Dodaj do ulubionych

miejsca parkingowe na osiedlu

28.03.11, 20:50
myślę,że czas rozwiązać sprawę płatności za miejsca parkingowe i garaże tzn ( masz czy nie masz płać) , bo jest to część wspólna ....rozliczenia według udziałow mam nadzieję roztrzygna tą kwestię ....
co sadzicie ...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grzegorz.brzezicki Re: miejsca parkingowe na osiedlu 11.04.11, 09:18
      Trudno będzie przekonać naszych sąsiadów aby płacili za siebie.
      Zobacz co się dzieje na forum powyżej.
      Mają udziałów od groma a chcą płacić jak ci co mają tych udziałów o połowę mniej.
      • onlymariolla Re: miejsca parkingowe na osiedlu 11.04.11, 21:56
        Widzę, że Państwo znacie się na rzeczy. Wobec czego mam pytanie. Mieszkam na naszym osiedlu od niedawna i mam garaż. Ponieważ mam tez dwa samochody, jeden stoi na podjeździe. Znajomi podpowiedzieli nam żeby nad podjazdem zbudować coć w rodzaju wiaty. Czy wymaga to jakiegoś specjalnego pozwolenia z urzędu czy wystarczy akceptacja wspólnoty i tu liczę na podpowiedź i życzliwość sąsiadów.
        Z góry dziękuję za pomoc.
        • nikakrzysia Re: miejsca parkingowe na osiedlu 12.04.11, 09:32
          na "życzliwość" bym nie liczyła, za to z pewnością chętnie by wliczono wiatę w część wspólną aby tylko pani za to zapłaciła:))
        • sara06 Re: miejsca parkingowe na osiedlu 12.04.11, 10:08
          Musi mieć Pani zgode projektanta, zgłoszenie do Urzędu, ale przedewszystkim zgode Wspólnoty. A na to bym nie liczyła. Niestety samochody na podjeździe nie są mile widziane.
          I powiem szczerze, że takie wiaty nie są estetyczne za bardzo i pewnie dużo osób bedzie przeciwko.
          • wierny_1 Re: miejsca parkingowe na osiedlu 12.04.11, 10:45
            Witam,

Na Boga, nie róbcie slamsów z naszego osiedla. Jak to będzie wyglądało.
            • aidka66 Re: miejsca parkingowe na osiedlu 13.04.11, 20:39
              fakt wiaty to super pomysł :) ciekawie by się komponowało ..... może jeszcze tzw blaszaki na nasze autka .....:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka