Gość: Juy IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 20:07 Patologia powinna mieszkac na odludziu, a nie w przedwojennych kamienicach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taka_prawda500 Re: Kamienica na Pradze okradziona. Zniknęły porę 21.01.13, 21:08 A kto normalny chciałby tam mieszkać, bez łazienek, ogrzewania, ciepłej wody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kamienica na Pradze okradziona. Zniknęły porę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 22:23 Zapewne nie wpadłeś na to, że niektórzy ludzie nie moją innego wyboru i są zmuszeni żyć w takich a nie innych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Kamienica na Pradze okradziona. Zniknęły porę 22.01.13, 11:33 Wpadłam. Też kiedyś nie miałam wyjścia. Z tego co gazetka pisze, podobno już prawie nie ma kolejek do nowych mieszkań kwaterunkowych? Więc można się stamtąd wyprowadzić do ludzkich warunków? Chyba, że faktycznie jest się patologią, to żaden kwaterunek nie przyzna nowego mieszkania na zdewastowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Kamienica na Pradze okradziona. Zniknęły porę IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 10:19 Starsi, chorzy, ubodzy PRAWDZIWI WARSZAWIACY Z DZIADA PRADZIADA - których nie stać na wypasiony apartament, bo żyją z emerytury, renty.....ludzie, którym z urzędu nie przysługiwał lokal kwaterunkowy - bo przecież mają gdzie mieszkać (wielopokoleniowo! - bo babcia przecież ani córki ani wnuczki nie wyrzucała!). Te mieszkania zżerały opłatami za węgiel, gaz, prąd - więc trudno było robić oszczędności, jeśli płaciło się wielokrotność opłat za lokal w porównaniu do tzw. "nowego budownictwa"....A Praga Północ, traktowana po macoszemu, nawet normy kwaterunku miała zaniżone - w porównaniu do mieszkańców "miasta"!!! I wieczny brak lokali...bo budowano "po tamtej stronie" Wisły - ALE KASĘ CIĄGNIĘTO z Pragi równo!!! Nawet zrobiono swego czasu Gminę Centrum....jak już "miasto" Pragę wydoiło - znowu rozdział....bo przecież w tą praską stronę nikt nie zamierzał przekazywać funduszy (w założeniu najpierw priorytetowe miejsca Gminy Centrum miały być inwestowane ze WSPÓLNYCH funduszy....potem Praga! Tylko "potem" już nie nie inwestowano WSPÓLNIE, bo znów wrócono do ODRĘBNYCH dzielnic!!! I ani bogate Bemowo ani Śródmieście - nie widzi powodu w doinwestowywaniu Pragi....wystarczyło, że się ją zdrowo wykorzystało jak nowobogacki wykorzystuje szczebelek do kariery.... Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu a dlaczego myślisz 22.01.13, 11:18 że w śródmieściu jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: a dlaczego myślisz 22.01.13, 11:43 Przeraża mnie głupota ludzka wmawiająca sobie i całemu światu, że istnieje TYLKO Śródmieście i Praga. A otóż w Śródmieściu jest jeszcze sto razy gorzej, wiem, bo mieszkałam. A gdzie jest lepiej? Na pięknych, zielonych, PRL-owskiech osiedlach z płyty. Sklepy są, szkoły i przedszkola też, przychodnie, komunikacja i mnóstwo zieleni. Oraz przyzwoite odległości między poszczególnymi blokami. Nikt w okna nie zagląda jak w "apartamętach". Za żadne pieniądze nie przeprowadziłabym się ani do "przedwojennej kamienicy" (= rudery), ani do "nowoczesnego apartamęta" (= a duża powierzchnia w stosunku do ilości pomieszczeń zaprojektowana bez pomyślunku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Kamienica na Pradze okradziona. Zniknęły poręcze IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 23:25 praktycznie wszyscy właściciele skupów złomu to paserzy... oni nakręcają popyt na kradziony towar... a policja i prokuratura ma to w dupie... Odpowiedz Link Zgłoś
stefanpajonk Kamienica na Pradze okradziona. Zniknęły poręcze 21.01.13, 23:38 Skupy złomu powinny zostać pozamykane, na ich miejsce powinny powstać Punkty Recyklingu które by się rozliczały z każdego grama surowca bez pośrednio pod jedną z pod komórek departamentu środowiska, z ciekawości zajrzałem na ich stronę to ile tam maja tych kom órek i struktur organizacyjnych to sie w głowie nie mieści, spokojnie bez dodatkowych etatów dąło by się to podciągnąć. Takie Punkty Recyklingu czy też Miejsca Zbiórki surowców, powinny być pod kontrolą państwową jakiejś izby, odr azu nie opłacało by się kraść trakcji, czy rowerów bo należałoby przedstawić solidne dokumenty potwierdzające własną tożsamość jak i powody posiadania jakiegoś przedmiotu, czy surowca. Nie mowie tu o 20kg puszek po piwie, ale o konkretnych przedmiotach, lub znacznej ilości surowca. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_prawda500 Re: Kamienica na Pradze okradziona. Zniknęły porę 22.01.13, 11:49 Następny, co by przy każdym żandarma POstawił. A nie dociera, że wielu bezdomnych i zwyczajnie biednych żyje ze zbierania puszek i makulatury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Kamienica na Pradze okradziona. POwinni jednak IP: *.pools.arcor-ip.net 22.01.13, 20:02 znikaly detale z palacykow, dworow i innych dobr prywatnych i narodowych to taka drobnostka jak porecze w praskiej czy lodzkiej zdewastowanej kamienicy - nie ma sie czego czepiac - naprawde zenujaca drobiazgowosc:( Odpowiedz Link Zgłoś