lukasz.1978 21.03.11, 17:20 To idiotyczne trzmać w domach takie psy. Wiadomo, kiedy im korba odbije? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AGA Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziecko IP: 72.54.39.* 21.03.11, 17:25 NO I BAAAARDZO DOBRZE!!!! WIECEJ LUDZI POWINNO MIEC TAKIE KOCHANE PIESKI JAK AMSTAFFY, PITBULLE I ROTWAILLERY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkhr Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 17:30 Aga, nie pisz " no i bardzo dobrze" bo dla tego dziecka to wcale nie jest bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: 72.54.39.* 21.03.11, 18:38 Dziecka jest mi baaaardzo szkoda, takie malenstwo nie zasluzylo na taki bol i cierpienie...chodzi mi tylko o sam fakt!!! ile takich tragedii i psich atakow ma sie wydarzyc, zeby ludzie w koncu przestali hodowac takie bydleta???? za dzieciaczka bede sie modlic, zeby jak najszybciej wyzdrowialo, a glupota dziadkow juz przyniosla skutki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 10:47 Fakt, że rasy typu amstaff są predysponowane do agresji, ale znam takie, które są bardzo łagodne i towarzyskie. Duże znaczenie ma tutaj to, że psy tych ras są często specjalnie krzyżowane i hodowane do walk albo po prostu "produkowane" przez nieodpowiedzialnych ludzi, którym zależy wyłącznie na pieniądzach a dobro psów, ich zdrowie i psychika nie mają dla nich najmniejszego znaczenia. Znam też psy - karyple, typu jamnik, czy ratlerek i inne małe kundle, które atakują zarówno psy, jak i ludzi. Tak więc nie jest to tylko kwestia rasy, ale też ułożenia psa oraz jego charakteru, temperamentu, pewności siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.play-internet.pl 19.07.13, 16:52 ''Dla twojej wiadomości to nie są bydlęta :// To zależy od wychowania psa . Mój kolega ma pitbulla i rottweilera. Te psy w życiu nikogo nie ugryzły czy chociażby szczeknęły na kogoś . Więc zastanów się co piszesz . :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec 20.07.13, 00:01 To tak jak pies z artykułu. Tak jak ludziom, psom może pewnego dnia odbić. Albo ktoś, jak ten biedny niemowlak, znajdzie się za blisko psiej miski, albo wyciągnie rękę po psią zabawkę. Za tę tragedię odpowiedzialni są dziadkowie, ale prowokują ją wszyscy ludzie, którzy mają psy z ras zabójców i ich nie szkolą. Pewnego dnia pies z serii 'on jest grzeczny, nie gryzie, tylko się tak bawi' kłapnie o parę razy paszczą za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.multimo.pl 22.03.11, 09:23 masz racje,szkoda dziecka natomiast powinno to bydle pozagryzac swoich wlasccieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Torba Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 13:42 Jest bardzo dobrze, bo to najlepszy wiek, żeby pogryzione dziecko podświadomie polubiło amstaffy, podobnie jak i indoktrynację katolicką, której efekty pozostają już u dziecka na całe życie, czyli robią z niego następnego kretyna. Dlatego właśnie wiek ma istotne znaczenie dla wpajaniu dziecku tego co potrzeba, żeby stało się później następnym idiota, obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkhr Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 17:27 Gratuluję takim rodzicom i dziadkom! Miłość do psów przede wszystkim! Ludzie trochę wyobraźni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 18:08 Powinien dziadkowi odgryźć dupę, za jego wszystkie kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Torba Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 13:44 Gość portalu: koko napisał(a): > Powinien dziadkowi odgryźć dupę, za jego wszystkie kompleksy. I na to przyjdzie czas, pomału, nie wszystko na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moryc "Mieszaniec amstaffa pies"???? IP: *.acn.waw.pl 21.03.11, 18:16 A już myślałem, że mieszaniec amstaffa kot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: "Mieszaniec amstaffa pies"???? IP: *.acn.waw.pl 21.03.11, 18:17 Poziom edytorski "gazety" powoli staje się żenujący... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszko1 Ale trzeba być tłukiem, żeby trzymać takie coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 18:35 w mieszkaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziecko IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.11, 18:52 Powinien zagryżć dziadka, bo to stary i durny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Przez psa straciłam przyjaciółkę :( IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.11, 19:15 Mam przyjaciółkę od prawie 30 lat. Rzadko przychodziła do mnie, zawsze wolała, abym to ja do niej przyjeżdżała. Nie protestowałam, choć wolałabym, aby i ona też do mnie przychodziła. Od trzech lat jej córka ma bardzo groźnego amstaffa. Przez tego psa nikt nie może wejść do domu, bo pies by każdego rozszarpał. Dlatego ja już nie odwiedzam przyjaciółki :( To jakieś chore, aby trzymać w mieszkaniu tak niebezpiecznego psa!!! Moja przyjaciółka twierdzi, że ona sama boi się amstaffa i dlatego nie zaprasza mnie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia Re: Przez psa straciłam przyjaciółkę :( IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 10:42 No to ewidentnie przyjaciółka jest głupią babą, która nie mając pojęcia o psach wzięła sobie w dodatku takiego, który wymaga naprawdę dużej wiedzy i siły charakteru, aby go dobrze ułożyć i trzymać w ryzach. Pewnie sądziła, że jako bojaźliwa osoba będzie miała obrońcę o maskotkę w jednym... Nic tylko walić głową w mur nad głupotą takich ludzi, bo to właśnie przez nich psy robią niebezpieczne zarówno dla otoczenia, jak i samych właścicieli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moja eminencja Re: Przez psa straciłam przyjaciółkę :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 13:58 Poradź swojej przyjaciółce, żeby postąpiła, jak każdy rozsądny człowiek, przylała przez łeb amstaffowi obuchem siekierki i zrobiła później z niego pieczeń. To będzie jedyny pożytek z takiego psa a Ty będziesz mogła już do przyjaciółki chodzić. Może nawet zostaniesz poczęstowana pieczoną psiną, podobno- palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka Re:Należy rozwiązać wszystkie związki kynologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 13:49 Po rozwiązaniu takich pasożytniczych organizacji, pracujące tam osoby należy skierować na przymusowe badania psychiatryczne, bo ju sam fakt pracy w takich miejscach i skupianie w swoich szeregach idiotów z psami świadczy o stanie chorobowym i ludzie ci mogą być niebezpieczni dla otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko 21.03.11, 19:40 To pozwala wrócić do dyskusji nad wprowadzeniem pozwoleń na posiadanie psów, szczególnie w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawaq Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.180.119.26.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.11, 21:02 Gratuluję, logicznego myslenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 22:10 można zwymiotowac od tych naciąganych historii z Amstaffami. Jak mieszaniec to może to był Wilczur, albo Wyżeł, albo Boxser. Co za róznica.... Nie ma takiego panstwa w Europie, aby był zakaz w miastach posiadania psa, mogą to być jakieś osiedla i rada osiedlowa wprowadza przepis. Polska to chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko 21.03.11, 22:33 W miastach jako całości nie, w budownictwie wielorodzinnym - myślę, że warto się nad tym zastanowić. Mieszkania w bloku to nie jest miejsce do trzymania psa większego od jamnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.aster.pl 22.03.11, 02:16 I ty bedziesz o tym decydowal. Brawo panie totalitarny. Rece opadaja. Wg mnie ten komentarz pozwala na powrot do debaty nad ubezwlasnowolnianiem obywateli o pogladach totalitarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.aster.pl 22.03.11, 02:34 I jeszcze zeby bylo jasne: a) wiem ze napiszesz ze to nie ty chcesz tylko debate sratate. b) chodzi mi glownie o to ze chcesz wywolac debate, czyli chcesz forsowac swoje poglady, a jakie masz poglady dobitnie okresla drugie zdanie. Same ciagoty ku ograniczaniu wolnosci drugiej osoby (bez jakichkolwiek podstaw) sa obrzydliwe. c) nie twoje mieszkanie, nie twoj pies, wiec idz sobie reguluj prawa we wlasnej ksiazce/grze komputerowej/snach i badz tam krolem a ludziom pozwol zyc i decydowac czy chca trzymac zwierze w domu czy nie. d) jak bedzie potrzeba i ludzie beda chcieli kupowac mieszkania od dewelopera w blokach wolnych od psow to w naturalnej konsekwencji deweloperzy beda tworzyc tez takie osiedla. Ale jak znam zycie taki argument do ciebie nie dotrze bo trzeba wszystkiego zakazac. Jak juz nieraz pisalem duzo jest wypadkow z widelcami i nozami wiec (stosujac twoja, ulomna skadinad, logike) nalezaloby kazdemu zakazac posiadania widelcow i nozy (tylko plastikowe) zeby sobie biedni glupi ludzie krzywdy nie zrobili. Pozatym niedawno matka zostawila dzieci z zapalniczka w samochodzie, nalezy zakazac tylko zapalniczek czy moze juz z rozpedu samochodow tez? Mam nadzieje ze dorosniesz - jak cie panstwo bedzie ruchac podatkami dzien i noc, a za te podatki nie dostaniesz nic a w szpitalu zapisza cie na Roentgena na najblizszy wolny termin za pol roku to przejrzysz na oczy i przestaniesz byc radosnym socjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko 22.03.11, 09:52 To ciekawe, że w pierwszym zdaniu piszesz jedno, a później i tak udowadniasz co innego. Na podstawie jakiejś idee fixe budujesz długi i mocno populistyczny wywód, który niczego nie dowodzi. Również Twoja koncepcja debaty dość daleko odbiega od tej, jaką ja znam. Przy okazji, prócz ludzkiej wolności są jeszcze np. prawa zwierząt albo ludzka kultura. Twój niepotrzebnie agresywny ton pokazuje, że jednak jakiś problem istnieje. I zobacz, udało mi się coś napisać bez obrażania Cię. Można? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 10:38 Debata moze przyniesc dwa rezultaty: a) wszystko zostanie tak jak jest - zly wynik dla ciebie b) zostana wprowadzone obostrzenia == ograniczenia wolnosci Wiec nie ja jestem populistyczny, bo debata to magiczne demagogiczne sloweczko uzywane wtedy gdy takim ludziom jak ty cos sie nie podoba i chca wmusic w innych swoje nielubienie czegos. Wiec skoncz misiu slodki to slodkie pierdzenie, bo jezeli ktos jest populista to Ty i twoje (przyznaje ze zgaduje) ulubione partie typu: PO, SLD, PIS itp... (obstawiam ze najbardziej lubisz po albo sld - ale ciezko powiedziec bo te partie niczym sie od siebie nie roznia pogladowo). Ludzka kultura istnieje i ma prawo ograniczac wolnosc z paragrafu? Jezus maria, jestes gorszy niz myslalem. Jak ktos chce pierdziec w swoim domu to mu nie pozwolisz? (przyklad absurdalny ale odpowiedni). Kultury moze wymagac wlasciciel od gosci/klientow a innych nie wpuszczac. Natomiast we wlasnym domu moge nawet srac na dywan codziennie. Prawa zwierzat sa naruszane kiedy zwierzetom dzieje sie krzywda. Zabierz psa (nawet duzego) od wlasciciela kawalerki to bedzie piszczal do konca zycia. 120 kilowego czlowieka mozna trzymac w mieszkaniu ale 20 kg psa juz nie? Nie sa to czasem idiotyczne poglady moj drogi misiu pysiu? Jak ktos jest dobrym opiekunem to nawet bernardyna dobrze utrzyma w mieszkaniu. A moj agresywny ton misiu pysiu postaram sie zmienic. Ale to ty jestes agresywny (nie chodzi o ton) bo chcesz mi z buciorami wchodzic w mieszkanie i debatowac czy MI w MOIM mieszkaniu wolno trzymac psa. Jezeli chcesz tak zrobic to prosze cie bardzo ale wydziel ludziom normalnym kawalek ziemi i nie wtracaj sie w jej sprawy - zobaczymy kto bedzie szczesliwszy za 10 lat. Bylo pozno w nocy wiec bylem zmeczony ale powiedzi mi obywatelu troskliwy misiaczku (uwazaj bo nie bedzie cie mozna trzymac w domu! nawet pluszowego!) gdzie udowadniam inne rzecz niz w pierwszym poscie? P.S. Podoba ci sie moj nowy ton? Taki opiekunczy i w ogole. Fajny! Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko 22.03.11, 11:52 Przy takich kategoriach wolności, debaty i kultury rozmowy rzeczywiście nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 12:40 No moja kategoria wolnosci jest idiotyczna, bo pozwala na to zeby czlowiek byl wolny i po prostu odpowiadal za swoje czyny. Twoja jest lepsza - zakazac wszystkiego co sie nie podoba wiekszosci (wazny fakt: 90% ludzi ma iq szympansa). Czyli co za tym idzie stlamsic indywidualizm w zarodku, zabić inicjatywe, ujebac w blokach. Typowy socjalistyczny dobry duszek! Wyrownac wszystkich do poziomu jednego wspolnego szamba! Ale ale! Wszystko to w imie podnioslych ideałow sprawiedliwości społecznej (tak debilnego terminu to by nawet rysiek z klanu nie wymyslil)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:52 Takie zakazy są i będą potrzebne do czasu, aż kretyn posiadający w bloku psa zrozumie, że jak pies szczeka, obsrywa chodniki i zakłóca ludziom spokój to jest to uciążliwe a ludzie mają prawo do spokoju i uciążliwości tolerować nie muszą.. Trzymaj co chcesz w swoim mieszkaniu, nawet konia, czy krowę i nikogo to nie będzie obchodzić do czasu, aż zwierze nie stanie się uciążliwe dla innych i innym nie będzie przeszkadzać. Ponieważ większość takich "miłośników" zwierząt tego podstawowego problemu nie rozumie, bo w większości są to idioci to konflikt należy rozwiązać prawnie, przez przepisy zakazujące trzymania zwierząt uciążliwych w mieszkaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 13:17 1. Szczekac moze od 06:00 do 22:00 Mieszkasz w mieście - get used to it! To nie jest radosna chata wuja toma tylko miasto i jest glosno. Po tych godzinach pies powinien byc cicho - inaczej mandat za zaklocanie ciszy nocnej - jak w przypadku biby zbyt dlugiej. 2. Obsrywa Sprzatanie po psie to jeden z podstawowych obowiazkow, sa od tego mandaty - nie rozumiem problemu. 3. Prawo ma karac ludzi popelniajacych wykroczenia, a nie zakazywac czegos co potencjalnie prowadzi do wykroczenia. Bo w takim razie nalezaloby wprowadzic abstynencje bo ludzie po pijaku jezdza. Zrozumcie to ze ludzie sa rozni jak cholera i nie da sie przypodobac wszystkim. Tworzenie systemu prawnego opartego na zakazach wszystkiego (co poniekad wynika ze sprawiedliwosci spolecznej) jest rownie bezcelowe co tworzenie systemu gospodarczego centralnie sterowanego. Tak jak na normalnym rynku nie nagradza sie wszystkich po rowno tylko tych co wypracowali lepiej i wiecej, tak w prawie nie wolno karac wszystkich po rowno tylko tych co popelnili wykroczenie (ale karac surowo a nie tak jak teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:33 No popatrz, akurat tu się z Tobą zgadzam i to we wszystkich punktach... Jednak masz przebłyski inteligencji :) Jak ktoś chce mieć ciszę i spokój to proponuję się na syberię wyprowadzić (tylko uwaga na niedźwiedzie polarne!) a nie w mieście/bloku mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 13:58 Jakiz z pana ciemnego aniola musi byc zatem intelektualista skoro my, podludzie, przejawiamy inteligencje tylko sie z jego wielce szanowna ekscelencja zgadzajac! Klaniam sie nisko, bozy pomazancu, swiatlo nad swiatlosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:09 Znaj łaskę Pana błazeński gladiatorze :)))))) PS. nie kłaniaj się tak nisko, bo mi buty zaplujesz :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:13 Gość portalu: Stanczyk napisał(a): > Wg mnie ten komentarz pozwala na powrot do debaty nad ubezwlasnowolnianiem obyw > ateli o pogladach totalitarnych. Jesteś typowym przedstawicielem patologicznej grupy ludzi posiadających psy, dla których inny człowiek i jego prawa do spokoju i bezpieczeństwa się nie liczą, czyli bezmózgim idiotą i dlatego nawet nie dziwi co napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 09:26 Co za bzdura. Nie Ty będziesz decydował co wolno a co nie - na szczęście! Tak BTW: poczytaj sobie co napisała kobieta ze związku kynologicznego: to naturalne zachowanie psa (obrona "swojego") niezależnie od rasy, więc przestań sypać bzdurami pt: amstaf/pitbull/inny to albo tamto... Tak samo zaatakować może pekińczyk, a uwierz mi że potrafi narobić wcale nie mniejszych ran i być równie zajadliwy.... Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko 22.03.11, 09:54 O niczym nie chcę decydować, uważam, że powinno się przeprowadzić o tym dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 10:53 Jamnik może być równie agresywny, jak amstaff, tylko taki niewyględny jest, ale dla kilkumiesięcznego dzieciaczka nie ma różnicy, bo i tak się nie obroni. Zastanów się więc, zanim napiszesz kolejną taką głupotę... Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko 22.03.11, 21:03 Jamnika użyłem jako symbolu niedużego psa. Chodzi mi o wszystkie psy, które do życia i prawidłowego rozwoju potrzebują wolnej przestrzeni i ruchu. Tu chodzi też o dobro zwierząt. Miasto nie jest miejscem dla dużych psów, z bardzo różnych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.11, 10:45 No i znowu nie masz racji, bo potrzeba ruchu nie zależy od wielkości psa, ale jego temperamentu, uwarunkowań rasy i zdrowia. Takie psy, jak np. mastif angielski, mogą ważyć nawet 100 kg, są bardzo masywne i groźnie wyglądające, acz spokojne, ale właśnie w związku z ich masą nie są one bardzo ruchliwe i nie potrzebują tyle ruchu, co na przykład niewielkich rozmiarów biggle, które są psami gończymi (zresztą jamniki też są rasą wyhodowaną do polowań na zwierzęta żyjące w norach). Jak widać, generalizowanie i przypisywanie wszystkich najgorszych cech psom większym od jamnika, jest bez sensu, podobnie jak tworzenie głupich zakazów, które by dyskryminowały psy duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.orgmasz.pl 23.03.11, 11:31 Nie tlumacz mu tego! On wie lepiej i chce debaty! Teraz! Jesli on nie ma racji to ma racje! Taka wolnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko 23.03.11, 21:26 Od tego są specjaliści, żeby ustalić, które psy ruchu potrzebują, a które nie. Te większe są jednak bardziej uciążliwe dla otoczenia. Ponieważ, jak rozumiem, co do podstawowego wniosku: że miasto nie jest miejscem dla psów potrzebujących dużej ilości biegania nie masz uwag? Twoje wątpliwości dotyczą w sumie szczegółu mojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Mieszaniec amstaffa ciężko pogryzł dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:07 Gość portalu: xxx napisał(a): .... Nie ma takiego > panstwa w Europie, aby był zakaz w miastach posiadania psa, Ale w żadnym Państwie Europy nie ma tylu idiotów co w Polsce, dlatego taki zakaz jest bezwzględnie potrzebny i musi być wprowadzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą zarz... IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 21:18 Dzień w dzień przemieszczam sie po parku Morskie Oko w godzinach rannych. Wówczas do szkoły podstawowej na ul. Grottgera ida dzieci... i.... obserwuje, jak niektórzy właściciele psów traktują park jako wybieg dla swoich psów, które oczywiście "nie gryzą i są przyjaźnie nastawione do dzieci".... Czekam na pogryzienie, bo Straży Miejskiej czy Policji w tamtym miejscu i o tej porze ni uświadczysz. Trzeba tragedii, by komuś otworzyły sie oczy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 21:45 Dobrze chociaż, że właściciele nadal są przy tych psach. Ja mieszkam na osiedlu domów jednorodzinnych i ludzie tu mają dużo psów i oczywiście te psy muszą czasem wyjść na spacer. Szkoda tylko że właściciele nie wychodzą razem z nimi. Czasem, aż strach z domu wyjść, bo ja się boje psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 22:36 Za wszystko co zrobił pies, jest odpowiedzialny jego właściciel. Może nie dokładnie tak, ale było to stwierdzone w pewnej bardzo fajnej książce o psie. Szkoda dzieciaka, ale czy będzie to pamiętało? Mi w wieku 3 lat oparzono wrzątkiem obie nogi, i szczerze mówiąc nie pamiętam żadnego bólu, operacji, opatrunków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryku Re: Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 14:07 Nie pamiętasz, bo rzuciło Ci się to na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczynny Re: Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 14:03 Wyrzucaj kawałki kiełbasy ze środkiem przeczyszczającym. Jak psy zaczną zasrywać mieszkania właścicielom to rozum im szybko wróci z dołu do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 14:00 To zadzwoń na straż miejską, jak jej wtedy, kiedy potrzeba nie ma. Żal ci impulsu?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą zarz... IP: *.home.aster.pl 21.03.11, 23:27 "Na razie traktujemy to jako nieszczęśliwy wypadek - mówi oficer policji. - To zupełnie normalna, przeciętna rodzina." Normalna rodzina nie trzyma takiego mieszańca w mieszkaniu w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 14:11 Po takim stwierdzeniu należy spytać, czy ten "oficer policji" jest tak samo normalny, jak ta rodzina?. Jeżeli tak, to ja czuję się zagrożony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania981 Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą zarz... IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 23:42 Kilka tygodni temu pies zagryzł 5 letniego chlopca. Wlascicielowi postawiono zarzuty. Dzisiaj znowu pogryzione dziecko... Kiedy ludzie sie naucza ze pies to zwierze!!?? Kilka dni temu wracalam z dziecmi od lekarza. Pod blokiem na Warszawskiej Woli, zza krzaków wyskoczył młody wilczur, który skoczył na moją 4 letnią córeczkę. Złapałam córkę i popsikałam psu w oczy gazem pieprzowym. Właściciel psa, który pokazał sie po chwili, napadł na mnie, że krzywdę jego pieskowi zrobiłam. Zadzwoniłam po policje. Wychodze z założenia ze z debilami sie nie dyskutuje (w myśl zasady-sprowadza do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem). Policjanci pana pouczyli i spisali. Skoro na szczęście na strachu sie skończyło, to postanowiłam nie wnosić sprawy. Nie ma co wierzyć, że zakochani w swoich czworonogach ludziska (bo są ludzie i ludziska) zrozumieją, że pies potrafi zrobić krzywdę, zwłaszcza dziecku. Sugeruję zakup gazu pieprzowego(co zostało mi kiedyś poradzono przez policję) i każdorazowo zgłaszać przypadki bezmyślnego zachowania, typu, ze właściciele puszczają samopas psy, które rzucają sie na ludzi. NIE BĄDŹCIE BIERNI! My też mamy prawo bez strachu o siebie i swoje dzieci, wychodzić na dwór i do parku. Dość psiego terroryzmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro z Bemowa Takich kretynów w blokowiskach jest multum IP: *.spray.net.pl 22.03.11, 07:11 Debile kupujący amstafy i inne bestie. Żeby szpanować na podwórku przed innymi kretynami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą zarz... IP: 195.245.213.* 22.03.11, 08:31 Właściciele takich psów powinni płacić specjalne dodatkowe ubezpieczenia od ew. pogryzień osób postronnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Jeden z nielicznych rozsądnych postów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 09:34 Popieram taki pomysł, jednak obawiam się że to mogłoby spotęgować skalę wypadków - w razie W właściciel powiedziałby: mam ubezpieczenie i nic mnie nie obchodzi... Dodatkowo chciałbym nadmienić, że są rasy i mieszanki dużo groźniejsze niż osławione amstaffy i pitbulle. Może to głupio zabrzmi, ale mały, cherlawy pekińczyk jest nie mniej groźny - ma zęby jak szpilki, jest zawzięty i uparty, może wyrządzić nie mniejszą krzywdę niż w/w rasy. Oczywiście są rasy bardziej i mniej podatne na agresje, jednak w dużej mierze zachowanie psa zależy od jego wychowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 10:45 Miszcz! Slyszalem ze stado rattlerkow zdziesiatkowalo populacje indian - to nie byli swiezo przybyli amerykanie! Ach te zeby jak szpileczki! A jakie malutki ostre jak igielki pazurki! I te ogonki jak malutkie baciki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 11:00 Ale Ty bystry jesteś... Jak woda w klozecie.... Dla takiego dzieciaczka nie ma różnicy czy to pitbull, jamnik czy ratlerek - i tak sam się nie obroni. Poza tym chyba nie miałeś nigdy do czynienia z pekińczykiem pisząc takie bzdety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 12:31 Faktycznie, rola matki to wystawianie dziecka do walki psów jako czarnego konia! Koparki to tez nie jest bezpieczna rzecz dla dziecka, dlatego mamy pilnuja dzieci jak jest koparka w okolicy. Tak samo jest z psami. Rodzice sa odpowiedzialni a nie pies. Pozatym masz rację, mam to szczęście że nigdy nie obcowałem z żadnym z 5 najbardziej krwiożerczym zwierząt: tygrysem syberyjskim, rekinem ludojadem, niedźwiedziem czarnym, pekińczykiem ani troskliwym misiem. Więc faktycznie nie mam doświadczenia ;) Pozdrawiam sfrustrowana mamę albo zniewieściałego chłopca (nie wiem jaka płeć twa ciemny (co fakt to fakt) aniele). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:00 Czy ty naprawdę jesteś błaznem czy tylko udajesz? Jeśli chcesz się tytuować nazwiskiem bardzo inteligentnego człowieka to najpierw dorośnij! Gdzie widzisz, żeby ktokolwiek wystawiał dziecko do walki psów??? Idąc z dzieckiem na spacer mam zewsząd uważać na psy (które nota bene mają obowiązek być na smyczach)??? Człowieku, wiesz wogóle o czym piszesz? Porównanie do koparki pasuje to jak tobie twój nick... Troskliwym misiem mówisz? Czyżbyś był wielbicielem pedobear'a? :)))) Pozdrawiam błazna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 13:10 Ja nie jestem blaznem, jestem gladiatorem! Ostatnio wygralem z bardzo rozsierdzonym pekinczykiem! Na corridzie wogole chodza sluchy ze zrezygnuja z bykow bo to za proste i od teraz beda walczyc z pekinczykami i kartkami papieru (bardzo nieprzyjemne ostre tzw. paper-cuty!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:34 Śmiej się śmiej gladiatorze... Jak ci się kiedyś pekińczyk do wierzchu dłoni przyczepi to przestaniesz :( A i uważaj na kartki papieru - mogą cię przygnieść :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 13:56 Jak sie mnie pekinczyk uczepi reki to pie...e ta reka w sciane i sie pekinczyk odczepi. Daj spokoj juz czlowieku z tymi pekinczykami. Dowaliles taki idiotyzm ze to az glowa boli. Amstaff to jest grozny pies, ktory moze przy pewnych okolicznosciach zagryzc doroslego czlowieka a pekinczyk moze zagryzc pedigree miesne kawalki junior i to z trudem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:08 I przy okazji wyrwiesz sobie niezły kawał mięcha z ręki, którą pie...niesz o scianę bo akurat pekińczyk dostaje szczękościsku w ataku paniki/furii - powodzenia życzę :) Oczywiście, że amstaff jest groźniejszy dla dorosłego człowieka ale artykuł jest o małym, raczkującym szkrabie dla którego tak samo groźny będzie amstaff jak i jamnik/pekińczyk/ratlerek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 14:27 i mrowkojad, jak rowniez same mrowki (szczegolnie odmiany afrykanskie - ich male zuwaczki sa jak mikro imadelka!) Dla malego dziecka nawet krzeslo jest niebezpieczne! I drzewo w ogrodku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:37 Czy ty naprawdę nie rozumiesz czy tylko udajesz? Drzewo? Krzesło? A drzewa i krzesła rzucają się na małe dzieci broniąc kogo/czegokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Hahahahehehehehehihihihihii IP: *.orgmasz.pl 22.03.11, 17:43 Jest gorzej! Dzieci rzucaja sie na drzewa i krzesla! I na noze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Rozmowa z tobą jest bez sensu, więc.... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 18:45 zacytuję jednego z forumowiczów: "Nie dyskutuj z idiotą bo zniży Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"... I na tym to zakończę, bo jak widzę argumenty do ciebie nie trafiają a zniżenie się do twojego poziomu dyskusji jest co najmniej żenujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanczyk Re: Rozmowa z tobą jest bez sensu, więc.... IP: *.orgmasz.pl 23.03.11, 11:29 Niech tak bedzie - ale uwazaj na pekinczyki! Blagam Cie - one maja szczekoscisk gorszy od mrowek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą zarz... IP: *.centertel.pl 22.03.11, 09:41 i znowu niepotrzebna tragedia, jesteście głusi bo od 30 lat głośno krzyczę uśpić wszystkie psy, można było zapobiec setkom takich tragedii. kiedyś byliśmy na spacerze w parku, nagle z krzaków wyskoczył wielki pies prosto na mego 2 letniego syna, nie czekałem na cud tylko natychmiast bandziorowi (psu) skręciłem kark aż kości łamiące się zachrupały. z bandytami nie wolno się cackać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara psiara Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.multimo.pl 22.03.11, 09:48 Niewątpliwie wina leży po stronie durnego dziadka. Pies zachowa się jak pies (tak samo zachowałby się ratlerek jak i owczarek niemiecki) Pańcio spal- wypoczywał na kanapie. Szczenię ludzkie usiłowało mu przeszkodzić, zostało więc skarcone przez dorosłego psa. Niewątpliwie, najpierw zostało ostrzeżone warczeniem, później zdyscyplinowane ugryzieniem. Ugryzieniem, które nie wyrządziłoby szkody psiemu szczeniakowi,a okazało się tragiczne dla delikatnego dziecka. Ta więc wina nie psa a dziadka, który zapomniał,że pies reaguje jak pies a nie jak opiekunka dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 11:03 Zgadzam się - to było naturalne zachowanie psa, a gadanie o tym że taka-a-taka rasa powinna być wytępiona/mieć jakieś tam specjane obostrzenia to bzdura. Winny jest ewidentnie człowiek a nie pies - koniec i kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weiss Angel Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:20 Gość portalu: Dark Angel napisał(a): > Zgadzam się - to było naturalne zachowanie psa, a gadanie o tym że taka-a-taka > rasa powinna być wytępiona/mieć jakieś tam specjane obostrzenia to bzdura. > > Winny jest ewidentnie człowiek a nie pies - koniec i kropka Nie, nie koniec i nie kropka. Ludziom, którzy posiadają broń i nie przestrzegają przepisów doprowadzając do wypadku broń się odbiera a ludzi karze i tak samo jest w przypadku idiotów posiadających psy. Nie spełniasz warunków, nie gwarantujesz, że sobie z problemem poradzisz to psa ci się odbierze i zostaniesz w dodatku ukarany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angle Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:55 Tak, zgadzam się - psa należy takiemu człowiekowi odebrać, jemu dowalić konkretną karę ale czy uważasz że to wina psa że ma opiekuna idiotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weiss Angel Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:13 Gość portalu: Dark Angle napisał(a): > Tak, zgadzam się - psa należy takiemu człowiekowi odebrać, jemu dowalić konkret > ną karę ale czy uważasz że to wina psa że ma opiekuna idiotę? Oczywiście, że to nie jest wina psa, ale pogryzionemu jest obojętne, czy pies ma opiekuna idiotę, czy wybitnego naukowca ( który również może być idiotą) , pogryzł pies i to on będąc bez opieki jest niebezpieczny i takiego należy zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Angel Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 13:30 Fakt, jeśli pies pozostał bez opieki to masz sporo racji. Jest to brutalne, ale rzeczywiście uśpienie w takiej sytuacji jest rzeczywiście słusznym wyjściem - szkoda bogu ducha winnej psiny, ale przynajmniej nie zrobi więcej nikomu krzywdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europeiczyk Kiedyś nie było mody na amstafy i pittbule, IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 10:04 Powinno być akurat zabronione posiadanie przez zwykłych ludzi najbardziej agresywnych ras. Czasem nawet inteligentnym wilczurom może coś odbić. Poza tym zalożę się, że duża część amstafów i pittbuli nie jest szkolona. Do tej pory nikt nie zajął się ustawą na temat rodem agresywnych ras. Polska jest europejskim krajem a nie Ameryką! W Europie nie widzi się tak agresywnych ras. Odpowiedz Link Zgłoś
malini Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą zarz... 22.03.11, 10:59 Wydawanie pozwoleń na psa w mieście???! Co za głupie pomysły! Może też wprowadźmy pozwolenia na nożyczki czy siekierę w domu? Poza ograniczeniem wolności, zubożeniem świata wokół, taka akcja kompletnie zwolni od odpowiedzialności posiadaczy pozwoleń. Problem też nie polega na rasie. Tysiące lat chowaliśmy i kształciliśmy psy tak, aby chroniły właścicieli. Korzystaliśmy z ich naturalnych zachowań. Śpiące osoby są bronione nawet przed najbliższą rodziną. Miałam kiedyś staruszkę - sunię, która była pogodnym śpiochem z gatunku mix. Kiedyś spałam po szkole i podeszła do mnie babcia, aby mnie obudzić na obiad. Wyciągnęła rękę w moim kierunku, a drzemiąca w moich nogach sunia nagle zamieniła się w posiadającego ostre kły potworka. Po sekundzie warczenia, przypadła do ziemi strasznie wstydząc się swojego zachowania, równocześnie merdając nerwowo-przepraszająco. Nigdy wcześniej, przez 15 lat psiego życia nie ugryzła nikogo ani nie warknęła na nikogo. Babcię znała i kochała przez całe swoje psie życie. Niemniej jednak była psem, a nie człowiekiem i postawiłyśmy ją, wyraźnie pierwszy raz, przed dylematem, którego kierowane instynktami zwierzę nie jest w stanie rozwiązać. Trzeba się liczyć z różnymi reakcjami i niezależnie od wieku psa czy jego rasy, nie pozwalać na sytuacje, w których pies będzie musiał bronić właściciela przed dzieckiem, które- co również ważne - w psiej hierarchii wcale nie jest najwyżej. Pies może być wręcz zazdrosny o dziecko. Gdy do mojego domu przychodzą znajomi z dziećmi, nie pozwalam im włazić do kojca psa czy siłą zmuszać go do zabawy. Głaskanie odbywa się wyłącznie tak, że ja również głaszczę psa, a dziecko nie wykonuje gwałtownych ruchów. Cały czas kontroluję reakcję psa na dziecko. Jestem przy tym. A mam tego psa od 12 lat, nie jest ani z rasy niebezpiecznych, ani mix i podobnie jak opisana sunia, życie spędza na leżeniu w różnych miejscach i pozycjach plus zajadaniu się łakociami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi Wysyp psychiatrow i psychologow od burkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 12:54 Objawili sie analizatorzy zachowan sun i burkow, penetratorzy hierarchii waznosci w stadzie w ktorym pies jest nad niemowlakiem, a gdyby mowil to by zrobil doktorat z filozofii Ostro jada ci psiarze po tych co nie chca widziec burasow latajacych swobodnie jak kule z rewolwerow w Harlemie Tylko niech kazdy z tych obroncow kundli jeszcze doda czy wyprowadza burka w kagancu i na smyczy jak nakazuje prawo oraz czy sprzata balasy po swoim pupilu Bez tego biletu wstepu do dyskusji psiarz idzie do wora bo z brudasami narazajacymi bezpieczenstwo innych ludzi nie ma co dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą za IP: *.aster.pl 22.03.11, 21:51 malini, bystrzaku, pies nie jest rzeczą w odroznieniu od siekiery i nozyc. siekiera i nozyce nie beda wyły glosno caly dzien, jak ich wlasciciel pojedzie do pracy. skutek jest taki ze cierpi pies i cierpią wszyscy sasiedzi debila, ktoremu sie zachcialo miec pieska w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chiala Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą zarz... IP: *.home.aster.pl 22.03.11, 22:36 jaaasne .... pozbadzmy sie psow kotow ale!!!! najpierw zacznijmy od nieodpowiedzialnych ludzi ktorzy w ogole maja psy,koty itd LUDZIE!!! to nie rasa sprawia ze pies jest grozny tylko WYCHOWANIE!!!! PO DRUGIE sama ma małe raczkujace dziecko i nie spuszczam z niego wzroku na sek bo tak małe dziecko jest ciekawskim dzieckiem. wystarczy chwila i nieszczesciwe gotowe i nie koniecznie ze strony psa. PS nie mam psa choc niestety wiem jak jest byc pogryzionym co prawda nie przez psa rasy bojowej ale przez owczarka niemieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pogryziony chłopiec w ciężkim stanie. Będą za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 13:17 Dokładnie. Zostawmy zwierzęta. Wszystkiemu są winni opiekunowie. to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Torba Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 13:36 To bardzo dobrze, że ten pies pogryzł dziecko, naprawdę bardzo dobrze, bo może do następnych debili dopiero teraz trafi, że psów nie trzyma się w mieszkaniach. Może trafi też to, że takie psy jak amstaffy są właśnie w tym celu trzymane, żeby gryzły i gryzą, więc jest tak jak trzeba, czyli dobrze. Co na to skretyniałe paniusie z lobby psiego?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wew Re: Mieszaniec amstaffa pies ciężko pogryzł dziec IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 20:34 amstaf i dziecko + pojebani rodzice Odpowiedz Link Zgłoś