Gość: ktos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 08:09 Znowu ktoś się podknął o te guziki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
and192 Wypadek na stacji: utrudnienia w kursowaniu metra 26.10.11, 08:26 To pachnie złośliwością zabijać się w godzinach porannego szczytu. Apeluję do samobójców aby - jeżeli muszą - robili to w innym czasie lub na stacjach końcowych. A służby niech łaskawie zdejmują ciała szybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Wypadek na stacji: utrudnienia w kursowaniu m IP: *.elpos.net 26.10.11, 08:36 Wątpię, żeby to była samobójczyni. Też stawiam na te guziki. Są śliskie, w butach na wysokich obcasach (lub takich o gładkiej podeszwie) łatwo o pośliźnięcie się i utratę równowagi. To już kolejne doniesienie o wypadku w metrze odkąd je zamontowali, zamiast metalowych powinni zamontować gumowe - tańszy materiał, możliwość dowolnego zabarwienia by łatwiej było je zauważyć, dodatkowo działałyby jako czynnik antypoślizgowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Wypadek na stacji: utrudnienia w kursowaniu m IP: 178.73.48.* 26.10.11, 09:00 wyraźnie poinformowano - to była próba samobójcza niedowiarku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbieracz "skwar" Dobrze że nie grali ostatnio Anny Kareniny :-\ IP: 153.19.94.* 26.10.11, 10:32 Samobójstwa też podlegają modom. Niestety. Może by pokazać publiczności jakiś film instruktażowy, by wiedzieli jak BRZYDKO wygląda się po wpadnięciu pod pociąg, w jaki ohydnym stanie są resztki zwłok i jak ciężką pracę mają ci którzy muszą się z nimi babrać. Przy okazji pokazałbym zwłoki po samopodpaleniach. Szkoda, Że nie można pokazać ich zapachu, smrodu. Może by samobójcy zadbali i zaplanowali o swój wygląd po fakcie i o to, by tym, którzy mają posprzątać, nie było tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gena Grunt, to estetyka, co nie? IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 16:25 No żesz ku... mać (do słownictwa pewnie też się dojebiesz, że takie mało eleganckie), nie liczy się powód, tylko estetyka otoczenia, do ch...a? Miałam kiedyś koleżankę, która skrytykowała szefów TVN-u, że na wizję dopuścili wówczas już bardzo chorego na nowotwór Macieja Pawłowskiego (dziennikarza i prezentera "Faktów"), bo to nieestetycznie wygląda, bo facet chudy, a zatem brzydki, no i chory, że rak, że umierający, a go pokazują. I tacy kretyni żyją dziś w RP. Nieważna kobieta, istotne, że samobójstwo wygląda brzydko, no i cała masa lemingów spóźni się do pracy, bo samobójca taki samolubny, że w godzinach szczytu pod pociąg skoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Wypadek na stacji: utrudnienia w kursowaniu m IP: *.itsa.net.pl 26.10.11, 09:38 Ależ ty głupi człowieku a najgorsze jest to że sam o tym nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Wypadek na stacji: utrudnienia w kursowaniu m 26.10.11, 10:46 and192 napisał: > To pachnie złośliwością zabijać się w godzinach porannego szczytu. Apeluję do s > amobójców aby - jeżeli muszą - robili to w innym czasie lub na stacjach końcowy > ch. A służby niech łaskawie zdejmują ciała szybciej! Nie wiem czy mogą szybciej, chyba muszą odczekać przepisową liczbę godzin (3?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burro Re: Wypadek na stacji: utrudnienia w kursowaniu m IP: 85.222.116.* 26.10.11, 13:00 Jak długo - decyduje policja. A oni mają w dupie spóźnienia do pracy. Gdyby zginęła czekaliby aż prokurator swoje zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
podlesiok Re: Wypadek na stacji: utrudnienia w kursowaniu m 26.10.11, 18:50 and192 napisał: > To pachnie złośliwością zabijać się w godzinach porannego szczytu. Apeluję do s > amobójców aby - jeżeli muszą - robili to w innym czasie lub na stacjach końcowy > ch. A służby niech łaskawie zdejmują ciała szybciej! Pierdolnij se w czoło ty cepie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daarth Kobieta wpadła pod pociąg. Utrudnienia w metrze IP: 194.145.109.* 26.10.11, 08:43 Fajnie, tylko wypadałoby w takim razie artykuł zaktualizować o 7:45 a nie przed 9. Przez takie imbecylizmy ludzie się do pracy spóźniają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwb Re: Kobieta wpadła pod pociąg. Utrudnienia w metr IP: 195.205.81.* 26.10.11, 10:22 Człowieku tu chodzi o ludzkie zycie a ty się przejmujesz taką błachostką jak spóźnienie do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daarth Re: Kobieta wpadła pod pociąg. Utrudnienia w metr IP: 194.145.109.* 26.10.11, 10:33 Ktoś miał najwyraźniej w nosie swoje życie. Skoro "właściciel" go nie ceni, to dlaczego ja miałbym? Poza tym charakter mojej wypowiedzi dotyczył zupełnie czego innego. Ponieważ wiadomość jest tzw. "newsem" to należy ją na bierząco aktualizować. Skoro już ktoś się zajał tematem to niech na bierząco informuje ludzi, że pociągi metra jeżdżą już normalnie. Godziny szczytu to jak wszyscy wiemy przerąbany czas na wprowadzanie zmian do codziennej, podróżniczej rutyny. Skoro jesteśmy społeczeństwem informacyjnym z błyskawicznym dostępem do informacji to dlaczego pozwalamy sobie na nieaktualizowanie na bierząco informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwb Re: Kobieta wpadła pod pociąg. Utrudnienia w metr IP: 195.205.81.* 26.10.11, 14:55 A skąd wiesz, że nie ceni? Może po prostu tą panią przytłoczyły kłopoty i nie dostrzegała innego wyjścia. Może najzwyczajniej nie umiała sobie poradzić w tych konkretnych okolicznościach. Nie wiesz jak ty byś się zachował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt_inny Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 09:13 Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? Gdzie peron jest po prostu korytarzem z rozsuwanymi drzwiami, które otwierają się gdy pociąg nadjedzie? Tym samym nie ma możliwości podłożenia się pod nadjeżdżający pociąg. Może to na tyle duże miasto i na tyle rozbudowana sieć metra że nie mogą sobie pozwolić na przestoje z powodu samobójstw. Dlaczego Rosjanie w Petersburgu mieliby spóźnić się do pracy dlatego że pod pociąg rzuciła się dziewczyna bo np chłopak ją rzucił...? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? 26.10.11, 09:21 Gość portalu: nikt_inny napisał(a): > Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? Gdzie peron jest po prostu korytar > zem z rozsuwanymi drzwiami, które otwierają się gdy pociąg nadjedzie? A możesz podać linka do zdjęcia stacji w Petersburgu gdzie jest takie rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? 26.10.11, 10:55 pawel.777 napisał: > Gość portalu: nikt_inny napisał(a): > > > Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? Gdzie peron jest po prostu k > orytar > > zem z rozsuwanymi drzwiami, które otwierają się gdy pociąg nadjedzie? > > A możesz podać linka do zdjęcia stacji w Petersburgu gdzie jest takie rozwiązan > ie? Wątpisz, że takie rozwiązania istnieją? Czy tylko chcesz zobaczyc jak działają? W Hongkongu też jest takie rozwiązanie. Nie pamiętam czy w Szanghaju i w Kantonie, ale pewnie na niektórych stacjach też. Osobiście miałam bliższy i bolesny kontakt z takimi podwójnymi drzwami z własnej winy, bo za późno się zdecydowałam czy jadę, czy nie i w ostatniej chwili wycofałam się z pociągu. Siniak jak malowanie przez dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
23ft_under Re: Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? 26.10.11, 12:24 wszystkie stacje metra w Seulu takie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadF Re: Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? IP: *.sub-97-7-111.myvzw.com 26.10.11, 19:49 Podobnie jest to w Singapurze - tam nie ma mozliwosci aby wpasc pod pociag (wagon)metra !!!!!!!!! Bylem - widzialem. Bardzo mi sie to podobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? 26.10.11, 23:19 Takie ma najnowsza linia Jubilee w Londynie i któraś (któreś?) - ale nie wszystkie - linie metra. Chyba linia 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UV Re: Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? IP: 188.123.252.* 26.10.11, 10:19 Może ze dwie stacje w Sanpe takie są, w centrum, rozwiązanie jak w windach. Większość jednak ma tradycyjne stacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Dlaczego nie może być tak jak w Petersburgu? 26.10.11, 10:37 Właśnie ten Petersburg, to chyba nie był dobry przykład :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Może już zaczną demontować te guziki IP: *.play-internet.pl 26.10.11, 09:42 Niech się przyznają do swojej urzędniczej porażki, ani one nie są trwałe, a ilość wpadnięć pod pociąg od czasu ich zamontowania wzrosła na moje oko o około 300%. Nie wmówi mi ktoś, że guziki działają depresyjnie na starsze panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia wymieńcie guziki a IP: *.aster.pl 26.10.11, 09:51 liczba "samobójców" się zmniejszy. I może ktoś wreszcie by się przyznał do błędu i przestał zasłaniać "samobójcami". Nie jestem 60latką i byłam w płaskim obuwiu a też omal nie poślizgnęłam się na tym metalu... i nadmienię, że nie mam zamiaru odbierać sobie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wymieńcie guziki a IP: 193.0.125.* 26.10.11, 09:55 Nikt Wam nie każe łazić po tych guzikach idąc wzdłuż stacji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie łaź po tym Re: wymieńcie guziki a IP: 217.8.177.* 26.10.11, 10:16 Guziki są przy krawędzi peronu i Twoje stopy nie powinny się tuż przy nich,ani na nich jeśli na stacji nie zatrzymał się pociąg. Dopiero jeśli pociąg stoi i otworzył drzwi masz prawo przekraczać ta linię. Owszem nie za dobrze, że guziki są śliskie, ale grożą najwyżej połamaniem się przy upadku. Śmiercią pod pociągiem to grozi głupota, a nie guziki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 A guzik! 27.10.11, 10:06 Guziki nie są zamontowane przy krawędzi peronu, ale w odl. min 0,6m od jego krawędzi, w strefie "bezpiecznej", przed, a nie za linią ostrzegawczą. Poza tym zamontowane są również u podnóża schodów, a ponieważ nie jest to wąziutki pasek, ale pas o szerokości od 0,4m do ,6m. > grożą najwyżej połamaniem się przy upadku. I to ma nas pocieszać? Ktoś z osteoporozą z pewnością nie będzie zachwycony taką perspektywą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hpv Re: Może już zaczną demontować te guziki IP: 78.109.14.* 26.10.11, 09:56 A kto powiedział, że na tych guzikach trzeba stać? guziki są po to, żeby informować, że dalej jest już niebezpiecznie.Należy zatrzymywać się przed guzikami, a nie koniecznie podchodzić pod krawędź, żeby tylko być pierwszym w metrze i zająć miejsce.Jak już metro wjedzie na peron można bezpiecznie przejść przez guziki.Jeżdzę codziennie kilka razy metrem i nie zauważyłem ani razu żeby ktoś się o nie potykał, slizgał itp..widzę natomiast, że ludzie mają je w d..bo liczy się tylko, żeby się wepchać i usadzić swoją d...ę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Może już zaczną demontować te guziki IP: *.play-internet.pl 26.10.11, 10:34 Można też strzelać do losowej osoby na stacji np. co godzinę. Tylko po co? Wyposażenie stacji nie powinno stanowić zagrożenia dla podróżnych. Ofiarami tych guzików są głównie osoby starsze. Są tandetnie wykonane, bo już bardzo wiele z nich poodpadało. Czekam aż jakiś ślepy gościu wpadnie pod pociąg potykając się o te guziki. Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwie_czekam może emerytka przeczytała rano w metrze ze 26.10.11, 10:46 mimo oskubania OFE i tak zabraknie na jej emeryture a przeciez zaglosowala na swojego guru wierzy w niego jak w Boga samego zle sie dzieje bardzo zle skroo ludzie rzucaja sie pod pociagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadF Re: może emerytka przeczytała rano w metrze ze IP: *.sub-97-7-111.myvzw.com 26.10.11, 19:51 A moze dotarlo do niej wreszcie, ze prezes ponownie przegral wybory i zrobila to z zalu, ze jej glos przepadl.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Kobieta wpadła pod pociąg. Utrudnienia w metrze IP: *.home.aster.pl 26.10.11, 11:53 Teraz wiem dzięki komu spóźniłem się do pracy i straciłem stanowisko. Nie mogła się zabić w własnym domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kobieta wpadła pod pociąg. Utrudnienia w metr IP: 192.132.229.* 26.10.11, 12:48 Gość portalu: Bezrobotny napisał(a): > Teraz wiem dzięki komu spóźniłem się do pracy i straciłem stanowisko. Nie mogła > się zabić w własnym domu? Może spóźniłeś się 60 raz? Naprawde w tym kraju wywala się za 1 spóźnienie? :P stary każdy sąd pracy Cię przywróci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Kobieta wpadła pod pociąg. Utrudnienia w metr IP: *.ptedom.pl 26.10.11, 12:51 w domu nikt by ją nie uratowal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfghjkl Guziki. IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.10.11, 13:44 To całe zamieszanie o guziki jest śmieszne. Mały pasek, na który NIE WOLNO wchodzić do przyjazdu pociągu, takie trudne? Tyle tam miejsca, po ch... pchać się bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
rough-hands guzki i inne dylematy.. 26.10.11, 15:23 Po co chodzić po guzikach? Są wyraźnym oznaczeniem strefy NIEBEZPIECZNEJ. Metro zatrzyma się, ludzie wysiądą- i możesz nawet powierzchnia buta pieścić te guziki :D po raz kolejny- WARSZAWA POTRZEBUJE TAKICH PLAKATÓW I OZNACZEŃ PRZY GUZKACH www.dailyhaha.com/_pics/come_a_little_closer.jpg !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Dyrdymały piszecie. Obaj. 27.10.11, 10:09 Guziki są poza strefą zagrożenia. Polecam lekturę rozporządzenia MI z 17 czerwca br. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać obiekty budowlane metra i ich usytuowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karramija I będzie coraz więcej takich sytuacji IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 16:20 Ludzie zachowują się tak, jak w 1989, kiedy to zdali sobie nagle sprawę, że czeka ich jeszcze większa nędza i brak perspektyw niż przewidywali. Wtedy masowo emeryci wieszali się w swoich mieszkaniach, kiedy po uczciwym uiszczeniu opłat za swoje klitki dowiadywali się, że nie zostało im nic na jedzenie. Teraz ludzie żyją w jeszcze większym strachu, bo wybory wygrała partia, która już zdążyła pokazać, że ma prostych szarych obywateli w głębokim poważaniu. Ludzie widzą, że liczy się teraz pieniądz, że mało kogo obejdzie, że nagle ktoś znajdzie się na ulicy, bez środków do życia, więzy międzyludzkie ulegają stopniowemu rozluźnieniu, społeczeństwo ubożeje i popada w coraz większe długi, a nikt za nim nie stoi. Tusk i jego banda z tymi wiecznie zdziwionymi gębami udają Greków, a obcy kapitał przejmuje resztki narodowej gospodarki. Wielu ludzi nie ogarnia systemu i ucieka przed coraz mniej znośną rzeczywistością. Nie ma oparcia w rodzinie, przyjaciołach, którzy, co okazuje się po latach, wcale nimi nie byli, państwo działa na zasadzie stada, które rozszarpuje słabszych, chorych i niedołężnych, odstających od normy, dziki kraj, dzikie obyczaje, życzenie śmierci dla innych i samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
leo-art Kobieta wpadła pod pociąg. Utrudnienia w metrze 08.11.11, 22:08 bosh... te perony powinny być zamknięte, ale nie tylko... również budowniczowie powinni być zamknięci... Tory powinny być odgraniczone od peronu bramkami.. Zamknąć również dyrekcję metra, kolei też - a wypuścić jak obiecają że w 4 miesiące zrobią jak być powinno. Gdyby tej kobiecinie przytrafił się dobry adwokat, to by gównażeria poszła siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś