce inwestorom pod jakieś megahotele z lądowiskami na dachach itd. Wymyslono ze jak zrobia konkurs na zagospodarowanie portu, to ominą procedurę konsultacji społecznych w czasie uchwalania planu miescowego. Centrum Kopernik, miejsce megadrogie, wysoka odpłatność droższa niż za bilet do Multikina. Skandal - wybudowane za publiczne pieniądze i niedostępne dla części społeczeństwa. Ludzie, obudźcie się! Czy ci urzednicy HGW razem z bogatymi inwestorami nie mogą się przenieść do jakiejś nibylandii i zostawić nasze miasto w spokoju?
      • perculator fabryczna dziewczyna 23.10.10, 23:04
        z urokliwych, symbolicznych i zielonych miejsc zrobi fabryczne bulwary betonowe, ktore zmieniac sie beda w szare, popekane, brudne powierzchnie.
    • Gość: Witek czekamy na konkretny wywiadzik w TVN IP: *.jelonki.robbo.pl 23.10.10, 23:16
      czekamy teraz na konkretny wywiadzik w TVN:
      500 baniek na stadion dla ITI trzeba spłacić
      patrz.pl/zdjecia/plan-inwestycyjny-warszawy-na-sport-2010-2014
    • Gość: Koszatniczka Nie przybliży jej to do wygranej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 02:25
      Myślę że wygra Bielecki- pani Hania już miała szansę i zmarnowała ją!
      • Gość: tia czesław majonez i tak idzie na zająca i on IP: *.chello.pl 24.10.10, 06:27
        i Jarek o tym wiedzą, da mu Jarek posła za rok, niech trochę Ż... zarobi:)
        • Gość: Carnage Re: czesław majonez i tak idzie na zająca i on IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 09:02
          co ma znaczyć to "Ż" użyte prześmiewczo i pejoratywnie w tym kontekście, czarnosecinny wieśniaku? Robisz to na forum gazety stworzonej przez Pana Michnika który też będąc polskim Żydem stał się jedną z najważniejszych postaci świata mediów, którego cenią nawet przeciwnicy polityczni. Więc lepiej zostaw komputer i kup sobie cepa, dla antysemitów cep to najbardziej skomplikowana maszyna którą ich mózg jest w stanie ogarnąć
      • Gość: wyborca Bielecki ma wygrać? IP: *.chello.pl 24.10.10, 18:59
        Jako obywatel RP narodowości żydowskiej nie ma nawet szans na poparcie partii, która go wystawiła. W końcu piss to partia narodowo socjalistyczna w czystej postaci.
    • w.i.l Sondaż GW: Gronkiewicz 38%, Korwin 35% 24.10.10, 09:44
      Reszta kandydatów się nie liczy.
      Jest szansa aby usunąć Gronkiewicz-Waltz z Ratusza.
      Razem z nią - 6 000 nowych urzędników oraz autorów idei blokowania miasta.
    • Gość: m Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę do ... IP: 94.75.121.* 24.10.10, 11:52
      jak PO doszła do władzy w Warszawie, to chciała przenieść Kopernika na Tarchomin albo do Ursusa, a grunty nadwiślańskie sprzedać pod luksusowe apartamentowce!
      wybory się zbliżają
    • Gość: warszawiak Re: Gronkiewicz-Waltz: chcę przybliżać Warszawę d IP: *.aster.pl 24.10.10, 13:26
      Tak się składa, że akurat na ten projekt środki są zabezpieczone w budżecie miasta, więc to nie jest czcze gadanie, tak jak sugerujesz...

Ponadto Miasto dostało na bulwary i Port Czerniakowski srodki unijne... to jest konkret
      • Gość: antyhanka Wisła sama do nas się przybliża, więc nie pier.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 14:18
        bufeciaro obrzydliwa ze swoim krzywym pyskiem i złodziejskimi oczkami
        • Gość: zep Re: Wisła sama do nas się przybliża, więc nie pie IP: *.146.64.112.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.10.10, 15:35
          a najgorsze jest to, że te bulwar był zajebisty, zanim Lech Kaczyński nie zlikwidował ogródków. Nie potrafił sobie poradzić z garstką dresów parkujących na trawniku, więc zamknął bulwar dla wszystkich i zniszczył wszelką aktywność nad Wisłą na parę dobrych lat. Może ten nowy bulwar to zmieni. Oby.
    • Gość: filut z Pragi Bufetowa byla juz blisko - pod ZOO braklo 10 cm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 21:23
      Zaniedbanie Bufetowej w konserwacji walow prawie doprowadzilo do tragedii.

Tylko dzieki organizacji mieszkancow Wawra, Saskiej Kepy oraz Pragi udalo sie zapobiec zalaniu prawej strony miasta podczas gdy Bufetowa lansowala sie na walach w bezpiecznych miejscach

Bufet tak nienawidzi Pragi ze chetnie by rozmontowal waly zeby jeszcze zblizyc Wisle do prazan
    • Gość: DziadekRadek Reasumując. Won z Bufetem. Nie sprawdziła się. IP: 217.98.20.* 25.10.10, 06:51
      Tylko czy Czesio, Kasia, bądź ktoś z reszty kandydatów zajmie się faktycznie dobrym zarządzaniem, a nie kręceniem lodów?
      • Gość: stefan niesiolowsk Re: Reasumując. Won z Bufetem. Nie sprawdziła się IP: *.aster.pl 25.10.10, 07:50
        NA Cześka to bym raczej nie liczył. Jak go słucham to mi ciary chodzą... Ja już go widzę na stanowisku - zacznie się Partenerstwo Puliczno-Prywtane w stylu jaki to miasto już widziałoo,,
        • antygronkowiec tylko Korwin!!!! 26.10.10, 14:33
          i nikt więcej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka