Dodaj do ulubionych

Wybory 2010

02.11.10, 23:01
Za niecałe trzy tygodnie wybory.
W "komorowskim" internecie cisza. Poza internetem również niespecjalnie widać i słychać cokolwiek.
Nie mam dostępu do statystyk, więc nie wiem czy poza trzema osobami ktoś tu zagląda, ale jeżeli tak, to może ów ktoś przybliży mi sylwetki kandydatów na wójta?

Ja wiem tyle, że jest ich czterech, Godzisz, Grabka, Walendowski, Zacny.
\Który dla Komorowa będzie najlepszy? i dlaczego?

Ktoś się pokusi o odpowiedź?
Obserwuj wątek
    • zby21 Re: Wybory 2010 03.11.10, 08:02
      Ponieważ wybory za 3 tygodnie to i w Komorowie i na forach komorowskich powinno być pełno wypowiedzi kandydatów na radnych co chcą zrobić dla miejscowości - jaki mają program itd - a tu doskonała cisza. Nawet nazwiska kandydatów są głęboko ukryte na stronach Warszawskiej Komisji Wyborczej.
      Najbardziej przerażają mnie dwa nazwiska - p. Aurelii Z. na radną gminną i p. Przemysława B. na radnego powiatowego. Dali się oni poznać w minionej kadencji jako osoby wręcz działające na szkodę Komorowa szczególnie w zakresie rozbicia gminy.
      Co do Wójta to uważam, że powinno się dać szansę p. Grabce na pełną kadencję bo mimo, że rządzi rok to już osiągnął sukces wprowadzając Gminę na I miejsce wśród Gmin Mazowsza.
      A tak poza tematem to szkoda, że forum to jest tak mało odwiedzane przez osoby interesujące się tematyką Komorowa
      • catalina81 Re: Wybory 2010 04.11.10, 08:02
        hmmm ja się właśnie tu dowiedziałam kto kandyduje. programów żadnych nie znam.

z mojego punktu widzenia w Komorowie potrzebne są ścieżki rowerowe przy ruchliwych drogach, żłobek, przedszkole, program recyklingu przy się przydał (odbieranie posegregowanych śmieci spod domu)
      • bbastek13 Re: Wybory 2010 04.11.10, 16:19
        zby21 napisał:
        > Najbardziej przerażają mnie dwa nazwiska - p. Aurelii Z. na radną gminną i p. P
        > rzemysława B. na radnego powiatowego. Dali się oni poznać w minionej kadencji j
        > ako osoby wręcz działające na szkodę Komorowa szczególnie w zakresie rozbicia g
        > miny.

co do Bryksy/Zalewskiej jak najbardziej się zgadzam, natomiast u Grabki bardzo nie podoba mi się likwidacja na stronie gminy "Pytań do Wójta". Innych obserwacji póki co nie mam.
    • pruszkowiak2010 Re: Wybory 2010 15.11.10, 10:33
      Witam,
      w Internecie jest trochę informacji. Na przykład znalazłem profil stowarzyszenia Wszyscy Razem na facebooku.
      www.facebook.com/pages/edit/?id=130113497043948&sk=basic#!/pages/Pecice-Poland/Stowarzyszenie-Wszyscy-Razem/130113497043948?v=wall
      Śa ulotki i filmy z kandydatami. Wygląda to ciekawie.

Byłem też na ich stronie wszyscyrazem.org

Zawsze trochę to rozjaśnia i daje więcej możliwości na kogo zagłosować. Według mnie to lepsze od zmiętolonej ulotki w skrzynce
      • piotr.jasinski Re: Wybory 2010 15.11.10, 10:49
        i tak i nie.
        nie każdy ma profil w tym portalu społecznościowym :)
        ja wolę informacje "z internetu", część mieszkańców Komorowa woli zapewne informacje bezpośrednie bądź z plakatów czy ulotek.

Mi brakuje debaty kandydatów - stawiałem Pruszków za wzór, ale tam własnie jak się okazało debata została odwołana.

Na stronach komorow.net trwa dyskusja - dość ciekawa moim zdaniem.

Pozdrawiam
        • pruszkowiak2010 Re: Wybory 2010 16.11.10, 17:49
          :) podobno Polacy najchętniej ze wszystkich Europejczyków korzystają z Facebooka.
          Ale jakby co zauważyłem że są też na YT: www.youtube.com/user/WszyscyRazem2010

Ale co do debaty to w pełni się z Panem zgadzam - bo przy tych wyborach samorządowych ciężko dowiedzieć i poznać co planują ci, którym chcemy powierzyć zarządzanie naszym podwórkiem.

Przydałaby się np: taka internetowa porównywarka programów wyborczych.

Ja jestem z Komorowa i zupełnie nie wiem na kogo zagłosować.
          Może ktoś coś wie o tym człowieku:
          www.youtube.com/watch?v=gyLLVjxJczo
          Wydaję się być konkretny i dynamiczny, ale jaki naprawde jest...
          pozdrawiam.
    • pruszkowiak2010 Re: Wybory 2010 01.12.10, 14:40
      Witam, we wtorek odbyła się debata kandydatów na wójta Walendowski - Grabka. Grabka się nie stawił i przedstawił oświadczenie (nie wiem jak było do końca i czemu nie przyszedł)
      Na YT jest relacja z tego spotkania:
      www.youtube.com/watch?v=vnapGMPnURg
      A dziś w Komorowie w szkole o 18 jest jeszcze jedno spotkanie.
      • bbastek13 Re: Wybory 2010 01.12.10, 15:35
        > Witam, we wtorek odbyła się debata kandydatów na wójta Walendowski - Grabka. Gr
        > abka się nie stawił i przedstawił oświadczenie (nie wiem jak było do końca i cz
        > emu nie przyszedł)

czyli debata się nie odbyła :) Grabka unika jakiejkolwiek rzeczowej konfrontacji, brak debaty to kolejny przykład po likiwdacji sekcji zapytań na stronie www. Dla mnie jako kandydat przestał istnieć.
        • piotr.jasinski Re: Wybory 2010 01.12.10, 16:25
          Gwoli ścisłości debata nie była uzgodniona między stronami, pan Grabka wydał stosowne oświadczenie.
          Co w niczym nie zmienia faktu, że mimo pewnych braków formalno-grzecznościowych taka debata powinna się odbyć. I nawet jeśli jeden z kandydatów poczuł się urażony - to mógł to wyrazić na początku/końcu takiej debaty, wygrywając punkt dla siebie.

Na pocieszenie napiszę, ze w Pruszkowie debata też się nie odbyła :)
          • pruszkowiak2010 Re: Wybory 2010 02.12.10, 14:33
            No właśnie pomijając fakt czy zaproszenie było dobrze przekazane czy źle, to najbardziej cierpimy na tym my obywatele. Chciałbym zobaczyć jak Ci Panowie rzeczowo ze sobą rozmawiają i na własną rękę podjąć decyzję który ma racje i jest konkretniejszy. Wczoraj byłem na debacie w Komorowie. I Grabka ponownie się nie zjawił, więc Walendowski odpowiadał na pytania mieszkańców. Swoją drogą wymaga to sporo odwagi tak stanąć przed tłumem i się produkować. Momentami muszę przyznać (podkreślam momentami) było czego posłuchać.
            Stowarzyszenie Wszyscy Razem, które popiera Walendowskiego dodało również w Internecie filmik z debaty w Komorowie. Jakość bez rewelacji (tvn to to nie jest)
            Podaję link:

www.youtube.com/watch?v=uF62ZO-3ly8

pozdrawiam.
            • pruszkowiak2010 Re: Wybory 2010 02.12.10, 17:52
              widzę, że tamten link link jest nieaktywny.
              Jest ta sama debata ale w lepszej jakości.
              www.youtube.com/watch?v=nxFEx6FaKSo
              TVN nadal to nie jest ale i tak jest ciut lepsza jakość niz poprzednio :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka