Gość: Netoper Powinna przeprosić z podaniem danych osobowych IP: *.30.5.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.13, 17:24 Następnym razem pomyśli nim zacznie zmyślać i pisać do dziennikarzy głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dir Re: pani Agnieszka ma niestety słabe nerwy IP: *.1.20.195.pp.com.pl 09.04.13, 17:24 tzn. w realu byś jeszcze oprócz obrażenia mnie dodatkowo pobił? Nie rozumiem Twojego toku rozumowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Kontrola IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.04.13, 17:26 "Pytanie tylko: za co? Za to, że żyję w kraju, w którym jeszcze długo elektronika nie zostanie ogarnięta przez urzędy państwowe? W 'nowoczesnej' stolicy europejskiego kraju Bareja wciąż miałby wiele do wyśmiania - pisała rozgoryczona". Teraz niech to pzda odszczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Właśnie tak się kończy publikowanie rewelacji od IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 17:32 czytelników, zupełnie zapominając o fakcie, że jakieś 75% społeczeństwa to ku... albo złodziej. To samo dotyczy listów na temat okrutnych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
antyrzad ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach 09.04.13, 17:38 Sprawa śmierdząca niczym Katarzyny W. Telewizja, prasa, detektyw Rutkowski - Ktoś mi porwał małą Madzię! A tu masz... psychopatka ją zamordowała. Tutaj podobnie. Brak bilety, szum medialny, myślała, że ZTM scholi głowę i jeszcze łaskawie przeprosi. ZONK - mandat się należy i już! Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 a ja bylem świadkiem takiej akcji 09.04.13, 17:48 wchodzi do pierwszego wagonu pasazerka i jeszcze na przystanku mowi do motorniczego "poprosze jeden bilet normalny" i podaje dziesiec zlotych motorniczy rusza i odpowiada "niestety nie mam zadnych biletow" babcia -"a to pech musze wysiąść" i w tym momencie wkracza do akcji dzielny kanar zajmujacy siedzenie tuz przy motorniczym i slysząc wszystko mówi do babci "bilety do kontroli" no i oczywiście wystawil jej mandat -to sie nazywa kur...wo ! tz.rzetelność kontroler z gdańskiej "Renomy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeko Re: a ja bylem świadkiem takiej akcji IP: 93.154.147.* 09.04.13, 18:08 znaczy sie, nie powinien wystawic mandatu? bo 'babcia' chciala kupic bilet, tylko wredny motorniczy narozrabial bo biletow nie mial? yesuuu, widze, ze sloiki sa nie tylko w stolycy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normales Re: a ja bylem świadkiem takiej akcji IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 18:53 Wchodzisz do sklepu, chcesz zapłacić kartą, a tu terminal popsuty, stwierdzasz, w takim razie muszę odstawić towar, na co zrywa się ochrona i stawia ci zarzut kradzieży (wziąłeś towar, choć nie miałeś przy sobie pieniędzy, ergo: nie miałeś zamiaru zapłacić) - to taka warszawiejska logika, której słoiki (i słusznie) jako normalni ludzie nie ogarniają - kiosk zamknięty, motorniczy zwykle ma, nie ma? to wysiądę i znajdę czynny kiosk, biletomat, albo tramwaj z biletami - proste. Na szczęście nie wszyscy rodowici warszawiacy to takie buce, kilku znam, są normalni, najbardziej plują na przyjezdnych miejscowi nieudacznicy - w końcu mogą kogoś obwiniać za swoje marne życie... biedni frustraci. Nie, nie mieszkam w stolycy i nie mam ochoty ścierać się z bucami, korkami, smrodem, cwaniactwem, przestępczością i puszącymi się celebrytami. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: a ja bylem świadkiem takiej akcji 09.04.13, 20:03 nie tłumacz @majeko - to debil od kanarów! Oni tak mają! Dopiero zaczynają płakać, jak jakiś kibol im mordę obije! Bo nie zauważył, że koledzy są dookoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: a ja bylem świadkiem takiej akcji IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 21:57 Nie rozumiem takiego myślenia. Czy normalny kontroler nie powinien sprzedać babci biletu, jeżeli widział całą sytuację? (nie wiem czy wszyscy mają, ale widziałam sytuację jak Pani kupiła od kontrolera w podobnej). Tramwaj ruszył i babcia nie miała jak wyjsć. Czy babcia miała wyskoczyć przez okno, bo nie miała biletu? Ok motorniczy i kontroler nie mieli biletów nie można było pozwolić wysiąść babci na następnym przystanku? Dużo razy widziałam jak kontroler puszczał wolno jakąś osobę, ale też dużo razy widziałam jak zachowywał się strasznie. Stałam na przystanku...dwóch kontrolerów wysiada i widzę, że zatrzymali trzy osoby. Ok nie mają biletów należy się...tylko dlaczego jedną puścili wolno, a tamte dwie widząc to i protestując i tak musiały zapłacić mandat...stałam blisko, więc usłyszałam tylko "to co robi kolega mnie nie interesuje"...tzn. co? pracujemy dla dwóch różnych firm? babcie można spisać, ale młodą kobietę już nie? nierozumiem tego wszystkiego. Ktoś ukradł, jechał na gapę itp. ok mandat się należy tylko bądźmy w tym wszystkim sprawiedliwi i nie oceniajmy (kontrolera, motorniczego czy Pani Agnieszki) nie znając sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniara i tyle ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 17:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyanty Re: pani Agnieszka ma niestety słabe nerwy IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 17:51 Hej kmiotku, chętnie się z Tobą spotkam i zobaczę, kogo będzie bolało. Jak taki chojrak to daj jakieś namiary, pogadamy jak uczciwy człowiek z nędznym złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: pani Agnieszka ma niestety słabe nerwy IP: 31.179.100.* 09.04.13, 18:12 @antysranty: pałacmostowskich parówo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek uch jacy tu wszyscy prawi i porządni! IP: 31.179.100.* 09.04.13, 17:54 wszyscy płacą podatki,kasują bilety nawet jak 2 przystanki do przejechania i chocby 9pln kosztowały! tych co na gapę z różnych względów podróżują od "złodziei,chamów,słoików czy ch**jów wyzywają,generalnie pochwała praworządności i donosicielstwa! to powiem wam kmioty raz jeszcze że nie kasuję od lat biletów,nie czuję się żebym kogokolwiek okradał [raczej to ja jestem okradany przez tych złodziei w garniturach i bialych rękawiczkach każdego dnia!] staram się nie płacic też podatków [idą głównie na aparat opresji],wierzę w ludzki potencjał i szarą strefę,oddolną inicjatywę.sram na wasze maluczkie horyzonciki i gardzę poddańczym legalizmem który wyznajecie.może sobie teraz poużywac,idę do klopa Odpowiedz Link Zgłoś
dorismar Re: uch jacy tu wszyscy prawi i porządni! 09.04.13, 17:59 POPIERAM NIE DAJ SIE ZNIEWOLIĆ URZĘDASOM Odpowiedz Link Zgłoś
dorismar Re: uch jacy tu wszyscy prawi i porządni! 09.04.13, 18:01 poza tym jest tu wielu klakierów z MZK który czychali od godzin porannych aby powpisywać tu swoje oskarżycielskie komentarze na :fikcyjna" panią Agnieszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdfjls Re: uch jacy tu wszyscy prawi i porządni! IP: 78.9.176.* 15.04.13, 16:10 sorry, stary, ale na dwa przystanki to się opłaca wsiadać tylko w E ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorismar BUJDY 09.04.13, 17:57 A jaka masz pewnosc CZYTELNIKU, ze pani Agnieszka naprawde istnieje i ze nie jest to zwykły pijar MZK?? ta firma ma fatalna opinie i próbuje sie ratowac na wszelkie metody. Odpowiedz Link Zgłoś
biebrzanska rzeczywiście? 09.04.13, 18:11 Rzeczywiście ? Wystarczy użyć mózgu i chwilę poszukać. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,13470760,Z_biletem_w_komorce_mandat_tez_zaplacisz__Wystarczy_.html Data publikacji 27.02.2013. jest jeszcze pani Justyna, której się nie chce czekać na windę w metrze i przeskakuje bramki. Też straaasznie poszkodowana. Sądzisz, że MZK sam na siebie napisał wtedy list ? Odpowiedz Link Zgłoś
tslmkdc ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach 09.04.13, 17:57 Ta baba( bo pani to tytuł osób szlachetnie urodzonych ,prawych) powinna wykupić za karę całostronicowe sprostowanie,przeprosiny i dobre imię kontrolera i przewoźnika, zapłacić koszty postępowania w tej sprawie , oraz dostać wyrok u prokuratora za oszustwo,wyłudzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz A tak swoją drogą 09.04.13, 18:03 ...to ciekawe, ile listów od "pokrzywdzonych" jest równie mocno uzasadnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l prawdopodobnie większość IP: *.gemini.net.pl 09.04.13, 18:09 Tak się składa, że wiem coś o tym. Jeśli chcesz wiedzieć (a nie było to pytanie retoryczne), to Ci odpowiem - bardzo duża część, niewykluczone, że zgoła większość. Odpowiedz Link Zgłoś
naz_niepoprawna ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach 09.04.13, 18:04 Hahahaha, a jak pisali niektórzy ludzie, że to zwykła cwaniara z miodem w uszach, to wiadro pomyj poszło. Ciekawe jak ci naiwniacy - obrońcy uciśnionych czują się teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
biebrzanska ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach 09.04.13, 18:04 Tu jest publikowany list: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,13470760,Z_biletem_w_komorce_mandat_tez_zaplacisz__Wystarczy_.html Pańcia pisze: Złożyłam również skargę na kontrolera, ale ta prawdopodobnie również nie przyniesie żadnego efektu, ... Za to, że żyję w kraju, w którym jeszcze długo elektronika nie zostanie ogarnięta przez urzędy państwowe? ... O wiele ważniejsze jest chyba jednak to przykre doświadczenie, że w 'nowoczesnej' stolicy europejskiego kraju Bareja wciąż miałby wiele do wyśmiania. Koniec cytatów. Wyborcza zostawia listy bez komentarza redaktora. Pod artykułem 78 komentów, opluwających w większości ZTM i kontrolerów. Skoro panienka oczerniła publicznie ZTM i kontrolera, a Gazeta upubliczniła list, czas na rekompensatę. Nie wystarczy 'przepraszam' i zamieszczenie informacji o prawdziwych losach tego biletu. Powinny być podane publicznie dane tej panienki, jej zdjęcie, a MZK powinno podać ją do sądu o zniesławienie. Dodatkowo kara za konieczność wyjaśniania sprawy (śledzenie monitoringu itp). Może to będzie przestrogą dla oszustów, którzy lecą z jęzorem do mediów i oczerniają innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik nauczka dla gazety IP: *.net.stream.pl 09.04.13, 18:10 A Gazetka narobiła szumu publikując niesprawdzone oszczerstwa - powinna teraz albo przeprosić, albo zapłacić odszkodowanie. Nauczka dla dziennikarzy - zanim coś napiszecie, zanim wywołacie sensację, kilkakrotnie sprawdzie informacje i wysłuchajcie obu stron - zbyt często oskarżacie urzędników, szpitale/lekarzy itp na podstawie jednostronnych relacji, często rozchwianych emocjonalnie osób/ Może ZTM odpuści, ale gdyby traiło na mnie walczyłbym o odszkodowanie za zniesławienie. I tak sukces, że opublikowalicie prawdę, chociaż w formie newsa a nie przyznania się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach 09.04.13, 18:11 Tak, typowe polactwo-cwaniactwo! I właśnie przez takie szumowiny na poboczach staje coraz więcej radarów Odpowiedz Link Zgłoś
bez_przekazu i jeszcze bezczelnie sie rozsiadla 09.04.13, 18:20 wielokrotnie ja ,starsza kobieta, stoje z siatami ze skasowanym biletem w reku, a miejsca siedzace okupuja gapowicze i smierdzacy kloszardzi! miejsca siedzace w komunikacji miejskiej powinny byc dodatkowo platne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: i jeszcze bezczelnie sie rozsiadla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 18:39 głowę sobie opłać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollie ZTM IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 18:27 Z własnego doświadczenia: Statystycznie kontrola trafia się na tyle rzadko że nie opłaca się kupować bilet,...lepiej raz na jakiś czas zapłacić karę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 18:29 Rasowa czytelniczka GW. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w med 09.04.13, 18:38 @orient - oto rasowy debil, co by matce dał mandat, gdyby mógł dostać 300 zł premii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w med IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 18:53 Pudło. Moja matka, nie jest złodziejką, tak jak twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w med 09.04.13, 20:00 nie pisałem o twojej matce, weź przeczytaj jeszcze raz! Może pojmiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Oszustwo ma krótkie nogi ... IP: *.v60.interkam.pl 09.04.13, 18:32 Straty na wizerunku też powinna pani Agnieszka zrekompensować . Dopiero tak zakończona sprawa odstraszy innych bezczelnych oszustów . Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Oszustwo ma krótkie nogi ... 09.04.13, 18:39 > Dopiero tak zakończona sprawa odstraszy innych bezczelnych oszustów . oszust, nie wykazuje chęci kupienia biletu, raczej zasłania się immunitetem, też watykaniskim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pank ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach IP: *.chello.sk 09.04.13, 18:41 Jestem jeszcze w stanie pojac drobne cwaniakowanie i probe jazdy na gape.. ale zeby po przylapaniu na goracym uczynku wydzierac jape na pol kraju i skarzyc sie w mediach.. to trzeba zwyczajnie ordynarna, bezczelna pi*da byc. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w med 09.04.13, 18:44 pewnie liczyła na to, że jest jakiś błąd w systemie - coś jak cło z UE i wiele innych przepisów czy urządzeń, wprowadzanych przez debili urzędników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w med IP: *.warszawa.mm.pl 09.04.13, 18:53 Pasażerka w liście napisała: "trafiłam na bardziej dociekliwego sprawdzającego. Po okazaniu mu potwierdzenia zakupu biletu (którego dokonałam po wejściu do tramwaju)", a ZTM udowodnił jej, że jechała 10 minut bez biletu. Więc chodzi o jazdę bez biletu przez 10 minut przed kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w med 09.04.13, 20:20 troszkę odpływasz, bo system, by nie wpuścił bez biletu. Dobry system! tylko wolą zatrudniać chamów (a raczej sk..synów) z rodzinki, co tego będą niby pilnować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pata ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach IP: *.skynet.net.pl 09.04.13, 18:56 Przy takiej jakości komunikacji i cenach biletów nic dziwnego, że ludzie próbują ich zarąbać. Jak mam tak obliczone, żeby 40 minutowy bilet starczył mi na autobus miejski i podmiejski, to się na przykład okazuje, że sorry, podmiejski z jakiegoś powodu nie przyjechał. I tak sobie stoję 30 minut z aktualnym biletem, chociaż byłam na przystanku na czas. Po 20 latach jeżdżenia z biletem mam ZTM w tak głębokim poważaniu, jak ZTM mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe2000 ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w mediach IP: 209.141.203.* 09.04.13, 18:56 Zadziwiajacy kraj. Jakie sa koszty utrzymania tego system? Mieszkam w Toronto ponad 20 lat I nigdy nie widzialem "kanara", bo ich tu niema. Kupujac bilet moge przesiadac sie z metra na autobus i tramwaj aby dojechac do pracy w ramach tej jednej oplaty. Moze to i troche staroswieckie ale sie kreci i to niezle. Czy Polske stac juz teraz na te wszystkie innowacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w med IP: *.welnowiec.net 09.04.13, 20:22 odezwal sie sloj z misisisagi, kasuj dalej ale uwazaj na lotniskach,bo cie odstrzela taserem czopku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: ZTM: pasażerka nas oszukała. I żali się w med IP: 195.184.82.* 09.04.13, 20:24 Nie zadziwiający kraj. Zadziwiająca głupota Polaków. Można kupić bilet na wszystkie środki transpotru w jednym. Można godzinowy, dniowy, parodniowy, miesięczny. Można mieć kartę miejską, płacić komórką (SMS), kupić bilet papierowy. Można wszystko, udogonień tysiące. A i tak Polacy usiłują okradać firmę i innych. Stąd konieczność istnienia kanarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mt Re: franek, jesteś chamskim złodziejem IP: *.com.pl 09.04.13, 19:15 Nie jestem żadną wybitną osobistością, ale jeszcze na studiach 10 lat temu sam zarabiałem na swoje bilety miesięczne. Skoro Ty nie umiesz zarobić na swoje od 25 lat, to się może nad sobą zastanów. I jeśli jesteś taki antysystemowy, to może kup autobus (no dobrze, weź sobie i nie zapłać za niego, oczywiście nie nazwiemy tego kradzieżą, bo to Ciebie zawsze okradają) i wóź ludzi za darmo, pokaż, że się da. Tylko skoro krytykujesz nawet wymianę taboru na nowy, to liczę, że jednak jesteś postacią fikcyjną, zwykłym, wykreowanym trolem, bo rzeczywiście trudno uwierzyć, że ktoś może być aż tak ślepy i głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: franek, jesteś chamskim złodziejem IP: 31.179.100.* 09.04.13, 19:25 @Mt słuchaj studenciak,jestem fikcyjną postacią i trollem ,i szczerze ci zazdroszczę twojej samodzielności i zaradności,nie ma to jak dobry kierunek na polibudzie czy inne zarządzanie,a potem kariera do usranej śmierci spłacając kredycik. tymczasem spadam gdyż zbrzydło mi ujadanie wśród zadowolonych z siebie pół inteligentów-legalistów. z dwojga złego chyba wolę chmary pijanych kibiców Odpowiedz Link Zgłoś