Dodaj do ulubionych

Tramwajarze też remontują: będą tory na trawniku

IP: *.mpwik.com.pl 13.02.13, 10:05
A gdzie tak wychwalana trasa na Tarchomin???????????????! Czyżby sobie nie poradzili z projektem i z pozyskaniem decyzji - biedacy - ale jak już się uda to nagrody będą wysokie. Tłumaczenie będzie, że to była trudna inwestycja, a że spóźniona kilka lat to czy to ważne?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Tytuł a treść IP: 80.50.108.* 13.02.13, 10:34
      ...czyli gdzie będą zielone torowiska? Na Jerozolimskich? Fajnie by było.
      • asperamanka Re: Tytuł a treść 13.02.13, 11:49
        Akurat w ciągu Alej Jerozolimskich to by było trochę bez sensu. To torowisko, na tych odcinkach, gdzie jest przykryte płytami, służy jako awaryjny pas ruchu dla karetek pogotowia czy policji, omijających wieczny korek, i niech tak zostanie.
    • jaceq Re: Tramwajarze też remontują: będą tory na trawn 13.02.13, 10:44
      "na przełomie kwietnia i maja. Kiedy większość warszawiaków wyjedzie z miasta na długi weekend, zostanie wstrzymany ruch tramwajów w Al. Jerozolimskich i al. Waszyngtona (od pl. Zawiszy do ronda Wiatraczna)"

"Na koniec sierpnia zapowiadany jest zaś remont wjazdu na pętlę Wiatraczna z al. Waszyngtona."

Nie mogą głąby zgrać obu remontów w jednym terminie?
      Karos, wyłaź zza biurka i tłumacz się, dlaczego!
      • Gość: malo to juz autobus nie pojedzie IP: 193.46.186.* 13.02.13, 10:57
        A mozna byłoby przeciez zamiast trawy połozyc asfalt i zrobic wspólny pas dla tramwaju i autobusu, ale po co..., niech sie wciska w i tak waska ulicę...
        • Gość: Paweł Inwestycje tramwajarzy - jedna wielka porażka IP: *.com 14.02.13, 02:07
          Miasto powinno czym prędzej odebrać zadania remontów tramwajowych spółce Tramwaje Warszawskie Sp. z o.o. Te remonty winien robić ZDM w ramach swoich prac. Możnaby zwolnić ogrom zbędnych urzędników w TW. Plan na 2013 r. pokazuje biedę z nędzą jaką ci państwo reprezentują.
          Mieszkańcy Żoliborza (w tym oczywiście - ja!) zabiegają ostro o budowę przystanku tramwajowego między szkołami na Przasnyskiej i Załuskich. Oczywiście tramwajarze mają to głęboko w zupie, bo przerasta ich jakże ciężkie zadanie wyłożenia paru płyt chodnikowych czy postawienia słupka.
          Ta pasożytnicza spółka, pokazując w ten sposób swoją nieudolność, powinna zostać skontrolowana i przeczyszczona z wszelkiej maści planistów, którzy siedzą w TW na niemałych pensjach i tworzą bezsensowne prezentacje, plany, które nigdy nie wejdą w życie, bo TW nie są jednostką decyzyjną w jakichkolwiek inwestycjach z budżetu miasta.
          Jeśli TW w dalszym ciągu będą w ten sposób postępować, ignorować mieszkańców (przykład tramwaju na Broniewskiego jest koronny - częste tramwaje mijają dwa ogromne osiedla bez zatrzymania, dla porównania na Obozowej przy "płytkiej" zabudowie wzdłuż trakcji nakupczono przystanków co 200 metrów a nawet częściej!) to trzeba to będzie ostro nagłośnić i zweryfikować, kto podejmuje te idiotyczne decyzje w tej spółce.
          Mam nadzieję, że PIS (nie cierpię PISu tak samo jak Po) w swojej inicjatywie zagoni do roboty tę marnotrawiącą kasę miejską spółeczkę i pogoni Ratusz aby się zajęli ich działanością bliżej.
          • Gość: przystankowy Re: Inwestycje tramwajarzy - jedna wielka porażka IP: *.jjs.pl 14.02.13, 08:47
            Proponuję zgłosić sprawę do ZTM bo to kompetentna jednostka w sprawie lokalizacji przystanków. Naukowcy z TW najchętniej widzieliby przystanek na początku i końcu linii. Wtedy wykażą się maks prędkością komunikacyjną, ale pustego tramwaju. Z uwagi zmniejszoną masę tramwaj pojedzie jeszcze szybciej.
            Gdy w ZTM nie pomoże to napisać do Prezydent.
            Co do TW to rzeczywiście pracuje w tej instytucji banda nierobów, zajmujących się swoimi prywatnymi sprawami i związkami zawodowymi broniącymi najgorszych gamoni.
    • Gość: zteofilowa Tramwajarze też remontują: będą tory na trawniku IP: *.pzu.pl 13.02.13, 11:02
      kurcze, ja ciągle mam mieszane uczucia co do połaczenia torowiskiem Jelonek z Bemowem... oczywiście idziemy w stronę ekologii i jest to dla mnie jasne. Ale nie widzę biznesowego uzasadnienia dla poniesiania tak wysokich kosztów ułożenia trakcji. No bo co? "dziesiatkę" przedłużą na Bemowo czy do Huty? a kto będzie się z Mokotowa tłuk Wolską i Połczyńską jesli szybciej będzie Broniewskiego czy przez Koło. Nie wiem sam....
      • asperamanka Re: Tramwajarze też remontują: będą tory na trawn 13.02.13, 11:47
        Dziś ta linia ma rzeczywiście mały sens. Ale traktuj to jako perspektywiczną inwestycję, mającą służyć dowiezieniu pasażerów z osiedli Bemowa do planowanej stacji metra przy Ratuszu Bemowo, i wtedy ten tramwaj będzie miał sens.

Jedno co powoduje u mnie wesołość, to tak długie zabieranie się do tej inwestycji. Wczoraj, chyba mi się to nie śniło, Bufet zapowiadał dziesiątki kosztownych inwestycji w infrastrukturę w ramach budżetu UE na lata 2014-2020, w tym nowe linie tramwajowe na Gocław i do Wilanowa, a tu z jednym małym fragmentem od wielu lat nie potrafią sobie poradzić. Żenada.
    • Gość: kno Tramwajarze też remontują: będą tory na trawniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 12:22
      Na bankowym kiedys bylo juz blisko tego. Byl zwirek miedzy torami i wygladalo to jakos i w lato i w zime. Ale zaasfaltowali wszytko jakis czas temu przed zlotem anarchistow w obawie ze beda brac tez zwir i ciskac we wszystko w kolo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka