Dodaj do ulubionych

Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie

11.05.11, 08:22
To prawda, też mieszkam w Warszawie przy Czerniakowskiej, róg z Gagarina. Nocą urządzają sobie prawdziwe wyścigi. Koszmar, zwłaszcza jak paru tych palantów jedzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: czeslaw.majonez Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.219.51.170.static.nsti.pl 11.05.11, 08:39
      Kurde, a mi przeszkadzają dzwony w pobliskim kościele, napier... co godzinę. I co? Zamknąć? Ludzie, mieszkacie w mieście, pogódźcie się z tym, a jak nie to na wieś wypad. Zapewniam, że większość motocykli ma homologowane wydechy zgodne z normami i pałkarze mogą tym motocyklistom skoczyć.
      • Gość: xxx Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a druga IP: *.home.aster.pl 11.05.11, 09:11
        to niehomologowane tłumiki. Mam motocykl i właśnie dlatego nie przerobiłem tłumika - mam oryginalny. Jestem przekonany, że gdyby wszyscy mieli homologowane tłumiki, to nikt by nie narzekał. Inna sprawa, że z doświadczenia widzę, że głośny tłumik to bezpieczeństwo - ludzie nie widzą motocykla, ale go słyszą. Jednak co innego jeździć z takim tłumikiem w korku dodając trochę gazu, żeby inni kierowcy nas zauważyli, a co innego poginać w nocy hałasując niezgodnie z przepisami. Ot i tyle.
        • Gość: czeslaw.majonez Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 09:55
          Zakręć choć raz sprzęt pod 13k rpm i zobaczysz na co stać SERYJNY, HOMOLOGOWANY wydech. Wszystko w zgodzie z obowiązującymi przepisami i normami. Ale pieniacze mieszkający przy głównych ulicach tego nie zrozumieją, bo im głośno.
          • d1ler Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d 11.05.11, 10:19
            A przy jakiej prędkości rozkręcasz moto do 13 rpm? 50 km/h? Raczej wątpię. I co - dalej twierdzisz, że "Wszystko w zgodzie z obowiązującymi przepisami"?
            • Gość: czeslaw.majonez Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 10:40
              Są motocykle w których 11k rpm na pierwszym biegu to ok 80 kmh, są w Warszawie ulice po których można tyle jeździć, a hałas się niesie. I co? Zabronisz komuś jechać ZGODNIE Z PRZEPISAMI?

Przez takie jęczydupy tramwaje na poniatowskim, po remoncie torowiska za gruby szmal, mają ograniczenie do 20kmh.
              • dorsai68 Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d 11.05.11, 13:25
                Czesiu, ale ty tym motocyklem jeździsz, czy śrut produkujesz?

• Gość: deco Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d IP: *.171.87.66.static.crowley.pl 12.05.11, 14:35
                "Są motocykle w których 11k rpm na pierwszym biegu to ok 80 kmh, są w Warszawie ulice po których można tyle jeździć, a hałas się niesie. I co? Zabronisz komuś jechać ZGODNIE Z PRZEPISAMI?"

Rozumiem że przeciętny motocyklista się tak tępy, że nie potrafi zmienić biegu na drugi?
              • Gość: Adam Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 00:09
                Ok ja mam sprzęt grający w domu zgodny z przepisami. Czy wystawiam Ci go pod oknem o 21:30 i puszczam na cały regulator? Pewnie będzeisz jeczał o wiele bardziej niż Ci z bloków przy ulicy.

• Gość: ewa Psychopaci IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.11, 10:31
            Tacy hałasujący motocykliści to zwyczajni psychopaci mający w nosie spokój innych ludzi.
        • Gość: Iburner Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:15
          To przestańcie cwaniakować na jezdniach, to zaczną was widzieć. Na 10 obserwowanych jednośladów zdarza się 2-3 którzy na światłach normalnie staną za ostatnim przed sobą pojazdem, reszta tych jak widać polaczków-cwaniaczków musi się wciskać pomiędzy pasami dalej, do przodu, bo zbawi go przecież jak będzie 5 metrów dalej.
          • Gość: gość Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.05.11, 10:44
            no ... i już wiemy co boli :) rowery też powinny stać w korkach ;)

jazda między pasami jest zgodna z prawem, ci co są tacy porządni i stają w korku za Tobą pewnie nie mogą wjechać między Twoje auto a sąsiada bo nie zostawiłeś za dużo miejsca dla ich szerokich maszyn :)
            • Gość: IBurner Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d IP: *.ip.netia.com.pl 16.05.11, 13:43
              Pudło. Nie używam ani blachosmrodów ani jednośladów. Dalej sobie dopowiadaj polaczku.

• rafik86 Re: Jedna sprawa, to normalne dźwięki miasta, a d 17.05.11, 16:01
          Sprawiłby sobie chłopak porządny tłumik motocyklowy np. Scorpion za dobrą kasę, www.halomoto.pl/index.php/product/4988/Tuning/Mechaniczny/SCORPION/TLUMIK_SCORPION_YAMAHA_YZF1000_R1_2002_ATO_HIGH.html to by był i fajny dźwięk i nie męczący dla mieszkańców
      • Gość: sebpl O Czesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 10:55
        Jak to jest, że każdy kto ma radę by wyprowadzić się z miasta myli chamstwo z kulturą życia w mieście?
        Czy osobnik taki to:
        a) przybysz ze wsi, któremu się wydaje, że jest w mieście anonimowy?
        b) osobnik którego oślepiły światła wielkiego miasta i łatwy dostęp do cywilizacji?
        c) osoba, która nie ma argumentów, ale KONIECZNIE musi wtrącić swój bełkot, a bo nuż ktoś nie zauważy, że on ma również dostęp do internetu?
      • Gość: wawa Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.aster.pl 11.05.11, 19:15
        Sam wypier... na wieś cieciu. Tam możesz sobie zap.... ile fabryka dała.
    • senpai-michael Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 08:41
      To samo jest z dresami którzy sobie wielką pierdziawkę montują do swoich calibr, celic i hond civic, i myslą że jak mają dźwięk jak "ferrari" to i przyspieszenia takie.

Ale nikt nie narzeka na nich, bo przecież samochody się już w umysłach wszystkich upowszechniły. I nikt nie robi głupiej sondy "nie przeszkadzają mi, jeśli jeżdżą zgodnie z przepisami" - bo nikt samochodem w Polsce nie jeździ zgodnie z przepisami.

To samo jest z motocyklami. Odsetek kretynów zawsze jest. Ale to samo jest z autami - macie palantów z tłumikami z norauto którzy sobie robią "sportowe" samochody doczepiając koncówkę wydechu za 20 zł, ale tu nikt nie narzeka, jest fajnie.
      • Gość: sewo Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 09:23
        porównaj dzwięk motocykla i samochodu z glosniejszym wydechem i się zastanów. samochody głośne to tez problem, ale ich jest odsetek, a motor prawie kazdy hałasuje tak że nie da sie wytrzymać.
        • senpai-michael Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 09:29
          Nie tylko się zastanawiałem ale i słyszałem. Jak sobie odpowiednio tani dyfuzor kupi, brzmi jeszcze gorzej. Dodam że ostatnio (to mnie totalnie rozbroiło) myślałem że jedzie "ścigacz" a to była honda civic, która IDEALNIE jak ścigacz brzmiała.
          • Gość: wjaz Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 15:52
            Rozumiem że się zgadzasz, że głośny samochód z dyfuzorem jest takim samym problemem jak motocykle z głośnymi tłumikami ?
      • Gość: Adam Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 00:16
        Całe życie uwielbiałem motory, zawsze je puszczałem, czasami podpuszczałem :). A ścigacz to było marzenie nie osiągalne, gdyż nie można mieć wszystkiego.

Niestety teraz się wkurzam, nie na motory tylko na siebie, że mam ochote codziennie dzwonić na gliny, że samoluby na motorach zniszczyły to co kochałem.

Mieszkam nie zaraz przy ulicy, lecz od ulicy dzili mnie dośc dużo zieleni, normalnych aut prawie nie słychać i uwierz mi ledwo co słychać te rozklekotane calibry. Czasami może jakaś subarka mocniej da, lecz to wszystko nie ma najmniejszego porównania do ścigaczy. Czasami taki potrafi tak głośno jechać, że samolot by zagłuszył. Nie ma co porównać nawet najgłośniejszego wydechu w takiej calibrze, która kręci się do 7 tyś a do motoru, który kręci się do 13 tyś.

Jeśli ktoś lubi taki dzwięk motocykla to niech sobie go nagra i puszcza w słuchawkach na cały regulator. Ja lubie głośną muzykę ale czy to znaczy, że mam ją słuchać pod oknem sąsiada!
    • Gość: motocyklista Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.kana.com.pl 11.05.11, 08:42
      Ja mieszkam koło okęcia i przeszkadzają mi samoloty, a mojej znajomej z Pruszkowa przeszkadzają pociągi. Zawsze są jakieś niedogodności, z którymi można walczyć, lecz byłaby to raczej walka z wiatrakami. Jeżeli ktoś lubi cisze i spokój to polecam zachodnio-pomorskie. Są tam cudowne oazy ciszy. Ja osobiście na motocyklu po 22 nie jeżdże, tylko dla tego, że następnego dnia nie wstałbym do pracy ze zmęczenia. Jazda moją maszyną jest na tyle przyjemna, że najchętniej bym z niej nie schodził. Jeżeli komuś się nie podoba, to niech się w swoich frustracjach zaczerwieni i schowa do piwnicy:)
      • Gość: sewo Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 09:26
        nie uwazasz ze samoloty i pociągi sa bardziej niezbędne i wożą troche wiecej ludzi niż nudzący sie w nocy pajac na motorze, jeden pajac budzący czasem całe osiedle, czesto tysiące osób!! nie czaisz roznicy egoisto?!?!
        • senpai-michael Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 09:29
          Rano pociągi wożą za darmo tylko pracowników PKP panie egoisto
          • tszczesn Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 15:58
            senpai-michael napisał:

> Rano pociągi wożą za darmo tylko pracowników PKP panie egoisto

Cholera, w takim razie Dęblin jest pełny pracowników PKP...
        • Gość: motocyklista Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.kana.com.pl 11.05.11, 09:57
          Jeżeli Tobie moga przeszkadzać motocykle, to mi może równie dobrze przeszkadzać pies sąsiada. Jednak nie proszę o jego zabicie, bo to piękne, aczkowliek głośne zwierze. Jeżeli myślisz, że przesiąde się z mojej ukochanej, najpiękniejszej maszyny, która jest spełnieniem moich marzeń do pociągu, tylko po to, żeby nie być uważanym za egoiste to grubo się możesz zdziwić:)
          • zdzisiek66 A ja mam piękny młot udarowy. 11.05.11, 13:30
            Po prostu cud maszyna, mówię ci. Pochwal się, gdzie mieszkasz, chętnie dam ci posłuchać jego niepowtarzalnego brzmienia.
          • Gość: ted Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 17:43
            A ja ostatnio widziałem motocyklistę, który podjechał całkiem szybko i prawie bezszelestnie. Czyli da się, kwestia kultury po prostu.
            Więć opowiastki o hałasie samolotów i pociągów nie na miejscu.
      • Gość: Adam Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 00:20
        Niezły z ciebie egoista. Samoloty są głośne bo się za bardzo inaczej nie da. Pociągi nie dorównują motorom.

Pamiętaj, że jeśli PKP by mogło to by jeździli bezgłośnymi pociągami!
    • Gość: Ania Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 08:44
      Mieszkam na rogu Solidarności i Żelaznej. Tutaj także ryk tych gruchotów wybudza mnie i dzieci ze snu. Na wiosnę i w lecie nie można spać przy otwartym oknie. Rozpędzeni"dawcy nerek" myślą tylko o sobie. I jak tu nie pałać złością i nie życzyć im najgorszego, jak cię taki wybudzi i dziecko w środku nocy? Jak można być takim egoistą i prostakiem, by nie myśleć o innych, tylko o swoich chorych potrzebach? Bo jak nazwać takie zachowanie w środku nocy?
      • senpai-michael Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 09:04
        Skąd masz pewność że zawsze jak jest "ryk gruchotów" to chodzi o motocykl?

A mnie wkurza jak sąsiadowi codziennie ryczy w nocy dziecko, ale tak to jest jak się w mieście mieszka, więc jeszcze nie ma o tym artykułów, a ja nie robię z tego awantury.
        • d1ler Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 10:02
          A czy to ryczące dziecko sąsiadów też budzi kilkuset ludzi na całej ulicy w ciągu kilkunastu sekund? Rozumiem, że ryk motocykli Ci nie przeszkadza, ale takich argumentów można się spodziewać od przedszkolaka, a chyba (?) nim nie jesteś
        • Gość: Ania Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 11:21
          Tak się składa panie senpai-michael, że w mieście w bloku mieszkam od urodzenia, czyli ponad 30 lat. Pana post sugeruje braki w logicznym myśleniu. Dziecko to nie telewizor, który za głośno chodzi, a który można ściszyć. To nie motor, którym można jeździć ciszej. Ja nie chodzę do sąsiadów na skargę, że pies wyje , kiedy nie ma ich w domu. Co mają zrobić? Uśpić psa? Nie ma w nich złej woli, ani egoizmu. To samo tyczy się młodych rodziców. Ale taka jazda na motocyklach jaka reprezentują co niektórzy posiadacze jednośladu jest żenująca. Niektóre opinie na forum także świadczą o niskim poziomie inteligencji i empatii. A że to motocykle tak hałasują to doskonale widzę z okien swojego mieszkania. Kiedy noszę na rękach dziecko i próbuję je na nowo uśpić, to widzę doskonale kto tak w nocy jeździ. Średnio do 3 w nocy co 15 minut jedzie jeden szaleniec.
          • senpai-michael Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 12:28
            Nie czytasz ze zrozumieniem, chodzi mi o to, że to że twoje dziecko mi przeszkadza spać, nie znaczy że mamy robić nagonki na matki z dzieckiem.

Ja też nie mam wyjścia, i czasem wieczorem muszę jechać motocyklem gdzieś, nie przeskoczę tego.

I teraz do sedna, może wreszcie zrozumiesz. To, że jest ileś-tam kretynów którzy dziurawią tłumiki i się ścigają w nocy nie oznacza że należy robić nagonkę na motocyklistów.

To znaczy tylko i wyłącznie to że policja powinna wyłapać tych nienormalnych, i co zresztą robi.
            • Gość: M Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: 212.160.172.* 11.05.11, 13:32
              Jasne. Uważasz, że każda matka robi wszystko by jej dziecko głośniej płakało? Odpowiem za Ciebie: "Robi wszystko by dziecko w końcu przestało płakać." Choćby dlatego, że też chce spać.

A artykuł jest o tych ewidentnych przypadkach kiedy motocykliści z premedytacją jadą, tak by bardziej przeszkadzać. Na najwyższych obrotach i na krótkich odcinkach drogi. Jeżeli chcą żyłować motory niech robią to w innych godzinach niż 2 w nocy lub w miejscach które są przystosowane do tego.
            • Gość: Adam Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 00:23
              Dobre, Jak biedaku musisz w nocy jechać gdzieś na motorze to akurat musisz jechać przy odkręconej manetce do oporu!?
          • zdzisiek66 Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 13:37
            Ja nie chodzę do sąsiadów na skargę, że pies wyje, kiedy nie ma ich w domu.

I wielka szkoda. Też mogli pomyśleć, zanim psa kupili. W ten sposób nie tylko przeszkadzają sąsiadom, ale i unieszczęśliwiają zwierzę, które jest winne tylko tyle, że ma głupiego właściciela.

• Gość: Ania Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 16:04
              Mogli pomyśleć, oczywiście. Ale co maja teraz zrobić. Jestem pewna, że jak za kilka lat pies odejdzie, to nie kupią kolejnego. Zreszta ktoś z sąsiadów, jak powiedziała mi gospodyni, zawiadamiał kiedyś policje. Dostali kilka mandatów. Ale przecież nie rozwiązuje to sprawy, tylko ludzie się skłócili....
      • Gość: heniek Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.skierniewice.vectranet.pl 30.05.11, 22:42
        Ciekawe dlaczego ja ani moje dzieci sie nie budza. Zdrowemu dziecku zadne uliczne halasy nie przeszkadzaja.
    • Gość: gość Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.bmwgroup.com 11.05.11, 08:58
      Kiedy Panie i Panowie redaktorzyny zrozumieją, że mówimy o motocyklach a nie o motorach ???
    • Gość: Tirinti Odgłos silnika jest bardzo przyjemny IP: *.acn.waw.pl 11.05.11, 09:06
      Nie wiem co komu przeszkadza odgłos wyścigów.
      A jak komuś przeszkadza niech przeniesie się do lasu.
      • d1ler Re: Odgłos silnika jest bardzo przyjemny 11.05.11, 10:04
        Miejscem dla wyścigów jest tor wyścigowy, a nie droga publiczna.
      • Gość: sebpl O tirintim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 10:58
        Jak to jest, że każdy kto radzi by wyprowadzić się z miasta myli chamstwo z kulturą życia w mieście?
        Czy osobnik taki to:
        a) przybysz ze wsi, któremu się wydaje, że jest w mieście anonimowy?
        b) osobnik którego oślepiły światła wielkiego miasta i łatwy dostęp do cywilizacji?
        c) osoba, która nie ma argumentów, ale KONIECZNIE musi wtrącić swój bełkot, a bo nuż ktoś nie zauważy, że on ma również dostęp do internetu?
        • Gość: Tirinti Re: O tirintim IP: 80.50.126.* 11.05.11, 11:32
          Mieszkam w Warszawie od urodzenia i lubię miasto, lubię też motoryzację.
          Niestety przyjechało tu ze wsi wielu rowerzystów i zaczeli się tu mnożyć i teraz im przeszkadza hałas i zagrożenie dla potomstwa ganiającego po ulicach.

Półroku mieszkałem w Skandynawii i to była tragedia. Jak ktoś chce mieszkać w zbadylałym mieście, niech się tam przeniesie.
          • Gość: sebpl Re: O tirintim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 18:48
            Polska to nie Skandynawia. Twoje upodobania nikogo nie obchodzą. W mieście obowiązuje kultura. Jak ktoś lubi głośno, basy i bekanie, to zapraszam na wieś.
            Jednym słowem chciałeś się pochwalić, ze masz internet. Brawo! Już wiemy.
            Teraz, proszę, nie przeszkadzaj. Dorośli rozmawiają. Możesz z boku poczytać, może się czegoś dowiesz. Nie uśmiechaj się. Nie powiedziałem, że zrozumiesz.

--
            Chamowi trzeba patrzeć w oczy aż spuści wzrok.
    • Gość: Spider Zdezelowane auta - to przeszkadza mieszkańcom! IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 09:07
      Mi przeszkadzają graty jeżdżące po mieście. Wleką się 10km/h i rozciągają za sobą łunę spalin długą na 150m. Często coś z nich wycieka na drogę i sypią się śróbki. Koła się telepią jakby miały odpaść, a sam "wehikuł" jedzie w zasadzie bokiem tak, że pasażer za kierowcą widzi drogę z przodu przez boczną szybę. I z tym policja też nic nie robi!!!

Przeszkadzają mi małolaty w złomach z lat 80-tych bez wydechu lub z jego imitacją.

Przeszkadzają mi rowerzyści (najczęściej stare dziadki) jeżdżący po ulicy gdy obok jest piękna nowa ścieżka rowerowa.

Było by tego jeszcze sporo ale to i tak nie ma znaczenia. Tak jest wszędzie i trzeba do tego przywyknąć. Żyjemy w społeczeństwie, a nie na pustyni. Wszyscy powinniśmy przestrzegać ustalonych zasad i norm. Tych co je łamią powinna ścigać policja. No ale oni są tacy sami jak my więc nie spodziewajmy się za wiele...
      • Gość: wjaz Owszem, to też przeszkadza IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 15:46
        Owszem, to też przeszkadza, ale ryczące motocykle postawiłbym właśnie na równi z innymi nieodpowiedzialnymi użytkownikami dróg.

Mi osobiście bardzo przeszkadzają, nie tylko w spaniu.
    • Gość: Pieszy Chamstwo motocyklistów=powód do drastycznych akcji IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 09:13
      Te głosy tu mówią tyle:mamy wszystkich i ich odczucia w ....
      Przy takiej postawie pozostaje domagać się ostrych akcji policyjnych przeciw hałasującym i, co niebezpieczniedjsze, szarżującym na wszelkie sposoby(prędkość, pokazy jazdy na jednym kole itd.).Wygląda bowiem na to, że oni jeden język tylko rozumieją-język pały w łeb!!!;-)
      • senpai-michael Re: Chamstwo motocyklistów=powód do drastycznych 11.05.11, 09:30
        Mam nadzieję że następnym razem jak będziesz wyprzedzał na 3ciego, ciasno wymijał jadące auta przekraczając wszelkie możliwe ograniczenia w swoim samochodzie, to policja walnie cie pałą w łeb, może zrozumiesz kilka rzeczy...
        • Gość: uklak Re: Chamstwo motocyklistów=powód do drastycznych IP: 198.175.152.* 11.05.11, 09:56
          Zwróć uwagę, że w Warszawie na trzeciego to tylko motocykliści wyprzedzają i nikt włeb im za to dać nie chce na tym forum. Nikt nawet tego nie krytykuje choć pewnie powinien. Chodzi o chałas. Uwierz, że mieszkanie w pobliżu lotniska jest mniej uciążliwe od wyścigów motocyklistów za oknem...
          Dla mnie użytkownicy plastikowych ścigaczy to debile. Jeszcze nigdy nie widziałem normalnie ruszającego ścigacza spod świateł jeśli stoi pierwszy. Zawsze ruszają na jednym kole i zawsze na maksymalnym przyspieszeniu 300m do następnych świateł. Być może nie znam się i to jest prawidłowa technika jazdy na motorze?
          • senpai-michael Re: Chamstwo motocyklistów=powód do drastycznych 11.05.11, 10:14
            "Zwróć uwagę, że w Warszawie na trzeciego to tylko motocykliści wyprzedzają"
            Hahahaahha :D
            A to dobre!

Wiesz, na okęciui był wyścigi kiedyś. I zgadnij - tak! nie tylko motocykle tam jeździły hałasować.

Powiem więcej: jechałem niedawno gierkówką, przekraczałem prędkość, znacznie, ale wiesz co? Musiałem co chwila zjeżdżać na prawo bo mnie samochody z "wyższej klasy średniej" wyprzedzały.
    • Gość: Darek Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.skanska.pl 11.05.11, 09:31
      Najlepszym sposobem jest robienie zdjęć, spisywanie numerów rejestracyjnych i wysyłanie ich na policję. Praktycznie wszytskie te motocykle przekraczają normy hałasu także kara dla nich 100%. Ludzie muszę być jednak konsekwentni i w ten sposób walczyć z tą chołotą
      • senpai-michael Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 09:40
        Dobrze, lubię takie statystyki - praktycznie wszystkie :D
        Muszę cię biedaku wyprowadzić z błędu, wybacz: praktycznie wszystkie są zgodne z normą i mają homologację. Za mały odsetek kretynów nie odpowiadam. Tak samo jak kierowcy aut nie mogą odpowiadać za odsetek kretynów w dresowozach, albo zapieprzających limuzynach.
        • Gość: M Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: 212.160.172.* 11.05.11, 09:53
          Możesz podać lokalizację statystyk na które się powołujesz?

Z historyjek kolegów posiadających motor wynika, że standardem jest posiadanie dwóch wydechów. Jeden na przegląd drugi do jazdy.
          • senpai-michael Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 10:12
            Nie podałem żadnych statystyk, chciałem zauważyć tylko się odnoszę do idiotycznych wymyślonych statystyk kolegi. Natomiast co do tego z kim się zadajesz to twój problem. Ja widzę tylko na ulicy, że bardzo duża część motocykli (zwłaszcza te turystyczne) mają wydechy seryjne i ciche.
            To że jakiś palant z brodą chce żeby jego armaturę było słychać, czy jakiś kolo na ścigaczu, to nie znaczy że nagle ci dwaj stają się większością.
            • Gość: Vona Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 12:43
              Zastanawiam się, dlaczego uporczywie bronisz tych właśnie palantów, przecież nikt tu nie twierdzi, że należy zakazać jazdy motocyklem, chodzi wyłącznie o problem kretynów, którzy nie przestrzegają przepisów i robią sobie nocą wyścigi na ulicach.
              Czujesz się z nimi jakoś związany, że tak głosujesz?
              • Gość: aqq Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.219.51.74.static.nsti.pl 11.05.11, 17:29
                Ja się czuję związany z moimi dwoma kółkami, a nie z jakimiś pierdzącymi po nocy palantami. Senpai chyba ma tak samo. GW od pierwszych przebiśniegów zaczęła kampanię przeciwko warczącym i niebezpiecznym jednośladom, nie dającym spać ani w dzień, ani w nocy.
                Tak się składa, że jestem przede wszystkim kierowcą samochodu, a kiedy tylko się ociepli, przesiadam się na jednoślad, żeby nie sterczeć niepotrzebnie w korkach. Większość motocyklistów jakich znam, też jeździ jednocześnie samochodem. Na ulicy jeden motocykl więcej oznacza najczęściej jeden samochód mniej. Kto z mieszczuchów nie widzi w tym dla siebie korzyści, temu sól w zupę i szkoda z nim korespondować.
                Odróżniajcie, qrwa, ludzie, zaszczepiany przez GW trend do piętnowania jednośladów, od ścigania gó...arzy-nocnych rajdowców. To drugie nie jest tematem na debatę publiczną, którą próbuje się tu rozkręcać.To jest temat dla policji i być może dla was samych, bo te debile gdzieś mieszkają i są czyimiś dziećmi, a więc czyimiś sąsiadami.
                • senpai-michael Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 17.05.11, 07:47
                  dokładnie :)
    • Gość: sojers1 Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.static.qsc.de 11.05.11, 09:35
      Zgadzam się, że to w większości niehomologowane tłumiki tak ryczą. Takich, co mają takowe Policja powinna ścigać z pełną surowością (to że tego nie czyni to całkiem inna kwestia). Inna kwestia, że przy homologowanych tłumikach sprawdza się głośność przy połowie możliwych obrotów (ok 5tys) a że motocykle można kręcić znacznie wyżej, to i hałas z homologowanego tłumika będzie spory. Tego już nie ominiemy, tu mogę tylko apelować do motocyklistów o ograniczenie kręcenia maszyn w nocy.
      Nie dajcie się nabrać na argumenty, że głośne wydechy poprawiają bezpieczeństwo. Sam jestem motocyklistą i kierowcą samochodu i wiem z doświadczenia, że najbezpieczniejsza jest własna ostrożność i 0 (zero) zaufania do innych uczestników ruchu drogowego. Głośne motocykle można usłyszeć dopiero gdy są na wysokości samochodu, czyli za późno aby podjąć jakiekolwiek reakcje.
      Tak więc drodzy mieszkańcy, jeśli w nocy znowu hałas będzie Wam przeszkadzał, to nie bójcie się dzwonić na Policję, może zmasowane telefony sprawią że w końcu ruszą tyłek i zaczną wypełniać swoje obowiązki jak należy. Płacz w gazetach jest ok, tylko do niczego nie prowadzi.
      Pozdrawiam
      • d1ler Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 10:16
        Gość portalu: sojers1 napisał:
        "Tak więc drodzy mieszkańcy, jeśli w nocy znowu hałas będzie Wam przeszkadzał, to nie bójcie się dzwonić na Policję, może zmasowane telefony sprawią że w końcu ruszą tyłek i zaczną wypełniać swoje obowiązki jak należy."
        Rozbawiłeś mnie do łez. W zeszłym roku na budowie pod moimi oknami koleś o 4 rano odpalił koparkę i grzał ją na max obrotach. Po 10 minutach zadzwoniłem na policję. Przyjechali... po pół godzinie. Minęli się z tą koparką 10 metrów od bramy budowy, oczywiście jej "nie zauważając". Podsumowując: skoro "uciekła" im koparka jadąca 10 km/h, to jak mają złapać motocykl?
      • Gość: miki Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.jmdi.pl 11.05.11, 10:22
        Nie ma co dyskutować głośne samochody, czy motocykle powinny być usuwane z dróg - do czego jest upoważniona Policja i ma coraz więcej urządzeń do kontroli hałasu.

Ale czasami mam wrażenie że przeszkadzają wszystkiego rodzaju motocykle, czy skutery.
        A tak nie powinno być gdyż dla takich miast jak warszawa to właśnie jednoślady to przyszłość. Co raz więcej samochodów na ulicach co powoduje mega korki i brak miejsc parkingowych. A że nie każdy się chce tłuc się komunikacją miejską, która często mimo rozwoju miasta od strony nowych osiedli i od strony biurowo - biznesowej, nie zmieniła się od lat. O jakości nie wspomnę. Z roku na rok widać że coraz więcej jest motocyklistów na drodze. I do tego należy się przyzwyczajać. Np przed moim biurowcem kiedyś stał jeden motocykl, teraz bywa już kilka naście jednośladów - to taki mały przykład że ten trend się rozwija. Nie zrozumiałe jest dla mnie wrogość, mieszkańców i kierowców miasta.

Co do uciążliwości mieszkańców, powiem są jednostki które nie powinny być dopuszczone do ruch to fakt, ale większość motocykli ma taki sam poziom głośności jak przeciętny zaśmierdziały IKARUS MZA.
        Dla mnie osobiście gorszy jest kilka kajtków biegających po moich osiedlu, a szczególnie jeden co jeździ czerwonym rowerkiem i ma zamontowane coś w rodzaju koguta policyjnego wyjącego albo w sobotę raną albo wieczorem jak człowiek chce odpocząć . No ale cóż gó...arzowi powinno się sprać tyłek (kiedyś napewno to nastąpi), ale tak naprawdę muszę z tym żyć. Bo przecież nie zabronię kierowcy czerwonego rowerka mieszkać na osiedlu, bo po za posiadaniu tego pojazdu, strasznie sympatyczny to chłopiec.

Może mój próg tolerancji jest większy gdyż mieszkałem kilka lat w słonecznej Itali, gdzie ruch zaczyna się po 20, 21 kiedy to setki młodych ludzi przyjeżdża na swoich skuterach i motocyklach, bawiących się przez pół nocy. Nikt tam nie skarży się że jest głośno
        • profes79 Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 10:57
          Przeszkadzają, bo normalny, dosyc głośny szum ruchu ulicznego słychac gdzieś do 20-21. Potem zapada wzglkędna cisza. A potem na ulice wyjeżdżają wszelkiego rodzaju jednoślady i ich właściciele zaczynają popisy.

Pewnie nie byłoby problemem, gdyby taki delikwent przejechał raz - w końcu ma prawo jechać dokądś nawet w nocy. Problemem staje sie gdy taki delikwent popisując się maszyną zaczyna grzać z maksymalna prędkością i maksymnalnym hałasem na kilksetmetrowym odcinku ulicy, robi nawrotkę po czym wraca ponownie. I tak w kółko przez kilka godzin.

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak w nocy ryk silnika się niesie.

Nikomu nie przeszkadzają motory czy samochody w ciągu dnia - tylko że po 22 w nocy jest coś takiego jak cisza nocna i człowiek po całym dniu chce odpocząć a nie słuchać wycia silników i właścicieli (niekoniecznie pod oknami - wyścigi słyszę z odległości ponad pół kilometra; aż strach pomyśleć jak się czują ludzie mieszkający bezpośrednio przy drodze).

Jak chcę posłuchac ryku silników to sobie na mecz żużlowy idę.
    • Gość: Arek"Aiwa-Platz" Tego nie przebijecie! IP: *.cdma.centertel.pl 11.05.11, 09:40
      Wyścigi są na przeciw Komendy Głównej na Puławskiej. Od lat śmigają od Woronicza do Domaniewskiej.
    • piotrekeke Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 10:48
      W dzień rozumiem motocyklistów z podrasowanymi tłumikami (chociaz to niezgodne z prawem). Głośniejszy motocykl to dużo większa szansa na przeżycie (zauważenie motocykla w lusterku przez kierowcę wielośladu)

Ale w nocy? Są okolice gdzie ryk motoru słychać bardzo głośnio z wielu kilimetrów (to znaczy rówenież ze przez wiele dziesiątek sekund).
      • Gość: sebpl Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 11:03
        A ja nie rozumiem! W mieście jest ograniczenie do 50 km i naprawdę nie jest potrzebna pierdziawka by przy tej prędkości zauważyć motocykl. Co innego za miastem, tam mogą sobie przełączyć na pierdziawkę tak by z daleko było słychać, że jedzie idiota.

P.S. Idiota odnosi się do tych, co robią slalom między samochodami.
      • Gość: Mateo Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 11:16
        Bzdura kolego, Badania dowiodły że przy prędkości powyżej 120km\h ilośc decybeli nie wpływa w żaden sposób na czas reakcji kierowcy samochodu. Po prostu przy takiej predkości kierowca jadącego, Zgodnie z przepisami, auta i tak nie zdąży zareagować.
        • Gość: sebpl Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 11:20
          No to super! Jeszcze jeden argument, żeby tłumiki wmontować na stałe i wyeliminować pierdziawki. Niech sobie ludzie i sarenki odpoczną.
    • Gość: spokojniej4 Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.platangroup.com.pl 11.05.11, 11:11
      Nigdy nie miałam takiego myślenia, a dziś cieszę się jak czytam że jakiś motocyklista zginął...
      Myslę- no cóż- jednego mniej. To nieprawodobne jak bardzo uprzykrzają życie; przepotworny hałas, jazda na jednym kole ( więc zachowujesz ponad miarę odległość ), wciskanie się na trzeciego pomiędzy pasami. Dla mnie to banda chamów, idiotów i sku...eli , którzy narażają innych na utratę zdrowia czy życia. Że chce się sam zabić- niech jedzie do lasu. WON Z MIASTA!
      • Gość: Tauber Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.171.64.74.static.crowley.pl 11.05.11, 12:02
        A ja się uciesze jak zejdzie twoja matka/zona/córka. Dlaczego? Bo o jedną babę mniej. I tyle.

Weź coś na nerwy, bo ci żyłka pęknie "spokojniej4"...
        • Gość: spokojniej4 Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.platangroup.com.pl 11.05.11, 17:33
          Aaaa rozumiem, motocyklista cham mi się trafił do "rozmowy". No to nie ma o czym rozmawiać.
    • Gość: GdziePolicja Jest zakaz 50km/h czemu piraci bez mandatów? IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 11.05.11, 11:32
      Ciekawe kiedy nadejdzie czas, że ludzie zaczną jeździć wg znaków - wtedy nikt w mieście nie piratowałby tylko pojeździł sobie szybciej na trasie ekspresowej lub autostradzie.
      • jpelczar Re: Jest zakaz 50km/h czemu piraci bez mandatów? 12.05.11, 12:10
        Bo Polucja woli wozić się z radarem po autostradach, gdzie jest miejsce żeby przycisnąć czy siedzieć w krzakach w "terenie zabudowanym" gdzie są 2 domy na krzyż 0.5km od drogi. Jak im się nie pokaże czegoś palcem, to sami nie zareagują, mimo że przej(a)dą obok - np. jest masa aut zaparkowanych na drogach pożarowych, nie kiwną palcem dopóki albo będzie jakaś tragedia, bo karetka się nie zmieści albo ktoś zadzwoni i ich zmusi.

• Gość: ktoś Niektóre zwierzęta też ryczą na całą okolicę IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.05.11, 11:34
      To pewnie taki atawizm u niektórych osobników.
      • Gość: wawiak Re: Niektóre zwierzęta też ryczą na całą okolicę IP: *.182.31.38.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.05.11, 12:51
        motocykliści i kibice.
        kibice i motocykliści.
        to największe problemy naszej Wreszcie Wolnej i Niepodległej.
        a, no i jeszcze jeden taki, co zmienił barwy klubowe. :-D
    • Gość: junak Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.centertel.pl 11.05.11, 13:27
      motocykle to nic, najgorsze są samochody jest ich milion razy więcej niestety!
    • Gość: lala a ja mam na to wyje bane ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 14:28
      a ja mam na to wyje bane ... tak jak inni maja na punkcie motocykli ... jak komuś przeszkadza jego problem ... a jeździć nikt nie zabroni
    • Gość: Lilu Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 15:23
      Mieszkam w ścisłym centrum na Wilczej. Dźwięk przejeżdżających motocykli niesie się tu jak nigdzie i jest dodatkowo zwielokrotniony przez typ zabudowy. Głośne wydechy stanowią tu utrapienie w ciągu dnia, ale w nocy to już koszmar. Czasem trafi się amator szczególnej rozrywki polegającej na możliwie głośnym przejeździe śródmiejska uliczką. Im więcej wzbudzi alarmów samochodowych - tym lepiej. Za chwilę wraca.... chyba policzyć wyjące alarmy? Nikt mi nie powie, że jest to normalne i że jest to "zwyczajne przemieszczane się niewinnego motocyklisty gdzieś nocą bo go los do tego zmusił".

Wszystkich wyznawców teorii "głośny wydech jest bezpieczny" też pragnę uświadomić że nie jest. Jeżdżę na codzień kabrioletem. Kiedy mi ryknie wydech na wysokości ucha to podskakuję w siedzeniu, przez chwilę nie wiem co się dzieje i istnieje spora szansa, że w wyniku szoku kiedyś na takiego barana w końcu wjadę. Jedynym sposobem na bezpieczeństwo jest bezpieczna jazda z wyobraźnią! Przeciskanie się na zapałki z dużo za dużą prędkością pomiędzy autami bezpieczne nie jest i żaden ryczący wydech tu nie pomoże.

Na koniec dodam, że sama planuję zakup skutera, więc przeciwniczką jednośladów nie jestem. Wręcz przeciwnie - jak ktoś jedzie kulturalnie na cichym skuterze czy motorze to chętnie robię miejsce w korku. Widzę też że sporo osób tak robi. Może warto to mieć w pamięci i zanieść ten przeklęty wydech do tłumikarza?
      • Gość: motodebil Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.182.56.194.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.05.11, 16:16
        och! ach! kabrioletem!
        no,no!
      • Gość: aqq Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.219.51.74.static.nsti.pl 11.05.11, 18:13
        Lilunia, jeśli planujesz zakup skutera, to masz słuszną rację. Dla własnego bezpieczeństwa powinnaś jednak kupić coś o pojemności co najmniej 150 ccm i posiadać prawo jadzy kat. A.
        W naszym zakorkowanym mieście, przy perspektywach jego rozwoju, jednoślady są dobrą alternatywą dla puszek, a tym bardziej dla transportu publicznego. Im więcej jednośladów na ulicach, tym większa korzyść DLA WSZYSKICH użytkowników dróg. I odłóżmy tu demagogiczne szczucie przeciwko (nielicznym) producentom nadmiernego hałasu łamiącym prawo.
        • Gość: powiedz_to_koniowi Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 02:06
          Nie ma w tym żadnego szczucia i żadnej demagogii.
          Dzisiaj wieczorem siedziałem sobie w kawiarni przy Marszałkowskiej i co minutę, może dwie, przejeżdżał motor, który zagłuszał dosłownie wszystko. Nie przejechał żaden głośny zdezelowany samochód, nie szczekał żaden pies, nie płakało żadne dziecko (to a propos dyskusji gdzieś tam wyżej). Mój spokój zakłócały właśnie motocykle.
          Jestem z miasta i hałas to dla mnie codzienność, ale te poziomy dźwięku są na granicy bólu. Nie ma co się dziwić, że podnoszą się głosy sprzeciwu. I wcale nie są to pojedyncze przypadki - raczej wyjątkiem są motocykliści nie hałasujący.
          • Gość: lala Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 07:40
            Powinieneś w GUS pracować jak z taką precyzją potrafisz określić ile motocykli przejechało ;)

PS

Proponuje jeszcze głupszą lokalizacje by się relaksować w kawiarni ;) okęcie było by w sam raz ...a no i nie ma hałasu :)
            • Gość: powiedz_to_koniowi Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 08:13
              Hej, skąd wiesz że pracuję w GUS-ie !!!???
              A wiem jak często przejeżdżały motocykle, bo co parę minut od ich hałasu coś mi się skręcało w trzewiach i miałem ochotę rzucić w takiego doniczką.

Co do miejsca - nie rozumiem po co miałbym chodzić/jeździć do kawiarni aż na Okęcie. Jedną z wielu zalet miasta jest to, że wychodzę z domu na piechotę i mogę wypić sobie kawkę w pobliskiej kawiarni. A jeżeli ktoś mi i wszystkim innym złośliwie przeszkadza - to będę go zwalczał.
              • Gość: fzr Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 08:35
                a ja bym kawiarnie pozamykał ... chodnik zastawiony ... syf wokoło, dra te gęby ... i to w środku miasta ... to się w głowie nie mieści
                • Gość: powiedz_to_koniowi Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 13:40
                  O rety, ależ działa wytoczyłeś! He he - pójdź kiedyś do kawiarni w Warszawie i zobacz jak tam japy drą i jak śmiecą dookoła. Chamówa na maksa. Polecam na przykład Green Coffee na Marszałkowskiej - sami palą swoją kawę, która jest naprawdę wyśmienita. Mimo że ogródek mają spory, to do ulicy zostaje chodnik o szerokości przynajmniej 5-6 metrów + tyle samo pasa zieleni.

Ale rozumiem, że głośne motocykle to nie jest temat do obrony więc szukasz tematu zastępczego?
    • erykartowski Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 11.05.11, 18:25
      Ciekawi mnie dlaczego policja ma to w d? O ile się orientuję istnieje coś takiego jak norma emisji hałasu? Bo skoro taka norma jest martwa to po co komu tłumik w samochodzie? Pozdejmujmy je!
      • Gość: aqq Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.219.51.74.static.nsti.pl 11.05.11, 18:40
        Ciekawi cię? I nie domyślasz się odpowiedzi?? Policja nie ma środków do walki z tym problemem. Nie ma dla jej prestiżu nic gorszego niż kompromitująco nieskuteczne pościgi po mieście. A jeśli jeździsz samochodem i domagasz się sprawiedliwości i równości, to proszę cię bardzo - zdejmij tłumik.
      • Gość: Alf/red/ Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.waw.pl 11.05.11, 21:49
        > istnieje coś takiego jak norma emisji hałasu?
        Odprowadziłem niedawno motocykl do przeglądu okresowego. Renomowany serwisant w renomowanej stacji sprawdził zawartość spalin i ustawienie świateł. Jawnie zapytałem, czy mierzy hałas. "A po co to..." i przystawił pieczątkę.
        • Gość: Marek Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.e-point.pl 12.05.11, 17:20
          Potwierdzam. Z obecnym moto (turystycznym) byłem już 4 razy na badaniach i nikt tam nic takiego nie sprawdza...

Marek.
    • Gość: motocyklista zx6r Hipokryci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 07:58
      Komentarze które można przeczytać na łamach forum ... żenada. Nie wiedziałem, że wszyscy wypowiadający się na forum są okazami nieskazitelnymi, nikt nie hałasuje, jeździcie zgodnie z przepisami, przechodzicie po pasach i nie depczecie trawników ... a te śmieci na ulicach to pewnie motocykliści rzucając przejeżdzając trzy-paki (300km/h) na gumie (wasze zdemonizowana jazda na jednym kole) miedzy samochodami... aż dziw bierze, że was nie widać codziennie na ulicach. Ukrywacie się tylko w domu??

• Gość: ciekawy_świata Re: Hipokryci! IP: 193.104.164.* 12.05.11, 13:52
        scigacz w miescie pol biedy - mieszkam przy ruchliwej ulicy i w nocy mimo wszystko na jednego "stjuningowanego" dersiarskiego grata przypada z 5-6 dresow na szlifierze. panowie motocyklisci bez sciemniania. mozecie sobie pisac o puszkach bez wydechu, ale prawda taka ze ludzie z reguly zdaza wyjrzec przez okno zeby zobczayc co na swiatlach stoi i co ich w nocy obudzilo. jak juz jednak napisalem - do przezycia bo i autobusy i smieciarki i inny halas wszelaki w miescie jest.

do k*** doprowadzaja mnie jednak tepe buce na quado-enduro-crosach ktorych nie stac na tor i ktorzy urzadzaja sobie "offroad" po kampinosie albo po mazowieckich parkach krajobrazowych. wyja i smrodza tym scierwem ludziom, ktorzy w weekend przyjechali od ww. halasu miejskiego odpoczac.

oczywiscie tutaj juz bezradnosc policji/strazy lesnej/miejskiej zupelna - kto by sie tym w ogole przejmowal... ALE naprawde jak tak dalej pojdzie, to w koncu miarka sie przebierze i wk**ni do granic ludzie zaczna "suszyc po lasach pranie". sami zainteresowani wiedza o co chodzi. tak wiec radze sie zastanowic, bo "splecznikow" nie brakuje, a wykrycie sprawcy oscyluje w okolicach zera.
    • Gość: DECO Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.171.87.66.static.crowley.pl 12.05.11, 14:32
      Nie znacie się. Motocykliści mają coś co usprawiedliwia ich postępowanie. Nazywa się to "PASJA". To jest takie coś fajnego, co pozwala mieć w dupie wszystkich i wszystko dookoła.
    • nowotka1 Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 12.05.11, 18:39
      Jak to, nie można sobie z nimi poradzić? Coraz częściej słyszę takie głosy: rozciągnąć linę i po sprawie! Ciekawe, kiedy do tego dojdzie? Bo ludzie już są na granicy wytrzymałości.
      • Gość: Asterix Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 22:19
        Czy już są tak daleko na granicy wytrzymałości żeby zabić????
        • Gość: admin Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 08:37
          wszystkie te lamusy sflustrowane przed komputerem ... mocne w gębie ... a na ulicy ogon podkulony <lol2>
          • Gość: ciekawy_świata Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: 193.104.164.* 13.05.11, 11:30
            eheheh czekam az jakis lamus-dziadek zrobi swoim pudlem niespodziewany lewoskret - ciekawe jaki bedzie z ciebie kozak :)
    • Gość: tomek Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.centertel.pl 13.05.11, 11:49
      Takie miasto, taki kraj, nikt nikogo nie szanuje, kazdy ma kazdego w d****. Ktos tu napisał o motocyklistach, że to "PASJA".... stary, pasja to bylaby, gdyby smigal on na jakims torze, nalezal do teamu, a nie jak to fajnie nazwaliście SZALENIEC smiga w srodku nocy jak opętany. To nazywa sie IGNORANCJA. Ale sprawa nie tyczy sie tylko motocyklistów, których z roku na rok przybywa. Jak dobrze ludzie na forum zauwazli, chodzi tez o super szybkie 15 letnie samochody i ich wierni właściciele którzy równiez spod kazdego skrzyzowania muszą udowadniac wartość ich samochodu. Niezapominajmy o autobusach, które w Warszawie kursują z dużą częstotliwością i tez jak rusza z przystanku to az okna się trzęsą. O ludziach, którzy wracają nocą z imprez w srodku tygodnia i drą ryja pod blokiem. O sąsiadach, którzy ogladaj POLSAT na full 24 h/dobe. Jeden z gości słusznie wspomnial o kretynach jezdzących na kładach w kampinosie i nie tylko, ta sama sytuacja jest na pólnocy Polski m.in w Wigierskim Parku Narodowym gdzie mimo zakazu napie***** ile wlezie. (jakby nie bylo mozna rowerem sobie w lesie pojezdzic i dla wlasnego zdrowia i natury). A co do hałasów miasta to Takie są uroki mieszkania w duzym mieście. Oczywiście widziałem komentarze typu " jak sie nie podoba to won na wies". Tyle ze z tej "wsi" to pochodzi 2/3 "warszawiaków".
      • senpai-michael Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie 17.05.11, 08:02
        Gdyby śmigał na torze albo należał do teamu, zaraz by się sfrustrowane dziady które przy torze zamieszkały (bo tam taniej jakoś nie wiadomo czemu) robiły awantury że tor za głośny. I nie mów że ściemniam, tylko zobacz jak jest z jedynym chyba większym torem w polsce - torem poznań.

Tak to już z ludźmi w polsce jest. Okęcie też było zanim ludzie się wprowadzili obok żeby narzekać że lotnisko głośne.
    • Gość: ted Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 17:52
      Najgorsze że policja ma ten problem w głebokim poważaniu. Kiedyś do nich napisałem w tej sprawie i dostałem żenującą odpowiedź.
      A zacząć powinno się od wprowadzenia przednich tablic rejestracyjnych dla motocykli. Bo dzisiaj nie wychwytują ich nawet fotoradary - ich prawo zupełnie nie dotyczy.
      • Gość: motodebil Re: Motocykle: to przeszkadza mieszkańcom! Opinie IP: *.204.6.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.05.11, 13:00
        a ciebie, kmiotku, już trzy razy namierzyły i boisz sie o prawko, co je za jajka i kiełbase dostałeś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka