Dodaj do ulubionych

Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie

• Gość: Wieslaw A co ja gorszy jestem od taksowkarza?! IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.06.12, 22:48
      Jeszcze autobusy to rozumem, ale z jakiej racji taksówki? Bo Pan taksówkarz jest w pracy?
      A ja prowadzę firmę i jak jadę to tez jestem w pracy. Bo taksówkarzowi zapłacił 20 zeta?
      To ma jechać bus pasem? Śmieszne.

Czemu tam po tym buspasie jeździ cala Państwówka? Straż miejska, straż pożarna, policja, krew, pogotowie i Bóg wiec co jeszcze.

Pas tak podzielił społeczeństwo - z lewej na wolnojadącym zwykli podatnicy, który płacą podatki od dochodu, podatek w paliwie i akzyce w paliwie. A z prawej na buspasie cała utrzymująca się z ich kasy budzetówka która ma piorytet na tej trasie. Ja jeżdżę po tej lewej stronie.

Ten pas mówi nam wyraźnie, tym jadącym po lewej - nie ważane co robisz i ile zarabiasz jakim jedziesz samochodem. W naszym systemie jesteś tylko wolem roboczym, który ma pracować i płacić na rzecz tych którzy mijają cie z prawej strony. Oni sa ważniejsi.

Wieslaw
    • chaha Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie 26.06.12, 22:53
      u nas w londyńskiem buslane'y są wszędzie i nikt przy zdrowych zmysłach nie kwestionuje ich istnienia. dla rowerzystów też dostępne, i niestety, dla black cabów.
    • Gość: uwielbiacz_drogi Dobudowac pas na Zwirki i Wigury-Drzewa wyciac IP: *.hlrn.qwest.net 27.06.12, 03:52
      Dobudowac pas na Zwirki i Wigury
      ...a drzewa wyciac, trawe zalac afaltem i dojazd do lotniska sie poprawi
    • Gość: Cama Buspas na lotnisko sprawdził się? I tak zniknie IP: *.182.145.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.12, 08:08
      Co za pieprzenie... jeździłem kilka dni przez Żwirki... i jest tam luźniej jedynie dlatego, że ci którzy muszą tamtędy jeździć, przenieśli się na te 3y tygodnie bajzlu na inne trasy...
      Albo uciekli z Warszawy!!!
      Nadchodzą wakacje, wiec będzie nadal luźno...ale chciałbym zobaczyć co się stanie we wrześniu!!!
      Z jednym pasem Żwirki sparaliżują pół dzielnicy...
      Bo korek na Żwirki wyleje się nawet na Grójecką...
    • Gość: andel buspas ok, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 08:42
      ...nie musi chyba być przez 24h jak np. na Wawelskiej?
      Przecież to idiotyzm. Korki tworzą się nawet nocą.
      • Gość: Zimny Re: buspas ok, ale... IP: *.be.jnj.com 27.06.12, 09:15
        No ale Galas nie jeździ wieczorem albo nocą a pewnie taksówką lub na blachach UEFA. Nie wziął pod uwagę, że natężenie ruchu zmienia się wraz z porą roku. Poczekajmy do września i października oraz okresu przedświątecznego.

Przy Żwirki i Wigury na wysokości ul. 1 sierpnia budują nowy kompleks biurowy. Z buspasem będzie tam bardzo wesoło kiedy biura zostaną zasiedlone. Iłzecka nie przyjmie takiej liczby samochodów w krótkim czasie. Korki będą się robić...

Gów...na synchronizacja świateł a właściwie jej brak nie jest zmartwienie Galasa a tylko pomysły rodem z Korei Północnej - ograniczenia, zakazy i brak porządku.

Na Żwirki i Wigury bus pas jest na stałe zamiast czasowo jak na przykład na Sobieskiego...

Długo by gadać....Kierowcy skarżą się na gamonia od lat ale widać dobrze zakotwiczony skoro nic się nie dzieje...
    • Gość: Zimny GALAS - Do Roboty! IP: *.be.jnj.com 27.06.12, 09:07
      Daj kurze grzędę ona wyżej sięde.

Może Galas wziąłby się do roboty i robił to za co mu płacą. Pierdolnik komunikacyjny, którego tylko on nie widzi.
      Bus pas na Żwirkach jest chory. Zrobiony na potrzeby naszego tymczasowego rządu zwanego UEFA, ale już pasuje Galasowi. Część osób będzie jeździła samochodami i tak tylko teraz o wiele dłużej. Nikt nie policzy czasu i zmarnowanego paliwa. Akurat to ostatnie jest w interesie Państwa bo zwiększa wpływy z akcyzy. A nasz czas...walić to.

Propozycje:

To może zupełnie wyłączyć Żwirki z ruchu dla prywatnych samochodów...może zrobić tak z całą Warszawą, ba z innymi miastami też. Żeby wsiom nie było smutno ich też się obejmie takim innowacyjnym planem. Dajmy Państwu także monopol na środki transportu (zasadniczo jest - rejestracje i koncesje na prowadzenie pojazdów) i decydowanie, kto, dokąd, za ile będzie się przemieszczał (jak w stanie wojennym, zgoda na podróż i poruszanei się w określone dni).
      Dla tych co wierzą w takie rozwiązania dodałbym jeszcze monopol Państwa na osiedlanie się, pracę (częściowo jest. Dlaczego? Koncesjonowanie zawodów. "Nie ma znaczenia czy umim ale czy mom papier."), wybór partnera życiowego oraz liczbę dzieci (jest tak w Chinach).

I już będziemy w najlepszym z możliwych systemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka