Dodaj do ulubionych

cena biletu na 2 strefy

29.05.14, 17:31
i co ja mam zrobic?musze dojechac jakos do pracy,zarabiam marne 1300zl a bilet na 2 strefy kosztuje 210zl.Naprawde mnie nie stac ,karta warszawiaka tez mi sie nie nalezy a nie chce oszukiwac.Na auto nie stac mnie tym bardziej.Mialam juz kilka propozycji aby doladowac karte na lewo za 50 zl.Nie skozystalam bo to oszustwo.Tylko isc i sobie strzelic w glowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: antykicha Re: cena biletu na 2 strefy IP: *.grodzisk.rgnet.org 30.05.14, 06:55
      Może zamiast pchać się do pracy w Warszawie znajdź jakąś pracę u siebie. I bliżej będzie, i bez nerwów w zatłoczonym zbiorkomie i bez tak wysokich kosztów. Ja tam znalazłem pracę w Grodzisku Maz. (mieszkam w Warszawie) i pracuję tu już 13 lat. I jestem bardzo zadowolony. M.in. jadę do pracy i z pracy w przeciwnym kierunku niż większość. :-)
      • Gość: anusia331 Re: cena biletu na 2 strefy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.14, 16:28
        hehe myslisz ze jakby to bylo takie proste to bym nie znalazla?jak myslisz dlaczego pracuje w Wawie i dojezdzam?bo nie ma pracy u mnie w gminie i masa ludzi dojezdza do pracy.
        Do Wawy sie nie pchalam,wiecej realizmu w dzisiejszych czasach.
    • horpyna4 Re: cena biletu na 2 strefy 31.05.14, 20:56
      Ładuj kartę na 90 dni, a nie na 30. Oszczędzisz ok. 30 zł na miesiąc.
    • Gość: Paweł Re: cena biletu na 2 strefy IP: 72.52.128.* 02.06.14, 19:41
      Z tego co piszą na wawkomie i w innych miejscach w necie to jak masz lewy kontrakt to on jest do wykrycia tylko jeśli kanar nabije twój bilet, wtedy będzie pykało że bilet ważny i dopiero jak zgrają terminal w bazie ZTM w nocy to dopiero sie okazuje, że karta idzie na czarną listę i lepiej nie mieć tego samego kontraktu przy następnej kontroli, bo czarna lista jest wgrana do czytników kanarów.
      Czyli - osoba mająca lewy bilet po kontroli nie powinna sugerować się, że następnego dnia na bramkach do metra wpuszcza tylko załadować jeszcze raz nowy kontrakt.
      Co do samej II strefy to skomentuję to tak - zasadniczo ogrom ludzi jeździ na gapę i nikomu nic nie jest, aż dziw bierze, że ktoś się przejmuje cenami za II strefę skoro większość jedzie za free. Ludzie się znają na II strefie, codziennie jeżdżą tymi samymi kursami, generalnie trzeba mieć mega niefart by trafić na kontrolę. Patrz co się dzieje na liniach radzymińskich, że już o takim np. 742 nie wspomnę. Generalnie II strefa jedzie za darmo dlatego oficjalnie jest taka droga bo tylko leming buli:)))
      Zasadniczo tylko na liniach do Piaseczna do Energetycznej trzeba mieć się na baczności.
      Ostatnio coś tam gmyrają w SKM, bo jak były kontrole tylko kanarów to tłum gapowiczów czekał na SKM przepuszczając KM i było free, teraz kierownik pociągu ma sprawdzać ale jakoś się nie rwą do tego:))))
      Szkoda, że Żoliborz nie leży na takim zadupiu bo byśmy chętnie się odwieczyli bufetowi i rucie za zniszczenie komunikacji. Złamanego grosza dziadom, pamiętajcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka