Gość: kixx IP: *.acn.waw.pl 30.10.11, 08:14 Walka z konkurencja prowadzona za pomoca prawa. Jak widac,mozna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jedna... IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 08:15 reklama jest super, przynajmniej zasłania zaniedbany teren. Ale podobo HGW ma układ z jakas firmą reklamową i dlatego dążą do usunięcia tej reklamy. Kóra jest jedna z setek innych nielehalnych w wawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwion Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.10.11, 09:00 Gość portalu: anna napisał(a): Ale podobo HGW ma układ z jakas firmą reklamową i.... Anno, masz na to jakieś dowody, czy słyszałaś tego newsa w maglu?? Jeżeli masz to zapraszam do prokuratury w celu zawiadomienia o przestępstwie. Jeżeli słyszałaś to w maglu to spierdtalaj na drzewo boś zwykły wyrwikufel meliniarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Wow! Czyżby sąd / prokuratura zrobiły w końcu to, IP: *.jmdi.pl 30.10.11, 09:14 co do nich należy?? wow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMS chce tam posta AMS chce tam postawic swoje reklamy. mam dowody IP: 81.189.12.* 30.10.11, 16:19 AMS chce tam postawic swoje reklamy. mam dowody Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: AMS chce tam postawic swoje reklamy. mam dowo 30.10.11, 16:44 To przedstaw je. ŻW, TVN Warszawa zapewne się tym zainteresują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed IP: 68.68.108.* 30.10.11, 23:31 dlaczego usunięty został mój post? Czy powodem było to, że napisałem iż PODOBNO Annę często bije pijany konkubent czy to, że PODOBNO Anna już nie ma klientów do sexu za 20 zł w pobliskim parku i co jest właśnie PODOBNO powodem kryzysu w ich patologicznym związku? Może nas Anna oświeci gdyż my lubimy takie historie, które PODOBNO się wydarzyły. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed 30.10.11, 08:21 I bardzo dobrze. Stawianie takiego rusztowania bez zgody nie powinno mieć miejsca. Z billboardami o których tu jakiś maniak pisze jest problem, że większość jest legalna i to jest problem. I jednak jest różnica między takim co ma 5m szerokości a reklamą 250m. A poza tym przekrętem jest mówieni, że do maja 2012 chcą wyremontować trybuny za 3mln. W 6miesięcy z rudery do czegokolwiek za grosze? Było nie walczyć z developerem który proponował coś za coś i negocjować ale niestety nawet nie podjęto dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelny_słoik_wwy Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 08:26 Super! Mam nadzieję, że dzięki temu powstanie miejsce na jedyne estetyczne reklamy wielkoformatowe ustawiane przez firmę AMS! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed 30.10.11, 08:33 Im więcej razy się napisze o AMS tym mniej będzie się do tego poważnie podchodziło. Nie wiem czy to jedna osoba czy kilka, ale jedno zdanie jak w poprzednim temacie czy tu powoduje skojarzenie z "oszłomem" bez argumentów. Im więcej się krzyczy tym mniej ma się do przekazania. Nic nie napisałeś do czego można by się odnosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelny_słoik_wwy Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 09:11 Robercie, to zupełny przypadek, że agorowa gazeta walczy z reklamami innych firm. Własne reklamy AMS (na których reklamuje się również gazeta.pl) im nie przeszkadzają. Wake up and smell the coffee! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed 30.10.11, 09:15 I co to zmienia? Masz jakieś dowody, że artykuł o reklamie na 3tys m2 przeszkadzającej większości osób jak i wszystkie o generalnym syfie reklamowym są na zamówienie władz agory? Czy nikomu to może poza Agorą/ams/GS nie przeszkadza wg Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed 30.10.11, 09:16 A poza tym ja nie piszę, że na pewno nic nie ma. A tylko o tym, że pisanie w co drugim poście przez kogoś o ams w postaci pół zdania absolutnie nie jest jakimkolwiek argumentem w dyskusji o niczym. Wbrew przeciwnie im więcej takich krzykaczy tym słabszy odbiór nawet słusznej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed IP: *.acn.waw.pl 30.10.11, 09:33 dziwny typ logiki wg Ciebie nie nalezy o tym pisac,czyli skoro zapadnie cisza w temacie sprzecznosci interesow w walce Agory/AMS z realizacjami innych agencji reklamowych za pomoca poteznego narzedzia jakim jest Gazeta Wyborcza to odboir bedzie mocniejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed 30.10.11, 09:35 A gdzie napisałem, że nie należy pisać? Czy raczej pisałem o formie tego pisania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PNIB Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed IP: *.xdsl.centertel.pl 30.10.11, 13:06 Drodzy czytelnicy. Jestem urzędnikiem PINBU-u w Warszawie od 4 lat. Znam temat SKRY od podszewki... Wstydzę się, że pracuje w tak zakłamanym, upolitycznionym Urzędzie. Mojemu szefowi bardzo zależy na dobrych relacjach z Gazetą Wyborcza dlatego postępuje tak jak chce GW. Uważam, że w Warszawie problemem są reklamy na budynkach gdzie nie ma remontów a pieniądze idą do kieszeni prywatnych osób i nic my warszawiacy z tego nie mamy. Natomiast absolutnie popieram i zachęcam innych do poparcia reklamy , która sfinansuje remont stadionu sportowego Skra przy Wawelskiej. Niech Prokuratura zbada relacje AMS -u z panem Wojewodą Kozłowskim i moim szefem bo to jest temat dla Prokuratury. Wystarczy przejżeć kilka ostatnich Decyzji, którymi Pan Kozłowski uchylił Decyzcje ze sprzeciwem Wydziału Architektury i Budownictwa m.st. Warszawy np. z Mokotowa gdzie AMS postawił urządzenia reklamowe niezgodnie z miejscowym planem zagospodarowania! My szare pionki musimy udawać, że nic nie widzimy... Scenariusz na najblizszy miesiac. Znika reklamna ze Skry i stawiaja nosniki AMS-u. Moze Panstwu wydawać sie, że majaczę ale to jest bardzo prawdopodobne i obym sie mylił ale jesli tak sie stanie to to bedzie "beszczelne" ale napewno przejdzie ten temat nie zauważony w zaciszu korytarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dort Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed IP: *.aster.pl 30.10.11, 09:15 chyba nie bardzo sie orientujesz w temacie, z developerem walczył ratusz,a nie skra. Skra mogła być już dawno odnowiona, tylko miasto się nie zgodziło. Bo na ten teren ma inny plan. O tym już od dawna na forum gazety wyborczej piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed 30.10.11, 09:18 Chyba mnie nie zrozumiałeś bo jak walczył kierowałem do szeroko pojętej opinii publicznej a nie skry. To ta że opinia walczyła z developerem i na tej podstawie ilości artykułów w GS ratusz się tak bardzo śpieszył z MPZP. Nie zrozumieliśmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMS dostaje piany AMS dostaje piany , chce postawic las bilbordow IP: 81.189.12.* 30.10.11, 16:14 widze ze juz piany dostaje agora = AMS, zeby tylko tam postawic swoj las bilbordow. oj nieladnie nieladnie tak wprowadzac opinie w blad. lada dzien wszyscy sie tego dowiedza ;-)) wiec panie redaktorze, luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawa czapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 08:44 Mi to nie przeszkadza. Jeżeli reklama ma zarobić na odremontowanie stadionu ok. Ale jeżeli się okaże, że jest to kolejny przekręt i kasa pójdzie do kieszeni prezesa powinien dostać czapę. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: czapa 30.10.11, 08:56 A wierzysz, że będzie inaczej? Gdyby to tak miało być to i ja pewnie na ten jakiś czas bym by za ale to niemożliwe. Prezes skry mówi, że 2-3mln oszacowano koszt modernizacji i że w maju 2012r spotkamy się na nowoczesnym 15tys stadionie. (cytuje prezesa Skry: www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,stadion-skry-mniejszy-ale-nowoczesniejszy,295338.html). Naprawdę masz jakieś nadzieje, że w 7miesięcy za 2-3mln uda się tam cokolwiek zrobić by było nowocześnie? Global Partners chciał w zamian za budynki wyremontować stadion i mówił o kwocie 180mln zł. 2-3mln to tak jakby w ogóle tych pieniędzy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jedna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 09:01 Przed napisaniem artykułu można było sprawdzić kiedy firma otrzymała decyzję zabraniająca - w terminie czy już po nim. To będzie rozstrzygające dla sprawy. Bez tego wyjasnienia artykuł nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jed 30.10.11, 09:10 To prawda bo wczoraj czy przedwczoraj faktycznie gdzieś było o dostarczeniu domowy w dobrym czasie. Ale też nie jestem pewien czy takie rusztowanie podchodzi pod te 30dni w ogóle, bo jednak billboard wieszasz i już, a tu stawiasz rusztowanie 250m długości 12 bodaj wysokości. To w odróżnieniu od zwykłej reklamy może być już zagrożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PINB PINB - jestem urzędnikiem IP: *.centertel.pl 30.10.11, 09:18 Drodzy czytelnicy. Jestem urzędnikiem PINBU-u w Warszawie od 4 lat. Znam temat SKRY od podszewki... Wstydzę się, że pracuje w tak zakłamanym, upolitycznionym Urzędzie. Mojemu szefowi bardzo zależy na dobrych relacjach z Gazetą Wyborcza dlatego postępuje tak jak chce GW. Uważam, że w Warszawie problemem są reklamy na budynkach gdzie nie ma remontów a pieniądze idą do kieszeni prywatnych osób i nic my warszawiacy z tego nie mamy. Natomiast absolutnie popieram i zachęcam innych do poparcia reklamy , która sfinansuje remont stadionu sportowego Skra przy Wawelskiej. Niech Prokuratura zbada relacje AMS -u z panem Wojewodą Kozłowskim i moim szefem bo to jest temat dla Prokuratury. Wystarczy przejżeć kilka ostatnich Decyzji, którymi Pan Kozłowski uchylił Decyzcje ze sprzeciwem Wydziału Architektury i Budownictwa m.st. Warszawy np. z Mokotowa gdzie AMS postawił urządzenia reklamowe niezgodnie z miejscowym planem zagospodarowania! My szare pionki musimy udawać, że nic nie widzimy... Scenariusz na najblizszy miesiac. Znika reklamna ze Skry i stawiaja nosniki AMS-u. Moze Panstwu wydawać sie, że majaczę ale to jest bardzo prawdopodobne i obym sie mylił ale jesli tak sie stanie to to bedzie "beszczelne" ale napewno przejdzie ten temat nie zauważony w zaciszu korytarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jedna... 30.10.11, 10:09 Nareszcie. Dość mam upiornych szmat w całym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rugby-wawa ludzie a skąd wezmą kasę na remont Skry ? IP: *.centertel.pl 30.10.11, 10:25 reklama to jedyna szansa dla tej ruiny, miasto nie da nawet 1 zl na jej remont. Wyborcza nie rozumiem waszego postepowania. jesli sciagna reklame to warszawiacy na tym straca i taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: ludzie a skąd wezmą kasę na remont Skry ? 30.10.11, 11:32 A reklama co do? Kilka milionów? Wiesz ile za to można zrobić? Nic, może tą bieżnię to tak. A poza tym skoro przez tyle lat dzierżawca czyli Skra tylko tyle wymyśliła że zrobią reklamę to nie jest to warty umowy dzierżawca. A szkoda i to wielka bo Skra to był potężny klub. 7mies 2-3mln zł i mamy nowoczesny stadion, to są słowa prezesa Skry. To bajki nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecledo Nigdzie nie ma tyle tego syfu, co w polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.11, 10:39 NIGDZIE nie ma tyle tego syfu, co w Polsce. NIGDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z pól Gigareklama na ruinach budowy ratusza w Wilanowie IP: *.elartnet.pl 30.10.11, 11:55 A ja w kwestii poruszanej niedawno: gigareklamy na ruinach budowy ratusza w Wilanowie. Urzędnicy natychmiast się wytłumaczyli, że to żadna reklama firm, tylko reklama "społeczna" i "kulturalna". Skierowana do mieszkańców i odwiedzających Miasteczko Wilanów, tudzież Świątynię Glempa bo w tę stronę jest skierowana. Byłam tam w sobotę: reklama na kilka pięter rzeczywiście wspomina o kulturze i Wilanowie, zachęca do obejrzenia jednego obrazu i drugiego, a pod spodem są dużo mniejsze, tylko na jakieś pół piętra, loga firm sponsorujących. ŻENADA! W normalnych krajach daje się ogłoszenia do gazet, także lokalnych, drukuje się kolorowe foldery, robi się kampanię w internecie i mediach. W krajach zacofanych zaśmieca się przestrzeń publiczną kiczowatymi, obleśnymi płachtami i szmatami. Toż to już ruiny niedokończonej budowli ratusza wyglądają estetyczniej ! Dodajmy, że nikt bynajmniej nie zamierza dokończyć budowy czy rozebrać ruin. Po co, skoro to może być takie fantastyczne rusztowanie dla reklam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdys Re: Gigareklama na ruinach budowy ratusza w Wilan IP: *.opera-mini.net 30.10.11, 12:00 Ok, to tez jest zenujace. Ale szkielet na 250 m reklame w centrum miasta na trasie do lotniska to skandal nad skandale. To wielki srodkowy palec wymierzony w polskie spoleczenistwo i polskie prawo i panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gzeju Re: Gigareklama na ruinach budowy ratusza w Wilan 30.10.11, 12:19 Mi ta reklama absolutnie nie przeszkadza, nie mam problemu żeby SKRA sobie trochę hajsu uzbierała na remonty, zwłaszcza że okolica i tak zdegradowana. Żadne centrum, żadne miasto ani nawet wieś, ta strona Wawelskiej jest zupełnie oderwana od rzeczywistości i aż do GUSu nie tworzy nic związanego z miastem. Trasa na lotnisko? Im bliżej lotniska tym więcej reklam i nie mam z tym problemu. Przeszkadza mi jedynie że jest to niezgodne z mpzp, a to już niestety faktycznie kpina z prawa i dlatego powinni zdjąć i rozebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plut Wreszcie reklama nienaleząca do AMS, firmy córki IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 14:37 Agory, zosanie usunięte i nie będzie szpeciła okolicy. Przecież te rusztowanie odwracało uwagę od billboardów AMS, ktore stały tuz obok!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem ZA REKLAMA jestem za reklama ! 4 000 000 IP: 81.189.12.* 30.10.11, 16:22 niech miasto wylozy 4 000 000 i temat sie skonczy. Kto z z miast chetny ? z tego co slysze to ma byc to rozwiazanie na kilka m-cy, potem piekny stadio. wiec popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: jestem za reklama ! 4 000 000 30.10.11, 16:43 A jaki piękny stadion zrobisz za 2-3mln i to 7miesięcy głównie zimowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Gigareklama na Skrze zniknie natychmiast? Jedna... IP: 198.178.236.* 29.11.11, 11:47 Minął miesiąc i reklama sobie spokojnie wisi, właściciel zbiera kasę smiejąc się z Was, z miasta, z państwa, z prawa.... Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś