Dodaj do ulubionych

Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem?

IP: *.jmdi.pl 27.03.12, 08:10
Proste!!!
Nie był poświęcony i kierowcy boją się czy to aby nie jest grzech jeździć po moście "nie czystym"
Obserwuj wątek
    • Gość: Hey Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most IP: 212.160.172.* 27.03.12, 08:23
      Możesz jeździć z płytką CD, to odstrasza demony.
      • Gość: lw73 Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most IP: *.jmdi.pl 27.03.12, 08:33
        Most super, ale szatan do spóły z demonem ustawiał światła na Modlińskiej w stronę Jabłonny
    • greg.waw Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? 27.03.12, 08:35
      Korek na moście Grota nie jest spowodowany zwężeniem TT, a głównie nierówną nawierzchnią przy skrzyżowaniu z Wysockiego. Ok. 50 m. nierównej nawierzchni powoduje, że większość kierowców zwalnia tam do 10-20km/godz.
      Dlaczego inżynier ruchu dopuścił ruch na takiej nawierzchni? Z tego powodu mieszkańcy Marek, Bródna i Białołęki przez 2 miesiące będą stali w korkach. A wystarczyło ok. 50 m. asfaltu, który ewentualnie potem można było sfrezować, jeżeli są tam jeszcze do wykonania jakieś prace.
      • asperamanka Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 09:34
        Nawierzchnia to przyczyna wtórna. Pierwotna jest taka, że po prawej stronie Wisły mamy zbyt mało dróg prowadzących z sąsiadujących miejscowości do Warszawy, zwłaszcza od północnej strony, a zbyt dużo chętnych do przyjeżdżania samochodami. I do tego zamknięte skrzyżowanie przy Dworcu Wileńskim. Efekt jest, jaki jest: północna część miasta i miejscowości sąsiadujących usiłuje się wcisnąć przez TT lub Modlińską, na drugą stronę Wisły i do Wisłostrady, która przepustowość ma taką, jaka ma. Będzie mniejszy korek na TT, to będzie większy na Wisłostradzie. Próba zjechania z Armii Krajowej i wjechania do Centrum via Andersa lub Jana Pawła to jeszcze większa masakra. Tu po prostu powinna powstać Trasa Tysiąclecia z dojazdami, rozprowadzająca ruch do Centrum na większą liczbę mostów.
        • greg.waw Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 09:46
          Nie zgodzę się. Przy poprzedniej organizacji ruchu (przejazd nowymi pasami ekspresowymi) ruch w kierunku Marek odbywał się prawie płynnie. Mały zator powstawał jedynie w wyniku przejazdów między wiaduktami. Z Woli dojeżdżałem na Bródno w ok. 20 minut. Po zmianie organizacji ruchu z dnia na dzień pojawiły się korki sięgające nawet Broniewskiego i są one codziennie.
          • asperamanka Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 10:01
            OK, nie doczytałem, myślałem że piszesz o ruchu w drugą stronę.
        • Gość: Buncol W tym przypadku nie masz racji IP: 79.133.195.* 27.03.12, 10:15
          Greg ma tu sporo racji bo na wysokości Wysockiego jest bardzo nierówna droga i samochody praktycznie staja aby ja pokonać Dodatkowo do jazdy na wprost zostało tylko 1.5 pasa bo część samochodów skręca w prawi na Wysockiego.
          Kilka tygodni temu, gdy mozna było jechać dwoma padami na wprost przez estakady nie było takich korków jak teraz. Wystarczyłby kawałek równego asfaltu i czas przejazdu trasą Toruńską skróciłby się przynajmniej o 10 minut
    • Gość: jhdgskvhv Korek na Modlińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 08:50
      Korek na Modlińskiej w stronę Jabłonny zaczął się już rano. (ja jechałem o 10 i sięgał już wiaduktu nad Płochocińską). Dlatego asekuracyjnie na powrót wybrałem drogę przez Płudy. Niestety stałem do przejazdu kolejowego przy Mehoffera jakiś 1km, a potem na Mehoffera do Modlińskiej jakieś 2km. Było zaje.... A wszystko "dzięki" światłom przy nowym moście.
      • Gość: sakis Re: Korek na Modlińskiej IP: 31.178.124.* 27.03.12, 09:15
        Jechałam po 11 w stronę Jabłonny i po raz pierwszy o tej porze dnia zobaczyłam korek już na wysokości ul. Płużnickiej. Myślałam więc, że ul. Myśliborską będzie szybciej i tam też był korek, a wszystko przez światła pod mostem na ul. Myśliborskiej i na Modlińskiej, które stawiają w pozycji uprzywilejowanej tych jadących na most i z mostu. Wracając ul. Modlińską po 15 w stronę ronda Starzyńskiego ze zdziwienia przecierałam oczy widząc ogromny korek od świateł przy nowym moście aż do ul. Konwaliowej!!
        • rysio.ochucki Re: Korek na Modlińskiej 27.03.12, 11:20
          Sorry gregory... Światla na Myśliborskiej powinny dawać uprzywilejowany czas przejazdu nowym mostem.

Myśliborska to podrzędna lokalna droga. Trzeba poczekać aż kierowcy się "dotrą" do nowej organizacji ruchu. Czym innym jest natomiast ulica Modlińska - to ulica o dużej przepustowości, a do tego prowadzi nią droga krajowa. Dopóki wiadukty nie zostaną otwarte inżynier ruchu powinien wyciągnąć wnioski z wczorajszej hucpy i zlecić przeprogramowanie sygnalizacji dostosowując do natężenia ruchu.
          • Gość: sakis Re: Korek na Modlińskiej IP: 31.178.124.* 27.03.12, 14:58
            Szkoda tylko, że podczas 1 zmiany świateł z mostu na ul. Myśliborską zjeżdżało kilka aut, a Myśliborska była zakorkowana nawet poza godzinami szczytu, już nie wspomnę o ogromnym korku w szczycie. Jak widać jednak nie jest to tylko podrzędna lokalna uliczka, tylko alternatywa dla zakorkowanej ul. Modlińskiej. Rozumiem, że po otwarciu mostu pojawiły się zmiany w organizacji ruchu, ale nie może być tak, że spowoduje to paraliż komunikacyjny w okolicach mostu (nie wszyscy kierowcy są zorientowani tylko na most).
            • Gość: le Ming Re: Korek na Modlińskiej IP: 178.73.49.* 27.03.12, 15:30
              > Jak widać jednak nie jest to tylko podrzędna lokalna uliczka, tylko alternatywa dla
              > zakorkowanej ul. Modlińskiej.

To JEST podrzędna lokalna uliczka, faktów nie zmienisz. I Mostem Północnym na Tarchomin będzie przyjeżdżać znacznie więcej ludzi niż Myśliborską, więc to uprzywilejowanie ma rację bytu. Tylko że na razie mało kto wie o moście - ale to zrozumiałe: słoje na weekend wyjechały do rodziny po wałówkę i nie zorientowały się, że było otwarcie, a jak mostu w dżipiesie nie ma, to nie istnieje.
              • Gość: sakis Re: Korek na Modlińskiej IP: 31.178.124.* 27.03.12, 18:21
                Ale weź pod uwagę również i to, że na Tarchomin jeżdżą ludzie nie tylko z lewobrzeżnej części miasta, tylko także i ci z prawej strony. Nie rozumiem dlaczego sądzisz, że wszyscy napierają do centrum i potem na odwrót. Sporo ludzi przemieszcza się po prostu po tej samej stronie Wisły. Do tej pory może nie było tego tak widać, ale teraz, ciężko tego nie zauważyć. Jakoś nie wierzę w to, że komuś łatwiej jest jechać mostem północnym na Tarchomin a wybiera grota, żeby postać w korku na Modlińskiej czy Myśliborskiej. Mnóstwo ludzi omijało do tej pory zakorkowaną Modlińską jadąc właśnie tą podrzędną i lokalną ulicą Myśliborską, rozumiem, że teraz nawet nie będzie możliwości ominięcia korka na Modlińskiej, który w poniedziałek po godzinie 15 sięgał ul. Konwaliowej, oczywiście od mostu. Chyba nie o to chodzi, żeby sparaliżować część Tarchomina i Białołęki, bo są też tacy ludzie w tym mieście (nie mam na myśli słoików), którzy nie jadą jak większość do Centrum.
      • Gość: p Re: Korek na Modlińskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 09:16
        A wystarczyło jechać mostem Północnym - szybciutko i bez korków
    • Gość: Bastian Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most IP: *.internettv.atman.pl 27.03.12, 09:01
      "Wiedzieliśmy na bank, że Myśliborską będzie problemem, a co dopiero, jak dojdzie jeszcze linia tramwajowa i wprowadzimy dla niej priorytet - powiedział "Gazecie" Janusz Galas."

Czy to jest deklaracja, że Pan Inżynier jest przeciwko tramwajom z priorytetem?
      • mroczny.tramwajarz Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 09:48
        Raczej bym to traktował jako ostrzeżenie na wszelki wypadek.
    • Gość: marek Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.03.12, 09:49
      Ja zachęcam do nie korzystania z mostu!!!! Dzisiaj z Nowodworów na Mokotów w 30 min!!! To są cuda :)))
      A tak po za tym, Myśliborska stoi przez bezmyślność kierowców. Po co stać na światłach jak można pojechać prosto. Ile nadrobicie drogi? 400 metrów? 500? To niewiarygodne.
      • jakbukda Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 10:32
        Nowodwory-Łomianki coraz szybciej - najpierw 40-50 minut, potem otworzyli mosty przy kominach i starczało 25-30. Dziś śmignąłem w 13, bo mnie przyblokowali przy fotopstryczku koło Maka (do Maka dojechałem w 7 minut)
        • jakbukda Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 10:33
          Oczywiście, że wcześniej jeździłem Grotem, dziś Północnym.
    • przechrztaimason Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? 27.03.12, 09:51
      To proste. nawigacja im nie pokazuje. Jak wiadomo, czego dżipies nie pokaże, tego nie ma.
      • Gość: olo22 Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 10:23
        Genialne :) . Masz rację, czego nie ma w GPS tego kierowcy nie widzą.
      • Gość: xxx Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 18:55
        @ przechrztaimason
        "Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem?
        Autor: przechrztaimason 27.03.12, 09:51

To proste. nawigacja im nie pokazuje. Jak wiadomo, czego dżipies nie pokaże, tego nie ma"

Wymień to badziewie co masz na AutoMapę, to zobaczysz most a nawet nawigacja cię nim poprowadzi po synchronizacji z miplo, skorzystania z funkcji Traffic LiveDrive lub ręcznego odblokowania mostu.
    • Gość: Michał Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? IP: *.rmf.pl 27.03.12, 10:33
      Autor pisze przy McDonalds'ie.
      A nie prościej: przy McDonaldzie?
    • pablo911 Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? 27.03.12, 10:45
      Przecierajcie oczy dalej, ja zapraszam do odwiedzin MOSTU PÓŁNOCNEGO 10-ego kwietnia 2012, kiedy po pierwsze metro zacznie działać normalnie ( przywrócony zostanie ruch przez stacje Świętokrzyska), co spowoduje powrót samochodów przesiadkowiczów do metra na stacji Młociny.
      Po drugie po Północnym zaczną kursować ekspresówki MZA (E-4, E-8, E-6). Wtedy można będzie dopiero ocenić ruch na nowym moście
    • Gość: le Ming Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? IP: 178.73.49.* 27.03.12, 10:57
      "Dalej na wąskiej Myśliborskiej utykali w ogromnym korku przed skrzyżowaniem ze zjazdem z nowego mostu. - Stoję już ponad 40 minut, jeszcze nigdy nie było tu takiego tłoku - dziwił się jeden z kierowców."

I co, wszyscy ci kierowcy to z praskiego brzegu są? Żaden nie jechał Grotem? Czy może jednak pierdoły saskie nie mając nowego mostu w GPSie nie są w stanie same wpaść na pomysł przejechania nim?
      • rysio.ochucki Nie sposób się z tym nie zgodzić :-) 27.03.12, 11:25
        Gość portalu: le Ming napisał(a):

> I co, wszyscy ci kierowcy to z praskiego brzegu są? Żaden nie jechał Grotem? Cz
        > y może jednak pierdoły saskie nie mając nowego mostu w GPSie nie są w stanie sa
        > me wpaść na pomysł przejechania nim?
    • Gość: Zdziwiony Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? IP: *.telmark.waw.pl 27.03.12, 11:16
      Panie Januszu Galas, nie bylo by problemu z priorytetem tramwaju gdyby nad Mysliborska pojechal on góra a dopiero potem zjezdzal na poziom gruntu. Nie pojmuje dlaczego tak nie zrobiono. Dla mnie to byla oczywista oczywistosc ze tak powinno byc i jak zobaczylem jak jest to przecieralem oczy ze zdumienia. Pomijam juz fakt dlaczego tramaj jedzie na okolo w kierunku pustkowia i dzialek zamiast skrecac w Mysliborska ... Dziwny jest ten swiat.
      • mroczny.tramwajarz Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 13:26
        Akurat to pustkowie to ma być pokryte kilkunastopiętrową zabudową "centrum Tarchomina", aczkolwiek podejrzewam, że powstanie tam najwyżej kolejne, parterowe M1...
      • Gość: prudi Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most IP: *.jmdi.pl 27.03.12, 13:59
        Absolutnie się zgadzam. Jaki p...n zaprojektował tak ten węzeł? Tramwaj będzie blokował wjazd na most od strony Tarchomina a korek będzie sięgał rano do LiDL-a jak nie dalej. A wystarczyło dać ten tramwaj górą.
        Pozdrawiam wszystkich architektów równiez tych co zaprojektowali te tunele w Szwajcarii - czyzby nasi tam byli czy może wszyscy architekci maja ograniczona wyobraźnię?
      • Gość: le Ming Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most IP: 178.73.49.* 27.03.12, 14:05
        1. Puścili tramwaj dołem, bo taniej. Tak przypuszczam.
        2. Przy Światowida między Myśliborską i Modlińską (mniej więcej vis a vis tego małego Carrefoura) ma powstać jakieś mega-maxi-super-hiper centrum handlowe. Tramwaj się przyda.
    • wwojtek9 Ale o jaki most chodzi? 27.03.12, 11:37
      Bardzo gorąco apeluję o używanie zwyczajowej (POPARTEJ PRZEZ WIEKSZOŚĆ MIESZKAŃCÓW) nazwy MOST PÓŁNOCNY, bo jest po prostu ZROZUMIAŁA! Długo musiałem się zastanawiac o jaki most chodzi...
      • Gość: Maria Re: Ale o jaki most chodzi? IP: *.emea.ibm.com 27.03.12, 11:51
        Ale, że co? Jaka większość? Sprawdizłeś to ze swoimi kumplami z klatki schodowej i wyszła Wam większość? Ludzie mówią Most Północny, bo tak nazywano ten projekt przez dziesięciolecia kiedy go nie było. Teraz jest i nazywa się Most Marii Skłodowskiej-Curie i potrzeba kilku lat, aż nazwa się przyjmie. Co Ci ta nazwa przeszkadza? Że długa? Obok jest Most im. Gen. Stefana Grota-Roweckiego i jest ok. Ja się cieszę, że most nosi imię kogoś ważnego dla Polski, a że ciemny lud potrzebuje nauczyć się nowej nazwy w ogóle mi to nie przeszkadza. Za kilka lat będą mówić: "pojedź Marią", albo "na Skłodowskiej korki" i wszyscy zapomną o Północnym i dobrze. Niech budują następny, który będzie jeszcze bardziej północny.
        • Gość: kasik Re: Ale o jaki most chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 12:12
          Gość portalu: Maria napisał(a):

> Ale, że co? Jaka większość? Sprawdizłeś to ze swoimi kumplami z klatki schodowe
          > j i wyszła Wam większość? Ludzie mówią Most Północny, bo tak nazywano ten proje
          > kt przez dziesięciolecia kiedy go nie było. Teraz jest i nazywa się Most Marii
          > Skłodowskiej-Curie i potrzeba kilku lat, aż nazwa się przyjmie. Co Ci ta nazwa
          > przeszkadza? Że długa? Obok jest Most im. Gen. Stefana Grota-Roweckiego i jest
          > ok. Ja się cieszę, że most nosi imię kogoś ważnego dla Polski, a że ciemny lud
          > potrzebuje nauczyć się nowej nazwy w ogóle mi to nie przeszkadza. Za kilka lat
          > będą mówić: "pojedź Marią", albo "na Skłodowskiej korki" i wszyscy zapomną o Pó
          > łnocnym i dobrze. Niech budują następny, który będzie jeszcze bardziej północny
          > .

ciężko będzie, bo bardziej na północ po lewej stronie wisły są już łomianki. wszyscy doskonale zdają sobie sprawę, że nie będzie już żadnego warszawskiego mostu na północ od mostu północnego.

akurat Skłodowską wszyscy na świecie oprócz Polaków kojarzą z Francją więc argument nie do końca trafny. czy ja wiem czy taki ważna? podnosi nam statystyki w Noblu, ale Francuzom też... ;/

a most dlatego powinien być nazywany Północnym przez mieszkańców Warszawy i przyjezdnych/przejezdnych, co by utrzeć nosa władzy. niech się nie czuje za pewnie. szczególnie niesłowna Pani Prezydent
        • Gość: Buncol Re: Ale o jaki most chodzi? IP: 79.133.195.* 27.03.12, 14:17
          "jest Most im. Gen. Stefana Grota-Roweckiego"
          Jeszcze nigdy przez 30 lat nie słyszałem takiej nazwy mostu Grota.
          Być moze z mostem północnym bedzie podobie i jedni będa go nazywali most północny a inni most Curie
          Na pewno nikt nie użyje pełnej oficjalnej nazwy bo jest poporstu za długa!
          • Gość: jaho Re: Ale o jaki most chodzi? IP: *.jmdi.pl 27.03.12, 22:58
            > Jeszcze nigdy przez 30 lat nie słyszałem takiej nazwy mostu Grota
            bo jesteś ciemny i mało oczytany?
        • Gość: katka Re: Ale o jaki most chodzi? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.12, 23:57
          Nikt nie mówi, że jedzie Mostem im. Stefana Grota- Roweckiego tylko albo mostem Grota albo Toruńskim albo po prostu Grotem! Jeździjmy więc Marychą!
        • wwojtek9 Re: Ale o jaki most chodzi? 31.03.12, 14:24
          Skąd wiem? Ano tak się składa, że miasto zamówiło badania i wyszło im że wiekszość Warszwiaków chce nazwy "Most Północny" potem radni w głosowaniu olali opinie publiczną i przegłosowali ta "oficjalną nazwę" a co do tego czy się przyjmie to zobaczymy, na lile znam przekorną naturę Naszego Narodu to włąśnie na złość będą mówić "Most Pólnocny" , ale zobaczymy.
    • Gość: j Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most IP: *.unitymediagroup.de 27.03.12, 11:54
      Właśnie! Dlaczego na otwarciu mostu zabrakło biskupów?!
    • 11krzych Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 12:10
      > Nie był poświęcony

Nie wierzę ! Kraj normalnieje?
      • lolopiekny Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 12:54
        nie był poświęcony ponieważ jedna z podpór została źle wykonana i osuwa się w nurt...

ksiądz przyjedzie już po katastrofie budowlanej udzielić ci "ostatniego namaszczenia"

no chyba, że kraj normalnieje i pierwsza przyjedzie telewizja TVN nakręcić reportaż jak się topisz
    • Gość: znawiec pżyczyny Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? IP: 193.201.167.* 27.03.12, 13:39
      Proste - nie ma tego mostu we giepeesach.
    • Gość: nigh na moscie nie ma korka IP: *.79.235.84.esripolska.com.pl 27.03.12, 13:43
      bo jest przed mostem.... co bylo do przewidzenia...
      szkoda gadac...
    • Gość: qaqa i niech nie jeżdżą IP: *.centertel.pl 27.03.12, 13:50
      więcej miejsca dla mnie :-). Swoją drogą jakim to trzeba być kretynem, żeby dla pozornego zaoszczędzenia kilkuset metrów woleć stać w korku? Przecież zleci więcej czasu, a samochód zdąży spalić podobną ilość paliwa...
      Nie rozumiem tych ludzi, no, ale jak mówiłem, im mniej ich na moście tym lepiej dla jadących mostem.
      • Gość: sdfg Gronkowiec i wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 14:04
        Wielki sukces Bufetowej - wybudowanie mostu donikąd. Ale za to przejechała się kochana morducha nasza jako pierwsza, autobusikiem. A kierowcy? Piprzyć ich, ważne że jest most, kasa wydana, nagrody rozdane, zbudowalimy i wiśta wio.
        • jurek_dzbonie Re: Gronkowiec i wszystko jasne 27.03.12, 14:08
          > wybudowanie mostu donikąd

Bredzisz.
        • Gość: le Ming Re: Gronkowiec i wszystko jasne IP: 178.73.49.* 27.03.12, 14:08
          > Wielki sukces Bufetowej - wybudowanie mostu donikąd.

Pretensje kieruj do kierowców-matołków. Most stoi pusty, chociaż łączy Wisłostradę z Modlińską, i będzie stał pusty, dopóki się mapy w dżipiesach nie zaktualizują, bo kierowca z Mławy/Lublina/Ostrołęki/Radomia, który z natury tak ma, że od razu się gubi, kiedy tylko Pałac Kultury zniknie mu z oczu, sam nie wpadnie na to, jak jechać przez Bielany.
          • bbkk Re: Gronkowiec i wszystko jasne 27.03.12, 14:47
            Marymoncka nadźgana światłami
            Arkuszowa stoi
            gdzie tam się pchać???
    • Gość: gość portalu Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? IP: *.jmdi.pl 27.03.12, 15:09
      "bo nie dało się uszczknąć więcej terenu obok po nieczynnej fabryce domów."
      jak to w polsze nie dało się i już i dlatego tu jest jak jest i nigdy się nie zmieni.
    • Gość: benek Ale Dzwigową by pojechali. IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 16:50
    • Gość: ike Most Północny! IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 17:40
      Ten most nazywa się "Północny".

Tak, będę się upierać.
    • Gość: biały Czyli z wiochy już można szybciej dojechać ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.03.12, 17:52
      mam nadzieję że zalewu wiochmenów na Bielanach nie będzie ?
      • Gość: as Bielany to i tak jedna wielka wiocha. IP: *.elligo.pl 27.03.12, 18:33
      • Gość: le Ming Re: Czyli z wiochy już można szybciej dojechać ? IP: 178.73.49.* 27.03.12, 18:34
        Zalew wiochmenów na Bielanach to się zaczął, jak Hutę zaczęli budować, bo wtedy osiedlili tam masę chłopstwa. I trwa do dziś.
        • Gość: xxx Przecież w GPS most już jest! IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 19:07
          Kupcie AutoMapę i będziecie mieli most i to przejezdny! Google Maps czy Tom Tom albo Germin nie pokazuje szczegółowo naszego zaścianka.
          Może to i lepiej.
    • wj_2000 Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym mostem? 27.03.12, 19:05
      Pojechałem dziś za Wisłę, by obejrzeć ten cały Most Północny. Z Wisłostrady wjeżdża się bez kłopotu (może wcześniejsza informacja za słaba). Zawróciłem na Modlińskiej, obejrzałem Tarchomin (wcześniej nie miałem powodów) i Myśliborską dojechałem do tray Mostu Północnego. Zjechałem koło P@R Młociny i dalej Nocznickiego. A tam jakiś straszny SYF. W Wólczyńską prawie nie daje się skręcić! Wszystko pójdzie zatem w Wisłostradę.

Wcześniej, korki na Moście Toruńskim powodowały, że jedni ludzie (z Tarchomina czy Nowodworów, czy Białołęki Dworskiej) wyjeżdżali wcześniej do pracy niz trzeba, inni przesuwali godziny na później.
      Teraz wszyscy ruszą RAZEM, bo na mostach nie będzie korków.
      A na Wisłostradzie ruch się SKUPI w krótszy odcinek czasu. Bo poza Wisłostradą nie ma ucieczki z końca Mostu.
    • Gość: hansman bo wjazdy i zjazdy zaprojektowal debil ? IP: *.jmdi.pl 27.03.12, 19:23
      cala modlinska stoi w szczycie w obu kierunkach przez dodatkowe dwie pary swiatel!!!

od 10ciu lat powtarzam, ze ten most powinien byc przed jabłonną, a nie na tarchominie!
    • Gość: goki na wisłostradzie jedne swiatla robia korek IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 19:37
      Korek na Wislostradzie jest przez jedne swiatla przy arkadach.
      Pan "HAŁAS" debil powinien to rozwizac w 5 minut!!! wystraczy o 20 sekund zwiekszyc czas zielonego w strone centrum. Debilu HAŁASIE zrob to albo spadaj z tego miasta
    • ninananu Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most 27.03.12, 20:50
      zamknć grota, to wtedy przeniosą się na pólnocny i będzie cacy ;)
      • Gość: Jimmy Re: Dlaczego kierowcy nie chcą jeździć nowym most IP: *.skynet.net.pl 28.03.12, 03:02
        zamknęli go w 1943

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka