johanna_haase 13.03.13, 15:22 no i co można powiedzieć? dzicz i hołota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 15:26 Dzisiaj sama byłam taką dziczą... wcale się z tego nie cieszę, ale dzięki zupełnie nieoznaczonemu przejściu dojechałam na czas. W tej chwili jest to zupełnie zasypane śniegiem i myślałam, że to techniczny przejazd dla robotników, a nie przejście. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla 13.03.13, 16:31 Gość portalu: m napisał(a): > W tej chwili jest to zupełnie zasypane śniegiem i myślałam, że to > techniczny przejazd dla robotników, a nie przejście. A to przejazdem technicznym to wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.piaseczno.vectranet.pl 13.03.13, 18:52 Przypadek tego przejścia pod nasypem kolejowym idealnie pasuje do forsowanej ideologii ekoterrorystów polegającej na likwidacji wszelkich przejść podziemnych i wpuszczaniu tam samochodów. Zmotoryzowani lepiej tego nie mogli spełnić w pokazanym tu przypadku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jlb Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 16:33 Może po prostu trzeba było wyjść odpowiednio wcześniej, żeby dojechać na czas? I jeszcze się tym chwalisz i pewnie nie widzisz nic niewłaściwego w takim "skracaniu drogi"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 11:39 >że to techniczny przejazd dla robotników, Jezu- kto tym ludziom daje prawo jazdy, na obu ulicach po każdej stronie znaki jak wół że ulice ślepe, nie przejezdne a ta wymyśla "techniczny przejazd". nawet gdyby takowy istniał to dla pracowników budowy a nie dla ogółu. Ale my naród mądrzejszy. policja zna ten "skrót" i nie raz poluje tam. W artykule autor pisze o pędzących samochodach. jeżeli 10/15 km/h to ten pęd to faktycznie pędzą, od strony Świerszcza błoto i pośrodku zarwana studzienka telekomunikacyjna z choinka lub jakimiś gałęziami a od Szamot brakuje paru płyt chodnikowych więc można sobie wyobrazić dziury jakie tam powstały a sama "uliczka" dojazdowa ma kształt "s". O jakiś oszałamiających szybkościach nie ma mowy. szkoda bo przy tych szybkościach mądrzejsi z jednej strony widzą mądrzejszych z drugiej a tak to może by się spotkali w tunelu na czołówce a że mądrzejsi to może by wezwali policję. "Skrót" istnieje prawie od zamknięcia Szamot, szkoda że nie zrobili tam oficjalnego przejazdu dla samochodów osobowych a można to zrobić stosunkowo niewielkim kosztem. sama konstrukcja wygląda na solidną, peron był budowany za komuny chyba z myślą jako rampa załadunkowa dla traktorów może czołgów ( tak mi się kojarzy z drugiej strony- szeroki podjazd pod niewielkim kątem a obok ursus). wystarczyło by wzmocnić podłoże, zainstalować światła i gotowe. wysokość przejścia ogranicza to co może tam wjechać dla pewności można by zainstalować jakąś solidna belkę jeszcze ograniczającą wysokość. teraz jest to już nieopłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.13, 15:35 Dlaczego jeśłi samochód utknie w tunelu ma zablokowac ruch na nasypie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... IP: 212.244.251.* 13.03.13, 15:39 I po co o tym pisać? Zablokują zaraz i zamkną ludziom skrót. Jeśli ktoś mówi o pieszych korzystających z tunelu to chyba nigdy tam nie był :D Niech lepiej miasto i wykonawca sprecyzują, kiedy ulica zostanie w końcu oddana - termin minął w grudniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jlb Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 16:40 Takie wypowiedzi jak twoja mnie przekonują, że w Polsce nie wystarczą mandaty i fotoradary. U nas po prostu za wcześnie zniesiono pańszczyznę wraz z zasadą, że cham służy do bicia po mordzie i patrzenia, czy równo puchnie. Tu trzeba wprowadzić zasadę, że za takie cwaniakowanie wymierza się publicznie 50 batów, a za kradzież ucina łapki. Tak tresowano społeczeństwa na Zachodzie, i po 200 latach przyszły efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempes za pisanie bzdetów na forum IP: 212.160.138.* 13.03.13, 17:15 tez powinni chamów po mordzie lać, takich jak ty ćwoku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwa Re: za pisanie bzdetów na forum IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 18:03 sam jesteś ćwokiem, że tak piszesz durny leming Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.13, 01:05 Gość portalu: jlb napisał(a): Nie! Na twoim zachodzie 90 % polskich kierowców straciłoby prawo jazdy w tydzień. Kiedyś w Europie palono czarownice na stosie i jak to się dziś przekłada na nasze życie? Wyłącznie chodzi o egzekwowanie prawa. Jesteśmy trochę ułomnym narodem, bo nie potrafimy stworzyć służb, które panowałyby nad wszechogarniającym bałaganem, ale nie ma się czym przejmować, Rosjanie mają z tym jeszcze większe problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla 14.03.13, 08:50 Gość portalu: gość napisał(a): > I po co o tym pisać? Zablokują zaraz i zamkną ludziom skrót. Jeśli ktoś mówi o > pieszych korzystających z tunelu to chyba nigdy tam nie był :D Niech lepiej mia > sto i wykonawca sprecyzują, kiedy ulica zostanie w końcu oddana - termin minął > w grudniu. Jak zamkną to ludzie sobie otworzą. W końcu kiedyś dojdzie do totalnego obywatelskiego nieposłuszństwa. Ludzie wyjdą na ulice wyrwą słupki i parkometry a wybrane władze wyślą na bezrobocie. Jakoś tak jest, że kazda władza wprowadza nowe zakazy, ograniczenia i wie lepiej od mieszkańców co jest dla nich dobre. To wytworzyła się taka komuna -bis oderwana od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla 18.03.13, 01:21 Gość portalu: gość napisał(a): > I po co o tym pisać? Zablokują zaraz i zamkną ludziom skrót. Jeśli ktoś mówi o > pieszych korzystających z tunelu to chyba nigdy tam nie był :D :) BINGO jak to rzeczywiście "przejście" to niech je wpierw miasto wyremontuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: 217.147.244.* 13.03.13, 15:42 Hamstwo polskich kierowców przekracza wszystkie granice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.free.aero2.net.pl 13.03.13, 15:57 Pogarda dla języka również... Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla 14.03.13, 08:54 Gość portalu: k napisał(a): > Hamstwo polskich kierowców przekracza wszystkie granice Typowy inteligentny polaczek. To nie chamstwo tylko zaradność spowodowana nieporadnością władzy i związanymi z tym niedogodnościami. Odpowiedz Link Zgłoś
gom1 Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... 13.03.13, 15:44 Zwyczajnie pozazdrościli rowerzystom :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... IP: 195.85.249.* 13.03.13, 15:45 ZAKAZAC ZAMKNAC ZABLOKOWAC BUSPAS zrobic ... A może pomyśleć i usankcjonować - bo jak przechodniów jak na lekarstwo to postawić znaki i UŁATWIC ODBLOKOWAC POMOC ... Odpowiedz Link Zgłoś
nienietak6 dzicz 13.03.13, 15:46 Oczywiście, że to dzicz. Nikt o zdrowych zmysłach nawet by nie pomyślał o takim rozwiązaniu, ale chamstwo dominujące w Polsce wpada na coraz dziwniejsze i antyspołeczne zachowania, korzystając z paraliżu służb porządkowych. Policja winna wystawiać tam od razu po ukazaniu się tego tekstu po 500 zł mandatu, a służby miejskie w ciągu jednego dnia powinny postawić solidniejsze słupki, żeby znów ta dzicz ich nie wyrwała. I kamerę! Inaczej chamstwo rozniesie wszystko, co się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: dzicz IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 16:18 Rzecz w tym, że aby wjechać/wyjechać z tego dzikiego tunelu musisz przejechać tuż obok wejścia na perony. A jeśli ktoś będzie zbiegał schodami w tym momencie? Wbiegnie prosto pod koła..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaz Re: dzicz IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 22:15 A gdyby tutaj staruszka przechodziła do domu starców, a tego domu wczoraj by jeszcze nie było, a dzisiaj już by był. To wy byście staruszkę przejechali, tak? A to być może wasza matka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: dzicz IP: *.play-internet.pl 14.03.13, 08:51 Z groteską nie da się kłócić. Tak czy inaczej ja tam byłem i widziałem to miejsce. Wiem, że może być niebezpieczne. Popatrz na zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: dzicz 13.03.13, 16:32 nienietak6 napisał: > służby miejskie w ciągu jednego dnia powinny postawić solidniejsze słupki Ale dopiero gdy parę samochodów wjedzie do tego 'przejazdu' to szybko zapalikować go z obu stron. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: dzicz IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 23:22 tam jest bardzo szeroko a ztego przystanku pkp prawie nikt nie korzysta bo i po co kiedys wysiadali tam pracownicy do zakladow a teraz jest 1 pociag na godzine=do lowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laakon Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.13, 16:19 Może w ciągu tygodnia na stacji Ursus Płn świecą pustki, jednak soboty i niedziele już nie - obok na Posagu 7 Panien jest sala zgromadzeń świadków Jehowy i spora część z nich tam dojeżdża właśnie pociągami. O wypadek w sobotę czy niedzielę jeszcze łatwiej. Powinno się postawić jakąś barierę z betonu i koniec objazdu. Oby tylko nie stało się to gdy kierowca "trafi" kogoś w tym tunelu na amen. Ps. Pracuję obok w zajezdni więc wiem co się tu dzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 17:11 Wiele razy korzystałem z tego skrótu podczas przebudowy wiaduktu przy stacji PKP Ursus, tyle że jechałem na rowerze :) Może mi ktoś wyjaśnić to zdanie: "Jakiś pojazd może utknąć w tunelu, blokując nie tylko ruch pieszy, ale też kolejowy po nasypie" o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belzepup Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: 212.69.72.* 14.03.13, 09:02 > o co chodzi ? O potencjalne naruszenie konstrukcji wiaduktu/tunelu. Mało prawdopodobne - ciężka ciężarówka musiałby próbować się przebić... Odpowiedz Link Zgłoś
najary w sobotę i niedzielę... 13.03.13, 17:24 ...nie ma problemu z przejazdem "normalnym". To raz. A dwa to jeżdżę tamtędy i autem, i rowerem i spotkałem przejeżdżających tamtędy już - straż miejską, nadzór ruchu (ukłony w stronę MZK), policję (a jakże)... A teraz jakiś kapuś wszystko popsuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: w sobotę i niedzielę... IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 23:35 to fakt,mnostwo aut tam jezdzi i nikomu to nie przeszkadza,tam nikt nie chodzi,jest szeroko,jezdzi i policja i straz miejska ktora ma tam blisko swoja filie na ursus Odpowiedz Link Zgłoś
waldeck13 Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... 13.03.13, 16:28 W jaki sposób auto w tunelu może zablokować ruch kolejowy po nasypie? Bo nie kumam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 17:11 Kiedy jakaś ciężarówka wbije się pod wiadukt, tak że nie będzie mogła się ruszyć, wtedy do usunięcia jej będzie potrzebna straż pożarna. W przypadku takiej akcji zależnie od jej rozmiaru ruch pociągów zostanie zablokowany. A nie daj boże, żeby jakieś inne techniczne auto naruszyło konstrukcję tego tunelu bo wtedy klapa totalna. W końcu nie zauważyłem przed tym tunelem żadnych ograniczeń wysokości a kierowcy ciężarówek, nawet jak są ograniczenia to ja łamią. Patrz wjazdy na objazd Wisłostrady oraz ciągłe zniszczenia o tunel na Targowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ndof Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla 13.03.13, 20:35 Czy internauta Zły widział w ogóle ten tunel? Chyba nie, bo nie napisałby tego, co napisał o ciężarówkach. A tym bardziej o ograniczeniu wysokości w przejściu dla pieszych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.play-internet.pl 14.03.13, 08:49 Tak, właśnie ten internauta widział ten tunel. Wykorzystuje go zresztą, jak jest taka potrzeba. Wiem, że przejazd może być niebezpieczny, bo wiem co potrafią robić kierowcy zwłaszcza ciężarówek. Byłem przy zaczepieniu ciężarówką o ogranicznik na Wisłostradzie, dwa razy na Targowej, dwa razy, w tym dziś na zerwaniu sieci tramwajowej pod centralnym. Chcesz wymienić doświadczenia, zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... IP: 195.245.213.* 13.03.13, 16:34 Dzicz i poczucie bezkarnosci to raczej cechy organizatorów wiekszości remontów i przebudów. Od 18 lat, jak powróciłem do Warszawy, żywotnie interesuje sie infrastrukturą komunikacyjną i trudno by mi było wskazać poważne zadania z tej sfery które zakończyły sie zgodnie z harmonogramem. Do niedawna normą była realizacja przebudowy/remontu w całkowitym oderwaniu od potrzeb okolicznych mieszkańców. Ostatnio pojawiają się wyjątki, w rodzaju połączenia Puławskiej z S8, gdzie utrzymano po trzy pasy w każdym kierunku, czy dość dobrze zorhanizlowana przebudowa skrzyżowania al. Jerozolimskich i Łopuszańskiej (choć terminy też zostały zlekcewazone). Niestety, prace w Ursusie do tych wyjątków nie należą, a ich organizatorzy zachowują się tak, jakby mieszkańcy tamtych okolic mogli wyprowadzić się na dowolnie długi okres. Osobną kwestią jest jeden z najwiekszych problemów Warszawy jakim jest poszatkowanie miasta przez tory/tereny kolejowe bez zapewnienia odpowiedniej liczby bezkolizyjnych przejazdów o odpowiedniej przepustowości. Jest to przekleństwo, którego geneza leży gleboko w oszczędnościowym i nieperspektywicznym myśleniu o infrastrukturze z lat 60. i 70. ubiegłego wieku, ale przyjdzie nam za to jeszcze płacić bardzo długo. W połączeniu z ówczesnymi decyzjami o prowadzeniu ruchu tranzytowego bezpośrednio przez miasto daje nam obecną sytuacje, gdzie w przypadku jakiegokolwiek niestandardowego zdarzenia (nie musi byc wieloletnia przebudowa, wystarczy jakaś stłuczka, lub nawet niezdecydowany kierowca w samochodzie z dużą liczbą liter L w rejestracji) mieszkaniec miasta nie jest w stanie dotrzeć do lub z pracy w czasie który może zostać uznany za przyzwoity. Dopiero dopełnienie POW moze przynieść zauważalną zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vd Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.13, 16:35 A niektórzy twierdzą, że cykliści to dzikusy szalejące po chodnikach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.13, 17:13 W tym przejsciu da sie jechac max 5km/h bo inaczej sie koła urywaja, chodnik jest zdewastowany, studzienki ukradzione wiec trzeba uwazać zeby niczego nie urwać, brak jakiegokolwiek oznakowania mówiacego o przeznaczeniu tego tunelu. Pieszych jest moze z 5 dziennie i niewiele wiecej samochodów (bo to taka droga do nikąd), które korzystaja z tego przejścia ( ja raz na tydzień jak ide na spacer z psem). A wy dajecie sobie zrobić wode z mózgu przez żadnego sensacji redaktorka . PS nie jeżdże tym przejsciem samochodem zeby wszystko bylo jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... IP: *.home.aster.pl 13.03.13, 17:16 Tępe polactwo jak zwykle będzie się chełpić zaradnością... A potem dziwić się, że przestrzeganie prawa jest, jakie jest, i utyskiwać na oszustów, złodziei itp. itd. Nawiasem mówiąc, dowodzi to nie tylko, że trzeba w tym mieście osłupkować wszystkie miejsca, gdzie samochody mają się nie wpieprzać, ale jeszcze potem pilnować, żeby słupków nie ubywało. Bo dla hołoty nie ma przeszkód, których by nie próbowała przezwyciężyć. Na wsi jeździli, jak chcieli, to i tu będą! A co! Odpowiedz Link Zgłoś
freya Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... 13.03.13, 17:22 Nic prostszego, jak zainstalować w przejściu metalowe bramki kolejkowe. Takie, jak przed stadionem Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx co bylo pierwsze-jajko czy kura IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 18:03 oczywiscie winni sa kierowcy winni i juz a moze winne sa jednak osoby odpowiedzialne za budowe,a w zasadzie "budowe", Nowolazurowej? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: co bylo pierwsze-jajko czy kura 13.03.13, 18:05 A później ktoś ma jeszcze wątpliwości dlaczego miasto jest tak osłupkowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: co bylo pierwsze-jajko czy kura IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 18:09 ja np nie mam zadnych watpliwosci bo producent slupkow pewnie jest z PO Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: co bylo pierwsze-jajko czy kura 13.03.13, 18:24 Tego nie wiem kto produkuje ale jest prosty sposób aby ten ktoś z PO nie zarabiał, ale kierowcy sami "kuszą złodzieja" niestety. A moja odpowiedź w zasadzie byłą ogólna a nie do Ciebie, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
senpai-michael zatrzymać ruch kolejowy na nasypie? 13.03.13, 20:32 Ja to z reguły nie lubię się po polacku napinać, jak ruch jest mały i kierowcy uważają, to whatever, jako pieszemu też by mi nie przeszkadzało (no dobra, śmiałbym się z bezczelstwa), ale proszę, powiedzcie mi w jaki sposób jak samochód utknie w tym przejściu, to może zatrzymać ruch kolejowy na nasypie? Bo to w artykule jest napisane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: zatrzymać ruch kolejowy na nasypie? IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 20:43 napisz do redakcji autor zapewne wiedzial co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: zatrzymać ruch kolejowy na nasypie? IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 23:26 dokladnie.jak ktos ugrzeznie to jego problem jak wyjedzie niech sie martwi ,a pociagi jada sobie gora i nic do tego nie maja Odpowiedz Link Zgłoś
kino.mockba Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... 13.03.13, 19:17 Dlaczego gazeto zasłaniasz rejestracje tych prostaków? Odpowiedz Link Zgłoś
emerytstudent Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... 13.03.13, 21:03 Pismak, dzennikarzyna... co to za sensacyjka?? Tym tunelem samochody jeżdżą od kilku dobrych lat. Kiedyś przy wejściu były jakieś głazy/płyty betonowe utrudniające wjazd samochodom... Ktoś przesunął i można jeździć.. Czemu nikt się nie interesuje fatalną nawierzchnią na Gniewkowskiej (bardzo fajny skrót i ominięcie korków)?? Oskarżanie kierowców o chamstwo itp wulgaryzmy to lekki nietakt niewspółmierny do czynu. Ten tunel powinien zostać skanalizowany (!!!), wylany asfaltem, oświetlony udostępniony do wahadłowego ruchu samochodowego. Znak ogranczający tonaż i wysokość wjeżdżających pojazdów by wystarczył. I tak tam jeżdżą i będą jeździły samochody(ogródki działkowe, Odolany, szrot policyjny) a pieszych jest tyle co "srak naptakał". Ekooszołomów nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 23:41 całkowicie sie z toba zgadzam.szukanie dziury w całym.najlepiej wszystko pozamykac,posłupkowac i niech kierowcy robia sobie co chca. i wielkie alo= dzicz,hołota...znalezli sie hrabiowie...jak z koziej dupy trąba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 09:58 Gdyby nie te zamkniecia, ograniczenia i słupki to wjechalibyście człowiekowi na łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... IP: *.pljtelecom.pl 13.03.13, 21:47 Gratuluję odkrycia. Zdarzyło mi się kilka razy tamtędy przejechać... kilkanaście lat temu. Nie wiem jak przejazd wygląda teraz ale wtedy można było nie zauważyć, że jedzie się chodnikiem. Wjazd prosto z drogi po płytkach betonowych, sama droga z treliniki, zero oznakowania. Bardziej to wyglądało na boczną uliczkę niż przejście dla pieszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 22:47 Nie ten tunel - masz na myśli ten po wschodniej stronie, czyli od Factory - obecnie jest zamknięty. Rzeczywiście był samochodowo-techniczny - jeszcze z czasów zakładów Ursus. Dziennikarzyna pisze o zachodnim. Często korzystam wioząc dziecko do żłobka - w sumie z 10 minut jazdy tam i 10 powrotu. Teraz trzeba będzie dziennikarzynie przekazać podziękowania - pewnie zamurują. A po ponownym uruchomieniu świateł na Nowolazurowej będę wiózł małego 40 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 23:14 tez mi odkrycie,ten skrot jest znany od ponad 6 lat,zreszta kiedys byla nawet propozycja radnych aby go udostepnic dla samochodow.jest tam b szeroko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx skoro piesi nie chodzą to może zalegalizować IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 23:39 i pozwolić autom na omijanie korków zamiast piętnować i zakazywać? żartowałem - przecież to nie do pomyślenia w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: skoro piesi nie chodzą to może zalegalizować IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 23:44 pewnie.byly takie propozycje,ale jakos sprawa sie rozpelzla.najlepiej napisac ,,sensacyjny,,artykuł i wyzwac ludzi od dziczy i hołoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... IP: 195.42.249.* 14.03.13, 08:43 Ciekawe, że pisząc pracownicy gazety nigdy nie sprawdzają faktów tylko piszą byle, co... gdybyście sprawdzili i policzyli ile osób przechodzi tym przejściem w ciągu dnia pewnie zostało by napisane, że trzeba je zasypać, bo jest nie potrzebne, a przydaje się kilku kierowcom do skrócenia objazdów... dwa miesiące temu widziałem to miejsce, w okolicy same magazyny a z przejścia samochody korzystają pewnie od zawsze, ciekawe, czym jeden z nich podpadł ciepłemu koledze… :) może wdzielibyście się do pracy, dotarli i opisali kilka afer z publicznymi pieniędzmi, przez które są marnotrawione nasze ciężko zapracowane pieniądze zamiast zawracać ludziom głowy pierdołami…!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... 14.03.13, 08:44 To samo życie od 68 lat wymusza na nas takie zachowania. A nazywanie nas dziczą mogą tylko pedaliści lub całkowite niezguly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuomas Nic nowego: Kierowcy omijają budowę tunelem IP: *.ip.netia.com.pl 14.03.13, 09:54 Nic nowego, od kilku lat samochody tamtędy przejeżdżają, a pieszo to przez ten tunel przejść to był wyczyn - brud, brak oświetlenia, błoto. Słaby ten reporter skoro teraz to odkrył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. G. Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.13, 11:03 Jaka okolica takie pomysły. Jak droga to tylko wstążka wylanego asfaltu bez żadnego pasa dzielącego przeciwne kierunki ruchu to co się dziwić, że kierowcy mają wątpliwości, które zawsze rozpatrują na swoją korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursysek Re: Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 23:59 dla mnie to dogodny przejazd i będę tam przejeżdżał . mam to gdzieś co kto sbie tam myśli Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Samowola: Kierowcy omijają budowę tunelem dla p... 18.03.13, 01:17 to tam kur.wa widział pieszego, utopiliby się w błocie... i to żadne novum Odpowiedz Link Zgłoś