Dodaj do ulubionych

do wszystkch paniusiek z torebkami

07.03.11, 08:36
czy paniusie łaskawie dużo wcześniej mogą wyciągnąć kartę z torebeczki przed bramkami? cholera mnie bierze, jak są tylko dwie bramki a jedna z drugą blokuje bramkę szukając w torbie karty!!! (niezły śmietnik tam musicie mieć, skoro długo schodzi Wam szukanie...) a druga grupa paniusiek to są te które torbami przejeżdżają przez skan po 500 razy i nic!!! tak trudno kurcze wyciągnąć bilet?!?!?!
Obserwuj wątek
    • metron1 Re: do wszystkch paniusiek z torebkami 07.03.11, 10:04
      Kiedyś pisałem o tym samym problemie, szukanie biletu czy karty do bankomatu dopiero przy samym czytniku
      Odpowiedziano mi że pośpiech jest cechą motłochu, zobacz jakie jest podejście do problemu. Nie jest winny ten który blokuje kolejkę a ten który śmie zwrócić uwagę
      • nowymm Re: do wszystkch paniusiek z torebkami 07.03.11, 10:33
        napisałem ten post, bo chciałem jakoś odreagować kłótnię z paniusią...która mówiąc delikatnie prawie zapadła się pod ziemię...bez szczelność...następnym razem będę jeszcze bardziej chamski, bo nie mam zamiar walczyć z wiatrakami....
        • Gość: lolo Re: do wszystkch paniusiek z torebkami IP: *.tktelekom.pl 08.03.11, 11:09
          było kopnąć w doopę coby szybciej przecisnęła się przez bramkę.
    • Gość: Andrzej Re: do wszystkch paniusiek z torebkami IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 10:20
      Wreszcie ktoś to napisał. Jakie te baby są głupie, to ręce opadają. Blokują bramki śmojdy. Ale co mnie bardziej do wk.. doprowadza to ocieranie się torebkami w autobusach. Kretynki nie potrafią brać tego przed sobą. Niejedną już ostro opieprzyłem, ale to walka z wiatrakami. Głupie jest głupie i nic tego nie zmieni.
      • nowymm Re: do wszystkch paniusiek z torebkami 07.03.11, 10:36
        dokładnie, widziałem masę spotów pokazujących jak kieszonkowcy okradają takie paniusie a co widzę? dalej torebki na plerach...ech...
        • Gość: quba To jest temat nierozwiązywalny IP: *.warszawa.mm.pl 07.03.11, 10:52
          To jest nie do rozwiązania.Im nie wytłumaczysz bo to chamstwo i dyskryminacja.Nie zwracaj Pani Hrabini uwagi,bo ją obrażasz.Jej się należy zablokować bramkę i wejście,bo ona jest kobieta a kobietom się ustępuje.Równouprawnienie wg.nich polega na przywilejach i braku obowiązków.
          Poczekajcie aż zacznie padać deszcz.Co druga będzie wtedy włazić do autobusu z otwartym parasolem,bo fryzura najważniejsza.
          • tom_aszek To jest temat rozwiązywalny: równouprawnienie! 07.03.11, 11:59
            Gość portalu: quba napisał(a):

> Równouprawnienie wg.nich polega na przywilejach i braku obowiązków.

Rozwiązaniem jest równouprawnienie dla panów: Panowie, ruszajcie do sklepów po torebki! :)

Jak taką jedną z drugą zablokujecie przy bramce usiłując "skasować" kartę leżącą na dnie Waszej torebki, to na pewno zrozumie aluzję!
    • lukasz.1978 Paniusie :) 07.03.11, 10:48
      To pewnie te same paniusie, co w marketach przy kasie nie wkładają produktów do siatki tuż po zeskanowaniu ich przez kasjera, tylko czekają, aż kasjer zeskanuje całą górę towarów, po czym płacą i dopiero łaskawie ładują do siatki. To potrafi skutecznie zablokować kasę.
      • Gość: Poli Panciowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 12:27
        z tymi swoimi plecakami, torbami na laptopy są niestety nie lepsi. Słuchawki w uszach, nos w książce (żeby! bo często w Przeglądzie sportowym) i ciężarnej czy starszej osoby nie widzą...
        • Gość: aaaa Re: Panciowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 12:48
          A z jakiej racji facet ma ustępować miejsca kobiecie. To przecież dyskryminacja płciowa. Czyż nie o to walczą feministki?
          • Gość: Poli Re: Panciowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:06
            Cóż, osoby starsze, to nie tylko kobiety. Co innego oczywiście jeżeli chodzi o ciężarne - a weź sobie postój z dodatkowym obciążeniem, z bolącym kręgosłupem, ze spuchniętymi nogami itp. "atrakcjami".
            Z racji KULTURY, nic więcej.
            • Gość: szymciolo Re: Panciowie IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 21:20
              Wystarczy poprosić! ZAWSZE wtedy KILKU PANÓW ustąpi miejsca. Byłem tego świadkiem lub uczestnikiem wielokrotnie.

No tak, ale najważniejsze to czytanie w myślach!
              • Gość: Poli Re: Panciowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 10:00
                O tak, lubicie jak się was prosi.

A wystarczy tylko obserwować otoczenie i wyciągać wnioski. Do czytania w myślach niestety nie macie predyspozycji. ;)
        • nowymm Re: Panciowie 07.03.11, 14:21
          to prawda, w ZTM powinni się zastanowić nad zakupem szerszych wagonów bo sam kilka razy oberwałem z takiej torby...
          • mili28 Re: Panciowie 07.03.11, 23:10
            No tak z tym blokowaniem bramek do metra to racja. Mnie też wkurza jak ktoś przy samej bramce zaczyna szukać karty, lub biletu, zeby przejść przez bramkę. Jeżeli jadę do metra to kartę mam zawsze w kieszeni i już po zejściu z głównych schodów sięgam po nią i mam naszykowaną, żeby szybciej zejść na peron a tym samym nie blokować bramek innym.

Co do zakupów w sklepach - to wystarczy tak ułożyć prodkty, żeby je potem można było pakować od razu do torby, czyli na samo dno napoje potem inne rzeczy a na samej górze delikatne prodykty, typu jajka, ciasto itp. Ja tak robię i nie mam z tym kłopotów. A przy większych zakupach brać duży wózek i po zeskanowaniu produktów wrzucić je z powrotem do wózka i potem już na spokojnie można je pakować po swojemu.

• Gość: Poli Re: Panciowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 10:25
              Co do zakupów i pakowania, to jednak panowie są słabiej zorganizowani. A już czasem zdaje mi się, że łatwiej psa byłoby nauczyć w przypadku, kiedy to stawiają na taśmie butelki z napojami/wodą. Butelki wielokrotnie się przewracają. Jak już wyciągną wnioski, to kładą je nie wzdłuż taśmy, a w poprzek dzięki czemu toczą się w odwrotnym kierunku. ;)
              • Gość: Tomo Re: Pańcie IP: *.merinet.pl 09.03.11, 21:37
                Nie rozśmieszaj mnie. Panowie są słabiej zorganizowani?
                To opiszę Ci rożnice przy sklepowej kasie pomiędzy kobietą i facetem:
                Facet - układa zakupy na taśmie już w momencie gdy robi się na niej choćby odrobina miejsca, w momencie gdy kasjer/ka zaczyna nabijać produkty na kasę odbiera je na bieżąco i wkłada do siatek/wózka, Dzięki temu w momencie wyrecytowania przez kasjera kwoty jest w stanie sięgnąć do kieszeni po portfel, wyjąć kartę/gotówkę, zapłacić i odejść z już zapakowanym wózkiem.
                A teraz dla odmiany kobieta - podjeżdża do kasy po czym gdy tylko wyjmie 2 rzeczy z wózka przypomina sobie, że czegoś zapomniała i musi jeszcze polecieć "tu obok, do najbliższego regału". Oczywiście regal ten jest na drugim końcu sklepu, w związku z czym gdy wraca kasjerka już kończy obsługiwać poprzedniego klienta, a taśma jest pusta. Zaczyna się więc nerwowe wywalanie produktów z wózka, a kasjerka w tym czasie je skanuje i odkłada na drugą stronę. Gdy kobiecie uda się już opróżnić wózek nie zacznie po drugiej stronie kasy pakować zakupó. O nie, to byłoby zbyt proste. Stoi i patrzy na wyświetlacz. Gdy kasjer skończy "obrabiać" zakupy i podaje kwotę kobieta otwiera torbę... I przez kolejne minuty wywraca caly śmietnik szukając portmonetki. Po dłuższej chwili znajduje. Otwiera i wysypuje się z niej śmietnik (kwitki za płatności kartą sprzed roku, listy zakupów sprzed miesiąca, etc). Kobieta zbiera ten smietnik, nerwowo upycha w to samo miejsce z którego wypadł (a kolejka za nią już się gotuje) i zaczyna szukać karty. Oczywiście nie trzyma jej tam gdzie w portfelu zrobiono na nie miejsce. Nie, to byloby zbyt banalne. W tym miejscu są zdjęcia umazanych Nutellą dzieci, wąsatego mężą sprzed 20 lat, względnie ukochanego psa lub kota. Karta jest schowana głębiej, w zamykanej kieszonce. Kobiecie udaje się wydobyć kartę (kolejka za nią już bluzga). Rączo podaje ją kasjerce, chowa portmonetkę do torby i odwraca się. Kasjer nabija kwotę i mówi "PIN i zielony proszę". Ale kobieta nie słyszy, bo w galerii dzieje się coś ciekawego. Kasjer powtarza "PIN i zielony proszę". (kolejka coraz głośniej zaczyna rzucać mięsem). Kobieta jak wybudzona z letargu odwraca się i nie nerwowo wstukuje PIN. Zakupy w tym czasie nadal leżą na taśmie oczywiście. Kobieta uważnie obserwuje jak z terminala wychodzi potwierdzenie płatności i paragon. Bierze je do ręki i zaczyna czytać czy nie została oszukana. Kolejka stoi już z siekierami w ręku. Kobieta stwierdza, że wszystko jest OK. Otwiera torbę i szuka portfela. Jeszcze nie zdążył wpaść na dno, więc trwa to krótko. Chowa kartę i upycha paragon. Kolejka za nią płacze. Kobieta zakłada torbę na ramię i zaczyna chować zakupy do koszyka/siatek. Kolejki za nią już nie ma. Wszyscy przeszli do sąsiednich kas. Stoję tylko ja. Miałem pecha i byłem następny, a w związku z tym moje zakupy leżą już na taśmie :((((
                • Gość: Poli Re: Pańcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 09:58
                  Straszne masz te doświadczenia z kobietami. Ale rozumiem Cię, bo ja mam podobne z mężczyznami. ;)
                  Z uwagi na dzisiejsze nibyświęto "mężczyzn", nie będę rozwijać tematu. ;)
                  • Gość: Tomo Re: Pańcie IP: *.merinet.pl 10.03.11, 19:37
                    O, dziękuję.
                    Ja również nie pisalem 8 marca w tym wątku ze względu na "nibyświęto" kobiet...
                    :P
                    • Gość: Anty schab Ustąpienie miejsca w KM IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 09:35
                      Ja ustępuję każdej kobiecie w ciąży , co do osób starszych owszem ale pod warunkiem że babcia / dziadek ma laskę i nie ma ze sobą torby z zakupami !!! W przeciwnym razie niech sobie stoi
    • Gość: Leon Re: do wszystkch paniusiek z torebkami IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 12:28
      Mnie denerwuje jak paniusia kupuje u kierowcy bilet i zamiast mieć naszykowane pieniądze ,to zaczyna szukać w torebce portfela, a następnie drobnych.Nie obchodzi ją ,że inni mogą spóźnić się do pracy.
    • 2-bielanka Re: do wszystkch paniusiek z torebkami 08.03.11, 19:41
      to wejdź przed nią - ja nie raz tak robiłam. Nie musisz od razu wyżywać sie na kobietach i prowokować innych.
      • nowymm Re: do wszystkch paniusiek z torebkami 09.03.11, 08:42
        jak mam to zrobić, skoro całą swoją szerokością zasłania bramkę? odezwać się nie ma co bo dostanę torbą z zakupami, a nie jestem damskim boxerem...
      • Gość: szymciolo Re: do wszystkch paniusiek z torebkami IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 22:09
        Ale tu nie chodzi o wejście do autobusu, tylko opóźnianie, przez TĄ paniusię jego odjazdu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka