Dodaj do ulubionych

szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Progres

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 11:14
Witam serdecznie, proszę o radę.
Mieszkam w małej miejscowości gdzie do "wyboru" mam jedynie technika administracji. Nie wiem czy jest to przyszłościowy kierunek, tym bardziej, że skoro to jedyny kierunek tutaj i wszyscy na to idą a później dołączają do bezrobotnych (31% w moim mieście) to nie wiem czy to ma jakiś sens..
Zastanawiałam się czy nie wyjechać do większego miasta, oddalonego o 70km, uczyć się w weekendy, wynająć sobie pokoik i pracować w tygodniu.
Myślałam o Cosinusie i Żaku ale naczytałam się, że zamykają kierunki jak dużo osób nie chodzi, więc przejrzałam ofertę szkoły Progres. Najbardziej w oko wpadł mi kierunek : rachunkowość i technik usług kosmetycznych. Który z tych zawodów jest bardziej przyszłościowy? Po którym mogę znaleźć pracę?
Z góry dziękuje za Wasze opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Inki Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: 81.219.189.* 19.07.12, 22:04
      Sytuacja nie jest łatwa, ale moim zdaniem w życiu trzeba ryzykować. Ja tam zrobiłam. Mieszkałam na wsi, rodziców nie było stać na studia dla mnie. Ale postanowiłam się wyrwać. Oszczędzałam ile tylko mogłam, zrobiło się tego trochę i po maturze wyjechałam do Warszawy. Wynajęłam sobie pokój, znalazłam pracę jako kelnerka w restauracji. Z pensji starczało żeby zapłacić za pokój, mieć na życie i zrobić kurs. Chodziłam do Progresu na public relations bo interesowałam się od zawsze marketingiem. Odkładałam coraz więcej kasy ( szkoła była naprawdę nie droga) i na studia poszłam. Dzisiaj jestem już na III roku i w czerwcu mam zamiar bronić licencjat! Uwierz w siebie po prostu!
      • Gość: Agniecha Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: 81.219.189.* 20.07.12, 12:17
        ja w sierpniu idę się zapisać do Progresu, koleżanka z liceum mnie namówiła bo nie chce iść sama na kurs. A że nie jest drogo i mam w miarę blisko to stwierdziłam, że czemu nie - zawsze może się to przydać. Szukam teraz opinii o Progresie i w sumie to widzę sporo pozytywnych co bardzo i mnie pozytywnie nastraja :)
    • eq_szkola_jezykow_obcych Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro 11.08.12, 23:12
      A co Cię bardziej interesuje? oba kierunki wyglądają na przyszłościowe, ale może zanim podejmiesz decyzję, warto zastanowić się, czy chcesz wykonywać ten zawód?
    • Gość: Jemmi Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 18:37
      Orientujecie się czy w Progresie w Warszawie otworzyli kierunek BHP? Myślę nad tym albo nad administracją, ale nie jestem pewna czy oby na pewno otworzyli? Chodziłam do progresu już rok temu na kurs i teraz ponieważ jestem absolwentką mogę iść do szkoły za darmo albo za pół ceny. Więc jak najbardziej się opłaca!
      • Gość: asiajw Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.12.12, 21:35
        Wiem, że kiedyś w Progresie BHP było za darmo a jak jest teraz / ewentualnie będzie od grudnia? Chcę się zapisać od września właśnie na BHP, sporo znajomych z mojej pracy ten kierunek skończyło i każdy wypowiadał się w superlatywach o tym progresie. Dzieki za informacje.
      • Gość: Jemmi Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.01.13, 13:15
        Chodzę do tego Progresu w Warszawie na BHP. Muszę przyznać, że miałam trochę obaw, bo różne słyszałam opinie od ludzi ogólnie dotyczące szkół policealnych. Ale tu jest naprawdę dobrze. Nauczyciele się starają przekazać jak najwięcej wiedzy, ja z samych zajęć już naprawdę sporo pamiętam.Także fajna sprawa, pozytywnie mnie to wszystko zaskoczyło.
        • Gość: wild thing Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.01.13, 13:26
          Chodziłam na masaż do Progresu, jakby ktoś miał jakieś pytania to chętnie odpowiem. Ogólnie często ludzie myślą, że po szkole policealnej nie ma się czego spodziewać... bzdura! Bardzo wysoki poziom i nauczycielom naprawdę bardzo zależy na tym żeby jak najwięcej wiedzy studentom przekazać.
          • Gość: richeza Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 16:31
            Hej,
            mam pytanie do wild thing. Jestem drobnej budowy - niska i szczupla. Z sila u mnie tak sobie. Myslalam o nauce masazu ale mysle sobie ze to zajecie wymaga sporo sily fizycznej. Jak sadzisz?
            Czy rzeczywiscie male i drobne nie bardzo sie sprawdzaja w tej pracy?
        • Gość: Dag-mara Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 15:39
          Ja z Progresu mam miłe wspomnienia. Chodziłam na "Kadry i płace". Ogólnie jeżeli chodzi o szkoły policealne to uważam, że ludzie często źle je oceniają. Tam naprawdę można się nauczyć fajnych rzeczy, rozwinąć skrzydła w wielu dziedzinach i nie płacić za tą naukę jakoś bardzo dużo. Nie ma co negować, nie ma co krytykować. Przecież warto inwestować w siebie!
    • Gość: Broszewski Bartek Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 19:17
      Chodziłem do policealnej szkoły do progresu na informatykę. Ogólnie wybór mają naprawdę duży. Nie wiem jak jest na innych, ale na moich zajęciach nauczyciele naprawdę starali się w sumienny sposób przekazać studentom wiedzę. Chodziłem do różnych szkół i o innych naprawdę nie mam tak dobrego zdania.
    • 2011artur Technik rachunkowości, Technik handlowiec 05.09.12, 10:33
      Zachęcam do nauki w szkołach publicznych prowadzonych przez M.St.Warszawa.

Nauka w tych szkołach jest bezpłatna.

Technik rachunkowości: www.cku1.edu.pl , www.ogrodowa.edu.pl

Technik organizacji reklamy (w ramach Kwalifikacyjnych Kursów Zawodowych): www.cku1.edu.pl

Technik informatyk: www.cku1.edu.pl

Technik handlowiec (w ramach Kwalifikacyjnych Kursów Zawodowych): www.zs35.edupage.org

Technik bezpieczeństwa i higieny pracy: www.cku1.edu.pl

Technik administracji: www.cku1.edu.pl , www.ogrodowa.edu.pl

Opiekunka środowiskowa: www.cku1.edu.pl
      • Gość: emesz Re: Technik rachunkowości, Technik handlowiec IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.10.12, 21:25
        Ja obecnie jestem w policealnej szkole w Progresie na Techniku Rachunkowości. Póki co jeszcze niewiele mogę na ten temat powiedzieć, ale faktycznie jest tak, że atmosfera super bo super ludzie tam chodzą. Nauczyciele póki co dają się poznać z tej dobrej strony, zobaczymy jak będzie później.
        • Gość: Ludzia Re: Technik rachunkowości, Technik handlowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 23:12
          Witam

Pytam trochę późno, ale dopiero co wróciłam zza granicy. Chciałabym się zapisać do szkoły policealnej na rachunkowość. Czy w Progresie jest jeszcze taka możliwość? Mieszkałam w Anglii prawie 4 lata, stwierdziłam, że najwyższa pora wracać. Myślę że za rok pójdę na studia, chciałabym otworzyć tutaj jakiś swój mały biznes. Z góry dzięki za pomoc.
      • Gość: Sundari Re: Technik rachunkowości, Technik handlowiec IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.13, 17:54
        Hej, jesteś przekonany, że jest darmowa? Na stronie jest podany numer konta. Czy chodzi tu tylko o opłaty tzw. "urzędowe"? Jutro idę się dopytać. Mam wyższe wykształcenie, ale chcę dopełnić je wykształceniem technika rachunkowości. Myślę, że to naprawdę fajna sprawa:)
    • Gość: minaj Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.11.12, 16:29
      Ja jestem w Progresie na BHP. Tytuł technika uzyskam po ukończeniu szkoły i podejrzewam, że łatwiej mi będzie znaleźć pracę niż teraz, z tytułem magistra. Niestety, nawet po studiach nie jest łatwo o dobry zawód z dobrą pensją, dlatego ja uczę się dalej.
      • Gość: santiego Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.13, 18:09
        Myślę o BHP, tytuł technika czasami może więcej dać niż tytuł Magistra, taka jest teraz prawda. Myślę o tym kierunku bo wiele dobrego na jego temat słyszałem, ludzie z tym wykształceniem są ponoć teraz bardzo pożądani przez pracodawców. Można zrobić, zwłaszcza, że nie drogo.
    • Gość: Żanka Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: 81.219.189.* 19.01.13, 22:13
      Jestem po rachunkowości w Progresie, a chcę iść jeszcze od września na informatykę. Jako absolwentka mam spore zniżki więc nawet się nie zastanawiam. Cena super, poziom naprawdę wysoki wbrew temu co niektórzy myślą o szkołach policealnych... Skończyłam studia na wydziale matematyki, w czerwcu skończyłam w Progresie wcześniej wspomnianą rachunkowość. W połowie lipca miałam już naprawdę fajną pracę w której po pół roku udało mi się awansować. Dalej chce mi się inwestować w siebie, wierzę, że naprawdę się to opłaca.
    • Gość: deeyd Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.01.13, 23:23
      Chciałam się we wrześniu zapisać i zaspałam... fatalnie :( niestety dla mnie po prostu odkładałam to w nieskończoność. W tym roku już nie chcę się spóźnić i obiecałam sobie, że już w czerwcu się zapiszę. Na masaż, w Progresie chyba. Bo nie wiem czy w jakiś innych szkołach policealnych jeszcze coś takiego znajdę.
    • Gość: Szerka Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.02.13, 15:17
      Od września idę do Progresu na rachunkowość, skończyłam rok temu BHP właśnie w tej szkole. Byłam zadowolona i z tego względu z wielką chęcią tam wracam. Tym bardziej, że dla absolwentów są specjalne promocje, może będę miała naukę kompletnie za darmo.
    • 2011artur Nabór na semestr wiosenny 2013 15.02.13, 10:44
      www.cku1.edu.pl/images/wstep.jpg
      NABÓR NA SEMESTR WIOSENNY 2013 (początek zajęć: luty)

Zapraszamy do:
      1) LIII Liceum Ogólnokształcącego dla Dorosłych - do nowo tworzonych semestrów lub na kontynuację kształcenia w semestrach wyższych, w trybie stacjonarnym lub zaocznym.

2) I Liceum Uzupełniającego dla Dorosłych - zapisy tylko na 4 semestr.

3) Szkoły Policealnej nr 3 dla Dorosłych - zapisy na semestr 2 lub 4 - technik administracji, na semestr 2 - technik informatyk

Zapisy i informacje w sekretariacie szkoły: www.cku1.edu.pl/index.php?id=261&
    • Gość: Sys Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 23:12
      Skończyłem w Progresie administrację, od września wybieram się jeszcze na rachunkowość, ewentualnie kadry i płace jeżeli któryś z tych kierunków się utworzy. Bardzo bym chciał bo wcześniejszą naukę wspominam naprawdę miło, poznałem świetnych ludzi, nauczyciele byli naprawdę w porządku. Warto wracać do miejsc z którymi ma się dobre wspomnienia.
    • Gość: Odzia Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 23:19
      Muszę się zebrać i wreszcie zapisać. Chyba pójdę na kadry i płace chociaż jeszcze się zastanawiam, bo rachunkowość też może być fajna. Coś w tym kierunku na pewno, ale już tak się zapisuję i później się budzę z "ręką w nocniku" bo jest za późno. W tym roku zdążę już na pewno!
    • Gość: fafarafa Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 12:12
      Hej. Chodziłam do Progresu dosyć dawno, na rachunkowość. Teraz jeżeli utworzyliby kierunek to z wielką chęcią poszłabym na kadry i płace. Ze słyszenia wiem, że dla absolwentów były różne promocje. Nie wiecie czy nadal obowiązują i biorą pod uwagę też osoby, które już jakiś czas temu progres skończyły?
      • Gość: Zerra Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.13, 17:07
        Chciałabym iść do Progresu na wizaż i stylizację, albo coś związanego z kosmetyką, ale sam nie wiem czy otworzą? Mam zamiar pojechać w weekend się zorientować co i jak. A jakbym się zapisała, a grupa by się nie utworzyła to zwracają pieniądze? Czy jak to wygląda?
    • halmar44 Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro 12.05.13, 12:03
      Zapraszam serdecznie do Policealnego Studium Plastycznego Collage w Warszawie ul Felińskiego 15 / Żoliborz/ Bardzo dobry dojazd metrem. Zapraszam na stronę internetową www.collage.edu.pl lub na facebook/ policealne studium plastyczne collage Atrakcyjne kierunki , niska cena, możliwość studiowania zaocznie Gość portalu: Oluska napisał(a):

> Witam serdecznie, proszę o radę.
      > Mieszkam w małej miejscowości gdzie do "wyboru" mam jedynie technika administra
      > cji. Nie wiem czy jest to przyszłościowy kierunek, tym bardziej, że skoro to je
      > dyny kierunek tutaj i wszyscy na to idą a później dołączają do bezrobotnych (31
      > % w moim mieście) to nie wiem czy to ma jakiś sens..
      > Zastanawiałam się czy nie wyjechać do większego miasta, oddalonego o 70km, uczy
      > ć się w weekendy, wynająć sobie pokoik i pracować w tygodniu.
      > Myślałam o Cosinusie i Żaku ale naczytałam się, że zamykają kierunki jak dużo o
      > sób nie chodzi, więc przejrzałam ofertę szkoły Progres. Najbardziej w oko wpadł
      > mi kierunek : rachunkowość i technik usług kosmetycznych. Który z tych zawodów
      > jest bardziej przyszłościowy? Po którym mogę znaleźć pracę?
      > Z góry dziękuje za Wasze opinie
    • halmar44 Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro 16.05.13, 15:15
      Witam,
      a może masz zdolności plastyczne i chciałabyś, rozwijajac swój talent, zostać po 2 latach projektantem wnętrz lub grafikiem komputerowym, a może specjalistą od reklamy wizualnej?
      wejdź na naszą stronę www.collage.pl lub na facebook/ policealne studium plastyczne collage i oceń. Mierz siły na zamiary. To bardzo dobra szkoła z uprawnieniami szkoły publicznej / dyplomy państwowe/, miesci się w Warszawie na Żoliborzu, świetny dojazd metrem i nie tylko. Pozdrawiam.

> Witam serdecznie, proszę o radę.
      > Mieszkam w małej miejscowości gdzie do "wyboru" mam jedynie technika administra
      > cji. Nie wiem czy jest to przyszłościowy kierunek, tym bardziej, że skoro to je
      > dyny kierunek tutaj i wszyscy na to idą a później dołączają do bezrobotnych (31
      > % w moim mieście) to nie wiem czy to ma jakiś sens..
      > Zastanawiałam się czy nie wyjechać do większego miasta, oddalonego o 70km, uczy
      > ć się w weekendy, wynająć sobie pokoik i pracować w tygodniu.
      > Myślałam o Cosinusie i Żaku ale naczytałam się, że zamykają kierunki jak dużo o
      > sób nie chodzi, więc przejrzałam ofertę szkoły Progres. Najbardziej w oko wpadł
      > mi kierunek : rachunkowość i technik usług kosmetycznych. Który z tych zawodów
      > jest bardziej przyszłościowy? Po którym mogę znaleźć pracę?
      > Z góry dziękuje za Wasze opinie
    • Gość: do.mini.ka Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 12:28
      Skończyłam w tym roku w Poznaniu roczną szkołę o kierunku "projektowanie ubioru". Umiem szyć, znam się trochę na modzie, ale jednak chciałam jeszcze podnieść kwalifikacje bo planuję otwarcie własnej firmy. Chcę szyć fajne ubrania, to jest moja pasja, coś w czym najlepiej się odnajduję. Warto spełniać swoje marzenia i dążyć do celu.
    • Gość: qneta Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: 213.25.36.* 02.07.13, 10:47
      ja mam kilka znajomych co pokończyli projektowanie ubioru m.in ASP w Łodzi, bo zajmuję się stylizacją więc wiele takich osób się w moim życiu przewija. ogólnie wszyscy ledwo wiążą koniec z końcem, jeśli modę traktują jako główne źródło dochodu. w dzisiejszych czasach firmy oferują minimalne wynagrodzenie nawet dla głównego projektanta, czasem nawet tylko na pół etatu, więc będziesz musiała przeżyć za 800zł. nie wiem wybór należy do ciebie ale ja odradzałabym wiązanie się z takim zawodem, który nie ma przyszłości.

pozdrawiam
    • Gość: Tammi Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.07.13, 18:16
      Ja bym chciała iść na architekturę wnętrz. Nie wie ktoś przypadkiem czy ten kierunek jest dostępny w Progresie w Warszawie? Może ktoś się już zapisywał na ten lub na jakiś inny? Z góry dzięki za pomoc, mieszkam na Ursusie więc trochę daleko od centrum, nie bardzo mam czas jechać zapytać, a kiedy kończę pracę jest już zbyt późno na telefonowanie.
    • Gość: adam m Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.09.13, 12:03
      Ponoć w Progresie jest darmowe liceum dla dorosłych? Czy ktoś może się tam uczył? Nauka odbywa się w weekendy? Zależy mi na czasie, muszę się jak najszybciej gdzieś zapisać...
      • 2011artur Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro 08.09.13, 08:22
        Gość portalu: adam m napisał(a):
        > Ponoć w Progresie jest darmowe liceum dla dorosłych? Czy ktoś może się tam uczy
        > ł? Nauka odbywa się w weekendy? Zależy mi na czasie, muszę się jak najszybciej
        > gdzieś zapisać...

Bezpłatne licea dla dorosłych:
        1) www.cku1.edu.pl
        2) www.cku2.waw.pl
        3) www.cku3.pl
        4) www.cku.waw.pl
    • Gość: Makowski Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.09.13, 21:43
      Powiedzcie mi, czy w szkole policealnej dobrze uczą angielskiego? Zależy mi żeby się podszkolić, mam pewne braki, a angielski jest mi potrzebny w pracy. Nigdy nie miałem do czynienia ze szkołami policealnymi dlatego będę wdzięczny za pomoc.
    • Gość: Decia Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.10.13, 20:51
      Polecam w Progresie Dietetykę. Chodziłam, na zajęciach poruszaliśmy dużo tematów związanych z produktami, odpowiednim żywieniem, łączeniem posiłków itd. Bardzo przydatne lekcje, w gronie dobrych nauczycieli i sympatycznych ludzi.
      • Gość: Adamski Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.vectranet.pl 15.05.14, 17:05
        Myślę żeby od września iść na kierunek - informatyka. Skończyłem studia na kierunku politologia i mam niezłą pracę, ale jednak bardzo dużo pracuję na komputerze i pewne rzeczy związane z tą dziedziną by mi się przydały. Ile kosztuje i ile trwa nauka na tym kierunku w Progresie?
    • Gość: Derwin Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.10.13, 22:30
      Ja jestem na angielskim w Progresie. Nie wiedziałem gdzie się zapisać, dostałem przypadkiem ulotkę i się po prostu zdecydowałem. Nie żałuję, zajęcia bardzo fajne.
    • Gość: Myszasz Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.12.13, 15:01
      Mam pytanie do osób, które chodziły do Progresu na "Technika usług kosmetycznych". Przeglądałam własnie stronę szkoły i trafiłam na ten kierunek o którym od dawna myślałam. Jak wyglądają zajęcia, czy są do tego odpowiednie sale, odpowiednio przygotowani nauczyciele itd? Z góry dzięki za pomoc!
      • Gość: Ipre Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.01.14, 12:23
        W Warszawie kończyłem bhp w Progresie. Szkoła spoko, nauczyciele naprawdę z profesjonalnym podejściem i przede wszystkim starali się nas do nauki bardzo mobilizować. Wiedziałem, że uczę się dla siebie, nie dla nich. Dyplom dostałem, chciałbym jeszcze w tym roku zacząć pracę związaną właśnie z wykształceniem, to moje postanowienie noworoczne.
        • Gość: xxx Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.31.30.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.01.14, 00:44
          wiecie co, ja uczę się w Blue i tam gdzie mamy zajęcia są też zajęcia z progresu i szczerze mówiąc tam nigdy nauczycieli nie widziałem, słuchacze siedzą na korytarzu, bo czekają na nauczyciela, czyli zajęcia się nie odbywają, to trochę podejrzane. Dawajcie do mnie :) będzie raźniej ;P
      • Gość: Misza Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.dynamic.vectranet.pl 20.05.14, 12:44
        Polecam administrację. Po tym kierunku można robić dużo różnych rzeczy, prace biurowe akurat są bardzo popularne z tego co widziałam na wielu portalach z ogłoszeniami o pracy. Kierunek nie jest drogi, a później można naprawdę po nim zyskać.
    • Gość: Rudik Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.01.14, 17:26
      Interesuje mnie rachunkowość lub kadry i płace. Od września chcę się gdzieś zapisać. Nie mam za bardzo pomysłu na siebie, może taka szkoła policealna co nieco by mi w głowie rozjaśniła i może znalazłbym jakąś swoją drogę. Przydałoby się, bo póki co pracę mam tylko dorywczą i zero planów na przyszłość...
      • 2011artur Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro 17.01.14, 17:35
        Gość portalu: Rudik napisał(a):
        > Interesuje mnie rachunkowość lub kadry i płace. Od września chcę się gdzieś zap
        > isać. Nie mam za bardzo pomysłu na siebie, może taka szkoła policealna co nieco
        > by mi w głowie rozjaśniła i może znalazłbym jakąś swoją drogę. Przydałoby się,
        > bo póki co pracę mam tylko dorywczą i zero planów na przyszłość...

Technik rachunkowości to dobry pomysł :-)

Proponuję pójść do Szkoły Policealnej nr 28 dla Dorosłych: www.ogrodowa.edu.pl/pl/oferta-edukacyjna-Szkola-Policealna-Nr-28-dla-Doroslych

Szkoła istnieje od 1957 roku i zapewnia swoim słuchaczom mozliwość odbycia praktyki zawodowej w renomowanych firmach.

Szkoła liczy się na rynku pracy i po jej ukończeniu łatwiej jest znaleźć zatrudnienie.
        • Gość: Agregat Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.01.14, 23:14
          Do Progresu chodziłem na angielski. Nie jest to może uczelnia wyższa, ale serio, tym nauczycielom czasem bardziej zależy niż niejednemu profesorowi na studiach... przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem...
          • 2011artur Re: szkoła policealna, na jaki iść kierunek - Pro 20.01.14, 14:34
            Gość portalu: Agregat napisał(a):
            > Do Progresu chodziłem na angielski. Nie jest to może uczelnia wyższa, ale serio
            > , tym nauczycielom czasem bardziej zależy niż niejednemu profesorowi na studiac
            > h... przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem...
            Ja Ci w to wierzę :-)

Nauczyciele w policealnych szkołach bardziej przykładają się do nauczania niż wykładowcy na uczelniach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka