Dodaj do ulubionych

Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym kręgo...

• Gość: Darek Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym kręgo... IP: *.home.aster.pl 24.04.12, 16:58
      moje doświadczenia z Pure są tylko pozytywne i gorąco POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      PURE w Blue City:)
      • asocjacja_w Zdanie zawsze rozpoczynamy z dużej litery ! 24.04.12, 17:14
        Zdanie zawsze rozpoczynamy z dużej litery !
        Nie dość że nie uczciwi to jeszcze barany !!!
        • awitold Re: Zdanie zawsze rozpoczynamy z dużej litery ! 24.04.12, 22:05
          Nie z dużej, a z wielkiej, jeśli łaska. Nie dość, że komentują, to jeszcze robiom błędy...
    • Gość: patka Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym kręgo... IP: *.aster.pl 24.04.12, 16:59
      Uważajcie,
      mój syn nierozważnie zapisał się do nich na siłownię, nie był ani razu, ponieważ zrezygnował (było za daleko), nie dość, że nie zwrócono mu wpisowego po rozwiązaniu umowy (rozwiązał ją 3 dni po podpisaniu) , ale też pobrano za trzy miesiące opłatę za zajęcia, oczywiście na których nie był. Dzięki znajomości prawa i bezwzględnego dochodzenia zwrotu, w końcu opłatę pobraną za trzy miesiące oddano, ale dochodzenie tych pieniędzy było trudne. Reasumując siłownie te są nowoczesne i fajne, ale sam biznes nieuczciwy, także uczulam wszystkich uważajcie!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: jarqsw Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 17:51
        No ale przecież nieuczciwy to w tym przypadku jest Twój syn nie wiedział, że mieszczka z daleko? Litości. Za głupotę się płaci.
        • stolowkowy Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę 24.04.12, 18:07
          nie odwracaj kota ogonem i nie wolaj litosci na forum. sprobuj jakiegos fachowca.
          • stolowkowy Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę 24.04.12, 18:07
            te wszystkie kluby to kit, nikomu to tak naprawde niepotrzebne. Obudzcie sie.
      • Gość: Peter Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.04.12, 18:24
        Sam klub może i fajny, sprzęt bynajmniej mają dobry. Ale biznes faktycznie nie do końca uczciwy skoro co jakiś czas na tablicy ogłoszeń widzę tego typu ogłoszenia: "Odstąpię karnet....." A poza tym jakby było tak kolorowo to by nie było takiej rotacji wsród kadry trenerskiej.
        • Gość: olo Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 21:45
          Bynajmniej nie oznacza przynajmniej. Nie zaszpanowałś.
    • Gość: luka Re: czytac umowy głąby IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 17:05
      Umowa na korzystanie z siłowni, zwłaszcza dwuletnia, to idiotyzm. Samo to powinno wzbudzić podejrzliwość żądnych ekskluzywności klientów. Jak ktoś chce korzystać z silowni, to chyba wystarczy kupić karnet, nie trzeba spisywać aktu notarialnego ani cyrografu.
    • az555 trzeba być debilem ,żeby zapisać sie na pare 24.04.12, 17:07
      prostych ćwiczeń i za to płacić.,,Exclusiv idioten'" nie brakuje.
      • stolowkowy Re: trzeba być debilem ,żeby zapisać sie na pare 24.04.12, 18:45
        a towary to gdzie sie bedzie lapac?
    • asocjacja_w Toż to jakieś mafijne obyczaje ... 24.04.12, 17:09
      Toż to jakieś mafijne obyczaje ...
      czy może prokurator by się tym zainteresował ?
    • dzioobas Fitness First 24.04.12, 17:10
      Mialem to samo z ich firma matka w Londynie i powiem wam, ze musialem placic te cholerne £50 miesiecznie do konca roku. Tez sie kapnalem po kilku miesiacach jakie sa zasady gry co do finansowania. Podejrzewam, ze sa masy ludzi, ktorzy porzucaja silownie po dwoch trzech miesiacach tak jak ja a potem maja caly rok do placenia. Coz w Londynie istniala chociaz opcja, ze moglem ponoc jakos im udowodnic ze wyjezdzam z kraju. Mysle, ze to byla opcja dla ciapatych na wizach co i tak maja wywalone na placenie po powrocie do Indii. Moze warto uzywac tego w wersji zmodyfikowanej w kraju?
    • Gość: jarqsw Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym kręgo... IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 17:11
      Zwyczaj w Polsce jest taki, że nikt nie czyta umów a później jest płacz. Nie widzę nic dziwnego w tym, że firma wymaga realizowania podpisanej przez kogoś umowy. Jeśli umowa jest podpisana na 2 lata to okres jej obowiązywania trwa 2 lata a nie 2 miesiące i jeśli sie chce ją rozwiązać wcześniej to trzeba ponieść tego konsekwencje a następnym razem zastanowić się co sie robi. W tym wypadku to raczej osoba, która chce wycofać się ze swojego zobowiązania bez konsekwencji jest naciągaczem.

PS.
      Nie jestem pracownikiem PURE, miałem kiedyś ich karnet i po 2 latach rozwiązałem umowę z 1 miesięcznym wypowiedzeniem bez żadnych problemów.
    • Gość: Member Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym kręgo... IP: 213.25.94.* 24.04.12, 17:16
      Wreszcze problemy Pure nabrały większego rozgłosu.

Jestem "klubowiczem" Pure w Złotych Tarasach i krew zalewa każdym razem, kiedy trzeba kontaktować się z konsultantkami/recepcją/managerem. To, co się dzieje w tym klubie, jest świadome oszukiwanie ludzi.

Po pierwsze, cena członkostwa. Nigdzie nie jest określona konkretna i stała kwota. Jeżeli cena jest do negocjacji, dlaczego nigdzie nie jest to zaznaczone. Na stronie członkostwo roczne przy wpisie online kosztuje 300 PLN za miesiąc. "Konsultantka" w klubie, natomiast, zaczyna od 270 PLN i póżniej oferuje bardzo poufnie ofertę "tylko dla pana, tylko proszę nikomu nie mówić" o wiele niższą. Znam kilka osób, które zapisały się do tego klubu, i każda płaci inną kwotę - choć każda ma umowę na rok.

Po drugie, sposób płatności: klub honoruje tylko obciążenie konta lub karty. Słyszałem z wielu osób (rownież w szatni), że przy opcji obciążenia konta, klub pobiera zawyżone kwoty o 5-10 PLN. Co ciekawe, manager potwierdził to, mówiąc, że "spowodowane jest to inflacją". To jest absurd i ma nijak to kwoty określonej w umowie.
      Podpisując umowę, "konsultantka" gwarantuje możliwość płatnośći gotówką w recepcji. Natomiast recepcja mówi, że nie ma takiej możliwości, aczkolwiek niedawno przy recepcji zawieszone zostały informacje, że "Tu możesz opłacić członkostwo". Kiedy jednak manager "uprzejmie" godzi się na płatność gotówką w drodze wyjątku, miesięczna kwota podwyższona jest o 10 PLN opłaty manipulacyjnej. Wezwana "konsultantka" oczywiście "zapomniała" o tym poinformować. Co ciekawe, opłata manipulacyjna traktowana jest jak opłata karna (ponieważ klient nie godzi się na obciążenie konta lub karty kredytowej) i w umowie jest wysokość określona jest w ramach 10-50 PLN. Czyli klient, chcący zapłacic przy precepcji, nigdy nie może mieć pewności co do wysokości potrącanej kwoty. Oczywiście, płacąc gotówką, klient nie otrzymuje paragonu. Ale najlepsze jest to, że takie same zasady stosowane są w przypadku płatności kartą - czyli doliczana jest opłata karna, aczkolwiek obciążenie karty jest przecież przeferowanym przez klub sposobem płatności.

Mam podpisaną umowę na rok i jestem świadomy konsekwencji zerwania umowy. W moin przypadku, po podpisaniu umowy, pani "Konsultantka" przypomniała sobie, że klauzula o zerwaniu umowy przed terminiem z powodów zdrowotnych już jest nieważna i wykreśliła ją! Czyli ja ponoć w ogóle nie mam szansy wypisać z klubu przed terminem wygaśnięcia umowy.

Klub jest dobrze wyposażony, bardzo dba o PR, niestety, klient interesuje do momentu podpisania umowy. Póżniej niech radzi sobie sam, a najlepiej - pokornie godzi się na obciążenie konta i nie ma żadnych pytań. Obsługa i szebel managerski w tym klubie są skandaliczne.
      • Gość: wiesniak Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: 195.74.51.* 24.04.12, 17:55
        >>Jeżeli cena jest do negocjacji, dlaczego nigdzie nie jest to zaznaczone.

cena zawsze jest do negocjacji, ogarnij sie. Jak kupuje warzywa, sprzet rtv, jade taxi itp to zawsze te 50gr czy pare stów wynegocjuje

>> klub honoruje tylko obciążenie konta lub karty
        mamy wolny kraj i wolna gospodarke, jak ci sie nei podoba to idz do innej silowni

>> niestety, klient interesuje do momentu podpisania umowy
        zachowujesz sie jak dziecko, pozwol, ze ci pomoge, to jest jak z seksem, podrywasz panne i sie starasz, a potem zachodzi transakcja (seks) i wtedy sie juz mniej starasz
      • Gość: Peter Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.04.12, 18:38
        Zgadza się. Ich praktyki ocierają się o złodziejstwo. Mi też podnieśli abonament o 5zl nie wiadomo z jakiego powodu (inflacja?). Chyba stracą kolejnego klienta.
    • Gość: ? Umowy czytać, podpisywać PO ich zrozumieniu IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 17:17
      A jeśli się nie rozumie, to się NIE podpisuje. Proste?

Aha, w przypadku siłowni jest konkurencja...
    • Gość: j Dajecie się doić! IP: *.unitymediagroup.de 24.04.12, 17:17
      Jak zwykle dajecie się doić w tej Polsce. W Niemczech płacę za dostęp do Mc Fit - sieci siłowni lepszych niż Pure i do tego całodobowych 16,90 euro czyli 67 zł (licząc po 4 zł za 1 euro) miesięcznie:

www.mcfit.com/preise-und-oeffnungszeiten.html
      Fakt, ze podpisuje się umowę na rok, a nie wypowiedziana przedłuża się o dalsze pół roku. Ale dla osoby zarabiającej tu te 16,90 euro odczuwa się jak 16,90 zł (bo w euro zarabiam tu tyle, ile zarabiałem w Polsce w złotych). Pieniądze ściągają mi za moim pozwoleniem 2ego każdego miesiąca z konta. Jak się wypowie po roku umowę, to nie ma żadnych kruczków, nie trzeba żadnych lekarzy. Siłownia wielka, dwupiętrowa, najnowocześniejsze przyrządy. Działa - jak wszystkie tej sieci - 365 dni w roku całą dobę. Ta sieć siłowni ma własną TV, która można oglądać podczas ćwiczeń oraz oprócz trenerów terminale, na których można wybrać przyrząd i zobaczyć na nich symulacje komputerową jak wykonywać dane ćwiczenie. Są tez trenerzy. Mając karnet w jednej siłowni można korzystać bez dodatkowych kosztów ze wszystkich siłowni całej sieci w Niemczech (139 siłowni), Austrii (7 siłowni) oraz Hiszpanii (7 siłowni). Można przynosić własne napoje z domu. Można tez je i odżywki kupić w automacie na miejscu.
    • Gość: Yatta Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.free.aero2.net.pl 24.04.12, 17:20
      Nie rozumiem tego oburzenia. Zawsze jak się podpisuje umowę na pewny okres to są kary umowne w przypadku jej zerwania przed czasem... Wszystko jest określone w umowie. Taka nasza mentalność...
    • Gość: dsad Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 17:20
      Najpierw pajace chcą się pokazać w hipsterskiej siłowni a później jeszcze płaczą, że przeczytać umowy nie potrafią.. Hahaha durnie. Dobrze wam tak.
    • Gość: ela Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym kręgo... IP: 212.14.57.* 24.04.12, 17:20
      nie bardzo rozumiem oburzenie niektórych internautów, przecież umowa jest umową, czy jak decydujecie się na kredyt w banku to czy bank interesuje,że w międzyczasie tracicie pracę i nie macie środków na spłatę zadłużenia ??? jeśli się decyduję na warunki określone w umowie, to zanim je zaakceptuje i złożę pod nimi swój podpis to moim obowiązkiem jest zastanowić się czy im sprostam, czy nie wydarzy się w międzyczasie coś co uniemożliwi mi wywiązanie się z podpisanego zobowiązania. ale jak to u nas w kraju ze wszystkim, najpierw decyzja i podpis, a zastanowienie i potem wielkie oburzenie jak zwykle po czasie. może dobrze byłoby odwrócić role i stanąć z drugiej strony... a to że mnóstwo ludzi kieruje się tzw.słomianym zapałem, a nie zdrowym rozsądkiem i myśli sobie, jakoś to będzie..najwyżej załatwię sobie zwolnienie - spoko.... do przemyślenia - krytykować zawsze najłatwiej
      • Gość: bel Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.access.telenet.be 24.04.12, 17:27
        ach typowe belgijskie praktyki
      • Gość: Peter Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.04.12, 18:46
        A to że w trakcie umowy podwyższają Ci nagle abonament o 5-10 zł to też jest w porządku?
    • Gość: arkady Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym kręgo... IP: *.efuzja.net.pl 24.04.12, 17:21
      To samo miałem w Arkadii na siłowni. W grudni miałem nagłą operację, która uniemożliwiała mi dalsze ćwiczenie. Mimo zaświadczenia ze szpitala i nawet pokazania szwów na brzuchu nie chcieli rozwiązać umowy. Zapis o możliwości rozwiązania umowy w ramach nagłego przypadku to lipa.

Wypowiedziałem umowę w trybie zwykłym.A że akurat miałem już tylko 2 miesiące do końca to machnąłem na to ręką. Nie polecam takiej siłowni.

PS. Jak ktoś może sprawdzić to jeszcze jest bardzo ciekawy punkt o automatycznym przedłużeniu umowy o 2lata w przypadku nie złożenia wypowiedzenia dokładnie 2 miesiące przed końcem umowy. Złożenie pisma o rozwiązanie umowy w innym terminie jest nie możliwe.
      • Gość: uuu Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 18:34
        Nie trzeba nic składać, tylko wysłać za potwierdzeniem odbioru, że rozwiązujesz umowę na koniec okresu zawarcia umowy. Najlepiej wysłać im to od razu po zawarciu umowy, bo wtedy na pewno nie zapomnisz.
    • Gość: janko_kombajnista Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym kręgo... IP: *.cpe.unwired.net.au 24.04.12, 17:22
      Uff. A mialem sie tam zapisac ... Thx. Bede ich omijal szerokim lukiem
    • maniasza Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę 24.04.12, 17:26
      To jakaś paranoja.
      Składa się pozew o klauzulę abuzywną i facet idzie z torbami razem ze swoim fitness klubem.
      Płać i płacz? Gdzie jest świadomość prawna obywateli tego państwa?
    • ado43 PURE 24.04.12, 17:33
      Słyszałem, że to siłownie dla gejów ale może to tylko plotka...
      • stolowkowy Re: PURE 24.04.12, 17:39
        wszystkie silownie sa dla miekkich w kolanach
    • stolowkowy Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę 24.04.12, 17:38
      dam wam pomysl ktory dal mi znawca tematu: Otwiera sie konto na slupa.
      Drugie na co nalezy uwazac to ze te kluby wszelkiej masci, moze byc nawet 'pure' to maja niezwykly talent gubienia pieniedzy im wplaconych co oznacza nr 3
      3. Nigdy nie placic karta kredytowa! Kluby maja zawsze jakies dziwne konszachty z polswiatkiem i nawet jak uda wam sie zrezygnowac z czlonkostwa to i tak ktos inny bedzie sobie kasowal mala kwote w nadziei ze nie zauwazycie.
      4. Po co do klubu? Przeciez za te pieniadze mozna kupic wiecej niz tone stali, no basen ale tam mozna zlapac neizla chorobe.
      5. do klubu chodzi sie zeby zakisic ogora tak uwaza wiekszosc, pci obojga. Faceci maja chuc a kobiety maja plan. Sa tansze sposoby zyebania sobie zycia (to bylo do tych faceto-podobnych).

PS A jakie jaja sie dzieja jak szarpia slupa pod mostem, hehehehe.
      Pozdro i nara.
      • ado43 Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę 24.04.12, 17:46
        Masz rację. Za 300 zyla kupujesz odważnik 32kg i możesz wyćwiczyć całe ciało na 2m kwadratowych w domu czy ogródku. No ale jak ktoś musi się wylansować przed żelusiami-kolegami z pracy to niech płaci!
        • stolowkowy Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę 24.04.12, 17:57
          chodzi o parowanie sie ludzi, kobiety sie wyginaja w szalowych obcislych szukajac sponsora, faceci preza muskuly a na drugi dzien siedza u ortopedy- latami. W usa kluby sie juz znudzily i malo ktore jeszcze istnieja a juz na pewno nie z pieniedzy czlonkow (hehehe). Wiekszosc klubow juz zamknela podwoje a te co sie ostaly to daja takie warunki ze glowa mala, praktycznie darmowy basen (jest ryzyko bo siedza w nim sami alternatywni i poluja) czy minimalna kwota placona kiedy sie chce, miesiecznie ale bez kontraktu.
    • Gość: eszet Re: Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym krę IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 17:40
      Dziwne, w Pure do którego uczęszczam nie ma problemu z wypisaniem. Tzn. oficjalnie wypisać się nie można, ale jak chce się zrezygnować to można odsprzedać kartę a obsługa siłowni pomaga znaleźć osobę na nasze miejsce... sprawdzone...
    • Gość: Zły na Pure!!! Nigdy więcej! OBŚlizgłe fitness centr IP: *.wzks.uj.edu.pl 24.04.12, 17:41
      Pure jest obślizgłe: kłamie w żywe oczy, wciska z uśmiechem opłaty, nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań, z zadowoleniem patrzy, jak klienci nie chodzą na siłkę, oszukuje przy treningach personalnych, po prostu DNOOO (aha, i na krytykę reaguje spokojnie, z uśmiechem, obśliźgle)
    • stolowkowy Re: Dlaczego usuwacie moj wpis?? 24.04.12, 17:41
      moze tam bylo getto?
    • smrodek71 Siłownia-pułapka. Wypis tylko ze złamanym kręgo... 24.04.12, 17:43
      jak się podpisuje umowy bez dokładnego czytania to się tak ma- ja nie podpisuję takich umów bo chodzę na siłownie 1-2 w tygodniu i nawet płacąc kilkanaście złoty za 1x nie wychodzi mi żaden abonament........
      trzeba być głupim żeby coś takiego robić, deklarować się na lata i jeszcze nie mieć z tego praktycznie żadnych korzyści.....
    • Gość: stary pijak Problemy młodych wykształconych: jak się wypisać IP: *.krawarkon.pl 24.04.12, 17:44
      z fitness. Nic dziwnego że to główna wiadomość dnia.
    • Gość: Europejczyk Walcie taką rosbeefową umowę z nadużyciami ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 17:44
      W normalnym kraju jest prawo konsumenckie które chroni normalnego konsumenta przed takimi nadużyciami w umowach a każda klauzula nadużywająca prawa może unieważnić całą umowę! Nie wiem jak jest dokładnie w Polsce, we Francji by rosbeef tak długo nie pociągnął!

To że on sobie tak napisał to wcale nie znaczy że sąd uzna taki zapis za uzasadniony i normalny nawet jak mu jakiś warszawski adwokacik powiedział za kasę ze będzie spoko nawet jak będą się chcieli wypisywać !

Jeszcze się rosbeef skarży bezczelnie że w Polsce za łatwo jest uzyskać zwolnienie lekarskie!
      no najlepiej jakby wszyscy lekarze też byli po jego stronie...
      ludzie zapisują się na siłownię i po miesiącu treningu mogą normalnie odkryć że jest jakikolwiek problem zdrowotny szczególnie jeśli nigdy nie trenowali... podpisując umowę nie mogli tego przewidzieć i to normalne... mają więc za sobą dobrą wolę a w sądzie na całym świecie to jednak podstawa !

Ma szczęście rosbeef że większość klientek to często samotne dziewczyny pracujące wiernie w różnych korporacjach i nauczone od lat że trzeba ślepo respektować każdą umowę nawet jak ktoś ich robi w butelkę... gdyby padło na kogoś kto sobie nie da w kaszę dmuchać to by nie grał tych samych skrzypiec... a swoją drogą te dziewczyny mogłyby mu wpisać gdzieś grzecznie literackim językiem na Facebooku co rano że ze swojego doświadczenia mocno odradzają uczęszczanie do jego klubów i by do nich sam zadzwonił uprzejmie żeby je przeprosić.... za dużo ma kredytów na głowie żeby przeginać za bardzo... a 99 procent jego klienteli spędza pół dnia na internecie...

Stricte senso jeśli jest zapis w umowie o istotnych względach medycznych to trzeba wysłać takiemu cwaniakowi po prostu list polecony powołujący się na ten zapis razem z zaświadczeniem lekarskim, pozostawić sobie kopię całości i zapomnieć całkowicie o sprawie raz na zawsze, wszystko na piśmie! nie tracić czasu na jakieś bezsensowne podchody przez telefon lub tracić czas w jakichś biurach... jak mu się nie podoba to niech idzie do sądu... a gdyby zaczął coś wymachiwać i się odgrażać za bardzo uprzykrzając życie to są na to artykuły w kodeksie karnym !

Jemu się wydaje że uszczęśliwia Polaków a przyjechał tu doić ludzi praktykując ceny abonamentu których już na Zachodzie po prostu nie ma, za duża konkurencja, a to co tam uznawane za całkiem normalne tutaj uchodzi niestety wciąż za eksluzywne bo na bezrybiu i rak ryba !

ps: ktoś tu durnie porównał umowę siłowni z umową telecomu... otóż wiedz człowieku że każda szanująca się siłownia daje klientowi możliwość wycofania się w każdym momencie w razie problemów zdrowotnych ! ...nic to nie ma wspólnego z telecomem... w umowach telefonicznych jest natomiast w cywilizowanych krajach klauzula że same się rozwiązują w wypadku przeprowadzki poza zasięg sieci np za granicę !
    • Gość: jazka normalka IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.12, 17:51
      w niemczech mozna sie zapisac na silownie tylko wlsnie na rok luib dluzej. okres wypowiedzenia jest 3 miesiace przed uplywem konca umowy jak przegapisz bulisz za kolejne 6 miesiecy. nie ma opcji- pojde pocwiczyc na miesiac, nie ma wejscia na raz lub dwa. w ogole. rok lub wiecej i koniec. sama juz wielkorotnie placilam umowy po 1,5 roku. miesiecznie 44€ lub oczywiscie wiecej.
      tak ze standard.
      • Gość: teo Niedokładne info - w Niemczech są jednorazówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 12:45
        Bywam w Niemczech często ale nieregularnie. Są siłownie, które pozwalaja na jednorazowy trening. Czasem kosztuje to 10 euro, wiec dość drogo, ale nic człowieka wtedy nie ogranicza. Problemem siłowni w Polsce jest to, że ceny lokalu sa duże i siłownia musi drenować klientów, w sumie abonament 200 to dużo, a przyrządy tak ściśnięte, że nie ma miejsca na ćwiczenia, no i często dużo klientów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka