Dodaj do ulubionych

Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta

11.02.11, 09:06
Szkoda, ze nie mogą dostać dożywocia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 09:13
      Szkoda, że nie można ich po prostu zutylizować!
      • Gość: trzeźwe spojrzenie śmiesznie niski wyrok IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.11, 16:08
        przywrócić karę śmierci
        • Gość: x na śmierć z nimi IP: 89.174.254.* 11.02.11, 23:02
          popieram, na organy ich sa mlodzi wiec pewnei maja zdrowe organy a ze sprzedanych organow stypednia dla Tych dizewczynek, ptrzeciwz z nich nic juz dobrego nie wyrosnie, posiedza pare lat w wiezeniu za co mu zaplacimy bo pewnie ich rodziny to tez patologia zyjaca na nasz koszt i wyjda i dalej ebda zyc na nasz koszt. Pzreciez chora - martwa tkanke usuwa sie z organizmu a nie pielegnuje? I jakim prawem sa aplelacji od takich wyrokow jesli nie, ma jakies supoerwaznego dowodu nowego dowodu to wogole nie powinno byc apleacji.
          • Gość: Kuuki buahaha co za frajerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 11:54
            najlepsze lata swojego życia zamiast na balangach, bzykaniu panienek i wakacjach pod palmami spędzą w zagrzybionej celi z jakimiś mośkami, a jedyną przyjemnością w ich życiu będzie marszczenie freda:)
            to zdecydowanie gorsze od kary śmierci!! co za kretyni...
            • Gość: x Re: buahaha co za frajerzy IP: 89.174.254.* 13.02.11, 19:53
              hej ale dla mnie to zadadna satysfakcja ze beda sie meczyc, nie lubie pzremocy i znecacania sie a tym bardzioje placic za to zwlasza ze w sama tylko sobote pracowalem 14 godzin i pewnie to co wypracowalem nawet nie starczy na utrzymanie tych gnoi. Wyrwac chwasty, pocwiartowac na organy i po sprawie. Kilka wartosciwych ludzi wroci do zdrowia, a my zaoszczedzimy 2000 zl koszt utrzymania wizenia na miesiac x 12 miesiecy x 15 lat / 21 lat czyli co najmniiej 360 000 tysiecy za jedego i 600 000 za drugiego. Nie pamietam jak sie liczy wartosc pieniadza w czasie wiec pewnie nawet wiecej zaoszczedzimy. Bedzie pewnosc ze juz nigdy nie wyjda, bo jak wyjda to na 95% popelnia jakies przestepstwo moze kogos pobija zabija i to sa kolejne ludzkie dramaty i ogrome straty dla gospodraki dla nas i musimy o to sie martwic. Wiec lepiej raz a porzadnie sie pozbyc pasożytów, zaoszczedzimy jako spoleczestwo ponad 1 000 000 zl. Organy wstawic na gielde, poroponmuje ustawe ze organy bandziorow moga byc w obrocie handlowym (bo to jednak etycznie watpliwe i pewnie dzis jest nielegalne) a z tej ekstra za oragny plus z pieniedzy zaoszczedzonych na kosztach utrzymywania bandziorow ufundowac stypednium dla maloletnich corek ofiary by mialy zapatrzenie finansowe jak kazde dziecko, kazda corka majaca porzadnego ojca jakim pewnie byl ten policjant.
    • Gość: jaa Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta IP: *.171.123.243.static.crowley.pl 11.02.11, 09:51

Ludzie tych to trzeba leczyć a nie karać
      • tom_aszek Zdrowi lekarza nie potrzebują 11.02.11, 10:20
        Gość portalu: jaa napisał(a):

> Ludzie tych to trzeba leczyć a nie karać

Leczyć trzeba chorych. A ci wiedzieli co robią i maja ponieść za to karę.
        2 x 25 i już. A za dobre sprawowanie dać im cukier do herbaty a nie przepustki.
        • Gość: ;x Re: Zdrowi lekarza nie potrzebują IP: *.lokis.net.pl 11.02.11, 15:43
          za dobre sprawowanie? powinni gnić tam pełne 25/15 lat, co do minuty, a nie dobre sprawowanie.
      • Gość: jan Re: Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 16:00
        takich ludzi należy izolować albo eliminować....przyznasz mi racje kiedy spotkasz takiego na swojej drodze. Czego Ci nie życzę
        • Gość: M Re: Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta IP: 80.54.33.* 11.02.11, 16:06
          www.karasmierci.info.pl/
          • pelikan1969 Re: Gość portalu: M 11.02.11, 17:38
            Przyjacielu powiedz czy raczej napisz co to jest te UPR ? Czy to te bystrzaki które w wyborach do parlamentu mają poparcie w pobliżu ZERA? Czy ich lider startował w wyborach prezydenckich a jeśli tak to jakie tam miał poparcie ? Czy przypadkiem nie nalężą oni do tych BYSTRZAKÓW którzy na niczym sie nie znają wiec są za karą śmierci bo czymś z tego grona politykierów trzeba sie wyróżnić?
    • wicur Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta 11.02.11, 10:07
      Im wyzszy wyrok tym lepiej dla spoleczenstwa
    • Gość: Andrzej Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta IP: *.jmdi.pl 11.02.11, 10:19
      Zabić gnojków, ale tak, żeby widzieli i czuli że zdychają!!!
      • bolek_i_jego_worek Re: Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta 11.02.11, 11:50
        Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Zabić gnojków, ale tak, żeby widzieli i czuli że zdychają!!!

Pisząc w ten sposób można odnieść wrażenie, że też byłbyś w stanie zabić człowieka.
        • Gość: (gość portalu) Domyślam się, że Andrzej to żarliwy katolik IP: *.home.aster.pl 11.02.11, 12:11
          • pamejudd Sadzisz? 11.02.11, 12:47
            Jestem przekonany ze sprawcy bestialstw podczas np. rewolucji bolszewickiej, tez byli zarliwymi katolikami.

Serdeczne zyczenia powrotu do zdrowia!
            • Gość: lm Re: Sadzisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 13:01
              No to jesteś jednak nieukiem :) Katolicy w Rosji? A Prawosławie gdzie? We Francji?
              • pamejudd Re: Sadzisz? 11.02.11, 13:12
                Przepraszam. Zapomnialem dodac tagu <irony> przed poprzednim postem...

Wybacz: zalozylem ze ironia byla dosc wyrazna. Widocznie przecenilem niektorych forumowiczow.
                • Gość: lm Re: Sadzisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 13:50
                  Przeceniłeś raczej siebie w oczach forumowiczów... Po twoich tekstach o "ludzkich szmatach", mam Cię za buraka. A zdolność do ironii (a zwłaszcza autoironii) z buractwem zazwyczaj nie idzie w parze :)
                  • pamejudd Nie, nie: mylisz sie. 11.02.11, 15:51
                    To wlasnie zaburzenia w rozumieniu (nie formulowaniu) ironii, z reguly ida w parze z niskim statusem intelektualnym. "Po twoich tekstach" w obronie ewidentnych frajerow, jak i potepieniu aktu zareagowania w obronie prawa i porzadku (tak, myszko: ten smietnik to nie tylko smietnik), nie spodziewalem sie zreszta wiele wiecej.
    • Gość: tip top Wyrok w procesie zabójców policjanta. Trwają mo... IP: 178.73.48.* 11.02.11, 11:19
      a ja uważam, że oczywiście min. 25 lat więzienia. ale nie siedzenia w cieplutkiej celi, korzystania z siłowni i innych dobrodziejstw. Powinno być 25 lat ciężkiej pracy na rzecz społeczeństwa. DOŚĆ UTRZYMYWANIA KRYMINALISTÓW. Są inne grupy bardziej potrzebujące np. domy dziecka.
      • Gość: jood Re: Wyrok w procesie zabójców policjanta. Trwają IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.11, 13:42
        ale nie siedzenia w cieplutki
        > ej celi, korzystania z siłowni i innych dobrodziejstw

Naoglądałeś się amerykańskich filmów. Dostań się u nas do pierdla (w miarę łatwo), to zobaczysz, jakie tam mają dobrodziejstwa.
      • Gość: zb1k Re: Wyrok w procesie zabójców policjanta. Trwają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.11, 15:54
        Gość portalu: tip top napisał(a):
        > a ja uważam, że oczywiście min. 25 lat więzienia. ale nie siedzenia w cieplutki
        > ej celi, korzystania z siłowni i innych dobrodziejstw. Powinno być 25 lat ciężk
        > iej pracy na rzecz społeczeństwa. DOŚĆ UTRZYMYWANIA KRYMINALISTÓW. Są inne grup
        > y bardziej potrzebujące np. domy dziecka.

no widzisz i tu sie mylisz, w wiezieniu praca to nagroda
        tam bija sie o to zeby pracowac
        i mam pytanie, do jakiej pracy chcialbys ich wyslac??
        dokladniej chodzi mi o to kogo chcialbys pozbawic pracy zeby dac ja kryminalistom
    • nessuno Wyrok w procesie zabójców policjanta. Trwają mo... 11.02.11, 11:20
      A ja się zastanawiam,dlaczego w takich przypadkach zawsze jest publikowane zdjęcie z twarzą ofiary a gęba mordercy jest częściowo zasłonięta.Tak jest i w tym przypadku,widzimy twarz p.Struja a pysk bandziora zasłonięty.
      Te śmiecie należałoby zutylizować dla dobra społeczeństwa i jako przestrogę dla innych przygłupów.
    • Gość: Marta Wyrok w procesie zabójców policjanta. Trwają mo... IP: *.spray.net.pl 11.02.11, 11:24
      Kto rodzi takie potwory?? Gdzie byli rodzice przez ten czas, szkola?? Nie wierze,że taki element był niezauważalny do tej pory. Ehhh dożywocie powinno być bez możliwości przedterminowego zwolnienia.
      • ruta71 Re: Wyrok w procesie zabójców policjanta. Trwają 11.02.11, 12:28
        koniecznie pokazać twarze rodziców...i ujawnić ich dane osobowe,żeby na przyszłość,każdy rodzic wiedział-wychowanie dziecka to nie tylko dać mu dobra materialne...
        i przy okazji żaden z takich rodziców nigdy nie powie(miejmy nadzieję) co mnie to odchodzi-synek już pełnoletni,sam odpowiada za siebie...
        a i owszem...tylko społeczeństwo chce wiedzieć-kim są rodzice takich sk...nów.
        • bolek_i_jego_worek Re: Wyrok w procesie zabójców policjanta. Trwają 11.02.11, 13:01
          ruta71 napisał:

> koniecznie pokazać twarze rodziców...i ujawnić ich dane osobowe,żeby na przyszł
          > ość,każdy rodzic wiedział-wychowanie dziecka to nie tylko dać mu dobra material
          > ne...
          > i przy okazji żaden z takich rodziców nigdy nie powie(miejmy nadzieję) co mnie
          > to odchodzi-synek już pełnoletni,sam odpowiada za siebie...
          > a i owszem...tylko społeczeństwo chce wiedzieć-kim są rodzice takich sk...nów.

To w czym problem żebyś się dowiedział kim są ich rodzice? Ta sprawa była tak obszernie relacjonowana, że nawet dziennikarze weszli na klatkę domu, w którym mieszkał jeden z tych dzieciaków. Poszukaj trochę a zobaczysz jaki to dom na jakiej ulicy. Pojedź tam i będziesz wiedzieć.
        • Gość: x Re: Wyrok w procesie zabójców policjanta. Trwają IP: 89.174.254.* 11.02.11, 23:08
          No wlasnie jest wyrok to powinni pokazac ich ryje i nazwiska zeby wiedziec jakie rodziny wydaly takie gowno na swiat.
      • tom_aszek Rodzice, szkoła - w tym przypadku to mało ważne 11.02.11, 13:53
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Gdzie byli rodzice przez ten czas, szkola?? Nie wierze,
        > że taki element był niezauważalny do tej pory.

Pytania o rodziców i szkołę można zadawać w przypadku uczniów podstawówki i ich zachowań. Ale gimnazjaliści i starsi powinni już mieć swój rozum, więc IMHO nie ma co zwalać winy "zaniechania wychowania" na innych.
      • da-do Re: Wyrok w procesie zabójców policjanta. Trwają 11.02.11, 15:45
        Zgadzam się z Martą.Żadnych przepustek,przedterminowych zwolnień.DOZYWOCIE.Młody/nie tak bardzo/ wiek ich nie usprawiedliwia.Straceni dla społeczeństwa a wręcz zagrożenie wtórne jeśli by ich wypuszczono.
    • pamejudd Ech, szkoda ze czape zniesli. 11.02.11, 11:35
      Jestem pewien ze znalazloby sie sporo ochotnikow to zaiwazania stryczka tym dwom ludzkim szmatom.
      • bolek_i_jego_worek Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. 11.02.11, 12:02
        pamejudd napisał:

> Jestem pewien ze znalazloby sie sporo ochotnikow to zaiwazania stryczka tym dwo
        > m ludzkim szmatom.

Tak masz rację. Takich samych socjopatów jak Ci dwaj nie brakuje w społeczeństwie
        • pamejudd Hmmm... 11.02.11, 12:44
          ...pelna zgoda. Tylko w przyszlosci zwroc uwage na to, ze w "ci dwaj", "ci" nie jest zaimkiem osobowym, wiec nie pisze sie go duza litera :)
          • 2mimoza Re: Hmmm... 11.02.11, 15:57
            pamejudd napisał:

> ...pelna zgoda. Tylko w przyszlosci zwroc uwage na to, ze w "ci dwaj", "ci" nie
            > jest zaimkiem osobowym, wiec nie pisze sie go duza litera :)

Boże, ci nieszczęśni nauczyciele, za grosz empatii, potrafią tylko pouczać, krytykować, dowalać zupełnie jak belfer Donald czy Kaziu, rodzinny londyński zaprzaniec.
            Nic dziwnego, że to najbardziej nielubiany establishment ze słomą w butach.
      • Gość: lm Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 12:21
        > Jestem pewien ze znalazloby sie sporo ochotnikow to zaiwazania stryczka tym dwo
        > m ludzkim szmatom.

Tylko tak myślę, o żądnej krwi tłuszczy, której jesteś dumnym przedstawicielem :)
        • pamejudd Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. 11.02.11, 12:46
          Sadze ze zle ukierunkowujesz swoj humanizm, jesli domagajacych sie kary dla mordercow traktujesz gorzej niz samych mordercow.

Przykro mi, ale to juz twoj problem i sam bedziesz musial sie z nim zmierzyc...
          • Gość: lm Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 12:57
            O morderstwie mowy być nie może :) Co najwyżej o zabójstwie w zamiarze ewentualnym i to tylko w odniesienieu do jednego z dresów, zamieszanych w tę sprawę. Jak na razie nie doszliśmy jeszcze do mojego humanizmu. Wciąż jesteśmy w sferze mojej znajomości prawa.

Mój humanizm podpowiada mi, że jeśłi ktoś rzuca się na nastolatka w dresie z powodu pyskówki i kosza na śmieci to nie jest zbyt mądry ani "bohaterski".
            • Gość: irek Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. IP: *.toya.net.pl 11.02.11, 13:51
              Jasne, nie powinien się na niego rzucać. Powinien sobie pojechac do domu, a podjarane dresy pobiegłyby nieniepokojone sklepać jakiegoś frajera za to, że ma nieodpowiednią twarz. Być może także nożem, bo przecież jak już się ma nóż przy sobie, to grzech go nie wykorzystać. Jeśli chłoptaś rzuca koszem na śmieci w tramwaj, bo się zdenerwował, to pewnie zabije, jeśli zdenerwuje się bardziej... Ups, przecież on już zabił. No ale przecież to tylko dlatego, że jakiś nieodpowiedzialny facet się na niego rzucił i zestresował chłopaczka. A on na pewno jest taki wartościowy i zdolny, tak nam go wszystkim szkoda. Tak będzie nam przykro, gdy się powiesi w celi. Już mi się łezka w oku kręci.
              • Gość: lm Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 14:10
                Dobra, dobra. Nie gdybajmy tutaj, tylko rozważmy fakty. Po pierwsze, morderstwa z premedytacja nie było, więc 25 lat nawet główny sprawca nie dostanie. Po drugie, pomagier nie powinen być sądzony za zabójstwo, bo nie wiemy do końca jaka była jego rola. Nie zdziwie się jeśli sąd zmieni mu kwalifikację czynu na np. udział w bójce w której zginął człowiek i odeśle do domu z zawiasami.

Poza tym weźmy pod uwagę, ze Struj najpierw wdał się z gó...arzami w pyskówkę i trochę im nawrzucał. Przeszkadzało mu, że jakiś nastolatek przeklinał na przystanku - straszne po prostu! To, że pijany chłopaczek rzucił koszem w tramwaj, to właśnie efekt tej pyskówki. Jednym słowem Struj sam wywołał agresję u podpitego gó...arza, a następnie usiłował go obezwładnić. Nie udało mu się, bo źle się do tego zabrał. Jakoś nie było doniesień prasowych, o tym, że Struj w całym zdarzeniu występował w roli policjanta. Mógł spokojnie wyjąć tzw. "szmatę" (legitymację), bo "blachy" przy sobie pewnie nie nosił na urlopie i już pewnie tym czynem zneutralizowałby awanturę. Wolał postąpić jak Rambo i niestety okazało się , że się przeliczył.
                • annajustyna Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. 11.02.11, 15:42
                  Struj okazal legitymacje - nie znasz wszytskich faktow, a sie madrzysz.
                • Gość: ;x Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. IP: *.lokis.net.pl 11.02.11, 15:51
                  Weź za przerposzeniem, ale nie pie... Jeżeli jeden przytrzymał policjanta a drugi go dźgał jak poduszkę na igły, to jak można mówić o braku premedytacji? Chcieli go nastraszyć, czy jak? Patrz, dziabne cie dwa centymetry obok tetnicy? Ogarnij się, przez takie pizdeczki, które bronią każdego najgoszego sku...syna ci drudzy czują się bezkarni.
                  Zabije taki człowieka i co? Przyjdzie jakas ciota z Helsinek albo innego 'Bronmy sprawcow a nie ofiary' i zacznie twierdzic, ze to przez warunki dorastania, ciezkie zabawki i brak perspektyw zabił, wiec wyrok to 5 lat góra, z mozliwoscia zwolnienia po dwoch i cotygodniowymi przepustkami na 48 godzin.
                  Przekilnanie w miejscu publicznym to wykroczenie karalne, własnie objechales policjanta za to że MU KURWA ZALEŻAŁO, nawet po służbie. Pierdol się, jesteś totalnym zerem, jeżeli uważasz, że ten człowiek sam na siebie to sprowadził. Własnie przez takie nie stawianie się gó...arzeria czuje, że moze wszystko.
                • Gość: qqruq Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. IP: *.171.106.42.static.crowley.pl 11.02.11, 15:54
                  "Nie gdybajmy tutaj, tylko rozważmy fakty. Po pierwsze, morderstwa
                  > z premedytacja nie było, więc 25 lat nawet główny sprawca nie dostanie" - no i wszystko wskazuje na to, że jednak dostanie.
                • Gość: mo-ma Re: Ech, szkoda ze czape zniesli !!! IP: 173.233.217.* 11.02.11, 16:17
                  "To, że pijany chłopaczek rzucił koszem w tramwaj, to właśnie efekt tej pyskówki."

Popatrz, popatrz... trzeba jeszcze tego malego smiecia pochwalic, ze - przykladowo - nie rzucil tym koszem np. w jakas kobiete, lub dziecko!
                  • pamejudd Ciii... uwazaj... 11.02.11, 16:26
                    ...bo chlopaczek - znajac potege jego rozumku - jeszcze gotow chwycic dlugopis i napisac do zabojcow list z podziekowaniem, ze wybrali jednak tramwaj.
                • Gość: irek Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. IP: *.toya.net.pl 11.02.11, 20:07
                  A z głową wszystko w porządku? Czyli policjant sam sobie winien - było nie drażnić gó...arza w dresach? Nie, synku. To gó...arz w dresach powinien powstrzymac się przed rzucaniem koszem w tramwaj i przed zabójstwem.
            • d1ler Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. 11.02.11, 15:50
              Mam dla Ciebie propozycję: zanim klikniesz "wyślij", przeczytaj co piszesz.

"Mój humanizm podpowiada mi, że jeśli ktoś rzuca się na nastolatka w dresie z powodu pyskówki i kosza na śmieci to nie jest zbyt mądry ani "bohaterski".

Właśnie dlatego takie gnojki czują się bezkarne - bo nikt nie reaguje. Stałem kiedyś na przystanku i dwóch cwaniaczków chciało skroić chłopaczka z komórki. Stało tam ze 20 osób (część z nich to zdrowi, młodzi faceci). Myślisz, że ktoś oprócz mnie zareagował? Po co, lepiej zacząć uczyć się na pamięć rozkładu jazdy albo zawiązywać ZASZNUROWANY but (autentycznie!). Dopiero, jak kolesie uciekli, to wszyscy zaczęli dyskutować, jak to teraz niebezpiecznie i że dobrze zrobiłem. Idę o zakład, że gdybym trafił na większych chojraków i mnie sklepali, nikt by palcem nie kiwnął.
              Najpierw myśl, co piszesz, a nie najpierw pisz, co myślisz.
              • pamejudd E tam, zostaw chlopaczka... 11.02.11, 16:00
                Przeciez po jego postach widac, ze ktos musial chlopczyne ciezko skrzywdzic. W dodatku sponiewierany jest nieco na umysle, wiec teraz bedzie klepal, co mu rece na klawiature przeniosa.

W kazdym razie: lm przyjal spelnianie w tym watku roli wiejskiego glupka, wiec proponuje pochylic glowy ze wspolczuciem, zamiast probowac przeprowadzac terapie online.
              • Gość: irek Re: Ech, szkoda ze czape zniesli. IP: *.toya.net.pl 11.02.11, 20:11
                To prawda, ludzie ślepną i głuchną, gdy pojawia się zagrożenie. Rzygać się chce na widok tego stada baranów, którym nawet do łba nie przyjdzie, że jeśliby choć połowa z nich dała do zrozumienia takim gnojom, że ich widzi i że zamierza ich pogonić, sami by uciekli. No cóż, psychologia społeczna. Trzeba się z tym pogodzić i nagradzać tych nielicznych, którzy mają odwagę i kręgosłup moralny.
    • three-gun-max Idiotyczny pomysł z oskarżycielem posiłkowym 11.02.11, 11:40
      Jakie ma zadanie ten oskarżyciel posiłkowy, czyli zwykle rodzina ofiary? Powiedzieć, że dobry chłopak był i mało pił? Jakieś własne śledztwo przeprowadzali? Wypowiadać się powinien tylko prokurator i obrońca.
      • pamejudd Baju - baju. 11.02.11, 11:42
        W innym watku pewnie mlaskalbys na nieudolnosc prokuratury, ktora umorzylaby sledztwo w sprawie X.

Oskarzyciel posilkowy sluzy wlasnie po to, zeby wspomagac oskarzyciela publicznego (czyt. patrzec mu na rece).
        • Gość: lb Re: Baju - baju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 12:23
          W tym wypadku służy temu, zeby rozchisteryzowna baba z płaczem w oczach mogła domagac się kary za swojego męża "dzielnego policjata". Oby tylko sąd nie dał się nabrac na te triki.
      • Gość: Wawiak Doczytaj najpierw, potem wklejaj idiotyczne posty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.11, 15:45
        three-gun-max napisał:

> Jakie ma zadanie ten oskarżyciel posiłkowy, czyli zwykle rodzina ofiary? Powied
        > zieć, że dobry chłopak był i mało pił? Jakieś własne śledztwo przeprowadzali? W
        > ypowiadać się powinien tylko prokurator i obrońca.

To czemu ty zabierasz glos, TROLU ?
    • Gość: ionen Co z nich będzie za 25 lat? IP: *.whb.pl 11.02.11, 12:22
      Tera mają 17 lat. Jak wyjdą z pierdla będą mieli 52 lata. Pytanie co będą robili jak wyjdą bez wykształcenia, doświadczenia zawodowego itp. Odpowiedź jest prosta. W pierdlu wyuczą się fachu przez 25 lat a po wyjściu będą wykwalifikowanymi przestępcami - złodziejami itp.

Dla tych panów tylko dożywocie jest sprawiedliwą karą. Nie nadają się oni do resocjalizacji, a jak wyjdą z pierdla po 25 latach będę zagrożeniem dla społeczeństwa.
      • gospodarz_domu_gras Re: Co z nich będzie za 25 lat? 11.02.11, 12:28
        17+25=52?
        Coś z matematyką u ciebie nie teges.
        Chyba u Rostowskiego w ministerstwie pracujesz.
      • three-gun-max Re: Co z nich będzie za 25 lat? 11.02.11, 12:57
        Po pierwsze to włącz sobie kalkulator jeśli takie dodawanie przekracza twoje możliwości.

Po drugie w więzieniu nie będą się uczyli żadnego fachu. To są zwykłe lamusy w bluzach z kapturem i napisem HWDP. Będą co najwyżej robili jakocw...e. Po wyjściu wpadną przy pierwszej próbie ukradzenia staruszce torebki i od razu wrócą skąd wyszli.
        • Gość: lm Re: Co z nich będzie za 25 lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 13:00
          Po pierwsze CHWDP a nie HWDP.

Po drugie, niestety długoletnie więzienie możę jednak wychować ich na naprawdę groźnych bandziorów. Weź pod uwagę, że jako zabójcy psa, pójda do grypsujących i tam przejdą odpowiedne szkolenie.
          • pamejudd Re: Co z nich będzie za 25 lat? 11.02.11, 13:22
            > Po drugie, niestety długoletnie więzienie możę jednak wychować ich na naprawdę
            > groźnych bandziorów.

Jeszcze jedna przeslanka dla zasadnosci kary smierci. Parafrazujac Britney Spears: dzieki niej przestepcy dostaja nauczke na przyszlosc.

A serio (bo twoja niewrazliwosc na ironie juz sprawdzilismy): kara dlugoletniego wiezienia ma przede wszystkim pelnic funkcje izolacyjna. Resocjalizacja przestepcow to cel drugorzedny.

> Weź pod uwagę, że jako zabójcy psa, pójda do grypsujących
            > i tam przejdą odpowiedne szkolenie.

Trening zwieracza masz na mysli?
            • 1zorro-bis I tak maja sukinsyny szczescie..... 11.02.11, 13:38
              w USA za zabojstwo policjanta skonczyli by na elektrycznym krzesle....
              • norbertrabarbar Re: I tak maja sukinsyny szczescie..... 11.02.11, 16:13
                No nie w USA tylko w kilku stanach USA, a to spora różnica. I jak pokazują statystyki w tych stanach są najwyższe wskaźniki morderstw. Mało tego - przez karę śmierci ginie tam na służbie bardzo dużo policjantów bo zagrożony karą śmierci uciekający bandyta strzela już bez zastanowienia.
            • Gość: lm Re: Co z nich będzie za 25 lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 13:46
              > Jeszcze jedna przeslanka dla zasadnosci kary smierci. Parafrazujac Britney Spea
              > rs: dzieki niej przestepcy dostaja nauczke na przyszlosc.

Odwołanie się akurat do tego do autorytetu, pokazuje jak należy traktować twoje brednie.

> A serio (bo twoja niewrazliwosc na ironie juz sprawdzilismy): kara dlugoletnieg
              > o wiezienia ma przede wszystkim pelnic funkcje izolacyjna. Resocjalizacja przes
              > tepcow to cel drugorzedny.

Ciekawe rzeczy opowiadasz. Z tego co pamiętam kryminologia zna trochę więcej celów kary, ale może nie będę obnażał do końca braków w twojej edukacji. Z takim podejściem nadajesz sie maks na amerykanina, z ich wieśniackim systemem sprawiedliwości biblijnej (bo systemem prawa nie można tego nazwać), bo do Europy jeszcze ci długich lat brakuje. Dobrze, że nigdy nie będziesz sędzią w tym kraju.

> > Weź pod uwagę, że jako zabójcy psa, pójda do grypsujących
              > > i tam przejdą odpowiedne szkolenie.
              >
              > Trening zwieracza masz na mysli?

Hehehe :) Rozmarzyłeś się widzę :) Mówiłeś coś o projekcji, tak?
              • pamejudd Re: Co z nich będzie za 25 lat? 11.02.11, 15:55
                > Odwołanie się akurat do tego do autorytetu, pokazuje jak należy traktować twoje
                > brednie.

Znowu mi to robisz... A ja tak w ciebie wierzylem...

> Ciekawe rzeczy opowiadasz. Z tego co pamiętam kryminologia zna trochę więcej ce
                > lów kary, ale może nie będę obnażał do końca braków w twojej edukacji.

I znowu...

Przepraszam, ale z okazji swojej nadmiernej empatii nie moge juz z toba rozmawiac, bo mi serce peknie.
          • Gość: prażanin Re: Co z nich będzie za 25 lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 16:46
            Gość portalu: lm napisał(a):

> Po pierwsze CHWDP a nie HWDP.

No właśnie!

CHcę Wstąpić Do Policji
            albo
            Chowaj Windows Do Piwnicy
        • tom_aszek Re: Co z nich będzie za 25 lat? 11.02.11, 13:49
          three-gun-max napisał:

> w więzieniu nie będą się uczyli żadnego fachu. To są zwykłe lamusy w
          > bluzach z kapturem i napisem HWDP. Będą co najwyżej robili jako cw...e.

Obawiam się (poważnie) że niektórzy w tym więzieniu mogą potraktować ich jako bohaterów (zabili policjanta znaczy "swoje chłopaki").

A co do nauki zawodu, to zapędzić ich na 25 lat do tłuczenia kamieni; po wyjściu znajdą robotę, już jako wykwalifikowani, przy budowie autostrad (bo chyba przez te 25 lat nie zbudujemy wszystkich planowanych...)
          • pamejudd Re: Co z nich będzie za 25 lat? 11.02.11, 15:56
            > Obawiam się (poważnie) że niektórzy w tym więzieniu mogą potraktować ich jako b
            > ohaterów (zabili policjanta znaczy "swoje chłopaki").

Tak prawdopodobnie bedzie. Z tym, ze przez tych 25 lat cw*luchy i tak poczuja dolegliwosc wiezienia.
      • Gość: xxx Re: Co z nich będzie za 25 lat? IP: *.acn.waw.pl 11.02.11, 16:52
        No cóż przez 25 lat społeczeństwo będzie miało z nimi spokój. Choć wątpię że aż przez 25 lat bo wyjdą pewnie wcześniej i dlatego żałuje że nie ma już czapy bo problem z tymi dwoma kryminalistami zostałby rozwiązany tanio, skutecznie i na zawsze - dożywocie tego nie zapewnia bo trzeba darmozjada utrzymywać i jeszcze istnieje ryzyko że to nie będzie jednak dożywocie tylko krócej. A tak za 10-15 lat zatłuką kogoś innego. Miejmy nadzieje że jakiegoś idiotę jak np. ten podpisujący się lb czy HWDP.
    • uprzejmy_mis Re: Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta 11.02.11, 12:43
      Szkoda, że nie mogą dostać kary śmierci.
      • Gość: tomasz777 Re: Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.11, 16:02
        szkoda ze tak chetnie jestes w stanie wydawac wyrok smierci na innego czlowieka jak oni...
        • uprzejmy_mis Re: Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta 11.02.11, 16:15
          Nie wydaje wyroku, stwierdzam ubolewanie, że nasze prawo nie przewiduje kary adekwatnej dla morderców.
    • Gość: irek Re: Dzisiaj wyrok w procesie zabójców policjanta IP: *.toya.net.pl 11.02.11, 13:44
      "Sąd powinien rozważyć zmianę kwalifikacji prawnej czynu. Mateusz N. powinien być sądzony nie za zabójstwo, ale za udział w bójce ze skutkiem śmiertelnym - zasugerował sądowi Jerzmanowski."

No tak, bo jak się dźga unieruchomionego człowieka nożem to przecież nic innego tylko bójka szczeniacka. Jeszcze trochę i okaże się, że gó...arz działał w samoobronie, bo przecież policjant się na niego rzucił. Rozumiem, że adwokat musi zrobić wszystko, żeby pomóc klientowi, bo z tego ciągnie kasę, ale czy musi przy okazji robić debila z siebie i z publiki?
    • Gość: Alex Proces zabójców policjanta: wyrok o godz. 15 [W... IP: *.polimex-mostostal.pl 11.02.11, 14:01
      Powinni dostać najwyższy wyrok i ktoś powinien im pomóc w samobojstwie. Takie śmieci nie powinny wrócić do społeczeństwa.
    • Gość: erty Proces zabójców policjanta: sąd ogłosił wyrok [... IP: *.u.itsa.pl 11.02.11, 15:31
      w ciupie im pogratulują, że zabili "psa"...
      • Gość: chlop Re: Proces zabójców policjanta: sąd ogłosił wyrok IP: *.xdsl.centertel.pl 11.02.11, 16:01
        No tak, gdyby to byli synalkowie tzw.zacnych ludzi to ynteligentny sąd zmieniłby zabojstwo na pobicie ze skutkiem śmiertelnymno bo: mlody wiek,pierwszy raz , on niechciał zabić ma dobrą opinię, pomaga sąsiadom, po 3 latach wyszliby na wolność.Mamy nowoczesne kształcenie jurystow kara to nie zemsta, a dama do towarzystwa to nie prostytutka?Prawa naturalne to prawa boskie, śmierć i eliminowanie innych jednostek jest wpisane w życie.Domagam się kary śmierci za zabojstwo, bo liczy się skutek a nie intencje zabojcy.
    • Gość: pikaczu Słaby wyrok! Porażka! Do piachu z nimi powinno się IP: *.onninen.pl 11.02.11, 15:39
      ich wygnać na roboty przymusowe na żecz kraju i polaków. Do końca życia powinni zaiwaniać w kamieniołomach.
    • naprawdetrzezwy Nawet w takiej relacji musicie kłamać? ;>>> 11.02.11, 15:44
      "Dwaj 17-latkowie w biały dzień dokonali zabójstwa niewinnego człowieka(...) 42-letni funkcjonariusz zwrócił uwagę dwóm 18-latkom"

Zabolałoby was, gdybyście sprawdzali to, co publikujecie?
    • Gość: >>> 25 lat i co potem??? IP: *.128.11.218.static.crowley.pl 11.02.11, 15:44
      Nawet jeśli nie będzie amnestii, wyjdzie z więzienia w wieku 42 lat i będzie zresocjalizowany? Nie, wielokrotnie zgwałcony, wielokrotnie gwałcący, bez żadnych ludzkich uczuć wyjdzie na wolność przez 25 kolejnych lat będzie stanowił zagrożenie.
      • the_foe Re: 25 lat i co potem??? 11.02.11, 15:49
        gwalcony nie bedzie, bo zabojcy policjantow stoja na najwyzszym stopniu wieziennej hierarchii.
        • Gość: po Re: 25 lat i co potem??? IP: 193.32.30.* 11.02.11, 16:20
          to ze zabili policjana pod cela nie wazne jak nie maja charakteru.
          Obciagac bedą i dupy dawac beda, bo mlodzi sa i ladni. Chyba ze charakterne chlopaki sa, to sie wyratuja....
    • pamejudd YEAH! 25!!! 11.02.11, 15:45
      Pieknie!
    • seba10041990 25 i 15 lat więzienia dla zabójców policjanta [... 11.02.11, 15:45
      Powinni ich niezwłocznie powiesić albo poucinać łby toporem , hołota , jeszcze będe gnojów utrzymywał z moich podatków , zrobić z nich KARME DLA PSÓW
      • norbertrabarbar Re: 25 i 15 lat więzienia dla zabójców policjanta 11.02.11, 15:56
        Powiedzmy sobie szczerze - z twoich zarobków to ty się sam nie utrzymasz nie mówiąc już o utrzymywaniu kogokolwiek z twoich podatków...
      • Gość: Warszawianka Re: 25 i 15 lat więzienia dla zabójców policjanta IP: 83.14.189.* 11.02.11, 16:26
        A co Ci zawiniły psy, że chcesz je otruć takim ścierwem?
    • dalacin4 szczęście w nieszczęściu, 11.02.11, 15:46
      że facet, który zwrócił im uwagę i został zasztyletowany był policjantem, bo gdyby okazał się zwykłym obywatelem, to media nie zajęłyby się sprawą i nożowników sąd skazałby na najwyżej 8 i 2 lata
    • Gość: wilamek 25 i 15 lat więzienia dla zabójców policjanta [... IP: 194.42.116.* 11.02.11, 15:46
      Może mi ktoś powiedzieć co trzeba w Polsce zrobić żeby dostać dożywocie? zabicie nożem człowieka w Łodzi 25 lat, zabicie Policjanta 25 lat...
    • Gość: MZ 25 i 15 lat więzienia dla zabójców policjanta [... IP: *.iFiber.telenet-ops.be 11.02.11, 15:46
      To razem 40 lat "sanatorium". Ciepłe jedzonko, telewizja, siłownia i za wszystko zapłacę ja i inni podatnicy...
    • Gość: X 25 i 15 lat więzienia dla zabójców policjanta [... IP: *.ip.netia.com.pl 11.02.11, 15:47
      DLACZEGO NIE DOSTALI DOŻYWOCIA ??
    • laure-sainclair BINGO!!!!!!!!!!! 11.02.11, 15:49
      szkoda WIELKA OGROMNA, że tamten drugi CHUJ dostał TYLKO 15 ale to i tak w zupełności WYSTARCZY aby mu z dupy zrobili "jesień średniowiecza" :-) :-) :-)

zapraszam pana @abra_ch...abra do dyskusji bo się wczoraj ostro produkował....
      • dalacin4 Re: BINGO!!!!!!!!!!! 11.02.11, 16:48
        laure-sainclair napisał:

> szkoda WIELKA OGROMNA, że tamten drugi CHUJ dostał TYLKO 15 ale to i tak w zupe
        > łności WYSTARCZY aby mu z dupy zrobili "jesień średniowiecza" :-) :-) :-)
        >
        > zapraszam pana @abra_ch...abra do dyskusji bo się wczoraj ostro produkował....

jak myślisz, że w więzieniu ktoś zrobicw...a z zabójcy gliniarza to się grubo mylisz
      • pan_abrahadabra Będzie apelacja. 11.02.11, 18:34
        Wyrok jest nieprawomocny.
        Będzie apelacja.
        ]:)

Mam nadzieję, że sąd drugiej instancji zważy miedzy innymi, że Pani Prokurator wskazywała na doskonale widoczny i charakterystyczny metalowy element legitymacji policyjnej tzw. blachę.
        Legitymacja policyjna nie ma żadnych elementów metalowych.

Przykro mi ale jest wiele przesłanek, że to ś.p. Pan Struj wszczął bójkę.

Chętnie poznałbym uzasadnienie wyroku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka