Gość: Tomo IP: *.merinet.pl 04.11.10, 20:47 Wreszcie Conrada zacznie się nadawać do użytku. Jeszcze tylko Sokratesa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nik Re: W weekend remontują kolejne ulice. Zobacz któ IP: 178.73.48.* 04.11.10, 21:36 ...i Wólczyńska, która jest tuż obok. Tam też jest dramatycznie. Warto wspomnieć o Arkuszowej i 153 zapadniętych studzienkach na odcinku 3km!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: W weekend remontują kolejne ulice. Zobacz któ IP: *.aster.pl 04.11.10, 22:08 Hania sobie przypomniała o Bielanach na pięć minut przed końcem kadencji. Sokratesa to już jeździć się nie da, a z Conrada to oczywiście super. Szkoda tylko, że na Bielanach praktycznie nic się przez ostatnie 4 lata nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Re: W weekend remontują kolejne ulice. Zobacz któ IP: *.acn.waw.pl 04.11.10, 22:19 Macie metro, to wam wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: W weekend remontują kolejne ulice. Zobacz któ IP: *.merinet.pl 04.11.10, 22:27 Gość portalu: Hmm napisał(a): Hania sobie przypomniała o Bielanach na pięć minut przed końcem kadencji. Sokratesa to już jeździć się nie da, a z Conrada to oczywiście super. Szkoda tylko, że na Bielanach praktycznie nic się przez ostatnie 4 lata nie działo. Olać krowę. Mojego głosu i tak nie dostanie. Remontem ulicy mnie nie przekupi. Przez ostatnie 4 lata miała mnie gdzieś, a jej przydupas Ruta doprowadził komunikację na Bielanach do agonii. Teraz ja z przyjemnością pokażę jej środkowy palec podczas wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wee Re: W weekend remontują kolejne ulice. Zobacz któ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 12:17 a gdzie od wielu lat planowane i obiecane przedlużenie broniewskiego? gdzie poszerzenie nocznickiego oraz wolczynskiej? za moment korki z bialoleki przeniosa sie na bielany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaqu żołnierska to powinna mieć po dwa pasy ruchu IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.11.10, 22:20 w każdą stronę. W dni powszednie żołnierską ciężko jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
ursa_pl Praskiego Pułku 04.11.10, 22:22 Co do terminow - piszecie ze zaczynaja w piatek wieczorem, ta sama data byla na tablicach informacyjnych, to ja sie pytam dlaczego musialam dzisiaj juz objazdem wracac?! Totalna dezinformacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Praskiego Pułku IP: 46.112.240.* 04.11.10, 22:38 Sokratesa tez poprawic, Wolczynska zalatac i przejazd przez Bielany bedzie okay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praskiego Pułku IP: *.chello.pl 05.11.10, 01:32 Bo się na znakach nie znasz. Pewnie znaki informacyjne są dla niektórych tak samo ważne jak te zakazu/nakazu. Ja bym jechał normalnie , aż do takiego właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 W weekend remontują kolejne ulice. Zobacz które 06.11.10, 09:19 Rembertów, Wesoła - bardzo fajnie! Ale kiedy ratusz ucywilizuje Modzelewskiego na odcinku od al. Lotników do al. Wilanowskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Remont w deszczu... IP: *.merinet.pl 06.11.10, 09:24 Ciekawe jak długo efekty remontu będą widoczne...? Właśnie jechałem obok remontu na Conrada. Widać jedynie słupy pary z asfaltu rozkładanego w deszczu. Oby po zimie nie było jeszcze gorzej niż przed remontem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh W weekend remontują kolejne ulice. Zobacz które IP: *.chomiczowka.waw.pl 06.11.10, 11:14 Straszny huk w nocy,mam blok przy samej ulicy i ciągłe trąbienie w piątek w nocy,które doprowadza do szału.Okazuje się,że trąbił w nocy-aby poinformowac Pana w ciężarówce wczesniej,że może jechać dalej,bo asfalt juz zerwany...i tak do rana sobie potąbywali.... Mimo wszystko dobrze,ze sie za to wzięli,tylko prawdą jest czy faktycznie kładziony asfalt w niepelne 3 dni na takim odcinku będzie faktycznie dobrej jakości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: W weekend remontują kolejne ulice. Zobacz któ IP: *.chomiczowka.waw.pl 06.11.10, 11:16 poza tym mimo zerwanego asflayu ludzie wjezdzja na "to"samochodami,gdzie zakaz ruchu????????kazdy robi co chce z tego co widze z okna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAKMOŻNA? Skandal nieludzki:codzień korki (np Rondo Radosław IP: 81.210.38.* 06.11.10, 16:03 Robi sie remonty, a NIE USTAWIA I NIE KOORDYNUJE DOBRZE ŚWIATEŁ SYGNALIZACJI W CENTRUM I NIE BUDUJE PODZIEMNYCH PRZEJŚĆ. nP: ŚWIATŁA BLOKUJĄ RUCH NA JANA PAWŁA ii PRZY RONDZIE RADOSŁAW, KOSZMARNY KOREK I SPALINY ZASERWOWANE MIESZKAŃCOM NIE ROBIĄ WRAŻENIA ŻADNEGO NA ZDMIE??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKu Maruderzy IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.10, 19:00 Czy każdy zawsze musi od siebie dodać 3 grosze?!? 3 NEGATYWNE grosze? Ludzie opanujcie się. Już około 10 lat wykonywane są weekendowe remonty i widać, że da się przeprowadzić poprawnie frezowanie ulicy w 3 dni. Oczywiście, że dochodziło do fuszerek, ale nie z winy faktu, że remont trwał 3 dni tylko, dlatego że był źle przeprowadzony (słabe materiały itp.) Ulica już dawno nadawała się do remontu i dobrze, że w końcu do niego doszło. Fakt, że w okolicy są ulice, które są już w stanie krytycznym (Wólczyńska, Sokratesa), ale nie da się od razu wszystkiego zrobić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Maruderzy IP: *.merinet.pl 07.11.10, 00:10 Nikt tu nie marudzi. Bardzo się cieszę na okoliczność remontu Conrada. Pytam tylko jaka jest trwałość asfaltu układanego w ulewnym deszczu? Chyba mam do tego prawo, biorąc pod uwagę że miasto robi to za moją kasę... Chyba, że sytuacje takie jak w wypadku tunelu na Dźwigowej, gdzie wydano kilkaset tysięcy złotych latem na nową nawierzchnię tylko po to by w październiku ją zerwać są według Ciebie normalne? Ponadto mam takie wrażenie, że remont Conrada (wcześniej nieplanowany) w nierozerwalny sposób łączy się z wyborami samorządowymi. Czytaj: jest ordynarną kiełbachą wyborczą od Bufetowej, która w ostatnich 4 latach jedynie obcinała fundusze dla Bielan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKu Re: Maruderzy IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 01:42 Zgodze się z Tobą, co do faktu, że Conrada nie była planowana na weekendowe frezowanie w tym roku. Ale wydaje mi się, że ciężko jest to podciągnąć pod wybory samorządowe dlatego, że w tym roku nie doszło (nie wiedzieć czemu) do wielu zaplanowanych remontów ważnych dla Warszawy dróg (Okopowa, Towarowa, rondo Zawiszy). Ulica Condrada nie jest tak istotną dla Warszawiaków drogą jak te wcześniej przezemnie wymienione. Nie wiem jak było z wcześniejszymi remontami Dźwigowej więc się nie wypowiadam. Wiem tylko, że ta ulica ogólnie jest przechlapana (w przenośni i dosłownie). Miejmy nadzieje, że się nie posypie po ostatnim remoncie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piurek Bielańska masakra IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.11.10, 23:20 Bielany są absolutnie nieprzejezdne, totalnie zakorkowany quasi objazd Conrada przez osiedla i ul Brązowniczą, Kwitnącą, stoi Wólczyńska, Kasprowicza, Reymonta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Bielańska masakra IP: *.merinet.pl 07.11.10, 00:12 A jak mieli wyremontować Conrada równocześnie nie zamykając tej ulicy dla ruchu? Konkretny pomysł proszę idioto. Odpowiedz Link Zgłoś