Dodaj do ulubionych

Ochota - proszę o info

15.04.06, 23:32
Mam na myśli głównie okolice ul. Dickensa, po lewej stronie Grójeckiej jadąc
od Centrum. Mam możliwość kupić tam fajne miejszkanie, tylko nie znam tej
okolicy a wydaje się dość obskurna..... Ale blisko do przystanku tramwajowego
na Grójeckiej i jednocześnie cicho. Co sądzicie?????
Obserwuj wątek
    • weronika.kowalik Re: Ochota - proszę o info 16.04.06, 15:08
      kromka napisała:

> Mam na myśli głównie okolice ul. Dickensa, po lewej stronie Grójeckiej jadąc
      > od Centrum. Mam możliwość kupić tam fajne miejszkanie, tylko nie znam tej
      > okolicy a wydaje się dość obskurna..... Ale blisko do przystanku tramwajowego
      > na Grójeckiej i jednocześnie cicho. Co sądzicie?????
      >
      > hej,nie wiem gdzie dokladnie masz wypatrzone to mieszkanie,ja mieszkam w okolicy ks. trojdena czyli ochota od strony żwirki i wigury, calkiem blisko - ok jednego przystanku na piechote do dickensa, polecam okolicę, tu u mnie jest cicho i spokojnie, rejon starszych ludzi, ale coraz wieciej mlodych tu zamieszkuje, od żwirki i wigury super park i dalej pole mokotowskie, pozdr
      >
      • Gość: kromka Re: Ochota - proszę o info IP: *.chello.pl 16.04.06, 15:42
        Mieszkanie jest na Dickensa, blisko Grójeckiej, w dość starym bloku. Okna ma na
        wschód, więc jest dość ciemne, nie ma balkonu no i nie ma gdzie jedździć na
        rowerze..... Z resztą - chyba bałabym się, widziałam tam trochę strasznych
        dresiarzy....
        • weronika.kowalik Re: Ochota - proszę o info 16.04.06, 17:55
          No to polecam Rakowiec, niemal tuż obok, od Dickensa do Pawińskiego są dwa kroki, a za Pawińskiego zaczyna się Rakowiec... dresiarzy tu nie uświadczysz, to naprawde mila okolica, no i jest teren do jeżdzenia na rowerze - tak jak pislam poprzednio: park i dalej pole mokotowskie po drugiej stronie żwirki i wigury, pozdr
        • mii.krogulska Re: Ochota - proszę o info 17.04.06, 13:24
          Witam,
          na rowerze akurat jest gdzie jeździć. Masz do wyboru: Szczęsliwice, a z drugiej
          strony cały pas wzdłuż Żwirek aż do Pól Mokotowskich. Dresiarze są wszędzie, ale
          jak kupisz mieszkanie, to będą to Twoi sąsiedzcy dresiarze, co zmienia postać
          rzeczy.Ty jesteś uprzejma, oni są uprzejmi, nikt nie chce pod własnym domem
          kłopotów. Z Dickensa masz blisko do Blue City i Carrefoura (darmowy autobus), a
          więc z zakupami spokój. Do tramwaju masz rzut beretem, co Ci rozwiązuje sprawę
          dojazdu do Centrum. Ja mieszkam na Rakowcu, a więc po drugiej stronie
          Grójeckiej, biegam w nocy do Krakowiaka po piwo lub papierosy, włóczę się na
          spacerki i jestem z tej okolicy bardzo zadowolona!

Kup mapę Warszawy, rozejrzyj się sama po okolicy i będziesz wiedziała, czy to
          okolica dla Ciebie.

Pozdrawiam, Mii
          • Gość: kromka Re: Ochota - proszę o info IP: *.chello.pl 17.04.06, 15:32
            Blok jest po tej stronie Grójeckiej, gdzie zaczyna się Rakowiec więc do Blue
            City trochę daleko a bezpłatny autobus tam chyba nie dojeżdża.....
            Na jakiej ulicy mieszkasz?
            • Gość: ol Re: Ochota - proszę o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:31
              autobus jedzie dickens wiec spokojnie sie nim zabierzesz, a okolica jest bardzo
              przyjemna.
              • pawelek.mar Re: Ochota - proszę o info 19.04.06, 12:39
                Cały Rakowiec jest najlepszym, jak dl anie, miejscem do życia w Warszawie.
                Dickensa i okolice znam doskonale, bo mieszkam tam od siedmiu lat. Informacje o
                dresiarzach to bzdura, bo może ich trochę jest, ale zdecydowanie mniej niż w
                innych dzielnicach. Przez tyle lat ani nie widzialem, ani nie słyszałem o
                jakiejś poważnej awanturze w tej okolicy.
                Rakowiec jest najbardziej zielony w WEarszawie, wszędzie parki (duże, takie jak
                Szczęścilicki lub Pola Mokotowskie) jak i mniejsze (choćby Malickiego). Bardzo
                dobre miejsca dla rodziny z dzieckiem, świetne przedszkola i dobre szkoły
                podstawowe.
                Okolica raczej zamieszkana przez osoby starsze.
                Wszędzie blisko, wszędzie bardo dobry dojazd (może tylko kin brakuje - nie
                licząc Ochoty to Cinema w Galerii M.). bardzo blisko do Reduty i Blue City.
                Jeżeli ktoś nie ma samochodu to może dojechać bezpłatnym autobusem, który
                szczególnie dla mieszkańców Pawińskiego czy Dockensa podstawiany jest pod nos.
                Na Szczęśliwicach jest najlepszy tor rolkowy w mieście (Pole Mokotowskie i pl.
                Piłsudskiego nie umywa się).
                Bloki przy Dickensa sa z lat 60-tych, administrator GGK Ochota trochę je
                zaniedbał, chociaż po woli po woli zaczyna remontować te budynki. Dobrym
                przykłądem jest ten przy Siemieńskiego.
                • kromka Re: Ochota - proszę o info 19.04.06, 22:52
                  Ten blok, w którym miałabym mieszkać należy do wspólnoty, jest stary i odrapany
                  (w kuchni są takie śmieszne małe głębokie okienka) i stoi bardzo blisko dużego
                  pomarańczowego apartamentowca na Majewskiego.... Dla kontrastu chyba.. :(((
                  • pawelek.mar Re: Ochota - proszę o info 20.04.06, 11:25
                    kromka napisała:

> Ten blok, w którym miałabym mieszkać należy do wspólnoty, jest stary i
                    odrapany
                    >
                    > (w kuchni są takie śmieszne małe głębokie okienka) i stoi bardzo blisko
                    dużego
                    > pomarańczowego apartamentowca na Majewskiego.... Dla kontrastu chyba.. :(((
                    >
                    w takim razie kiepsko działa wspólnota, jeżeli masz obiekcje to nie kupuj
                    mieszkania w tym bloku. Nie męcz się ze śmiesznymi okienkami :-)
                    Moje zdanie jest takie: okolica jest super, blok (ten konkretny) raczej taki
                    sobie. Nie kupiłbym mieszkania, z którego nie byłbym zadowolony, tym bardziej,
                    że ceny za metr kwadratowy w tej okolicy są raczej wysokie, więc skoro się
                    płaci to lepiej poszukać w okolicy czegoś co wzbudza mniej kontrowersji :-)

zdrowia
                  • pawelek.mar Re: Ochota - proszę o info 20.04.06, 11:27
                    kromka napisała:

> Ten blok, w którym miałabym mieszkać należy do wspólnoty, jest stary i
                    odrapany
                    >
                    > (w kuchni są takie śmieszne małe głębokie okienka) i stoi bardzo blisko
                    dużego
                    > pomarańczowego apartamentowca na Majewskiego.... Dla kontrastu chyba.. :(((
                    >
                    w pierwszym wpisie naisałaś, że masz możliwość kupna fajnego
                    mieszkanka...zaczynam nie rozumieć ;-(
                    • Gość: kromka Re: Ochota - proszę o info IP: *.chello.pl 20.04.06, 20:37
                      Bo mieszkanko samo w sobie MIAŁO wiele zatet.
                      Ale już zostało sprzedane więc nie ma problemu....
                • mii.krogulska Re: Ochota - proszę o info 21.04.06, 21:34
                  pawelek.mar napisał:
                  > Na Szczęśliwicach jest najlepszy tor rolkowy w mieście (Pole Mokotowskie i pl.
                  > Piłsudskiego nie umywa się).

Witam, ja jej tu reklamuję o centrach handlowych, a zapomniałam o rolkach, czyli
                  o najważniejszym!

Pozdrawiam, Mii
            • mii.krogulska Re: Ochota - proszę o info 17.04.06, 22:52
              Cześć,
              do Blue City masz dosłownie 15 minut powolnym spacerem. Idziesz sobie Dickensa
              do pętli autobusowej Szczęśliwice, następnie wzdłuż parku, skręcasz w prawo w
              ul. Kurhan i już jesteś. Inna możliwość to Korotyńskiego do zakrętu, wleczesz
              się przez piękny park, skręcasz w Kurhan i już jesteś w Blue City. Jak Ci mało,
              to dziurą w ziemi pod Blue City przedostajesz się do Carrefoura Reduta, robisz
              zakupy, wracasz darmowym autobusem.
              Pokręć się po okolicy, to najlepsza metoda, żeby sprawdzić czy jest OK. Są
              miejsca, w których niby jest OK, a wcale nie jest. Ja mam tak z Żoliborzem. Nic
              tam nie jest OK, choć przecież dzielnica ładna :) więc każdy na swoją dzielnicę,
              lepiej zdać sobie z tego sprawę przed podpisaniem aktu notarialnego :)

Pozdrawiam :)
              Mii
    • Gość: monika Re: Ochota - proszę o info IP: *.acn.waw.pl 18.04.06, 16:32
      Wg mnie lokalizacja super, wkoło w wiekszosci strasze osoby lub mlode rodziny z
      dziecmi. Duzo zielenie, dobra komunikacja, blisko centrum a jak pod warszawa
      czlowiek sie czuje
      • Gość: O CHOCHO Re: Ochota - proszę o info IP: *.chello.pl 19.04.06, 23:28
        w tamtym bloku masz widok na fontannę (pod skrzydłami)nie działająca i
        zdewastowana i na ten plac schodzą się pijaczki bo są 3 sklepy z alkocholem
        • pawelek.mar Re: Ochota - proszę o info 20.04.06, 11:13
          Gość portalu: O CHOCHO napisał(a):

> w tamtym bloku masz widok na fontannę (pod skrzydłami)nie działająca i
          > zdewastowana i na ten plac schodzą się pijaczki bo są 3 sklepy z alkocholem

miejscowe, poczciwe żuliki :-) Zupełnie nie groźne, nie mają nic wspólnego z
          dresiarstwem :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka