Gość: gizmo IP: *.chello.pl 16.02.04, 23:07 Zdzichu! Prowadz!!! Obronimy nasza szkole ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Absolwent Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.acn.waw.pl 16.02.04, 23:53 Jeszcze kilkanascie lat temu Augustyn mial jakas renome. Potem to juz tylko zjazd po rowni pochylej. Samymi checiami rodzicow renomy sie nie przywroci. Moze czasem lepiej odpuscic i zachowac Augustyna w pamieci jako dobra szkole, a nie obiekt afer i przepychanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent 96 Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 00:59 Witam Niestety, muszę się zgodzić z przedmówcą. Wolę, aby pamięć po szkole została czysta, ratowanie szkoły nic już nie zmieni. Odeszli najlepsi nauczyciele. Ja zawsze będę miło wspominał Zdziśka Piaseckiego, Siwińską, Woronowicz, Masta, Jabłońskiego... Szkoła nie przetrwała transformacji. Pamiętam, że kiedy zaczynałem czesne było znośne, a w 4 klasie, gdyby nie litościwe zniżki polowa ludzi musiałaby zrezygnować. Wtedy zaczęła się równia pochyła, czyli przyjmowanie nie najlepszych, ale tych którzy udzwigną dość wysokie czesne. W moich pierwszych latach Zdzichu zawsze straszył "papierami" - nie podoba się, to idz po papiery. Potem uczniowie grozili, że się zabiorą ze szkoły. A pomysł zabudowy tarasów był poroniony, zwiększył ścisk, a wynajęcie sal jakiejś szkole koedukacyjnej zniszczyło niepowtarzalny klimat męskiego gimnazjum. Augustyna nie da się uratować bez wielkiej kasy - a nikt jej nie da. Pozdrawiam wszystkich Augustyniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.mitsubishi / 81.15.170.* 17.02.04, 12:33 Oj...masz rację. Wspominać będę lekcje polskiego z p. Siwińską (czasami recę mi drżały ze strachu), fizykę u Krzysia Masta..., geografię u Roniker (brrr...z całym szacunkiem...hehe pamiętam rozpoznawanie minerałów :))) Niemiecki u Frau Kwiatkowskiej i ciągłe testy (dalej się uczę niemieckiego i idzie mi całkiem dobrze) Ekonomię (czy też podstawy przedsiębiorczości) u Piaska....ehhhh....to były czasy......"Cudowne lata" ... Pozdrawiam Augustyniaków! Absolwent 1996 (profil ekonom-geograf) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosław Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 16:00 Byłem na drugiej stronie kuli ziemskiej a informacje o Augustynie docierały do mnie jak we śnie chociaż zajmowałem się czym innym niż wspomnienia. Nie mam wielkiej kasy by je uratować, ale może ktoś (bo ja nie potrafię) uratuje chociaż pamięć o nim czyli tak naprawde o nas samych w tamtych latach i żeby można było choć powspominać w interenecie a i może spotkać się niekoniecznie na zjeździe absolwentów? Pozdrawiam Wszystkich z tą szkołą związanych, to były dni... Pamiętam dzień wyboru papieża i to co o możliwości takiego wyboru mówił wcześniej św. pamięci Suwała... reakcję Górskiego, gdy odczytywał wiersz Słowackiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 14:07 przeczytałem artykuł i pojechałem zobaczyć naszą szkołę To rzeczywiście chyba koniec, wygląda jak przytułem w porównaniu z atmosferą z przełomu 80 i 90. Pytanie: jak to się stało? Tyle naprawdę kiepskich placówek oświatowych dobrze funkcjonuje? Przecież mieliśmy tylu świetnych nauczycieli Gabiędza, Mast, Zdzichu, UCLA, Pinol, killer Korzyb i hehehe ks Bosowski. podobno nie dobija się koni - widziłem i dobiłbym Bardzo ciepło wspominam. Jedyny z rocznika przeniesiony z mat-fiz klasy A do B - "za zasługi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem tam dzisiaj Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 14:10 przeczytałem artykuł i pojechałem zobaczyć naszą szkołę To rzeczywiście chyba koniec, wygląda jak przytułem w porównaniu z atmosferą z przełomu 80 i 90. Pytanie: jak to się stało? Tyle naprawdę kiepskich placówek oświatowych dobrze funkcjonuje? Przecież mieliśmy tylu świetnych nauczycieli Gabiędza, Mast, Zdzichu, UCLA, Pinol, killer Korzyb i hehehe ks Bosowski. Bardzo ciepło wspominam jedyny z rocznika przeniesiony z klasy A do B - "za zasługi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Elyty?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 07:43 Takie elytarne te liceum, jak te elyty ze stolicy z pierwszych stron gazet. Co defraudator albo złodziej to członek BCC a co byznesmen to zalega z płacą swoim pracownikom (patrz ostatni raport NIK). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Elyty?! IP: *.mitsubishi / 81.15.170.* 17.02.04, 11:47 Tak fagasie- elitarne, w przeciwieństwie do ciebie. Ukończyłem to Liceum jeszcze w czasach Jego świetności- czyli 7 lat temu i jestem z tego dumny. Pozdrawiam wszystkich Absolwentów! K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzysta 1991 r. Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 09:12 Zdichu prowadź razem z Krzychem. Co się dzieje do cholery?!! Hej gamonie z klas B i C. Gdzie wasze komentarze z poparciem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr To była szkoła na poziomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 09:22 Co za kawał mendy chce zniszczyć naszą szkołę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parawan Re: To była szkoła na poziomie IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 17.02.04, 13:50 Witam wszystkich Absolwentow, Sszkdoa,ze na sza szkola sie konczy ale co tu duzuo mowic, tak naprawde to skonczyla sie ona w roku 1989 kiedy to odeszlo wiekszosc "starych" nauczucieli takich co uczyli w niejod poczatku jej powstania lub prawie od poczatku. Ja mialem szczescie zdawac mature wlasnie w tym roku i coby tu nie mowic o codzinnym dniu to jednak kontakt z takimi nauczycielami jak Miska, Siwa, Bengal,Magda ( pamietacie te zgrabne nogi:?) Zdzichu czy Pszczola to byla przyjemnosc. No i Zorro oczywiscie. Sszkoda. Pozdrawiam Was serdecznie Parawan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: To była szkoła na poziomie IP: *.mitsubishi / 81.15.170.* 17.02.04, 13:56 hehehe....Zorro....Czy masz na myśli Jabola? :))) pozdrawiam! absolwent :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parawan Re: To była szkoła na poziomie IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 17.02.04, 14:59 Jasne, czleku ktos Ty? Moze razem chodzilismy do szkoly? Albo rownoleglej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: To była szkoła na poziomie IP: *.mitsubishi / 81.15.170.* 17.02.04, 15:53 Byćmoże chodziliśmy...Byłem w klasie u Frau Kwiatkowskiej (niemiecki), polski z Siwińską, fizyka z Mastem (respect) profil geograficzno- ekonomiczny. Matura (chyba) 1997. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwagier Re: To była szkoła na poziomie IP: *.umcs.lublin.pl 18.02.04, 08:42 Przygniatająca wiadomość, gdy część historii i osobistych wspomnień traci korzenie. Pozdrawim wszystkich nauczycieli i kolegów.Szwagier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puzon Re: To była szkoła na poziomie IP: 217.17.46.* 18.02.04, 08:53 Czy to Szwagier matura 1991? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwagier Re: To była szkoła na poziomie IP: *.umcs.lublin.pl 18.02.04, 18:29 Tak mi sie wydaje, że była to matura 1991, klasa humanistyczna, specjalista od mierzenia kołenirzyków w interacie, może kojarzysz. Jeśli dobrze kojarzę chodziłeś do matfizu i robiłeś zdjęcia. Jeśli nie to napisz coś bliżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puzon Re: To była szkoła na poziomie IP: 217.8.186.* 19.02.04, 11:27 Tak, to ja. Co porabiasz? mailnij na pgasio@plusnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 09:43 sami się zlikwidujcie a nie nasz PAX i pewnie zbudują w tym miejscu jeszcze jedno klaustrofobiczne osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji 17.02.04, 10:56 Szkoła jednopłciowa to chory pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministka Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 11:17 I bardzo dobrze, tego typu szkoły produkują katolickie szowinistyczne męskie świnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta2003 Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 11:59 Poj..ana kobieta jestes. Skad ty niby to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.mitsubishi / 81.15.170.* 17.02.04, 12:26 Dość nieuczciwa opinia. Ciekawe, czy znasz chociaż jednego absolwenta tego Liceum. Chociaż nie sądzę, bo po raczej twój poziom wskazuje najwyżej na ukończenie podstawówki.... Niemniej pozdrawiam i życzę szczęścia na egzaminach do liceum wieczorowego. Może wreszcie się uda i za jakieś 7-10 lat będzie upragniona matura... Absolwent PAX'u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent2003 Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 14:21 Ladnie zes paniusi pojechal. Z gracja. Nawet gdybys sie nie podpisywal ze jestes absolwentem, wiedzialbym ze nim jestes. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Alekkkk Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 18:43 Bidna dzieczynka dostala pewno kosza od jakiegos mistrza z Augustyna. Wpadnij do mnie biedna dzieczynko to porozmawiamy o tym traumatycznym wspomnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolweNT Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: 148.81.190.* 17.02.04, 11:19 o kurcze to już nie ma tarasów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta2003 Zejście na psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 11:56 Ja przychodziłem do tej szkoły (1999) to było nawet spoko. Niestety z biegiem czasu, jak dorastalem, zauwazylem ze dzieja sie w PAXie dziwne rzeczy. Zaczelo sie od podnoszenia czesnego, potem zmieniali sie zadziwiajaco czesto prezesi fundacji i dyrektorzy. Pozniej mimo coraz wyzszego czesnego zaczelo brakowac pieniedzy na wszystko. Zeby dostac markera do pisania na tablicy trzeba bylo o to laskawie prosic... W szkole nic sie nie zmienialo mimo wynajmowania sal. A przeciez z tego sa konkretne pieniadze. Zakladajac ze placilem za szkole 500 zl miesiecznie przez 12 miesiecy (za wakacje fundajca tez sobie ladnie placic kazala) to mamy sume 6000 zl. Jesli srednio chodzilo kiedys 300 uczniow to wynika z tego ze do szkoly wplywalo co roku minimum 1800000 zl. Wiec jaka czesc z tej kwoty stanowi wydatek na ogrzewanie i tego typu pierdoly (200000zl). Nie zapomne tej szkoly jednak za to ze poznalem tam wiele osob, z ktorymi do dzisiaj utzrymuje dobre stosunki. Nie zapomne tez niektorych nauczycieli (np.Mastu ze swoimi dowcipami). Oprocz dobrej atmosfery szkola dawala jeszcze dobre wyksztalcenie, dlatego z mojego rocznika duzo osob pozodostawalo sie na studia. Teraz czytajac ten artukul moge smialo napisac: PAX R.I.P [']<*> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.wspiz.edu.pl 17.02.04, 13:58 jestem absolwentem. Zainwestuję 2.000zł. w spółkę akcyjną LIII LO S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3/4absolwent Alternatywy 4 IP: *.infinity.waw.pl 17.02.04, 14:44 Ja widzę 2 mozliwości. Albo pozwolić upaść liceum, niech pozostaną wspomnienia. Albo spróbować siłami absolwentów, sympatyków i rodziców uczniów ratować święty Koledż :). Jednak znając realia Rzeczypospolitej Podatkowej liceum upadnie. Może chociaż na tablice upamiętniającą się zrzucić? I spotykać się tam z okazji wielkanocy i opłatka :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie zapomnim Ot i co IP: *.sn.pl 17.02.04, 15:14 PINIONDZE TO NIE WSZYSTKO ALE BEZ PINIENDZY TO H... do: feministka - nie kreuj się Panno pustko - i tak żaden z nas Cie nie zerżnie, choćby kijem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Alekkkk Re: Ot i co IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 18:48 Nie, nie, i jeszcze raz nie :) Ja bym sie z nia na kawe umowil :) Odezwij sie moje glupiutkie sloneczko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 93' Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.cec.eu.int 17.02.04, 15:55 'Trzeba z zywymi naprzod isc, po zycie siegac nowe a nie w uwiedlych laurow lisc z uporem stroic glowe...' - tak mi sie przypomialo co nam Siwa powiedziala na rozdaniu matur... chyba sie porycze, wzruszajacy jestem... Pozdrawiam wszystkich paksowcow ... i nazaretanki tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 17.02.04, 16:19 Lata w Paxie były niezapomniane. Poznałem tam wspaniałych ludzi, z którymi jeszcze długo będę utrzymywał kontakt. Niezapomniani pozostaną też niektórzy nauczyciele: pani Kałka, Kukla, czy Siwińska, ksiądz Jabłoński i Bosowski, profesor Mast czy Bejnarowicz. Na szczególne miejsce w tej grupie zasługuje dyrektor Piasecki. Oni tworzyli klimat tej Szkoły... niepowtarzalny. Poziom był dzięki nim wysoki... Dopiero dwa lata temu, kiedy rozpoczynałem trzecią klasę, coś zaczęło się psuć. Ci najlepsi odchodzili. Wzamian nowy dyrektor, który bez wątpienia przyczynił się do upadku, podsyłał osoby, które niewiadomo gdzie znajdował. Bo czy normalne jest, żeby jedna z nauczycielek przychodziła do pracy zupełnie nietrzeźwa i słaniała się po korytarzach?! Ale dyrektor był zwyczajną marionetka w rękach kapitalnych panów z fundacji. I niech nikt nie próbuje wciskać kitu, że budynek jest w złym stanie, młodzież zła i nauczyciele nieprzygotowani. Albo, że to zmiany z początku lat 90. doprowadziły do katastrofy. To jest kłamstwo. Po prostu tafili się nam ludzie, którzy albo celowo chcieli zniszczyć Szkołę, albo byli niesamowitymi partaczami. Pozostaje mi tylko jeszcze raz podziękować kolegom i nauczycielom za wspaniałe 4 lata i wyrazić żal, że są ludzie, którzy mogą zniszczyć tak piękną instytucję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutny Sztandar Szkoły Wyprowadzić! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 16:34 I to juz było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Alekkkk Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 18:55 Masz 100% racji. Szkola wcale jeszcze nie stoczyla sie na dno. Poziom spadl, fakt, ale w humanie! Flagowe klasy szkoly, Ma(s)t-Fizy, trzymaly najwyzszy warszawski poziom do samego konca! P.S. Gdzie jedziemy na wakacje :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 16:32 Po co wam elitarne szkoły. Wystarczy nauczyć Was liczyć do dziesięciu i ewentualnie podpisać. Jak dla Warszawy to wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.citicorp.com 17.02.04, 16:49 Po co Ty sie odzywasz wroc lepiej do obierania ziemniakow (ups pyr - przepraszam) na stolowce jednostki wojskowej a nie komputera sie dotykasz koledzy nie beda mogli golych babek ogladac i znow bedziesz musial biedronke podczas oprysku udawac czy w jakiejs innej zabawie z uciecha uczestniczyc Poza tym ludzie z Poznania sa kulturalni wiec nie klam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 12:43 Absolwencie , twój ton i sposób odpowiedzi utwierdza mnie w tym, że mieszkańcom " priwislanskiego kraju" wystarczy to co powiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentC Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.citicorp.com 19.02.04, 13:52 mam nadzieje ze etykietowanie przez Ciebie innych grup jest jedynie pewna forma aktywnosci internetowej a nie wynika z prawdziwych przekonan !? natomiast oczywiscie twoje przekonania sa jedynie twoimi i jak najbardziej masz do nich prawo (pomijajac ich sens i logike - bo np. nie wiem kiedy Poznan odlaczyl sie od "priwislanskiego kraju" - chyba ze masz na mysli bardzo duzy stopien ogolnosci i jest to jedynie bardzo pokretna metafora :) to co napisalem wczesniej jest jedynie proba polemiki na podobnym poziomie oraz proba stosowania pewnych skrotow myslowych bez glebszej tresci. pozostaje mi jedynie zyczyc tobie wiekszej tolerancji oraz dystansu do tego co sie widzi i slyszy :)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 16:11 Oczywiście była to prowokacja do dyskusji. Może niezbyt szczesliwa i trafna. Ale te "biedronki" i " obieranie pyr" to trochę przesada jak na pracownika tak szacownej gupy finansowej. Oczywiście brak nam w Polsce prawdziwie pojętej elitarności. Wszystko co nie jest " czteroodziałową szkołą gminną" jest uwazane za wybryk. Sam kończyłem szacowne liceum 20 lat temu i jestem z tego dumny. Za przegięcie przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.citicorp.com 20.02.04, 10:53 Powiem szczerze ze sie domyslilem :) rowniez pozdrawiam i nie ma za co przepraszac (nie jestem z Warszawy) internet daje takie mozliwosci jak korespondencja osob anonimowych co czasami pozwala swobodnie wygarnac przypadkowo napotkanemu surferowi Ty to zrobiles a ja odbilem pileczke a teraz piszemy juz kulturalnie :) to sie nazywa chyba Happy End :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolweNT Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: 148.81.190.* 17.02.04, 17:02 taak po Świętym koledżu (w jednym z postów któś przyopmniał starą zapomnianą nazwę)została masa sentymentów należy też wspomnieć ks. Suwałę (z całym szacunkiem) i jego zawołanie won mi z mojej świetej szkoły oraz Majora od PO i jego psa i gołębia bym nauczył no ale to było w latach 80 - tych nie zapominajmy również o p. Szuwaksie, p. Słowikowskim, p. Słowikowskiej (fiz.) i innych, którzy nie zostali wymienieni w postach szkoda, ze są osoby , które okazały się zdolne położyć szkołę z renomą, dobrym budynkiem, kadrą na łopatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura '93 Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.elink.inet / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 20:53 Zapomniano również wspomnieć o panu Sowuli - z tym gościem to dopiero był ubaw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.cec.eu.int 18.02.04, 09:16 Hej, Ktos Ty? Jam jest Walek - absolwent 93 i pana Sowule "Polsko Ojczyzno moja" pamietam doskonale. Dodaj moje imie i nazwisko do rozszerzenia @cec.eu.int i daj znac, moze urwal nam sie kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolweNT Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: 148.81.190.* 17.02.04, 21:20 Sowula - kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras77 Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 00:53 Wrotek, to był gość.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespełniony niespełnienie IP: *.sn.pl 18.02.04, 09:15 najpierw kochałem platonicznie Magdę od chemii, potem kochałem platonicznie Celinę, potem rozkochała mnie Kukla też platonicznie, nie mówiąc już o zakochaniu platonicznym w Chmielewskiej, zakochiwałem się też w ZET - peciarce i praktykantce z niemieckiego, kochałem Renie, bardzo długo kochałem Panią Kałkę ale za każdym razem w procesie walki o kobiete przegrywałem z BBBBOOOOOOOOOOOOBIIIKIEEEMMMMM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Marian do Romana IP: *.sn.pl 18.02.04, 09:18 RRROOOMMMMAAAANNNNNN !!! ZNALAZŁEM TWÓJ POZŁACANY ZEGAREK.........U MATUSA W PIWNICY !!! ŁŁŁŁŁOOOOOOOOOOO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Przed śniadaniem IP: 217.96.79.* 18.02.04, 12:46 Panowie, jeśli jesteście w połowie tak pyszni jak Marian to, hu hu yh yh, no ten sroki kaszel, to ja jestem z Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova matura 2002 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 22:34 wych. Celina Dądzik. Siwinska, Kalka, Kwiatkowska, śp. Slowikowski, Kolacz, Pilich, Pszczolkowski, CHRUBAN (Jas Fasola :) lol), Piasecki, Bejnar- Bejnarowicz, Czarkowski, Orzga, Rećko::: i uczniowie; malisz, gonzo, iwan, bula, kenia, wolek, zajac, kissor, skubi, daba, krawczyk, pinczur, otu, tarzan, romisz, stefan, kasek, maciek, mauser, koscianek, koziol, ukleja, kielek, alek, luczak, szczepan, wojtek, witkowski, ponik,,,, mam nadzieje ze nikogo nie pominalem... jesli to przepraszam. skleroza, starosc, nauka... czynniki wplywaja niekorzystnie na pamiec. szkola sie konczy ale my nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L .U . Re: matura 2002 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.04, 08:40 ktos ty jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigmej Re: Marian do Romana IP: 212.160.127.* 19.02.04, 16:36 Roman ma teraz orginalnego Rolexa, jeździ mercem, to mu już ta podróba ze stadionu nie potrzebna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol 2002 fundacja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 22:49 wiec tak. fundacja byla powolana po to by prowadzic szkole. tak miala zapisane nawet w statucie. i starala sie tak robic, z roznym skutkiem. natomias Civitas Christiana (wladza wyzsza fundacji)... jej prezes jezdzi Jaguarem (wiem bo parkowal pod moim oknem). i to raczej oni chca likwidacji, w sumie oni likwiduja. bo w koncu wynajem budynku da wiecej pieniedzy niz szkola. nie mowiac o internacie i obserwatorium astronomicznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek vel. Kali Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.visp.energis.pl 19.02.04, 18:23 poczytałem trochę tych komentarzy...Też byłem uczniem tej wyjątkowej szkoły. Piszecie,ze human walił się na łeb i na szyję...fakt,ale zaczęło to sie w 2002r.kiedy to zamiast p. Piaseckiego przyszedł do nas na lekcji ten parszywy grubas-mam na myśli dyrektora.Potem odszedł p. Bejnarowicz... chciano ratować sytuację polskiego zaczęła uczyć p.Siwińska. Odszedłem z tej wyjątjkowej szkoły na początku 3 klasy...i żałuję...jak cholera-zaluję!!! I chcę dodać jeszcze jedno...jeśli ktoś nie zna tej szkoły,to niech nie wcina się na forum,bo nie ma bladego pojęcia o czym jest w ogóle gadka. Pozdrawiam wszystkich maturzystów 2003. ,wszystkich uczników i absolwentów naszej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 10:15 czesc Kali tu Gacek. Widzisz jak teraz zalujesz ze odszedles... A po twoim odejsciu dzialos ie jeszcze wiele fajnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kilan1 Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji 22.02.04, 22:32 Yo Gacek...masz rację...dałem dupy...;)ale i tak...zawsze i wszędzie fundacje jebana będzie;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 14.03.04, 00:11 Problem Augustyna zaczął się w momencie kłopotów finansowych Inco Veritas i Pax- u - nikt już nie chciał łożyć na Szkołę. Dlatego powołano Fundację. Niestety, tak naprawdę po to, żeby ją (Szkołę) zlikwidować!! Jednak nie było to możliwe dopóki Dyrektorami byli ludzie z wewnątrz szkoły. Dlatego na to stanowisko powołano człowieka z zewnątrz, którym można było sterować i któremu nie zależało na Szkole!! Poziom Szkoły i opinia o niej spadła dzięki temu, że Dyr. Czarkowski wprowadził UBeckie metody zarządzania, promując donosicielstwo ze strony uczniów, wazeliniarstwo ze strony współpracowników i "tępiąc" nauczycieli, którzy nie zgadzali się z jego koncepcją prowadzenia Liceum. Jednocześnie rozluźnił dyscyplinę poprzez kompletny brak konsekwencji w działaniach "pedagogicznych"!! Nieprawdą jest również, że Fundacja próbowała ratować św. Augustyna otwierając Gimnazjum, bo w pierwszym roku wejścia gimnazjów Szkoła nie była przygotowana na jego otwarcie, w roku 2000 przyjęto 70 uczniów, ale Fundatorzy postawili ultimatum-odwołać nabór albo likwidujemy Szkołę (odwołano nabór), w 2001 roku-znów nie było naboru, a w roku 2002 przyjęto znikomą ilość uczniów (fama poszła po mieście i nikt nie chciał ryzykować, że mimo wcześniejszego przyjęcia nie jest uczniem Gimnazjum!). W roku 2003 nabór odwołano w lipcu, wiedząc, iż zainteresowanie szkołami niepublicznymi zwiększa się tuż przed wrześniem a nawet na jego początku. Spadające zainteresowanie św. Augustynem spowodowane było nie tylko ogólną wiedzą społeczną o tym, co dzieje się w "Koledżu", ale również niemalże zerową i nieudolnie prowadzoną akcją promującą Szkołę! Przez cały czas istnienia Liceum ok. 20% uczniów stanowili wychowankowie przyszkolnego internatu, którzy byli "naukową" czołówką pod względem wyników szkolnych. Fundacja, dbając o swoje interesy, ograniczała z roku na rok ilość miejsc w internacie, tworząc w nim a to piętra z salami wykładowymi dla powołanej przez siebie, a kiepsko prosperującej szkoły językowej, a to na hotel "studencki". Odnajmowano również za bezcen lub użyczano swoim pracownikom lub "kolesiom" za darmo różnego rodzaju pomieszczenia. Szerzył się nepotyzm i cwaniactwo. W Fundacji i Szkole zaczęli pracować ludzie zupełnie niekompetentni, ale za to oddani sprawie rozłożenia Szkoły!! Dyrektor „przymykał oko” na fakt pracowania na dwóch etatach w tym samym czasie a nawet na nie przychodzenie do pracy przez swoich „pupili”. Dziwnym jest fakt, że Fundacja, która powstała by zabezpieczać środki finansowe do prowadzenia Szkoły ogłasza, że nie opłaca się prowadzić Liceum i decyduję o jego likwidacji, a jednocześnie sama ma zamiar nadal funkcjonować - choć właściwie nie powinno to dziwić, bo przyjemniej jest tylko wynajmować pomieszczenia i nic nie robić, tylko zbierać kasę i się byczyć!! W normalnych układach ludzie, którzy nie potrafią sobie poradzić z działalnością do której zostali powołani są zastępowani osobami kompetentnymi, niestety w tym (chorym) przypadku tak nie jest!! Myślę, że teraz ważne jest to, by ewentualni przyszli pracodawcy tych osób poznali prawdę i przez niewiedzę nie powierzali im kierowniczych stanowisk, no chyba, że chcą doprowadzić do upadku/likwidacji jakiejś kolejnej instytucji/organizacji. Dyrektor Czarkowski już stał się Dyrektorem jakiejś bursy - pewnie i ona ma zostać zlikwidowana!! I dziwnym trafem nowym pracownikiem Szkoły, po wygraniu konkursu na w/w dyrektora, został syn pani wizytator/kurator - ciekawe, czy pani ta miała jakiś wpływ na wyniki tego konkursu?? No, ale jak to sam mówi: „lepiej zabezpieczać sobie tyły i robić plecy”. I tak to się niestety kręci-zasada, że ręka rękę myje, a wazeliniarstwo milsze jest pracodawcy niż konstruktywna krytyka- nadal funkcjonuje!! I pewnie nie doszłoby do upadku Licum św.Augustyna, gdyby sponsorzy (Inco, Civitas Christiana) wykazali choć odrobinę dobrych chęci i mieli wolę ją nadal prowadzić, bo wbrew pozorom jeszcze w tym roku jest spore zainteresowanie Szkołą ze strony ewentualnych przyszłych uczniów i ich rodziców !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piórek Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:05 Uwaga:) Wszystkich absolwentów tej szkoły zapraszam na forum absolwentów. Jak wiecie, szkoła się rozpada w tym roku, więc spróbujmy ją "ożywić" chociarz we wspomnieniach. Pozdrawiam. Adres forum: www.forum.pax.prv.pl www.pax.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Liceum św. Augustyna w likwidacji IP: 73.110.42.* 26.08.17, 03:40 Pozdrawiam wszystkich kolegow zdajacych mature w 67 roku. Miroslaw Nadrowsdki Odpowiedz Link Zgłoś