Dodaj do ulubionych

Zamkną Marszałkowską na 4,5 miesiąca. Znamy obj...

• zdumionyedek poczas Euro 18.04.12, 18:45
      prowadzic taka budowe, bardzo madrze pomyslane
    • Gość: THX1138 Zamkną Marszałkowską na 4,5 miesiąca. Znamy obj... IP: *.net.pbthawe.eu 18.04.12, 18:45
      Podoba mi się ten schemacik komunikacji szynowej. Po nałożeniu na mapę berlińskiej S-Bahn pokrywa malutką dzielnicę tego miasta, co znaczy, że Warszawka to jedynie miasteczko gdzieś na dalekim wschodzie Europy. A problemy komunikacyjne w związku z budowanym metrem bardzo mnie cieszą. Martwi mnie to, że znowy cała Polska coś buduje warszawie. To skandal.
      • dr_avalanche Re: Zamkną Marszałkowską na 4,5 miesiąca. Znamy o 18.04.12, 19:24
        "Po nałożeniu na mapę berlińskiej S-Bahn pokrywa malutką dzielnicę tego miasta, co znaczy, że Warszawka to jedynie miasteczko gdzieś na dalekim wschodzie Europy"

Ale sprawdziłeś najpierw skalę obu map czy od razu postanowiłeś publicznie zrobić z siebie idiotę (fakt że S-Bahn to szybka kolej miejska a nie tramwaj, więc u nas należałoby ja porównać ze schematem SKM z litości pominę)?

"Martwi mnie to, że znowy cała Polska coś buduje warszawie. To skandal"

Jakieś twarde dane? Liczby? Sumy? Czy tylko tak sobie kompleksiki leczysz?
    • Gość: Paweł GHW+Ruta+Franków = wielki burdel na ulicach W-wy IP: *.com 18.04.12, 19:03
      Oto 'cuda' obiecane przez PO. Bufeciara z Frankowem i Rutą doprowadzą to miasto do rozkładu. Ruta zarabia kilkanaście tysięcy miesięcznie - ten nieudolny człowiek nie potrafi znaleźć dodatkowych autobusów na linię 122! Wyrzucać takie osoby z ZTM na przysłowiowy zbity pysk za rozwalanie komunikacji i odcinanie ludzi od połączeń z metrem i centrum (jak jest z Przasnyską).
      • Gość: Camelopardalis Re: GHW+Ruta+Franków = wielki burdel na ulicach W IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.04.12, 02:12
        No, już myślałem, że tym razem nic o komunikacji na Przasnyskiej nie będzie. Napisz jeszcze coś o Elbląskiej...
    • Gość: wkurzony franek ręce opadają.pieprzone biurwy!!!!! IP: 178.73.44.* 18.04.12, 19:06
      jedno jest pewne-euro to pierwsza i ostatnia taka impreza w polsce a w warszawie na pewno! jak można rozkopac i sparalizowac pół miasta,centrum i pragę północ,zamykac główne arterie i mosty na czas meczy?!?!?! TO JEST CHORE!!!! a te siurki ratuszowe nie mają sobie nic do zarzucenia,według nich wszystko jest ok! kiedy premie sobie przyznacie nieudacznicy?!?!!
    • Gość: bemberys Spokojnie z tymi kibicami IP: *.krawarkon.pl 18.04.12, 19:08
      Większość przyjedzie kompletnie pijana i wyjedzie jeszcze bardziej pijana.
      Jak koledzy zobaczą zdjęcie na fejsie zapytają:
      - byłeś w Polsce!?
      - ja?? rzeczywiście ja... kompletnie nic nie pamiętam...
    • Gość: przyjezdna Mam pytanko, tow. redaktorze "osa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 19:11
      z co to jest te rondo Babka? Nijak tego nie moge znalezc na planie miasta.
      • Gość: b Re: Mam pytanko, tow. redaktorze "osa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 19:32
        nick tłumaczy dlaczego
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Mam pytanko, tow. redaktorze "osa" 19.04.12, 10:09
        Gość portalu: przyjezdna napisał(a):

> z co to jest te rondo Babka? Nijak tego nie moge znalezc na planie miasta.

To są wewnętrzne regulacje z Czerskiej. Jest tam "zapis" na Zgrupowanie "Radosław", wiec z braku laku używa się starej nawzy. Borze swoją drogą, że "Radosław" nie "dostał" pl. Bankowego, bo z "Dzierzyńskiego" byłoby im się jednak trudniej wytłumaczyć.
    • Gość: gx2 Zamkną Marszałkowską na 4,5 miesiąca. Znamy obj... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 20:50
      4,5 miesiąca - okey. w polskich realiach 9 miesięcy .... a że w miedzy czasie zima - 12 ....
      • Gość: mikos Re: Zamkną Marszałkowską na 4,5 miesiąca. Znamy o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 21:22
        dokładnie, te łachudry nigdy ale to nigdy prawdy nie POwiedziały
    • ukos Luksus 18.04.12, 21:33
      Wychodzisz z metra i przechodzisz przez jezdnię we wszystkich kierunkach bez świateł!
    • gom1 Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak je... 18.04.12, 21:45
      Czemu nie rowerem? :-)
    • mariatg8 Zaje.ią nas żywcem. Ale bufet już może pakować 18.04.12, 21:50
      manatki . Wiadomo , że chodzi o luz pod pałacem dla strefy kibica . Tego chamstwa wobec warszawiaków nie podarujemy . Wont stąd . Nie dajecie nam żyć ani opracować .
    • Gość: gosc Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak je... IP: *.home.aster.pl 18.04.12, 22:21
      A moze by tak jakis madry otworzyl nowy swiat / krakowski do ruchu bo jak narazie to wszystko jest tylko zamykane. Miasto jest dla mieszkancow a nie tylko turystow.
      • Gość: wqrwiony Re: Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.12, 22:47
        mądry nie otworzy NŚ, bo po primo takiego w Bufecie nie ma, a po sekundo pewnie jakiś ratuszowy myśliwy wymyślił, że NŚ z KP to będzie "wizytówka" miasta dla turystów; jakoś nie pomyśli, że najpierw ci turyści musieliby się jakoś na te ulice dostać, co przy totalnym burdelu zrobionym z caøego centrum będzie raczej niemożliwe, hy hy
    • Gość: kl Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak je... IP: *.gdynia.mm.pl 18.04.12, 22:54
      parę osób zauważyło, że cieżko będzie dojechać do zagłębia biurowego. ta linia 74 do pl. Zbawiciela nikogo nie zadowoli. Ciekawe czemu nie można 16-tki przedłużyć na jakiś czas z Woronicza ablo to 74 skierować na trasę przez Centrum (chociaż Towarową) 17 zostanie jedyną linią łączącą centrum i Służewiec Przem. Już dziś na Wierzbnie nie da się wejść do tramwaju.... nieciekawie. Pozdrawiam
      • Gość: Paweł Re: Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak IP: *.com 18.04.12, 23:39
        Zwolnić dyscyplinarnie Rutę, Frankowa i szefa Tramwajów i zapewniam wszystkich, że by się szybko okazało, że zamiast idiotycznego 74 na Służewcu zacznie krańcować linia 33, która jest nawet ważniejsza tam i potrzebniejsza od 17 gdyż jedzie przez Bielany a nie w ich pobliżu. Tylko 17 i 33 na Służewcu razem z dużą częstotliwością gwarantują zabieralność tramwajów w tym rejonie. Ale jakiś chory łeb puszcza nędzne 74 nikomu nie potrzebne.
    • dorsai68 A Ossowski swoje... 18.04.12, 23:42
      Budowniczowie drugiej linii metra wystawiają warszawiaków na coraz większą próbę: od 2 maja do połowy września całkowicie zamkną dla ruchu Marszałkowską przy Świętokrzyskiej. Będzie mnóstwo objazdów

Panie Ossowski, koledzy w redakcji jeszcze panu nie powiedzieli, że ten odcinek Marszałkowskiej i tak zostałby zamknięty ze względu na strefę kibica i jej ochronę? Koledzy pisali o tym kilka tygodni temu, nie czyta pan własnej gazety?
    • dziedzicznacytadelafinansjery Trochę nie tak z tą Trybuną Ludu 19.04.12, 09:53
      Przypomnę, że aleja Niepodległości była zamknięta, bo metro budowana wzdłuż niej. A ulice poprzeczne w stosunku do budowy zamykane nie były - np. kiedy przekopuwali się przez Puławską - przy Dworcu Południowym zrobili objazd i dla samochodów, i dla tramwajów. No ale może od tamtej pory technika poszła aż tak do przodu, że teraz takich rzeczy w imię nieutrudniania życia mieszkańcom "sienieda"
    • marian391 Kto tu rządzi 19.04.12, 11:42
      Nie ulega juz wątpliwości, że o ruchu w mieście decuduje wyknowca metra, zaś władze miasta bezkrytycznie realzują jego zachcianki. Już ponad rok temu rozkpano ulice Sokolą, na której niewiele się dzieje. Rozkopano rejon dworca wilenskiego. A teraz kolej na Marszałkowską. Jest coraz bardziej jasne, ze wykonawca nie ma mocy wykonawczych zdolnych realzować tak szeroki front robót, dlatego prace prowazi oszczędnie kosztem niwygód mieszkańców miasta.
    • Gość: nowyswiat Nowy Swiat IP: *.31.77.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.12, 09:45
      Propozycja nie do odrzucenia: objazd Nowym Światem i Krakowskim Przedmieściem.
      Dlaczego tej opcji się nie uwzględnia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka