gunia22 07.12.09, 15:45 Witam, czy mogę Was prosić o opinię na temat tej szkoły podstawowej (321 na Bemowie)? Czy warto posłać tam swoją dziecinę? Czekam na informację, będę wdzięczna. Pozdrawiam, gunia22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gunia22 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 13.12.09, 21:49 Witam ponownie, jeszcze raz zwracam się z prośbą o Wasze opinie na temat tej szkoły pozdrawiam,, gunia22 Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 14.12.09, 08:47 Chodziłem ja, chodzi mój syn. Szkoła jak szkoła. Wszystko zależy od dzieciaka. Mój w każym razie w domu zakuwać nie musi, a startuje w różnych konkursach i to z powodzeniem nawet. Jedyny minus, to dyrektor. Panu Skarżyńskiemu coś od..ło. Woda sodowa tak mu uderzyła, że aż rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANVENA Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 10:02 ZGADZAM SIE Z OPINIA NA TEMAT PANA DYREKTORA . JEST .... OKROPNY . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama... Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 00:21 Ja do tej szkoły chodziłam , przeżyłam ale cieszyłam się że już odchodzę ( oczywiście wychowawczynie miałam super , nie mam nic do zarzucenia , po prostu super babeczka :-) ) Moje dziecko chodzi teraz do tej szkoły i nie jestem zadowolona a i samo dziecko coraz mniej . 1. zakazali rodzicom wchodzić do szatni nawet nie wyjaśniając dlaczego , tylko PAN dyrek wpadł po klasach i nabąknoł coś dzieciom , Panie które niby miały pomagać podpierają ściany i plotkują , wychowawczyń tez nie widac bo wpadają punkt 8,00 lub jak co poniektóre siedzą zamnknięte w klasie . 2. Pan dyrek jest bardzo nie przyjemny , dla Niego to najlepiej jakby dzieci zamilkły kiedy przebywają w szkole , zwraca uwagę dzieciom że krzyczeć to możesz na podwórku ( włóz sobie zatyczki do uszów ) 3. Jest bardzo nie przyjemny do rodziców jak i nauczycieli , zwraca uwage w dość beszczelny sposób , brak wychowania , proponuje sie do kształcić , faktycznie woda sodowa mu uderzyła do głowy , juz zapomniał jak był zwykłym nauczycielem w-fu , chodzi sztywny jak kłoda . A NAJBARDZIEJ MNIE ZASTANAWIA NA CO PŁACIMY KOMITET 100 ZŁ , SKORO ZA WSZYSTKO TRZEBA PŁACIĆ ??????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 10:07 CIEKAWE ZJAWISKO .... NIE WIEM CZY TYLKO W TEJ SZKOLE ALE ... PIERWSZE KLASY MAJA TU WF RAZ W TYGODNIU A UWAGA RELIGIĘ DWA RAZY W TYGODNIU .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effa Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.09, 07:41 wrzuc w wyszukiwarke 321... to tylko dwie z wyskakujacych stron po tym hasle forum.gazeta.pl/forum/w,290,67203846,,szkoly_podstawowe_bemowo.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,290,56428192,56428192,Dobra_podstawowka_na_Bemowie.html Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 14.12.09, 08:18 ale to jakies stare opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: 193.108.194.* 14.12.09, 11:20 Niestety wszystko zależy od tego na jakich nauczycieli sie trafi, no dzieciaki w klasie - a właściwie ich Rodziców, bo w początkowym etapie to oni mają przede wszystkich wpływ na dzieciaki - i jaki poziom reprezentują sami taki poziom reprezentują dzieciaki. Mam porównanie, bo jedna córka skończyłą 3 lata temu, druga kończy w tym roku. Obie w klasach 1-3 miały tę samą wychowawczynie, ale niestety poziom klas bez porównania - a własnie wszystko zależało od samej klasy. O ile u starszej córki dzieiciaki były ambitne, Rodzicom zależało na róznych dodatkowych zajęciach - chociażby wyjście do teatru, o tyle u młodszej niestety jedna z drugą mamusia ma kasę na solarium i tipsy, ale żeby dziecko wyssłać na dodatkowe zajęcia, albo do teatru to już kasy szkoda. Dzieciaki nie są ambitne, a to automatycznie obniża poziom. Generalnie polecam zasięgnąć tzw. języka o wychowawcach w klasach 1-3. Bo są tacy którzy trzymają poziom - ja bardzo chciałam wysłać młodszą córkę do takiej klasy, ale ona nie chciała. A wiem, że tamta klasa ma bardzo wysokie osiągnięcia. Moja córka, owszem bierze udział w konkursach, ma najlepszą średnią - ale cały czas nie mam pewności czy oceny sa odzwierciedleniem jej autentycznej wiedzy, czy po prostu tła na którym jest oceniana. Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 21.09.10, 21:08 Czy ktos poslal do tej szkoly swojego szesciolatka do pierwszej klasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 28.09.10, 17:46 Mój syn chodzi tam juz dwa lata i chyba nic dobrego na temat tej szkoły nie moge powiedzieć.Dyrektor to jakis dziwoląg kierujący całą rzeszą cieciówek,które uważają się za ważniejsze od samych uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 28.09.10, 21:29 To mnie zaskoczylas. Niestety to nasz rejon i napewno nie mamy szans na dostanie sie na Olawska ////:( Odpowiedz Link Zgłoś
michal2708 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 01.10.10, 15:04 Witam, Moja córka od tego roku chodzi do 321 i jest w IV klasie. Czy mogę prosić o rozszeżenie i uzasadnienie opinii o dyrektorze? Ja spotkałem go tylko raz i nie zrobił na mnie negatywnego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 08.02.11, 16:46 moze jakies nowe opinie? podbijam :) Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 09:55 Chcesz nowych opinii? 2 dziewczynki z klasy mojego syna (5 klasa) zmieniły szkołę w ciągu roku szkolnego z powodu atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 09:56 w sumie, to chyba nie opinia... Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 11:31 Czy mozesz napisac cos wiecej, jakie byly powody? alefajnie napisał: > w sumie, to chyba nie opinia... Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 12:19 Trudno mi dużo więcej powiedzieć. Syn oczywiście jak się go spyta "jak w szkole?" odpowie "dobrze" :) Natomiast mama jednej z tych dziewczynek powiedziała, że po zmianie szkoły (na Oławską) wraca w zupełnie innym nastroju ze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 12:32 chcialabym np wiedziec jak tam jest z zajeciami dodatkowymi ale w mlodszych klasach? bo nic nie moge na stronie szkoly znalesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.09.11, 12:46 No pewnie, ja tam chodziłem i jest genialnie. Nauczyłem się w niej kręcić jointy, również odbyłem tam swój 1 stosunek płciowy w ubikacji z nauczycielką, wezmę go pod swoje skrzydło ^^ Pozdrawiam Antek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiula Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.04.12, 19:31 Co do opini zgadzam się z innymi dyrektor nieprzyjemny. Dzieci mówią do niego dzień dobry, a on nic. Ale ogólnie szkoła wspaniała i godna dobrej opini. Moja córka uczy się już w klasie 5 i dobrze się sprawuje. Duże boiska na zewnątrz (1 duże boisko do piłki nożnej, 1 bieżnia mająca ok.300 m i 1 boisko do koszykówki) a wewnątrz 1 duża sala i 1 mniejsza, 4 szatnie do przebierania się na WF( 2 dla chłopców i 2 dla dziewczynek), sale i przemiłe nauczycielki. Dwa piętra + "piwnica" ( jest tam sklepik, świetlice i klasy). Stołówka duża, zadbana i dobre jedzenie. Biblioteka, patio (odbywają się tam apele). Dobra opieka zdrowotna (pielęgniarka). A i wszystkie dzieci są grzeczne tylko 2 z całej szkoły nie zdała do następnej klasy, ale poziom nauczania jest średni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 09:36 Szkoła super, Dyrektor beznadziejny, chce rozbić klasę która miała być mniejsza pzrez 6 lat. Kłamie w żywe oczy, nie ma argumentów, nie szanuje rodziców! Odpowiedz Link Zgłoś
tao-na Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 23.05.12, 11:52 A to chodzi o tą mniejszą klasę 0 integracyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 30.05.12, 09:57 Witam, o który rocznik chodzi? O aktualną klasę pierwszą, drugą czy trzecią? Czy jest to klasa dzieci, które poszły do szkoły jako sześciolatki? Przenoszę się niedługo na Bemowo i syn dołączy do już istniejącej klasy w tej właśnie szkole. Będę wdzięczna za informacje tu lub na priv: leomartas(at)o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: 109.206.217.* 03.09.12, 19:14 powiem tak... ja chodziłam do tej szkoły ,moja siostra i moje dzieci. generalnie maja fajne zajecia pozalekcyjne nauczyciele tez sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: 109.206.217.* 03.09.12, 19:15 powiem tak... ja chodziłam do tej szkoły ,moja siostra i moje dzieci. generalnie maja fajne zajecia poza lekcyjne nauczyciele tez sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 08:48 Najgorsza podstawówka w okolicy. Nauczyciele wyrobnicy, nie zwracają uwagi na dzieci i ich potrzeby, ignorują orzeczenia w przypadku posiadanych zaświadczeń dyslektycznych i wskazań do konkretnej pracy z dzieckiem. Za dostęp do dziennika internetowego trzeba płacić, a jeśli ktoś nie płaci to nie ma żadnej komunikacji między nauczycielem, a rodzicem. Dzieci ze szkoły wychodzą niedouczone, bo wśród nauczycieli panuje powszechny minimalizm:"robię swoje, pieniądze biorę, dzieciom do zeszytu nie zajrzę, z rodzicem lepiej kontaktów nie mieć, bo jeszcze coś będzie chciał, pracuję tylko z dziećmi z pierwszych ławek, reszta mnie nie obchodzi" - jest to chyba problem tego, że w szkole jest wielu starych nauczycieli, którzy wiele reform już przeżyli i są niereformowalni. O niebo lepsza, jest pobliska szkoła 341! Tam nauczyciele wiedzą, co znaczy dbać o ucznia. Niestety do tej szkoły jest trudno się dostać, ponieważ jest tam bardzo tłoczno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 23:10 A może to nie chodzi o nauczycieli ale o uczniów? Sama skończyłam tą szkołę i nadal wielu nauczycieli nadal tam uczy (większość bardzo dobrych) i nie mogę powiedzieć, że nie nauczyli mnie niczego. Po szkole bez problemu skończyłam liceum i studia więc jakieś podstawy miałam :) a w pierwszych ławkach też nie siedziałam :) Co do szkoły 341 - różni się jedynie sortem dzieci tam uczęszczających i ich rodzicami. Niestety jest za mało SP na Bemowie a za dużo chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 05.03.13, 09:14 moja dwójka dzieci chodzi do tej szkoły, do trzeciej i pierwszej klasy. Ja jestem bardzo zadowolona. A mam porównanie, bo syn dwa lata chodził do szkoły na Bielanach. Dobrze zorganizowane świetlice, sporo zajęć dodatkowych również bezpłatnych, dobra opieka psychologiczna i logopedyczna, a wychowawczyni córki - to prawdziwy nauczyciel z powołaniem. I tu jest pewnie klucz do zadowolenia. To jak postrzegamy szkołę w dużej mierze zależy czy jesteśmy zadowolenie z wychowawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamma Mia Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.03.13, 12:23 Ponoć w tym roku w rejonie sp 321 jest ponad 800 dzieci w wieku 5, 6, 7 lat! Nie wiem jak te dzieci się pomieszczą...?! Jak będą wyglądały posiłki dla takiej liczny dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwqw Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.acn.waw.pl 14.03.13, 22:13 Osiedla przy Forcie Bema powinny zostać przyłączone do rejonu szkoły przy Ożarowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 15.03.13, 08:00 Wiele dzieci z tych osiedli chodzi do szkol na Zoliborzu, niestety Wola ma kiepskie szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
kasi33 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 24.10.13, 20:39 Ja ci powiem jedno stara kadra stara załoga stare nauczycielki na emeryturach stare k.....y moje dziecko chodziło miało piekło . Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 24.10.13, 21:44 w ostatnim numerze Bemowo News jest napisane, że zaczęły się zmiany. jest odświeżona kadra, podobno skończyły się wszelkie układy i panujacy nepotyzm, jakaś prawie rewolucja się odbyła. oby. na razie przeraża mnie ilość klas zerowych i pierwszych. a jak jest z lekcjami religii?? Odpowiedz Link Zgłoś