Dodaj do ulubionych

Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S...

IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 12:08
Koło Narodowego jest przecież park i też jest tam woda :] A okolice samego Narodowego, będą w przyszłości zagospodarowane na sportowo lub biurowo, więc inwestowanie tam kasy w parki, raczej nie ma sensu.
Obserwuj wątek
    • Gość: mag Co ma Donieck do Warszawy? IP: *.aster.pl 26.05.12, 12:22
      Co ma Donieck do Warszawy? Z Warszawą należałoby porównać Kijów.
      • Gość: Dziki Re: Co ma Donieck do Warszawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 13:22
        nic nie ma.
        Ale to pisał Karpieszuk, to czego oczekiwać.
        To tak jakby się zastanawiać co ma dziennikarz do Karpieszuka ?
        Też nic...
        • Gość: torro/byk co miasto realsocjalistyczne jak Donieck ma lepsze IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 21:21
          niech porowna z Nowa Huta to wtedy bedzie sens
    • zewszad_i_znikad Re: Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko 26.05.12, 13:10
      O właśnie. Jestem miłośniczką parków, miejsc, w których można łazić, być, a nie tylko planowo przemieszczać się z punktu A do punktu B. Zazdroszczę Donieckowi parku, w Warszawie otoczenie stadionu potraktowano w sposób wręcz barbarzyński. Piłka mnie nie obchodzi, mistrzostwa niemal mnie przerażają, ale chciałabym móc kiedyś zwiedzić park... którego póki co nie ma i pewnie nie będzie.
      • Gość: moosiak Re: Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko IP: *.aster.pl 26.05.12, 13:12
        za ulicą jest piękny Park Skaryszewski, za drugą plaża nad Wisłą - mały "park" jest też wewnątrz ogrodzenia, które po Euro będzie otwarte w dzień.
        artykuł napisany strasznie na siłę, nie ma co się sugerować.
        że tłuczeń? wystarczy zainteresować się tematem - tam powstanie cała dzielnica w nadchodzących latach ;)
      • Gość: Barbarzynca Re: Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko IP: 91.192.15.* 26.05.12, 13:14
        Milośniczko Parków czy byłaś kiedyś w Warszawie? - Pytam bo tuż obok narodowego jest już olbrzymi park Skaryszewski z wodą alejkami polankami ślicznymi starymi drzewami itd... wystarczy przejść na drugą stronę ulicy...
    • volim Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... 26.05.12, 13:57
      Ma (a przynajmniej miał do niedawna) też ciekawsze lotnisko. Mały barak w stylu terminalu Etiuda (lub lotniska w Smoleńsku, w zależności od stopnia rozdrażnienia po długim locie). Swojsko i przyjemnie.
      No i pomniki znanych postaci, których u nas nie zobaczysz – łezka się w oku kręci.
      • Gość: Bolek789 Lotnisko IP: *.hsd1.fl.comcast.net 26.05.12, 16:32
        Dawno najwyraźniej tam już nie byłeś..

airport.dn.ua/today.php
        en.wikipedia.org/wiki/File:Thumb_big_5fbd38fabd633884c2e250dc22d9ea6.jpg
    • Gość: Arszczur Co Warszawa ma lepszego od Doniecka? IP: 178.73.48.* 26.05.12, 15:04
      Łazienki, Pole mokotowskie, Park Paderewskiego CHOĆBY. Ale skąd ma o tym wiedzieć ktoś zatrudniony "na próbę" w Wybiórczej jako "dziennikarz"? Szczekanie i kwiki na Warszawę są modne wśród POmiotu bolszewickiego (z nienawiści za Powstanie Warszawskie). Hajka Grundbaum ksywka Bufetowa, niedawno wielbicielka Bolka, a teraz Tłuska czy Rhuska czy jak mu tam żłobowi, buduje za polskie pieniądze monstrum pt. "Muzeum żydów" z dziwnym przymiotnikiem "polskich" w miejscu koszmarnego niemieckiego obozu Gęsiówka. Warszawa BĘDZIE normalnym miastem, niech tylko pójdzie precz komunistyczna nomenklatura i jej szpicle.
      • Gość: szczupak Re: Co Warszawa ma lepszego od Doniecka? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 21:48
        ja rozumiem, że jesteś trollem, ale że aż tak głupim?! No żenujące, lecz się człowieku. Dodam tylko, że mam gdzieś PO i całą resztę też.
    • Gość: Arszczur Re: Estetyka bunkrów; beton beton beton beton IP: 178.73.48.* 26.05.12, 15:09
      Jak najwięcej śmierdzących rexoną i zagrzybioną klimatyzacją BIUR-WIEŻOWCÓW. Marzenie wszystkich kmiotów z zapleśniałych miasteczek i dzikich wioseczek. OHYDA I PARANOJA - DLACZEGO CHAMY NIENAWIDZĄ KAMERALNOŚCI I ZIELENI? OTO MOJE PYTANIE. A DLACZEGO DO DIABŁA NIENAWIDZĄ I DO TEGO MAJĄ MOŻLIWOŚĆ DECYDOWANIA?!
      • Gość: pit Re: Estetyka bunkrów; beton beton beton beton IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 15:37
        Widocznie te chamy i kmioty do czegos doszy a ty panie inteligentny i wychowany pragnacy kameralnosci w stolicy jestes popychadlem placzacym w komentarzach na dziadowskim protalu gdzie bez znajomosci miasta produkuje sie takie popluczyny.
    • cannabinolpl Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... 26.05.12, 15:16
      stadion narodowy. hehe. jak twierdza.
      jakoś późną zimą byłem w stolicy, i myślałem, że uda mi się zobaczyć stadion od środka. podjechałem na waszyngtona, obszedłem stadion niemal dookoła (dalej od Targowej jest taki księżycowy krajobraz?). w końcu dotarłem pod jedną z bram, która była otwarta. niestety, wstępu na stadion strzegł jakiś pan bez karku.
      - dobry, przepraszam, czy jest taka możliwość, aby zobaczyć sobie stadion od wewnątrz?
      - NIE!!! - odwarnkął uprzejmie
      - no ale w sumie dlaczego? chciałem tylko zobaczyć jak wygląda od środka...
      - SPIE***LAJ PAN!! - odwarknął jeszcze uprzejmiej
      zrezygnowałem z dalszego dialogu...

z Warszawą jest tak, jak w pewnej piosence Houk: "z zewnątrz się błyszczy, od spodu wszystko gnije"...
      • Gość: grundol Re: Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 15:44
        Na plac budowy zwykle nie wpuszczają.
    • Gość: Ojciec Mateusz Tańsze dziewczynki? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 15:28
    • Gość: ADAM Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 15:31
      Stadion wybudowany na pokaz i do ogladania od zewnatrz. Cyrk czy paranoja. Komu on ma sluzyc ? 3 miliardy w bloto ?
      • billy.the.kid Re: Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko 26.05.12, 15:36
        nie bójta się. już w lipcu wracamy na stadion. to my - JARMARK EUROPA.
        • kichchi Co Donieck ma lepszego od Warszawy?niedorasta do p 26.05.12, 16:26
          ięt.

ale od krakówka duzo lepszy.
    • Gość: huh Nie wierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 16:40
      że mamy kompleksy nawet wobec Ukrainy, niebywałe! Proszę opisać przestrzeń publiczną w tym kraju, transport, dojazd na stadion, hm? Kulturalnych kierowców?
    • Gość: janisko Re: Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 16:41
      "Na kilka tygodni przed [...]"

To sprawdźcie czy dalej tam nie ma płotu jak wparowała UEFA ;)
    • Gość: OBS Re: Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko IP: 205.189.94.* 26.05.12, 16:48
      W PL-u ludzie nie lubia krytyki a zwlaszcza gdy ktos im powie, ze na wschodzie zrobili lepiej. Warszawiacy to kwintesencja polskiej megalomanii, a przeciez W-wa to bardzo przecietne miasto gdzie brzydota centrum i tandeta architektoniczna - zawsze cos cieknie albo smierdzi- sa doswiadczeniem codziennym.
      • Gość: MYWAY Re: Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.12, 00:54
        jedź koleżanko więc do Doniecka i sobie pozyj wsród tej prepięknej architektury może docenisz swój kraj i ludzi w nim zyjących a od warszawy sie orpier**ol . , bo kocham swoje miasto , zniszczone przez Niemców i Sowierów . Ta archtekturka o której piszesz to pozostałości tych samych budowniczych z Doniecka , lol Co za ignorancja i nienawiść do własnego kraju . ZYGAC SIĘ CHCE
    • tautur Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... 26.05.12, 16:49
      Tylko na co oni czekaja? Na kolejna porcje lez Angeliny Merkel? Czy moze na III Fale:
      tautur.tumblr.com/post/23791402650

Tym razem,
      cos dla gladkoskorych Heniek

pozdrawiam
    • Gość: Czesarna Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 17:01
      Podawanie informacji na temat miejsc poza Polską nie musi mieć charakteru konkursu, w którym - wygląda na to - autor pod kazdym względem dąży do pokazania zwycięzcy i przegranego.
      Każde miejsce ma swoje walory i słabe punkty. Każde ma prawa do nich.
      A czy autora nie stać na zaprezentowanie swego materiału w taki sposób, by nie wyzwalać niezadowolenia?
      Czy chodzi mu o to, by przynajmniej komus wbić szpilę w jakieś wrażliwe miejsce?
    • Gość: Kris Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 17:57
      To co zwykle, wszyscy mają lepiej. Pan redaktor niezadowolony. Zapytam gdzie mieli wybudować strefę kibica, na Polach Mokotowskich? jest w centrum gdzie każdy ma w miarę blisko, a zieleni i parków w Warszawie jest mnóstwo, Pan redaktor niech jedzie do innych stolic europejskich zobaczy ile tam zieleni. Ja też się cieszę z Euro, choć nie jestem wielkim kibicem, potrafię się czasem cieszyć nie tylko narzekać.
    • Gość: gość Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.12, 18:27
      Może są dwa Doniecki :D W doniecku, z którego dopiero wróciłem bardzo trudno jest, w praktyce jest to niemożliwe (nawet na lotnisku i w restauracjach), porozumieć się w języku angielskim, operacje lotniskowe w nowym przestronnym terminalu to pieśń poprzedniej epoki. W zasadzie nowy terminal został oddany do użytku, jednak, o czym przykro pisać, w toaletach nieczynne jest jeszcze światło, nie ma wody. a taksówki, no cóż, tam taksometry są zbędne, obowiązuje pytanie ze strony turysty: skolka? (ile?) i tu pada propozycja przewoźnika, którą turyście jest trudno oszacować i w zasadzie pozostaje przystać na podaną kwotę. Stadion rzeczywiście jest śliczny, jeszcze piękniejsze jest jego otoczenie. Porównanie Panie Redaktorze uważam jednak za niefortunne. Stadion w Doniecku to inwestycja lokalnego miliardera, podobnie jak prześliczny park otaczający stadion. Park jest naprawdę przepiękny - nie mogę zrozumieć dlaczego trudno spotkać w nim mieszkańców lub turystów w godzinach popołudniowych w pełnym słońcu i godzinach wieczornych przy bardzo sprzyjających warunkach atmosferycznych. Bardzo dobrze prezentuje się główna ulica Doniecka, reszta miasta jednak wcale nie zachwyca. Choć podzielam zauroczenie Pana Redaktora, to polecam trochę historii: w miejscu, w którym powstał stadion rozprzestrzeniał się bajeczny park. Zgoda na budowę stadionu została uwarunkowana pozostawieniem w otoczeniu stadionu kilku-kilkunasto-metrowych drzew. Jednak w chwili rozpoczęcia budowy stadionu cały teren został zaorany, uzbrojony a drzewa wycięte. Inwestor w zasadzie słowa dotrzymał. Po zakończeniu budowy stadionu, w jego otoczeniu powstał wspomniany nowy park, z licznymi placami zabaw, nagłośnieniem umieszczonym na słupach oświetleniowych, z których płynie muzyka klasyczna, i ... drzewa ... kilkumetrowe, przywiezione bodajże z Holandii (?).
    • Gość: gucio Re: Co Donieck ma lepszego od Warszawy? nieiwiele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 19:12
      my mamy swoje strefy www.archirama.pl/panorama/archibomba/strefy-kibica-na-euro-2012-polskie-miasta-zmieniaja-sie-specjalnie-na-mistrzostwa-euro-2012,13_1573.html
    • hektor51 Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... 26.05.12, 21:28
      Przenieś się do Doniecka Karpiszuk. A na serio, w ogóle byłeś na tym stadionie, w jakimś hotelu, w restauracji. W GW plujecie od kilku dni, że cała Warszawa zaśmiecona plakatami i reklamami na Euro, a ty że za mało propagandy. Chyba przemawia przez ciebie nienawiść.
    • Gość: X...wski same X...szuki w agorze pracują IP: *.de 26.05.12, 21:37
      fajne ukraińskie nazwiska macie w GazoWni
      • Gość: warszawianka Wstydzę się za dziennikarzy, którzy to piszą IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.12, 22:01
        Piszcie o pięknie Warszawy, bo są w niej miejsca urocze.
        Taka obraza stolicy z daleka pachnie mi ... moczem :)
    • hektor51 Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... 26.05.12, 22:16
      Ciekawe, do czego zmierzasz Karpiszuk. Że Ukraina jest dla ciebie the best, OK, staram się to zrozumieć. Ale co z tego, wyburzymy nasz stadion? a może tylko płot? Chyba Karpiszuk sam w to nie wierzysz? a może przeniesiemy EURO w całości na Ukrainę? Ale przecież niedawno chcieli im zabrać te mistrzostwa. Karpiszuk, powiedz jasno o co ci chodzi, mam nadzieję, że nie tylko o plucie. Zastanawia mnie jeszcze, dlaczego ten piękny park jest taki pusty, wręcz bezludny, czy naprawdę jest tam wolny wstęp bez zgody tego miliardera-właściciela klubu. No i dlaczego tylko dwie zagraniczne drużyny mają swoje bazy na Ukrainie. Skoro wg Karpiszuka jest tam tak rewelacyjnie, to dlaczego. Ano właśnie.
    • Gość: arbi Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 22:59
      co to q...a za bzdury
      autor się naćpał ?
      oto Polska właśnie , nagle piękna Ukraina
      autor badziewiaku spadaj na wschód
    • Gość: jan w Polsce trzeba grodzić IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 07:41
      bez płotu psy by wszystko zasrały a idioci zamazali graffiti
    • miroskom Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... 27.05.12, 09:25
      Niech się dziennikarzyna przeprowadzi do Doniecka. Będzie miał lepiej niż w Warszawie
      • Gość: warszawianka Co Donieck ma lepszego od Warszawy? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 10:09
        Donieck ma na pewno o wiele lepszych dziennikarzy,
        którzy nie piszą ŹLE o mieście, w którym żyją i pracują.
    • Gość: Nana Co Donieck ma lepszego od Warszawy? Nie tylko S... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 10:53
      "starego parku Szczerbakowa" ??? Właśnie to jest stary Park Lenina, Park Szczerbakowa znajduje się w innym miejscu. Ale dla Polskich dziennikarzy to obojętne...
    • mxx12 Bilety finał euro 2012 27.05.12, 18:58
      Cześć,
      Mam BILETY NA FINAŁ W KIJOWIE. Zainteresowanych kupnem proszę o kontakt mailowy biletyeuro12 (małpka) gmail.com .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka