Dodaj do ulubionych

Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie ka...

IP: 193.201.167.* 21.12.10, 13:05
no faktycznie powinien sie zatrzymac i czekac az przyjada i naprawia o godzinie 16.!!
Obserwuj wątek
    • Gość: anonymous Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie ka... IP: *.warszawa.mm.pl 21.12.10, 13:15
      stare sklady KM i niektore SKM jezdzily z czesciowo i calkiem pootwieranymi drzwiami, do srodka sypal snieg, podloga w wejsciach byla zamarznieta i sliska. i jakos nikt sie nie przyczepil

z drugiej strony, KM i SKM ostatnio czesciej stoja, niz jezdza wiec jako takiego zagrozenia nie ma
      • Gość: ja Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie IP: *.devs.futuro.pl 21.12.10, 17:33
        Autor tej skargi jako żywo przypomina komucha. To komuna wychowała takie postawy, które nagrywają, podsłuchują i donoszą na innych, oczekując w zamian uznania w narodzie. Prawdziwa cywilizacja (przykładowo w USA) uczy, że jeśli taki ktoś widzi niebezpieczną sytuację, ma powstrzymać to. Czyli w tej sytuacji sfrustrowany komuszek powinien był pociągnąć za hamulec bezpieczeństwa, widząc co się dzieje niebezpiecznego, dopiero potem byłyby wyjaśnienia. Natomiast ten typowy polski patałach siedział sobie w najlepsze, czekając aż coś może się stanie przykrego komuś. Paragrafy na takich są. Gazeta posiada dane personalne tego aspołecznego typka i powinna czym prędzej przesłać je policji. Postawy polegające na donoszeniu i oczekiwaniu, że inni coś mają z tym zrobić są godne potępienia. Trzeba w końcu brać przykłady z lepszych cywilizacji, gdzie nagradza się ludzi, którzy przejmują inicjatywę w swoje ręce :)
        • aninianin Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie 21.12.10, 17:47
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Autor tej skargi jako żywo przypomina komucha. To komuna wychowała takie postaw
          > y, które nagrywają, podsłuchują i donoszą na innych, oczekując w zamian uznania
          > w narodzie. Prawdziwa cywilizacja (przykładowo w USA) uczy, że jeśli taki ktoś
          > widzi niebezpieczną sytuację, ma powstrzymać to. Czyli w tej sytuacji sfrustro
          > wany komuszek powinien był pociągnąć za hamulec bezpieczeństwa, widząc co się d
          > zieje niebezpiecznego, dopiero potem byłyby wyjaśnienia. Natomiast ten typowy p
          > olski patałach siedział sobie w najlepsze, czekając aż coś może się stanie przy
          > krego komuś. Paragrafy na takich są. Gazeta posiada dane personalne tego aspołe
          > cznego typka i powinna czym prędzej przesłać je policji. Postawy polegające na
          > donoszeniu i oczekiwaniu, że inni coś mają z tym zrobić są godne potępienia. Tr
          > zeba w końcu brać przykłady z lepszych cywilizacji, gdzie nagradza się ludzi, k
          > tórzy przejmują inicjatywę w swoje ręce :)

Ja wezmę sprawy w swoje ręce.
          Po tym co tu przeczytałem będę zgłaszał każda nieprawidłowość, jaka zauważę w tramwaju i też będę to nagrywał. Czekam na groźby karalne. Net nie jest anonimowy. :)
          • freeartdesign Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie 21.12.10, 18:09
            Brawo, brawo dla takich osób. Trzeba donosić na buraków z ZTM. Chamów powinni na pysk wywalać. Nagrywajcie&przesyłajcie warszawa@tvn.pl alert24@gazeta.pl kontakt@tvn24.pl i inne.
            • Gość: jolka jestem pod wrzeniem IP: 87.204.177.* 22.12.10, 01:42
              coz za news. jechal z otwartymi drzwiami, narazajac zycie kretynow, ktorzy od dawna mieli ochote wyskoczyc, ale tego nie zrobili, bo drzwi byly zamkniete.

szkoda, ze odwazny autor donosu, ktory nagral film, nie zostal wymieniony z nazwiska, bo pewnie cale gimnazjum by mu teraz gratulowalo slawy!
          • Gość: ja Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie IP: *.devs.futuro.pl 21.12.10, 18:37
            aninianin napisał:

> Ja wezmę sprawy w swoje ręce.

Robisz sobie tylko z gęby cholewę :)

> Po tym co tu przeczytałem będę zgłaszał każda nieprawidłowość, jaka zauważę w
            > tramwaju i też będę to nagrywał.

To rzeczywiście dużo potrafisz :) Po braku wstydu można śmiało ciebie określić jako - człowiek czekista :)

> Czekam na groźby karalne. Net nie jest anonimowy. :)

Pewnie wkrótce się doczekasz :D
        • kamel_65 Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie 21.12.10, 23:33
          A który paragraf został złamany?
          • Gość: World Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie IP: 195.117.230.* 22.12.10, 08:58
            kamel_65 napisał:

> A który paragraf został złamany?

To nie stać ciebie nawet na adwokata, żeby się tego dowiedzieć? :)
      • Gość: FauxNews Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie IP: *.static.entel.pl 22.12.10, 01:44
        "...odpowiedział mi pretensjonalnym tonem, że "coś się zepsuło w II wagonie i sam jest zdziwiony że mógł odjechać z przystanku, bo jak wskazał: teoretycznie tramwaj nie powinien ruszyć z przystanku z otwartymi drzwiami"

Zwróćcie uwagę, iż nie jest napisane, że motorniczy wiedział o otwartych drzwiach zanim ten kapuś mu o tym nie powiedział.
        A jak wiem, media w sytuacji gdy wiedzą, że coś było zrobione specjalnie to piszą o tym wielka czcionką.
        Natomiast tu specjalnie skupili się na wszystkim innym by odwrócić od tego uwagę, bo przecież awaria zawsze może się zdarzyć. No, ale to już nie był by temat na artykuł....
    • Gość: Rurecki Motorowy może mieć rację. IP: 195.117.162.* 21.12.10, 13:15
      W lusterku nie widać, czy w II wagonie są zamknięte drzwi. Skoro kontrolka na pulpicie sygnalizuje zamknięcie wszystkich drzwi, podaje możliwość odjazdu, więc się odjeżdża. Jeśli dochodzi do takiej sytuacji to zamiast filmować jazdę i skomleć po gazetach niejaki Wzburzony Pasażer powinien użyć sygnału alarmowego celem powiadomienia motorniczego o problemach z pojazdem.
    • Gość: DA Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie ka... IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 13:29
      A mnie zastanawiają dwie rzeczy:
      1. czemu Wzburzony Pasażer nie użył hamulca bezpieczeństwa? Przecież mogło dojśc do tragedii, a sam motorniczy powiedział że nie wie czemu maszyna pozwoliła mu ruszyć, a tu już pkt. 2:
      2. Skąd Wzburzony Pasażer zna tak doskonale oznaczenia służbowe stosowane w tramwajach? Ile przeciętnych czytelników tego forum wie co oznacza pojęcie "brygada"? W ilu skargach to pojęcie się pojawia? Więc może Wzburzonym Pasażerem był jakiś kolega tego motorniczego, który mu wcześniej czymś podpadł? Może Wzburzony Pasażer też jest motorniczym i posiada w swojej kieszeni klucz niezbędny do otwarcia drzwi zabezpieczających dostęp do tzw. blokady jazdy, po odłączeniu której można jechać z otwartymi drzwiami?

Oj... jakbym był prokuratorem, to zainteresowałbym się tematem..
      • Gość: x Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie IP: 217.33.154.* 21.12.10, 13:47
        > A mnie zastanawiają dwie rzeczy:
        > 1. czemu Wzburzony Pasażer nie użył hamulca bezpieczeństwa?
        Bo Wzburzony Pasażer jest idiotą.

##
        > 2. Skąd Wzburzony Pasażer zna tak doskonale oznaczenia służbowe stosowane w
        > tramwajach?
        Może jest miłośnikiem komunikacji, ale wtedy tym bardziej powinien użyć hamulca bezpieczeństwa, więc jest jeszcze większym idiotą.
        • Gość: Rurecki Myślę że jest kanarem. IP: 195.117.162.* 21.12.10, 13:51
          W pojeździe była kontrola biletów - widać po kasownikach,

Chłopaki - ustalcie kto kontrolował 1/18 i podajcie to do kolegów do TW, żeby mu 'podziękować'.
        • Gość: DA Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 13:53
          Proszę jeszcze raz zwrócić uwage na jedną rzecz - jak obejrzycie film da się zauważyć czerwoną lampkę na kasowniku.. Znaczy był zablokowany. To robią kontrolerzy biletów w czasie sprawdzania. Kontrolerzy biletów mogą posiadać klucze wagonowe, umożliwiające im dostęp do szafki z aparaturą tramwaju (gdzie można odłączyć blokadę drzwi), a często wchodzą w konflikt z prowadzącym pojazd, bo ten np. na nich nie zaczekał na przystanku (wielokrotnie tak jest że kontrolerzy blokują odjazd tramwaju). Moja teoria jest zatem taka, że autorem filmu jest... kanar! Motorniczy mu czymś podpadł i w ten sposób się na nim odgrywa. Radziłbym odpowiednim osobom to sprawdzić, bo mi ta cala sytuacja od początku czymś śmierdzi...
      • Gość: pokemontazo Nie uzyl hamulca zeby nie placic mandatu... IP: *.137.broadband2.iol.cz 22.12.10, 01:23
        "1. czemu Wzburzony Pasażer nie użył hamulca bezpieczeństwa? Przecież mogło dojśc do tragedii,"

Jak w tytule...
        Nie wiem jak inni pasazerowie - ale nigdzie niewidzialem dokladnych wytycznych co do tego w jakich sytuacjach mozna kozystac z hamulca bezpieczenstwa,
        z drugiej strony - z mojego doswiadczenia jesli byly jakiekolwiek watpliwosci,
        to zawsze konczy sie wypisaniem mandatu....
        • Gość: World Re: Nie uzyl hamulca zeby nie placic mandatu... IP: 195.117.230.* 22.12.10, 09:02
          Gość portalu: pokemontazo napisał(a):

> Jak w tytule...
          > Nie wiem jak inni pasazerowie - ale nigdzie niewidzialem dokladnych wytycznych
          > co do tego w jakich sytuacjach mozna kozystac z hamulca bezpieczenstwa,
          > z drugiej strony - z mojego doswiadczenia jesli byly jakiekolwiek watpliwosci,
          > to zawsze konczy sie wypisaniem mandatu....

Aż tak bez wstydu przyznajesz się do niewiedzy prostych rzeczy? Hamulca należy użyć w razie niebezpieczeństwa. Czy Polacy to aż tacy mało inteligentni są? :)
    • pis_to_pic Donosicelu ... 21.12.10, 14:20
      Popieram przedmówców - mogłeś użyć linki alarmowej, czasami tak się zdarza że coś się zepsuje, mogłeś użyć hamulca bezpieczeństwa ale poco ... przecież łatwiej powiedzieć nieodpowiedzialny motorniczy prawie doprowadził do tragedii...
    • 0ffka Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie ka... 21.12.10, 14:25
      Pewnie stary gruchot posypał się. Szkoda że motorniczy nie pogonił tałatajstwa i nie zjechał do zajezdni, ale może za to zabraliby mu premię? I tak niedobrze i tak źle.
      • Gość: x Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie IP: 217.33.154.* 21.12.10, 14:36
        Za to akurat nie zabraliby...
    • Gość: szczepw Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie ka... IP: *.tkk.pl 21.12.10, 16:43
      uprzejmie donoszę..Powinien stać i zablokować całą linię.A ty donosicielu powinieneś dmuchać na piechotę w śniegu i w mrozie.Powinno cię wywiać z tego tramwaju
      • dorsai68 Wtedy też wysmażyłby list na alert24 21.12.10, 18:31
        w którym napisałby, jak to bezczelny motorniczy wysadził wszystkich pasażerów z tramwaju i odjechał w siną dal.
    • Gość: Pasażer Gangsterka IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.10, 16:55
      Widzę, że w warszawskiej komuniakcji to gangsterka prowadzi. Od razu groźby karalne pod adresem osoby, która ujawniła zagrożenie życia pasażerow. Teraz jak tylko zobaczę jakieś Wasze tałatajstwa, to będę pisał na Was skargi - za brak dzwonka przed ruszaniem, za zamykanie drzwi przy wsiadającym pasażerze, za hamowanie jak w ciężarówce z ziemniakami. Tego motorniczego to powinni wywalić dyscyplinarnie.
      • Gość: ja Re: Gangsterka IP: *.devs.futuro.pl 21.12.10, 17:36
        Gość portalu: Pasażer napisał(a):

> Widzę, że w warszawskiej komuniakcji (...)

Źle widzisz. Doradzam wizytę u okulisty :)
      • dorsai68 Ujawniła, a powinna przeciwdziałać. 21.12.10, 18:35
        Gość portalu: Pasażer napisał(a):

> Widzę, że w warszawskiej komuniakcji to gangsterka prowadzi. Od razu groźby kar
        > alne pod adresem osoby, która ujawniła zagrożenie życia pasażerow.

Facet miast powiadomić motorniczego o zagrożeniu, czy to za pomocą linki alarmowej czy zwyczajnie ciągnąc za hamulec bezpieczeństwa, film sobie kręcił. To nieodpowiedzialna i karygodna postawa, która powinna być powszechnie piętnowana.
    • Gość: betonowy_trzon Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie IP: 212.180.160.* 21.12.10, 17:00
      Kapusiu!

Lepiej żeby nie pojechał?!

A potem być pluł, że się na autobus do Pierdziszewa spóźniłeś?!
    • Gość: PIŁAT Poncjusz Tramwajowy absurd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 17:55
      Nie widze winy motorniczego, o ile nie ruszyl z przystanku Metro Swietokrzyska wraz z pasazerami po tym gdy zgloszono mu usterke.
      Konsekwencje mozecie sobie wyciagac wobec biernych pasazerow, ktorzy jeden przystanek przejechali na wlasną odpowiedzialnosc!
    • Gość: kixx wicha sie sprowadzila i od razu zaczynaja sie IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 17:56
      wiejskie rzady i donosy
      prawdziwy warszawiak pamieta,jesli nawet nie z osobistych doswiadczen,to z opowiadan rodzicow ,jak sie jezdzialo tramwajami w Warszawie.
      www.swiatobrazu.pl/zdjecie/artykuly/75971/spacer-po-wystawie-60-lat-temu-w-warszawie-fotografie-pap-194748.jpg
      • Gość: egon Re: wicha sie sprowadzila i od razu zaczynaja sie IP: 157.166.216.* 21.12.10, 18:04
        dokładnie, niestety ale ze zbiorkomu korzysta ciemna wioskowa masa i nie wiedzą że taka jazda to żadne ryzyko, trzeba tylko mysleć, a nie być zjebanym kapusiem
      • Gość: dupa Re: wicha sie sprowadzila i od razu zaczynaja sie IP: 194.11.24.* 21.12.10, 18:22
        Nie masz wystarczających uprawnień aby oglądać tą stronę.
        • Gość: kixx Re: wicha sie sprowadzila i od razu zaczynaja sie IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 18:40
          www.swiatobrazu.pl/spacer_po_wystawie_60_lat_temu_w_warszawie_fotografie_pap_194748.html
          • Gość: apud Re: wicha sie sprowadzila i od razu zaczynaja sie IP: 194.11.24.* 21.12.10, 19:09
            www.swiatobrazu.pl/zdjecie/artykuly/75972/spacer-po-wystawie-60-lat-temu-w-warszawie-fotografie-pap-194748.jpg
            Dziękuję :)
    • panasonic08 Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie ka... 21.12.10, 18:45
      Pani Kotwica zTW sama sobie zaprzecza.Skoro tramwaj byl sprawny,to nie mógl jechać z otwartymi drzwiami.Skoro byl sprawny,to motorniczy nie ruszylby z przystanku bo "trzyma" blokada drzwi.Więc za co ukarać motorniczego?
      • dorsai68 Jak to, "za co"? ;-) 21.12.10, 18:50
        panasonic08 napisał:

> Pani Kotwica zTW sama sobie zaprzecza.Skoro tramwaj byl sprawny,to nie mógl jec
        > hać z otwartymi drzwiami.Skoro byl sprawny,to motorniczy nie ruszylby z przysta
        > nku bo "trzyma" blokada drzwi.Więc za co ukarać motorniczego?

Za jazdę tramwajem "sprawnym inaczej" ;-)
        Jak to mówią gdy chcesz uderzyć psa, kij zawsze się znajdzie.
        • Gość: ja Re: Jak to, "za co"? ;-) IP: *.devs.futuro.pl 21.12.10, 19:01
          dorsai68 napisał:

> Za jazdę tramwajem "sprawnym inaczej" ;-)
          > Jak to mówią gdy chcesz uderzyć psa, kij zawsze się znajdzie.

Tylko dlaczego niekompetencja osoby na wysokim szczebelku nie jest szeroko opisywana, tylko wręcz nawet pomijana. Po raz kolejny człowiek z "pracy u podstaw" zostanie ukarany, chociaż najmniej na to mógł zasłużyć...
    • Gość: Gość Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie ka... IP: 178.73.48.* 21.12.10, 19:05
      trzeba było się samemu wypchać i dostałbyś odszkodowanie... :))))))))))
    • Gość: miki I co kapucho. Przybyło ci że na kogoś doniosłeś? IP: *.cpe.marton.net.pl 21.12.10, 19:40
      Gdzie się lęgną takie karaluchy?
      • Gość: "kapuś" Re: I co kapucho. Przybyło ci że na kogoś doniosł IP: *.warszawa.mm.pl 21.12.10, 21:06
        Jak twoje dziecko wypadnie kiedyś z takiego tramwaju, to zrozumiesz, dlaczego"doniósł". Ja też zgłaszam do zmtu szereg skarg na rozmaite niebezpieczne zachowania kierowców i motorniczych - rozmowy przez komórkę w czasie jazdy, jazda bez świateł po zmierzchu (też 18 i mam nawet do tego zdjęcie) i wiele wiele innych. Jako człowiek pracujący nie mam czasu leżeć pół roku w łóżku po większej kolizji w której sobie np. złamię nogę.

BRAWO DLA "DONOSICIELA"!
        • jhbsk Re: I co kapucho. Przybyło ci że na kogoś doniosł 22.12.10, 10:27
          Właśnie, jak można człowieka zgłaszającego zagrożenie nazywać „donosicielem"?
          Ciekawe, czy ci co tak pomstują byliby tacy wyrywni gdyby wypadli przez otwarte drzwi?
          • Gość: ja Re: I co kapucho. Przybyło ci że na kogoś doniosł IP: *.devs.futuro.pl 22.12.10, 19:01
            jhbsk napisała:

> Właśnie, jak można człowieka zgłaszającego zagrożenie nazywać „donosicielem"?

Bo wypada nazywać rzeczy po imieniu. Ów donosiciel nie zrobił nic, żeby jakkolwiek zapobiec niebezpiecznej sytuacji, poza nagraniem donosu. Taką postawą oczekuje od wszystkich na około, że "coś" mają zrobić, natomiast on sam ma to w dupsku :D

> Ciekawe, czy ci co tak pomstują byliby tacy wyrywni gdyby wypadli przez otwarte
            > drzwi?

Bym wywalił przede wszystkim tego kapusia przez te otwarte drzwi, że nie potrafi nic więcej dobrego dla ludzkości zrobić :D
    • Gość: tentego oskara IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 20:14
      mu dajcie za to arcydzieło, a swoja drogą jakiż naród leniwy, nawet złapać sie rurki juz się nie chce
    • Gość: pasażer Nie promować frajerstwa IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 21:22
      Na pewno lepiej by było gdyby tramwaj nie odjechał, zablokował cały ruch i żeby wszyscy pasażerowie musieli opuścić pojazd i podążać dalej pieszo w śniegu po kolana. Ja na filmiku nie widziałem żadnego zagrożenia, poza tym jest coś takiego jak hamulec bezpieczeństwa i linka do powiadomienia motorniczego. Pozdrawiam konfidenta.
    • antypejsbuk Może i miał otwarte drzwi w jednym wagonie, ale... 21.12.10, 21:27
      Może i miał otwarte drzwi w jednym wagonie, ale przecież w drugim miał zamknięte! Więc o co tyle krzyku? Zamiast narzekać, że szklanka jest w połowie pusta, ,myślcie optymistycznie i cieszcie się, że jest w połowie pełna.

Niech żyje zbiorkom i jego promocja :)
    • Gość: wyspana.pl Przestańcie z tymi karami IP: *.wroclaw.vectranet.pl 21.12.10, 21:50
      Nie ma dnia, żeby ktoś nie domagał się dla kogoś kary. Albo takie sprawiedliwe społeczeństwo, albo takie mściwe. W końcu wszyscy będą żyli w panicznym strachu, bo ktoś może " zażądać głów" i z tego strachu będzie robił jeszcze gorsze rzeczy, niż kurs z otwartymi drzwiami. Panu należy się, owszem, upomnienie. Myślę, że więcej tego nie zrobi.
      • kamel_65 Re: Przestańcie z tymi karami 21.12.10, 23:39
        Powiedziałbym, że to drugie.
        Nasze społeczeństwo jest takie bezmyślne, zawistne i mściwe, że czasem człowiekowi ciarki przechodzą.
        Zastanawia mnie skąd się to bierze? Taki mają/mieli model wychowania?
    • waqq Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie ka... 21.12.10, 23:20
      Nie dajmy się zwariować! Niebezpieczne to mogło być tylko wtedy, gdyby jakieś małe dziecko jechało bez opieki w tym tramwaju. 40 lat temu jeździły jeszcze tramwaje z drzwiami zamykanymi ręcznie i nikt sie tym nie przejmował, a często na stopniach jeździli ludzie, którzy nie mogli wepchnąć się do środka. A my z kolegami jeździliśmy czasem na tylnych zderzakach. No, ruch na ulicach był zdecydowanie mniejszy...
    • Gość: KB Ajaaajaawaaaaaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 00:01
      Na Sybir faszyste;-) No właśnie, kilkadziesiąt lat temu tramwaje nie miały drzwi i jakoś ludzie nie wyginęli...
      Ps. kilka lat temu też jechałem tramwajem z otwartmi drzwiami i co?
      • Gość: Ojciec 2 Paulin Re: Ajaaajaawaaaaaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 00:30
        Jak to co? Na kolanach do Częstochowy i fragment blachy z tego tramwaju na ołtarz, jako dziękczynienie za ocalenie życia
        • typson Re: Ajaaajaawaaaaaj! 22.12.10, 01:08
          nie ma miejsca, fragment Tupolewa przecież jest ;)
    • Gość: Myślący Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie ka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 02:19
      Nie wiem czym się autor tej skargi kierowała składając ją, ale smiem podejrzewać że to jest jakiś koleś niedowartościowany i wiecznie szuka sensacji, która dzięki jego poczynaniom ocali świat od zagłady. Wpuścić takiego na 5 min. za stery tramwaju, czy autobusu, by szybko zrewidował swój pogląd i zastanowił się dwa razy czy pisać skargę. Ponad to jak taki porządny i zachowujący wszelkie zasady, to w każdym tramwaju ma guzik/linkę do poinformowania motorniczego, czemu go nie użył? bo poczuł wiatr we włosach i spodobała mu się jazda z otwartymi drzwiami.
    • Gość: baburiba Za karę przez 7 dni będzie jeździł IP: 80.51.132.* 22.12.10, 02:58
      z zamkniętymi
    • Gość: lego Upierniczyć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 06:41
      Podoba mi się!
      Upierdzielić KAŻDY autobus i KAŻDY tramwaj i KAŻDY pociąg i KAŻDĄ taxxówkę i KAŻDEGO pieszego i KAŻDY skład metra i KAŻDY rower i KAŻDE wszystko inne
      w którym coś jest nie tak
      Czyli KAŻDY, KAŻDĄ, KAŻDE!
      Nawet walec drogowy na asfalt nie wyjedzie, nawet piaskarka, radiowóz!

A ten synek, który to nagrał - miał odblaski na napiętkach?
    • Gość: diagnosta Re: Tramwaj jechał z otwartymi drzwiami - będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 09:31
      Szanowna Pani Kotwico, ma Pani bajzel w swoich tramwajach. Pojazd (autobus również) przy otwartych drzwiach nie ma prawa ruszyć. Wniosek taki, że nie działał prawidlowo hamulec przystankowy, a za to są odpowiedzialne slużby techniczne, ale najłatwiej ukarać furmana, to w waszym stylu.
    • trurl100 Powinien zablokować całą linię i czekać 22.12.10, 09:51
      Wtedy by było w porządku, a autor donosu napisałby inny pt - z powodu motornicznego ( nie chciał ruszyć choć mógł) tramwaj zablokował ćwierci Warszawy powrót z pracy. Ukarać !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka