Dodaj do ulubionych

Awantura w autobusie skończyła się awanturą w k...

10.05.04, 00:20
Niestety to nie pierwszy przypadek, kiedy policja bije. Sam zostałem pobity
przez 4 (!) policjantów, następnie poprawiono mo na komendzie, aż musiało
zostać wezwane pogotowie. Mimo tego zostałem ukarany wyrokiem sądowym, za
czynną napaść na 3 (!) funkcjonariuszy. Na szczęście wyrok w zawieszeniu (po
ponad 3 latach oczekiwania i tzw. "dozoru policyjnego" ). Zmienił się ustrój,
nie zmieniły się metody.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.acn.pl 10.05.04, 00:26
      To co ostatnio robi policja jest przerazajace - bija i zabijaja prze pomylke -
      niedlugo starch bedzie wyjsc na ulice z obawy przed policja, ktora powinna nas
      chronic - cos jest nie tak, istna paranoja.
      • Gość: gosciu Nie czas zalowac roz gdy plona lasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 07:20
        Owszem, zginie pare przypadkowych osob, ale w zamian moze sie szczyle przestana
        wariowac.
        Ludzie sa sami sobie winni powszechna znieczulica powoduje, ze
        bandyci czuja sie bezkarnie, wiec pretensje nalezy kierowac do samych siebie
        • Gość: win Re: Nie czas zalowac roz gdy plona lasy IP: *.toya.net.pl 10.05.04, 11:56
          wez ty sie zastanow co ty mowisz
        • Gość: darren Re: Nie czas zalowac roz gdy plona lasy IP: *.toya.net.pl 10.05.04, 15:17
          Ty chyba nie jestes normalny...Uwzasz ze policja slusznie bije i zabija,bo
          przez to "bandyci" beda sie ich bac???Wedlug mnie to powinno wygladac "troche"
          inaczej...
        • Gość: Esco Re: Nie czas zalowac roz gdy plona lasy IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 19:26
          jestes gejem
          • Gość: Nawra Re: Nie czas zalowac roz gdy plona lasy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.05.04, 20:53
            Pewnie ze jest gejem
      • Gość: m Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.alfaelektro.com.pl / 62.233.185.* 10.05.04, 15:32
        aj szkoda słów do co poniektórych !
        nigdy nikomu nie życzę czegoś takiego
    • Gość: Studenciak Re: 607... nomalka IP: *.crowley.pl 10.05.04, 00:47
      Linia 607 jezdza oprocz pasazerow tabuny bydla i dresow. Zapewne kierowca nie
      chcial kogos wypusic poza przystankiem. Wiec cwaniaczki zastosowaly otwarcie
      awaryjna i ktorys zostal przyciety. Dobrze sie stalo, ze policja zrobila z tym
      porzadek. Zapraszamy jeszcze policje na 602, 609 i 613, dzie oprocz bydla
      jezdza jeszcze zlodzieje, ktorzy okradaja podroznych.
      • Gość: Olej Re: 607... nomalka IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 10.05.04, 15:09
        bez przesady. tyle razy juz jezdzilem 607 i zawsze spokoj. raz tylko zostal
        zlinczowany kieszonkowiec (i dobrze) wiec nie siej poplochu...
      • Gość: ZIP [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.04, 19:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Mario Re: 607... nomalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:23
          heheh

pozdro ZIP
          • dick_powers Re: 607... nomalka 11.05.04, 00:42
            Oh dear, jak wzdychaja tutejsi. Jestem rodowitym Warszawiakiem, ktory nie
            mieszka juz w Warszawie od 25 lat. Przyjezdzam jednak tam dwa razy w roku.
            Jezdza tam rowniez moi znajomi, nie Polacy. Jakze przykro, ale i szczesliwie
            bylo mi przeczytac artykul o awanturze w autobusie 607. Jestem rodem z Mokotowa
            i nie jezdze na Prage podczas pobytu w Warszawie, tym bardziej w nocy, ale moze
            inni beda. Ostrzege ich wiec, ze autobusy nocne linii wymienionych w dyskusji
            sa raczej...hmmmm...niedostepne dla cywilizowanej czesci ludzkosci.
            A szkoda.

Johan, Los Angeles, Ca., USA
          • Gość: ZIP Rowniez pozdrawiam!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.04, 21:20
            Znam sprawe,znam Chlopakow-z wiekszoscia z Nich sie wychowalem i pomimo
            tego,ze nie mieszkam juz ponad 10 lat na Stegnach,to wciaz moje osiedle,moi
            znajomi,koledzy,przyjaciele...Wiesz,to co pisza niektorzy ludzie...jak to
            czytasz to rece opadaja...Przeciez nie jestesmy rzadnymi DRESIARZAMI,tylko
            normalnymi ludzmi,wracalem z Nimi nocniakiem nie raz w roznych stanach i
            wiem,ze to wszystko nie mialoby swojego poczatku,gdyby nie fakt,ze zostali
            sprowokowani,gdzies byla ta iskra,a policja ewidentnie przekroczyla wszelkie
            granice!!!!!! DZIEKOWKA ZA POZDROWKI MARIO/ELO!PAWLAK
        • Gość: Karolina Re: 607... nomalka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 20:00
          Skończy studia i będzie go stać na jeżdżenie taxi. I nie będzie musiał męczyć
          się w nocnych autobusach z takimi pajacami jak ty.
        • Gość: Studenciak Re: 607... nomalka IP: *.crowley.pl 10.05.04, 20:07
          Pewnie - strzelac do drechow i zadymiarzy. Spoleczenstwo sie oczysci z szumowin.
          • Gość: Warszawiak Re: 607... nomalka IP: *.zapora / 212.160.172.* 11.05.04, 10:45
            Ja na poczatek wyplemilbym wszystkich przyjezdnych z Warszawy. To przez takich
            jak ty, ktoremu nie chce sie wozic dupy nocnymi lub taxi, metro ma wydluzone
            kursy nocne kosztem porannych. Dzieki debilom, ktorzy akurat powinni miec
            najmniej do powiedzenia, moja dziewczyna bedzie musiala zrezygnowac z pracy bo
            nie ma jak do niej dojechac na czas!! Wiec wypierdalaj z Warszawy nedzna
            studencka, wiejska szumowino
            • Gość: Studenciak Re: 607... nomalka IP: *.crowley.pl 11.05.04, 21:45
              > To przez takich
              > jak ty, ktoremu nie chce sie wozic dupy nocnymi lub taxi, metro ma wydluzone
              > kursy nocne kosztem porannych

Eee koles wyluzuj. Tez jestem przeciwny kursowaniu muchometra w nocy

>Wiec wypierdalaj z Warszawy nedzna studencka, wiejska szumowino

Wielki warsiawiak sie znalazl. Starzy z Koziego Dolu mieszac bloto w hucie
              przyjechali i udaje cfaniaczka
              • Gość: Warszawiak Re: 607... nomalka IP: *.zapora / 212.160.172.* 12.05.04, 06:52
                > Wielki warsiawiak sie znalazl.

A pewnie... Moja rodzina od zawsze mieszkała w Warszawie a nie to co ty taki
                pseudostudent z wiochy zabitej dechami.

> Starzy z Koziego Dolu mieszac bloto w hucie przyjechali i udaje cfaniaczka

A powiesz mi to prosto w twarz, studenciku?
                • Gość: Studenciak Re: 607... nomalka IP: *.mail.waw.pl / *.crowley.pl 13.05.04, 00:09
                  > A powiesz mi to prosto w twarz, studenciku?

Spoko - codziennie o 16 wychodze z pracy w Babka Tower - zapraszam!
                  • Gość: Warszawiak Re: 607... nomalka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.04, 15:49
                    W takim razie oczekuj rychlego spotkania bo nie pozwole, zeby cos takiego
                    obrazalo moich rodzicow
      • Gość: Nawra Re: 607... nomalka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.05.04, 20:58
        Coś głupi to głupi... Tyle razy jeździłem 607 i 603, nigdy nie było awantur a
        jak ktoś dostał w ryja to zazwyczaj sam był sobie winny.. Tych którzy jechali i
        dostali od Policji znam i wiem ,że raczej po pijaku chcieli wrócić na Stegny
        niż bić sie z Policją.
    • sloggi Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 10.05.04, 00:58
      Często podróżuję 602 - bywa gorąco, ale przecież po pokonaniu Poniatoszczaka
      stajemy się jedną, wielką praska rodzina - zatem kogo mam się bać?
      • mar_elx a jak spotkasz młodzież wszechpolską 10.05.04, 08:57
        sloggi napisał:

> Często podróżuję 602 - bywa gorąco, ale przecież po pokonaniu Poniatoszczaka
        > stajemy się jedną, wielką praska rodzina - zatem kogo mam się bać?

Gdyby paru podpitych 20-latków dowiedziało się jaka to czarna owca
        tej "rodziny" jedzie obok nich, to by cię jeszcze na tym moście wrzucili do
        Wisły. Widocznie jeszcze "tego" tak bardzo po tobie nie widać.
        • sloggi Re: a jak spotkasz młodzież wszechpolską 10.05.04, 15:16
          Zawsze mogę powiedzieć, że sypiam z Twoją żoną.
        • Gość: darren Re: a jak spotkasz młodzież wszechpolską IP: *.toya.net.pl 10.05.04, 15:29
          Teraz to zupelnie zmieniacie temat.Nie bylo tu mowy o zadnych huliganach.Fakt
          ze bylo ich duzo i lekko podpici to nic nadzwyczajnego.Przeciez wszyscy czasem
          lubimy sie dobrze pobawic i do domu trzeba jakos wrocic(nie wszystkich stac na
          taksowki).A to jak ty to odbierasz to zupelnie inna sprawa.A tutaj powinnismy
          raczej skupic sie na problemioe traktowania ludzi przez policje.
      • Gość: MisiekK Re: Praska rodzina.... IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 10.05.04, 10:21
        Owszem - ale jak w rodzinie sa "czarne owce", ktore posdtepnie okradaja innych
        kuzynow....
    • Gość: Misiumisiu Bardzo dobrze!!! IP: *.dfait-maeci.gc.ca 10.05.04, 07:30
      Niech ich leją ile wlezie. Jaką macie gwarancję, że to podpite towarzystwo po
      wyjściu z autobusu dla draki nie pobiłoby ( zabiłoby? ) przypadkowego
      przechodnia, bo krzywo się spojrzał na 18-letnią panienkę? Prewencja przede
      wszystkim. Brawo policja! Tak trzymać!
      • Gość: kolo Re: Bardzo dobrze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 13:20
        cieciu !! ciekawe czy za akcje w łodzi tez im brawo bijesz ..... niebieski psie
        • Gość: większy_kolo Oczywiscie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.04, 13:58
          Pewnie że bije brawo! Jednego drechola mniej!!
          • Gość: darren Re: Oczywiscie!! IP: *.toya.net.pl 10.05.04, 15:37
            No to gratuluje bo o ile sie nei myle to zginal chlopak ktory sie tam tylko
            bawil,a nie uczestniczyl w zadnej bojce,a 23-letnia dziewczyna raczej tez nie
            uczestniczyla w walce...
          • Gość: bHn [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:58
            • Gość: marko BYŁ _..._ MINISTRANTEM!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 20:30
              To przeczytaj sobie to, penisie jeden!!!

"W południe ulicami Łodzi kilka tysięcy studentów i uczniów przeszło w marszu
              solidarności z ofiarami niedzielnych zajść. Przed nimi szła cały czas grupa 14-
              15-latków - szalikowców Widzewa - z transparentami "POLICJA PSY" i "CH.W.D.P". -
              Niech tylko przyjdą na Widzew, to ich zaje...y - chełpili się, śpiewali
              kibolskie piosenki i obrażali policję. Twierdzili są kolegami Damiana -
              pierwszej ofiary strzelaniny. 19-latek mieszkał na starym Widzewie (biedna
              dzielnica Łodzi), z zawodu był ślusarzem. Chodził na mecze Widzewa, był
              członkiem tzw. Czerwonej Armii (jedna z grup szalikowców)."

• Gość: darren Re: BYŁ _..._ MINISTRANTEM!!! IP: *.toya.net.pl 11.05.04, 22:28
                Po pierwsze cwelu nie odzywaj sie tak do mnie.
                A po drugie napisalem tez o dziewczynie ktora zmarla,a druga jest po
                operacji.One tez byly z widzewiakami dziwko???
      • Gość: Esco [...] IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 19:42
        • Gość: Nawra Re: Bardzo dobrze!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.05.04, 21:06
          Święte słowa Esco...Brawo bo to prawda.
      • Gość: bHn [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:58
        • Gość: Warszawiak [...] IP: *.zapora / 212.160.172.* 11.05.04, 10:58
      • Gość: Nawra Re: Bardzo dobrze!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.05.04, 21:04
        Niech tobie wleją a zobaczymy jak wtedy bedziesz gdakał kurczaku jeden.
    • Gość: R Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: 62.233.164.* 10.05.04, 07:38
      Lać ile wlezie i patrzeć czy równo puchną.
      Zero tolerancji dla chuligaństwa.
      • Gość: eMCe Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.05.04, 18:17
        pewnie ze dobrze zrobili!!! Dla mnie kazdy lysy w dresie zasluguje na "male
        conieco"!! Przeciez tacy lysole sieja postrach wsrod normalnych ludzi, nie
        boja sie niczego to dlaczego by tak nie poklepac i pala policyjna po nerach?!?!
        A no tak na wszelki wypadek, na zapas :)
        • Gość: x Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 19:26
          gdzie tu masz napisane jak oni wygladali
          wy jestescie niesamowici dopowiadajac sobie rozne kwestie
        • Gość: Esco [...] IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 19:45
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 00:51
        Czego i ja Tobie życzę.. Aby Ci wlali tak jak mnie wlali, bez przyczyny...
    • olecky Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 10.05.04, 08:26
      jest bardzo prawdopodobne, ze sfrustrowani polucjanci wlali przypadkowym osobom,
      a teraz pracowicie fabrykuja "dowody".

I tak dobrze, ze nie mieli przy sobie broni ostrej, tak jak w Lodzi...
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 00:58
        Tak samo ja byłem przypadkowym przechodniem, po 22... i mi dla rozrywki wlali...
        A co do Łodzi, to się okazuje, że studenci mają film nakręcony amatorską
        kamerą.. a tam spokój jak w kościele... A teraz się robi "prawdę" dla ciemnych
        mas.. Nawet (obecny) poseł Dziewulski wypowiada się negatywnie o poczynaniach
        łódzkich policjantów (czytaj uzbrojonych bandytów)
    • Gość: Miras Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 09:40
      Jakbysmy na to nie patrzyli to:
      1. Mlodzi ludzie byli pod wplywem alkoholu
      2. Mozliwe jest, ze bedac po djego wplywem byli nadpobudliwi
      3. Policja widzac podchmielonych i glosnych mlodych ludzi zareagowala
      prawdopodobnie zbyt ostro
      4. Wywiazala sie szarpanina miedzy stronami co w wyniku dalo obrazenia obu stron
      Podsumowujac - wina lezy po obu stronach zarowno mlodych i wypitych jak i
      policji. Wiele komentarzy wygloszonych zarowno w tej jak i w Lodzkiej sprawie
      dla mnie sa dziwne, otoz z ich tresci dowiaduje sie, ze policja powinna w imie
      wartosci chrzescjanskich podejsc i poblogoslawic, dac sie pobic itd. Ludzie
      postepujmy tak dalej a my i nasze dzieci juz niedlugo za wyjscie na ulice
      bedziemy oplacac sie "karkom, lysolom, czy mlodziezy wszechpolskiej". Bedziemy
      bici przez nich przez wybrancow. Uswiadomcie sobie, ze jest to wojna - wojna
      prawa (moze nie najlepszego) z cholota, dla ktorej najwyzsza wartoscia jest
      obicie komus mordy. A wiadomo na wojnie sa ofiary i gdyby powtorzyla sie
      sytuacja sprzed trzech lat kiedy przez pomylke jako przypadkowy przechodzien
      dostalem pare pal w plecy ale przyczynilo sie to tak jak wtedy do zamkniecia
      kilu lysych to napewno nie winilbym policji.
      • Gość: darren Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.toya.net.pl 10.05.04, 15:58
        Moze jakbys stracil kilka zebow to bys to inaczej odebral.
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:00
        Co do "błogosławieństwa"... przeczytaj mój komentarz troszkę wyżej....
    • Gość: bartezz Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.noria.pl / *.noria.pl 10.05.04, 10:05
      oj na pewno ta niedobra policja pobila niewinnych, spokojnych, pijanych,
      niczemu nie winnych mlodych ludzi, och niedobra ta policja...

mysle ze najwyzsza przemoca jakiej moze opuscic sie policjant - to pogrozenie
      palcem - WTEDY W MIESCIE NA PEWNO BEDZIE BEZPIECZNIE

zastanawiam sie dlaczego nigdy nie bylem zamieszany w konflikt z policja, a tez
      chodzilem do liceum, skonczylem studia, chodzilem na juwenalia... chyba jestem
      w czepku orodzony... ;)
      • Gość: . [...] IP: *.acn.pl 10.05.04, 10:26
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:06
        ...przyjdzie i na Ciebie czas... grzeczny żuczku.... a wtedy mże się okazać, że
        zostałeś kaleką... W Sejmie czeka ustawa pozwalająca użyć ostrej broni w
        stosunku do KAŻDEGO podejrzanego.. i wtedy nie będą się musieli (policjanci)
        tłumaczyć z użycia broni, jak w przypadku zabicia chłopca w aucie...
    • Gość: TakJest Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 10:22
      Nie ma mowy o poszkodowanych policjantach, to jest absolutna prawda. Okolo rok
      temu bralem udzial w takiej samej sytuacji. Wyszlismy w nocy z imprezy z
      akademika na Mokotowie i czekalismy na nocny na Puławskiej, było nas może 10-12
      osób. Nagle nie wiadomo skąd wyskoczył jeden policjant, drugi, trzeci, zaczęły
      zjeżdżac sie radiowozy, 2 vany 2 polonezy. Zaczeli lać nas pałami, grozić,
      zabrali telefony, poprostu koszmar. Na przystanku zjawił sie po pewnym czasie
      bogu ducha winny student, spojrzał na rozkład na przystanku i dostał pałą po
      dupie, za nic !!! Myśle że to ta sama ekipa policyjna bo metody są identyczne, a
      potem kłamia jak z nut żeby ukryć co sie stało i wychodzi na to że to oni są
      poszkodowani.
      • Gość: normalny Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 10:38
        a z drugiej strony to "oni" wszyscy sa pozniej niewinni-niech wala drechy ile
        wlezie.ja za "friko" nigdy nie dostalem
        • Gość: gosc Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.ag1.mpi-sb.mpg.de 10.05.04, 11:48
          Zeby uciac te wszystkie spory - dlaczego patrole nie sa wyposazone chocby w
          mikrofony lub miniaturowe kamery - dla bezpieczenstwa policji oraz ich
          wiarygodnosci.
          Ja ze swojego doswiadczenia moge powiedziec ze co prawda nigdy od policji nie
          dostalem, ale za to nigdy jej nie bylo jak potrzebowalem pomocy, a WSZYSTKIE
          moje zawiadomienia o przestepstwach byly umarzane, a troche ich bylo. Innymi
          slowy ja nie licze juz na policje i nie sadze ze przez najblizsze 10 lat sie to
          zmieni - staram sie im nie podpasc, a o bezpieczenstwo dbam sam. Z racji wieku
          nie bylem "doswiadczany" przez policje w stanie wojennym, wiec moje negatywne
          spostrzezenia dotycza niestety kilku ostatnich "demokratycznych" lat. Wciaz w
          mojej rodzinie policjant to "czarna owca" (nie mial chlopak zdolnosci i musial
          policjantem zostac).
          • Gość: x Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 11:59
            Widze ze tu niektorzy sa niezle rabnieci
            Przeciez tu nie chodzi o sama interwencje czy jej koniecznosc
            Tu chodzi o metody policji
            Nie komucie tej prostej rzeczy ?
            Wiec zycze tym wszystkim ktorzy tak ciesza japska zeby kiedys ich tez policja
            zawinela wybila zeby zlamala nos, bila kopala jak juz jestes skuty i lezysz na
            glebie (tak wlasnie tak tam bylo), a pozniej oskarzyla o czynna napasc.
            • Gość: x Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 12:00
              kumacie oczywiscie mialo byc :P
            • Gość: MZ Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 10.05.04, 12:10
              > Nie komucie tej prostej rzeczy ?

Nie komumy i nie bangla.
              Zaraz sie dowiemy, ze Policja zrobila najazd na spokojnie jadacy nocny autobus,
              gdzie wszyscy byli trzezwi i grzecznie siedzieli w milczeniu.
              • Gość: x Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 12:38
                widac ze kolega ma problemy z czytaniem
                po 1 poprawilem sie w nastepnym wpisie (nie ma tu mozliwosci edycji)
                po 2 policjanci nie wjechali do autobusu
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:13
        Jak w nocy są trzy osoby, to już szajka, a jak 10 -12, to na 100 % mafia, więc
        trzeba lać i nie pytać... Pewnie było zimno i chłopcy chcieli Was i siebie
        rozgrzać... A ten samotny z przystanku, to pewnie szef, więc także musiał
        dostać.. Powinniście się cieszyć, że pałujący policjant w zamieszaniu nie
        zlałwłasnego kolegi, albo się nie potknął o kogoś leżącego, bo jakby zrobił
        sobie "kuku",to zostalibyście oskarżeni o napaść na funkcjonariusza na służbie,
        oczywiście czynną, potem słową,a potem o stawianie oporu...
    • Gość: eloelo Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 13:19
      az strach pomyslec co sie dzieje na komendach!!!!! niedosc ze jak sa potzrebi
      ( policja) to ich nigdy nie ma to potrafia pobic czlowieka a pozniej jeszcze
      wytoczuc wu sprawe o napasc!!! to paranoja a policja to panstwo w panstwie!!!
      WSZYSTKIE DOBRE CHLOAPKI ZABICI PRZE POLICJANTOW SPOCZYWAJCIE W POKOJU
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:15
        dokładnie, strach co się dzieje na komendach... raz byłem i wszystkich
        przestrzegam...
    • Gość: DK Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: 217.153.88.* 10.05.04, 14:28
      I bardzo dobrze, że Ciebie i trzech wspomnianych w komentowanym artykule
      pobili. Z całą pewnością bez powodu na komisariat nie trafiłeś.
      Sądy w naszym kraju wypuszczają przestępców na wolość, więc dobrze chociaż, że
      policjanci wiedzą jak się z nimi obchodzić.

Panowie Policjanci jestem z Wami!!!
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:20
        Gość portalu: DK napisał(a):

> I bardzo dobrze, że Ciebie i trzech wspomnianych w komentowanym artykule
        > pobili. Z całą pewnością bez powodu na komisariat nie trafiłeś.
        > Sądy w naszym kraju wypuszczają przestępców na wolość, więc dobrze chociaż,
        że
        > policjanci wiedzą jak się z nimi obchodzić.
        >
        > Panowie Policjanci jestem z Wami!!!

Życzę Ci, abyś miał "spotkanie" z policjantami takie, jakie ja miałem.. Ale
        brak Ci odwagi podać swoje dane do gazety.. GOŚCIU... Pewnie w przedszkolu
        niegrzeczne dzieci zabierały Ci zabawki.. A tam była tylko "ciocia", bo gdyby
        była policja, to byś jeszcze na nich doniósł.. i by stali w kącie do
        podwieczorku..
    • Gość: XYZ Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 15:05
      I bardzo dobrze że dostali w.....l.Czas najwyższy zrobić z bandziorami porządek
      i przestać się litować nad każdym poszkodowanym łobuzem!A prasa nie powinna
      rozdmuchiwać każdego przypadku interwencji policji.Dlaczego do cholery nie
      piszecie o tym ,jak to policja przyjeżdża na wezwanie poszkodowanych i
      terroryzowanych ludzi przez hołotę i boi się wyjść z radiowozu?
      • Gość: Mario Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 15:25
        byles tam?? to sie nie wypowiadaj jak nie znasz sprawy....
      • Gość: Nawra [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.05.04, 21:17
    • Gość: Mario Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 15:23
      Byłem tam ze znajomymi, awantura zaczela sie od tego, ze kierowca przycial
      jednego z naszych znajomych drzwiami - nie mogl poczekac az 20 osob wyjdzie z
      autobusu, nastepnie jak lazalismy mu otworzyc to powiedzial zebysmy spierdalali
      lepiej i jak nie mozemy szybko wychodzic z autobusu to tak bedzie zawsze....
      nastepnie 2 wytatulowanych "karkow" zaczelo grozic nam potluczonymi butelkami
      mowiaz ..."zaraz Was potniemy.." - Dalszy ciag wydarzen jest taki ze policja
      przyjechala i zaczela bic 3 naszych kolegow bez powodu - gdy siostra jednego z
      nich probowala zaslonic brata dostala w twarz od psa!!! kolejna kolezanka
      zostala kopnieta i takze uderzona w twarz!!! - czy to jest normalne??!! - ale
      coz na to poczac jezeli do policji ida same wiesniaki, ktore nawet z
      wyslowieniem sie maja problemy nie mowiac juz o pisaniu... razem ze wszystkimi
      idziemy zlozyc na nich skarge - co za duzo to nie zdrowo... <CHWDP!!!!!>
      • Gość: XYZ Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 15:36
        A składaj sobie skargę.Każdy draśnięty chuligan mówi to samo!On niewinny -to
        policja jest be i bije takie niewiniątka.
        • Gość: Studentka Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:00
          xyz?? nie wyzywaj nas od chuliganow skoro nie masz zielonego pojecia kim
          jestesmy! to ze zostalismy tak potraktowani przez psy nie oznacza ze na to
          zasluzylismy!!taki spoleczniak jak ty nie rozni sie niczym od tych
          niewyzytych "policjantow"
          • Gość: Studenciak Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.crowley.pl 10.05.04, 20:13
            Moj drogi, jakbys nic nie robil, to "psy" by ciebie nie czepneli
            • Gość: x Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 20:17
              mialem tu juz nie pisac bo towarzystwo nie jest w stanie zakumac prostej rzeczy
              wiec powiem i Tobie oddzielnie
              nie chodzi o to ze sie "czepneli" chodzi o to JAK to zrobili rozumiesz ?

a tak zeby nie pisac gdzie indziej. Zycze Ci zeby ci odstrzelili kogos z
              rodziny (na bank sie znajdzie jakis "dresiarz czy inna szumowina")
            • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:27
              Hahaha.. młody jesteś i życia nie znasz...
          • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:26
            A co ma powiedzieć ORMOwiec na emeryturze ? Młodzież to chuligani!!
            Bikiniarze.. (nie kojarzyć z równie mądrą p. Poseł Błochowiak)
        • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:24
          A każdy draśnięty policjant, to już napaść... Obyś był obity przez "grzeczną"
          policję . . .
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:22
        JESTEM CAŁĄ DUSZĄ Z WAMI !!! Ja byłem sam i nie miałem żadnego świadka....
    • Gość: Studentka Brak słow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 15:51
      Jestem przerazona!Co wy piszecie ludzie!!!! ja tam bylam i moge was zapewnic ze
      nie chodzilo nam o to ze nas zatrzymali ale o to w jaki sposob to zrobili!!
      kopali goscia ktory lezal na ziemi i byl skuty kajdankami..jego dziewczyna
      krzyczala zeby przestali go bic..i co??dostala za to w twarz!!drugi kolega nie
      ma 6 zebow..nastepna dziewczyna zostala kopnieta w brzuch bo probowala pomoc
      koledze!!a dzis czytam w gazecie ze to psy byly zaatakowane..tylko
      najsmieszniejsze jest to ze zaatakowala ich drobna 18-sto latka i gosc skuty
      kajdankami!!nie widzicie absurdu tej sytuacji??zaraz sie dowiemy ze mielismy
      przy sobie noze i pistolety bo psy beda chcialy wszystko odkrecic!!bylam
      zatrzymana od godziny 4 do 12 rano!!!!!!! o 11 dowiedzialam sie ze jestem tylko
      swiadkiem !!a jak poprosilam o zaswiadczenie ze przebywalam na komisariacie w
      tych godzinach to uslyszalam ze nie bylam przetrzymywana i nikt mi takiego
      zaswiadczenia nie da bo formalnie mnie tam nie bylo!!!!!psy przekroczyly swoje
      uprawnienia a najgorsze jest to ze i tak nic na to nie poradzimy!!!
      • Gość: XYZ Re: Brak słow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:05
        To nie były psy!!!o była policja!!Mają za zadanie utrzymanie porządku w
        mieście.To że podpiszesz się "studentka" ani na jotę nie zmienia okoliczności .
        • Gość: x Re: Brak słow IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 16:11
          nie to byly psy a nie policja
          MAJA ZA ZADANIE UTRZYMYWAC PORZADEK zgoda ale ONI SAMI MUSZA PRZESTRZEGAC
          PRAWA !!!!!!!
          Rozumiecie to ze oni lamia prawo czy jestescie tak zaslepieni sam nie wiem czy
          ze nie zauwazacie tej prostej kwestii
        • Gość: Studentka Re: Brak słow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:11
          a jakie byly okolicznosci?? ja wiem bo tam bylam a ty mozesz sie tylko
          domyslac!!!przez takich jak ty nic nie poradzimy na to ze psy bija i zabijaja
          tylko dlatego ze sie pomylili !!! i nie pisz mi ze to byli policjanci!! ja tam
          widzialam tylko naduzywajaca uprawnien psiarnie!!szkoda ze nie bylo tam
          policjanta ktory jest strozem prawa..
          • Gość: XYZ Re: Brak słow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:17
            Pomyśl ilu policjantów zginęło z rąk bandziorów tylko dlatego że bali się
            strzelić.Musieliście nieźle narozrabiać a teraz w płacz.Typowa reakcja
            niedojrzałych ,źle wychowanych małolatów.
            • Gość: Studentka Re: Brak słow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:22
              dalej nie rozumiem dlaczego wyzywasz nas od chuliganow i piszesz jak to bardzo
              narozrabialismy!! twoje wypowiedz swiadcza o tym kto tak naprawde jest
              malolatem!!!nic nie wiesz na temat tej sprawy a to co sobie wymyslisz i
              dopowiesz naprawde mnie nie interesuje!!
              • Gość: x Re: Brak słow IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 16:28
                gosciu brak mi slow do ciebie
                moze pora wylaczyc kompa wyjsc na zewnatrz i zobaczyc jak swiat wyglada na
                prawde ?
                Jakies bandziory napierd#%$%$% policje to ona musi bic malolatow za glosne
                zachowanie ??
                Zrozum w koncu to sa stroze prawa I TO WLASNIE ONI MAJA OBOWIAZEK TEGO PRAWA
                PRZESTRZEHAC bez wzgledu na okolicznosci
                wlasnie przez taka skorumpowana psiarnie jest jak jest
              • Gość: Jacek No to opowiedz nam co tam się stało? IP: 217.8.163.* 10.05.04, 18:11
                Dlaczego wezwano policję? Za co skuli tego kolesia? Byliście bez winy? Nie
                stawialiście się wcale? Często wracam po nocy do domu i mam trochę doświadczeń
                z policją. To są tacy sami ludzie jak my. Jak kozaczysz i idziesz z nimi na ura
                bura to cię zgnoją a jeśli jesteś w porządku to nie tłuką cie dla własnego
                widzi mi się.
                • Gość: x Re: No to opowiedz nam co tam się stało? IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 19:24
                  i znow to powtorze czego bys nie robil nie maja prawa Cie bic kopac. Rozumiesz ?
                  niech skuja niech postawia zarzuty i tyle
                  nie maja prawa wybijac ci zebow
            • yankes44 Re: Brak słow 25.05.04, 01:32
              A to typowa reakcja emerytowanego ORMOwca.. młodzież to chuligani i koniec.. i
              żadne argumenty do ciasnego łba nie docierają.. tylko pała i lać..
          • Gość: MM NO PROSZĘ, KOLEŻANKA WIDZIAŁA PSIARNIĘ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 19:58
            Kochani, nie trudno sobie wyobrazić, jak o 4 nad ranem, będąc pod wpływem
            alkoholu, koleżanka "Studentka" krzyczała ze wściekłością w oczach i szarpała
            się z interweniującymi policjantami, a teraz zgrywa niewiniątko. Podobnie
            czytając inne wypowiedzi uczestników zajścia - można sobie łatwo wyobrazić jak
            mogli zachowywać się tej nocy. A najbardziej rozbawiły mnie słowa kolegi Mario,
            który pozdrawia swojego przedpiścę, twierdzącego "Ty studenciak nie badz taki
            hej do przodu!!!Co powinni ich moze jeszcze przypadkowo zastrzelic...Szkoda
            slow,a Ty jezdzij taxi jak Ci kurwa nie pasuje frajerze!" Ciekaw jestem jak
            będzie z tą skargą na funkcjonariuszy, biorąc jeszcze pod uwagę zaznania
            kierowcy i być może innych pasażerów. Pozdrawiam
            • Gość: Mario Re: NO PROSZĘ, KOLEŻANKA WIDZIAŁA PSIARNIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:59
              naucz sie czytac osle!!! ja tego nie napisalem...
              • Gość: MM Re: NO PROSZĘ, KOLEŻANKA WIDZIAŁA PSIARNIĘ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 20:09
                Polecam czytać z większym zrozumieniem.
                BTW: czy nie sądzicie że uczestniczy zajścia, wypowiadający sie tutaj, to jedna
                i ta sama osoba - podobny styl pisania, słownictwo i dziwnie podobne IP...
                • Gość: x Re: NO PROSZĘ, KOLEŻANKA WIDZIAŁA PSIARNIĘ IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 20:13
                  no to teraz pojechales
                • Gość: Mario Re: NO PROSZĘ, KOLEŻANKA WIDZIAŁA PSIARNIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:40
                  to ze wiekszosc Polski korzysta z uslug TPSA (neostrada) tzn, ze to jedna i ta
                  sama osoba??!! z reszta gdzie masz numer ip ?? jest tylko podany uslugodawca
                  internetu...
            • Gość: Studentka Re: NO PROSZĘ, KOLEŻANKA WIDZIAŁA PSIARNIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:30
              nie nazywaj mnie kolezanka bo nigdy nia nie bede!! i nastepnym razem czytaj
              uwaznie to nie ja zostalam pobita pacanie !!! i jeszcze jedno nie bylam pod
              wplywem % wiec po co tew wymyslone tezy??
      • Gość: olek Re: Brak słow IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 10.05.04, 19:02
        Uważajcie jeśli będziecie składać doniesienia, bo kiedyś w podobnej sytuacji na
        mokotowie świadkowie bardzo szybko stali się podejrzanymi o czynną napaść na
        policjantów...
      • yankes44 Re: Brak słow 25.05.04, 01:29
        I tak możesz w koło Macieju... Ty swoje, a policja i tępaki swoje... Brak
        słów...
    • Gość: Cruel Policja może wszystko, a co z nami obywatelami?! IP: *.wesola.com 10.05.04, 16:07
      Ciekaw jestem jaka grozi kara za zabicie przez policjanta człowieka?
      Mylę się, jeżeli stwierdzę, że jedyną karą będzie nagana? Ewentualnie zawiasy?
      • Gość: odpowiedż Re: Policja może wszystko, a co z nami obywatelam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:11
        Taka sama jak zabicie policjanta przez "człowieka".
        • Gość: x Re: Policja może wszystko, a co z nami obywatelam IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 16:13
          przekonamy sie jak zostana ukarani winni zajsc w Poznaniu i w Lodzi
          • Gość: Cruel Re: Policja może wszystko, a co z nami obywatelam IP: *.wesola.com 10.05.04, 16:19
            O ile zostaną ukarani tak jak powinni za to co zrobili?
            • Gość: x Re: Policja może wszystko, a co z nami obywatelam IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 16:22
              dlatego mowie ze zobaczymy jak traktowane to jest
      • yankes44 Re: Policja może wszystko, a co z nami obywatelam 25.05.04, 01:35
        Napewno kara będzie mniejsza za zabicie, niż za wzięcie łapówki (mandat podczas
        kontroli drogowej).. ech ... szkoda gadać.....
    • Gość: Studentka !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:36
      ""Komisarz Zbigniew Orłowski, komendant mokotowskiej policji, zna sprawę
      pobieżnie. - Całe zdarzenie wzięło się z awantury w autobusie - mówi. - Z moich
      informacji wynika, że policjanci, którzy pojechali na miejsce, nie mogli sobie
      dać rady. Zostali napadnięci i poturbowani. Potrzebowali wsparcia. Na pewno nie
      są to poważne obrażenia, ale wiem, że mieli jakieś rany, została nawet
      zabezpieczona ich krew. Tak więc to oni są tu pokrzywdzeni.""

tak tak ...zostali napadnieci i poturbowani przez 18-sto latke dlatego ja
      pobili...
      • Gość: Cruel Kolejna ofiara bezlitosnych policjantów... IP: *.wesola.com 10.05.04, 17:28
        Właśnie zmarła 23 letnia studentka incydentu w Łodzi.
        Najlepiej by było "Śmierć za śmierć."
    • Gość: young Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.alfaelektro.com.pl / 62.233.185.* 10.05.04, 16:40
      Prawda jest taka że niektórzy niezrozumią tego,dopuki nieznajda sie w takiej
      samej sytuacji jak my kiedy to jesteśmy ofiarami ,,strózy prawa''.
      Przeciesz oni ewidentnie nadużyli uprawnień.Nie martwcie sie coraz częściej
      takie sytuacje maja miejsce i może wiecej z was sie przekona że jednak mielismy
      racje heh..ale po co do tego dopuszczać ??
    • Gość: gosc Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:49
      zawsze jest tak ze to mlodziez jest winna..policji wszystko mozna!!!
    • Gość: spokojna Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:53
      To ne młodzeż - to łobuzeria!
      • Gość: Studentka !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 16:58
        szkoda mi ciebie!! zycze ci tego samego co nas spotkalo..szybko zmienisz
        zdanie!!
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:39
        Dzięki... Młodzieżą rzeczywiście nie jestem (47lat), ale do łobuzerii też mnie
        nie można zaliczyć, choć mam bardzo krótko obcięte włosy (w dresach chodzę w
        domu i na działce)... zanim wygłosisz taki "pogląd", napij się zimnej wody...
    • Gość: spokojna Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 17:07
      A mi Ciebie nie szkoda.Nic się nie dzieje bez przyczyny!
      • Gość: Studentka .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 17:11
        przez takich jak ty ludzie nie dowiedza sie jak bylo naprawde...
      • yankes44 Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w 25.05.04, 01:42
        Ot.. filozofka się znalazła... To wytłumacz mi, proszę, dlaczego zostałem
        obity ? Jak nie znasz sprawy,to poczytaj na samym początku... Ja też jestem
        niespotykanie spokojny człowiek.. i co mnie spotkało ? Życzę Ci spokojnego
        życia...
    • Gość: spokojna Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 17:19
      To jest Twoja subiektywna prawda.A mnie raczej nic takiego nie spotka ponieważ
      nie włóczę się nocami po mieście z pijaną watahą. Jeżeli gdzieś bywam to
      zostaję do rana i z przewietrzoną głową wracam do donu co i Tobie na przyszłość
      polecam.
      • Gość: Studentka Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 17:29
        ty jestes zaslepiona czy nie rozumiesz tego co czytasz!! oni naduzyli
        uprawnien!! zgoda zatrzymali nas ..ok!!ale nie musza wybijac zebow i bic
        dzieczyn a pozniej mowic ze to my ich pobilismy tylko po to zeby obronic swoje
        dupy!!!!!!!!
        • Gość: Cruel Zmarła kolejna osoba bezlitosnych policjantów... IP: *.wesola.com 10.05.04, 17:35
          Niestety 23 letnia studentka zmarła.
          I kto za to odpowie?
          "Śmierć za śmierć".
    • Gość: Studentka Do wszystkich spoleczniakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 17:33
      Najlepiej by bylo jakbysmy siedzieli cicho i nie mowili o tym co zaszlo tamtej
      nocy!! Niech gina kolejni 19-sto latkowie bo policjant sie pomylil...a tak poza
      tym to on nie wiedzial itp..BRAWO TRZYMAC TAK DALEJ a zaczna do nas strzelac
      jak do kaczek
      • yankes44 Re: Do wszystkich spoleczniakow 25.05.04, 01:44
        I tak będzie.. Już wcześniej pisałem o czekającej ustawie... Poszukaj,
        poczytaj.. Pozdrawiam. Y44
    • Gość: spokojna Re: Awantura w autobusie skończyła się awanturą w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 17:44
      Przestańcie nawoływać do wendetty bo rzeczywiście będą ginąć niewinni ludzie.
      • Gość: Studentka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 17:49
        Ty gazet nie czytasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz gina...
    • sceptyk Jest dziwnie na tym Forum 10.05.04, 18:18
      Co pewien czas aktywizuja sie malolaty (lub okolomalolaty) i zaczynaja straszny
      harmider wirtualny podnosic. Tak juz bylo kilka razy. Dyskusja z nimi jest o
      tyle utrudniona, ze nie dopuszczaja do wiadomosci zadnych argumentow, tylko
      powtarzaja w kolko swoje. Najczesciej wspomagajac sie kilkoma oklepanymi i
      gorno-brzmiacymi frazesami.

Ja nie przecze, ze byc moze dostaliscie nieco wiecej niz "zasluzyliscie" sobie
      podczas tej mini-zadymy w nocnym autobusie. Ale takie jest zycie. Gdzie drwa
      rabia, tam wiory leca. W Wawie jest niebezpiecznie i policja musi reagowac
      szybko i skutecznie. Pewna brutalnosc policji ma duze znaczenie prewencyjne.
      Jak sie rozejdzie, ze policja sie nie patyczkuje, to dres jeden z drugim
      pomysla dwa razy zanim zaczna kolejna burde. Bo wiedza, ze pojda do pierdla, a
      przedtem dostana lomot od policji. Bo ten jezyk to oni akurat rozumieja.

Autor watku wydaje sie miec permanentne klopoty z policja. To moze niech zmieni
      swe zachowanie.

Podsumowujac: nie wzbudzacie mego wspolczucia. Tym bardziej, ze nie wiemy jak
      to bylo naprawde. Zaczeliscie, to fakt. Byc moze poczuliscie sie w kupie
      bezkarni. A w glowach szumialo. Skoro macie zamiar zlozyc skarge - zrobcie to.
      Moze i sad sie tym zajmie i ustali faktyczny przebieg zdarzenia. Dajcie znac na
      Forum jak sie skonczylo.

Robienie jednak nagonki na policje jest - w obecnych warunkach bezpieczenstwa w
      Wawie - bezmyslnoscia. Chyba, ze nalezycie do dreso-zadymiarzy. Faktycznych lub
      potencjalnych.
      • Gość: XYZ Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:28
        Wreszcie rzeczowa i wyczerpująca odpowiedź dla autora wątku i jego
        sfrustrowanych kompanów{i kompanki}
        • Gość: jeremi Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:38
          wiesz co jestes totalnym idiota albo sfrustrowanym pedalem..
        • Gość: jeremi Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:40
          to do Twoich wypowiedzi XYZ... przeczytalem wszystkie wypowiedzi i jestem calym
          sercem z tymi mlodymi ludzmi...
          • Gość: DK Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: 217.153.88.* 10.05.04, 19:04
            Bardzo mi się podoba, że jesteś całym sercem z młodymi ludźmi, którzy
            absolutnie trzeźwi w niedzielny poranek (o 4:00 rano) wracali najpewniej z
            kościoła... i nagle nadjechała policja wygarnęła ich z autobusu i zaczęła bić.
            Ciekaw jestem czy zdarzało Ci się wracać samemu (np. z pracy) w nocnym
            autobusie wśród "rozbawionych młodych ludzi".
            PS.
            A, pomysł z "pedałem" był świetny. Jak brakuje argumentów to zawsze można o
            kimś powiedzieć, że jest (w zależności od opcji światopoglądowej): pedałem,
            oszołomem, fanatykiem albo Żydem (to ostatnie chyba skasują).

Pozdrawiam, i życzę jak najczęstrzych kontaktów z "wesołymi młodymi ludźmi"
      • Gość: Mario Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:37
        Wiekszosc z nas studiuje juz od dluzszego czasu, i dlatego poruszylismy ten
        temat i powtarzamy w kolko to samo poniewaz jak widac nic do was nie dociera...
        Non stop powtarzacie, ze to nasza wina i "zadyma" rozpoczela sie w autobusie...
        nic podobnego - rozpoczela sie na przystanku... a glownym prowodyrem byl (jak
        juz napisalem wyzej) kierowca, zaslanaiajacy sie dwoma podpitymi bandziorami
        ktorzy grozili nam potluczonymi butelkami..... Z reszta nie wiem czy jest sens
        rozpisywania sie na ten temat jezeli takie jest nastawienie ludzi do porzadnych
        obywateli... nie jestem zly na to ze zostalem zatrzyamany - chodzi o to jak
        zostalismy potraktowani przez "policje"... jezeli sie uzywa sily to musi byc
        ona uzasadniona!! ale napewno sprawa stanie na tym ze to my zaatakowalismy
        policje... natomiast oni po raz kolejny sa bez winy - tak jak w przypadku 19
        letniego chlopaka lub tez wtedy kiedy pomylili ostra amunicje ze slepymi
        nabojami - coz bladzic jest rzecza...POLICJI - ale my na to nie mamy wplywu - w
        koncu to najwieksza mafia... bandziory sa ich slugusami...dlatego zawsze
        wszystko zostaje zatuszowane lub tal przedstawione jak w tym artykule...
        • Gość: Studenciak Re: Co miales zrobic. IP: *.crowley.pl 10.05.04, 20:36
          1) Spisac numer linii, numer boczny wozu, przystanek zdarzenia i godzine.
          2) W poniedzialek zlozyc skarge w MZA na zachowanie kierowcy autobusu.
          3) Zostalbys wezwany na konfrontacje z kierowca.
          4) Jesli rzeczywiscie miales racje i kierowca ciebie nie zabral, zostalby
          pozbawiony premii lub wyrzucony z pracy - jest duze bezrobocie.

Ale.... wybrales ine rozwiazanie. Pyskowke z kierowca. Do tego dolaczyli sie
          drechy szukajace zadymy.
          I jeszcze jedno - gdybys byl taki grzeczny jak piszesz, to policja nie
          podnioslaby na ciebie reki.
          Zloz skarge do policji - jesli dostales bez przyczyny - policjanci zostana
          ukarani.
          • Gość: Nawra Re: Co miales zrobic. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.04, 21:44
            Głupi jesteś... Byłem kierowcą MZK i wiem jak te procedury wyglądają. Po
            incydencie jak wpłynie skarga masz rozmowe z kierownikiem. Jeśli powiesz, że
            nic nie pamiętasz czy raczej nic takiego się nie wydazyło to nic się nie
            zrobią.. Pkt. twój trzeci ,który podajesz to bajer nic takiego nie ma...
            Jeździłem z irokezem w R-5 mając nr.służbowy 702 i do tej pory możesz mnie
            cmoknąć w pompke..A byłem kulturalnym kierowcą bo do mojego autobusu nie weszli
            nigdy naziole a kobietom z wózkiem sam pomagałem je wnosić.
            • Gość: MZ Re: Co miales zrobic. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 11.05.04, 09:59
              MZK zostalo zlikwidowane juz ponad 10 lat temu. Wtedy byly inne czasy i tak
              bywalo. Dzis bezrobotnych kierowcow jest w brod, wiec nie ma problemu z
              zatrudnieniem nastepnego.
              • Gość: NAwra Re: Co miales zrobic. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.04, 10:36
                Taaa. Ale chodzi mi o to ,że ten kierowca nie poniesie żadnej konsekwencji za
                przycięcie drzwiami czy też za to co działo się na przystanku zezna ,że nic
                takiego nie zauważył a reszta pasażerów jadących tym autobusem będzie siedzieć
                cicho. POZDR
                • Gość: MZ Re: Co miales zrobic. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 11.05.04, 11:04
                  Tak jak napisal Studenciak - zostanie zrobiona konfrontacja skladajacych skarge
                  z panem kierowca.
                  • Gość: Nawra Re: Co miales zrobic. IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 11.05.04, 11:41
                    Myślę,że nic to nie da. No ale zobaczymy.
                    • Gość: MZ Re: Co miales zrobic. IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 11.05.04, 12:07
                      A tak nawiasem szkoda R-5.. Taka byla zarabista zajezdnia. Teraz Stalowa
                      dorzyna poinflanckie wozy. Przez rok z polowy zrobili szroty prawie do
                      kasacji....
        • Gość: Bielańczyk Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:49
          Dobże że policja tłucze takich łbów bo już wam sie w głowach jebie .
          Jak nie rysujecie szyby w autobusach to malujecie spreyem hasła np HWDP .
          Co taki kierowca ma zrobić jak musi zapieprzac za swoją pensyjke i martwi się
          aby go nie zwolnili z pracy .A taki łeb jeden z drugim wydaje więcej na dresy i
          działe dla poprawienia humoru .Albo co gorsza jest studentem i pisze jaki to on
          jest biedny i prześladowany .
          • Gość: x Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.acn.waw.pl 11.05.04, 15:29
            zanim napiszesz kolejna bzdure przecyztaj wszytskie wpisy
            dowiesz sie jak sytuacja wygladala
            kim byli poszkodowani
            i ze nie ODBYLO SIE TO W ZADNYM AUTOBUSIE
            jak kazdemu z placzacych tu zycze ci aby policja ci kogos obila lub odstrzelila
          • Gość: Studentka Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 18:45
            ja nie wiem co ty robisz w autobusach moze te doswiadczenia z malowaniem
            siedzen i rysowaniem szyb to twoje wlasne??bo napewno nie nasze...i nastepnym
            razem przeczytaj tekst i to o co mamy pretensje ....a dyskusje pozostaw tym
            ktorzy bede sie potrafili konkretnie na temat
          • nawra Re: Jest dziwnie na tym Forum 12.05.04, 11:03
            Byłeś tam? NIE ! Więc nie zabieraj głosu buraku.
      • Gość: x Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 18:48
        Dobrze ze chociaz jedna rzeczowa wypowiedz z ktora mozna normalnie polemizowac.
        " Co pewien czas aktywizuja sie malolaty (lub okolomalolaty) i zaczynaja
        straszny
        >
        > harmider wirtualny podnosic. Tak juz bylo kilka razy. Dyskusja z nimi jest o
        > tyle utrudniona, ze nie dopuszczaja do wiadomosci zadnych argumentow, tylko
        > powtarzaja w kolko swoje. " - sprawa zostala opublikowana na lamach GW (GS
        dokladnie) to nie ich wina ze znajduje sie rowniez tutaj i banda pajacow
        spedzajacych cale zycie przed kompami i bojacych sie wyjsc z domu moze sie tu
        wyzyc.

"Pewna brutalnosc policji ma duze znaczenie prewencyjne.
        > Jak sie rozejdzie, ze policja sie nie patyczkuje, to dres jeden z drugim
        > pomysla dwa razy zanim zaczna kolejna burde. Bo wiedza, ze pojda do pierdla,
        a
        > przedtem dostana lomot od policji. Bo ten jezyk to oni akurat rozumieja.
        " - z calym szacunkiem ale tu ostro przegiales. Przemoc policji ma byc
        rozwiazaniem problemow ?? Zorzumcie tu chodzi o to ze policja ktora ma stac na
        strazy PRAWA nagminnie sama to PRAWO lamie. Nie ma rownych i rowniejszych wobec
        prawa. Jesli cos przewineli powinni zostac zatrzymani i przesluchani. To nie
        usprawiedliwia bicia we 2 skuteko chlopaka lub wybijania przez tych idiotow
        zebow drugiemu na komisariacie.

"Podsumowujac: nie wzbudzacie mego wspolczucia" - bo tu nie chodzi o nich. Tu
        chopdzi o zachowanie psow i to chciano naswietlic.

"Tym bardziej, ze nie wiemy jak
        > to bylo naprawde" - i to sa swiete slowa ktore wiekszosc powinna sobie wbic
        do glow
        • Gość: Mario Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:51
          fajnie, ze jest ktos kto zrozumial w pelni nasze uwagi i to o co mamy
          pretensje..

pozdrawiam Cie x
          • Gość: x Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 18:54
            nietrudno to zrozumiec mieszkajac na Stegnach i majac jakiekolwiek nawet
            minimalne kontakty z psami

Rowniez Pozdrawiam
            • Gość: Mario Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:03
              haha wlasnie gro ludzi ze stegien w tym uczestniczylo... ciekawe czy sie
              znamy ??:>
              • Gość: x Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 19:05
                mnie akurat wyjatkowo tam nie bylo
                ale podejrzewam ze jest bardzo prawdopodobne ze sie znamy ;]
                • Gość: Mario Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:08
                  Jezeli znasz Rysia i jego siostre (tych z artykulu) i reszte znajomych to
                  napewno sie znamy :)))
                  • Gość: x Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 19:21
                    heheheh jakze moge ich nie znac :DD
                    Mariusz 24 to moj staaaary przyjaciel ;]
                    a reszte rowniez znam :)
                    • Gość: Mario Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:32
                      hehhe Szpila to moj szwagier ;)))))
      • olecky Re: Jest dziwnie na tym Forum 10.05.04, 18:56
        sceptyk napisała:

> Dyskusja z nimi jest o tyle utrudniona,
        > ze nie dopuszczaja do wiadomosci zadnych argumentow, tylko
        > powtarzaja w kolko swoje. Najczesciej wspomagajac sie kilkoma oklepanymi i
        > gorno-brzmiacymi frazesami.

wypisz wymaluj scharakteryzowales bezkrytycznych fanow policji.

> W Wawie jest niebezpiecznie i policja musi reagowac szybko i skutecznie.

W Wawie (a takze Lodzi, Poznaniu...) jest niebezpiecznie, bo mamy taka policje
        jaka mamy. Ktora przez najblizszy tydzien, zamiast lapaniem zlodziei bedzie sie
        zajmowac fabrykowaniem "dowodow", ze to biedni policjanci zostali zaatakowani i
        ze kopanie lezacego czy wybijanie zebow to byla niezbedna obrona konieczna.

> Podsumowujac: nie wzbudzacie mego wspolczucia.

Ty za to wzbudzasz moje. Za duzo sie dziecko naogladalo "Brudnego Harry'ego"...

> Tym bardziej, ze nie wiemy jak to bylo naprawde.

skoro nie wiesz, to po co ferujesz wyroki?

> Robienie jednak nagonki na policje jest - w obecnych warunkach
        > bezpieczenstwa w Wawie - bezmyslnoscia.

bezmyslnoscia jest bezkrytyczna akceptacja kazdych dzialan policji.
        Bezpieczenstwa nie poprawia sie wybijajac zeby. Albo strzelajac ostrymi
        nabojami w tlum, w ktorym 95% osob jest niewinnych.
      • Gość: Esco Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.acn.waw.pl 10.05.04, 19:52
        19-letni chlopak zastrzelony przez policje, 23-letnia panna która sprzedawała
        hamburgery, walczy o zycie w szpitalu, 70 osób rannych - i ty jeszcze
        przyklaskujesz temu co sie dzieje ? Bezkarnie to w tym kraju czuja sie tylko
        policjanci. Ciekawe co bys pisal gdyby to twoja stara zarobila kulke w banie i
        lezala teraz z urazem mozgu zamiast tej dziewczyny z Łodzi...
        • Gość: Mario Re: Jest dziwnie na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:57
          ta dziewczyna niesty zmarla w wyniku odniesionych ran.... i jak to napislali
          pomylki policji (zenada, co za kraj??!!)
      • yankes44 Re: Jest dziwnie na tym Forum 25.05.04, 01:51
        Drogi sceptyku... Czy chciałeś mnie obrazić ? Twierdząc, że mam permanentne
        kłopoty z policją ? Czuję się urażony, ponieważ TO BYŁ MÓJ PIERWSZY KONTAKT Z
        POLICJĄ.. Poprzedni miałem z milicją i dotyczył wydania dowodu osobistego,
        pewnie nie pamiętasz, ale kiedyś dowody osoiste "wyrabiało" się "na" milicji...
        Zanim wygłosisz taki pogląd, .. napij się zimnej wody, może się ostudzisz w
        swoich sądach.. Pozdrawiam - Yankes44 (obecnie 48)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka