Dodaj do ulubionych

Karta Warszawiaka - odebrałem

15.12.13, 18:44
Złożyłem wnioski przez internet i odebraliśmy dziś hologramy na stacji metra Młociny.
Tym, którzy chcą też to zrobić radzę się zająć tematem.
Dziś staliśmy w kolejce ok. 20 minut, ale ludzi jest coraz więcej.
Nawet osoby z obsługi mówią, że kolejki są coraz większe.
Obsługa jest bardzo sprawna, ale im bliżej końca roku tym będzie gorzej jak sądzę.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 15.12.13, 18:53
      Niech się wypchają, nie będę stać w ogonku. Korzyści z tego nie są aż tak wielkie, żebym sobie zawracała głowę.
      • fruqo3 Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 15.12.13, 19:01
        Spoko, przecież nikt cię nie zmusza.
        U mnie w domu są 2 cały czas aktywne karty miejskie i jedna moja używana incydentalnie.
        W skali roku to ok. 200zł mniej wydane na bilety niż bez hologramów.
        Zarabiamy dobrze, ale jednak wolę te 200 zeta mieć w kieszeni niż ich nie mieć.
        Ale ja taki zwykły prostak jestem, który staje w ogonku.
        Nie to co arystokracja.
        Żałosna jesteś...
        • dwa-filary Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 15.12.13, 19:10
          Wczoraj odebrałam, to nie tylko cena biletów, ale też zniżka 10% do kina, teatru i wszystkie imprezy kulturalne, tudzież basen itp. Widocznie też do chrabiow nie należę :D, bo stałam 15 min.
          • dwa-filary Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 15.12.13, 19:11
            hrabia, oczywiście mialo być :)
    • 1zorro-bis Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 15.12.13, 19:18
      a papiera aryjskie tez masz? No bo jak karta Warszawiaka to trzeba i aryjskosc pewnie udowodnic.....:D:D:D
      fruqo3 napisał:

> Złożyłem wnioski przez internet i odebraliśmy dziś hologramy na stacji metra Mł
      > ociny.
      > Tym, którzy chcą też to zrobić radzę się zająć tematem.
      > Dziś staliśmy w kolejce ok. 20 minut, ale ludzi jest coraz więcej.
      > Nawet osoby z obsługi mówią, że kolejki są coraz większe.
      > Obsługa jest bardzo sprawna, ale im bliżej końca roku tym będzie gorzej jak sąd
      > zę.
      • fruqo3 Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 15.12.13, 19:24
        Tak się składa, że zarówno ja jak i żona korzenie mamy warszawskie.
        Ale w tym akurat wypadku to żadnego znaczenia nie miało.
        Wystarczy, że PIT-a na Skalbmierskiej rozliczamy.
        A założenie wątku nie miało służyć wsadzeniu kija w mrowisko - to była jedynie życzliwa rada dla tych, którzy zamierzają to również załatwić.
        Wiem, w twoim otoczeniu bezinteresowna życzliwość to rzecz nieznana.
        • 1zorro-bis Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 16.12.13, 07:56
          wiem! Tylko....ta sama nazwa "Karta Warszawiaka"! Juz sama w sobie powoduje niezbyt ladne skojazenie. Bylo kiedys ....."Nur für Deutsche" a teraz tylko dla......Warszawiakow?:D
          fruqo3 napisał:

> Tak się składa, że zarówno ja jak i żona korzenie mamy warszawskie.
          > Ale w tym akurat wypadku to żadnego znaczenia nie miało.
          > Wystarczy, że PIT-a na Skalbmierskiej rozliczamy.
          > A założenie wątku nie miało służyć wsadzeniu kija w mrowisko - to była jedynie
          > życzliwa rada dla tych, którzy zamierzają to również załatwić.
          > Wiem, w twoim otoczeniu bezinteresowna życzliwość to rzecz nieznana.
          • horpyna4 Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 16.12.13, 08:26
            Wiesz, że ja też mam podobnie negatywne skojarzenie? Właśnie przez tę nazwę, bo sama idea ulg dla płacących tu podatki jest może i słuszna. Ale nie cierpię etykietek.

A że w moim przypadku korzyści byłyby znikome (w grudniu ładuję ostatni przed biletem seniora 90-dniowy bilet ulgowy, a i wiele innych zniżek mam jako staruszka-emerytka), to dla kilku złotych rocznie zysku nie będę sterczeć w ogonku.
            • Gość: gość Re: Karta Warszawiaka - odebrałem IP: *.ip.netia.com.pl 16.12.13, 09:40
              i ja w niedziele odebrałem po 40 minutowym staniu w kolejce - na Młocinach jest bałagan - jedna kolejka dla skladających wnioski i tych odbierajacych hologramy... Pani z jednego okienka kieruje mnie do drugiego i to taka organizacja... stoisz a oni Ci mówią ze to nie to okienko ... a te ich karteczki w okienkach okazuje się że chyba tak dla zasady wiszą i nic nie znaczą.... przy większym tłumie myśle że będzie dużo darcia, krzyku i bluzgów bo jest zła organizacja
              • Gość: filut z Pragi organizacji to nie ma co oczekiwac pod Bufetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.13, 10:21
                zwlaszcza na folwarku ktory zostal oddany absolwentom legionowskich podstawowek, najwierniejszym z najwierniejszych pierdzistolkow bufetowych.
                Ich kantorek cieszy sie zasluzona slawa w sprawach kompetencji ale jezeli chodzi o sprowadzanie tanich furek z Rajchu czy graniu w internecie.
                • fruqo3 Re: organizacji to nie ma co oczekiwac pod Bufete 16.12.13, 10:39
                  Daleki jestem od bronienia pierdzistołków z ZTM, ale obiektywnie muszę przyznać że kolejka wczoraj na Młocinach były spowodowane zachowaniem matołów w niej stojących.
                  Były otwarte dwa okienka. Jedno opisane jako odbiór hologramów dla tych, którzy złożyli wnioski przez internet (i ci klienci stali przy okienku średnio minutę) i drugie w którym przyjmowano wnioski wypisane ręcznie i weryfikowano uprawnienia.
                  Oczywiście tępakom tych kartek jest za mało i 90% blokujących kolejkę do okienka "internetowego" trzymało w rękach papierowe wnioski.
                  A urzędnicy nie mieli niestety na tyle asertywności żeby kierować ich do drugiego okienka tylko obsługiwali w obu. I niestety wszystkie osoby (w tym rownież takie jak ja, które miały tylko odebrać hologramy) stały w jednej kolejce.
                  Niestety czytanie ze zrozumieniem nie jest najmocniejszà stroną Polaków...
      • Gość: Rodowita Warszawia Re: Karta Warszawiaka - odebrałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.13, 12:37
        Załatwienie Karty Warszawiaka to KOSZMAR !!! Wszystko niezorganizowane , bałagan, niekompetencja. Urodziłam się w Warszawie, mieszkam całe życie, pracuję i rozliczam się całe moje życie w Warszawie. Po złożeniu elektronicznie wniosku przysłano mi odmowę z zaleceniem, że mam się zgłosić z PITem na ul. Żelazną 61. Zgłosiłam się a tam kolejka jedna do wszystkich okienek, a nie we wszystkich można załatwić hologram. Żeby pójść do informacji i zapytać się o coś trzeba odstać w całej kolejce. Jak już mi się udało dojść do okienka i dałam Pani wniosek złożony elektronicznie oraz odpowiedź odmowną a także pierwszą stronę PIT- Pani poinformowała mnie że po NIPie mnie znalazła ale po PESEL nie. Nie wiem czy Pani się orientuje, że rozliczając się w US podaje się albo NIP albo PESEL. Nadal nie chciała wydać hologramu tylko z całym kompletem dokumentów udała się na 10 minut do dyrekcji na górę. I po tym czasie poinformowano mnie, że otrzymam cudowny hologram.
        Żenada - zaznaczam, że takich przypadków było kilka, a Pani z ZTM poinformowała, że to wina Ministerstwa
        • fruqo3 Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 01.01.14, 13:49
          Można było ruszyć leniwą dupę wcześniej lub od razu udać się do Urzędu Dzielnicy, a załatwiłabyś sprawę w 15 minut. Wszystko w temacie.
    • Gość: Warszawiaczek Re: Karta Warszawiaka - odebrałem IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.13, 13:38
      Ja odebrałem kartę już na początku grudnia. Bez kolejek i stresu... Spodziewałem się, że im później, tym więcej będzie chętnych, bo większość - tradycyjnie - przypomni sobie o sprawie w ostatniej chwili.
      • Gość: gość Re: Karta Warszawiaka - odebrałem IP: *.nette.pl 31.12.13, 13:54
        prawie jak kenkarta Heniusia i Wacusia...
        • fruqo3 Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 01.01.14, 13:50
          Gość portalu: gość napisał(a):
          prawie jak kenkarta Heniusia i Wacusia...

Wylewaj dalej jad. I wyskakuj ze 110zł za miesięczny zamiast 98zł.
          To cię boli słoju.
          • 1-buc Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 01.01.14, 15:58
            To teraz frustraci, przygłupy i inne tałatajstwo będzie dzieliło mieszkających w Warszawie na słoiki (60%), warszawiaków i prawdziwych Warszawiaków z kartą.
            • Gość: JAJO Re: Karta Warszawiaka - odebrałem IP: *.opera-mini.net 11.01.14, 20:01
              Warszawiaki z kartą przyjeżdżojta do naszych gór. - z kartą Warszawiaka 20 % drożej.
              • 1zorro-bis Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 12.01.14, 08:29
                a nsz wegiel dla Warszawy.....50 % drozej! A co, nie mogiem?:D:D:D
              • fruqo3 Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 12.01.14, 09:38
                Gość portalu: JAJO napisał(a):
                Warszawiaki z kartą przyjeżdżojta do naszych gór. - z kartą Warszawiaka 20 % drożej.

Ty się módl o śnieg, bo od wiosny korę z drzew będziesz żarł.
                Jeszcze czerwony dywan rozwiniesz abyśmy tylko przyjechali.
    • Gość: folwark Re: Karta Warszawiaka - odebrałem IP: *.play-internet.pl 01.01.14, 23:08
      A mi od reki,po wypelnieniu wniosku,naklejono hologram na karte.
      ..naiwnie myslalam ze jako warszawianka,ktorej OD RENTY zabiera sie zaliczke na podatek -bede miec dodatkowa JAKO WARSZAWIANKA znizke na przejazdy...pudlo!!!
      Okazuje sie ze pani Gronkiewicz nie zamierza dawac znizki warszawskim rencistom i emerytom bo osoby te juz maja znizke 50%..
      ...pani Hanno...wstyd! Te 50% ulge maja wszyscy emeryci i rencisci...szkoda ze te grupe a raczej podgrupe spoleczna pominela pani i WARSZAWSKI emeryt i rencista nie skorzysta z dodatkowej ulgi na przejazdy...
      ..skutkiem tego od 1 stycznia 2014r. za bilet miesieczny zaplace o 5zl.wiecej niz w roku 2013...
      ..taaaak..Warszawa zapomniala o swych mieszkancach;tych starych i pokurczonych oraz o tych schorowanych inwalidach...
      ...niedlugo wszyscy oni zdechna z glodu i chorob i przestana szpecic piekna Warszawe reprezentowana przez pieknych mlodych wyksztalconych i pracujacych ludzi...tylko ze oni nie korzystaja raczej z komunikacji miejskiej..
      "nie ma cwaniaka nad warszawiaka" ;).......-ktorej to wytrwalosci i zdrowia zycze innym rencistom i chorym starym nikomu niepotrzebnym ludziom.
    • Gość: okoni Re: Karta Warszawiaka - odebrałem IP: 81.219.241.* 10.02.14, 16:05
      Odkurzę temat . Coś mnie podkusiło i swój wniosek o Kartę Warszawiaka wypełniłem przez internet na stronie ztm. Dostałem maila zwrotnego że wniosek dotarł i abym czekał na info kiedy mogę odebrać hologram. Problem w tym że czekam już dobry miesiąc. Czy ktoś wie jaki jest czas oczekiwania? Kurcze , chciałbym już jeździć po nowych supermega cenach za bilet ;)
      • snajper55 Re: Karta Warszawiaka - odebrałem 10.02.14, 18:46
        Gość portalu: okoni napisał(a):

> Odkurzę temat . Coś mnie podkusiło i swój wniosek o Kartę Warszawiaka wypełniłe
        > m przez internet na stronie ztm. Dostałem maila zwrotnego że wniosek dotarł i a
        > bym czekał na info kiedy mogę odebrać hologram. Problem w tym że czekam już dob
        > ry miesiąc. Czy ktoś wie jaki jest czas oczekiwania? Kurcze , chciałbym już jeź
        > dzić po nowych supermega cenach za bilet ;)

Sprawdziłem jak było w moim przypadku. Maila z potwierdzeniem złożenia wniosku dostałem 15 grudnia o 13:04, a informację o tym, że karta jest do odbioru - 16 grudnia o 17:43.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka