Gość: blachosmrodziarz No to wam Bufet zrobił dobrze. To kiedy ta kolejna IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 09:18 podwyżka cen biletów komunikacji? A ile baniek pójdzie na tegoroczne premie? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cech "Wam",blachosmrodziarzom też dobrze zrobił. IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 09:44 Bo wielu z nas,którzy jeździlismy dotąd autobusami,przesiądzie sie do samochodów.Ja na przykład będe jeździł przez miasto vw transporterem.Sam jeden,bez pasażerów.Jeździłem do roboty 156 z Targówka na Bielany.Teraz będe zwiększał tłok na ulicach.Mam w dupie ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: "Wam",blachosmrodziarzom też dobrze zrobił. IP: *.com 22.03.13, 15:34 A ja mam z goła odmienne przeczucie, że jesteś gołodupcem skazanym na zbiorkom i stąd te frustracje o linię bezpośrednią. Możesz sobie skakać z groźbą, że "zwiększysz tłok", koń by się uśmiał, ha ha ha. I co mi zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: "Wam",blachosmrodziarzom też dobrze zrobił. IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 19:21 Aaaaaaaaa! Wyprowadzam się nareszcie z Przasnyskiej!!! Dostałem przydział na jednoosobowy pokój w Tworkach! Niech wszystkie autobusy mi teraz pod Tworki podstawią i walę Przasnyską! -------------------------- Walimy mikrobusy na Przasnyskiej i Elbląskiej i żądamy podstawienia ich do Tworek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: "Wam",blachosmrodziarzom też dobrze zrobił. IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 19:37 A ja mam prywatny helikopteeeeeeeeeeeereeeeeeeeeeeek do Twooooooreeeeeeeeeek! --------------------- Walimy autobusy na Przasnyskiej! Żądamy wszystkich autobusów bez przesiadek do Tworek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: "Wam",blachosmrodziarzom też dobrze zrobił. IP: 91.221.144.* 22.03.13, 22:42 Wal się. Dość mamy swoich czubków, krawat nam nie potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdrag Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 09:19 410 jedzie mostem siekierkowskim - pokazcie mi tam tramwaj albo kolejke ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny gość Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: 217.96.10.* 22.03.13, 09:28 410 na Moście siekierkowskim? Wytrzeźwiej najpierw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 09:41 daruj człowiekowi - jedynka z zerem mu się z nerwów poprzestawiały...... siekierkowskim jeździ 401.. z niedźwiadka na marysin - zawsze z opóźnieniami..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaan ale za to lemingi mają nocne metro IP: *.jmdi.pl 22.03.13, 09:20 aby POwyborcy mogli sobie imprezować, a reszta mieszkańców niech się tłoczy w bydłowozach. naprawdę super. ale to było do przewidzenia, drodzy obrońcy nocnego metra. Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow 22.03.13, 09:21 Zagłosuję na pierwszego kandydata, który obieca wykopanie tego durnego Rutasa z ZTMu. Przecież to, co oni chcą zrobić, to jest jakaś totalna paranoja, zero jakiegokolwiek sensu! A co, jeśli mieszkając na Rakowcu chcę dojechać na Okęcie? Po jaką cholerę mam się przedzierać do pociągu, kupować bilet kolejowy, jeśli mógłbym jak człowiek na miesięcznym dojechać na lotnisko autobusem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 10:44 Przeciez na miesiecznym mozesz jechac zarówno SKM jak i Kolejami Mazowieckimi. Co nie zmienia faktu, ze likwidacja 175 to idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow 22.03.13, 15:39 > Przeciez na miesiecznym mozesz jechac zarówno SKM jak i Kolejami Mazowieckimi. > Co nie zmienia faktu, ze likwidacja 175 to idiotyzm. Jak znam życie w tym smutnym chorym kraju, a zwłaszcza koleje i kontrolerów biletów - tylko teoretycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 18:25 Widać mało jeździsz koleją po Warszawie. Ja jeżdżę cały czas i jest to dla mnie najszybszy środek transportu w mieście w przeciwieństwie do zapchanych i wlokących się autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 18:26 Jeżdżę oczywiście na podstawie karty miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
shappey Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... 22.03.13, 09:21 Proponuję urzędasom w ZTM przywalić łbami o ścianę z rozpędu. I tak 10 razy. Nawet aż szkoda komentować poszczególne zmiany, bo wszystkie są spowite oparami absurdu... Zlikwidować 175? Pal sześć lotnisko, i tak większość ludzi jeździ taksówkami; ale ciekawe jak studenci z Rakowca, akademików przy Żwirki oraz przyjeżdżający np. metrem w centrum będą dojeżdżać na uniwersytet? 128? Bardzo śmieszne! Już teraz w godzinach szczytu do 128 ORAZ 175 czasem nie da się wsiąść i trzeba czekać na następny kurs. 127 którędy na Powiśle? Żeby się ile jechało? 130 zastąpione przez 172? Moje gratulacje. 172 nikt nie jeździ, jak nie musi, bo ma poplątaną i strasznie długą trasę. Ale może taki jest właśnie plan? Więcej przesiadek, dłuższa podróż. Żeby się pasażerowie bardziej do komunikacji miejskiej przywiązali. A skrócenie 521 to granda. I tyle. Mam nadzieję, że się zbierzemy i zbiorowo uwalimy te zmiany. Bo komunikacja miejska ma by ć DLA mieszkańców, a nie wg widzimisię urzędasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.home.aster.pl 22.03.13, 10:05 > np. metrem w centrum będą dojeżdżać na uniwersytet? 128? Bardzo śmie > szne! Już teraz w godzinach szczytu do 128 ORAZ 175 czasem nie da się wsiąść i > trzeba czekać na następny kurs. 518. Czytaj ze zrozumieniem, a dopiero potem krzycz. Poza tym można metrem do Świętokrzyskiej i stamtąd w 10 min. spacerkiem jesteś na kampusie. Skąd ta histeria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 10:49 szczegolnie przy tych rozkopach na okolicznosc budowy II linii metra, w 10 min to ty moze do swietkorzyskiej z metra dojdziesz jak sie nie zgubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.home.aster.pl 22.03.13, 16:58 No. Królewska jest na przykład na maksa rozkopana. I daleko od niej na uniwerek - że hej! Odpowiedz Link Zgłoś
renatta1 Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow 22.03.13, 13:21 To ty czytaj ze zrozumieniem. 518 będzie jeździć tylko do Centralnego, więc co ma z tym wspólnego Rakowiec czy Żwirki i Wigury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.home.aster.pl 22.03.13, 16:57 Synuś, nie ekscytuj się tak. Odnosiłem się do fragmentu o dojeździe z Centralnego na UW. Odpowiedz Link Zgłoś
renatta1 Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow 22.03.13, 17:25 Ty chyba jesteś inteligentny inaczej, bo jeśli już to córuś a nie synuś, co jasno z loginu wynika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.com 22.03.13, 12:15 Czy jeśli nową proponowaną linię ZTM nie nazwie 128 a właśnie 175 to będziesz skakał do sufitu i uderzał w niego główką? Myślenie nie boli, 175 jest zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: 172.16.8.* 22.03.13, 14:46 128 nie jest nową proponowaną linią, to linia istniejąca, jeżdząca z Ochoty (Szczęsliwice przez Rakowiec) na Powiśle. Miała mieszkańcom Rakowca częściowo zastąpić zlikwidowaną w tej części miasta linię 512 (która z Rakowca jeździła na Pragę). Teraz ma "zastąpić" 175 na odcinku Ochota - Pl. Piłsudskiego, ale co wtedy zastąpi 128 na trasie na Powiśle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.com 22.03.13, 15:32 Miasto ma za zadanie racjonalizować układ komunikacyjny, a nie zastępować to, zastępować tamto. Na Ochocie jest za dużo autobusów. Skandalem jest 157 200 metrów od tramwajów, podczas gdy ja dymam 620 metrów na tramwaj i do dziś nie postawili przystanku by skrócić tę drogę ledwo o połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdl Pięknie pięknie IP: *.static.chello.pl 22.03.13, 09:23 302 do likwidacji, przecież on jeździ zaledwie kilka razy rano i kilka na wieczór. Do tego dodać że 509 jest przyspieszone i praktycznie jako jedynie jedzie po Jagiellońskiej to wychodzi nam czarna dziura, bo w tramwaje się na Jagiellonskiej wszyscy nie zmieszczą. 510 jako jedyne sensowne połączenie z Centrum (Dworzec Centr.) - przecież to jeżdzi co 20 minut albo rzadziej. Teraz zatem bezpośrednio do centrum nie dojedzie się z Białołęki/Tarchomina, tylko średnio 2/3 przesiadki będą czekały i dwa razy dłuższy przejazd. O podziale 503 to nawet nie ma co gadać bo to kolejny niezrozumiały manewr. Ostatnio wjazd na most Grota z Modlińskiej zwężono do jednego pasa, teraz dzieją się tam dantejskie sceny w godzinach szczytu i zbliżonych. Świetnie, zlikwidować linie autobusowe tamtędy jadące to wychodzi na to że ta część Warszawy będzie odcięta od reszty pod względem komunikacji miejskiej. Jeden tramwaj przez most płn. niczego nie naprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Pięknie pięknie IP: *.home.aster.pl 22.03.13, 10:08 > 510 jako jedyne sensowne połączenie z Centrum (Dworzec Centr.) - przecież to je > żdzi co 20 minut albo rzadziej. Teraz zatem bezpośrednio do centrum nie dojedzi > e się z Białołęki/Tarchomina, tylko średnio 2/3 przesiadki będą czekały i dwa r > azy dłuższy przejazd. Stek bzdur. 1. Bedziesz miał 518 BEZPOŚREDNIO na Centralny. 2. Połączenie 101/E8/E4 plus metro - w tej chwili dojeżdżasz do centrum w 30-35 min i masz tylko jedna przesiadke. Nie moge sie oprzec wrazeniu, ze najbardziej boli cie brak bezposredniego dojazdu do Arkadii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdl Re: Pięknie pięknie IP: *.static.chello.pl 22.03.13, 11:00 Mnie nie o Arkadię się rozchodzi, nie bywam w galeriach handlowych. "Z Nowodworów m.in. przez pl. Wilsona, Krakowskie Przedmieście, Nowy Świat, Al. Jerozolimskie do pętli na ul. Emilii Plater." - zanim się przez korki w centrum tą trasą przebije autobus to minie 2 razy więcej czasu niż bezpośrednio 510 jechało. "Połączenie 101/E8/E4 plus metro - w tej chwili dojeżdżasz do centrum w 30-35 min" - świat nie zaczyna się ani nie kończy na Światowida, jak przy przystanku ww. linii mieszkasz to możę i 35 minut do centrum, jeżeli kawalek dalej to się minimum godzina robi. Transport publiczny powinien umożliwiać jak najmniej uciążliwe podróżowanie, czyli z minimalną liczbą przesiadek. Jednakże z każdą kolejną zmianą rozkładu okazuje się ze przesiadek robi się coraz więcej i coraz więcej czasu człowiek traci na czekanie na owe przesiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Pięknie pięknie IP: *.com 22.03.13, 15:30 Jeśli tak bardzo obawiasz się korków napisz do ZTM aby po słusznej kasacji 510 nie powoływał nowej linii na centralny, tylko zachęcił pasażerów do zmiany nawyków komunikacyjnych na te najbardziej pożadane tj. aby jechali do Młocin i metrem do Centrum czy tramwajem na Centralny. Bez korków i sprawnie. Tarchomin nie musi mieć linii na Nowy Świat. Ja z Żoliborza takiej nie mam, inni też nie, w strategii nie jest zapisane, że każda dzielnica ma mieć linię na NŚ i Krakowskie, bo ktoś ma fobie w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Pięknie pięknie IP: *.home.aster.pl 22.03.13, 17:01 > świat nie zaczyna się ani nie kończy na Światowida, jak przy przystanku w > w. linii mieszkasz to możę i 35 minut do centrum, jeżeli kawalek dalej to się m > inimum godzina robi. To ja nie ukrywam, że jestem ciekawy, GDZIE dokładnie trzeba mieszkać na Tarchominie/Nowodworach, żeby zachwycało cię połączenie 510, a jednocześnie do Światowida było za daleko. Może ew. Picassa. Ale coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka z Pragi Czekam na wpis Pawła z Przasnyskiej. IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 09:26 Odpowiedz Link Zgłoś
agawo0 Re: Czekam na wpis Pawła z Przasnyskiej. 22.03.13, 19:29 No i wykrakałaś...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belze Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: 217.153.115.* 22.03.13, 09:26 Wiedziałem że kiedyś likwidacja 510 nastąpi. Już kilka lat temu zaznajomiona osoba z ZTM mówiła, że chcą ten autobus powoli usunąć. Najpierw ograniczyli drastycznie liczbę połączeń (obecnie kursuje co 20-25min - niegdyś co 5min), potem puścili najstarszy tabor w mieście (ponad 20-letnie jelcze M121M). Ludzie tłoczą się w godzinach szczytu w tym autobusie, ale zarząd dopina swego - pod pretekstem oszczędności usuwa tą znienawidzoną przez nich linię, nieprzerwanie działającą od 1990 roku (pamiętającą początki osiedla Tarchomin). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.com 22.03.13, 12:17 Dobre plotki do ciebie docierały, potwierdzam... od paru lat wszyscy eksperci komunikacyjni biją na alarm, że 510 to rak komunikacji, linia stojąca w permanentnych korkach wzdłuż silnej trasy tramwajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasa-żer Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 09:28 Najlepiej zlikwidować wszystkie linie autobusowe i zmusić ludzi do wędrowania pieszo - będzie dla nich zdrowiej i mniej wyda NFZ. O ile wzrosną koszty przejazdów po Warszawie? Kto chce się dorobić na zmuszeniu ludzi do przesiadek? Jak wydłuży się czas przejazdu? Ile czasu trzeba będzie czekać na przystankach? To wszystko ma być zachętą do poruszania się komunikacją miejską? Na dodatek ustawiczne podwyżki cen biletów. W ten sposób dążymy do wyrównania poziomu naszego życia w Unii Europejskiej. Może jakiś strajk pasażerów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.free.aero2.net.pl 22.03.13, 17:43 Od ponad roku konsekwentnie nie korzystam z usług ZTM. Wszystko to z powodu znacznego i nieuzasadnionego podniesienia cen biletów, likwidacji biletów krótkookresowych oraz stosunkowo niskiej jakości usług w porównaniu z innymi stolicami europejskimi, w których byłem lub mieszkałem, a gdzie komunikacja jest relatywnie tańsza oraz bardziej rozwinięta. Po mieście poruszam się pieszo. Mieszkam blisko Stegien w sumie kilkadziesiąt lat, pracuję zdalnie. ZTM jest utrzymywany również z moich podatków i mam z tego figę. Odnoszę wrażenie, że zarządzający miejskim przedsiębiorstwem pt. ZTM starają się "centralnie" i odgórnie "uszczęśliwić" mieszkańców bez szerszego poznania ich przyzwyczajeń i co ważniejsze potrzeb. Dziwi mnie np. likwidacja linii 175 i lobbowanie na rzecz SKM. Ta znana warszawiakom linia ma na trasie wiele przystanków i jest mocno wykorzystywana przez cały dzień i na całej trasie przez mieszkańców, a nie tylko z lotniska do Centrum. Ostatnio też na pętli Stegny "odkryłem" autobus 317 jadący w kierunku al. Krakowskiej, o którym chyba nigdy bym się nie dowiedział gdyby nie przypadkowy spacer i jakby co, to oczywiście jechałbym przez Centrum. Czy "genialni" reformatorzy warszawskiej komunikacji miejskiej mogliby łaskawie rozważyć umieszczenie na lokalnych przystankach mapek z zaznaczeniem okolicznych linii, co wielu mieszkańcom pomogłoby w uzmysłowieniu sobie, jak mogą ew. skorzystać z tej oferty? Nie. Ulotki w autobusach i tramwajach, gazety, telewizja i Internet to nie wszystkie sposoby informowania. Zapomina się o najprostszych - na przystanku. W przypadku ZTM ważne jest również dotarcie z ofertą do zwykłego przechodnia, który jest ich naturalnym i pierwotnym klientem, bo fundatorami są jak najbardziej mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaan 302 do szkoły na Strumykowej, 518 na Dworzec IP: *.jmdi.pl 22.03.13, 09:29 to ciekawe jak dzieci np. z Dąbrówki Szlacheckiej dojada do szkoły i przedszkola na Strumykowej... to była ostatnia mozliwość (po zmianie trasy 741, które i tak jeździ co 2 godziny). a 518 Alejami Jer. do DC - to juz było i się nie sprawdziło, autobusy na tym odcinku sa puste, tylko grzezną w korku i wypadają rozkładu. ja akurat często korzystam z 510 i uważam, że to duża strata; w tym momencie nie ma sensownego połączenia z dworcem. Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Re: 302 do szkoły na Strumykowej, 518 na Dworzec 22.03.13, 14:26 > to ciekawe jak dzieci np. z Dąbrówki Szlacheckiej dojada do szkoły i przedszkola na > Strumykowej... 211? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik brak słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 09:30 ale metro zostaje i to przecież najważniejsze nie?? władze tego miasta już od dawna robią wszystko, żeby zniechęcić do czegokolwiek w tym mieście. jeszcze dwa lata temu to człowiek z chęcią się do centrum pakował. teraz pół miasta rozkopane, rozrywki żadnej, a nawet jak się człowiek kulturalnie chce gdzieś wybrać, to albo nie może tam dojechać albo stamtąd wrócić. najbardziej to współczuje tej ogromnej masie ludzi mieszkających lub pracujących w ciągu żwirki i wigury. na 188 też są zakusy, więc być może już niedługo zostaniecie bez ŻADNEJ alternatywy - będzie tylko skm/km i wkd, do których przecież jest tak blisko np. ze skrzyżowana żwirek z hynka, nie??? tak nieśmiało zasugeruje, może jednak się skrzyknąć, pogadać z rolnikami z podwarszawskich miejscowości, pożyczyć od nich taczki i wywieść cały ten burdel?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JiK Re: brak słów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 12:10 Popieram. Będę pchać te taczki. A tak poważnie: jest jakiś zorganizowany protest? Ktoś coś wie? BARDZO CHĘTNIE pójdę i powiem co myślę. Podobnie jak pójdę na najbliższe wybory - głosować przeciwko obecnym włodarzom miasta, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu.wisniak Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... 22.03.13, 09:31 Podwyższymy wam ceny biletów a zrekompensujemy to likwidacją linii. Bufet na taczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.ip.netia.com.pl 22.03.13, 09:32 niech jeszcze powiedzą jak będzie wygladała komunikacja zastępcza jak transport szynowy stanie, tak jak to było w tamtym tygodniu jeden paraliż, dzisiaj też wypadek przy feminie i tramwaje stoją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcos Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 09:32 Przez 6 lat mieszkalem w Dublinie. Wrocilem rok temu. Pod koniec roku 2009 wladze miasta Dublina zrobily rzeż autobusowa z powodu kryzysu. Zwolniono wtedy 200 kierowcow. Spowodowalo to straszne strajki w miescie... nic to nie dalo, trzeba było ciąć ... Rozumiem że w Polsce kryzys sie zaczyna..... Szkoda ..Ech... pytam jak tu życ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 09:38 czy dubliński odpowiednik ztm też liczy ponad 500 głów i wszystkie pociotki pracujących tam urzędników jeżdżą w nim za darmo?? uczyli mnie od małego, że jak kasy brakuje, to najpierw przycina się wydatki niepotrzebne, potem dopiero próbuje się oszczędzać na ważnych sprawach najwyraźniej dla bufetu najważniejsza jest premia mojego głosu nie stracą - stracili przy ostatnich wyborach samorządowych. jeśli pojawi się człowiek z wizją miasta, to ma mój głos niezależnie od tego czy będzie narodowcem, komunistą czy anarchistą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm 195 a degradacja linii przyspieszonych IP: *.artcomp.waw.pl 22.03.13, 09:34 Likwidacja 195 jest zrozumiała. Kiedyś różnica między 195 a 503 była dramatyczna. Jednak wszystkie linie przyspieszone się zdegradowały do linii zwykłych i zatrzymują się na każdym przystanku, więc nie dziwię się tej decyzji. Aczkolwiek mam sentyment do tej linii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cech 156 zostaje na odcinku dublującym metro IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 09:35 na Bielanach a wylatuje z Bródna i Targówka...gdzie żadnej "szyny" nie dubluje.Róbta tak dalej,kretyni.I dalej tak uzasadniajcie te swoje "zmiany" pie...ni kłamcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: 156 zostaje na odcinku dublującym metro IP: *.com 22.03.13, 12:17 Kolejna prywata. Mało ci autobusów na Tagówku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: 156 zostaje na odcinku dublującym metro IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 19:13 gdzie ci wylatuje z brodna? wylatuje tylko na krotkim odcinku od petli targowek do stalowej, az tak ci teskno do trojkata bermudzkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
greg.waw Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow 22.03.13, 09:47 Ale za to WiFi będzie w autobusach! Widać idzie na lepsze, więc nie narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... 22.03.13, 09:48 Z ul. Sobieskiego skasowano już 119, E-1, 141. Teraz kasują jeszcze 130, 195 i 422. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... 22.03.13, 09:52 Według opublikowanych informacji, znikają WSZYSTKIE linie łączące Targówek fabryczny i mieszkaniowy z centrum dzielnicy, tj. ratuszem i Bródnem :-OOO Do tej pory połączenie zapewniały 140, 156 i 202; przynajmniej te dwa pierwsze bynajmniej puste nie jeździły, a nieraz w godzinach szczytu trudno było szpilkę wcisnąć. Teraz nagle likwidacji mają ulec 140 (na tym odcinku) i 202 (całkiem), a 156 skraca się do pętli położonej na obrzeżu osiedli i zmniejsza się jej częstotliwość - obecnie co 15-20 minut, więc w najlepszym razie będzie co pół godziny... Niestety wygląda na to, że ktoś tu ciężko zwariował. Zwłaszcza, że zarazem - jak widać - utrzymać się dalej zamierza absurdalną "dowozówkę" 212, która poza szczytem i w święta wozi powietrze (nikt o zdrowych zmysłach nie będzie wszak się narażał na czekanie 30 minut na Żabie w przypadku nie trafienia w kurs...), choć od kilku lat bezskutecznie prosi się ZTM po prostu o przywrócenie tamże 162 (ewentualnie na nieco zmienionej trasie przez Plac Hallera), która teraz na praskim odcinku bezsensownie dubluje 160 i 517. Aha, i jeszcze jedna zabawna rzecz - po skróceniu dwa lata temu 170, a obecnie planowanym także 138, z ogromnych obszarów Utraty, Elsnerowa, Targówka fabrycznego i starej Pragi (Radzymińska/Ząbkowska), w ogóle NICZYM nie będzie można dojechać bezpośrednio do lewobrzeżnej Warszawy. Ale za to z Dworca Wschodniego będą kursować z powrotem tamże aż dwa autobusy, z tym że - zapewne z chęci poprawy stanu zdrowia pasażerów poprzez popularyzację sportów biegowych - każdy z innej strony dworca... Opadają członki i nawet pozdrawiać się nie che :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
belle.du.jour Wilanów bez 117, 130 i 422!! 22.03.13, 09:52 Gratulacje dla idiotów w Ratuszu!! Mam się teraz 2 razy przesiadać by dojechac do pracy? W 130 codziennie rano jest tłok ale oni likwidują linię, bo widać nikomu nie potrzebna? Jakie rozwiązania "szynowe" ma Wilanów? Szlag by ich trafił!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cech Za każdą zmienioną lub zlikwidowaną linię IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 09:59 wywalić na zbite mordy 10 urzędasów z ZTM.Nie potrzeba ich 700 do "zarządzania" tak okrojona komunikacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka co ze 178??? IP: *.acn.waw.pl 22.03.13, 10:06 178 i tak jeździło rzadko. Na dodatek notorycznie się spóźniało. Na przystanku skorosze na każdy kurs czekało kilkanaście - dwadzieścia parę osób. Łącznie z weekendami. Jeśli będzie teraz jeździło rzadziej, jak się wydostać stamtąd? linią 207? autobusem 717, który jeździ raz na ruski rok i nie wiadomo, czy tym razem przyjedzie punktualnie czy pół godziny po czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: co ze 178??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 10:15 o przepraszam - 717 jeździ w miarę punktualnie, pomijając jakieś większe paraliże, kiedy stoi zazwyczaj pół miasta. jest jedyna alternatywą dla skm w piastowie, które notorycznie jeździ niezgodnie z rozkładem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: co ze 178??? IP: *.acn.waw.pl 22.03.13, 10:42 Próbowałam kilkanaście razy między 7 a 8 pojechać 717. W najlepszym przypadku był 10 minut po czasie, w najgorszym czekałam 40 minut (czyli w tym czasie powinny juz być dwa). Mówie o przystanku Starodęby, może gdzieś wcześniej jest punktualnie i potem stoi w korku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: co ze 178??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 14:20 na ten moment 717 stoi w korku do budowy s2. potem leci w miarę płynnie. na starodębach ma zazwyczaj do 7 minut opóźnienia. ja się jeszcze na nim nie zawiodłam, ale ze względu na to, że jedzie tylko do zachodniego, nie jest to najczęściej wybierany przeze mnie wariant podróży - raptem 2-3 razy w tygodniu. dobrze się nim za to wraca wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: co ze 178??? IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.13, 16:07 jak zlikwiduja wieczorne 178 i weekendowe polaczenia wiele osob nie bedzie mialo jak sie wydostac z pracy z centrum skorosze,wieczorne polaczenie wbrwe pozorom itym co sugeruje ztm nie wozilo powietrza i cieszylo sie zainteresowaniem pasazerow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.algo.radman.pl 22.03.13, 10:06 Zapoznałem się z planowanymi cięciami i uważam że powinno być ich więcej lub powinne być zmienione. Np. Linia 501 powinna zostać połączona z 519 (dublują się nawzajem na 80% trasy). Po skróceniu 117 do Dworca Centralnego zlikwidowana powinna być linia 507 (kursuje na tej samej trasie). Zamiast E2 do miasteczka Wilanów powinna dojeżdżać 519 a do Powsina 131. Linia 172 w związku z likwidowaną 130 powinna zostać wydłużona do Wilanowa. Linia 181 powinna zostać zlikwidowana i zastąpiona przez 185 na odcinku Pl. Wilsona Cm. Północny, na ursynowie powinna być skrócona do Ursynowa Płn. To tyle, komentujcie mój pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.164.metrointernet.pl 22.03.13, 10:06 Ocalmy 175 na Facebooku: www.facebook.com/events/573486849342776/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.com 22.03.13, 12:19 Możesz tupać nóżką do wieczora. Zbierz tam 10 tysięcy wirtualnych fanów, będzie się z czego pośmiać. Na szczęście to nie facebook decyduje o układzie tras w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planow IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.03.13, 19:52 A ja soooooobie potuuuuuuuuupię nóżką tralalalalaaaaaaa! Nareszcie wyprowadzam się z Przasnyskiej! Dostałem przydział na jednoosobowy apartamęcik w Twooooorkaaaaaach! --------------------- Walimy autobusy na Przasnyskiej i Elbląskiej! Teraz żądamy wszystkich linii pod zakład psychiatryczny w Tworkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Będzie rzeź autobusów. Znamy szczegóły planowan... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 10:06 A skąd ZTM wie ,że wszyscy pasażerowie wsiadający do 175 w centrum i okolichach bo tam sie jakos bus dubluje z kojeją wie ,że wszyscy ci ludzie jadą az do lotniska? Do szpitala na Banacha tez dojadę koleją ? Dlaczego nic o tym nie wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś