Dodaj do ulubionych

To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki

IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 16:19
"luksusowy sklep z odzieżą Lilou"?
Obserwuj wątek
    • Gość: hz To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki IP: *.devs.futuro.pl 29.01.13, 16:21
      Czyli oryginalny protest przeciwsucharowy. Innymi słowy w czasie deszczu dzieci sie nudzą.
    • Gość: gizmo Une walczą z Aemesem! IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 16:21
      No i jest dylemata. Czy można pochwalać aemesowych pogromców?
    • redheadfreaq To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki 29.01.13, 16:31
      Mam nadzieję, że debili namierzą i będą osobiście odczyszczać fasadę z farby - szybko przestanie im się nudzić.

Gdzieś mam intencje, gdy w grę wchodzi ordynarny wandalizm.
      • horpyna4 Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie 29.01.13, 16:55
        Lepiej niech nie czyszczą osobiście, bo zniszczą jeszcze bardziej. Do zabytkowej elewacji nie należy zatrudniać debili nawet przy prostych robotach.

Elewacja powinna zostać fachowo i pod okiem konserwatora doprowadzona do przyzwoitego stanu, a debilom należy przesłać rachunek. Jak nie zapłacą od razu, to odsetki za zwłokę, a potem komornik.
      • Gość: siw Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 18:26
        Wandalizm to jest naklejanie reklam na każdą możliwą powierzchnię, i rozbudowa galerii handlowych łupiących ludzi z ostatniego grosza
        • Gość: SD Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.kielce.hypnet.pl 29.01.13, 18:54
          Rozumiem, że jest jakiś nakaz kupowania w galeriach handlowych? Przespałem chyba parę ustaw, bo nie sądziłem że coś takiego już obowiązuje...
        • Gość: le Ming Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.home.aster.pl 29.01.13, 19:02
          O proszę, następny, który używa słów, których nie rozumie. Tym razem "wandalizm" jako "rozbudowa galerii handlowych". Ależ się tego nalazło...
          • Gość: miu Wandalizm! IP: *.fbx.proxad.net 29.01.13, 20:15
            Alez to jest wandalizm! Wandalizm dokonany swiadomie i z premedytacja na tkance miejskiej!!!
            W dodadku: LICZNYCH galeri handlowych nie da sie wyskrobac ze Srodmiescia jak tej farby z fasady. I nikt nigdy nie zostanie ukarany za zamordowanie Warszawy na przelomie XX i XXI wieku.
            • Gość: Wafel Re: Wandalizm! IP: *.205.31.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.01.13, 07:25
              Troche jeżdżę po swiecie, ale wiadzialem galerie handlowe w śródmieściu niejednej stolicy swiata. Kocham takie głosy oburzenia w Warszawie, ktorej tkanki miejskie zostały zniszczone przez II wojnę światowa, ktora nawet Starowke ma odbudowania, zas w Centrum świeci od półwiecza wielka dziura.
              Niestety mazanie po ścianach to wandalizm, to skrajne buractwo będące skutkiem skrajnej bezmyślności ubranej w skorke subkultury. Chamstwo i buractwo wyszło na salony, głupota urasta do rangi cnoty. To sie nazywa ciemnota. I wandalizmem. Dlatego nie karani i bezkarne sa lobuzy obsrywajace bohomazami elewacje budynków. Buractwo rzadzi, taka jest prawda.
        • Gość: Wafel Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.205.31.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.01.13, 07:16
          Ot logika. A czy tych ludzi do Galerii zapędza sie siła?
          Czy ida tam by cos kupić świadomie?
          Przyklejenie reklam do fasad domów i malowanie ścian to taki sam wandalizm.
    • Gość: marek Po co wyborcza promuje debili? IP: *.ip.netia.com.pl 29.01.13, 16:47
      Czemu Wyborcza daje namiar na bloga tej "grupy"? Wychodzi na to, że dewastowanie zabytków pomaga w oglądalności blogów...
      • Gość: cholonek A kiedy pojawią się z czerwoną farbą na Czerskiej? IP: *.kielce.net.pl 29.01.13, 18:25
        Bo chyba tam powinni byli zacząć...
    • Gość: Wiechu To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 16:56
      O, już nie ma mojego komentarza :-( Chyba jestem niepoprawny...
    • zewszad_i_znikad Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie 29.01.13, 17:09
      Nie wolno protestować niszcząc zabytki. Nalepiej ich uderzyć po kieszeni, a jeśli nie będą mieli z czego zapłacić (co jak co, ale też wielką kapitalistką nie jestem i wiem, że nie każdego stać na wysoką grzywnę) - niech odpracują.
      Natomiast zamazywanie plakatów to co innego. Tablica reklamowa nie jest zabytkiem ani dziełem sztuki, i tak jest ich za dużo, i ogólnie podoba mi się zamazywanie reklam kupczących kobiecym ciałem. Nie jesteśmy towarem, jesteśmy ludźmi i zasługujemy na SZACUNEK.
      • Gość: gizmo Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 17:13
        Zamazuj twarze kobietom kupczących kobiecym ciałem.
        • Gość: Wafel Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.205.31.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.01.13, 07:32
          Ależ one kupcza swoim ciałem. To ch ciało, a nie twoje Gizmo. Pewnie twoje ciało jest fatalne do pokazywania :) Ale te kobiety chciały pokazac swoje ciało i nic Ci do tego. Ty co najwyzej bedziesz marszczyl freda wyobrazajac sobie, ze taka kobieta sie Toba zainteresuje...
      • Gość: le Ming Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.home.aster.pl 29.01.13, 17:30
        > ogólnie podoba mi się zamazywanie reklam kupczących kobiecym ciałem. Nie jesteśmy
        > towarem, jesteśmy ludźmi

Czy w związku z tym psikasz tirówkom farbą w sprayu w twarz?
        • Gość: orient Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 21:42
          No i modelkom, one nie tylko kupczą swoim ciałem ale jeszcze robią zdjęcia i na takich billboardach umieszczają. Wytarzać w smole i pierzu i za miasto. I nie zapominajmy o robotnikach ci to dopiero kupczą swoim ciałem. Inteligentom tez bym nie odpuszczał. Niby taki mózg swój tylko sprzedaje a tylko się obrócisz na chwilę a już taki palcami po klawiaturze gmera. Bez obozu reedukacyjnego ani rusz. Kogoś pominąłem?
    • sselrats To jednak palowanie w PRL mialo sowje zalety 29.01.13, 17:15
      ...
    • titta To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki 29.01.13, 17:26
      Totalny bezsens. Co im przeszkadzaja drogie marki? Poza zwykla zawiscia, ze ich nie stac.
      Produkcje maja ograniczana, wyspecjalizowana i czesto dobrze oplacana.

Problemem jesli juz sa zwykle "tanie marki". Wielkie koncerny skierowane do masowego odbiorcy, tnace koszty gdzie tylko sie da, niszczace srodowisko i niezadko bazujace na taniej sile roboczej.
      Ale bez nich "atykapitalisci" pewnie chodzili by boso i glodni...
      • Gość: m Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 17:43
        Tym bardziej że nie zaatakowali koncernu, tylko polskiego chłopaka, jednego z nielicznych którym się coś udaje.. Z koziej d.. trąby a nie antyglobaliści, zwykłe zawistne polactwo. Sfrustrowane że ich nie stać na towar albo że to nie oni go sprzedają.
      • roman_ Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie 29.01.13, 17:58
        Co im przeszkadzaja drogie marki?

A jak mylisz kto jet konsumentem naturalnych materiałów takich jak np egzotyczne gatunki drewna, kość słoniowa itd. Butelkowanie wody z lodowca i rozwożenie jej po całym świecie. Inne przykłady. Budowanie wysp w kształcie palmy chyba wiadomo gdzie albo stoków narciarskich na pustyni w tym samy rejonie . Latanie prywatnym odrzutowcem czy używanie samochodów z silnikami które równie dobrze mogły napędzać 40sto tonowa ciężarówkę.
        I ogólnie wyprodukowanie wysokiej jakości materiałów nie bez przyczyny kosztuję więcej . Kosztuję więcej bo potrzeba na to więcej surowca i dłuższych procesów technologicznych które eksploatują środowisko itd
        Konsumeryzm też niszczy środowisko .
        Z drugą częścią wypowiedzi oczywiście się zgadzam.
        Wnioskuję iż najlepiej byłoby "wyciąć" skrajności:)

Sama akcja jest kosztem systemu jaki mamy obecnie.
        Ludzie którzy go tworzą albo inaczej dążą do niego doskonale wiedzą że takie przejawy nie akceptacji istnieją i w przypadku Polski będą się coraz częściej pojawiać bo na tak zwanym zachodzie to norma . Mimo to nic nie robią tylko idą tą drogą . Idą bo uważają że im się to per saldo opłaca .
        Nie ma co płakać nad witryną stać ich na jej naprawę.
        My możemy dzięki temu podyskutować i może niektórzy dostrzegą inne sposobny na życie niż konsumpcjonizm.
        • Gość: titta Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.customer.telia.com 29.01.13, 18:21
          To niech walcza z konsupcjonizmem. To o czym piszesz (moze poza drewnem tropikalnym) to dzialania przynoszace niewielka szkode, wlasnie dlatego, ze nie sa dostepne powszechnie. Zreszta od wycinki drogich gatunkow drzew wieksze spustoszenie czyni pozyskiwanie orzechow palmowych (na tani i powszechny olej), uprawy soji (dla swiatlych wegetarjanow) czy czciny cukrowej (biopaliwa). Ale latwiej krzyczec niz myslec.
          Lepiej kupic jedna droga sukienke, niz 10 kiecek w masowce.
          • roman_ Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie 29.01.13, 19:06
            Lepiej kupic jedna droga sukienke, niz 10 kiecek w masowce.

10 kiecek dla 10ciu klientek . Jedna droga kiecka dla jednej klientki a często 10 drogich też dla jednej.
            Niewielka szkoda ?!
            Zabijanie słoni, polowania na wieloryby,

Masz coś z kości słoniowej czy jadasz mięso z wieloryba a może zupę z płetwy rekina .
            Nie ? Zapewne tylko dlatego że Cię nie stać . Tylko dlatego?
            Mam takie kolokwialne powiedzenie . Dna w du...pie niema .
            ale wiesz co może ją zakorkować ?
            Rozum .
            Polecam używanie.
          • taka_prawda500 Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie 29.01.13, 23:05
            Gość portalu: titta napisał(a):

> soji
            > wegetarjanow
            > czciny

Zaiste nasz poziom edukacji obniża się w zatrważającym tempie...
        • Gość: cjb, Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 18:23
          i to jest dobry post. Podobnie jak post na blogu dotyczący gwałtu i uprzedmiotowienia kobiecego ciała. jesteś tyle warta ile ważysz panienko... Blog mi się podoba. I kropka!!! Też rzygam tymi banerami, reklamami itp.
          • Gość: ,m. Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 18:24
            nie mam na myśli postu niejakiej titty oczywiście, tylko ten powyżej. Głupia babo - te same chińskie rączki szyją te "drogie" kiecki..
            • Gość: titta Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.customer.telia.com 29.01.13, 18:46
              Zalerzy. Jesli "drogie" kiecki pochodza nie od sieciowki, ale z butiku, dla ktorego szyja absolwentki miejscowej szkoly projektowania odzierzy, albo lokalna szwalnie, to nie. Moze warto zadac sobie troche trudu ze sprawdzaniem?
              • Gość: elka Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 20:48
                Oni mają w d.. chińskie rączki. Chodzi o to, że ich nie stać na ubrania np. od Zienia i za to zniszczą mu sklep. Dużo łatwiej coś niszczyć niż budować.
              • taka_prawda500 Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie 29.01.13, 22:55
                > Zalerzy.
                > odzierzy,

Moze warto zadać sobie trochę trudu z kupnem słownika ortograficznego?
                Czyżby kolejna ofiara współczesnego systemu edukacji, czyli tzw. dys...mózgowiec?
        • Gość: titta Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.customer.telia.com 29.01.13, 18:43
          Kosztuję więcej bo potrzeba na to więcej surowca i dłuższych procesów
          > technologicznych które eksploatują środowisko itd

Albo odwrotnie, kosztuja wiecej bo wynikaja z technologi w ktorych cene wliczona jest ochrona srodowiska, filtry, oczysczalnie, utylizacja smieci, uczciwa placa, czesto reczna zamiast maszynowej itp.
          Np. taniej zastosowac pestycydy na wielkoobszarowych polach, niz stosowac plodozmian, male pola i reczny sortowanie.
          Taniej spuscich chemikalja do rzeki, zaoszczedzic na ochronie przeciwporzarowej i w ogole przeniec produkcje do Bangladeszu, niz stosowac sie do restrekcyjnych praw ochrony srodowiska i pracownikow. Taniej wywiesc smieci do jednago z krajow rozwijajacych sie, niz je posortowac, zneutralizowac i zutylizowac.
          • taka_prawda500 Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie 29.01.13, 23:09
            Gość portalu: titta napisał(a):
            > Taniej spuscich chemikalja
            > przeciwporzarowej
            > restrekcyjnych
            > wywiesc

Kobieto, wróć do szkoły podstawowej i nie rań więcej naszych oczu takimi kwiatkami...
        • Gość: Mika Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 03:42
          Co bardziej niszczy środowisko: wyprodukowanie 1000 par butów dobrej jakości, wytrzymujących 3 lata czy wyprodukowanie 1 miliona butów rozpadających się po miesiącu?
    • Gość: mika co za żenujące usprawiedliwianie dla terroryzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 17:28
      według mnie taki wandalizm to nic innego jak light-owy rodzaj terroryzmu. Powinno się przykładnie karać wszelkich oszołomów tego typu, zanim nie znudzi im się mazanie farbą i nie zabiorą się np za podkładanie ładunków wybuchowych . Proponuję wszelkie prace społeczne np przy sprzątaniu ulic, w wyraźnie oznaczonym odzieniu. Dla przykładu.
      • Gość: henio a mnie terroryzuja seksistowskie plakaty IP: *.219.165.21.bro01.dyn.edpnet.net 29.01.13, 17:32
        i bieda wiekszosci Polakow. To nie jest terroryzm?
        • Gość: le Ming Re: a mnie terroryzuja seksistowskie plakaty IP: *.home.aster.pl 29.01.13, 17:38
          Masz coś z głową? Czy po prostu używasz słów, których nie rozumiesz? Podpowiem: chodzi o "terroryzm".
        • Gość: kici-kici Re: a mnie terroryzuja seksistowskie plakaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 22:02
          link do pedeefu jak w domu zrobić trotyl i gdzie kupić składniki - to chyba blisko terroryzmu, a to na ich blogu jest i nawet zabawna ulotka
    • Gość: le Ming To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki IP: *.home.aster.pl 29.01.13, 17:28
      Zwykli wandale. Znudzona gó...arzeria, której za dobrze się powodzi.
    • Gość: joka Ot całe lewactwo IP: *.internetia.net.pl 29.01.13, 17:29
      Z jednej strony tak się domagają wolności i nie wtrącania w ich osobiste życie , a z drugiej tak im przeszkadza to jak ktoś inny żyje
      Mam nadzieje że wandale zapłacą za usunięcie szkód z zabytkowej kamienicy
    • Gość: JerryBerry W d... sie poprzewracalo dzieciuszkom! IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 17:33
      Jak sie w komunizmie lepiej podoba, to na Bialorus! A szczerze??? To popieram agresje policji w takich przypadkach. Wpier...ic raz i bedzie spokoj!
    • Gość: gościu Błąd w myśleniu IP: 85.222.63.* 29.01.13, 17:34
      Jeśli obecny wyzysk kapitalistyczny jest efektem prawa ustanowionego przez rząd to czemu atakują skutek tego prawa nie skupiając się na przyczynie, czyli sejmie, senacie, trybunałach i sądach. Reasumując : niszczenie takich sklepów jest daremne jeśli one cały czas utrzymują się na rynku bo jest na nie popyt gdy podaż zostanie chwilowo zniszczona zostanie nawet po krótkim czasie odbudowana. I tak w koło Macieju.
      • Gość: hg Re: Błąd w myśleniu IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.13, 18:28
        popyt popytem a które to pralnie? szmalu z ku...twa, stręczenia alfonsom zagranicznym kurewek do Dubaju- prosto zcw...ebryckiego półświatka.
      • Gość: titta Re: Błąd w myśleniu IP: *.customer.telia.com 29.01.13, 18:31
        Chwila, jest efektem prawa, czy raczej popytu? Moze by tak walczyc wlasnie z prawdziwa przyczyna, czyli z chciwoscia? Czemu nie skupia sie na zmianie mentalnosci i nie zaprezentuja jak fajnie sie zyje na marchewce wlasnej uprawy i ubieraniu sie w wlasnorecznie uszyte ubrania. Beda przynajmniej mieli zajecie.
        Ciekawe, ze wiekszasc walki z "kapitalizmem" opiera sie na "zabraniu bogatym i rozdaniu biednym" (czyli tym, ktorzy walcza), bo oni tez chca miec. Tylko pracowac sie nie chce.
    • ulanzalasem To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki 29.01.13, 17:36
      Luksusowe...myślę, że większy wyzysk jest w sieciówkach, które też są drogie, bo nawet takie portki z Wranglera/Levi'sa za 300-500zł to często 1/3 minimalnej w Polsce, przeprowadzą ataki na Adidasa, Wranglera, Croppa :D ?
    • Gość: monika To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 17:36
      Co za idioci, taką piękną kamienicę niszczą. Dlaczego Zień im przeszkadza, dali mu kasę na rozwój marki i nie oddał im pieniędzy? Chyba muszą być bardzo młodzi, bo dopisujac ideologię do zwykłego wandalizmu, chyba nie wiedzą, jak nam się żyło w czasach "dobrobytu". Nawet największemu wrogowi nie zyczyłabym powrotu tamtych czasów "mlekiem i miodem płynących", kiedy na półkach był tylko ocet. Postaliby za parówką z 10 godzin w kolejce, to głupoty szybko wywietrzałyby im z głów.
    • Gość: jamci niektórym się należy IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 17:39
      www.cp.ontv.pl/neo-bank-pomalowany-na-czarno,3654,3,akt.html
    • adam81w To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki 29.01.13, 17:42
      Lewactwo.
      • Gość: ag Re: To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie IP: *.cable.net-inotel.pl 29.01.13, 18:02
        pISIOREK ?
    • Gość: gość portalu To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki IP: *.satfilm.net.pl 29.01.13, 17:54
      Jak was ku... nie stać na zakupy to nie musicie zasrańcy od razu niszczyć cudzej własności.
    • amgc63 Lewacy to patologia niech sie zajmą gnębieniem 29.01.13, 18:00
      tłustych baronów SLD.Patole
    • Gość: njliber To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 18:06
      Bzdura, to po prostu konkurencja z centrów handlowych.
    • spierdzielaj_rudy To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki 29.01.13, 18:19
      Idioci.., o ile nawet jestem w stanie zrozumiec ich postulaty i przyznac im sporo racji o tyle niszczenie zabytkowych elewacji budynkow to zwykly wandalizm,gó...arstwo i pospolite niszczenie mienia. Nie stac ani mnie ani mojej rodziny na kupowanie ciuchów i przedmiotów "zbytku" w luksusowych butikach. Ale to nie znaczy ze mam wrzucic koktail Molotowa do wnetrza takiego przybytku. Zawsze byli bogaci i biedni i nic i nikt tego nie zmieni. Nawet w stalinowskich czasach komunizmu byly sklepy dla wybranych ,talony,przydzialy etc...
      Kogos stac na kupowanie sobie jeansów za 1o00-2000 zl? t-shirta za 300 -500zl? a prosze bardzo niech kupuje ,jesli doszedl do tych pieniedzy swoja wiedza,umiejetnosciami ,odziedziczyl po kims spadek itd..to jego sprawa, jesli ukradł to sa od tego odpowiednie słuzby zeby go predzej czy poźniej dorwac i osadzic. Ale niszczyc elewacje czy reklame salonu samochodowego? Komus przeszkadza seksistowska reklama? mi przeszkadza bicie w dzwony w kosciele i jakos nie ide i go nie podpalam ani nie obrzucam butelkami z farba.Wzywam kontrole zeby zbadala natezenie dzwieku -jak za duze to klecha ma sciszyc, nie zrobi tego ? leci kara. Tu mamy doczynienia z banda rozkapryszonych gó...arzy a nie ludzmi naprawde pokrzywdzonymi przez wielkie koncerny .
    • fauxnews Boże co za bydlęta... 29.01.13, 18:22
      Niszczenie elewacji zabytkowych kamienic, oraz dewastowanie przystanków jest zwykłym bydlęctwem, niezależnie od tego jaka idea przyświeca wandalom!

Wstydźcie się, bo niczym szczeniak ze sprayem niszczycie miasto w którym mieszkam i które kocham!
    • iniesta To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki 29.01.13, 18:29
      Znudzone dzieciaczki. Ja tylko mam nadzieję, że da się ich ukarać i że z karalnością w papierach nigdy roboty poza zmywakiem nie dostaną. Zresztą z tym poziomem refleksji to nawet do Straży Miejskiej nie przyjmują. A tam przyjmują kogo popadnie.
    • eininja To oni pomazali Zienia farbą: atakują drogie marki 29.01.13, 18:30
      Może zwrócą uwagę na istotne problemy oszpecania przestrzeni miejskiej i robienia ludzi w konia. Co prawda sklep z biżuterią Lilou i salon Zienia, to jedne z lepiej prezentujących się na ulicach witryn, to jednak banki i inne zaznaczono słusznie, może ludzie będą ostrożniejsi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka