nueng
05.01.11, 11:59
W związku z nie usuniętymi usterkami w odebranym przeze mnie lokalu i brakiem działań ze strony SM Wola pomimo licznych pism w tej sprawie, postanowiłam poszukać pomocy gdzie indziej. Zadzwoniłam do Rzecznika Konsumenta i dowiedziałam się, że można złożyć do UOKiK skargę na SM Wola. Rzecznik Konsumenta zbada sprawę i jesli uzna, że składający skargę ma rację to może mu pomóc. Ja chyba skorzystam z tej metody bo ze Spółdzielnią to już chyba nie ma co korespondować skoro nawet nie usuwają usterek wpisanych w protokół odbiorowy a już nie wspomnę o tych, które są zgłoszone w późniejszym terminie ;(. Jeśli ktoś z Was ma podobne problemy to proponuję skontaktować się z Rzecznikiem Konsumenta dla Warszawy i on wyjaśni:jak, gdzie i jakie papiery zożyć. Kontakt 22 338 72 87. Jeśli będzie nas dużo to można jakieś zbiorowe pismo wystosować, ale to taki luźny pomysł z mojej strony.
Do tych co jeszcze nie odebrali mieszkań: wpisujcie do protokołu odbiorowego nawet najdrobniejszą usterkę bo później pomimo zapewnień ze strony Cekomu nikt Wam tych usterek nie usunie. Jak są w protokole to istnieje szansa, że będą usunięte. Nawet jeśli przekazujący (przedstawiciel Cekomu) lokal twierdzi, że to wszystko miesci sie w Polskiej Normie to zażądajcie okazania podstawy prawnej, gdzie jest to zapisane. Tak jest moja rada.
Pozdrawiam i powodzenia.