Dodaj do ulubionych

Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ...

12.06.12, 13:16
wow.
mam łzy w oczach
Obserwuj wątek
    • Gość: Blah Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 13:16
      To jest niesamowite! Myślę, że na opisanie tego chwalebnego czynu nie wystarczy artykuł. O tym trzeba napisać książkę!
      • frankyy Jeszcze Polska nie zginęła! 12.06.12, 13:25
        to ważniejsze wydarzenie od dzisiejszego meczu! brawo młodzi Polacy!
        • volkszorn Re: Jeszcze Polska nie zginęła! 12.06.12, 15:21
          teraz to czlowiek caly czas zyje w swiadomosci, ze wszystko co robi jest filmowane
          • Gość: Podobno Podobno mialo tam byc 40tys..... IP: *.star.net.uk 12.06.12, 18:57
            ....
      • potpurka Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 14:04
        Gość portalu: Blah napisał(a):

> To jest niesamowite! Myślę, że na opisanie tego chwalebnego czynu nie wystarczy
        > artykuł. O tym trzeba napisać książkę!

Tak, opisanie tego chwalebnego czynu jest bardzo ważne. Zauważ, że na 10 niusów na portalach, 9 jest o morderstwach, złodziejstwie, burdach, i innych tego typu sprawach. Wyglądasz na ofiarę tej miałkiej medialnej papki, skoro w tak cyniczny sposób komentujesz ten chwalebny (tak, chwalebny bez cudzysłowu) czyn.
        • Gość: blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 14:44
          Eh... Trochę dystansu, dobrze? Uwierz mi, właśnie ta medialna, jak to nazwałeś/aś papka mi przeszkadza. Ale abstrahując od tego... Skomentowałam to w ten sposób, ponieważ choć jest to czyn niewątpliwie chwalebny (dlatego też nie użyłam cudzysłowu) pisanie o nim artykułu jest przesadą. Kwalifikuje się on pomiędzy "Piłkarze zjedli już śniadanie" a artykułem, który ma szansę się pojawić "Gdzie piłkarze zjedzą dziś kolację". Poza tym podkreślanie uczciwości Polaków, jako czegoś niesamowitego (I to w stosunku do Rosjan!!! :P) jest trochę dołujące, nie uważasz?
          • Gość: eof Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.12, 15:05
            ale odróżniasz artykuł od krótkiej informacji?
            • Gość: blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 15:22
              Uwierz mi, może Ci tego nie udowodniłam, ale odróżniam. Zbytnia generalizacja padła i moim udziałem... No cóż. Bywa. Zostańmy może przy tym, że jestem cyniczną "ofiarą miałkiej medialnej papki". Niech i tak będzie. Miłego popołudnia!
          • potpurka Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 15:13
            Pozwolę sobie nie zgodzić się z tobą. Uważam, że każda okazja do wyciszenia napięcia przed meczem, i ogólnie złagodzenia obyczajów, jest dobra.
            Poza tym to nie był artykuł, tylko wzmianka prasowa.
            • Gość: Blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 15:35
              Jak już napisałam czasami generalizuję. Mea culpa! Co do wzmianki prasowej :) ... Nie mam nic do samego faktu zwrócenia portfelu, ale o sam fakt podkreślenia tego, że zrobili to Polacy w stosunku do Rosjan. Mój komentarz, pisany świeżo po przeczytaniu artykułu był powiązany z moim ( za wiele) daleko idącym idealizmem, że uczciwość nie powinna być czymś nadzwyczajnym.
              Próba wyciszenia napięcia i łagodzenie obyczajów... Chyba trzeba próbować trochę w inny sposób, bo szczerze wątpię, by ten w jakimś stopniu na nie wpływał (aczkolwiek mogę się mylić :P)
              • potpurka Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 18:11
                Gość portalu: Blah napisał(a):

> Jak już napisałam czasami generalizuję. Mea culpa! Co do [i]wzmianki prasowej[
                > /i] :) ... Nie mam nic do samego faktu zwrócenia portfelu, ale o sam fakt podkr
                > eślenia tego, że zrobili to Polacy w stosunku do Rosjan. Mój komentarz, pisany
                > świeżo po przeczytaniu artykułu był powiązany z moim ( za wiele) daleko idącym
                > idealizmem, że uczciwość nie powinna być czymś nadzwyczajnym.
                > Próba wyciszenia napięcia i łagodzenie obyczajów... Chyba trzeba próbować troch
                > ę w inny sposób, bo szczerze wątpię, by ten w jakimś stopniu na nie wpływał (ac
                > zkolwiek mogę się mylić :P)

A co było złego w podkreśleniu, że zrobili to Polacy w stosunku do Rosjan? Przecież dziś jest mecz Polska-Rosja, przecież to Rosjanin zgubił, a Polak znalazł i oddał, przecież to Polacy są gościnnym narodem :-) mimo "gębie", którą próbowały nam dorobić zagraniczne media (cyt. " Nie jedźcie do Polski, jeśli nie chcecie wrócić w trumnie")

Można i trzeba próbować innych sposobów wyciszania napięcia i łagodzenia obyczajów, ale to jest długotrwały proces. Jeśli można zrobić coś doraźnie, to trzeba to robić! A ponad wszystko promować uczciwość i przyjazne nastawienie człowieka do człowieka :-)
                Dzięki takiemu właśnie nastawieniu nasza dyskusja toczy się pokojowo, co bardzo mnie cieszy :-)
                Serdecznie pozdrawiam :-)
                • Gość: blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 19:47
                  Po dzisiejszych wydarzeniach z udziałem "pewnej części" naszego społeczeństwa na moście Poniatowskiego obraz Polski może troszeczkę ulec zmianie :/ Stereotyp "Polaka złodzieja" zmienia się w "Polaka rasistę". Jest to bardzo przykre, ale mam nadzieję (myślę, że to nie naiwność), że Polaków, którzy potrafią porozumiewać się poza podziałami narodowymi, rasowymi, religijnymi a nawet (:P) politycznymi będzie coraz więcej. Uff...Ale się rozwinęłam :P
                  Cieszę się, że są jeszcze osoby, które potrafią dyskutować bez obrażania drugiej osoby, co na forach bardzo rzadko się teraz zdarza. Dzięki!
                  Pozdrawiam!
              • Gość: dżizassss Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 18:20
                gdyby głupota umiała latać, gość portalu blah szybowała by gdzieś w okolicach plutona...
                • Gość: blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 12.06.12, 19:28
                  Plutona- nazwy planet piszemy z dużej litery. Heh...Już dawno nikt nie dokonał tak wnikliwej analizy mojego intelektu (choć prawdopodobnie uważasz, że takowego nie posiadam). No cóż. Każdy ma prawo do swojego zdania.
                  Pozdrawiam
          • chateaux Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 18:25
            Gość portalu: blah napisał(a):

> Eh... Trochę dystansu, dobrze? Uwierz mi, właśnie ta medialna, jak to nazwałeś/
            > aś papka mi przeszkadza. Ale abstrahując od tego... Skomentowałam to w ten spos
            > ób, ponieważ choć jest to czyn niewątpliwie chwalebny (dlatego też nie użyłam c
            > udzysłowu) pisanie o nim artykułu jest przesadą. Kwalifikuje się on pomiędzy "P
            > iłkarze zjedli już śniadanie" a artykułem, który ma szansę się pojawić "Gdzie p
            > iłkarze zjedzą dziś kolację". Poza tym podkreślanie uczciwości Polaków, jako cz
            > egoś niesamowitego (I to w stosunku do Rosjan!!! :P) jest trochę dołujące, nie
            > uważasz?

Własnie dlatego ze to wśród Polakow niezwykłe zachowanie, nalezy takie zachowanie promowac w mediach.
    • Gość: Aga Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... IP: *.polimex-mostostal.pl 12.06.12, 13:29
      No, to to jest news! brawo. Faktycznie takie zachowanie do polaka mało podobne. Widzocznie nie był wyznawcą sekty rydzyko-kaczej
      • Gość: Kolo Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: 193.36.183.* 12.06.12, 13:36
        I po grzyba mieszasz politykę do zwykłych ludzkich odruchów?
        • renatta1 Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 14:40
          Widocznie nie bez powodu miesza te sprawy. Ja się sama dzisiaj pokłóciłam się z koleżanką w pracy (lat ok. 60), bo ta gorliwa katoliczka i patriotka powiedziała: "Jak ja nienawidzę tych ruskich. To sami oszuści i złodzieje". I gdzie tu katolicka miłość do bliźniego?. Jak będzie jakaś zadymka dzisiaj to właśnie przez takich ludzi. A brawo dla młodych, że oddali ten portfel.
      • Gość: kixx Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.acn.waw.pl 12.06.12, 13:47
        alez ty jestes glupia...
      • ponury.szlifierz Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 15:43
        Te, Polimex-Mostostal, ty się za robotę bierz a nie za wypisywanie pierdół po forach.
      • chateaux Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 18:26
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> No, to to jest news! brawo. Faktycznie takie zachowanie do polaka mało podobne.
        > Widzocznie nie był wyznawcą sekty rydzyko-kaczej

Ty zas tym tekstem upodobniłaś sie do "Polaków".
    • Gość: MKu Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.12, 13:46
      Oddałbyś?
    • manekin1 20 tyś w portfelu ... 12.06.12, 13:46
      i oddali ot tak :D Ja się przez chwilę zastanowiłem czy bym oddał i od samej chwili zawahania mi się zrobiło wstyd :) BRAWO!!!
    • Gość: realista Sporo panienki zarobiły IP: *.aster.pl 12.06.12, 14:09
      Oj szef by się zdenerwował, jakby utargu nie przyniósł
    • siekier35 cud?! 12.06.12, 14:22
      rzadki to ptak taka uczciwość przy takich sumach....ale grunt że są wśród nas normalni ludzie.
    • Gość: byslaf Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.free.aero2.net.pl 12.06.12, 14:27
      Ja bym ten portfel pobił. Za wszystkie krzywdy polaków! I za dzisiejszy przegrany mecz!
    • Gość: waletkier Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... IP: 80.48.213.* 12.06.12, 14:29
      to nie kibic tylko diler narkotyków, stąd różne waluty
    • millefiori Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... 12.06.12, 15:00
      To wydarzenie urasta do rangi drugiego Cudu nad Wisłą!
      • Gość: Brawo! Na pohybel Niepokalanemu i jego sekcie zlodziei! IP: *.superkabel.de 12.06.12, 15:13
    • mic234 Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... 12.06.12, 16:53
      Nieoddanie znalezionej rzeczy jest wykroczeniem. Niedługo, jak ktoś komuś w mordę nie da, to już będzie wielbiony w gazetach...
    • Gość: dezz Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... IP: *.home.aster.pl 12.06.12, 17:07
      Za taki uczynek UEFA musi na automacie 'bladych orzełków' do finału przenieść
    • Gość: hm POlska POlicja dowiozła portfel w całości ??? IP: *.jmdi.pl 12.06.12, 18:02
      WOW. Uczciwi POlicjanci. Na wcześniejszą emeryturę ich.
      • Gość: dżizassss Re: POlska POlicja dowiozła portfel w całości ??? IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 18:20
        czy wy pisuary macie jakis specjalny klawisz do tego "PO"???
    • Gość: cvb Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.rzeszow.mm.pl 12.06.12, 18:25
      Co za czasy! To powinna być codzienna normalność! A tu piszą o tym na 1 stronie jakby Bóg wie co się stało.
      • chateaux Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl 12.06.12, 18:27
        Gość portalu: cvb napisał(a):

> Co za czasy! To powinna być codzienna normalność! A tu piszą o tym na 1 stronie
        > jakby Bóg wie co się stało.

Bo to nie jest codziennosc. Zadaj sam sobie pytanie - zglosilbys? Nie musisz odpowiadac publicznie....
        • Gość: cvb Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.rzeszow.mm.pl 12.06.12, 20:29
          tak. zgłosiłbym. jakbym znalazł 100 zł to bym poszedł nie zawracałbym sobie tym głowy. Ale jakbym znalazł pełny portfel z dokumentami to od razu poszedłbym na policję. może to dziwne ale tak zostałem wychowany.
    • Gość: Piżmak Rzeczny Świetny artykuł IP: *.as13285.net 12.06.12, 21:40
      Takich właśnie pozytywnych emocni potrzeba nam w wiadomościach!
    • Gość: nick_do_pyskowania Ja mnie się banknoty IP: *.chi.clearwire-wmx.net 12.06.12, 22:55
      wysypały w metrze we (wtedy) Leningradzie - w samym środku tłumu ludzi - to dobre ludziska sowieckie pochyliły się i opieprzając mnie za spowodowanie zatoru - wyzbierali co do jednego i wszystkie mi oddali. Wiem, bo od organizatorów wycieczki dostałem idiotycznie oczywiście, 100 rubli kieszonkowego w 100 jednorublowych, nowiutkich banknotach. Wszystkie mi się wysunęły z porfela i ludzie oddali mi całą setkę.
    • Gość: kontest_two Rosjanie byli pierwsi IP: *.teoc.pl 13.06.12, 08:38
      w czerwcu 2004 roku byłem służbowo w Moskwie. Mieszkałem w hotelu Rossija. W ferworze pakowania zostawiłem w pokoju aparat fotograficzny. Wtedy aparat cyfrowy był relatywnie droższy niż obecnie i nie tak rozpowszechniony. Rosjanie znaleźli ten aparat i mi go odesłali - całkowicie z własnej inicjatywy.
      Informuję Was o tym, bo prasa o tym normalnym w cywilizowanym świecie zachowaniu nie pisała. Ja też o tym nikomu dotąd nie mówiłem, tak, jak nie informuję całego świata, że np. na pasach jakiś łaskawy kierowca mnie nie przejechał.
    • autor100 Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźli ... 13.06.12, 09:42
      @blah napisała:
      Plutona- nazwy planet piszemy z dużej litery. Heh...

No właśnie, ehhh...
      Droga blah!
      Ale jak już poprawiasz, to rób to dobrze :-))
      Piszemy "wielką/dużą literą" albo "od wielkiej/dużej litery".
      Natomiast zwrot "piszemy z wielkiej/dużej" jest
      • Gość: Blah Re: Rosyjski kibic zgubił portfel. Polacy znaleźl IP: *.sds.uw.edu.pl 13.06.12, 18:42
        Z komplementami różnie bywa. W moim przypadku zależy od kogo pochodzą i za co je dostaje :P Co do użytego przeze mnie rusycyzmu- Nie wiedziała ja :P Dzięki. Będę pamiętać.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka