Dodaj do ulubionych

Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ...

• qwardian Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... 08.04.12, 15:46

"W latach 1976–1990 był członkiem PZPR."

To znacząca strata dla Kościoła Katolickiego. Czy Witkowski nadal trzyma na biurku posążek Belzebuba z Placu Czerwonego...
    • Gość: K Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... IP: *.as13285.net 08.04.12, 15:57
      O ja pie......
    • q-ku "Noc żywych trupów" - product placement 08.04.12, 16:16
      "Noc żywych trupów" ma nową, "kreatywną" akcję promocji nowego odcinka?
    • kadykianus Totalny zboczeniec 08.04.12, 16:58
      Masakra :)
      ale ratunek dla zdrowego rozsądku widzę w gościu, który nazwał swojego barana imieniem Smoleńsk :)
      • Gość: rocznik59 Re: Totalny zboczeniec IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.12, 17:26
        Ja też..pozdrawiam..
    • Gość: rocznik59 Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.12, 17:22
      Pędzel wypadł- to znak !!! Nie Trzeba było podnosić !!! Nie trzeba by było wstydzić się przed całym krajem...-Pan jesteś może potomkiem Azteków ? Nie zazdroszczę...Wyrwane serce...brrr ... Koszmary Pana wykończyć moga...(boję się przeczytać cały artykuł -hehe)...A że to zawisło w kościele ? - no cóż-swój do swego, kicz do kiczu-ciągnie !
    • Gość: gość Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 17:22
      normalnie drugi michał anioł...
    • popijajac_piwo Przypomina scenę batalistyczną Szał Kałczyńskiego 08.04.12, 17:29
      gdzie Jarek na Lechu i z Tupolewem w dłoni szarżuje na rosyjską brzózkę, która stoi mu na drodze do korony Polski. Niestety ta szarża kończy się tragicznie...
    • Gość: grymas50 Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... IP: *.cdma.centertel.pl 08.04.12, 17:50
      "
      - Próbowałem najpierw namalować portrety osób, które zginęły w katastrofie. Ale nie byłem w stanie tego zrobić; serce mi krwawiło, pędzel wypadał z ręki - mówi Dowgiałło
      Tycjan, jak nic.
    • Gość: realista Do obłudników IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 17:53
      A rzeźba przygniecionego meteorytem papieża i genitalia na krzyżu (Doroty Nieznalskiej) - to była sztuka, prawda?
      No cóż jak widać coś co jednych oburza innym może się podobać. Do oburzonych: nie bądźcie obłudnikami.
      • zdybka Re: Do obłudników 08.04.12, 18:04
        Do oburzonych: nie bądźcie obłudnikami.

A ty kim jestes ?????
        Siostra Klementynka ?

• Gość: realista Re: Do obłudników IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 22:42
          Wolę być siostrą Klementynką, niż nie dostrzegać obłudy w tym uprawianiu moralizatorstwa jakie ma miejsce w GW: "O Boże, jakie to okropne, pfuj serca wyrywane, pfuj, przecież to bardzo obrzydliwe. Nie to co wybitne dzieła chwalone i bronione na łamach GW przedstawiające ludzkie szczątki, penisy na krzyżu, preparowane ciała przez Guntera von Hagensa, obrazy malowane krwią przez Pete Doherty, muchy na martwym łbie krowy Hirsta, etc.. Tamto to sztuka, a to tu w kościele - obrzydlistwo. To mówimy my, moralizatorzy z Czerskiej. (I ich klakierzy, którym wydaje się sami do tego doszli)".
          • zdybka Re: Do obłudników 09.04.12, 10:32
            Jedno mnie tylko ciekawi ,po jaka cholere tu wlazisz miedzy nami ?
            Nie podoba Cie sie GW ? Nasze komentarze ?
            Droga wolna !!!!!
            A tak na marginesie ,co Cie zmusza czytanie naszych wpisow ?
            Chec wpuszczenie odrobiny smrodku ?
            • qulqa Re: Do obłudników 09.04.12, 10:57
              A czy nie jest to miejsce, gdzie ma prawo wyrazić swoje zdanie ?
              Czy forum ma polegać na jednomyślności ?
              • zdybka Re: Do obłudników 09.04.12, 15:11
                Swoje zdanie wyrazilas juz nazywajac nas " Obludnikami "
                Ladnie to ?
                I bez odpowiedzi.
              • qulqa Re: Do obłudników 09.04.12, 22:35
                Czytaj uważnie, to nie ja nazwałam Cię 'obłudnikiem'.
                Ja tylko wyrażam zdanie, że gość ma prawo uczestniczyć w dyskusji. W potoku inwektyw, padających na forach, słowo 'obłudnik' nie jest najgorsze i moim zdaniem jest w tym trochę racji.
            • Gość: realista Re: Do obłudników IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 11:09
              Ktoś lustro musi ci pokazać - ot po co tu wchodzę.
              Problem w tym, że zacietrzewienie (nie piszesz w temacie tylko atakujesz), nienawiść (j.w.) i pycha ("po jaka cholere tu wlazisz miedzy nami") nie pozwala ci niczego dostrzec.
              Ignorancja to nie jest cnota.
              • 6.smiech Re: Do obłudników 09.04.12, 16:14
                Gość portalu: realista napisał(a):

> Ktoś lustro musi ci pokazać - ot po co tu wchodzę.....

Wchodzisz tu aby popatrzec w lustro ? Od kiedy to forum jest lustrem, i jesli juz, to co chcesz w nim zobaczyc ? Ze masz pusto w mozgu i lubisz zboczone kicze ?
                Lecz sie ! zamiast przesiadywac w tym kosciolku i wyladowywac swoje psychopatyczne radosci
                patrzac na swinstwa i trupy to idz lepiej do roboty.
            • Gość: pstryczek Filozofia Zdybki IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 11:24
              Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!
              • zdybka Re: Filozofia Zdybki 09.04.12, 14:59
                "Każdy ma swoją rację. Ktoś się z nią nie zgodzi, inny ją poprze. Nie powinniśmy więc pytać: Kto ma rację?, lecz: Czyja racja jest słuszna?. "

• 6.smiech Re: Filozofia Zdybki 09.04.12, 16:16
                Gość portalu: pstryczek napisał(a):

> Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest
                > mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!

sraczyk, o czym ty majaczysz ?
      • Gość: burro Re: Do obłudników IP: 85.222.116.* 09.04.12, 14:59
        Gość portalu: realista napisał(a):

> A rzeźba przygniecionego meteorytem papieża i genitalia na krzyżu (Doroty Niez
        > nalskiej) - to była sztuka, prawda?
        > No cóż jak widać coś co jednych oburza innym może się podobać. Do oburzonych: n
        > ie bądźcie obłudnikami.

Obłuyda nic do tego nie ma. Tamte to sztuka, a to kicz beznadziejny.

ps. Na twórczość artystów nie można patrzeć przez okulary polityki.Ale możetego jeszcze nie wiesz.
    • Gość: TaMaria Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... IP: *.centertel.pl 08.04.12, 18:23
      A ja podziwiam robaczki
    • Gość: mufka Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... IP: 91.85.32.* 08.04.12, 19:13
      Jaskrawy (doslownie) przyklad antysztuki, obliczony na zaskoczenie. To, jakie to zaskoczenie, niewazne. O tym sie mowi. Ma swoje 5 minut i przerabane w roznych srodowiskach. Bilans raczej na minus.
    • barbarach_pl Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... 08.04.12, 19:33
      Kochani. Ksiądz Wojciech Drozdowicz to niezwykły kapłan, człowiek umiejący zwracać uwagę na rzeczy bulwersujące posługując się czymś w rodzaju happeningu.
      Kto z was młodych i starych pamięta, że jako bardzo młody ksiądz w Łowiczu, w kościele, porąbał telewizor na znak, że telewizja kłamie, ogłupia i odciąga od rzeczy ważnych, Były to czasy PRL, a wtedy z bezpieką nie było żartów.
      Dlaczego kiczowaty i budzący skrajne emocje obraz pozwolił tak ostentacyjnie wyeksponować, nie mnie osądzać. chyba jednak musi to mieć jakiś związek z innymi wytworami "artystycznymi" upamiętniającymi Smoleńsk, które zalewają kraj, i na których cwaniaki robią niezle pieniądze. Jak np. niejaki Pan Koziełło (jak sam mówi wzorując się na Matejce), cały we łzach,namalował hołd smoleński z portretami poległych świętych i handluje obrazkiem.
      www.fakt.pl/Obraz-upamietniajacy-Smolensk-Hit-czy-kicz-,artykuly,92466,1.html
      Może Ks Drozdowicz zbyt ufa w inteligencję i dobry gust swoich Parafian
    • bumcykcykhopsiup Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... 08.04.12, 20:23
      jakie maja bekitne, aryjskie oczeta :))))
      • nerwus0 Re: Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanym 08.04.12, 20:43
        bumcykcykhopsiup napisał:

> jakie maja bekitne, aryjskie oczeta :))))
        Jak na dobrym haju.
        Co bierze artysta? Ja też chcę mieć niebieskie ślepia.
    • demmak Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... 08.04.12, 21:30
      Oszołomów i wariatów nie brakuje ,prawdziwy kicz bez wyobrazni jakies nawiedzenie chorego człowieczka. W psychitryku mogą na niego patrzeć ale w kościele??????????????
      • bumcykcykhopsiup Re: Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanym 08.04.12, 21:37
        eee tam, wasc przesadza. koscioly od wiekow sa pelne tego typu malowidel, ze przypomne np freski w katedrze w sandomierzu :)
    • jhbsk Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... 08.04.12, 21:47
      Kolejny gol do własnej bramki KK.
    • boznik1 Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... 08.04.12, 21:50
      Temu czarnemu towarzystwu, nalezy zdecydowanie zmniejszyc strumien pieniedzy plynacy w ich strone z panstwowej kasy, to jest jedyna droga do tych facetow bez sumien i pustymi czerepami.

Zadnych uzgodnien z nimi, tylko arbitralnie przykrawac pieniadze, bo to jest bezczelnosc, ze kasaja reke ktora ich obficie karmi.
    • Gość: aart Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 22:32
      Smoleńsk zamiast ołtarz, idźcie owieczki, a właściwie barany i wierzcie w ciemno we wszystko w co wam rozkażą.
    • s.edward Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... 08.04.12, 22:44
      Kościelno pisowska paranoja
    • Gość: xxx Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... IP: *.oc.oc.cox.net 09.04.12, 00:41
      To najwiekszy koscielny smrod - polozy polski kosciolek na lopatki za pare lat .A kysz CZAR/ci/n/E aniolki w sutannach."I buk swozyl "BOGA"na podobienstwo Idioty polaczka....
    • sselrats To jest malarstwo, ktore sprzedaje sie w Polsce 09.04.12, 01:06
      a nie jakies surrealistyczne bzdety, ktorych nikt nie chce.
    • trakt4 Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... 09.04.12, 03:07
      Jakiś ksiądz nie przewidział i dał się przekonać- no i znów mleko się rozlało.
      Wrażliwi poczuli zażenowanie, młodzi gniewni zareagowali spontanicznie agresją, na ten dość kontrowersyjny postępek zarówno księdza, jak i malarza. A ci, którzy przychodzą do kościoła, bo im ciężko, po otuchę, z potrzeby, zostali zmuszeni do "zaopiniowania" tego "dzieła"- oni na to nie zasługują. Oni chcą ładu i spokoju. Ten ksiądz nie powinien był im tego robić.
      Więcej pokory i zdrowego rozsądku klecho!
      Oj, z tym rządem dusz, który sprawuje kościół, nie najlepiej.
      Chcąc mnie chcąc, słuchałem dzisiaj wypowiedzi hierarchów kościoła. Było o wszystkim- że roszczenia majątkowe kościoła usprawiedliwione, że ten bezprzykładny atak na kościół to nie dzieło przypadku, a wroga działalność wiadomych środowisk. Mają wszyscy dać spokój kościołowi- on przecież sprawuje swą posługę dobrze, wie co robi, a oni się wciąż czepiają.
      I jeszcze jedno- ten przepych, ta celebra z okazji świąt nie przystają do naszej rzeczywistości. To jest po prostu nieprzyzwoite i nacechowane pychą. Czego innego oczekują wierni, coraz bardziej oświeceni ludzie. Co daje klerowi taką pewność? czy są bliżej Boga? o czym wiedzą lepiej? Przecież jakoś tam ewoluują, co świadczy o tym, że sami nie uważają się za nieomylnych.
      Myślę, że kościół zatracił instynkt zbiorowy, a jego posługa jest ułomna, że jego autorytet jest instytucjonalny a nie rzeczywisty. Myślę również, że brak mu pasterza.
      Nie uprawiam ateizmu tramwajowego, kościół uważam ma do zrobienia bardzo wiele, a roli jaką może odegrać nie można przecenić. Ja tam jednak wolę z Bogiem rozmawiać sam, oczywiście, nie mam pewności, czy mnie słucha i nie wiem jak mnie ocenia. W tej mojej rozterce i utrapieniu wiem jednak, że kościół mi nie pomoże.
      Ostatnio, przy jakiejś okazji, widziałem przed kamerami telewizji, księdza. Na jego twarzy był uśmiech, taki, co to chce się go zgasić. Takie besserwisserstwo malowało mu się na twarzy, że wezbrała we mnie agresja. Co mu/im daje taką pewność siebie?! Może to, że ich królestwo jednak na tym świecie?
    • Gość: ja nie konserwator Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... IP: *.lns9.win.bigpond.net.au 09.04.12, 04:51
      wolactwo. raczej gowno.
    • Gość: asfzxv Co się czepiacie, bardzo fajny obraz IP: 150.29.85.* 09.04.12, 05:30
      Godny tego całego wydarzenia :)
    • Gość: asfzxv Fajny, tylko Kaczucha nie widzę ani tej czarownicy IP: 150.29.85.* 09.04.12, 05:32
      więc coś tu jest nie tak...
    • tarazco_bar Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanymi ... 09.04.12, 07:40
      Można to kupić na Allegro?
      • 1zorro-bis Re: Szokujący obraz w kościele: ludzie z wyrwanym 09.04.12, 08:16
        po prostu......SYF.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka