Dodaj do ulubionych

Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są oburzeni

IP: *.aster.pl 09.12.11, 07:16
Mnie to nie interesuje. Unikam płacenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są oburzeni IP: 89.76.63.* 09.12.11, 07:17
      Czyli przetarg był przygotowany pod tego oferenta, który akurat miał wszystkie 3 technologie... czy to można nazwać przetargiem "ustawionym"?
      • Gość: Łukasz Re: Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są obu IP: *.aster.pl 10.12.11, 01:36
        nie - można było sobie składac oferte nawet w jednej technologii jedyne kryterium w takich przetargach to cena - i tutaj mpay okazał sie zbyt pazerny. i dobrze mu tak - te ich kody trącą myszką (SMS tez) - nie ma to jak apliakcje na telefonie. Pobrałem na Androida mobiparking - hula, takze nie ma się co zrzymać - co za róznica gdzie się kasę wpłaca -wiekszy problem to ja widzę w tym ile to parkowanie kosztuje za godzinę, bo jak się jest czesto w centrum - a ja akurat sporo się tu poruszam - to kasa płynie.....
        • unhappy Re: Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są obu 10.12.11, 20:35
          > te ich kody trącą myszką (SMS tez) - nie ma to jak apliakcje na tel
          > efonie.

Wyjątkowo bzdurny pogląd. USSD jest tańszy, prostszy i dostępny niezależnie od Internetu. Trącanie myszką jako argument może najwyżej śmieszyć.
    • Gość: Skandal Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są oburzeni IP: *.spray.net.pl 09.12.11, 07:36
      Nie potrafię zrozumieć dlaczego kilku operatorów było gorszych niż jeden monopolista. Korzystałem z mpay, bo dzięki temu nie byłem przywiązany do konkretnego aparatu tylko do numeru telefonu, nie musiałem płacić za smsy i najważniejsze - z jednego konta mogłem opłacać i parkowanie i autobusy w kilku miastach.
      Skandal...
    • krwe Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są oburzeni 09.12.11, 08:45
      Kilkadziesiąt tysięcy kierowców ma też problem z prawidłowym parkowaniem. proszę zobaczyć na ten żółty samochód, takich jest mnóstwo.
    • Gość: gość Beznadzieja. mPay nigdy mnie nie zawiódł. IP: *.acn.waw.pl 09.12.11, 09:30
    • Gość: PO_tworek Sposób rozumowania urzędników poraża. IP: 89.174.58.* 09.12.11, 09:33
      mpay był rewelacyjny, nigdy nie było żadnych problemów technicznych. Czy naprawdę nie można dopuścić kilku operatorów konkurujących ze sobą na technologie?
    • warzaw_bike_killerz CBA, CBS, prokuratorow. 09.12.11, 10:13
      Zeby rozwiali watpliwosci uslugobiorcow i podsycanie podejrzliwosci przez dziennikarzy.

To oczywiste, ze te sluzby sa po to aby ocenic, czy mozna doszukiwac sie drugiego dna czy nie. Jesli ocenia, ze nie ma sie gdzie doszukiwac drugiego dna, to obywatelu masz obowiazek sie dostosowac, a nie wybrzydzac, ze nie dziala, ze trzeba za cos placic. Dostosowac sie do decyzji i korzystac z uslugi. Zadnych tam narzekan, bo w kodeksie karnym jest punkt o pomowieniu.

Mam juz dosyc budowania napiecia. Trzeba jasno oczekiwac od powolanych sluzb, aby jasno precyzowaly - zgodnie z wszystkimi ustaleniami i prawem, niezgodnie.

Jest tez paragraf o niekorzystnym rozporzadzeniu mieniem poprzez wprowadznie w blad. Jesli mowili, ze wszystko bedzie dzialac, to ma dzialac, jesli mowili, ze ma dzialac w przyszlosci, to bedzie dzialac w przyszlosci.

Tu nie ma co narzekac.
    • Gość: MZ Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są oburzeni IP: *.biznesdsl.etel.pl 09.12.11, 10:22
      Nie rozumiem motywów decyzji o rezygnacji z usług konkurencyjnych do mobiparking - usługi najsłabszej z trzech oferowanych w Warszawie. Korzystałem z mobilet. Był świetnie działający system z aplikacją na androida i całkowicie bezproblemową obsługą. W zamian zaoferowano jakiś techniczny koszmarek, w którym sam proces rejestracji jest nie lada wyzwaniem (jeszcze nie udało mi się tego dokonać mimo wielokrotnie podejmowanych starań).

ŻE-NA-DA!!
    • tirinti Kierowcy sąoburzei istnieniem strażaków miejskich 09.12.11, 10:45
      Niedługo dojdzie do rewolucji, strażzostanie zlikwidowana i będzie można parkować za free gdzie popadnie.
    • Gość: churchill Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są oburzeni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.11, 12:35
      samcik.blox.pl/2011/12/Glupota-bezmyslni-urzednicy-zniechecaja-do.html - zgadzam się w 100% z artykulem! wprowadzaja jednego operatora, bo swiadczy uslugi przez 3 rodzaje technologii - szkoda tylko, ze to wcale nie dziala! kody ussd dzialaja tylko w playu - nie mam tel w playu! smartfony zostaly pominiete, wiec zostaje platnosc smsem, czyli dodatkowe koszty...bylo dobrze, byl mpay i mobilet, teraz jest monopolista, ktory jest kompletnie nieprzygotowany!!! ZDM, zwroccie mi mpay! proponuje skrzyknac sie i w ilosci hurtowej wysylac wnioski do rzecznika praw konsumenta m.Warszawy! konsument.um.warszawa.pl/
    • arichi Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są oburzeni 09.12.11, 13:24
      A to nie było przypadkiem tak, że tylko jeden operator zgłosił się do przetargu, bo pozostałe 2 uznały, że skoro mają już podpisaną umowę to mogą sobie przetarg ładnie zignorować? IMHO tak wynika z artykułu.
      • Gość: larry Re: Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są obu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.11, 13:56
        skad taki wniosek? gdzie jest tak napisane?
      • Gość: Łukasz Re: Nowy problem dla parkujących. Kierowcy są obu IP: *.aster.pl 10.12.11, 01:30
        wszedlem sobie na stronę ZDMu, tam jest cała dokumentacja przetargowa. Przetrag był w trzech technologiach, kazdy mógł złożyć ofertę na tyle technologi ile chce.
        Mpay złożył tylko w sowjej technologi - oferte droższą i przegrał z FMS, Mobilet zlozył w swojej technologi i przegrał z Mennica i z FMS (były 3 oferty), w SMSach składał tylko FMS. i Takim sposobem FMS wygrał we wszystkich technologiach. Takze autor tego artykułu niezbyt jasno to przedstawił - ZDM niczego nie rozwiazywał, nie wywalał nikogo tylko mpay okazał się mało rozwojowy i pewnie za pazerny - bo złożył droższą ofertę.
        A ja to mam właśnie pretensję do mpay - bo z niego korzystałem (mobiletu mi się na moim HTC nigdy nie udało zainstalować ) - bo niby czemu skoro juz we wrześniu pzretrag był rozstrzygniety i wiedział ze na koniec listopada kończy mu sie umowa to SMSa mi przysłał dopiero na dzień przed końcem?
        Takze ja jestem oburzony ale na mpaya (czy ktoś wie jak t wyglądało w mobilecie - czy oni powiadomili wcześniej?)

• Gość: KrzysieK Dyskusja tutaj !!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 14:34
      forum.gazeta.pl/forum/w,51,131134102,131134102,ZDM_wyrugowalo_mPay_z_oplat_za_parkomaty_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka