Dodaj do ulubionych

szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemowie

07.12.09, 15:45
Witam,
czy mogę Was prosić o opinię na temat tej szkoły podstawowej (321 na
Bemowie)? Czy warto posłać tam swoją dziecinę?

Czekam na informację, będę wdzięczna.
Pozdrawiam,
gunia22
Obserwuj wątek
    • gunia22 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 13.12.09, 21:49
      Witam ponownie,

jeszcze raz zwracam się z prośbą o Wasze opinie na temat tej szkoły

pozdrawiam,,
      gunia22
      • alefajnie Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 14.12.09, 08:47
        Chodziłem ja, chodzi mój syn. Szkoła jak szkoła. Wszystko zależy od
        dzieciaka. Mój w każym razie w domu zakuwać nie musi, a startuje w
        różnych konkursach i to z powodzeniem nawet.
        Jedyny minus, to dyrektor. Panu Skarżyńskiemu coś od..ło. Woda sodowa
        tak mu uderzyła, że aż rzygać się chce.
        • Gość: ANVENA Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 10:02
          ZGADZAM SIE Z OPINIA NA TEMAT PANA DYREKTORA . JEST .... OKROPNY .
        • Gość: mama... Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 00:21
          Ja do tej szkoły chodziłam , przeżyłam ale cieszyłam się że już odchodzę ( oczywiście wychowawczynie miałam super , nie mam nic do zarzucenia , po prostu super babeczka :-) )
          Moje dziecko chodzi teraz do tej szkoły i nie jestem zadowolona a i samo dziecko coraz mniej .
          1. zakazali rodzicom wchodzić do szatni nawet nie wyjaśniając dlaczego , tylko PAN dyrek wpadł po klasach i nabąknoł coś dzieciom , Panie które niby miały pomagać podpierają ściany i plotkują , wychowawczyń tez nie widac bo wpadają punkt 8,00 lub jak co poniektóre siedzą zamnknięte w klasie .
          2. Pan dyrek jest bardzo nie przyjemny , dla Niego to najlepiej jakby dzieci zamilkły kiedy przebywają w szkole , zwraca uwagę dzieciom że krzyczeć to możesz na podwórku ( włóz sobie zatyczki do uszów )
          3. Jest bardzo nie przyjemny do rodziców jak i nauczycieli , zwraca uwage w dość beszczelny sposób , brak wychowania , proponuje sie do kształcić , faktycznie woda sodowa mu uderzyła do głowy , juz zapomniał jak był zwykłym nauczycielem w-fu , chodzi sztywny jak kłoda .
          A NAJBARDZIEJ MNIE ZASTANAWIA NA CO PŁACIMY KOMITET 100 ZŁ , SKORO ZA WSZYSTKO TRZEBA PŁACIĆ ???????????????????????????
      • Gość: EWA Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 10:07
        CIEKAWE ZJAWISKO .... NIE WIEM CZY TYLKO W TEJ SZKOLE ALE ... PIERWSZE KLASY MAJA TU WF RAZ W TYGODNIU A UWAGA RELIGIĘ DWA RAZY W TYGODNIU ....
    • Gość: effa Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.09, 07:41
      wrzuc w wyszukiwarke 321... to tylko dwie z wyskakujacych stron po
      tym hasle
      forum.gazeta.pl/forum/w,290,67203846,,szkoly_podstawowe_bemowo.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,290,56428192,56428192,Dobra_podstawowka_na_Bemowie.html
      • aurita Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 14.12.09, 08:18
        ale to jakies stare opinie
    • Gość: mama Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: 193.108.194.* 14.12.09, 11:20
      Niestety wszystko zależy od tego na jakich nauczycieli sie trafi, no
      dzieciaki w klasie - a właściwie ich Rodziców, bo w początkowym
      etapie to oni mają przede wszystkich wpływ na dzieciaki - i jaki
      poziom reprezentują sami taki poziom reprezentują dzieciaki. Mam
      porównanie, bo jedna córka skończyłą 3 lata temu, druga kończy w tym
      roku. Obie w klasach 1-3 miały tę samą wychowawczynie, ale niestety
      poziom klas bez porównania - a własnie wszystko zależało od samej
      klasy. O ile u starszej córki dzieiciaki były ambitne, Rodzicom
      zależało na róznych dodatkowych zajęciach - chociażby wyjście do
      teatru, o tyle u młodszej niestety jedna z drugą mamusia ma kasę na
      solarium i tipsy, ale żeby dziecko wyssłać na dodatkowe zajęcia,
      albo do teatru to już kasy szkoda. Dzieciaki nie są ambitne, a to
      automatycznie obniża poziom. Generalnie polecam zasięgnąć tzw.
      języka o wychowawcach w klasach 1-3. Bo są tacy którzy trzymają
      poziom - ja bardzo chciałam wysłać młodszą córkę do takiej klasy,
      ale ona nie chciała. A wiem, że tamta klasa ma bardzo wysokie
      osiągnięcia. Moja córka, owszem bierze udział w konkursach, ma
      najlepszą średnią - ale cały czas nie mam pewności czy oceny sa
      odzwierciedleniem jej autentycznej wiedzy, czy po prostu tła na
      którym jest oceniana.
    • kara13 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 21.09.10, 21:08
      Czy ktos poslal do tej szkoly swojego szesciolatka do pierwszej klasy ?
      • marcysia51 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 28.09.10, 17:46
        Mój syn chodzi tam juz dwa lata i chyba nic dobrego na temat tej szkoły nie moge powiedzieć.Dyrektor to jakis dziwoląg kierujący całą rzeszą cieciówek,które uważają się za ważniejsze od samych uczniów.
        • kara13 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 28.09.10, 21:29
          To mnie zaskoczylas. Niestety to nasz rejon i napewno nie mamy szans na dostanie sie na Olawska ////:(
        • michal2708 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 01.10.10, 15:04
          Witam,

Moja córka od tego roku chodzi do 321 i jest w IV klasie. Czy mogę prosić o rozszeżenie i uzasadnienie opinii o dyrektorze? Ja spotkałem go tylko raz i nie zrobił na mnie negatywnego wrażenia.
          • michal2708 ERRATA 01.10.10, 15:05
            oczywiście chodziło mi o: rozszerzenie
    • aurita Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 08.02.11, 16:46
      moze jakies nowe opinie? podbijam :)
      • alefajnie Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 09:55
        Chcesz nowych opinii?
        2 dziewczynki z klasy mojego syna (5 klasa) zmieniły szkołę w ciągu roku szkolnego z powodu atmosfery.
        • alefajnie Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 09:56
          w sumie, to chyba nie opinia...
          • kara13 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 11:31
            Czy mozesz napisac cos wiecej, jakie byly powody?

alefajnie napisał:

> w sumie, to chyba nie opinia...
            • alefajnie Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 12:19
              Trudno mi dużo więcej powiedzieć.
              Syn oczywiście jak się go spyta "jak w szkole?" odpowie "dobrze" :)
              Natomiast mama jednej z tych dziewczynek powiedziała, że po zmianie szkoły (na Oławską) wraca w zupełnie innym nastroju ze szkoły.
              • aurita Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 09.02.11, 12:32
                chcialabym np wiedziec jak tam jest z zajeciami dodatkowymi ale w mlodszych klasach? bo nic nie moge na stronie szkoly znalesc.
    • Gość: Anonim Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.09.11, 12:46
      No pewnie, ja tam chodziłem i jest genialnie. Nauczyłem się w niej kręcić jointy, również odbyłem tam swój 1 stosunek płciowy w ubikacji z nauczycielką, wezmę go pod swoje skrzydło ^^ Pozdrawiam Antek
    • Gość: Misiula Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.04.12, 19:31
      Co do opini zgadzam się z innymi dyrektor nieprzyjemny. Dzieci mówią do niego dzień dobry, a on nic. Ale ogólnie szkoła wspaniała i godna dobrej opini. Moja córka uczy się już w klasie 5 i dobrze się sprawuje. Duże boiska na zewnątrz (1 duże boisko do piłki nożnej, 1 bieżnia mająca ok.300 m i 1 boisko do koszykówki) a wewnątrz 1 duża sala i 1 mniejsza, 4 szatnie do przebierania się na WF( 2 dla chłopców i 2 dla dziewczynek), sale i przemiłe nauczycielki. Dwa piętra + "piwnica" ( jest tam sklepik, świetlice i klasy). Stołówka duża, zadbana i dobre jedzenie. Biblioteka, patio (odbywają się tam apele). Dobra opieka zdrowotna (pielęgniarka). A i wszystkie dzieci są grzeczne tylko 2 z całej szkoły nie zdała do następnej klasy, ale poziom nauczania jest średni.
    • Gość: gość Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 09:36
      Szkoła super, Dyrektor beznadziejny, chce rozbić klasę która miała być mniejsza pzrez 6 lat. Kłamie w żywe oczy, nie ma argumentów, nie szanuje rodziców!
      • tao-na Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 23.05.12, 11:52
        A to chodzi o tą mniejszą klasę 0 integracyjną?
      • marcyszka Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 30.05.12, 09:57
        Witam, o który rocznik chodzi? O aktualną klasę pierwszą, drugą czy trzecią?
        Czy jest to klasa dzieci, które poszły do szkoły jako sześciolatki?

Przenoszę się niedługo na Bemowo i syn dołączy do już istniejącej klasy w tej właśnie szkole. Będę wdzięczna za informacje tu lub na priv: leomartas(at)o2.pl
    • Gość: Asia Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: 109.206.217.* 03.09.12, 19:14
      powiem tak...
      ja chodziłam do tej szkoły ,moja siostra i moje dzieci. generalnie maja fajne zajecia pozalekcyjne
      nauczyciele tez sa ok.
    • Gość: Asia Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: 109.206.217.* 03.09.12, 19:15
      powiem tak...
      ja chodziłam do tej szkoły ,moja siostra i moje dzieci. generalnie maja fajne zajecia poza lekcyjne
      nauczyciele tez sa ok.
    • Gość: rodzic Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 08:48
      Najgorsza podstawówka w okolicy. Nauczyciele wyrobnicy, nie zwracają uwagi na dzieci i ich potrzeby, ignorują orzeczenia w przypadku posiadanych zaświadczeń dyslektycznych i wskazań do konkretnej pracy z dzieckiem. Za dostęp do dziennika internetowego trzeba płacić, a jeśli ktoś nie płaci to nie ma żadnej komunikacji między nauczycielem, a rodzicem.
      Dzieci ze szkoły wychodzą niedouczone, bo wśród nauczycieli panuje powszechny minimalizm:"robię swoje, pieniądze biorę, dzieciom do zeszytu nie zajrzę, z rodzicem lepiej kontaktów nie mieć, bo jeszcze coś będzie chciał, pracuję tylko z dziećmi z pierwszych ławek, reszta mnie nie obchodzi" - jest to chyba problem tego, że w szkole jest wielu starych nauczycieli, którzy wiele reform już przeżyli i są niereformowalni.
      O niebo lepsza, jest pobliska szkoła 341! Tam nauczyciele wiedzą, co znaczy dbać o ucznia. Niestety do tej szkoły jest trudno się dostać, ponieważ jest tam bardzo tłoczno.
      • Gość: mati Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 23:10
        A może to nie chodzi o nauczycieli ale o uczniów? Sama skończyłam tą szkołę i nadal wielu nauczycieli nadal tam uczy (większość bardzo dobrych) i nie mogę powiedzieć, że nie nauczyli mnie niczego. Po szkole bez problemu skończyłam liceum i studia więc jakieś podstawy miałam :) a w pierwszych ławkach też nie siedziałam :) Co do szkoły 341 - różni się jedynie sortem dzieci tam uczęszczających i ich rodzicami.
        Niestety jest za mało SP na Bemowie a za dużo chętnych.
    • marcyszka Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 05.03.13, 09:14
      moja dwójka dzieci chodzi do tej szkoły, do trzeciej i pierwszej klasy.
      Ja jestem bardzo zadowolona. A mam porównanie, bo syn dwa lata chodził do szkoły na Bielanach.
      Dobrze zorganizowane świetlice, sporo zajęć dodatkowych również bezpłatnych, dobra opieka psychologiczna i logopedyczna, a wychowawczyni córki - to prawdziwy nauczyciel z powołaniem. I tu jest pewnie klucz do zadowolenia. To jak postrzegamy szkołę w dużej mierze zależy czy jesteśmy zadowolenie z wychowawcy...

• Gość: Mamma Mia Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.03.13, 12:23
        Ponoć w tym roku w rejonie sp 321 jest ponad 800 dzieci w wieku 5, 6, 7 lat! Nie wiem jak te dzieci się pomieszczą...?! Jak będą wyglądały posiłki dla takiej liczny dzieci?
        • Gość: qwqw Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo IP: *.acn.waw.pl 14.03.13, 22:13
          Osiedla przy Forcie Bema powinny zostać przyłączone do rejonu szkoły przy Ożarowskiej.
          • aurita Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 15.03.13, 08:00
            Wiele dzieci z tych osiedli chodzi do szkol na Zoliborzu, niestety Wola ma kiepskie szkoly
    • kasi33 Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 24.10.13, 20:39
      Ja ci powiem jedno stara kadra stara załoga stare nauczycielki na emeryturach stare k.....y moje dziecko chodziło miało piekło .
      • altu Re: szkoła pods. nr 321 ul. Szadkowskiego na Bemo 24.10.13, 21:44
        w ostatnim numerze Bemowo News jest napisane, że zaczęły się zmiany.
        jest odświeżona kadra, podobno skończyły się wszelkie układy i panujacy nepotyzm,
        jakaś prawie rewolucja się odbyła.
        oby.
        na razie przeraża mnie ilość klas zerowych i pierwszych.

a jak jest z lekcjami religii??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka