Dodaj do ulubionych

zmiana administratora

27.10.10, 13:44
witam mieszkańców mieszkam w budynku 105 od stycznia i jestem załamana współpracą naszego administratora z mieszkańcami i z gazomontażem to jest jakiś cyrk co tu się wyprawia na tym osiedlu!!!!! jak mieszkańcy wcześniej wybudowanych bloków mogą się z nim dogadać to ja nie wiem porażka pod każdym kątem czy nikt nie pomyślał o zmianie administratora ?????? bo pan Robert moim zdaniem jest tak zakręcony że sam chyba nie wie o czym mówi każda sprawa o która pytam jest dla niego problemem i zawsze wszystko jest nie tak ciągle tylko narzeka i twierdzi że nie ma na nic wpływu że wszystko jest winą gazomontażu albo elektrowni albo kogoś jeszcze innego więc pytam to od czego on tu jest ????????????????chyba tylko od brania kasy najlepsze jest to że jak człowiek chce coś zgłosić to każe wszystko na podaniu umieścić ludzie to jest chyba chore
Obserwuj wątek
    • agniecha465 Re: zmiana administratora 29.10.10, 19:45
      agniecha464 napisała:

> witam mieszkańców mieszkam w budynku 105 od stycznia i jestem załamana współpra
      > cą naszego administratora z mieszkańcami i z gazomontażem to jest jakiś cyrk co
      > tu się wyprawia na tym osiedlu!!!!! jak mieszkańcy wcześniej wybudowanych blok
      > ów mogą się z nim dogadać to ja nie wiem porażka pod każdym kątem czy nikt nie
      > pomyślał o zmianie administratora ?????? bo pan Robert moim zdaniem jest tak z
      > akręcony że sam chyba nie wie o czym mówi każda sprawa o która pytam jest dla n
      > iego problemem i zawsze wszystko jest nie tak ciągle tylko narzeka i twierdzi ż
      > e nie ma na nic wpływu że wszystko jest winą gazomontażu albo elektrowni albo
      > kogoś jeszcze innego więc pytam to od czego on tu jest ????????????????chyba t
      > ylko od brania kasy najlepsze jest to że jak człowiek chce coś zgłosić to każe
      > wszystko na podaniu umieścić ludzie to jest chyba chore

Widać, że albo nie znasz realiów zamieszkiwania na osiedlu Gazomontażu, albo nigdy nie mieszkałaś we Wspólnocie czy Spółdzielni.

Uważam, że Pan Robert jest bardzo dobrym administratorem, nie widziałaś poprzedników, Pani Renaty, Pana Adama, to dopiero byli administratorzy.

Piszesz, że jest zakręcony, o chyba wielka pomyłka, rzeczowo analizuje sprawy, prosi Cię o pismo, też nie widziałaś co odpisał Gazomontaż, że administrator zajmuje się nie swoimi sprawami, więc co ma robić?.
      Kupiłaś mieszkanie na terenie budowy, nie oddane osiedle, stąd wszelkie sprawy dotyczące jego budowy, to sprawa między Tobą a Gazomontażem, dlatego pewnie odbierasz prośby o pisma jako wymysł administratora.

Co zrobił, kilka przykładów:

1. Zmienił śliska terakotę przed klatkami schodowymi na kostkę, więc zadbał o nasze bezpieczeństwo.
      2. Gazomontaż wykonuje remonty budynków (w ramach gwarancji) Piłsudskiego 103, oraz Piłsudskiego 111, remontuje tam obecnie tarasy, balkony, myślisz że robi to z własnej inicjatywy?
      3. Wykonane zostały ograniczniki na wewnętrznej drodze, dla bezpieczeństwa naszych dzieci
      4. Gazomontaż wykonał remont odparzonej elewacji na budynku Piłsudskiego 111, myślisz że z własnej inicjatywy.
      5. Zalatane zostały dziury, różnice poziomów, przy wybudowanej drodze dojazdowej do Vital Partku, myślisz że Vital Park poczuł odpowiedzialność, ja myślę, że było inaczej
      6. Jest miły sympatyczny, załatwia sprawy administracyjne.
      7. Wykonał płotki antyśniegowe na budynkach Piłsudskiego 103 oraz 111 i pewnie zaraz będą robione płotki u Ciebie, bo Gazomontaż odmówił ich położenia, więc bezpieczeństwo zamieszkiwania dla tego administratora jest nadrzędne, a Twoim zdaniem jest zakręcony.
      To tak na szybko,

Piszesz, że chyba sam nie wie o czym mówi, odp. ja myślę że Ty nie wiesz o czym piszesz, każda sprawa jest dla niego problemem? odp. chyba sama jesteś jednym wielkim problemem, narzeka?, odp. tak, gdybyś musiała pracować przy takim Developerze, pewnie dopiero słyszelibyśmy narzekania, wszystko jest winą Gazomontażu albo elektrowni?, odp. tak to prawda, pierwszy sprzedał Ci mieszkanie i nie wywiązuje się ze zobowiązań budowy osiedla i Ciebie ma już gdzieś, elektrownia to Twoja umowa, więc jak masz problem z elektrownią, to Twoja sprawa. Piszesz twierdzi że nie ma na nic wpływu?, odp. w sprawie budowy osiedla, gwarancji developera nie ma, gdyż nie jest inwestorem a administratorem, stąd wszelkie sprawy budowy osiedla czy związane z inwestorem kieruj do Niego.

Byłaś kiedykolwiek na dyżurze w administracji, porozmawiałaś, przedstawiłaś swoje problemy? Nie odpowiedział kiedykolwiek na Twoje złożone pismo?.

A tak między nami, czy mieszkańcy nie uważają, że Agniecha464 to test Gazomontażu, co do naszego podejścia do administratora, stąd ja też - Agniecha465 mówię, uważam, iż administrator dobrze pracuje a gdy uważasz inaczej zawsze możesz wnieść na Zebranie Mieszkańców wniosek o zmianę administratora, przegłosujemy go uchwałą, która we Wspólnocie jest prawem nadrzędnym.

• route67 Re: zmiana administratora 29.10.10, 21:12
        ja mam uczucia mieszane, ale generalnie mogloby być gorzej, wiec osobiście by nie zmieniał. jeszcze niech sie wezmie za ta ciezarowke schulstada, ktora blokuje przejazd strazy pozarnej w razie potrzeby zanim zdarzy sie tragedia i bedzie ok.
      • agniecha464 Re: zmiana administratora 30.10.10, 21:15
        chyba Ci się coś pomyliło człowieku!!!!!!!! ja jestem mieszkanką bloku a nie obchodzi mnie zdanie Gazomontażu skoro tak żle się współpracuje administratorowi z tym developerem to niech zrezygnuje a nie ciągle wywiesza jakieś głupie kartki które pokazują tylko że brak mu taktu, każdy wie jaki jest Gazomontaż i że jest to beznadziejny deweloper ale nie mam ochoty czytać kartek z głupimi podtekstami z jednej jak i z drugiej strony to jest nie eleganckie takie sprawy niech załatwiają między sobą na dyżurze byłam i to nie raz więc nie pisz głupot bo że moje pisanie to jakiś głupi test Gazomontażu wystraczy pogadać na osiedlu z ludzmi jak jest się z dzieckiem na spacerze i wiele opini wskazuje na to że praca administratora pozostawia wiele do życzenia a nie jestem kosmitką i wiem jak wyglądają realia mieszkania na osiedlu jakoś do tej pory nie miałam z tym problemu a ciekawe swoją drogą skąd jesteś tak dobrze poinformowana i w punktach tak skrupulatnie wymieniasz co pan Robert zrobił czyżbyś była jego prawą ręką a może jakieś wazeliniarstwo???? a następnym razem czytaj dokładnie ja problemów z elektrownią nie mam tylko podałam jedną z wielu wymijających odpowiedzi ze strony p.Roberta a na szczęście nie muszę współpracować z Gazomontażem jak komuś nie odpowiada to nie trzeba się męczyć każdy ma prawo wyboru a poza tym każdy ma prawo do własnego zdania i własnej wypowiedzi tak jak ja jeśli masz inne zdanie to ok
        • inwestor_gazomontaz Re: zmiana administratora 30.10.10, 21:42
          Gazomontaż zalogował się na forum podpisując się i nie przeprowadza żadnych dziwnych testów administratora. Każdy ma swoje metody pracy i faktycznie niektóre posunięcia są "w złym guście" - np kartki, które są wywieszane na klatkach schodowych. Ponadto dla wyjaśnienia w żaden sposób nie jesteśmy powiązani z agniecha464 (poza tym, że jest mieszkanką bloku, który wybudowaliśmy).
          • agniecha465 Re: zmiana administratora 30.10.10, 23:16
            Szanowna Agniecho464

Napisałaś o współpracy administratora z Gazomontażem, stąd przestawiłam swoje zdanie w tym temacie, do czego mam prawo. Wymieniłam co zauważyłam, że zostało zrobione, do tego też mam prawo. Nie muszę i nie chcę żadnego wazeliniarstwa, zresztą route67 pisząc że mogłoby być gorzej, daje odczuć, że nie jest za zmianą administratora, tak jak ja. Jeżeli Ci administrator nie odpowiada, to jak napisałam złóż w administracji wniosek o jego odwołanie - ODWAGI, przegłosujemy go uchwałą i sprawę załatwimy, po co tyle uniesień i bzdurnego pisania. Jeżeli jest jak piszesz i na spacerach z dziećmi tak ustaliłyście, to rzeczywiście po co nam niechciany administrator.
            Co do wiszących kartek to uważam, że po to wiszą żeby wyjaśnić wszelkie sprawy administracyjne i nie widzę w nich jak napisałaś głupich podtekstów i nie eleganckiego zachowania A JUŻ BRAK TAKTU, TO RACZEJ TOBIE NALEŻY PRZYPISAĆ.
            • agniecha464 Re: zmiana administratora 31.10.10, 20:52
              nie no jeśli uważasz że wywieszanie kartek przez administratora z informacją że został wezwany na sprawę sądową jako świadek w sprawie jakiegoś mieszkańca przeciwko Gazomontażowi jest fajne i eleganckie to chyba nie wiesz co znaczy mieć trochę taktu czy nie można napisać że nie ma dyżuru z powodów nie zależnych od niego a nie za każdym razem informuje nas o czymś co nas nie powinno obchodzić, jaki jest Gazomontaż każdy wie ja też mam wiele zastrzeżeń ale nie musi nasz administrator za każdym razem gadać i pisać na tego developera bo takie zachowanie nie powinno mieć miejsca z jego strony i mnie to osobiście denerwuje a propo nawet pan od logotermy powiedział że bardzo trudna i niemiła jest współpraca z panem Robertem więc może należałoby przystopować bo w końcu to nam ma odpowiadać jego praca za to dostaje pieniądze
              • agniecha465 Re: zmiana administratora 31.10.10, 21:19
                A ja uważam, że administrator napisał właśnie z WIELKIM TAKTEM, jest wezwany na rozprawę, więc nas informuje gdzie idzie i dlaczego nie będzie Go podczas dyżuru, zachowuje takt i przepisy, nie informując kogo dotyczy rozprawa), ten czas jest przeznaczony na dyżur na terenie nieruchomości, a skoro otrzymał wezwanie, to ma obowiązek poinformować nas dlaczego odwołuje dyżur.

Przecież idzie do pracy a nie na własne widzimisie.

Pisanie, że z powodów nie zależnych, odebrałabym, że załatwia własne sprawy a tak, wiem dlaczego zawala dyżur.

Bardzo dobrze, że w ten sposób nas poinformował, zresztą sama interweniowałam, gdy paliły się latarnie przez całe trzy dni i poprosiłam, żeby napisał, że robi to Gazomontaż.

Mieszkasz we Wspólnocie a nie na własnym podwórku, więc i Twoja i moja wola musi zostać spełniona, to sprawa konsensusu.

Kończę z Tobą to pisanie bo nie ma ono z Tobą sensu. Radzę zastanów się nad tym co do tej pory napisałam, przemyśl i nie traktuj własnej osoby jak świętej krowy, przyjmij, że inni a nie tylko Ty też mogą mieć rację, i bardziej dbaj o stylistykę pisowni a w niej szacunek do innych.

Powodzenia w życiu.

• agniecha464 Re: zmiana administratora 31.10.10, 22:07
                  jesteś złośliwą małpą i tyle i nie pouczaj mnie o stylistyce pisania wielka paniusiu ja mam twierdzę że wazelinka Ci pasuje
            • agniecha464 Re: zmiana administratora 31.10.10, 20:55
              być może na Twojej klatce wiszą inne kartki ja uważam że nas nie powinien obchodzić spór administratora z Gazomontażem
              • agniecha465 Re: zmiana administratora 31.10.10, 21:25
                To nie jest spór administratora z Gazomontażem, to rzeczowe informowanie, dlaczego nie będzie obecny podczas obowiązującego Go dyżuru, zresztą podejrzewam, że administrator nie ma sporu z Gazomontażem, to bardziej spór Wspólnoty niż Jego.
                • route67 Re: zmiana administratora 01.11.10, 18:04
                  dziewczyny, dajcie sobie po razie oko w oko, albo najlepiej załatwcie to w kisielu :))
          • angela-zm Re: zmiana administratora 01.11.10, 21:53
            <<Gazomontaż zalogował się na forum podpisując się i nie przeprowadza żadnych dziwnych testów administratora. Każdy ma swoje metody pracy i faktycznie niektóre posunięcia są "w złym guście" - np kartki, które są wywieszane na klatkach schodowych. Ponadto dla wyjaśnienia w żaden sposób nie jesteśmy powiązani z agniecha464 (poza tym, że jest mieszkanką bloku, który wybudowaliśmy).>>

I kto tu pisze o złym guście????????????
            Nasz szanowny pseudodeveloper!!!!!!!!!!!!!!!!!
            "Eksperci w budowaniu" się odzywają. A skoro już piszecie o metodach pracy to może napiszcie nam mieszkańcom o metodach pracy swoich pracowników??? Szczególnie Pana odpowiedzialnego za usuwanie usterek.
            Ja nie mogę się doprosić naprawy cieknącego dachu od 2007 roku, kiedy to pierwszy raz zgłosiłam usterkę. Szkoda, że Wasza reakcja na moją reklamację nie była tak błyskawiczna jak odpowiedź na tego posta!!!!!!!! Czy pracownicy gazomontażu nie mają nic do roboty tylko czytanie forum???
            Kolejna rzecz: ocieplenie poddaszy, którego remont musiałam zrobić na własny koszt, bo naprawy tej usterki też nie mogłam się doprosić.

Może odpowiecie nam kiedy zostaną usunięte wszystkie usterki, których jest mnóstwo, zarówno w częściach współnych jak i w prywatnych mieszkaniach.

A remont przepompowni??? Dlaczego mieszkańcy musieli ponosić koszty remontu czegoś co spartolili "eksperci w budowaniu" (ale przecież nasz szanowny developer zgodził się szanownie dorzucić do tego remontu - co za gest).

A źle działające liczniki, w których też nasz szanowny developer nie widział problemów (dlatego też koszty ponosi część mieszkańców mających niebotyczne dopłaty do ogrzewania).

Pozdrawiam mieszkańców

• icek_666 Re: zmiana administratora 25.05.11, 09:47
      Witam serdecznie wszystkich mieszkańców

Niestety w 100% muszę poprzeć zdanie koleżanki. Przyznam szczerze ze odniosłem takie same wrażenie a mieszkam na osiedlu od niedawna. Dziwi mnie to że te ten Pan jeszcze tutaj pracuje ponieważ zauważyłem u niego kompletny brak kompetencji. Wydaje mi się że nie jest świadom tego że pracuje dla mieszkańców a skoro twierdzi że on tutaj nic nie może to chyba najlepiej jak zrezygnuje z tej pracy.
      • andrzejikasia Re: zmiana administratora 26.05.11, 23:15
        jest to forum bądź co bądź publiczne, gdzie nie każdy się musi znać.
        W przypadku tego typu wypowiedzi warto by dodać kilka informacji z opisem o co chodziło, jaki był problem, jaka była reakcja administratora itp. Wtedy jest szansa poruszenia takiego tematu, czy to w rozmowie z osobą zainteresowaną lub jej przełożonymi albo też podczas zebrania wspólnoty.

Prawda jest taka, że to my jesteśmy właścicielami posesji i to my decydujemy o jej losach i to nam powinno najbardziej na nich zależeć. Niestety kilka słów na forum może tego nie zmienić.

pzdr,
      • agniecha465 Re: zmiana administratora 27.05.11, 18:15
        Witam

Proszę pisać której koleżanki, bo Agniecha 465 odcina się od icka_666
        • tyszynska Re: zmiana administratora 24.06.11, 20:22
          hmm, nasz Pan administrator to prawda ze wiecznie gdzies gania ale dla mnie czy moich sasiadow jest oki...moze ktos wpadl raz, dwa jak nie mial czy nie dla rady czegos zalatwic itp...i juz afera!
          Tak samo jak z wymiana Pani od sprzatania- ta pierwsza to przynajmiej sprzatala a obecna jedynie mopem moczy schody!a zamazów pelno po jej myciu-)

pzdr Marzanna T.
    • dob1234 Re: zmiana administratora 27.09.12, 14:23
      Witam jezeli zmiana administratora jest potrzeban to może należało by też zmieniic na nową admministrację. nowe znaczy lepsze
      • dob1234 Re: zmiana administratora 04.12.12, 14:49
        Szanowni Państwo

PRO-SYSTEM Nieruchomości to firma stabilna, o wysokiej renomie, której marka jest rozpoznawalna na rynku zarządzania nieruchomościami.
        W zakresie świadczonych usług zapewniamy kompleksową obsługę wspólnot mieszkaniowych.

POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO SIĘ NAMI ZANITERESOWAĆ TO
        Gospodarne podejście – o każdą Wspólnotę staramy się dbać jak o własny dom
        Przejrzystość działania – nasi Mieszkańcy mają dostęp do wszystkich umów, faktur, protokołów; regularnie otrzymują drogą elektroniczną szczegółowy wykaz wszystkich poniesionych przez Wspólnotę kosztów (wszystkie faktury, rachunki itd)
        Bieżący dostęp Mieszkańców do ich indywidualnych sald – każdego dnia można sprawdzić, ile pieniędzy ma się na koncie (tak jak w banku)
        Szybkość działania – każde zadanie wykonywane jest w sposób sprawny i profesjonalny

Specjalista do Spraw Marketingu
        Łukasz Dobosiewicz
        Tel. 605532015
        lukasz.dobosiewicz@prosystemrp.pl

• 17kacper Re: zmiana administratora 03.10.12, 13:51
      Przyjmę administrowanie budynkiem działam z pasją i zaangażowaniem,
      Ryszard Zacłona tel. 602-790-888
    • dob1234 Re: zmiana administratora 05.12.12, 12:19
      Szanowni Państwo Zapraszamy do Współpracy

PRO-SYSTEM Nieruchomości to firma stabilna, o wysokiej renomie, której marka jest rozpoznawalna na rynku zarządzania nieruchomościami.
      W zakresie świadczonych usług zapewniamy kompleksową obsługę wspólnot mieszkaniowych.

POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO SIĘ NAMI ZANITERESOWAĆ TO
      Gospodarne podejście – o każdą Wspólnotę staramy się dbać jak o własny dom
      Przejrzystość działania – nasi Mieszkańcy mają dostęp do wszystkich umów, faktur, protokołów; regularnie otrzymują drogą elektroniczną szczegółowy wykaz wszystkich poniesionych przez Wspólnotę kosztów (wszystkie faktury, rachunki itd)
      Bieżący dostęp Mieszkańców do ich indywidualnych sald – każdego dnia można sprawdzić, ile pieniędzy ma się na koncie (tak jak w banku)
      Szybkość działania – każde zadanie wykonywane jest w sposób sprawny i profesjonalny

Specjalista do Spraw Marketingu
      Łukasz Dobosiewicz
      Tel. 605532015
      lukasz.dobosiewicz@prosystemrp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka