Dodaj do ulubionych

Afrykańczyk z polskiego filmu odnaleziony po la...

IP: *.xdsl.centertel.pl 01.01.11, 09:05
Murzyn to murzyn i wszystko w temacie.Poszukajcie potoml\ków Simona Mola i pokazcie ich matki.
Obserwuj wątek
    • Gość: ag Re: Afrykańczyk z polskiego filmu odnaleziony po IP: 85.159.201.* 01.01.11, 09:39
      twoj komentarz jasno pokazuje, ze Polak to Polak i wszystko w temacie,
    • Gość: Roamn ZBOWiD a kombatanci II WŚ IP: *.warszawa.mm.pl 01.01.11, 13:14
      Przynależnośc do ZBOWiDu ułatwiała kombatantom otrzymanie różnego rodzaju przywilejów jak lepsza opieka lekarska i sanatoria, dodatek do emerytury, ulgowe bilety kolejowe, dodatkową powierzchnię mieszkalną, samochody dla inwalidów więc do tej organizacji należała zdecydowana większość kombatantów w tym i AK-owców. Tych przywilejów przybyło szczególnie po 1971roku w czasach Gierka.
    • Gość: Pinokio Re: Afrykańczyk z polskiego filmu odnaleziony po IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.11, 17:03
      Gdybyś był/a trochę bardziej rozgarnięty/a, to bez większego wysiłku umysłowego - jeśli takowy "posiadasz" (oczywiście umysł), to zauważył/a byś fakt (powszechnie znany), że tzw "biali" na świecie są zdecydowaną mniejszością oraz, że z biologicznego punktu widzenia są to mutanty czyli anomalne odchylenie od reguły. "Kolorowi" są zdecydowaną większością wśród ludności świata. A dlaczego tak jest - to się "wysil" i poczytaj (byle ze zrozumieniem). Używanie polskiego określenia: "murzyn" tj umurzony, umurusany czyli brudny - jest w pewnym stopniu obrazliwe. Dla tzw białego porównywalne było by określenie rudy, ryży lub piegowaty. Co prawda te określenia były by bliższe prawdy niż murzyn (jako umurusany czyli brudny), to jednak mało kto obraża się za nazwanie: ryży, rudy lub piegus. Na koniec - wśród Polaków przewagę mają bruneci o śniadej cerze czyli z pochodzenia i krzyżówek od ras południowych, a mniej blondynów (nie farbowanych) pochodzących od nordyckich albinosów. I jeszcze jedno: każde dziecko czarnoskórych - r o d z i się b i a ł e. Dopiero pózniej ciemnieje.
      • cowgirl_ride Re: Afrykańczyk z polskiego filmu odnaleziony po 02.01.11, 15:47
        @Pinokio...
        "Afrykańczyk Bambo w Afryce mieszka, czarną ma skórę nasz koleżka...".
        Tak byś wolał? Poprawnośc polityczna rzuca się, niektórym, na mózgi...
    • Gość: werka87 Re: Czarny z polskiego filmu odnaleziony! IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.11, 19:57
      Europejczyk mowi sie na mieszkanca Europy, niekoniecznie białego. Izraelczyk to mieszkaniec Izraela, także Arab, a Żyd moze mieszkac i miec paszport kazdego kraju.
      • Gość: zalogowany 'ż' a 'Ż' IP: *.ztpnet.pl 01.01.11, 21:39
        Dodać warto do tej wzniosłej i wielce wartościowej wymiany myśli, że muzułmanin, żyd czy chrześcijanin - to wyznania, a Żyd - to mieszkaniec mniej więcej dzisiejszego Izraela.
    • Gość: Zyzio Re: Afrykańczyk z polskiego filmu odnaleziony po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 20:23
      Dziadek z IP: *.xdsl.centertel.pl, to dziadek z IP: *.xdsl.centertel.pl i wszystko w temacie.

--
      Połóż koło idioty gumkę myszkę, to zacznie do niej gadać.
      • Gość: dyzma czarny to czarny IP: 199.48.147.* 01.01.11, 20:40
        i tyle w temacie
    • agnes.wawa Afrykańczyk z polskiego filmu odnaleziony po la... 01.01.11, 23:38
      Fajna historia. Oglądałam ten film dziesiątki tysięcy razy i sama zastanawiałam się kim naprawdę był Jumbo i co się z nim stało po ukończeniu filmu. Szkoda, że nie ma aktualnego zdjęcia Pana Mokpokpo:).
    • takisobiejac Ja odnalazłem G. Nsangatę!!! 02.01.11, 08:40
      Super sprawa, jak dla mnie oby jak najwięcej takich "odnalezień".
      Mnie udało się o "odszukać" Gilberta Nsangatę.
      Gilbert urodził się w Kongu Francuskim (dziś Republika Konga) w 1950r. W połowie lat 70-tych rozpoczął studia na łódzkiej Filmówce (skończył je w 1979r.). Nakręcił 3 etiudy "Przed sezonem", "Najlepszy klient" (opieka artystyczna: Wojciech Jerzy Has) oraz "Tamta Margeritta" (film dyplomowy). W 1976r. Nsangata zagrał trzecioplanową rólę w filmie Andrzeja Barańskiego "W domu" (ze świetnym Zygmuntem Zintelem w roli głównej).
      Obecnie Gilbert Ndunga-Nsangata mieszka w Hiszpanii. Jest cenionym (lokalnie) reżyserem filmowym.
      www.facebook.com/profile.php?id=100000544251520#!/profile.php?id=1248906309
      Pozdrawiam
      djamaladdin.blog.pl
    • Gość: kuba Re: Afrykańczyk z polskiego filmu odnaleziony po IP: *.111.146.2.static.crowley.pl 02.01.11, 11:54
      słuchaj, parę lat temu biały typ ukradł mi portfel. nie ufam im od tej pory, strasznie złodzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka