mike_ 16.06.04, 23:50 I dobrze. Panie Gmoch - do boju CWKS. Może lepiej sprawdzą się "świeckie" ( ;) ) osoby a nie tzw generałowie. Moze cos sie ruszy w wielu sprawach bo jest coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: korek Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 02:55 Jesli to ma być taka pomoc jaką Gmochowie dali w Pruszkowie doprowadzając do upadku klub koszykarski to niech lepiej trzymają się z daleka od Legii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LK Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 06:02 Nie gadaj bzdur. Jeżeli 10 milionów dolarów i 5 lat sukcesów w PLK nie była pomocą to masz racje "korek". A Pruszków upadł bo miasto chciało rządzic i intrygami pozbyło się Gmochów. A teraz po wyrzuceniu Gmochów przez Królikowskiego i spółkę gdzie jest Pruszków? Co do CWKS to na dzień dzisieszy co tu doprowadzać do upadku. Od 15 lat jest coraz gorzej. Długi są niebotyczne, cały majątk stracony lub przejedzony, komornicy siedżą w klubie, prąd odcinany sekcjom a i sprawa sądowa z Romanowskim o bagatela 10 milionów złotych prawie przegrana. CWKS jest bankrutem i już jest upadły. Daj boże zdrowie Gmochom że im sie chce pomóc. A ty korek jeśliś legionista to zamiast malkontencić zróbiłbyś coś dla klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 17.06.04, 09:12 Kretyn, który zmarnował ogromny potencjał polskiej reprezentacji w 1978. Niech zostanie rzecznikiem prasowym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 10:27 Panie Gmoch - niech Pan nie wygaduje bzdur. Marszałek Piłsudski ma tyle wspólnego z Legią, co Ludowe Wojsko Polskie z generalem Andersem. W 1922 roku Legię zakładali ludzie związani z Cracovia i byli to raczej przeciwnicy polityczni Marszałka. Sympatie polityczne obozu sanacji kierowały się ku Polonii, której prezesem był general Sosnkowski. Rok 1916 - jako rok złożenia Legii do fałsz - zespół który wtedy gral w Warszawie nie miał potem nic wspólnego z Legią. Nawiasem mówiąc nie rozumiem dlaczego Legia nie nawiązuje do historii Korony Warszawa (rok założenia 1911) , która wtopiła się w ten klub w roku 1922. Przypominam także panu Gmochowi, że sekcje piłkarską Legii rozwiązano w roku 1938 - a to co załozono po wojnie ne miało juz żadnego formalnego i moralnego prawa do barw i nazwy przedwojennego klubu. Jezeli już jest jakiś marszałek w historii Legii to marszałek Rokosowski, który był jej kibicem. To tyle. A tak poza tym to nigdy nie przebacze Panu Gmochowi tego, co zrobił w roku 1978 z reprezentacj Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
patryg1 Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 17.06.04, 13:19 No i znowu jakiaś osoba zaczyna te bzdety z historią, daj sobie pan na luz, kogo to teraz interesuje, chyba tylko kibiców innego pierwszoligowego klubu z Warszawy. Mamy rok 2004 i watek jest o Jacku Gmochu a nie o Sosnkowski, Cracovii czy Koronie Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 17.06.04, 14:22 "Bzdety z historią". Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 17.06.04, 14:41 j_karolak napisał: > "Bzdety z historią". > Szkoda słów. Widzisz, chodzi o to że gość wymyśla jakieś historie. Ja wiem, że większosć z Was wolałaby aby (L) nigdy nie było, albo powstałą dopiero 10 lat temu. Ale może pora się z tym pogodzić;> A swoją drogą zajmijcie się swoją przyszłością zamiast ciagle grzebać w przeszłości u sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:55 Przeczytałem wypowiedzi odnioszące się do moich uwag. To smutne. Potiwerdzaja one opinię o kibicach legii jako bandzie matołow. Rozumiem, że nie chcecie znać historii legii - naprawdę nie ma się czym szczycić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bender Panie Waldemarze Przemadrzaly !!! IP: *.chem.uw.edu.pl 17.06.04, 17:04 Chetnie posluchamy o historii Legii, moze sie Pan zaangazuje w tworzenie strony internetowej, albo nawiaze wspolprace z Nasza Legia, albo napisze Pan kroniki, moze jakas dysertacja z tego by wyszla, z korzyscia dla Pana - moze uzupelnilby Pan swoje wyksztalcenie (licencjat to juz cos, majster na budowie pozwolilby Panu brac do reki lopate). Ale prosze nie porazac nas, szaraczkow, swoja niebotyczna inteligencja, wiedza i erudycja, bo to nie miejsce. To tylko forum internetowe... W kadym razie jestesmy olsnieni blyskotliwoscia, ktora Pan z pewnoscia nie chcial sie pochwalic, bo jest Pan bardzo skromnym czlowiekiem. Po prostu Pana erudycja sama rzuca sie w oczy (az przecieramy oczy ze zdumienia, z podziwem). Klaniaja sie kibice Legii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Panie Waldemarze Przemadrzaly !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 10:03 Szanowny Panie Bender. Uważam, że Pana ironia jest nie na miejscu. Jestem historykiem, z zamiłowania varsavianistą - a miłośc do Warszawy chcę również przekazywać moim studentom. Sądze, że trzeba znać historię własnego klubu - historia Legii jest, niestety, dosyć ciemna w niektorych okresach historycznych. Poza tym pełno w niej bałamutnych informacji - jak choćby ta o zainteresowaniu i poparciu Marszałka Piłusdkiego. Pewna jest wiadomośc natomiast o wejściu klubu Korona (rok założenia 1911 - a pierwsze mecze 1910) do klubu tworzonego w roku 1922 (a nie 1916). Czy taka wypowiedź zasługuje na epitety, któryumi mnie obdarzyło grono matołów? Natomiast ad rem - jestem zaniepokojony rosnącym poziomem bandytyzmu na stadionie przy łazienkowskiej - z taką publicznością klub nie może myusleć o jakichkolwiek sukcesach sportowych. To wstyd dla Warszawy i skandal. co do Gmocha opinii nie zmienię - uważam, że w Argentynie stać nas było na lepsze wyniki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e(L)egion Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.chello.pl 17.06.04, 19:39 Gość portalu: Waldemar napisał(a): > Przeczytałem wypowiedzi odnioszące się do moich uwag. To smutne. Potiwerdzaja > one opinię o kibicach legii jako bandzie matołow. Rozumiem, że nie chcecie znać > > historii legii - naprawdę nie ma się czym szczycić. Ale pan jest śmieszny. Kiedyś już sie pan wypowiadał na tematy historyczne na temat Legii i kiedy ktoś odważył się wdać w polemike tak samo zaczął pan wyzywać kibiców Legii od matołów. Nie chce się zniżać do pańskiego poziomu i wdawać się w jakieś wypisywanie epitetów, ale radzę trochę więcej pokory, bo nie jest pan wszystkowiedzący i trochę więcej kultury, bo mimo tych wpisów wygląda pan na normalnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 17.06.04, 15:10 Jestes pewny,ze wymysla?? Pamiętasz te czasy? Spytaj go o zrodla,moze on juz wtedy zyl i byl przy poczatkach Legii?:) Ja,zastrzegam,nie mam zielonego pojecia,kiedy powstala Legia,ale jesli mowi prawde czy nie bylaby ona ciekawsza od sztucznie spatynowanego klamstwa? Natomiast jesli historia to rzeczywiscie bzdety,to o co sie ciskacie? Olejcie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.06.04, 16:47 Ja to olewam, ale nie lubie zasmiecania tematow - draznia mnie wpisy idiotow, ktorzy w kazdym temacie wyladowuja swoja nienawisc do danego klubu, osoby, czy matki. Nie lubi Legii - niech nie czyta, a jak juz to niech daruje sobie wypisywanie bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 09:57 To nie są bzdury - tylko prawda. Bolesna. Pański klub to komunistyczna atrapa wymyślona po to, by wspomagać bolszewicką inwazję na polskie umysły - po drugiej wojnie swiatowej. Jako kibic legii jesteś pan jednym z tworów tego mechanizmu - wypruty ze swiadomości historycznej, z pogardąa dla prawdy, ze skłonnością do chamstwa i wulgarności. juz kibicowanie temu podłemu klubowi stawia poana w rzedzie motłochu. winszuję sposobu fewtowania zdobycia pucharu Polski Odpowiedz Link Zgłoś
patryg1 Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 18.06.04, 11:18 Gość portalu: Waldemar napisał(a): > To nie są bzdury - tylko prawda. Bolesna. Pański klub to komunistyczna atrapa > wymyślona po to, by wspomagać bolszewicką inwazję na polskie umysły - po > drugiej wojnie swiatowej. Jako kibic legii jesteś pan jednym z tworów tego > mechanizmu - wypruty ze swiadomości historycznej, z pogardąa dla prawdy, ze > skłonnością do chamstwa i wulgarności. juz kibicowanie temu podłemu klubowi > stawia poana w rzedzie motłochu. winszuję sposobu fewtowania zdobycia pucharu > Polski Alez pan jest ograniczony. Jak pan jest jakims wykładowcą na uczelni to mam szczęscie że nie mam z panem zajęć. Śmieszne są te teksty że niby kibice Legii mają skłonność do chamstwa i wulgarności. Tak mądrzyć się to mozna tylko na forum prawda? Szkoda że kilkanaście tysięcy ludzi wkłada pan do jednego worka, ale to jedna z cech ludzi ograniczonych. Niestety jest pan zaślepiony nienawiścią do Legii i daje temu upust na forum, bo normalny człowiek, historyk nie nazywa ludzi motłochem tylko kulturalnie wyraża swoje poglądy. Niestety ale pan tak nie robi czym zniża się to poziomu tzw. "motłochu". Odpowiedz Link Zgłoś
tuzin_cwks Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 17.06.04, 21:14 Kixxie czy wybrales juz miedzy zebami a szalikiem Polonii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 21:50 tego wyboru dokonalem juz dawno Ty zapewne tez(pisze oczywiscie o szaliku Legii) ps.a sztuczne wstawiles sobie w barwach Legii,czy tylko złote? Odpowiedz Link Zgłoś
tuzin_cwks Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 17.06.04, 23:10 Lepsze zlote niz czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 18.06.04, 09:11 Lepsze własne niż złote. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 18.06.04, 09:29 kixx napisał: > Jestes pewny,ze wymysla?? > Pamiętasz te czasy? > Spytaj go o zrodla,moze on juz wtedy zyl i byl przy poczatkach Legii?:) > Ja,zastrzegam,nie mam zielonego pojecia,kiedy powstala Legia,ale jesli mowi > prawde czy nie bylaby ona ciekawsza od sztucznie spatynowanego klamstwa? > Natomiast jesli historia to rzeczywiscie bzdety,to o co sie ciskacie? > Olejcie to. Aqrat historię Legii znam i to na tyle dobrze, żeby wiedzieć że jego wpis to nic innego jak wyładowanie swojej frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 18.06.04, 10:45 Historia może i jest jedna, ale za to ile interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
patryg1 Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 17.06.04, 19:04 j_karolak napisał: > "Bzdety z historią". > > > Szkoda słów. Widze kolejny znawca historii Legii sie udzielił :) Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii 18.06.04, 09:10 Nie obchodzi mnie historia Legii. Jest mi całkowicie obojętna. Zwróciłem uwagę na fakt, jak podchodzisz do historii w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Conwiktor Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: 217.153.143.* 17.06.04, 15:54 Po co Panu pchać się do Zarazy piłki nożnej . To bagno. Juz kilka firm się wycofało z Zarazy. Panie Jacku jeszcze czas sie wycofać do Aten Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po(L)ibudziak Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 16:55 Pamietaj że Hoop też się wycofał:) Ciekawi jesteście. To Piłsudski przekazał tereny przy Łazienkowskiej Legii, sekcja jeździecka Legii jest w Starej Miłośnie aby marszałek miał blisko z Sulejówka. Jak tak dobrze znacie historie to pamiętajcie że Polonia zdobyła pierwsze mistrzostwo pod patronatem praskiej komendy milicji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareksp Re: Jacek Gmoch: Chcę pomóc Legii IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 17.06.04, 18:23 Gość portalu: Po(L)ibudziak napisał(a): > Jak tak dobrze znacie historie to pamiętajcie że Polonia zdobyła pierwsze > mistrzostwo pod patronatem praskiej komendy milicji... Można prosić o źródło tej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś