zdumionyedek poczas Euro 18.04.12, 18:45 prowadzic taka budowe, bardzo madrze pomyslane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THX1138 Zamkną Marszałkowską na 4,5 miesiąca. Znamy obj... IP: *.net.pbthawe.eu 18.04.12, 18:45 Podoba mi się ten schemacik komunikacji szynowej. Po nałożeniu na mapę berlińskiej S-Bahn pokrywa malutką dzielnicę tego miasta, co znaczy, że Warszawka to jedynie miasteczko gdzieś na dalekim wschodzie Europy. A problemy komunikacyjne w związku z budowanym metrem bardzo mnie cieszą. Martwi mnie to, że znowy cała Polska coś buduje warszawie. To skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Zamkną Marszałkowską na 4,5 miesiąca. Znamy o 18.04.12, 19:24 "Po nałożeniu na mapę berlińskiej S-Bahn pokrywa malutką dzielnicę tego miasta, co znaczy, że Warszawka to jedynie miasteczko gdzieś na dalekim wschodzie Europy" Ale sprawdziłeś najpierw skalę obu map czy od razu postanowiłeś publicznie zrobić z siebie idiotę (fakt że S-Bahn to szybka kolej miejska a nie tramwaj, więc u nas należałoby ja porównać ze schematem SKM z litości pominę)? "Martwi mnie to, że znowy cała Polska coś buduje warszawie. To skandal" Jakieś twarde dane? Liczby? Sumy? Czy tylko tak sobie kompleksiki leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł GHW+Ruta+Franków = wielki burdel na ulicach W-wy IP: *.com 18.04.12, 19:03 Oto 'cuda' obiecane przez PO. Bufeciara z Frankowem i Rutą doprowadzą to miasto do rozkładu. Ruta zarabia kilkanaście tysięcy miesięcznie - ten nieudolny człowiek nie potrafi znaleźć dodatkowych autobusów na linię 122! Wyrzucać takie osoby z ZTM na przysłowiowy zbity pysk za rozwalanie komunikacji i odcinanie ludzi od połączeń z metrem i centrum (jak jest z Przasnyską). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camelopardalis Re: GHW+Ruta+Franków = wielki burdel na ulicach W IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.04.12, 02:12 No, już myślałem, że tym razem nic o komunikacji na Przasnyskiej nie będzie. Napisz jeszcze coś o Elbląskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony franek ręce opadają.pieprzone biurwy!!!!! IP: 178.73.44.* 18.04.12, 19:06 jedno jest pewne-euro to pierwsza i ostatnia taka impreza w polsce a w warszawie na pewno! jak można rozkopac i sparalizowac pół miasta,centrum i pragę północ,zamykac główne arterie i mosty na czas meczy?!?!?! TO JEST CHORE!!!! a te siurki ratuszowe nie mają sobie nic do zarzucenia,według nich wszystko jest ok! kiedy premie sobie przyznacie nieudacznicy?!?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemberys Spokojnie z tymi kibicami IP: *.krawarkon.pl 18.04.12, 19:08 Większość przyjedzie kompletnie pijana i wyjedzie jeszcze bardziej pijana. Jak koledzy zobaczą zdjęcie na fejsie zapytają: - byłeś w Polsce!? - ja?? rzeczywiście ja... kompletnie nic nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjezdna Mam pytanko, tow. redaktorze "osa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 19:11 z co to jest te rondo Babka? Nijak tego nie moge znalezc na planie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Mam pytanko, tow. redaktorze "osa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 19:32 nick tłumaczy dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Mam pytanko, tow. redaktorze "osa" 19.04.12, 10:09 Gość portalu: przyjezdna napisał(a): > z co to jest te rondo Babka? Nijak tego nie moge znalezc na planie miasta. To są wewnętrzne regulacje z Czerskiej. Jest tam "zapis" na Zgrupowanie "Radosław", wiec z braku laku używa się starej nawzy. Borze swoją drogą, że "Radosław" nie "dostał" pl. Bankowego, bo z "Dzierzyńskiego" byłoby im się jednak trudniej wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gx2 Zamkną Marszałkowską na 4,5 miesiąca. Znamy obj... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 20:50 4,5 miesiąca - okey. w polskich realiach 9 miesięcy .... a że w miedzy czasie zima - 12 .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zamkną Marszałkowską na 4,5 miesiąca. Znamy o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 21:22 dokładnie, te łachudry nigdy ale to nigdy prawdy nie POwiedziały Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Luksus 18.04.12, 21:33 Wychodzisz z metra i przechodzisz przez jezdnię we wszystkich kierunkach bez świateł! Odpowiedz Link Zgłoś
gom1 Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak je... 18.04.12, 21:45 Czemu nie rowerem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariatg8 Zaje.ią nas żywcem. Ale bufet już może pakować 18.04.12, 21:50 manatki . Wiadomo , że chodzi o luz pod pałacem dla strefy kibica . Tego chamstwa wobec warszawiaków nie podarujemy . Wont stąd . Nie dajecie nam żyć ani opracować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak je... IP: *.home.aster.pl 18.04.12, 22:21 A moze by tak jakis madry otworzyl nowy swiat / krakowski do ruchu bo jak narazie to wszystko jest tylko zamykane. Miasto jest dla mieszkancow a nie tylko turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony Re: Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak IP: *.ip.netia.com.pl 18.04.12, 22:47 mądry nie otworzy NŚ, bo po primo takiego w Bufecie nie ma, a po sekundo pewnie jakiś ratuszowy myśliwy wymyślił, że NŚ z KP to będzie "wizytówka" miasta dla turystów; jakoś nie pomyśli, że najpierw ci turyści musieliby się jakoś na te ulice dostać, co przy totalnym burdelu zrobionym z caøego centrum będzie raczej niemożliwe, hy hy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak je... IP: *.gdynia.mm.pl 18.04.12, 22:54 parę osób zauważyło, że cieżko będzie dojechać do zagłębia biurowego. ta linia 74 do pl. Zbawiciela nikogo nie zadowoli. Ciekawe czemu nie można 16-tki przedłużyć na jakiś czas z Woronicza ablo to 74 skierować na trasę przez Centrum (chociaż Towarową) 17 zostanie jedyną linią łączącą centrum i Służewiec Przem. Już dziś na Wierzbnie nie da się wejść do tramwaju.... nieciekawie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Do września bez Marszałkowskiej. Zobacz, jak IP: *.com 18.04.12, 23:39 Zwolnić dyscyplinarnie Rutę, Frankowa i szefa Tramwajów i zapewniam wszystkich, że by się szybko okazało, że zamiast idiotycznego 74 na Służewcu zacznie krańcować linia 33, która jest nawet ważniejsza tam i potrzebniejsza od 17 gdyż jedzie przez Bielany a nie w ich pobliżu. Tylko 17 i 33 na Służewcu razem z dużą częstotliwością gwarantują zabieralność tramwajów w tym rejonie. Ale jakiś chory łeb puszcza nędzne 74 nikomu nie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 A Ossowski swoje... 18.04.12, 23:42 Budowniczowie drugiej linii metra wystawiają warszawiaków na coraz większą próbę: od 2 maja do połowy września całkowicie zamkną dla ruchu Marszałkowską przy Świętokrzyskiej. Będzie mnóstwo objazdów Panie Ossowski, koledzy w redakcji jeszcze panu nie powiedzieli, że ten odcinek Marszałkowskiej i tak zostałby zamknięty ze względu na strefę kibica i jej ochronę? Koledzy pisali o tym kilka tygodni temu, nie czyta pan własnej gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Trochę nie tak z tą Trybuną Ludu 19.04.12, 09:53 Przypomnę, że aleja Niepodległości była zamknięta, bo metro budowana wzdłuż niej. A ulice poprzeczne w stosunku do budowy zamykane nie były - np. kiedy przekopuwali się przez Puławską - przy Dworcu Południowym zrobili objazd i dla samochodów, i dla tramwajów. No ale może od tamtej pory technika poszła aż tak do przodu, że teraz takich rzeczy w imię nieutrudniania życia mieszkańcom "sienieda" Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Kto tu rządzi 19.04.12, 11:42 Nie ulega juz wątpliwości, że o ruchu w mieście decuduje wyknowca metra, zaś władze miasta bezkrytycznie realzują jego zachcianki. Już ponad rok temu rozkpano ulice Sokolą, na której niewiele się dzieje. Rozkopano rejon dworca wilenskiego. A teraz kolej na Marszałkowską. Jest coraz bardziej jasne, ze wykonawca nie ma mocy wykonawczych zdolnych realzować tak szeroki front robót, dlatego prace prowazi oszczędnie kosztem niwygód mieszkańców miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowyswiat Nowy Swiat IP: *.31.77.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.12, 09:45 Propozycja nie do odrzucenia: objazd Nowym Światem i Krakowskim Przedmieściem. Dlaczego tej opcji się nie uwzględnia? Odpowiedz Link Zgłoś