zmichalg1 Spokojnie... 05.11.12, 16:07 ... to jeszcze nie koniec, bo: Po pierwsze: Na razie to prokuratura zwróciła się do sądu z wnioskiem, a sąd nie musi tego wniosku uwzględniać. Po drugie: Temu skopanemu i spryskanemu gazem przysługują prawa oskarżyciela posiłkowego i on może wnioskować o ukaranie. Oskarżyciel posiłkowy często-gęsto popiera podobny wniosek prokuratury o warunkowe umorzenie w sytuacji, gdy oskarżony wypłaca mu jakieś zadośćuczynienie, co w tym przypadku miałoby sens. Wg mnie warunkowe umorzenie miałoby sens w przypadku wypłacenia skopanemu zadośćuczynienia w rozsądniej wysokości przez tajniaka. Mam nadzieję, że sąd też dojdzie do tego wniosku, ponieważ rozmycie podobnej sprawy to dość niebezpieczny precedens. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Spokojnie... 05.11.12, 16:31 > Mam nadzieję, że sąd też doj > dzie do tego wniosku, ponieważ rozmycie podobnej sprawy to dość niebezpieczny p > recedens. Jaki precedens??? Człowieku! Precedens to by był, jakby to był pierwszy przypadek krycia policjanta-bandyty. Precedens to już był daaawno. Teraz to jest konsekwentna linia orzecznictwa polskiego wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarus Re: Spokojnie... IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.12, 17:11 Żaden precedens. W tym kraju sprawy wobec policjantów i prokuratorów się umarza. Wyjątkiem są tylko te, w które zaangażowały się duże media. Niestety duże media w tym przypadku milczą. Portalami prawicowymi nikt się przejmować nie będzie. A szkoda. Prawda jest taka, że na ukaraniu bandyty powinno zależeć wszystkim: - prawicy z oczywistych względów, prawicowym mediom takoż, - lewicy także - następnym razem kopa w twarz dostanie ktoś od nich, - PO i Tuskowi - bo wtedy wytrąca się propagandowe narzędzie z rąk "prawicowych" mediów. Ale jak zwykle wszyscy wszystko w d...pie mają albo kręcą. PO ma nadzieję, że sprawa przyschnie, albo nie usłyszą o niej tłumy, lewica głupio się cieszy, że "faszysta" dostał wciry, a "prawica" trzyma kciuki za umorzeniem, bo wtedy będą mieli kolejny dowód na nierząd rządów Tuska. I się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
zmichalg1 Re: Spokojnie... 05.11.12, 17:37 Ja jednak będę się upierał przy wersji, że szkodliwość społeczna nie jest aż tak duża ponieważ: 1. policjant był (tzn. o ile był, a prawdopodobnie był) wcześniej niekarany ani nie miał zatargów z prawem - to jest okoliczność łagodząca, z której wiele osób korzysta; nie tylko z wymiaru sprawiedliwości 2. poszkodowany w sposób szczególny nie ucierpiał 3. krzywda została (tzn. o ile została) naprawiona tj. zasądzono i wypłacono zadośćuczynienie Zwracam zwłaszcza uwagę na pkt. 3, który moim zdaniem jest warunkiem koniecznym warunkowego umorzenia sprawy. Zauważę także, że podobnie kończyły się sprawy (tj. zadośćuczynienie), gdzie poszkodowanymi byli policjanci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarus Re: Spokojnie... IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.12, 19:53 Tak - pan policjant ma wypłacić 500 zł. To jest suma w żadnym wypadku nie czyniąca zadość oczekiwaniom społecznym i elementarnemu poczuciu sprawiedliwości. Społeczeństwo ma prawo oczekiwać od policjanta zimnej krwi i działania w ramach prawa, a nie kopania po twarzy. A psim obowiązkiem policjanta jest to prawo wypełniać. Jeżeli sobie z tym nie radzi, to niech się do policji nie pcha. Moim zdaniem, abstrahując od karnych, lub cywlno-prawnych rozstrzygnięć w tej sprawie (w które zwyczajnie nie wierzę), ten pan powinien być zwolniony ze służby, jako osoba nie dająca sobie rady ze stresem. Nawiasem mówiąc co najmniej powinno się cofnąć premię lub wystosować inną karę do psychologa policyjnego, który ewidentnie olał sprawę badań okresowych tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Spokojnie... IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.12, 20:17 > Społeczeństwo ma prawo oczekiwać od policj > anta zimnej krwi i działania w ramach prawa, a nie kopania po twarzy. A psim ob > owiązkiem policjanta jest to prawo wypełniać. Jeżeli sobie z tym nie radzi, to > niech się do policji nie pcha. Społeczeństwo ma prawo oczekiwać od policji skuteczności. Ten był skuteczny. Zatrzymał poszukiwanego zadymiarza, wprawdzie w sposób nieregulaminowy, ale nie robiąc mu przy tym krzywdy. Nie wiem, czy da się kopać w twarz, nie zostawiając śladów. A na twarzy śladów nie było, pamiętam wywiad z pokopanym. Zresztą można go znaleźć w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Spokojnie... 05.11.12, 21:03 Człowieku! Krzywda? Naprawiona? Przecież ten sam policjant, który, nazwijmy sprawę po imieniu dokonał ciężkiego pobicia dokonał później krzywoprzysięstwa i SKUTECZNIE wrobił swoją ofiarę w przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczak Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:10 Policjant jest specjalnie chroniony przez prawo. Dotknij policjanta to już masz zarzut naruszenia nietykalności osobistej i uniemożliwienie wykonania czynności służbowych. Zeznania policjanta, czy jego notatka służbowa, są silniejszym dowodem, niż zwykłego przechodnia. Skoro tak to i odpowiedzialność jest większa. Jak się chłopak tak stresuje , że kopie ludzi po głowie to niech zmieni pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do 05.11.12, 21:00 paszczak napisał: > Policjant jest specjalnie chroniony przez prawo. Dotknij policjanta to już masz > zarzut naruszenia nietykalności osobistej i uniemożliwienie wykonania czynnośc > i służbowych. Ta sprawa pokazuje, że nie trzeba NIC policjantowi zrobić. TEN człowiek NIE ZROBIŁ NIC policjantowi. Za sam fakt, że został przez policjanta pobity został skazany. Na podstawie zeznań tego samego funkcjonariusza, który go bił. > Zeznania policjanta, czy jego notatka służbowa, są silniejszym do > wodem, niż zwykłego przechodnia. Ta sprawa pokazuje, że zeznania funkcjonariusza są silniejsze, niż film na którym widać wyraźnie, jak ten funkcjonariusz katuje przypadkowego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do IP: *.skynet.net.pl 05.11.12, 16:11 Czyli rozumiem że w stresującej nie sytuacji mam pełne prawo do kopania po głowie przypadkowego przechodnia. Zasadniczo to chyba mogę pozwolić sobie na więcej w końcu nie przeszedłem tak jak ten idiota na zdjęciu szkolenia które oswaja mnie ze stresującymi sytuacjami. Jednym słowem Polska Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:12 to państwo to farsa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... IP: *.telpol.net.pl 05.11.12, 16:14 z kapy jebał go w ryj żeby wyrządzić największą szkodę na zdrowiu... Zaraz wyjde w stresie po pracy i wpie... w ten sposób prokuratorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ocalalyzwatahy Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:15 Nie, to jest żart, to nie może by prawda nawet w tym ryżym Nie, to nie może byc prawdą!!! Niemożliwe nawet w tym świńskoryżym kraju wnuczka dziadka z wehrmachtu! Jeśliu to prawda to wyjdźmy na ulice ukopac policjantów, przecież to tak znikomie szkodliwy czyn, a po przeczytaniu tego jestem w strasznym stresie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecswiety Re: Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do 05.11.12, 17:20 a lizałeś ostatnio dupe swojego szefa kłamczyńskiego syna SB oprawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... IP: *.bielsat.com.pl 05.11.12, 16:19 Przecież na filmie widać jak policjant esesman kopie nawet wtedy jak już człowiek leży. przecież to jest gorsze od faszyzmu. Nawet hitler miał wiecej litości podejrzewam. Ten gnój pownienm iś na dożywocie do wiezenia a nie w policji służyć. Stres to nie jest wymówka. Niech idzie ten esesman gdzie indziej pracować!!! Nie dla niego Policja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deepshitdiver Premia dla prowokatora i prokuratora 05.11.12, 16:20 Nie mogą ukarać tego "milicjanta" ponieważ należał do grupy prowokatorów. Do zadań tej grupy należało wykonywanie "stresujących" czynności takich jak atakowanie uczestników demonstracji. Nie zdziwiłbym się gdyby dostał awans lub premię. Państwo polskie jest już w zupełnym rozkładzie... Odpowiedz Link Zgłoś
the_last_guardian_angel Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:22 K*rwa ku*rwie rwie nie urwie... Ale kompromitacja państwa coraz większa.... Ciekawe ile ja dostanę za skopanie policjanta?! W. Odpowiedz Link Zgłoś
ocalalyzwatahy Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:23 W filmie wajdy "Człowiek z żelaza" jest wykorzystana dokumentalna scena z wydarzeń grudniowych w gdańsku, ale nie aż tak drastyczna, linda wtedy mówi "to powinno się pokazywac bez przerwy wszystkim robotni9kom, żeby już nie mieli złudzeń" . Parafrazując napisze TO POWINNO SIĘ POKAZYWAC NA OKRĄGŁO WSZYSTKIM I WE WSZYSTKICH MEDIACH, WRAZ Z WYROKIEM KTÓRY JEST SZYKOWANY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burro Prokuratura egesz megesz paprikarz, a IP: 85.222.116.* 05.11.12, 16:25 a sprawę policjanta prowadziła policja:P A jaką nagrodę dostanie za wykonywanie obowiązków w stresie. No brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
jim19 Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:25 Ależ panie Prokuratorze ten "policjant" zachował się jak zwykły bandyta mało tego swym zachowaniem zhańbił instytucje w której pracuje - służy. Powiem więcej, iż Prokurator nie dostrzegający tej oczywistości wręcz partycypuje w tamtym bandyckim działaniu rzeczonego policjanta. Dla jasności ja w żadnej mierze nie bronię swoja wypowiedzią osób demonstrujących, ani nie odnoszę się do ich niekiedy skandalicznych zachowań, bo w tej chwili rozmawiamy o zachowaniu policjanta i usprawiedliwiającego go prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikitiki Panstwo zapewnia bezkarnosc swoim funkcjonariuszom IP: *.range81-159.btcentralplus.com 05.11.12, 16:38 Panstwo to ORGANIZACJA (nie mylcie jej z KRAJEM), ktora zywi sie tym, co zabierze ludziom zamieszkujacym ten kraj. Panstwo to organizacja, ktora swiadczy mizernej jakosci "uslugi" po wysokiej cenie zapewniwszy sobie na nie wczensiej monopol. Panstwo, to organizacja zapewniajaca swoim funkconariuszom BEZKARNOSC Czego sie dziwicie? Czego oczekujecie? Ta organizacja jest gorsza od prywatnej mafii Mafia zyje z czlowieka, ogoli go do golej skory, ale nie wykonczy, bo Z NIEGO ZYJE. Urzednik Sarbowki wykonczy bez wahania kazda firme i wisi mu ze zniknie 1.000 miejsc pracy i dochod do budzetu Kobiecie winnej skarbowce policja o 22 w nocy zabiera dzieci, wywozi je do osrodka opiekunczego Kobiecie, ktora byla biedna (nie bylo zadnej patologii, maz pracowal) i nie miala samochodu zeby wozic dziecko do lekarza - sedzia zabiera dziecko i umieszcza w rodzinie zastepczej. Sedzie nie zpaytal sie czy ktos z rodziny moze zaopiekowac sie dziecmi. Sedzia nie zapytal sie, czy przypadkiem za miesiac nie bedzie w domu wyremopntowanej lazienki i czy rodzina przypadkiem nie dostala samochodu w darze od sasiadow? Jednoczesnie Oszust okradajacy ludzi na miliony, zyjacy w komitywie z kuria, lokalna prokuratura, przez dlugi czas chodzi sobie bezkarnie Mordercy i zbrodniarze sadowi (jak Stefan Michnik, Julia Brystygierowa, Helena Wolinska, Salomon Morel, Widaj) chodza WOLNO przez lata i pobieraja wysokie emerytury OPLACANE PIENIEDZMI DZIECI SWOICH OFIAR Tak, jak Panstwo o nazwie PRL chronila zboczencow, sadystow i moredrcow w swojej sluzbie - strzelajacych do ludzi , topiacych ich w zalewie wislanym, torturujacych ich w katowniach UB, zabijajacych licealistow jak Przemyk Dokladnie Tak, panstwo o nazwie III RP chroni zlodzieji, bandytow i degeneratow pracujacych w jego sluzbie , zyjacych z gebienia podleglej ludnosci Ciekawe co musi sie stac, zeby "ciemnu lud" zaczal myslec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traktorek Oczekujesz od delt zrozumienia pojęcia "wolności"? IP: *.free.aero2.net.pl 05.11.12, 19:08 Oj, panie Dzikus... Odpowiedz Link Zgłoś
vbn53 Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:25 Brawo dla tego policjanta za walkę z bydłem lewackim\narodowym. Piłsudski do takiej hołoty kazałby otworzyć ogień za plugawienie święta 11 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james Breaking News IP: 212.160.172.* 05.11.12, 16:26 ASZdziennik: Prokuratura: Policjant kopiący demonstranta był zdenerwowany. To był jego pierwszy występ przed kamerą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polakgrzy Re: Breaking News IP: *.as13285.net 05.11.12, 16:35 Żeby było śmieszniej ten kopany dostał 3 miesiące, ale to nie jest żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straznik teksasu Raz sierpem raz mlotem lewicowom holote! IP: *.star.net.uk 05.11.12, 16:49 Nikt nie bedzie podskakiwal tym co stoja na strazy porzadku publicznego i praworzondnosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james to prawda, że to nie jest śmieszne IP: 212.160.172.* 05.11.12, 17:30 czy to nie jest sygnał do innych funkcjonariuszy w cywilu na zbliżającą się manifestację 11 listopada, że Wam wolno wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Raz sierpem raz mlotem lewicowom holote! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.12, 18:05 uważaj, bo się zdenerwuję i za taką paplaninę wygarnę ci w japę. Odpowiedz Link Zgłoś
dirtydog Re: Breaking News 05.11.12, 16:58 Przecież to nam wyraźnie nasza władza pokazuje :) już żyjemy w państwie totalitarnym, gdzie nas płacących podatki wiesza się za byle gó... jajami na haku. a jak masz kasę ( Amber Gold ) , pozycję ( biskup co popijaku się rozwalił ) i władzę ( Policja i Prokuratura zawsze niewinni i zestresowani ) to mogą Ci skoczyć ...... .... OMG ..... co ja odkryłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek111 Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:28 He he. Jutro idę skopać jakiegoś milicjanta. Jakby co to działałem w "napięciu i zdenerwowaniu". Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw28 kolejny idiotyzm z tuskolandu 05.11.12, 16:28 Znaczy jak mam "stress" dobrze jest dolozyc jakiemus policjantowi piescia w twarz i dodatkowo go skopac. Prokuratura cierpi na zaburzenia umyslowe, bo nie jest od interpretacji przestepstwa, od tego jest sad. Fakt mial miejsce, a czlowiek siedzacy na ulicy i skulony, nie jest manekinem treningowym.W ten sposob mozna wytlumaczyc kazde przestepstwo.Wstyd............... Odpowiedz Link Zgłoś
tadestades oświadczenie 05.11.12, 16:29 Oświadczam, ze każdorazowo widok policjanta mnie silnie stresuje i wywołuje we mnie agresję. Wnoszę, by wszystkie prokuratury uwzględniały to oświadczenie oraz fakt, ze kopanie ludzi (w tym policjantów i policyjnych tajniaków) po głowie, bezprawne użycie niebezpiecznych narzędzi to czyny o małej szkodliwości społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: oświadczenie IP: 85.222.63.* 05.11.12, 18:46 mam tak samo, podpisuje się pod Twoim oświadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
kot2ka Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:29 Jaki wielki bohater z tego psa. Uderzył, parę razy kopnął i jeszcze gazem po oczach. Ciekawe czy byłby takim zasranym bohaterem gdyby tego durnia nie chroniła legitymacja gliniarska. Jak taki zestresowany to należy go wcisnąć w kaftan bezpieczeństwa a razem z nim tego proroka który jeszcze opowiada kretynizmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... IP: *.agora.pl 05.11.12, 16:30 to są chyba jakieś jaja mnie ciągają po sądach za akcję widelec "nielegalne zgromadzenie" od 4 lat a tajniaka za skopanie co jest uwiecznione na taśmie chcą sprawę umorzyć ? co to za posr@ne państwo czy tajniak pod wpływem stresu jest inaczej sądzony ma jakieś przywileje jakich nie posiada normalny człowiek ? zachował się jak bandyta to tak go sądzić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheriff Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... IP: *.play-internet.pl 05.11.12, 16:31 Czyli to taki sygnał, że każdy kundel od dzisiaj może się odstresować w ten sposób ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... IP: *.play-internet.pl 05.11.12, 16:33 SKURWYSYNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... IP: *.range86-146.btcentralplus.com 05.11.12, 16:40 ile razy jestem w Polsce to poziom mojego stresu rośnie,może pod jego wpływem skopię paru kretynow ,jest precedens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarus Szczyt IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.12, 16:43 Prokuratura w tym kraju to dno i trzy metry mułu. Prokurator sam wnioskuje o umorzenie, bo się policjant zestresował? Szczyt! Czy propisowskiej prokuraturze chodzi o to, by łowcy helu i trotylu dostali kolejny argument do ręki, o prześladowaniu tzw. prawicy i "siepaczach Tuska"???? Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw28 policjant to gestapowiec 05.11.12, 16:44 dzieki temu,ze moglem obejrzec film z akcji polskiego gestapo, napisze kilka slow. Policjant bijacy nieagresywna ofiare, najpierw pryskajacy w oczy, a poznij bijacy piescia w twarz i kopiacy to zwyrodnialec. W dupie mam ta cala pseudodemokracje, na polskich ulicach, w stolicy, polskie gestapo prowokuje i bije Polakow. Gdzie jest teraz Polska i jaka jest? czy o taka Polske walczyli robotnicy, podczas strajkow i polska inteligencja.Czy tak jest dlatego,ze na czele kraju stoi foklsdojcz? Leslaw Dobrzanski Odpowiedz Link Zgłoś
na_grobli Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do u... 05.11.12, 16:44 kureweski antypolski sąd - policjant pobił polskiego patriotę - niewinny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 17:06 Moją matkę, starszą panią, taki milicyjny-policyjny sku...el, kiedy chciała wyjaśnić dlaczego przeszła na czerwonym świetle, złapał za rękę wykręcił jej na plecy i zaprowadził do ko-mendy na Żytnią. Sprawa znalazła się w sądzie; sędzia bandziora i chama jakich mało oczywiście uniewinnił. Sądownictwo to niestety oaza komunistów i marginesu społecznego. Policja to milicja, czyli bandyci. Wszystkie formacje PRL-bis powinny być ROZWIĄZANE i zorganizowane na nowo. PRL-bis to nie nasze państwo: to antypolskie ścierwo na usługach Rosji, Niemiec, amerykańskiego żydostwa. To nasz okupant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Prokuratura: sprawa agresywnego policjanta do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 17:09 Moją matkę, starszą panią, taki milicyjny-policyjny sku.wiel, kiedy chciała wyjaśnić dlaczego przeszła na czerwonym świetle, złapał za rękę wykręcił jej na plecy i zaprowadził do ko-mendy na Żytnią. Sprawa znalazła się w sądzie; sędzia bandziora i chama jakich mało oczywiście uniewinnił. Sądownictwo to niestety oaza komunistów i marginesu społecznego. Policja to milicja, czyli bandyci. Wszystkie formacje PRL-bis powinny być ROZWIĄZANE i zorganizowane na nowo. PRL-bis to nie nasze państwo: to antypolskie ścierwo na usługach Rosji, Niemiec, amerykańskiego żydostwa. To nasz okupant. Odpowiedz Link Zgłoś