jan_telecki 12.06.12, 13:16 wow. mam łzy w oczach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Blah Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 13:16 To jest niesamowite! Myślę, że na opisanie tego chwalebnego czynu nie wystarczy artykuł. O tym trzeba napisać książkę! Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Jeszcze Polska nie zginęła! 12.06.12, 13:25 to ważniejsze wydarzenie od dzisiejszego meczu! brawo młodzi Polacy! Odpowiedz Link Zgłoś
volkszorn Re: Jeszcze Polska nie zginęła! 12.06.12, 15:21 teraz to czlowiek caly czas zyje w swiadomosci, ze wszystko co robi jest filmowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podobno Podobno mialo tam byc 40tys..... IP: *.star.net.uk 12.06.12, 18:57 .... Odpowiedz Link Zgłoś
potpurka Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 14:04 Gość portalu: Blah napisał(a): > To jest niesamowite! Myślę, że na opisanie tego chwalebnego czynu nie wystarczy > artykuł. O tym trzeba napisać książkę! Tak, opisanie tego chwalebnego czynu jest bardzo ważne. Zauważ, że na 10 niusów na portalach, 9 jest o morderstwach, złodziejstwie, burdach, i innych tego typu sprawach. Wyglądasz na ofiarę tej miałkiej medialnej papki, skoro w tak cyniczny sposób komentujesz ten chwalebny (tak, chwalebny bez cudzysłowu) czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 14:44 Eh... Trochę dystansu, dobrze? Uwierz mi, właśnie ta medialna, jak to nazwałeś/aś papka mi przeszkadza. Ale abstrahując od tego... Skomentowałam to w ten sposób, ponieważ choć jest to czyn niewątpliwie chwalebny (dlatego też nie użyłam cudzysłowu) pisanie o nim artykułu jest przesadą. Kwalifikuje się on pomiędzy "Piłkarze zjedli już śniadanie" a artykułem, który ma szansę się pojawić "Gdzie piłkarze zjedzą dziś kolację". Poza tym podkreślanie uczciwości Polaków, jako czegoś niesamowitego (I to w stosunku do Rosjan!!! :P) jest trochę dołujące, nie uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.12, 15:05 ale odróżniasz artykuł od krótkiej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 15:22 Uwierz mi, może Ci tego nie udowodniłam, ale odróżniam. Zbytnia generalizacja padła i moim udziałem... No cóż. Bywa. Zostańmy może przy tym, że jestem cyniczną "ofiarą miałkiej medialnej papki". Niech i tak będzie. Miłego popołudnia! Odpowiedz Link Zgłoś
potpurka Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 15:13 Pozwolę sobie nie zgodzić się z tobą. Uważam, że każda okazja do wyciszenia napięcia przed meczem, i ogólnie złagodzenia obyczajów, jest dobra. Poza tym to nie był artykuł, tylko wzmianka prasowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 15:35 Jak już napisałam czasami generalizuję. Mea culpa! Co do wzmianki prasowej :) ... Nie mam nic do samego faktu zwrócenia portfelu, ale o sam fakt podkreślenia tego, że zrobili to Polacy w stosunku do Rosjan. Mój komentarz, pisany świeżo po przeczytaniu artykułu był powiązany z moim ( za wiele) daleko idącym idealizmem, że uczciwość nie powinna być czymś nadzwyczajnym. Próba wyciszenia napięcia i łagodzenie obyczajów... Chyba trzeba próbować trochę w inny sposób, bo szczerze wątpię, by ten w jakimś stopniu na nie wpływał (aczkolwiek mogę się mylić :P) Odpowiedz Link Zgłoś
potpurka Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 18:11 Gość portalu: Blah napisał(a): > Jak już napisałam czasami generalizuję. Mea culpa! Co do [i]wzmianki prasowej[ > /i] :) ... Nie mam nic do samego faktu zwrócenia portfelu, ale o sam fakt podkr > eślenia tego, że zrobili to Polacy w stosunku do Rosjan. Mój komentarz, pisany > świeżo po przeczytaniu artykułu był powiązany z moim ( za wiele) daleko idącym > idealizmem, że uczciwość nie powinna być czymś nadzwyczajnym. > Próba wyciszenia napięcia i łagodzenie obyczajów... Chyba trzeba próbować troch > ę w inny sposób, bo szczerze wątpię, by ten w jakimś stopniu na nie wpływał (ac > zkolwiek mogę się mylić :P) A co było złego w podkreśleniu, że zrobili to Polacy w stosunku do Rosjan? Przecież dziś jest mecz Polska-Rosja, przecież to Rosjanin zgubił, a Polak znalazł i oddał, przecież to Polacy są gościnnym narodem :-) mimo "gębie", którą próbowały nam dorobić zagraniczne media (cyt. " Nie jedźcie do Polski, jeśli nie chcecie wrócić w trumnie") Można i trzeba próbować innych sposobów wyciszania napięcia i łagodzenia obyczajów, ale to jest długotrwały proces. Jeśli można zrobić coś doraźnie, to trzeba to robić! A ponad wszystko promować uczciwość i przyjazne nastawienie człowieka do człowieka :-) Dzięki takiemu właśnie nastawieniu nasza dyskusja toczy się pokojowo, co bardzo mnie cieszy :-) Serdecznie pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 19:47 Po dzisiejszych wydarzeniach z udziałem "pewnej części" naszego społeczeństwa na moście Poniatowskiego obraz Polski może troszeczkę ulec zmianie :/ Stereotyp "Polaka złodzieja" zmienia się w "Polaka rasistę". Jest to bardzo przykre, ale mam nadzieję (myślę, że to nie naiwność), że Polaków, którzy potrafią porozumiewać się poza podziałami narodowymi, rasowymi, religijnymi a nawet (:P) politycznymi będzie coraz więcej. Uff...Ale się rozwinęłam :P Cieszę się, że są jeszcze osoby, które potrafią dyskutować bez obrażania drugiej osoby, co na forach bardzo rzadko się teraz zdarza. Dzięki! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżizassss Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 18:20 gdyby głupota umiała latać, gość portalu blah szybowała by gdzieś w okolicach plutona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 19:28 Plutona- nazwy planet piszemy z dużej litery. Heh...Już dawno nikt nie dokonał tak wnikliwej analizy mojego intelektu (choć prawdopodobnie uważasz, że takowego nie posiadam). No cóż. Każdy ma prawo do swojego zdania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chateaux Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 18:25 Gość portalu: blah napisał(a): > Eh... Trochę dystansu, dobrze? Uwierz mi, właśnie ta medialna, jak to nazwałeś/ > aś papka mi przeszkadza. Ale abstrahując od tego... Skomentowałam to w ten spos > ób, ponieważ choć jest to czyn niewątpliwie chwalebny (dlatego też nie użyłam c > udzysłowu) pisanie o nim artykułu jest przesadą. Kwalifikuje się on pomiędzy "P > iłkarze zjedli już śniadanie" a artykułem, który ma szansę się pojawić "Gdzie p > iłkarze zjedzą dziś kolację". Poza tym podkreślanie uczciwości Polaków, jako cz > egoś niesamowitego (I to w stosunku do Rosjan!!! :P) jest trochę dołujące, nie > uważasz? Własnie dlatego ze to wśród Polakow niezwykłe zachowanie, nalezy takie zachowanie promowac w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... IP: *.polimex-mostostal.pl 12.06.12, 13:29 No, to to jest news! brawo. Faktycznie takie zachowanie do polaka mało podobne. Widzocznie nie był wyznawcą sekty rydzyko-kaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: 193.36.183.* 12.06.12, 13:36 I po grzyba mieszasz politykę do zwykłych ludzkich odruchów? Odpowiedz Link Zgłoś
renatta1 Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 14:40 Widocznie nie bez powodu miesza te sprawy. Ja się sama dzisiaj pokłóciłam się z koleżanką w pracy (lat ok. 60), bo ta gorliwa katoliczka i patriotka powiedziała: "Jak ja nienawidzę tych ruskich. To sami oszuści i złodzieje". I gdzie tu katolicka miłość do bliźniego?. Jak będzie jakaś zadymka dzisiaj to właśnie przez takich ludzi. A brawo dla młodych, że oddali ten portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.acn.waw.pl 12.06.12, 13:47 alez ty jestes glupia... Odpowiedz Link Zgłoś
ponury.szlifierz Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 15:43 Te, Polimex-Mostostal, ty się za robotę bierz a nie za wypisywanie pierdół po forach. Odpowiedz Link Zgłoś
chateaux Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 18:26 Gość portalu: Aga napisał(a): > No, to to jest news! brawo. Faktycznie takie zachowanie do polaka mało podobne. > Widzocznie nie był wyznawcą sekty rydzyko-kaczej Ty zas tym tekstem upodobniłaś sie do "Polaków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKu Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.12, 13:46 Oddałbyś? Odpowiedz Link Zgłoś
manekin1 20 tyś w portfelu ... 12.06.12, 13:46 i oddali ot tak :D Ja się przez chwilę zastanowiłem czy bym oddał i od samej chwili zawahania mi się zrobiło wstyd :) BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Sporo panienki zarobiły IP: *.aster.pl 12.06.12, 14:09 Oj szef by się zdenerwował, jakby utargu nie przyniósł Odpowiedz Link Zgłoś
siekier35 cud?! 12.06.12, 14:22 rzadki to ptak taka uczciwość przy takich sumach....ale grunt że są wśród nas normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byslaf Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.free.aero2.net.pl 12.06.12, 14:27 Ja bym ten portfel pobił. Za wszystkie krzywdy polaków! I za dzisiejszy przegrany mecz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waletkier Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... IP: 80.48.213.* 12.06.12, 14:29 to nie kibic tylko diler narkotyków, stąd różne waluty Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... 12.06.12, 15:00 To wydarzenie urasta do rangi drugiego Cudu nad Wisłą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo! Na pohybel Niepokalanemu i jego sekcie zlodziei! IP: *.superkabel.de 12.06.12, 15:13 Odpowiedz Link Zgłoś
mic234 Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... 12.06.12, 16:53 Nieoddanie znalezionej rzeczy jest wykroczeniem. Niedługo, jak ktoś komuś w mordę nie da, to już będzie wielbiony w gazetach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezz Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... IP: *.home.aster.pl 12.06.12, 17:07 Za taki uczynek UEFA musi na automacie 'bladych orzełków' do finału przenieść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm POlska POlicja dowiozła portfel w całości ??? IP: *.jmdi.pl 12.06.12, 18:02 WOW. Uczciwi POlicjanci. Na wcześniejszą emeryturę ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżizassss Re: POlska POlicja dowiozła portfel w całości ??? IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 18:20 czy wy pisuary macie jakis specjalny klawisz do tego "PO"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvb Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.rzeszow.mm.pl 12.06.12, 18:25 Co za czasy! To powinna być codzienna normalność! A tu piszą o tym na 1 stronie jakby Bóg wie co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
chateaux Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 18:27 Gość portalu: cvb napisał(a): > Co za czasy! To powinna być codzienna normalność! A tu piszą o tym na 1 stronie > jakby Bóg wie co się stało. Bo to nie jest codziennosc. Zadaj sam sobie pytanie - zglosilbys? Nie musisz odpowiadac publicznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvb Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.rzeszow.mm.pl 12.06.12, 20:29 tak. zgłosiłbym. jakbym znalazł 100 zł to bym poszedł nie zawracałbym sobie tym głowy. Ale jakbym znalazł pełny portfel z dokumentami to od razu poszedłbym na policję. może to dziwne ale tak zostałem wychowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piżmak Rzeczny Świetny artykuł IP: *.as13285.net 12.06.12, 21:40 Takich właśnie pozytywnych emocni potrzeba nam w wiadomościach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick_do_pyskowania Ja mnie się banknoty IP: *.chi.clearwire-wmx.net 12.06.12, 22:55 wysypały w metrze we (wtedy) Leningradzie - w samym środku tłumu ludzi - to dobre ludziska sowieckie pochyliły się i opieprzając mnie za spowodowanie zatoru - wyzbierali co do jednego i wszystkie mi oddali. Wiem, bo od organizatorów wycieczki dostałem idiotycznie oczywiście, 100 rubli kieszonkowego w 100 jednorublowych, nowiutkich banknotach. Wszystkie mi się wysunęły z porfela i ludzie oddali mi całą setkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontest_two Rosjanie byli pierwsi IP: *.teoc.pl 13.06.12, 08:38 w czerwcu 2004 roku byłem służbowo w Moskwie. Mieszkałem w hotelu Rossija. W ferworze pakowania zostawiłem w pokoju aparat fotograficzny. Wtedy aparat cyfrowy był relatywnie droższy niż obecnie i nie tak rozpowszechniony. Rosjanie znaleźli ten aparat i mi go odesłali - całkowicie z własnej inicjatywy. Informuję Was o tym, bo prasa o tym normalnym w cywilizowanym świecie zachowaniu nie pisała. Ja też o tym nikomu dotąd nie mówiłem, tak, jak nie informuję całego świata, że np. na pasach jakiś łaskawy kierowca mnie nie przejechał. Odpowiedz Link Zgłoś
autor100 Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... 13.06.12, 09:42 @blah napisała: Plutona- nazwy planet piszemy z dużej litery. Heh... No właśnie, ehhh... Droga blah! Ale jak już poprawiasz, to rób to dobrze :-)) Piszemy "wielką/dużą literą" albo "od wielkiej/dużej litery". Natomiast zwrot "piszemy z wielkiej/dużej" jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 13.06.12, 18:42 Z komplementami różnie bywa. W moim przypadku zależy od kogo pochodzą i za co je dostaje :P Co do użytego przeze mnie rusycyzmu- Nie wiedziała ja :P Dzięki. Będę pamiętać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś