Dodaj do ulubionych

Parkomat połknął 2 złote? ZDM: trzeba złożyć wn...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 08:34
Od dziesięcioleci korzystam w różnych krajach z różnego rodzaju automatów karmionych bilonem. Zdarzały się różne śmieszne lub denerwujące problemy, ale (nie licząc budek telefonicznych TP) pamiętam tylko trzy przypadki połknięcia monet przez automat bez żadnej sensownej przyczyny. Dwa z nich zdarzyły mi się w warszawskich parkomatach, z których zresztą korzystam bardzo sporadycznie.

Warto też pamiętać, że człowiek parkując samochód w centrum miasta ma ograniczoną ilość bilonu w kieszeni i ograniczoną ilość czasu na spędzenie go przy parkomacie. Urzędnicy o tym oczywiście zapomnieli, ale to normalne - w końcu największym wrogiem Warszawiaka jest warszawski urzędnik. Tak było, jest i jeszcze długo pozostanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: xmen Parkomat połknął 2 złote? ZDM: trzeba złożyć wn... IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 08:48
      Troche nie rozumiem. A co niby innego moze zaproponowac operator parkometrow? Ma podjechac pod automat i oddac monete ze swojego portfela? Dwa razy musialem zglaszac w Plusie reklamacje ze mi zle naliczyli taryfe zabierajac raz 3 zl, a raz 10. Na rozpatrzenie kazdej reklamacji czekalem miesiac. I co z tego? Tak jest wszedzie.

Logiczne sie tylko wydaje, ze operator powinien miec mozliwosc zdalnej blokady takiego uszkodzonego automatu tak zeby po zgloszeniu kolejne osoby nie wrzucaly monet. Z regoly tak dzialaja takie automaty (oczywiscie nie te z napojami i batonikami).
      • warzaw_bike_killerz Re: Parkomat połknął 2 złote? ZDM: trzeba złożyć 13.07.11, 14:01
        Inaczej bys mowil, gdybys musial prepaidowo placic za komorke i nie moglbys zglosic reklamacji na to, ze wplaciles na konto i nie mozesz zadzwonic, a brak polaczenia telefonicznego grozi Ci mandat od osoby, do ktorej miales zadzwonic.
        Musialbys kupic nowego prepaida i to w czasie niecierpiacym zwloki, bo jak sie spoznisz, to i tak osoba do ktorej miales zadzwonic moze wystawic Ci mandat.
        • Gość: xmen Re: Parkomat połknął 2 złote? ZDM: trzeba złożyć IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 14:48
          Ok, rozumiem o co Ci chodzi, ale jakie masz inne rozwiaznie? To jest prawidlowe postepowanie. A komorke mam wlansie na prepaid i kiedy stracilem za duzo i za szybko kase musialem kupowac szybko druga karte, aby pozalatwiac sprawy.
          Co szkodzi w reklamacji napisac o tym, ze dostales mandat? Z tego co pamietam to przy pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji (jesli w ciagu 14 dni do tego nie dojdzie, to uznaje sie ze zostala rozpatrzona pozytywnie, chociaz sa jakies wyjatki od tych 14 dni) koniecznie trzeba tez naprawic szkody (wykazane) powstale na skutek zle wykonanej uslugi, lub nieprawidlowej pracy urzadzenia - np jesli laptop czy samochod jest narzedziem pracy i nie mozna bylo jej wykonywac.
          A co bys zrobil jesli z powodu bledu banku nie moglbys przelac/wyplacic pieniedzy zeby zaplacic rate kredytu, czy rachunki i dowalili by Ci kare? Zamiast bawic sie we wnioski trzeba pisac reklamacje. Z doswiadczenia wiem ze w Polsce malo kto pilnuje tych 14 dni i zawsze mozna dostac pozytywne rozpatrzenia :D
    • Gość: Max banalne rozwiązanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 09:59
      wystarczy na dwa-trzy parkomaty w okolicy miejsca na którym stajemy nakleić kartkę z napisem "AWARIA"...

Dość urzędniczego bełkotu! Oni mogą okradać nas to odpłaćmy im tym samym!
    • Gość: liczi Sposób na zarobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:17
      Parkuję w wielu rożnych miejscach Warszawy i najczęściej nie działają parkometry w okolicach Sejmu, raz zjadł mi 20zł i nie wydał biletu, ale zastanawiam się czy przypadkiem nie jest to sposób na zarobek. Urzędnicy mogą wychodzić z założenia, że nikt normalny nie będzie składał wniosku o oddanie mu 2zł. Dlatego jeden parkometr na kilka zawsze będzie uszkodzony, tak dla zysku.
    • Gość: Adam Parkomat połknął 2 złote? ZDM: trzeba złożyć wn... IP: *.ipin.edu.pl 13.07.11, 11:35
      Miałem dokładnie taka sama sytuację około 3 tyg. temu, w centrum W-wy. Parkomat połknął mi 3 zł, a pani z infolinii poza poinformowaniem mnie o możliwości złożenia wniosku o zwrot (jednak wcale bez pewności pozytywnego rozpatrzenia !!!- mimo zgłoszenia awarii) nie potrafiła nawet powiedzieć, gdzie jest inny parkometr - w małej uliczne nie było widać kolejnego.
      Zwykłe oszustwo, bo inaczej nazwać tego nie można. Telefonicznie nie można tek sprawy załatwić. A urzędnicy doskonale zdają sobie sprawę, że nikt nie będzie zawracał sobie głowy składaniem pisma o kilka złotych, szczególnie, że można spotkać się z odmową zwrotu, na odpowiedź trzeba czekać, itd.
    • Gość: POdatnik Wrogiem warszawiaka jest pani Gronkiewicz-Waltz! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.11, 11:56
      Bo to ona tych urzędasów zatrudnia, (nie)zwalnia, nagradza gigantycznymi premiami i nagrodami!!! To oni działają zgodnie z życzeniem swojej szefowej!!! Jaki szef tacy pracownicy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka