robertmatycz 16.03.13, 15:48 Jestem za metrem, choć nie jestem z Targówka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kot_chester Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonów IP: *.adsl.highway.telekom.at 16.03.13, 16:01 " Co się stanie z bazarek przy ul. Trockiej?" Na litosc boska redachtory.......Czytajcie zanim cos opublikujecie bo strach czlowieka ogarnia,ze polska mowa trudna mowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó 16.03.13, 16:02 Tak nowa 'galaeria' o wyzszym standardzie skad my to znamy: przykladow kilka najwiekszych niewypalow.. centrum handlowe przy metro natolin centrum land, 'ulepszone' pawilony wokol ul walbrzyskiej zazwyczaj jest tak ze ten wyzszy standard oznacza wieksze czynse dla handlujacych co oni nie jako musza rekompensowac sonie wyzszymi cenami- co prowadzi do sytuacji ze kupujacych malo:) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó 16.03.13, 16:13 "co się stanie z bazarek przy ul. Trockiej? " Panie dziennikarzu/stażysto. Słowo "bazarek" można odmieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonów IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 16:21 Tak, redaktorzy gazety to albo totalni ignoranci (o analfabetyzmie wstecznym nie wspomnę), albo idioci, albo jedno i drugie. Artykuł o Trockiej, a na zdjęciu Hala Banacha. Brawo. Mały hint dla "redaktorków": niech wezmą plan Warszawy (o ile potrafią się posłużyć) i znajdą ulicę Trocką (podpowiedź: szukać w okolicy Radzymińskiej i 11 Listopada) oraz Banacha (szukać w okolicy ul. Grójeckiej i Żwirki i Wigury - tak dla ułatwienia). Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwne Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 17:33 A czy raczyłeś przeczytać podpis pod tym zdjęciem? Być może twój wpis powstał ze względu na twój wtórny analfabetyzm? Poza tym, ja na twoim miejscu szukałbym bazaru Banacha raczej przy Grójeckiej, a nie w okolicach Żwirki i Wigury, choć fakt, w ubiegłym roku część "warzywna" przemieściła się w kierunku ŻiW. Mimo wszystko, dziękuję Ci za starania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plobo Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 19:43 i co z tego że jest podpis. pisać o Trockiej a zdjęcie z Banacha, niech ruszą dupę i zrobią porządne zdjęcie a nie co popadnie dadzą. Może trzeba było zdjęcie Pałacu Prezydenckiego dać z podpisem bo akurat w bazie było, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 20:17 w gimbazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 19:59 Tak czy inaczej redaktorzyna mógłby wziąć idiot kamerę i przejechać się na Targówek pstryknąć fotkę, ale po co. Lepiej pójść na łatwiznę. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó 16.03.13, 20:38 Jezu, ludzie! Czy wy macie blade pojęcie o tym, co sie dzieje teraz w redakcjach? Polowe, czasem trzy czwarte ludzi wywalili, ci ktorzy zostali maja naprawdę po pachy roboty i zapieprzają jak male robociki w strachu, ze ich tez wywalą. Dużą część pracy odwalają za psie grosze 'wolontariusze' albo inni praktykanci. Nie mają czasu, zeby iść do kibla, tym bardziej pojechac zrobić dla ciebie zdjęcie, bo masz na nie ochotę popatrzeć. Odczep się jeden z drugim i zajmij swoją pracą. A jak sie nie podoba, to se idz na inny portal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Ani metra ani bazarku IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 16:53 nie bedzie. Najpierw zlikwidują bazarek,bo "już,zaraz,za dwa lata będzie metro",a potem wstrzymają budowe metra,bo "wicie,rozumicie,przejściowe chwilowe trudności i ten,no,kryzys jest". Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt bardzo "powazna" sprawa 16.03.13, 17:13 Jak ktos zyjacy w srodku wielkiego miasta moze bez osmieszania sie pytac, gdzie bedzie robil zakupu, gdyby zniknelo pare starych bazarowych budek? Przy okazji - czy ktos pytal o opinie wlascicieli padajacych sklepow osiedlowych? Ktos pomyslal o mozliwym wplywie bazarku na los tych sklepow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: bardzo "powazna" sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 17:46 to co Ty nie wiesz,ze Warszawa z lotu ptaka to same ogrodki dzialkowe i bazary. Najpierw trzeba oczyscic stolice z nalecialosci wsiowej ,a potem juz bedzie latwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Targowiczanin :) Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonów IP: *.104-92.cust.bluewin.ch 16.03.13, 20:14 litości! jest okazja, zeby zlikwidować "bazarek", to trzeba z tej okazji jak najszybciej skorzystać i najlepiej niech się wyniesie za Marki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 20:18 spadaj bogaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 20:20 obertmatycz napisał: > Jestem za metrem, choć nie jestem z Targówka. jestem z targówka i nie jestem za metrem, skasują wszystkie autobusy jak na bielanach i każą sie 100 razy przesiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymetro Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.13, 20:39 Otóż to, po co nam metro, skoro już zacierają w ZTM ręce (w przerwach w trollowaniu w necie) żeby po otwarciu Wileńskiego ani jeden autobus nie jechał z Radzymińskiej na drugą stronę Wisły (o 500 do Gdańskiego też niech Bródno zapomni). Najpierw trzeba profesjonalistów od układania tras dla ludzi zatrudnić w ZTM, później brać się za budowę. A co do bazaru - jeśli zamiast bud postawiłoby się halę- wcale nie głupie może być. W Paryżu, Londynie czy Madrycie warzywami, mydłem i powidłem też się handluje w halach / bazarach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó IP: *.free.aero2.net.pl 17.03.13, 19:11 To prawda. Moja ciotka z Bielan caly czas wspomina autobusy, ktorych nie ma. Jest leciwa, dla niej dwie przesiadki przesiadki z czterema kompletami schodow sa prawdziwym wyzwaniem. Wczesniej nawet do mnie nie docieralo, ze w metrze windy sa zwykle tylko z jednej strony peronu. Dla starszej osoby przejscie dlugosci peronu w jedna i spowrotem to wyprawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barkocińska Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonów IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.03.13, 22:57 Jeśli na działkę przy Trockiej ma chrapkę SM, to niech zbudują pawilony między Radzymińską, Fantazyjną, a Karkonoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 23:12 A może po prostu niech wybiorą, czy chcą mieć bazarek, czy stację metra? Bo mnie ta stacja do niczego nie jest potrzebna. Miasto wyda mniej pieniędzy. Mieszkańcy Białołęki tez się ucieszą, że metro przejedzie szybciej. A raczej nikt z nich nie będzie jeździł metrem w tamte okolice... Odpowiedz Link Zgłoś
notremak Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonów 17.03.13, 08:43 Nie znam tej okolicy, więc nie chciałbym się wymądrzać. Mam jednak pytanie: czy ponad ludzkie siły byłoby zaprojektowanie stacji "Trocka" 50 czy100 metrów PRZED albo 100 metrów ZA bazarkiem? Nikt z tzw. (pożal się Boże!) wadz stolycy nie wpadł na tak genialny pomysł? A może - jak zwykle - mają w doopie i mieszkańców, i kupców, bo właśnie wadzą stolycy som. Odpowiedz Link Zgłoś
anatolijsofronow Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó 17.03.13, 11:43 Jeżeli lokalizacja stacji ma być funkcjonalna (antyprzykład to stacja Ratusz) to musi znajdowac się pod skrzyżowaniem z ulicą Trocką. Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult Re: Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonó 03.04.13, 17:22 Jes to jedyne wolne miejsce na tyle duże aby mogła powstać stacja, zaraz obok są bloki oraz dosyć ruchliwa ulica Trocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cech Tam,w najbliższej okolicy jest tylko Lidl IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 12:14 i Żabka.Oraz kilka sklepów typu Alkohole 24H".Tuż obok bazarku był do niedawna sklep,ale zbankrutował.Nie,nie przez bazarek-na bazarku nie kupi sie win prostych,najtańszego piwa w PET-ach i gorzały-a ten towar był głównym źródłem utrzymania tego sklepu.Po prostu właścicielka nie wytrzymała podwyżki czynszu.Jeśli bazarek zostanie zlikwidowany-po zakupy warzyw i owoców najbliżej będzie na Kondratowicza na Bródnie. Okolica to liczne,wielopiętrowe bloki.Punkt przesiadkowy z Marek przy Pratulińskiej/Trockiej.Naprawdę,wielkie ilości potencjalnych klientów.Nie rozumiem,jak można nie myślec o pogodzeniu budowy metra z istnieniem bazarku.Teren na którym SM "Praga" chce stawiać kolejne bloki,byłby najlepszy z punktu widzenia klientów i sprzedawców bazarku.Zamiast bloków,niech spóldzielnia postawi tam pawilon handlowy.Pustych mieszkań w okolicy są dziesiątki,jesli nie setki.Kolejnych nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec123 Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonów IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.03.13, 07:58 Teren przy trockiej nie należy do SM Praga tylko do miasta spółdzielnia kiedyś miała przyobiecane że może go dostanie ale dostać to można w r... i to też jak się zasłuży jeśli już to miast chciało by to sprzedać spółdzielnia zaofiarowała spółkę że miasto wnosi grunt a spółdzielnia wybuduje bloki w tym siedzibę zarządu spółdzielni oraz klub ale jak się nad tym zastanowić to wiadomo że budowa kosztuje i jeśli SM chce wybudować coś za darmo to gdzie indziej musi zarobić więc będzie musiała postawić wyższe bloki. A bazarek jest potrzebny pracuje tu i z niego żyje blisko 200 rodzin, dla mieszkańców okolicznych i przyjezdnych jest to miejsca częstych zakupów widać to teren przy obi to bujda jakaś wcześniej czy też później ale zawsze będzie tam przebiegać ulica do Budowlanej i znowu przenosiny w kosmos a tutaj jest miejsce i bez planów wiec jest okazja do tego żeby coś zrobić urzędnicy i my zapominamy że to są względy społeczne nie odbierać pracy a ją dawać a nie wskaźniki aby premie sobie wypłacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna z Targówka Metro czy bazarek? Mieszkańcy bronią pawilonów IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.13, 12:19 Nie bronię obecnego bazarku przy Paratulińskiej/Trockiej.Mieszkam na Targówku w pobliżu Trockiej i Borzymowskiej i proponuję rozważyć duży teren nie zabudowany przy ulicy Samarytanki w pobliżu ulicy Korzona. Tam nie mam szans na zabudowę mieszkaniową , bo jest blisko cmentarza i smrody trupów byłyby nie do zaakceptowania, ale nie ma przeciwwskazań dla budowy bazarku, centrum handlowego na tak dużym terenie. Teren ten byłby blisko w niedalekiej odległości od nowej stacji metra przy Trockiej. Na tym placu byłby wjazd od ulicy Wincentego, Samarytanki i można by poprowadzić drogę od ulicy Korzona przez te niezabudowane łąki do Gilarskiej . Ułatwiłoby to dojazd wielu ludziom do targowiska. Można by też zrobić duży parking dla samochodów klientów nowego bazarku, cmentarza (są obecnie duże problemy z parkowaniem samochodów przy cmentarzu) oraz miejsce dla samochodów do przyszłego metra, jako miejsce przesiadkowe dla ludzi z z Białołęki i Marek!!! Odpowiedz Link Zgłoś