Gość: le Ming IP: *.jmdi.pl 03.07.13, 11:11 Polska w pigułce: sku...syństwo na porządku dziennym. Poszanowanie prawa mamy w dupie - dopóki ktoś nie narusza naszego widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: i co Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.pse-operator.pl 03.07.13, 11:12 wolno biegające psy w lesie powinni odstrzeliwać jako potencjalnych kłusowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.fbx.proxad.net 03.07.13, 12:12 Porazajace jest chamstwo odpowiedzi wlascicieli psow. Dlaczego w Polsce jest tyle chamstwa? Chamy sa wszedzie, ale skala tego zjawiska w Polsce poraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa panie rzeczniku Ratusza Bartoszu Milczarczyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 13:24 "- Najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Ludzie wyprowadzający psy powinni mieć nad nimi pełną kontrolę i jednocześnie świadomość konsekwencji tego, gdy je spuszczą ze smyczy - mówi Bartosz Milczarczyk, rzecznik ratusza." Miły Panie, zatrudniany za nasze podatki m.in. w celu obrony naszych interesów: mówią Panu, że zachowanie pewnej grupy osób stwarza zagrożenie dla ludzi i zwierząt, bo są to chamy, prostaki i agresywna wiocha, a Pan na to odpowiada, że najważniejsze, żeby zachowywali się poprawnie, bo czekają ich konsekwencje. Otóż właśnie w tym rzecz, że zachowują się niepoprawnie, bo nie czekają ich ŻADNE konsekwencje, rozumie Pan? Mówimy o tym, że Pan i pański urząd oraz zatrudniani przez nas urzędnicy (straż miejska itd.) nie robicie nic, co by powstrzymało zalew chamstwa i agresji kretyńskich psiarzy, a Pan de facto mówi, że albo psiarze będą grzeczni (a wiemy, że nie będą, bo nie są), albo - no co? No nic, bo nic się nie dzieje od lat (obesrane miasto, liczne przypadki chorób odzwierzęcych w Warszawie, historie jak ta z Lasu Kabackiego). Mówi Pan zatem w swój specyficzny sposób, że nic nie robicie i nic nie zrobicie, więc właściwie co ma się stać? - w odruchu samoobrony obywatele powinni zorganizować się i z bronią palną, wiatrówkami, pałami, gazem wymóc na psiarzach przestrzeganie norm kulturowych i prawa? To jest Pańska sugestia? Pytanie się jednak pojawia, po co my w takim razie zatrudniamy Pana i Pańskich kolegów, jeśli nie dla obrony naszych interesów i troszczenia się o nasze sprawy? Czy rozumie Pan, co to znaczy "arogancja urzędu" i czemu nawet popierający Waszą orientację polityczną wściekają się, kiedy widzą taki popis wodolejstwa skrzyżowanego z nieudolnością? Czemu chcą referendum? Wie Pan, jak brzmi poprawna odpowiedź w tym wątku, jakiej powinien Pan był udzielić? Proszę, oto ona. - To niedopuszczalne, by zachowanie niewielkiej grupy stwarzało zagrożenie dla większości naszych obywateli. Dziękujemy za ten sygnał; doprowadzę do tego, by natychmiast w tym rejonie pojawiły się patrole, z całą surowością egzekwujące przepisy i doytczące jeżdżenia po tym obszarze, i puszczania swobodnie psów. Naczelną troską naszego urzędu jest komfort i bezpieczeństwo naszych obywateli, a w tym przypadku widać jasno, że agresywne i nieodpowiedzialne zachowanie jednostek stanowi zagrożenie dla wszystkich. Dołożymy starań, by przykładnie ukarać osoby dopuszczające się takich wykroczeń, a wobec powszechności tych zdarzeń skierujemy w ten rejon kilku funkcjonariuszy, którzy będą tam pełnić stały, mobilny dyżur - to niewielki koszt wobec skali zdarzeń. Jesteśmy przekonani, że nieubłagana egzekucja przepisów w ciągu całego sezonu wakacyjnego, także wczesnym w dni wolne oraz rankiem i wieczorami, kiedy do takich zdarzeń dochodzi najczęściej i kiedy patrole normalnie pojawiałyby się najrzadziej, doprowadzi w ciągu kilku miesięcy do wykształcenia się poprawnych nawyków wśród osób potencjalnie naruszających te przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
stanczykowo Re: panie rzeczniku Ratusza Bartoszu Milczarczyku 03.07.13, 13:37 Brawo! Popieram i wspieram wszystkimi kończynami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_dog Re: panie rzeczniku Ratusza Bartoszu Milczarczyku IP: *.centertel.pl 03.07.13, 16:26 Zgadzam się w 100%. Sęk w tym, że Pan Milczarczyk o ile to przeczyta nie zrozumie z tego ani słowa, to zbyt trudne dla niego. No chyba, że jego szefowa powie... Bartosz zróbh coś thymi psami... Autorze, to powinno trafić na FB Urzędu Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: panie rzeczniku Ratusza Bartoszu Milczarczyku IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 21:40 A ja uwazam ze skoro w tych lasach mieszkaja sarny i inna zwierza to NIKT nie powinien tam wchodzic , nalezy po prostu karac te cale chordy ktore z bachorami na rowerach i biegaja wstepuja do tych parkow ,ostoi przyrody , karac przykladnie ,za wejscie nawet na skrawek przestrzeni parkowej , TERENY LESNE TYLKO DLA SARENEK, ( nota bene sarny sa glownym roznosicielem kleszczy ,i czasami wscieklizny, ale co tam.........niech zyja wsrod nas , proponuje akcje jedna sarna na kazdym podworku........ to na poczatek........a pozniej jedna sarna w kazdym domu .och to bedzie piekne................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: panie rzeczniku Ratusza Bartoszu Milczarczyku IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 22:33 Dopóki tacy idioci jak ten co to napisał, będą w tej dyskusji, dopóty ta dyskusja nie ma żadnego sensu. Taki człowiek nie poddaje się logice. A bez poszanowania elementarnych zasad logiki dyskusja jest bezcelowa. "A ja uwazam ze skoro w tych lasach mieszkaja sarny i inna zwierza to NIKT nie powinien tam wchodzic , nalezy po prostu karac te cale chordy ktore z bachorami na rowerach i biegaja wstepuja do tych parkow ,ostoi przyrody , karac przykladnie ,za wejscie nawet na skrawek przestrzeni parkowej , TERENY LESNE TYLKO DLA SARENEK, ( nota bene sarny sa glownym roznosicielem kleszczy ,i czasami wscieklizny, ale co tam.........niech zyja wsrod nas , proponuje akcje jedna sarna na kazdym podworku........ to na poczatek........a pozniej jedna sarna w kazdym domu .och to bedzie piekne................." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Re: panie rzeczniku Ratusza Bartoszu Milczarczyku IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 01:54 Gość portalu: :) napisał(a): > Dopóki tacy idioci jak ten co to napisał, będą w tej dyskusji, dopóty ta dyskus > ja nie ma żadnego sensu. Taki człowiek nie poddaje się logice. A bez poszanowan > ia elementarnych zasad logiki dyskusja jest bezcelowa. Oczywiście, że jest celowa. Idiotów się ignoruje i dyskutuje się dalej. Dlaczego uważasz, że ten kretyn w ogóle jest uczestnikiem dyskusji? Siedzimy przy stole, rozmawiamy, podchodzi jakiś zapruty małolat i coś tam bredzi. Uważasz, że to szkodzi naszej rozmowie? Ja uważam, że nie ma sensu na niego zwracać uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość jaka tam niewielka? psiarzy są miliony w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 08:25 a że z kulturą u nich krucho to fakt, jak w całym narodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 22:35 Posuwają się do chamstwa, bo wiedzą, że w normalnej dyskusji szans nie mają. Prawo jest przeciw nim, przyzwoitość i podstawowe zasady współżycia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania psów? IP: *.centertel.pl 03.07.13, 12:48 Ja rozumiem że w mieście trzeba psa trzymac w kagańcu i na smyczy, bo ludzie są wszedzie.. Ale jeśli wszędzie wprowadzacie zakaz spuszczania psów to zakrawa to na znęcanie sie nad zwierzętami! Jedną z podstawowych potrzeb psa jest bieganie!! Jej niezaspokojenie to znęcanie sie nad zwierzęciem!!! Wszędzie, w cywilizowanych krajach, tam gdzie są zakazy puszczania psów , są równiez wyznaczone miejsca specjaslnie dla nich do biegania!!! U nas ze wszystkim jest PARANOJA!!! Aktualnie nie mam psa, bo mieszkam w mieście, a tu nie ma gdzie z nim chodzic na swobodne spacery żeby sie wybiegał!! Mój mały ogródek z pewnościa psu nie wystarczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asc Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.233.60.65.static.msgaz.pl 03.07.13, 13:08 a kto ci kaze trzymac psa w miescie? nawyki z mieszkania w kurniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:10 A ty co?............. sarny chcialbys w ogrodku chodowac, miasto to nie miejsce na dzika zwierzyne ,powinna byc wytepiona , nie jest ani szczepiona wiec moze przenosic wscieklizne w przeciwienstwie do zwierzat ,ktorw w dodatku nazywaja sie domowymi ,wiesz chyba co to znaczy....?....... Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania 03.07.13, 16:01 Jaka ortografia takie poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek_bagietka Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania 03.07.13, 16:03 Wiem, że ty nie jesteś zwierzęciem domowym i wyglądasz na wściekłego - do odstrzału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.centertel.pl 03.07.13, 16:05 ferdek_bagietka napisał: > Wiem, że ty nie jesteś zwierzęciem domowym i wyglądasz na wściekłego - do odstr > zału. Poza kłopotami z głową, wszystko w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.centertel.pl 03.07.13, 16:07 ferdek_bagietka napisał: > Wiem, że ty nie jesteś zwierzęciem domowym i wyglądasz na wściekłego - do odstr > zału. Mam nadzieję że poza kłopotami z głowa, wszystko w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 16:08 Zauważyłam pewną prawidłowość - nick wiele mówi o rozmówcy... Ferdek - bagietka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.centertel.pl 03.07.13, 13:11 Czytaj ze zrozumieniem: nie mam psa, bo uważam że w mieście to zbyt duży kłopot!! Na wsi zreszta podobnie bo idziesz sobie na spacer na łaki czy do lasu i myśliwy może Ci psa odstrzelić.. Ja sie pytam GDZIE W WARSZAWIE MOŻNA SPUSCIC PSA LEGALNIE??? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_komentarzy Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania 03.07.13, 13:22 Generalnie nie można. Jest 6 wybiegów. Przypominam, że to jest miasto, a nie 'grunty za stodołą'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 21:46 Odpowiem ci twoim jezykiem to zrozumiesz, jak ci sie nie podobaja psy to zawsze mozesz sie wyprowadzic do CHIN..............albo korei polnocnej...............ponimal?....... Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania 03.07.13, 13:27 Na smyczy w lasach państwowych - ustawa. W Warszawie zgodnie z regulaminem utrzymania porządku - Rozdział VIII, § 29: 5. Na tereny przeznaczone do wspólnego użytku psy należy wyprowadzać na smyczy,a agresywne nadto w kagańcach. 7. W miejscach mało uczęszczanych przez ludzi dopuszcza się zwolnienie psa ze smyczy i kagańca pod warunkiem zachowania przez właściciela lub opiekuna pełnej kontroli zachowania psa za wyjątkiem psów rasy uznanej za agresywną lub mieszańce tych ras, które muszą mieć nałożony kaganiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.centertel.pl 03.07.13, 15:30 Czyli, jesli nad swoim psem panuje, moge go spuszczać np w parkach w czasie gdy nie ma tłumów. Dziękuje za odpowiedz. Chciała bym sie nadal, jednak, dowiedziec gdzie jest te 6 miejsc wyznaczonych dla psów??? Odpowiedz Link Zgłoś
avadoro Można psa spuszczać na terenach mało uczęszczanych 03.07.13, 20:16 - brawo za przypomnienie tego przepisu. Inna sprawa, że kwestia lasów jest regulowana ustawą, więc ten przepis akurat w tym wypadku niewiele zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 14:19 > Ja sie pytam GDZIE W WARSZAWIE MOŻNA SPUSCIC PSA LEGALNIE??? Np. na prywatnej działce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.07.13, 13:24 Skoro podstawową potrzebą psa jest bieganie to dlaczego znęcasz się nad nim trzymając go w mieszkaniu w zamknięciu przez ponad dwadzieścia godzin dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.centertel.pl 03.07.13, 15:32 Gość portalu: iks napisał(a): > Skoro podstawową potrzebą psa jest bieganie to dlaczego znęcasz się nad nim trz > ymając go w mieszkaniu w zamknięciu przez ponad dwadzieścia godzin dziennie? Czytaj ze zrozumieniem: nie mam psa!!! Miałam, ale uważam że w obecnej sytuacji prawnej, samych zakazów, trzymanie psa jest znęcaniem sie nad nim!! Odpowiedz Link Zgłoś
tosyu Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania 04.07.13, 01:03 Dobrze że zmieniłaś poglądy i obecnie tak uważasz, ale sytuacja się nie zmieniła. Trzymanie średniego/dużego psa w mieście, w bloku to zawsze było i będzie znęcanie się nad zwierzęciem. Taka prawda. Las lasem, ale psa trzeba trzymać, przynajmniej na smyczy, niestety. Jak ktoś ma własny ogrodzony domek to sobie może go spuszczać. W innych przypadkach należy stłuc właściciela na kwaśne jabłko policyjną pałką jeśli nie docierają podstawowe zasady współżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
eizoo Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania 04.07.13, 10:37 tosyu napisał: > Dobrze że zmieniłaś poglądy i obecnie tak uważasz, ale sytuacja się nie zmienił > a. Trzymanie średniego/dużego psa w mieście, w bloku to zawsze było i będzie zn > ęcanie się nad zwierzęciem. Taka prawda. Tosiu tyle wiesz o psach że to twoje pitolenie to klasyczna góralska gó..no prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Wracaj do siebie na wieś buraku IP: *.180.41.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.13, 13:34 tam będziesz sobie puszczał kundla na swoim polu do woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Wracaj do siebie na wieś buraku IP: *.centertel.pl 03.07.13, 15:42 Gość portalu: Marian napisał(a): > tam będziesz sobie puszczał kundla na swoim polu do woli Hmm, tak sie składa że jestem warszawianką z dziada, pradziadaDziadek mój zginął w Poastaniu Warszawskim, babcia gotowała zupy powstańcom, zresztą ich fotografie, listy i inne pamiątki sa w muzeum historycznym i muzeum powstania warsz. Z moich doświadczeń wynika że to ludzie ze wsi nie lubia psów i kotów, oni nie tolerują zwierząt w MIESZKANIU! Najwyrażniej musisz słomy poszukać we własnych butach! Odpowiedz Link Zgłoś
tosyu Re: Wracaj do siebie na wieś buraku 04.07.13, 01:05 Nie ma to znaczenia. Trzymanie średniego/dużego psa w mieszkaniu to zawsze było i będzie znęcanie się nad zwierzęciem. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to znaczy że jest po prostu za głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wracaj do siebie na wieś buraku IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 14:22 Możesz np. kupić działkę. Wiem, ziemia jest droga, ale to nie powód by od razu przeżucać koszty na całe społeczeństwo, bo akurat chcesz mieć psa. Poszukaj podobnych ludzi, załóżcie konsorcjum, zapłaćcie te kilkma mln złotych za działkę w centrum i będziecie mogli sobie biegać z pieskami do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.13, 13:38 Gość portalu: ona napisał(a): Zacznijmy od Paryża i pokaż gdzie są miejsca specjalnie dla nich do biegania!!! Nikt w cywilizowanym krajach w mieście nie trzyma psa w mieszkaniu, stąd widok takiego zwierzęcia jest prawie czymś wyjątkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 15:20 @k Paryż to jedno z bardziej "zapasionych" miejsc w Europie. Kupy na chodnikach to norma z braku trawników.. tak, tak .. jeździ Pan takim specjalnym odkurzaczem i sprząta Psy latają luzem po Parkach w których teoretycznie nie powinno ich być, ale nikt za to nie karze. Wiem, że maja jakieś miejsca do legalnego puszczania psów luzem. Mogę się dowiedzieć, jak Ci bardzo zależy, bo koleżanka mieszka w Paryżu i o zgrozo.. posiada psa .. Jedyna różnica, ze Polak swojego psa nie wychowa, zaś Francuz od szczeniaka pójdzie z psem do psiej szkoły, więc ich psy są karne i posłuszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.centertel.pl 03.07.13, 15:38 Akurat w Paryzu byłam tylko przez kilka dni i nie zwracałam uwagi gdzie są takie miejsca.. W USA mieszkałam przez rok, tam są parki tylko dla psów! Sa właściwie wszędzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 21:49 Z tego jasno wynika ze nigdzie nie byles i nic nie widziales , wiec po co zabierasz glos ............ ?........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Wyprowadź się na wieś, tam będzie masa miejsca:) IP: *.20-2.cable.virginmedia.com 03.07.13, 16:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play100cen Po kiego wała kupujecie charta do kawalerki? IP: 82.177.192.* 03.07.13, 19:05 skoro NIE MA miejsca do wypuszczania luzem psów bez kagańca i smyczy? Stać Was na fanaberie w postaci trzymania drapieżnego 30-50 kg zwierzęcia w środku miasta, to załóżcie sobie stowarzyszenie, fundację i wykupcie 100ha na których urządzicie sobie wybieg. Minimum przyzwoitości, minimum rozumu i minimum do bycia uznanym za nie-bydlę jest puszczanie psa w lesie ale Z KAGAŃCEM, qu... jego psia mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 22:37 "jeśli wszędzie wprowadzacie zakaz spuszczania psów to zakrawa to na znęcanie sie nad zwierzętami!" To taki sam argument jak ten, że ograniczenie prędkości łamie zasadę wolności obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.13, 11:03 Słuchaj ja mieszkam na przedmieściach i mam dwa Husky które wymagają że tak powiem dużej ilości biegu.Podwórko im nie wystarcza.Codziennie chodzę do Puszczy Kampinoskiej i z nimi biegam lub jeżdżę na rowerze ale nigdy ich nie spuszczam ze smyczy ponieważ z lasu korzystają różni ludzie, też tacy którzy boją się psów.Wiele razy prosiłam również właściciela czworonogów biegających luzem o złapanie na chwilę swojego psa tak żebyśmy mogli się spokojnie minąć bo psy mogą się też różnie w stosunku do siebie zachowywać i spotkałam się z odmową.Do puki nie mamy miejsc wydzielonych na swobodne harce psów powinniśmy mieć w stosunku do siebie większy szacunek a także zastanowić się pięć razy zanim weźmiemy psa...zadać sobie pytanie czy jestem w stanie go wychować i dać mu odpowiednią ilość ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: 194.181.88.* 04.07.13, 11:20 Brawo. Tylko to o czym piszesz wymaga po pierwsze odpowiedzialności, a z tym u niektórych ciężko w wielu sprawach: od prowadzenia samochodu do nastawienia do pracy. Po drugie wymaga to poszanowania i rozumienia drugiego człowieka i ich potrzeb/lęków. Właściciele psów, oprócz Ciebie jak widzę, stawiają sprawę jasno. JA chcę chodzić z psem po lesie, MÓJ pies nie będzie chodził na smyczy, MÓJ pies musi się wybiegać. Egoizm w czystej postaci, który próbują tuszować miłością do zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: a gdzie sa wyznaczone miejsca do spuszczania IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.13, 07:25 to trzeba sobie kupić działkę do wypasu "milusińskiego":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:50 Gość portalu: i co napisał(a): > wolno biegające psy w lesie powinni odstrzeliwać jako potencjalnych kłusowników... To nie psy powinno się odstrzeliwać, tylko ich głupich i chamskich właścicieli. To oni decydują o tym, że pies jest bez smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tosyu Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 04.07.13, 01:08 Dokładnie. Właścicieli pałką policyjną po łbie skoro inaczej nie dociera. Zwierzaki zostawiłbym w spokoju, niczemu nie są winne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 15:26 I zdajesie że myśliwi mogą to robić zgodnie z prawem. Tyko że nikt ze zdrowym rozsądkiem nie będzie strzelał w lesie gdzie są ludzie. Ale jak zaczną strzelać to wtedy będą właściciel ppsów jak zwykle poszkodowani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Gaz pieprzowy IP: *.165.metrointernet.pl 03.07.13, 11:21 koszt niewielki, a pies ma przesrane, dodatkowo traci węch na zawsze. W razie czego skutkuje też na właściciela. Jeśli pies podbiega do nas to już jest atak i mamy prawo się bronić przed bydlęciem. Parę takich akcji nagłośnionych i właściciele psów szybko się nauczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Gaz pieprzowy IP: *.warszawa.mm.pl 03.07.13, 15:39 A następnie do domu, dzieciak podskoczy, to go po oczach !! Matka podskoczy, ją tez po oczach, żona czy mąż podskoczy to po oczach gazem, bydlęta jedne nie będą więcej podskakiwać!! I będą mieli wzrok uszkodzony! Jakie to proste! Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle30 Re: Gaz pieprzowy 03.07.13, 18:46 proponuję potraktować gazem rozjuszonego asta czy innego molosika...spoko - wechu nie straci, co najwyzej na całe 5 minut. Za to ty stracisz gębę, rękę i kawałek nóg w czasie krótszym niż 5 minut...i to rzeczywiście będzie ubytek na całe życie. Polecam...i nie martw nic - na warszawskim sorze masz szanse nie doczekac pomocy przed śmiercią z wykrwawienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gaz pieprzowy IP: *.jmdi.pl 03.07.13, 23:51 Ale poziom - słownictwa i intelektualny. Przy takiej właścicielce nie ma mowy o "normalnym psie" nie życzę ci tego czego ty życzysz ludziom broniącym się przed napaścią. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: law&order Re: Gaz pieprzowy IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 14:02 Kolejny dowód na to, że właściciele psów powinni płacić wysokie OC i przechodzić badania psychiatryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Gaz pieprzowy IP: 194.181.88.* 04.07.13, 11:08 "proponuję potraktować gazem rozjuszonego asta czy innego molosika" - A co mam zrobić jak spotkam rozjuszonego psa?? Czy wogóle powinienen go spotkać?? A jeśli już spotkam to potraktuje go czymkolwiek co będę miał pod ręką. "Za to ty stracisz gębę, rękę i kawałek nóg w czasie krótszym niż 5 minut" Co to za idiotyczne straszenie. Jeżeli tak by było to właściciel straciłby wolność na kilka lat i miałby zabójstwo na sumieniu. Co Ty za argumenty podajesz??? Zastanów się dwa razy zanim zaczniesz takie brednie pisać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 11:25 W czym problem? Gaz pieprzowy psu po oczach i po sprawie. Jak właściciel się będzie pultać - to i jemu. Efekt wychowawczy szybki i skuteczny. Problemów z prawem - zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcw Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 11:43 żebyś się nie zdziwił z "problemów z prawem zero". Ja bym cię puścił bez skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 12:26 Sranie w banie. Może w Stanach. Tu jest Polska. Mógłbym Ci nakłaść po ryju w biały dzień na środku ulicy i co najwyżej dostałbym upomnienie. Taki kraj. A po gazie puścić mógłbyś co najwyżej w spodnie, więc nie kozacz... Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_komentarzy Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 03.07.13, 13:24 Gość portalu: pcw napisał(a): > żebyś się nie zdziwił z "problemów z prawem zero". Ja bym cię puścił bez skarpe > tek. Najpierw musiałbyś mieć świadków i dowody. A o to ciężko, zwłaszcza w lesie. A normalnie to zaciupanie psa gazem zostanie uznany za czyn mało szkodliwy społecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:54 Mysle jednak ze puscil by cie bez skarpetek ,,,,,,,,,,,,w dodatku mialbys poodbijane nerki nic bys nie widzial na oczy ...... i uwierz nie mialbys nawet odwagi by mozna bylo jego dzialalnosc uznac za jakikolwiek czyn........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.07.13, 12:18 idiota Odpowiedz Link Zgłoś
mindek1968 Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... 03.07.13, 11:40 Zasrane chodniki, psy mordercy i cała masa tzw. miłośników zwierząt!!!! A Greenpeace zużywa ropę i benzynę i prąd itd. by kogo uszczęśliwiać? Niech wezmą szczotki i posprzątają!!!! Może się na coś przydadzą a nie tylko na wyciąganie kasy od sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:38 mindek1968 napisał: > Zasrane chodniki, psy mordercy i cała masa tzw. miłośników zwierząt!!!! A Green > peace zużywa ropę i benzynę i prąd itd. by kogo uszczęśliwiać? ujadasz jak mały sfrustrowany kundelek! co masz pajacu do Greenpeacu,co oni ci zrobili,o co ich ku... oskarżasz pohlaście?!o kupy na chodnikach i zagryzione sarny w lesie kabackim?!! nie ośmieszaj się !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:51 Przeczeszmy wiec las kabacki i policzmy te tysiace saren..................... Odpowiedz Link Zgłoś
maksym6 Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... 03.07.13, 11:43 Niestety nie tylko w lasach warszawskich, ale także na ulicach Warszawy i np. nad Jeziorkiem Czerniakowskim gdzie sporo ludzi rano i wieczorem biega. Już kilka razy zostałem przestraszony przez psy, biegają bez smyczy, bez kagańca, a właściciele w ogóle nie rozumieją, że to jest łamanie prawa, że tak nie wolno. Gdyby ktoś to egzekwował to byłoby inaczej, ale niestety straży miejskiej to w ogóle nie interesuje, bo lepiej karać kierowców. Właściciele na każdą uwagę reagują po prostu po chamsku, obrzucają wyzwiskami, są wściekli, że w ogóle ktoś odważył się mieć jakiekolwiek pretensje. Z tym naprawdę trzeba coś zrobić, bo dojdzie do tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: 194.181.88.* 03.07.13, 12:01 Można apelować, prosić, upominać, a właściciele psów przepisy mają gdzieś. Począwszy od wchodzenia z psem do lasu, po sprzątanie po psach. I dopóki policja i straż miejska nie zaczną na poważnie karać właścicieli psów nic się w tej materii nie zmieni. Ale lepiej dla w/w służb stać na poboczu z radarem niż biegać po lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_ Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... 03.07.13, 11:47 Gdzie w Warszawie znajdę miejsce wyznaczone do spuszczania psa lub kota ze smyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.posnet.com.pl 03.07.13, 11:55 U siebie na posesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: 148.81.118.* 03.07.13, 12:41 Względnie, chcesz psa spuścić? Spuszczaj, ale wcześniej załóż mu kaganiec. Bo nie, nie jesteś sam. Proste, tylko trzeba pomyśleć i widzieć dalej niż koniec własnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr DJ Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.13, 12:53 Miejsce jest na własnym ogrodzonym podwórku a jak sie takiego nie ma to mozna rybki w akwarium hodować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:55 Chodujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 03.07.13, 13:03 Jeśli już, to co najwyżej hoduje. Nie "poprawiaj" na błędy, bo efekt jest dość żałosny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:08 Chyba za duzo papieroskow wypalasz i ci mozg odtlenilo , wiec to juz przekrasla jakiekolwiek z twojej strony zrozumienie tematu ..Nie dorosles jeszcze by miec zwierzaka, najwyzej mozesz po smietnikach ganiac......... Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 03.07.13, 14:15 Po pierwsze nie palę papierosów, po drugie nie jestem mężczyzną. Dziwne, że nie jesteście sami, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:09 zapomnialas dodac po trzecie pracuje w stra(sz) y niejskiej........ahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
tosyu Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 04.07.13, 01:12 no, ubaw po pachy 0_o jesteś taki zabawny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: 194.145.205.* 03.07.13, 12:57 We własnym domu lub mieszkaniu, a jak nie masz miejsca to kup sobie większe mieszkanie lub dom z ogródkiem. Zamieszkaj ze swoją mentalnością np w Niemczech, Szwecji, Holandii. W cywilizowanej Europie pies bez kagańca lub smyczy szczekający na obcego jest kwalifikowane jako atak agresji i karane. Podobnie jak krzyczenie lub obelgi! Zapłacił być 2-3 tys euro grzywny to nauczył byś się szybko kultury. Za drugim razem grzywna i areszt. Za trzecim grzywna i więzienie plus zakaz posiadania psów. I nikogo to nie interesuje, że masz problemy emocjonalne. Przelewasz uczucia na zwierzęta, a nie ludzi. Masz szanować innych. Jak rodzicie tego nie nauczyli to Państwo wymusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:04 HHEH, widac zes frustrat, wez zwierzaka z opieki , poczujesz empatie ....powodzenia.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asc Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.233.60.65.static.msgaz.pl 03.07.13, 13:11 mozesz u siebie w mieszkaniu spuscic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:12 ty sie mozesz ttez spuscic u siebie w mieszkaniu.............ahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sim.salabim Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 03.07.13, 15:24 Widac "niespodziewany" ze tobie tez portzebny jest kaganiec i smycz, bo grozny jestes dla spoleczenstwa. Nie potrafisz grzecznie prowadzic dyskusji na forum? Po co te obelgi i durne komentarze? Odpowiedz Link Zgłoś
tosyu Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 04.07.13, 01:14 oj nie czepiaj się, skoro 4 neurony pozwalają mu tylko na taką dyskusję, niech ma dziecko zabawę, w końcu nie często w szpitalach dla umysłowo chorych wpuszczają na net :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasranechodniki TYLKO we własnej zagrodzie ! IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:13 Apelujmy o nałożenie zaporowych podatków dla różnej "maści" właścicieli różnorodnych ich piesków (nie ważne czy małych, czy dużych) oraz niebotycznych mandatów za brak kagańca i nie trzymania psów na smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: TYLKO we własnej zagrodzie ! IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:25 apelujcie lepiej o to aby zostaly wydzielone miejsca dla zwierzat ,gdzie moga swobodnie pobiegac........... bo inaczej to robicie z siebie idiotow , chcielibyscie bowiem wlepiac mandaty ,a nie dajecie zadnej alternatywy .wiec jestescie po prostu frustratami.........i lepiej lepcie sobie garnki gliniane zamiast lepic bzdurne teksciki.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spodziewany Re: TYLKO we własnej zagrodzie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 23:17 A ja cymbale chcę strzelnicę do strzelań z moździerza i nie chcą mi jej zrobić. to znaczy, że mam strzelać bez tej strzelnicy, bo mam ochotę?. Zaapelujcie o to psiarze, żebym mógł swobodnie postrzelać bo inaczej robicie z siebie idiotów. Chcielibyście karać a nie dajecie żadnej alternatywy, wiec jesteście po prostu frustratami i lepiej lepcie sobie garnki gliniane zamiast > lepic bzdurne teksciki.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TYLKO we własnej zagrodzie ! IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 09:02 brak kagańca, ujadanie i walenie kup gdzie popadnie - za to powinny być wysokie podatki dla miłośników piesków Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle30 Re: TYLKO we własnej zagrodzie ! 04.07.13, 18:58 Popieram - płace podatek czyli pensję dla gó...zbieracza i nie muszę już wypychac kieszeni torebkami ani się schylać! Fajna perspektywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: Bydlęce obyczaje psiarzy! IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 15:40 Zbuduj se dom i otocz go parkanem szczelnym! I nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Bydlęce obyczaje psiarzy! IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:26 a co chcialbys do ogrodka co?................nic z tego ....... jakis inny pomysl?.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.chello.pl 10.07.13, 11:21 nie wiesz gdzie jest takie miejsce ? to po co kupujesz psa ? ze smyczy spuszczaj go sobie w domu/mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 11:50 70 saren??? co to za psy...jestem w szoku, to chyba dotyczy psów które są trenowane aby zabić duże zwierzę? Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 03.07.13, 12:09 Sarna wcale nie jest dużym zwierzęciem, masa ciała waha się od 15 do 35 kg. Wystarczy, że skoczy do gardła i koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yelo Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 11:54 W parkach jest podobnie, np: w Skaryszewskim, gdzie często spod kól rowerów uciekają przerażone wiewiórki, a to dopiero początek, bo za panem biegnie jeszcze jego pies,oczywiście bez smyczy.Zwrócenie uwagi, że w parku prowadzi się psy na smyczy w najlepszym wypadku jest bez odzewu, w tym gorszym-wulgarna odpowiedź.Niektórzy właściciele psów udają wręcz, że to nie jego pies, aby gdy ten się załatwi swobodnie biegając, po nim nie sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.free.aero2.net.pl 03.07.13, 12:28 " gdzie często spod kól rowerów uciekają przerażone wiewiórki...." A przerażenie wiewórek to i tak nic z przerażeniem uciekających ptaków leśnych. Nie mówiąc już o przejechanych żukach i okaleczonych mrówkach. Wystrzelać, otruć i potopić rowerzystów-morderców przerażonych wiewiórek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kabat Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.biblioteka.waw.pl 03.07.13, 11:55 Gdzie w takim razie , zgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt, spuścić można w Polsce psa, żeby zrealizował swoje naturalne potrzeby takie jak wybieganie się? Może ci którzy tak optują za trzymaniem czworonogów na smyczy i kagańcu wskażą takie miejsce gdzie pies spuszczony ma prawo pobiegać. I niech zagwarantują że w takie miejsca nie będą zniszczone, zarzucone butelkami po piwsku, mamuśki z bachorami nie będą wchodzić w takie miejsca. Ciekawe czy ten kochający ojciec z Lasu Kabackiego jechał na rowerze zgodnie z przepisami, czyli w miejscu do tego wyznaczonym- po ścieżce rowerowej ? Sądzę że nie. Ale Polak zawsze widzi błędy u innych tylko nie u siebie. Taki naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uncja Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.emea.ibm.com 03.07.13, 12:24 Gość portalu: Kabat napisał(a): > Gdzie w takim razie , zgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt, spuścić można w Pol > sce psa, żeby zrealizował swoje naturalne potrzeby takie jak wybieganie się? Mo > że ci którzy tak optują za trzymaniem czworonogów na smyczy i kagańcu wskażą t > akie miejsce gdzie pies spuszczony ma prawo pobiegać. NA WŁASNEJ POSESJI. Może najwyższa pora się zastanowić, czy ma się możliwości i warunki do trzymania psów, a nie oczekiwać, że reszta świata się pokłoni jego potrzebom? Może kiedyś doczekamy czasów, kiedy na trzymanie zwierząt trzeba będzie mieć zgodę pozostałych lokatorów. Może wtedy skończą się bezmyślne akcje typu: państwo do wieczora w pracy, a pies szczeka jak oszalały na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:29 Ja np . jesli bys byla lokatorka w moim domu , kazalbym ci mieszkac na smietniku ....eh kiedy doczekamy takich czasow ze tak bezmyslne osoby , jak ty, bedzie mozna za lancuch do kontenera na smiecie mocowac......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona wet Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.centertel.pl 03.07.13, 13:03 > NA WŁASNEJ POSESJI. Może najwyższa pora się zastanowić, czy ma się możliwości i > warunki do trzymania psów, a nie oczekiwać, że reszta świata się pokłoni jego > potrzebom? Chyba na głowe upadłeś! Pies potrzebuje biegać na dużej powierzchni a nie na, powiedzmy 300m ogródka przydomowego!! Pies potrzebuje również socjalizowac sie z innymi psami a kto może sobie pozwolic na posiadanie kilku psiaków?? Bieganie z innymi psami to jedna z podstawowych POTRZEB psa, zaraz za jedzeniem!!!! Ponowie więc pytanie: GDZIE PIES MOŻE BIEGAĆ SWOBODNIE na terenie Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thiass Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:22 Może trzeba było pomyśleć o tym, zanim kupiło się psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona wet Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.centertel.pl 03.07.13, 15:44 Pomyślałam i nie mam psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:29 jakbys pomyslala to bys miala zwierzaka ........ chyba to proste...............i dodam ze kazdy kto wychowuje sie od dziecka ze zwierzaczkiem w domu tylko na tym zyskuje.............na pewno myslowo , czego tobie brak , choc probujesz sobie wmowic zes pomyslala....heheheh ...NAPRAWDE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: 194.181.88.* 04.07.13, 11:27 Kolego "niespodziewany" skończ już te brednie. Wyraziłeś już siebie. Nie musisz się wcinać po każdej wypowiedzi. Wszyscy już doskonale wiedzą, że masz innych w dupie i że pies ma prawo robić co chce, bo to jego naturalne coś tam. A każdy kto mówi o mandatach, podatkach, zgodach, ustawach jest idiotą, który nie ma wrażliwości, bo nie wychowywał się z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_komentarzy Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 03.07.13, 13:30 Na własnej, ogrodzonej posesji i w wyznaczonych miejscach. A sorry, ty pewnie w bloku mieszkasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona wet Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.centertel.pl 03.07.13, 15:47 Gdzie są te wyznaczone miejsca??? Na własnej posesji to mój pies świra dostawał, pies potrzebuje sie wybiegac a nie pokręcić w kółko koło domu (na 300metrach).. No i potrzebuje towarzystwa do gonitw.. Akurat mieszkam w domku.. Ale to nie wiele zmienia, psa juz nie mam bo wychodzenie z nim było bardzo uciażliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 03.07.13, 13:14 Można wyprowadzać na wybieg - jak wspomniano w artykule, w Warszawie jest sześć wybiegów dla psów. Ale owszem, zgadzam się, że jest w tym problem. Tylko może warto z tego wyciągnąć wniosek: nie masz domu z ogrodem - lepiej nie trzymaj psa, bo powstałe warunki nie będą dobre ani dla sąsiadów, ani dla psa. Pies jest drapieżnikiem, potencjalnie agresywnym, o czym ich opiekunowie zdają się zapominać... Na marginesie: jestem alergiczką, nie mogę trzymać w domu zwierząt (kilka godzin w mieszkaniu z kotem - swędzenie i katar sienny, kilka godzin w mieszkaniu z psem - objawy astmy przez trzy dni). Może znalazłoby się coś, co mogłabym hodować, ale szczerze mówię: choć SZANUJĘ zwierzęta i np. ich nie jadam, nie, nie chciałabym mieć w domu zwierzęcia - nie chcę brać na siebie tej odpowiedzialności. I nie raz zetknęłam się z jakimiś dziwnymi uprzedzeniami w stosunku do ludzi, którzy nie mają zwierząt domowych: nie masz zwierzątka domowego? - nienawidzisz zwierząt, a pewnie i ludzi! albo masz skrajnie wygórowane wymagania w stosunku do życia! Może naprawdę warto się trochę uspokoić i przestać zakładać, że zwierzę TRZEBA mieć, a zwłaszcza - zacząć brać pod uwagę także to, że nawet jeśli pies uchodzi za "pieska kanapowego" od pokoleń, to wcale nie znaczy, że rzeczywiście odpowiada mu taki tryb życia i że wielkie, zabiegane miasto jest odpowiednim środowiskiem dla psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artmit Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.emrsn.co.uk 03.07.13, 12:08 Ludzie, kupujcie gaz pieprzowy i strzelajcie tym agresywnym psom prosto w nos. Gwarantuje efekt, taki pies bedzie was i waszych bliskich omijal 100m kregiem... maja dobra pamiec wzrokowa. Jest to zupelnie legalna obrona.... i skuteczna. Pies ma 100 razy czulszy wech i naprawde spokornieje po takim czyms. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.07.13, 12:23 do ucha sobie psiknij, może dotrze do mózgu i zmądrzejesz trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuBu Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.ip-point.pl 03.07.13, 12:09 Spacerujemy z psami bez smyczy w lesie pod W-wą. Są sarny i dziki, Wiewiórki także. Jednakże wiewiór czmychnie na drzewo, do dzika żaden z psów nigdy nie podszedł, a sarna czmychnie ino nawet jej białego zada nie widać. Pis psu nie równy. Nie wiem skąd tyle nienawiści w forumowiczach do psów i ich właścicieli. Jaki kto jest do zwierzęcia - taki i do drugiego człowieka. Homo homini lupus est. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uncja Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.emea.ibm.com 03.07.13, 12:31 > Nie wiem skąd tyle nienawiści w forumowiczach do psów i ich właścicieli. Jaki k > to jest do zwierzęcia - taki i do drugiego człowieka. Homo homini lupus est. Więszej bzdury dawno nie słyszałam, fajnie sobie podnieść samoocenę, szkoda że bezpodstawnie. Niestety większość właścicieli psów ma w głębokim poważaniu potrzeby innych ludzi, np. potrzebę czystości i spokoju. Z najbliższej okolicy: jeden sąsiad w zimie raczył wyczesywać kłaki swojego psa na klatce schodowej, notorycznie osoby wyprowadzające psy nie zwracają uwagi na ich zachowanie - choćby na to, że jak się idzie na spacer o wpół do pierwszej w nocy, to wypadałoby uciszyć szczekającego psa. Nie wspomnę o wystawieniu na cały dzień na balkon psa, który potrafi jazgotać 4 godziny. O sprzątaniu w ogole szkoda wspominać. Jakoś nie widzę we właścicielach nawet cienia empatii, wręcz przeciwnie - w 90% wyjątkową bezmyślność i tupet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:38 W 100prcentach jestes stara panna siedzaca na poduszce w oknie i obserwujaca co tez kto ,jak i gdzie zrobil........... na pewno przeszkadza ci grafiti na murze ,ale juz chodnik z nierownymi plytakami o ktore sie potykasz jest OK, prawda stara panno.......? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: 148.81.118.* 03.07.13, 12:46 A coś masz na temat do powiedzenia, czy tak wpadłeś potrollować ad hominem? Brakuje argumentów, więsz zaczynasz innych obrażać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:49 Wez zwierzaka do domu ,nie bedziesz sie obrazal............... AHHAHA................ Odpowiedz Link Zgłoś
tosyu Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 04.07.13, 01:19 @niespodziewany, nie przesadź, zostały ci tylko 4 neurony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.13, 11:35 W pelni się z tym zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Zapraszam na bloga "Zwierzęta leśne..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 11:58 Miłośników czworonogów zapraszam tu: pieswlesie.blogspot.com/?zx=33e31c3a2b9a9026 Pooglądajcie sobie co może zrobić Wasz pupilek wpuszczony do lasu bez smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.warszawa.mm.pl 03.07.13, 15:45 AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: 194.181.88.* 04.07.13, 11:30 "skąd tyle nienawiści w forumowiczach do psów i ich właścicieli" Ani nienawiść do psów, ani do właścicieli tylko apele o poszanowanie prawa i uczuć drugiego człowieka :) Odpowiedz Link Zgłoś
zozo00 Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... 03.07.13, 12:13 Drodzy oburzeni. Pies psu nierówny założę się, ze straż miejska ukarze właściciela Yorka od dresa z pitbulem odwracając głowę. A tak na marginesie Pisze się KLEMPA a nie klępa szanowna redakcjo* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.07.13, 12:19 sam się odstrzel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.efuzja.net.pl 03.07.13, 12:26 Skoro jesteś takim miłośnikiem zwierząt, to czemu psy mają prawo rozszarpywać bezkarnie dziką zwierzynę? Kochamy wybiórczo - wszystkie zwierzęta są równe ale niektóre równiejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:36 Jakos nie bylo zadnych przykladow ze jakis pies cokolwiek rozszarpal ,nawet nie wiemy czy ta statystyka to na cala polske ,czy bieszczady ( gdzie wilki grasuja , w dodatku bez kaganca i nie na smyczy ) , artykulik zawieszony w prozni , bez zadnych odnosnikow ...........co do miejsca i czasu ......... A tak na marginesie W Londynowku , jest pelno parkow z sarnami i inna zwierzyna , psy tez swobodnie biegaja i co?............... cos sie dzieje ?............w dodatku skora tak wszystcy za zwierzatkami przepadaja to przeciez chyba NATURALNA rzecza jest to zeby zwierzeta zachowywaly sie naturalnie ,czyli skoro jest to wilk to chyba normalne ze zagryzie sarne ,czy jakiegos szaraka, no nie?..................A tych co tak by chcieli zeby mysliwi odstrzeliwali psiaki , chcialbym uswiadomic ze to wlasnie mysliwi najwiecej tych sarenek ,szaraczkow ,itp itd MORDUJA....................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.efuzja.net.pl 03.07.13, 12:56 Statystyka dotyczy Warszawy, trzeba czytać ze zrozumieniem. A co do wilków i polowań przez dzikie zwierzęta: Dzikie zwierzęta polują ponieważ są głodne i chcą zdobyć pożywienie, taki jest cykl natury. "Kochane Pieski" rozszarpują zwierzęta i porzucają padlinę a dzikie zwierzęta je zjadają - stąd wiadomo, że to psy dopadły zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:02 Czytalem ze zrozumieniem i jakos zadnych dokladnych danych nie ma , oh przepraszam jest DOKLADNA LICZBA 70 sztuk ,hehehe, a nie np 69 albo 71 . heheheh.................. i pewno tez byli swiadkowie co to widzieli jak te 70 psow rozszarpywalo , dokladnie 70 saren, HEHEHH.... i na pewno tez widzieli jak to byly TE psy wlasnie te spuszczone przed momentem ze smyczy ....... skoro sa naoczni swiadkowie , to przeciez czemu nie zareagowali ,nie psikneli psy pieprznikiem po oczach ( caly przeciez czas to glosza ze to zrobia ) czemu nie przestraszyli i nie odpedzili psa?............ tylko stali i patrzyli jak ten , przed chwila spuszczony ze smyczy pies zagryza te czekajaca na smierc sarenke?...................... czy nie czyja sie wspolwinni i wspolodpowiedzialni?............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykundel Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:14 popadasz w skrajności. Zacytuję sam siebie: "w kagańcu niech sobie pies biega. Nie będzie wtedy stwarzał zagrożenia. Posiadacze psów powinni zdawać sobie sprawę z tego, że po ich stronie leży zapewnienie bezpieczeństwa innym użytkownikom przestrzeni publicznej oraz dzikiej zwierzynie. Ani spacerowicza w Lesie kabackim ani sarny nie obchodzi to, że państwo Gwoździowie muszą wybiegać swojego pieska. Nauczmy się żyć w społeczeństwie, gdzie każdy szanuje się nawzajem. I tyle. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.efuzja.net.pl 03.07.13, 13:16 Nie czytałeś ze zrozumieniem mój Drogi Przedmówco. W poprzednim poście pytałeś, skąd wiadomo, że dane dotyczą Warszawy, ano stąd że dane pochodzą od lasów Warszawskich Miejskich. Skąd liczba 70, tyle zostało odnotowane. Ostatni raz się powtórzę "Miłośniku Ukochanych Piesków" - można poznać, że zwierzę zostało zagryzione przez psa, ponieważ pies ZAGRYZA i porzuca padlinę a dziki drapieżnik zjada. Żeby się wypowiadać, trzeba ciut wiedzieć a nie siedzieć i ujadać jak najgłośniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thiass Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:16 Pracuj nad stylem wypowiedzi. Duża ilość kropek nie poprawia komunikatywności przekazu. Siadaj, jedynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: 194.181.88.* 04.07.13, 11:33 Nie da się...... HE HE HE...... czytać tych twoich ........ heheheheheh ..... wypocin...... ahhhh..... bo aż oczy bolą....... HEHEHE... naucz się.... pisać .... HEHEHEHE... najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 15:00 @niespodziewany Jak już się podpierasz Londynem (bo rozumiem, że o to miasto ci chodzi) to podaj też, że w GB zalecane jest, żeby każdy pies przeszedł przynajmniej podstawowe szkolenie z posłuszeństwa. Pies powinien mieć też obrożę z danymi właściciela. A co do smyczy itp.: It’s against the law to let a dog be dangerously out of control: - in a public place - in a private place where the dog isn’t allowed to be (eg a neighbour’s house or garden without permission) The law applies to all dogs. Some types of dogs are banned. Out of control Your dog is considered dangerously out of control if it: - injures someone - makes someone worried that it might injure them A court could also decide that your dog is dangerously out of control if: - it injures someone’s animal - the owner of the animal thinks they could be injured if they tried to stop your dog attacking their animal A farmer is allowed to kill your dog if it’s worrying their livestock. Penalties You can be fined up to £5,000 and/or sent to prison for up to 6 months if your dog is out of control. You may also not be allowed to own a dog in the future. If you let your dog injure someone, you can be sent to prison for up to 2 years and/or fined. If you deliberately use your dog to injure someone you could be charged with ‘malicious wounding’. The maximum penalty is 5 years in prison. Czyli w skrócie: możesz być ukarany za sam fakt, że ktoś przestraszy się twojego psa. I kara jest dość solidna (do Ł5000 i/lub więzienia do 6 m-cy). A w tych parkach w GB, gdzie są zwierzęta typu jelenie, obowiązują odpowiednie przepisy dot. psów albo dzikie zwierzęta są odseparowane od ludzi (tak jak jest np. w Greenwich). To nie jest tak, że wszyscy sobie robią co chcą i gdzie chcą. Nawet na wsiach, na polach, na klifach widuję ludzi z psami na smyczach. I to nie jest nic nienormalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:15 Chyba normalne ze widujesz ludzi ktorzy trzymaja psa na smyczy jak sa blisko urwiska , nigdy nie wiadomo czy nie podbiegnie do skarpy , wiec nie ma w tym nic dziwnego , jakbys mial psa to bys takze wiedzial ze jest wiele miejsc gdzie swobodnie moga biegac....... A przepisy sprowadzaja sie do przypadkow ekstremalnych , tak samo jak i przepisy drogowe , powiedzmy za wypadek pod wplywem alkoholu.............. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 03.07.13, 23:11 Po pierwsze, psy tzw. agresywne, są niebezpieczne tylko dla ludzi. Nie mają gabarytów psów myśliwskich, pozwalających im na łowienie zwierzyny i na sarnę mogą tylko poszczekać. Pies domowy, jest niełowny i żadne mopsy ani wilczury sarny nie zagryzą. Jeśli jakieś psy coś zagryzają, są to psy bezdomne, zdziczałe. Ale to zupełnie inny problem. Nie akceptować psa jako elementu emocjonalnej kultury, jest prymitywizmem socjalnym. Natomiast czego należy nauczyć właścicieli psów, to inna sprawa, ale dotyka się ludzi, nie traumatyzowania psów z nimi żyjących. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 03.07.13, 13:01 Akurat w Polsce i ogólnie prawie wszędzie zwierzęta kocha się wybiórczo. "Jedne kochasz - drugie zjadasz"... Najwyraźniej dzikie zwierzęta też nie należą do kategorii zwierząt tak godnych uczucia jak psiuńcie i kiciusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahaaa Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.13, 15:28 @Janek nie przesadzaj, pies mający właściciela i michę nie rozszarpie żadnej sarny ani innego zająca. Moze pogonić, jak ma silnie rozwinięty popęd łowczy i to nie każda rasa, albo popróbować paść.. ale nie zaatakuje sarny, dla samego ataku. A pies bezpański, jak jest nawet wygłodniały, to jeżeli w ogóle uda mu się takową sarnę dopaść to ją zacznie zjadać. Tylko jest jeden problem, pies w pojedynkę takiej sarny ani nie złowi, ani nie zabije.. to już musi być wataha i to ze sobą współpracująca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 18:21 Masz w 100% racje , po Twoim komentarzu cale to forum , i reszta wpisow praktycznie jest bez znaczenia...... Dodam tylko ze jesli liczba 70 jest prawdziwa ( a nie sadze) to by znaczylo ze jedno zwierzatko jest praktycznie zagryzane co 5 dni (????????????) HHEHEH...........i jeszcze jedno ciekaw jestem ile to saren moze sie ukrywac w tych kilku parkach w warszawie???????....................... nie zdziwilo by mnie jakby ta liczba byla zblizona do tych 70 ciu...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.efuzja.net.pl 04.07.13, 10:49 Wbrew pozorom nawet najmniejszy pies jest w stanie pośrednio nawet zabić dzikie zwierzę. Własnie mając michę, będąc najedzonym i chcą się wybiegać bardzo często goni dzikie zwierzę, które nie ma możliwości w spokoju żerować. Potem już nawet wspomniany york jest w stanie dopaść i solidnie pokaleczyć takie zagonione zwierzę. Dzikie zwierze nie ma tego komfortu, że się "wybiega" potem dostanie żarcie pod nos. Kolejna sprawa - skoro "piesek" ma chęć się wybiegać to niech to robi w parku a nie w lesie, gdzie powinien być pilnowany, żeby nie narobił szkód w środowisku. Bo niedługo zostaną nam same hodowlane obesrańce! Zatem myśleć posiadając psa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: 217.153.241.* 03.07.13, 12:22 A mnie zastanawia kogo ta straż miejska pouczała. Tych co prowadzili psy na smyczy, żeby ich przypadkiem nie spuszczali? Czy tradycyjną metodą: babuleńka z yorkiem - mandat, abeesik z pitbullem - pouczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.205.30.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.07.13, 12:54 wczoraj widziałam jak jeden york mało się nie powiesił na smyczy tak chciał gryźć przechodniów, w życiu nie widziałam tak wściekłego yorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:56 moze smierdzieli papierochami?................ albo ""zapomnieli"" sie wykapac ,albo nie zmienili bielizny?....wiec nie ma sie co Yorkowi dziwic....mnie tez na torsje sie zbiera jak takie cos smierdzi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roslina Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.07.13, 12:31 Jak to ..... mieszkać w bloku bez psa albo dwóch? To się tak da???? Może i bez kurek i gołębi? Całe życie człowiek mieszkał na wsi z inwentarzem a teraz nie można. Patrzcie no. Paranoja jaka no ...... Do lasu też nie można .... a biedny Reksio to husky, to jak ma wytrzymać w 25m2 apartamętowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:48 Wiesz najgorsi sa ludzie ktorzy nie posiadali w zyciu zadnego zwierzatka , kompletny brak empatii........... ale jak to podniecaja sie ochrona biednych sarenek i szaraczkow............. Chcialbym tylko dodac ze posiadacze zwierzakow sa na pewno zdrowsi ( psychicznie i fizycznie) ,czego po przeczytaniu tutaj komentarzy przeciwnikow ( zwierzakow ) jestem w 100% pewien .......... Powiem wam , jestescie po prostu frustratami , biednymi maluczkimi frustratami ktorym WSZYSTKO ( nie tylko zwierzak ) przeszkadza.... jestescie ubodzy uczuciowo i umyslowo , ale mi was wcale nie szkoda ,ZASLUZYLISCIE NA TO ,,,,,, HAHAHAH. a ja i biegam i jezdze na rowerze i mam psa i jestem z nim , tak jak i on ze mna szczesliwy... i to jest NAJWAZNIEJSZE............... a tym co zwierzaki przeszkadzaja odpowiem slowami ich przywodcy --""SPIEPRZAJ DZIADU""...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykundel Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:57 Nikt nie ma nic do psów, o ile ich właściciel nie jest debilem i po psie sprząta, nie trzyma 15 rozszczekanych kundelków w kawalerce na Bródnie szanuje innych ludzi,którzy zwierząt kochać nie muszą, rozumie dlaczego pies musi biegać w kagańcu i dlaczego zasady współżycia społecznego polegają na tym, żeby innym nie przeszkadzać. To takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 23:16 w kagańcu, jeśli te same prawa będą obowiazywac ludzi. Około 40% społeczeństwa powinno nosić kaganiec i obroże elektryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: 194.181.88.* 04.07.13, 11:37 Strasznie się powtarzasz. Już o tej empatii pisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 15:06 Droga Roślino, a Twój ród to skąd? Drugie pokolenie urodzone w mieście, czy exodus za groszem do miasta stołecznego? O poziomie człowieka świadczy jego stosunek do przyrody, zwierząt . Nie zapominaj, że sami zwierzętami jesteśmy. Zasrane parki, jeziora, lasy nie tylko w okresie wakacyjnym - nie kupami saren, zajęcy, psów czy wiewiórek lecz dwunożnych miłośników grillowania, łomżingu, kocingu, aktywnego spędzania czasu, Parków Narodowych ... Za zgodą babć, rodziców, oczko w głowie bez żenady załatwiające potrzebę fizjologiczną pod drzewem z obsraną chusteczką zamiast latawca. Fizjologia rzecz od której uciec się raczej nie da. Nigdy nie zdarzyło się aby opiekun posprzątał po ratorośli, po psu to się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roslina Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.07.13, 15:27 Cóż. Jeśli chcesz wiedzieć to jestem z Warszawy, z Bemowa. Urodziłem się i wychowałem w Warszawie. Ród - Powązki, a dokładnie Libawska. Zwierzęta kocham, sam mam 2 koty i jestem wolontariuszem. Sam miałbym psiaka, gdyby nie fakt, że mieszkam w bloku. Zostałem przy kotach, które w takiej sytuacji są optymalnym wyjściem. Szyderka była z tych, którzy tego nie potrafią zrozumieć i w 25 metrach trzymają 2 x husky (przykład z życia). Żyj i daj żyć innym - to tyle. Jeśli nie masz warunków to zafunduj sobie rybkę, a nie cielaka, któremu odbija palma, jak właściciel po 10 godzinach nieobecności wypuszcza go na 5 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 15:50 Drogi Roślino zatem. Sama mam przyjemność dzielić mieszkanie z 2 psiakami co prawda nie w mieście stołecznym, także stolicy, ale regionu. Moim zdaniem rzecz tyczy dobrego wychowania, a z potrzeby utrzymania kontaktu z NATURĄ nawet w tak sztucznych warunkach jak miasto, nie ma co drwić. Polemikę można prowadzić zażartą czy lepiej kota, bądź dwa bez wybiegu, czy psy z wybiegiem do parku... Głos w sprawie powinny zająć zwierzęta. Zgadzam się z Tobą w zdaniu - żyj i daj żyć również innym (tyczy mam, ich pociech, bezstresowego wychowania, wielbicieli grillowania, głośnej muzyki i używania wyrazów na k.... i h.. jako przerywników, wypróżniania się pod chmurką.) Nie bądźmy po prostu takimi egoistami. Życie spoleczne w Polsce leży i kwiczy, można też ująć, że leży pd psem. (Przepraszam zwierzaki). Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykundel Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:49 Chamstwo jest wszędzie, agresja i prymitywizm niestety wyłażą na każdym kroku. Dlaczego człowiek musi codziennie walczyć z durniami o dziedziczonym prostactwie?. Miłośnicy natury zasrani.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 12:52 Jesli mowisz o naturze to chyba naturalne jest to zeby pies sie wybiegal..............prawda?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykundel Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:05 OK, w kagańcu niech sobie biega. Nie będzie wtedy stwarzał zagrożenia. Posiadacze psów powinni zdawać sobie sprawę z tego, że po ich stronie leży zapewnienie bezpieczeństwa innym użytkownikom przestrzeni publicznej oraz dzikiej zwierzynie. Ani spacerowicza w Lesie kabackim ani sarny nie obchodzi to, że państwo Gwoździowie muszą wybiegać swojego pieska. Nauczmy się żyć w społeczeństwie, gdzie każdy szanuje się nawzajem. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.07.13, 13:18 Właśnie. Pies jest zwierzęciem, które musi biegać więc wbrew naturze jest trzymanie psa w domu. Jeżeli chcesz być w zgodzie z naturą kup sobie domek na wsi z dużym ogródkiem i tam twój pies będzie mógł biegać ile chce. Trzymanie psa w bloku w mieście jest dla niego wielkim cierpieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 23:21 wypuszczanie mieszczucha do lasu jest w brew naturze, w końcu tam tylko zwierzęta mieszkają. Ludzie powinni las ogladac na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowerzysta Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.static.chello.pl 03.07.13, 12:57 A ja mam prostą metodę.. każdego psa który do mnie biegnie w celu mi nie wiadomym traktuje gazem pieprzowym i mam spokój. Kocham psy ale nie znoszę nie odpowiedzialnych właścicieli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodnik Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 23:22 następnym razem jak zobaczę rowerzyste jadącego w moim kierunku, potraktuje gazem, nie lubie nieodpowiedzialnych rowerzystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.13, 13:01 Ja widziałem jak kiedyś dzieciak pogryzł psa. W związku z tym bachory na smycze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 IP: 194.181.88.* 04.07.13, 11:39 "Ja widziałem jak kiedyś dzieciak pogryzł psa. W związku z tym bachory na smycze" Wiesz, że jesteś kretynem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lex Wybiegi dla psów w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 13:02 Jak juz redakcja zarzuciła wątek i temat to moze go łaskawie rozwinąc ??? Bo pisanie o wybiegach dla psów z których najwiekszy ma 200 paredziesiat m.kw to kpina..Dla jakich psów to wybieg?? dla ratlerków? yorków ? jamników (i to miniaturek) Wolne zarty i kpiny z ludzi !!!!Jestem przeciwnikiem puszczania psów bez smyczy w miejscach publicznych i w lesie , sam mam psa stworzonego do pogoni za zwierzyna i nigdy bym charta nie puscil w terenie gdzie moze wystapic kontakt z sarna ,zajacem itp. Jak chce ze by pies sie wybiegał to ładuje go do auta i wioze do Pomiechówka pod Warszawę gdzie moze sie wyszalec do woli na setkach hektarów łąk. Do lasu Kabackiego mam rzut beretem ale nigdy pomysł spuszczania psa ze smyczy w tym terenie nie wpadł do głowy. Wiec pretensje prosze wnosic do wlascicieli a nie do psów jako takich. O sprzataniu nie bede sie wypowiadac bo to truizm, zawsze mam kilka torebek foliowych w kieszeni jak wychodze z psem na spacer i korona mi z głowy nie spadnie od schylenia sie po psia kupe. Niestety nie da sie tego powiedziec o co najmniej 3/4 wlascicieli i zarówno płec jak i wiek nie graja tu roli. Jasnie panstwo które ma wszystko centralnie gdzies!!! Wiele razy zwracalem takim uwage i zawsze bylo jakies wzruszenie rak ew. tłumaczenie ze to mały piesek i nawet nie ma jak tej kupy sprzatnąc - to juz w ogole kretynizm bo kazda mozna sprzatnac . Jak mi sie zesra na trawniku 100 yorków to efekt jest gorszy niz po 1 bernardynie!!! Pole minowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_do_komentarzy Re: Wybiegi dla psów w Warszawie 03.07.13, 13:56 Można uwiązać i zamocować do palika, wówczas pies będzie biegał po okręgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Wybiegi dla psów w Warszawie IP: *.centertel.pl 03.07.13, 15:48 To akurat juz jest zakazane ustawowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q22 Dzieci = psy. IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.13, 13:07 dzieci = psy. I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: add Yorki i inne pudle zagryzające sarny IP: 93.154.133.* 03.07.13, 13:37 "Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 saren" I już oczami wyobraźni wiedzę tego yorka czy jamnika zagryzającego niewinne sarny w warszawskich lasach. Bo właściciel spuścił ze smyczy ;) A jakby nie patrzeć, zdecydowana większość psów w mieście nie wyrasta poza kolano... Wracając do tematu - jeżeli pies jest zainteresowany każdym mijanym przechodniem, to trzeba trzymać go na smyczy. Jeżeli pies ma gdzieś czy jacyś ludzie chodzą po lesie, to wtedy można zwierzaka spuścić. Zdaję sobie sprawę, że nawet york może w przypływie impulsu odgryźć rękę, ale nie panikujmy. Mój mieszaniec jamnika ma czasami dziwne odpały, że pobiegnie za jakimś psem, dlatego staram się trzymać go na smyczy. Ale pies który grzecznie idzie, nikogo nie zaczepia i jest zainteresowany swoim panem, to może śmiało bez tej smyczy iść. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.95 Duża przesada z tymi psami i szum medialny 03.07.13, 13:55 Dużo hałasu o nic. Miałem przyjemność być kilkakrotnie w parku miejskim w Paryżu. Prawie centrum miasta, wieża Eiffla w zasięgu spaceru. Psy puszczane są wolno. Na ścieżkach mnóstwo pieszych dorosłych i dzieci, wielu rowerzystów i dziesiątki psów. Wszyscy do wszystkich są nastawieni pozytywnie. W tym parku było też mnóstwo dzikich królików. Psy zajmowały się naturalna selekcją tzn. jak jakiś królik nie skrył się w norce zbyt szybko przepłacał to życiem. Króliki znały jednak zasady i nie pozwalały psom na zbyt wiele. Na terenie całego parku super atmosfera. Obcy sobie ludzie pozdrawiają się i wymieniają poglądy. Byłem tak zszokowany, że narobiłem mnóstwo zdjęć, zainteresowanym mogę przesłać. Nie oznacza to, że popieram polowania na sarny przez psie watachy. Rozróżniam jednak wyjście z psem do parku, czy do lasu na spacer od kłusownictwa. Rozumiem, że kogoś może zaniepokoić pies chodzący luzem, ale bardziej obawiam się grup wyrostków chodzących luzem. Przewracających kosze na śmieci, demolujących przystanki itp. Pomijam tu temat psów ras groźnych. Każdy właściciel odpowiada za swojego psa i ma nad nim panować. Niestety nad wyrostkami nie panuje chyba nikt, ani ich rodzice, ani straż lub policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łolabóg Re: Duża przesada z tymi psami i szum medialny IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.07.13, 15:23 a ten paryż to w jakim mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa.vaughan Albo miasto albo Lasy Państwowe? 03.07.13, 15:50 Należą od lat do pociotów z PSL to i sarenki na Gwiazdkę się dostrzeliło nielegalnie a teraz na psy zwalają. Redaktorku z GW !!! Żeby pies dogonił sarnę to musi to być pies myśliwski !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Albo miasto albo Lasy Państwowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 11:54 Niekoniecznie, z psami do lasów chodzi się też w zimę kiedy leży śnieg, sarna po śniegu nie jest w stanie tak szybko uciec jak wtedy gdy śniegu nie ma. Poza tym do rezerwatu nie wolno wprowadzać psów nawet na smyczy, a powodów ku temu jest więcej niż tylko zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Duża przesada z tymi psami i szum medialny 03.07.13, 15:47 a te psy to jakich ras były? Chichuachua i buldożki francuskie? Dla mnie dyskusja bez sensu uwagi na jej główne hasło: "pies do lasu ma iść na smyczy". No i dziwią się ludzie, że ich psiarze wyśmiewają, czy posądzają ze z księżyca spadli. No ludzie, po to pies idzie do lasu aby się wybiegał, jak ma się wybiegać na smyczy? Hasło powinno brzmieć: "pies do lasu ma iść w kagańcu". Miałam kiedyś owczarka niemieckiego. Potężne bydle, nawet jak na swoją rasę spore, w czarnym umaszczeniu wzbudzał postrach. Do lasu szedł na smyczy i w kagańcu, w lesie był już spuszczany, nadal jednak był w kagańcu. Uwielbiał ganiać sarny czy lisy, ale co mógł biedaczyna zrobić w kagańcu? ;) Gdy widziałam, że ktoś się zbliża to rzucałam psiakowi jakiegoś kija do aportu i na przechodniów w ogóle nie zwracał uwagi. Trzeba po prostu wziąć odpowiedzialność za swoje zwierzę i zająć się nim to wszyscy będą zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaskus Re: Duża przesada z tymi psami i szum medialny IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.13, 23:08 W kagańcu ale wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryka Re: Duża przesada z tymi psami i szum medialny IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.07.13, 20:55 I co ? W Paryzu tez zyja w laskach sarny, dziki i losie rozumiem, ze rodza sie im mlode - a francuskie psy zachowuja sie kulturalnie i ich nie zagryzaja ? Nie ? Wobec tego nie rozumiem, po co sie odzywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Duża przesada z tymi psami i szum medialny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 09:25 Nie porównuj parku miejskiego do rezerwatu przyrody, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelski Kiedy wilki zagryzają owce to nie ma problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.13, 15:30 Jak wilki zagryzają owce to nie ma problemu. I jeszcze pajace typu Pieróżek - Nowacka protestują, że na Słowacji nie ma ochrony tego szkodnika. Niech się kocha z wilkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Spuszczają psy ze smyczy w lesie. Zagryzły 70 s... IP: *.warszawa.mm.pl 03.07.13, 15:34 No tak mowa tu o psie, który wyskoczył zza krzaka i wystraszył dzieci - straszne doprawdy. To przecież tragiczne, że pies wyskakuje zza roślinności- można z całą pewnością takie zachowanie poczytywać za atak z jego strony! I to jeszcze "na nas", czyli najprawdopodobniej na głowę autora wypowiedzi/opcjonalnie jego dzieci!). Pies, który szczeka i biegnie za rowerem, też na pewno pała chęcią mordu wszystkiego co napotka na swej drodze. To, że psy zagryzają zwierzęta to fakt i niestety nie powinno się spuszczać swojego pupila jeśli się nad nim nie panuje. Smutne jest natomiast to, że ludzie są pieniaczami i robią awanturę dla zasady i z niczego, a przecież można współżyć bez pieniactwa i czepialstwa. Odpowiedz Link Zgłoś