Gość: gosc IP: *.centertel.pl 08.12.12, 16:36 a teraz okolice to pikieta czyli miejsce spotkan gejow na luźny SEX.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator Re: Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce scha IP: *.access.telenet.be 08.12.12, 16:43 A już chciałem tam iść z kumplami na piwo. Nagle zmieniłem zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce scha 08.12.12, 17:09 O, o tym nie wiedziałam. O Skaryszaku czy Grzybku czytałam, ale o tym parku nie. Dwa lata temu w parku urządzono projekt "Dolina Muminków", ale kiedy się tam wybrałam, zupełnie mne rozczarował. Jak rozumiem, ta wieżyczka wydała się organizatorom podobna do domu Muminków... owszem, podobieństwo jest, ale na tym nawiązania muminkowe bodaj się kończyły. Inna sprawa, że ja mam swoja oczekiwania wobec parków... "wyszynk" mnie nie interesuje, bo nie znoszę i nie tykam alkoholu, za to lubię parki, w których można sobie łazić, siedzieć na trawie, po prostu być, a także miejsca, które przemawiają do mnie jako dorosłego dziecka - ot, takie "Muminki" ja czytam do dziś, fascynuje mnie ich nastrój, a tego nie udało się w "Dolinie Muminków" odtworzyć ani na jotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cat Re: Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce scha IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 17:43 A wystarczyło przejść przez kładkę na górze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce scha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 18:16 Twoja znajomosc Powisla widac jest mizerna i bardzo powierzchowna- osoby ewidentnie nie majacej o niczym pojecia.O budynkach,ulicach,parkach a przede wszystkim o mieszkancach-o ich wkladzie w kulture,sztuke,jezyk czy po prostu rzeczywistosc nas otaczajaca...Jesli twoja wiedza to dolina muminkow,na lato czy stacja powisle-feel sorry for you Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce scha 08.12.12, 22:47 Szalenie szybko oceniasz ludzi. To nie jest miejsce na pisanie historii parku. Ja wspomniałam tylko, że dwa lata temu coś takiego tu zorganizowano. A dla ciebie to zaraz podstawa do całej oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss Saigon Re: Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce scha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.12, 18:58 Uważasz się za Muminka? Hm, ja tu dostrzegam raczej misia o bardzo małym rozumku... Odpowiedz Link Zgłoś
mindek1968 Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce schadzek 08.12.12, 17:09 Jeszcze w latach 80-dziesiatych było to fajne miejsce, wypic piwko czy winko. Wnieslismy tam ławeczkę i było super. I naprawdę powinni to miejsce odrestaurowac. Ma klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick mason Re: Powinni to miejsce odrestaurowac IP: *.icpnet.pl 08.12.12, 17:56 Jestem za ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welarg Re: Powinni to miejsce odrestaurowac IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.12.12, 22:10 "Nie brakuje też opinii, że obiekt powinien pozostać w obecnym stanie." Chyba nie są to opinie fachowców. Obiekt w obecnym stanie raczej się rozsypie. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce schadzek 08.12.12, 20:51 Nie wiem czemu autor parokrotnie używa określenia "na szczęście". Na czyje szczęście przetrwało to nędzne świadectwo degeneracji naszej nędznej arystokracji? Domyślam się, że zaraz powstanie propozycja by to restaurować na koszt Państwa! Przecież jakiś sens ciągłości miało by to pomieszczenie, gdyby urządzić w nim agencję towarzyską. Ale tym - o ile rozumiem - nasze Państwo jeszcze się nie zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce scha IP: *.home.aster.pl 08.12.12, 21:03 Wyremontować na koszt państwa i zwrócić potomkom właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce scha 15.01.13, 10:35 wj_2000 napisał: > Przecież jakiś sens ciągłości miało by to pomieszczenie, gdyby urządzić w nim > agencję towarzyską. No to trzeba by urządzić "agencję masującą" także w Smoczej Jamie pod zamkiem wawelskim, bo była tam, zanim Anna Jagiellonka ją zlikwidowała. Nie wszystkie tradycje są godne kontynuowania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
peppers01 Stare dzieje 08.12.12, 21:16 Jak dla mnie to są już stare dzieje. W latach 80tych XX wieku, jako mały chłopiec mieszkałem niedaleko i po szkole (podstawowej) chodziło się czasem do tego parku na wygłupy.Już wówczas był on wyraźnie zapuszczony. I już wówczas chodziły plotki, że w okolicy `groty` zbierają się pederaści i inni dewianci. Jak widać niewiele się tam od tego czasu zmieniło. Park jak był tak jest zaniedbany. A sządząc po większości wpisów powyżej okolice `groty` nadal nie cieszą się zbyt dobrą sławą. Szkoda. Dla miłośników geocahcingu- w pobliżu są ukryte przynajmnie dwa cache Odpowiedz Link Zgłoś
blfddude Re: Stare dzieje 15.01.13, 01:08 peppers01 napisał: > Jak dla mnie to są już stare dzieje. W latach 80tych XX wieku, jako mały chłopi > ec mieszkałem niedaleko i po szkole (podstawowej) chodziło się czasem do tego p > arku na wygłupy.Już wówczas był on wyraźnie zapuszczony. I już wówczas chodziły > plotki, że w okolicy `groty` zbierają się pederaści i inni dewianci. Jak widać > niewiele się tam od tego czasu zmieniło. Park jak był tak jest zaniedbany. A s > ządząc po większości wpisów powyżej okolice `groty` nadal nie cieszą się zbyt d > obrą sławą. Szkoda. > Dla miłośników geocahcingu- w pobliżu są ukryte przynajmnie dwa cache Hej Peppers, do jakiej podstawowki chodziles w latach 80 tych? SP 40? Ja do SP 203. Tez tamte labirynty tuneli wtedy penetrowalem. Jak sie orientujesz one ciagna sie dalej pod skarpa parku w okolicach Muzeum Wojska Polskiego tylko zostaly one zamurowane. Nie raz zapadl sie strop i w parku powstawala kolosalna dziura w ziemi. Nie raz je penetrowalem jako malolat. Po lekcji religi w kosciele Sw Aleksandra tez sie szlo na dawna skarpe obok plebani. Na ulicy Ksiazecej w polowie drogi miedzy plebania a kladka byl kiedys wlaz zeliwny taki jak widac na ulicach. Tam bylo wejscie do tunelu ktory biegl na poludnie. Udalo mi sie zpenetrowac go jakies 150 metrow a puzniej byl zawal piachu na tylach instytutu dla gluchoniemych. Prubowalismy to odkopywac ale nie dalo rady. Starszy pan powiedzial nam iz tunel ten giegl wzdluz skarpy Parku Marszalka Rydza Smiglego az do Palacu na Wyspie w Lazienkach. Ile w tym prawdy to trudno powiedziec. Ale wiem ze byl caly system tuneli umozliwiajacy VIP owcom tamtych lat wymykanie sie. Z tego co wiem czesc tuneli miala wozki na kolkach ciagnietych na linach, pozwalajac na mniejsze gabaryty i szybki transport. Cos w stylu mini metra. Ten sam stary gosc mowil iz jak palil sie Zamek Krolewski to dym ulatnial sie z Palacu na Wyspie. Ciekawe to. Warto bylo by cos sie z tego dowiedziec. Tylko szkoda bo w trakcie II WS dozorca Parku Laziekowskiego byl folksdeutch i na nim AK wykonala wyrok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Pikieta dla gejów IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 15:39 TAK: park na tyłach Muzeum Narodowego jest oficjalnym miejscem spotkań gejów na seks -> www.gay.pl/forum.php?temat=46554 Odpowiedz Link Zgłoś
blfddude Re: Podziemna rotunda w parku. Tajne miejsce scha 15.01.13, 00:52 Gość portalu: gosc napisał(a): > a teraz okolice to pikieta czyli miejsce spotkan gejow na luźny SEX.... A w latch 80tych to miejsce bylo miejscem spotkan narkomanow. Grota byla niezabezpieczona i brak jakich kolwiek patroli. Odpowiedz Link Zgłoś