Gość: miszpa IP: *.pgd.pl 20.09.12, 13:33 42 195 a nie (42,2) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kris Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobacz ... IP: 195.212.82.* 20.09.12, 13:39 Świetna impreza, dobrze promująca miasto. Na pewno zjawię się z rodziną na trasie, i pewnie na Stadionie, żeby pokibicować dzielnym maratończykom. Szacun dla nich że się podjęli temu wyzwaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flkgdeo Aż 7 tys. ???? osób w warszawskim maratonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 11:25 7 tyś osób, to nie "aż". To tylko 0,24% mieszkańców Warszawy, którzy chcą sobie pobiegać w zasmrodzonym mieście, zamiast po lesie, czy parku, przy okazji utrudniając i denerwując innych ludzi. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby maraton był raz w roku, a tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
cacum A to dziady wredne 20.09.12, 13:47 NIe mam jak wyjechać z Powiśla - muszę o 9.30 wyruszyć na Mokotów. Czy te dezorganizatory muszą zawsze mi krew psuć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: A to dziady wredne IP: *.devs.futuro.pl 20.09.12, 14:25 Tramwajem lub piechotą do Centrum , potem metrem na Mokotów :) Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Re: A to dziady wredne 20.09.12, 14:41 Na urlop tramwajem? Autem, autem moim wspaniałym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitub Re: A to dziady wredne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.12, 14:50 Wyjedź o 8:30, proste. Po to informacja. o utrudnieniach jest TERAZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: A to dziady wredne IP: *.proama.pl 20.09.12, 15:47 Na urlop do Mokotowa? Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Re: A to dziady wredne 20.09.12, 18:45 Ano Mokotow. Konstytucja gwarantuje mi to. I korci mnie pozew - ograniczenie swobód obywatelskich. Mam prawo do przemieszczania się dokąd chcę i kiedy chcę.Oograniczenie praw obywatelskich może mieć miejsce tylko ze względu na ważny interes ogólny, ale może to nastąpić tylko w drodze ustawy, a nie na podstawie arbitralnych decyzji. Niech sobie biegają ale tak, żebym mógł wyjechać z domu i udać się o dowolnej godzinie dokąd chce. Na Powiślu nie ma żadnych plakatów ani ulotek informujących o utrudnieniach!!!! A nie każdy musi zaglądać do sieci na strony wyborczej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: A to dziady wredne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 20:53 Nikt nie pozbawia cie żadnych praw jak chcesz wyjechać to wyjeżdżasz - na Mokotów proszę bardzo porostu wybierz sobie inna trasę niż zawsze może poznasz nowe cudowne oblicze naszej stolicy - Maratończykom nie możesz "ograniczać praw" Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Re: A to dziady wredne 21.09.12, 08:23 NIe mam jak. Wszystkie skrzyżowania przecinają trasę biegu! NIe podano godzin od kiedy do kiedy są przejezdne. To niedopuszczalne. Maratończyków jest raptem 7 tysięcy. Mieszkańców kotła około 100 tysięcy. Niech biegną ale trasą która nie robi kotła. Pała organizatorom. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: A to dziady wredne 22.09.12, 22:45 A skąd organizator ma wiedzieć czy czy skrzyżowanie będzie wolne o 10:53:25 czy też może dopiero o 10:53:51? Przebiegnie to puszczą co tu więcej tłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: A to dziady wredne 27.09.12, 16:21 cacum napisał: > To niedopuszczalne. Maratończyków jest raptem 7 tysięcy, > Mieszkańców kotła około 100 tysięcy. Organizatorzy patrzą inaczej: maratończyków jest aż 7 tysięcy a taki Cacum jest tylko jeden. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitub Re: Jak wyjechać z Powiśla ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.12, 14:53 odpowiadam - tak samo jak zawsze, tylko przed 9 Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Re: Jak wyjechać z Powiśla ... 20.09.12, 15:04 Tylko że ja chcę po 9. I co? I buba... Odpowiedz Link Zgłoś
el_konarro Re: Jak wyjechać z Powiśla ... 20.09.12, 15:42 Tupnij nóżką i się popłacz Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Re: Jak wyjechać z Powiśla ... 20.09.12, 18:46 A ty jak osioł daj sobie założyć chomąto - wszak to modne. Bezprawnie ogranicza się moją wolność. Mowy nie ma. Wy łykacie to jak pelikany. Udławicie sie kiedyś. Jak amerykanie swoim strachem przed terrorystami Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Jak wyjechać z Powiśla ... 22.09.12, 22:47 "ogranicza się moją wolność" no nie da się ukryć. Ja chce spacerować środkiem Jerozolimskich i nie mogę. To trzeba by gdzieś zgłosić bo to ogranicza moje swobody obywatelskie. Bo ty oczywiście nie masz nic przeciwko by każdy spacerował środkiem ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak wyjechać z Powiśla ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 16:01 Zawsze możesz się przebiec :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak wyjechać z Powiśla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 20:07 Bardzo prosto - przez Trasę Łazienkowską, do której dojazd będzie przez cały czas od strony ulicy Górnośląskiej. A po godz. 11.00 - przez most Świętokrzyski. Wystarczy wejść na stronę maratonwarszawski.com i ściągnąć informator drogowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Już dobrze... jest wyjazd. Cały czas. 21.09.12, 08:46 Dzięki. Się uspokoiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAW Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobacz ... IP: 195.245.213.* 20.09.12, 15:05 Błagam policję, straż i wszystkie mozliwe służby - trochę pomyślunku w regulowaniu przejezdnością. stanie taki chłopaczyna - sierżant mu kazał żeby nie przepuszczać to się boi. Nikogo nie widać, maraton jeszcze het a sznur wściekłych kierowców stoi. Niedziela to nie tylko maraton. to przejazd do pracy, na lotnisko, na centralny, na wyścigi, do kina, do teściowej. Nie może zabawa jednych blokować innych. Odrobinę elestyczności, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Re: Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobac 20.09.12, 15:13 Nie ma litości dla nas. Będziemy stać i kląć. Ja tak miałem rok temu. dwie godziny wyjeżdżałem do Sandomierza. Moje łzy skruszyły serce policjanta i mnie przepuścił do Puławskiej. A organizatorom życzę skunksa w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prf Re: Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobac IP: *.home.aster.pl 20.09.12, 15:23 Aby jeszcze skuteczniej zablokować miasto proponuję trasę poprowadzić choćby kawałek tunelem metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 16:05 Hahahaha. Brawo za komentarz :). Chociaż oczywiście ja tam będę biegł więc ja sam nie wiem z czego się śmieje :). Odpowiedz Link Zgłoś
tuli5 Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobacz ... 20.09.12, 15:29 Znowu całe miasto zablokowane z powodu kilku oszołomów? Nawet taka ilośc maratończyków to tylko niwielki procent coraz bardziej wku...wionych warszawiaków. Odblokujcie w końcu to miasto! To nie jest bieżnia! Odpowiedz Link Zgłoś
el_konarro Re: Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobac 20.09.12, 15:48 tuli5 napisała: > Znowu całe miasto zablokowane z powodu kilku oszołomów? Nawet taka ilośc marato > ńczyków to tylko niwielki procent coraz bardziej wku...wionych warszawiaków. Od > blokujcie w końcu to miasto! To nie jest bieżnia! Maraton po to jest w sobotę. To że nie będziesz mógł wyjechać do ojców pod Łuków po kapustę w słojach nikogo nie obchodzi :) Im więcej takich imprez w Warszawie tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro czyjakośtam Re: Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobac IP: 195.245.213.* 20.09.12, 16:14 nie odzywaj się prosty człowieku w nieznanym ci temacie. my tu rozmawiamy o stolicy, którą ty znasz jedynie z wiadomości telewizyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
el_konarro Re: Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobac 20.09.12, 16:34 :* :* :* Nie udław się klopsikami w bufecie na Jasnej! Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Re: Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobac 20.09.12, 18:47 Ja pracuje w niedziele osiołku. Wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
el_konarro Re: Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobac 21.09.12, 11:32 cacum napisał: > Ja pracuje w niedziele osiołku. Wiesz? Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno. Możesz się udławić własną żółcią a i tak maraton się odbędzie. I tym radosnym akcentem zakończę wątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Aż 7 tys. osób w warszawskim maratonie. Zobac 20.09.12, 16:25 7tys osób to bardzo dużo i tez mają prawo. "Jak wyjadę" trzeba sobie to zaplanować przynajmniej może ktoś nie będzie jak co roku zaskoczony co to się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ragol Hmmm,.. 20.09.12, 17:39 No fajnie, odbędzie się kolejna fajna impreza w mieście. Tylko czy w tak rozległej aglomeracji nie można wytyczyć trasy maratonu tak, by nie odcinać od świata znacznej jej części na 3-4 godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Kto chce pozwać Miasto? Pisać! 20.09.12, 18:50 Nie. Bo my drugi Berlin i Wiedeń jesteśmy. Moda. My mieszkańcy zmotoryzowani mamy mordy w kubeł i się dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Hmmm,.. 20.09.12, 21:24 A jak wytyczyć w mieście ponad 42km trasy by nikomu nie przeszkadzała? To niewykonalne. Bieg 5-10km można jakoś ale nie Maraton. Odpowiedz Link Zgłoś
cacum Re: Hmmm,.. 21.09.12, 08:25 NIe wytyczać w mieście. albo ustawić tablice świetlne z informacją o otwartych skrzyżowaniach. Ba nawet ulotek nie ma w dzielnicy. Mam jeździć od skrzyżowania do skrzyżowania? Pupna organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Hmmm,.. 22.09.12, 19:08 Ale to chyba nie do mnie? Przeczytaj na co odpowiadałem bo ja się nie odnosiłem gdzie powinna być trasa. A tylko do faktu, że w mieście nie da się by nikomu nie przeszkadzała. A ty? Cóż dziś wiesz wiec organizator spełnił swoje zadanie. Ulotki? Nie tak to się załatwia w internecie znajdziesz trasę więc kwestia chęci a nie jak nie napiszą co i jak to ja sam upośledzony sprawdzić nie potrafię. Nie przesadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
pokolenie1200zl Re: Hmmm,.. 22.09.12, 21:26 Jak wszelkiej maści oszołomy przyjeżdżają do Warszawy pikietować i blokują ruch to nie ma jakoś problemu Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Hmmm,.. 22.09.12, 22:43 To do mnie? A ogólnie problem jest tylko jednak Maraton to bieg rozerwany tzn najlepsi trochę ponad 2h najsłabsi koło 6 pewnie i cały czas trasa musi być zabezpieczona. Z demonstracjami jest inaczej bo jednak nie jest tak w czasie rozciągnięta blokują jedne punkt grupa idzie dalej i po pewnym czasie już jest ok za to gdzie indziej trzeba poczekać. To są dwa nieporównywalne jednak wydarzenia. Ale taki urok miasta (Maraton) i Stolicy (demonstracje) i trzeba przywyknąć a nie się napinać zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Hmmm,.. 24.09.12, 08:57 są tam jakieś nagrody? no to 2-3 chłopaków z kenii/naturalnie nie tych najlepszych/ obsłuży ten maraton od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś