moka_l2
13.12.10, 22:46
Ratunku !!! Pomocy!!! Nie wiem co robić. Zaczęło się od tego,że po 2 miesiącach mieszkania odkryliśmy,że licznik wyrównawczy ciepłej wody nie działa. Przy odbiorze mieszkania pani z komisji uroczyście uruchomiła licznik,ale coś jej nie wyszło. Po 2 miesiącach odkryliśmy, że na liczniku jest stan zerowy. Zadzwoniliśmy do SM,przyszła cała komisja. Okazało się,że licznik został źle uruchomiony. Ewidentnie nie chodził, bo mieliśmy zużycie na ciepłej wodzie i zerowy stan wyrównawczego. Złożyliśmy reklamację w administracji. Zażądaliśmy zwrotu kasy, bo dlaczego mamy płacić za zużycie skoro licznik był źle włączony przez panią z sm. Ja nie mam obowiązku się na tym znać i sprawdzać codziennie liczników. Reklamację odrzucono motywując to tym,że powinniśmy to sprawdzić i zareklamować w trakcie odbioru. Nie chciało mi się z idiotami dyskutować, bo szkoda mi było czasu i nerwów, więc zapomniałam o temacie. Do dzisiaj. Dziś postanowiliśmy spisać liczniki. No i mało nie padłam. Licznik ciepłej wody kręci się non stop!!!! Przez 2 miesiące nabił nam 130 m3!!!! Przy średnim naszym zużyciu ciepłej wody około 4 m3 miesięcznie!!!! Jutro z rana dzwonię do SM i adm. Ale zasnąć chyba nie będę mogła. Na wyrównawczym mam jakąś dziwną wartość 99 880. Nijak się ma to do licznika ciepłej wody. Jak zadzwoniłam do pomocy techn. facet kazał mi natychmiast zawór wyłączyć i dzwonić do adm rano.
Mam wizję,że przyjdą i naprawią to cholerstwo,ale znów odrzucą moją reklamację. A przecież to będzie kwota rzędu 2 tys za 2 miesiące!!!. Czy ktoś się zna na tych urządzeniach? Czy ktoś wie,jak walczyć z tymi złodziejami? Nie mamy naprawionych usterek, czynsz nam podwyższają, zwalają na nas winę za własną fuszerkę, sami musimy sprzątać korytarze. Nie wiem,jak Wy,ale ja zaczynam mieć tego BARDZO dosyć.