Dodaj do ulubionych

PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 15:37
Tomasz Sieradz, wiceprezydent odpowiedzialny w mieście za platne parkowanie,
popiera pomysł ZW by wprowadzić zasadę "5 minut tolerancji dla spóźnialskich
kierowców". Sami kierowcy też przyklasnęli pomysłowi - Wreszcie ktoś o nas
pomyślał - mówili

mi sie pomysł podoba, a Wam ??
Obserwuj wątek
    • Gość: adam81 Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.sggw.waw.pl 12.04.02, 15:55
      Gość portalu: martin napisał(a):

> Tomasz Sieradz, wiceprezydent odpowiedzialny w mieście za platne parkowanie,
      > popiera pomysł ZW by wprowadzić zasadę "5 minut tolerancji dla spóźnialskich
      > kierowców". Sami kierowcy też przyklasnęli pomysłowi - Wreszcie ktoś o nas
      > pomyślał - mówili
      >
      > mi sie pomysł podoba, a Wam ??

To idiotyzm. Zamiast tego proponuje inną akcję "100 zł kary dla spóźnialskich". Trzeba usuwać samochody z Centrum.
      • Gość: lutosław Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.polcard.com.pl 12.04.02, 16:15
        Gość portalu: adam81 napisał(a):

> Gość portalu: martin napisał(a):
        >
        > > Tomasz Sieradz, wiceprezydent odpowiedzialny w mieście za platne parkowan
        > ie,
        > > popiera pomysł ZW by wprowadzić zasadę "5 minut tolerancji dla spóźnialski
        > ch
        > > kierowców". Sami kierowcy też przyklasnęli pomysłowi - Wreszcie ktoś o nas
        >
        > > pomyślał - mówili
        > >
        > > mi sie pomysł podoba, a Wam ??
        >
        > To idiotyzm. Zamiast tego proponuje inną akcję "100 zł kary dla spóźnialskich".
        > Trzeba usuwać samochody z Centrum.

Student, pomysl chwile, bo to nic nie boli.
        Jak jade do Centrum, bo mam spotkanie handlowe (np. z Prezesem jakiejs duzej firmy) i mysle, ze zakonczy sie ono w ciagu godziny, a konczy sie w czasie godziny i pieciu minut, to czy uwazasz ze powinienem wyjsc ze spotkania, by dokupic dla szanownego Waparku bilet za 5 minut?
        Juz dwa razy dostalem kare, za przekroczenie czasu raz o 2 minuty, a raz o 5 minut. I nie zaplacilem i nie mam zamiaru zaplacic. Bo to jest szczyt chamstwa, ze przychodze, a pracownik Waparku w tym momencie stuka dla mnie kare i jeszcze robi to z szyderczym usmiechem. Ja spogladam na swoj zegarek, a na moim zegarku jest godzina taka na jaka mialem wykupiony bilet w parkomacie, ale na jego zegarku bylo juz 2 minuty pozniej. I przyznam szczerze, ze gdyby nie fakt, ze dzialo sie to w scislym centrum w godzinach najwiekszego szczytu, to chyba dostalby w mazak ten straznik ode mnie za swoj brak tolerancji.
        Warto zauwazyc takze, ze na biletach karnych Wapark nie raczy umiescic numeru rachunku bankowego, na ktory nalezy wplacic naleznosc. Jest tylko informacja, by w ciagu 7 czy 14 dni zglosic sie do ich placowki - i tutaj podany jest adres - bo w przeciwnym wypadku nalozona zostanie kara w wysokosci 50 PLN. Wiec ja pojechalem sobie do tej ich placowki (akurat na Asnyka bylo mi najblizej), w naiwnym przeswiadczeniu, ze jesli oplace kare w ciagu 15 minut od momentu jej wystawienia, to moze bedzie choc 5 groszy taniej. Ide wiec do pani, ktora w grzeczny sposob mnie informuje, ze i tak musze zaplacic 50 PLN.
        Wiec na nic moje wysilki i starania i pospiech, by jak najszybciej im zaplacic (w ZTM jest ponoc 20 czy 30% znizki jesli sie zaplaci w ciagu 7 dni). Ona żada ode mnie 50 PLN. Wiec odpowiedzialem pani najuprzejmiej jak potrafilem :-))), ze niech sobie w takim razie windykuja ta kwote. Za drugim razem, gdy wlepili mi mandat, juz nie bylem taki glupi i nigdzie sie nie fatygowalem. A jak mi zaloza blokade, to kupie sobie "zydowski wlos" i przepiluje im ta klodke.

Pomysl z 5-ioma minutami jak najbardziej sluszny. Dzisiaj karanie za chocby 1 minute spoznienia jest zwyklym chamstwem i przykladem, jak bezsensowne moga byc przepisy.

Pozdrawiam
        • Gość: martin Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 16:22
          Gość portalu: lutosław napisał(a):

> Gość portalu: adam81 napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: martin napisał(a):
          > >
          > > > Tomasz Sieradz, wiceprezydent odpowiedzialny w mieście za platne par
          > kowan
          > > ie,
          > > > popiera pomysł ZW by wprowadzić zasadę "5 minut tolerancji dla spóźni
          > alski
          > > ch
          > > > kierowców". Sami kierowcy też przyklasnęli pomysłowi - Wreszcie ktoś
          > o nas
          > >
          > > > pomyślał - mówili
          > > >
          > > > mi sie pomysł podoba, a Wam ??
          > >
          > > To idiotyzm. Zamiast tego proponuje inną akcję "100 zł kary dla spóźnialsk
          > ich".
          > > Trzeba usuwać samochody z Centrum.
          >
          > Student, pomysl chwile, bo to nic nie boli.
          > Jak jade do Centrum, bo mam spotkanie handlowe (np. z Prezesem jakiejs duzej fi
          > rmy) i mysle, ze zakonczy sie ono w ciagu godziny, a konczy sie w czasie godzin
          > y i pieciu minut, to czy uwazasz ze powinienem wyjsc ze spotkania, by dokupic d
          > la szanownego Waparku bilet za 5 minut?
          > Juz dwa razy dostalem kare, za przekroczenie czasu raz o 2 minuty, a raz o 5 mi
          > nut. I nie zaplacilem i nie mam zamiaru zaplacic. Bo to jest szczyt chamstwa, z
          > e przychodze, a pracownik Waparku w tym momencie stuka dla mnie kare i jeszcze
          > robi to z szyderczym usmiechem. Ja spogladam na swoj zegarek, a na moim zegarku
          > jest godzina taka na jaka mialem wykupiony bilet w parkomacie, ale na jego zeg
          > arku bylo juz 2 minuty pozniej. I przyznam szczerze, ze gdyby nie fakt, ze dzia
          > lo sie to w scislym centrum w godzinach najwiekszego szczytu, to chyba dostalby
          > w mazak ten straznik ode mnie za swoj brak tolerancji.
          > Warto zauwazyc takze, ze na biletach karnych Wapark nie raczy umiescic numeru r
          > achunku bankowego, na ktory nalezy wplacic naleznosc. Jest tylko informacja, by
          > w ciagu 7 czy 14 dni zglosic sie do ich placowki - i tutaj podany jest adres -
          > bo w przeciwnym wypadku nalozona zostanie kara w wysokosci 50 PLN. Wiec ja poj
          > echalem sobie do tej ich placowki (akurat na Asnyka bylo mi najblizej), w naiwn
          > ym przeswiadczeniu, ze jesli oplace kare w ciagu 15 minut od momentu jej wystaw
          > ienia, to moze bedzie choc 5 groszy taniej. Ide wiec do pani, ktora w grzeczny
          > sposob mnie informuje, ze i tak musze zaplacic 50 PLN.
          > Wiec na nic moje wysilki i starania i pospiech, by jak najszybciej im zaplacic
          > (w ZTM jest ponoc 20 czy 30% znizki jesli sie zaplaci w ciagu 7 dni). Ona żada
          > ode mnie 50 PLN. Wiec odpowiedzialem pani najuprzejmiej jak potrafilem :-))), z
          > e niech sobie w takim razie windykuja ta kwote. Za drugim razem, gdy wlepili mi
          > mandat, juz nie bylem taki glupi i nigdzie sie nie fatygowalem. A jak mi zaloz
          > a blokade, to kupie sobie "zydowski wlos" i przepiluje im ta klodke.
          >
          > Pomysl z 5-ioma minutami jak najbardziej sluszny. Dzisiaj karanie za chocby 1 m
          > inute spoznienia jest zwyklym chamstwem i przykladem, jak bezsensowne moga byc
          > przepisy.
          >
          > Pozdrawiam

zgadzam sie
        • Gość: adam81 Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.sggw.waw.pl 12.04.02, 16:23
          To Ty pomyśl - gdybyś jechał tramwajem nikt by Cię za nic nie ukarał, nie musiałbyś stać w kolejce... Następnym
          razem wsiądź do komunikacji miejskiej. Jeśli tego nie zrobisz to życzę Ci wysokiej kary za nieuregulowanie
          mandatu.
          • Gość: lutosław Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.polcard.com.pl 12.04.02, 16:32

> To Ty pomyśl - gdybyś jechał tramwajem nikt by Cię za nic nie ukarał, nie musia
            > łbyś stać w kolejce... Następnym
            > razem wsiądź do komunikacji miejskiej. Jeśli tego nie zrobisz to życzę Ci wysok
            > iej kary za nieuregulowanie
            > mandatu.

Ty chyba nie mieszkasz w Warszawie, naprawde. Mojej firmy nie stac na taka rozrzutnosc, bym musial godzine wczesniej wychodzic z pracy i bym musial tluc sie tramwajem i autobusem na wazne spotkanie biznesowe. Bo dwie godziny mojej pracy kosztuja raczej sporo (godzina w jedna strone i godzina w druga strone). Ja rozumiem, ze Ty jako student dysponujesz duza iloscia wolnego czasu. Jak trafisz do firmy, ktora dba o wlasne finanse, to zobaczysz, ze bedzie wolala bys na spotkania jezdzil samochodem, a nie tramwajem.

Zaproponuj tez Kwasniewskiemu, by sobie pojezdzil tramwajem. Pomysly masz rewelacyjne.

Po drugie natomiast: bys mogl mi proponowac wojaze autobusami i tramwajami, to spraw najpierw, by podrozowanie nimi nie odbywalo sie w smrodzie, brudzie i przy braku uprzejmosci ze strony tych panow, ktorzy kieruja tymi pojazdami. A wierz mi, ze czasami podrozuje autobusami i tramwajami i wstyd, ze stolica Polski ma taka komunikacje miejska.

Rozsadku zycze.
            • Gość: adam81 Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.sggw.waw.pl 12.04.02, 16:45
              Gość portalu: lutosław napisał(a):

> Gość portalu: adam81 napisał(a):
              >
              > > To Ty pomyśl - gdybyś jechał tramwajem nikt by Cię za nic nie ukarał, nie
              > musia
              > > łbyś stać w kolejce... Następnym
              > > razem wsiądź do komunikacji miejskiej. Jeśli tego nie zrobisz to życzę Ci
              > wysok
              > > iej kary za nieuregulowanie
              > > mandatu.
              >
              > Ty chyba nie mieszkasz w Warszawie, naprawde. Mojej firmy nie stac na taka rozr
              > zutnosc, bym musial godzine wczesniej wychodzic z pracy i bym musial tluc sie t
              > ramwajem i autobusem na wazne spotkanie biznesowe. Bo dwie godziny mojej pracy
              > kosztuja raczej sporo (godzina w jedna strone i godzina w druga strone).

A ile Ciebie kosztował czas spędzony na Asnyka?

> Ja rozumiem, ze Ty jako student dysponujesz duza iloscia wolnego czasu. Jak trafisz d
              > o firmy, ktora dba o wlasne finanse, to zobaczysz, ze bedzie wolala bys na spot
              > kania jezdzil samochodem, a nie tramwajem.
              >
              > Zaproponuj tez Kwasniewskiemu, by sobie pojezdzil tramwajem. Pomysly masz rewel
              > acyjne.
              >
              > Po drugie natomiast: bys mogl mi proponowac wojaze autobusami i tramwajami, to
              > spraw najpierw, by podrozowanie nimi nie odbywalo sie w smrodzie, brudzie i prz
              > y braku uprzejmosci ze strony tych panow, ktorzy kieruja tymi pojazdami. A wier
              > z mi, ze czasami podrozuje autobusami i tramwajami i wstyd, ze stolica Polski m
              > a taka komunikacje miejska.
              >
              > Rozsadku zycze.

Żądasz uprzejmości od innych, ale sam jej nie stosujesz wobec innych. Smród z rury Twojego auta
              szkodzi innym i Tobie - czy to jest uprzejmość? Nie wiem ile kosztuje godzina Twojej pracy, ale wiem, że
              jest napewno mniej warta (etycznie przynajmniej) niż moje zdrowie, które Ty mi niszczysz. Sprawa
              smrodu w autobusach nie zależy ode mnie, choć najchętniej własnoręcznie wywliłbym wszystkich tych
              cuchnących lumpów na ryj.
              To, że stolica ma taką komunikację jaką ma to wina Twoja i wszystkich wyborców (moja też), ale
              większość z nas potrafi tylko narzekać ale na wybory samorządowe idą nieliczni.
              • Gość: lutosław Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.polcard.com.pl 12.04.02, 17:13

> Gość portalu: lutosław napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: adam81 napisał(a):
                > >
                > > > To Ty pomyśl - gdybyś jechał tramwajem nikt by Cię za nic nie ukarał,
                > nie
                > > musia
                > > > łbyś stać w kolejce... Następnym
                > > > razem wsiądź do komunikacji miejskiej. Jeśli tego nie zrobisz to życz
                > ę Ci
                > > wysok
                > > > iej kary za nieuregulowanie
                > > > mandatu.
                > >
                > > Ty chyba nie mieszkasz w Warszawie, naprawde. Mojej firmy nie stac na taka
                > rozr
                > > zutnosc, bym musial godzine wczesniej wychodzic z pracy i bym musial tluc
                > sie t
                > > ramwajem i autobusem na wazne spotkanie biznesowe. Bo dwie godziny mojej p
                > racy
                > > kosztuja raczej sporo (godzina w jedna strone i godzina w druga strone).
                >
                > A ile Ciebie kosztował czas spędzony na Asnyka?

Dużo mnie kosztował, chciałem jednak zminimalizowac koszty, bo bylem naiwnie glupi i myslalem, ze mi sie to uda. Drugi raz nabrac sie nie dam.

> > Ja rozumiem, ze Ty jako student dysponujesz duza iloscia wolnego czasu. Ja
                > k trafisz d
                > > o firmy, ktora dba o wlasne finanse, to zobaczysz, ze bedzie wolala bys na
                > spot
                > > kania jezdzil samochodem, a nie tramwajem.
                > >
                > > Zaproponuj tez Kwasniewskiemu, by sobie pojezdzil tramwajem. Pomysly masz
                > rewel
                > > acyjne.
                > >
                > > Po drugie natomiast: bys mogl mi proponowac wojaze autobusami i tramwajami
                > , to
                > > spraw najpierw, by podrozowanie nimi nie odbywalo sie w smrodzie, brudzie
                > i prz
                > > y braku uprzejmosci ze strony tych panow, ktorzy kieruja tymi pojazdami. A
                > wier
                > > z mi, ze czasami podrozuje autobusami i tramwajami i wstyd, ze stolica Pol
                > ski m
                > > a taka komunikacje miejska.
                > >
                > > Rozsadku zycze.
                >
                > Żądasz uprzejmości od innych, ale sam jej nie stosujesz wobec innych. Smród z r
                > ury Twojego auta
                > szkodzi innym i Tobie - czy to jest uprzejmość? Nie wiem ile kosztuje godzina T
                > wojej pracy, ale wiem, że
                > jest napewno mniej warta (etycznie przynajmniej) niż moje zdrowie, które Ty mi
                > niszczysz. Sprawa
                > smrodu w autobusach nie zależy ode mnie, choć najchętniej własnoręcznie wywliłb
                > ym wszystkich tych
                > cuchnących lumpów na ryj.
                > To, że stolica ma taką komunikację jaką ma to wina Twoja i wszystkich wyborców
                > (moja też), ale
                > większość z nas potrafi tylko narzekać ale na wybory samorządowe idą nieliczni.

Nie pogniewaj sie, ale na dbanie o Twoje zdrowie to ja i inni placimy podatki i nie musze juz w sposob bezposredni myslec nad tym, czy Ci spaliny z mojego samochodu szkodza czy nie. Od tego jest samorzad, ktoremu place za to, by zwiekszal przepustowosc ulic, by dbal o rozwoj komunikacji miejskiej etc od tego jest Minister Ochrony Srodowiska, ktoremu place, by wynajdowal sposoby na czyste powietrze w Warszawie itd. Placac podatki mam prawo czegokolwiek wymagac. Moja firma placac mi pensje, nie placi jej za moje godzinne podrozowanie w srodkach komunikacji miejskiej. Jak bede mogl podrozowac autobusem w warunkach, ktore nie przyprawiaja mnie o mdlosci, to bede nim jezdzil z domu do pracy. Dzisiaj niestety tak sie nie stanie.
                A jesli masz takie problemy ze zdrowiem, ze smrod z mojej rury Ci przeszkadza, to przenies sie do Kampinosu lub Bialowiezy. W Warszawie nie licz na swieze powietrze.

Pozdrawiam
                • Gość: adam81 Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.sggw.waw.pl 12.04.02, 17:19
                  Może jestem idealistą, ale jeśli w miastach europejskich dąży się do zmniejszenia ruchu
                  samochodów w miastach to dlaczego tego nie zrobić w Warszawie. Wszystko przez tak durne
                  pomysły jak Twój (o zwiększaniu przepustowości ulic) i opór Tobie-podobnych ludzi.

Chcesz rozwiązań komunikacyjnych dla stolicy? wejdź na www.f.z.pl - polecam
                  • Gość: okęciak Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 15:25

> Może jestem idealistą, ale jeśli w miastach europejskich dąży się do zmniejszen
                    > ia ruchu
                    > samochodów w miastach to dlaczego tego nie zrobić w Warszawie. Wszystko przez t
                    > ak durne
                    > pomysły jak Twój (o zwiększaniu przepustowości ulic) i opór Tobie-podobnych lud
                    > zi.
                    >
                    > Chcesz rozwiązań komunikacyjnych dla stolicy? wejdź na www.f.z.pl - polecam

Mistrzu jezeli ulice beda bardziej przepustowe a swiatla zsynchronizowane nie
                    beda sie tworzyly korki i dzieki temu powietrze warszawskie bedzie troche mniej
                    zatrute.
                    A co do pomyslu 5 min jestem jak najbardziej za.Pewnego dnia
                    zaparkowalem ,wykupilem bilecik i poszedlem zalatwiac swoje sprawy.Wiedzac ze
                    czas sie konczy zebralem swoje zabawki i poszedlem do autka.Pech chcial ze na
                    bardzo duzym skrzyzowaniu trafilem na czerwone swiatlo i niestety musialem swoje
                    odczekac.W tym czasie widzialem jak do mojego pojazdu podszedl straznik teksasu i
                    zaczal wypisywac wezwanie do zaplaty.Bylo dwie minuty po terminie.Pan straznik z
                    pelnym zadowoleniem powiedzial ze czasu trzeba pilnowac.Mam pytanie a dlaczego
                    jak wykupie bilet na godzine a stoje piec minut nie zwracaja mi roznicy?
      • Gość: Mar Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: 213.25.197.* 13.04.02, 16:55

> To idiotyzm. Zamiast tego proponuje inną akcję "100 zł kary dla spóźnialskich".
        > Trzeba usuwać samochody z Centrum.

Bardzo proszę. Od co najmniej 2 lat nie kupiłem nic w żadnym sklepie w centrum
        miasta. Nie pojechałem sobie na śniadanie do kawiarni Nowy Swiat. Nie zjadłem
        obiadu w żadnym lokalu na Starym Mieście. Nie wypiłem żadnego drinka na Starym
        Mieście. Wczesniej często można mnie było spotkać we wszystkich tych miejscach. W
        każdym z nich zostawiałem po ładnych parę złotych. Nie to nie - ja nie muszę.
        Jest Galeria Mokotów, jest Promedana, Centrum Janki. Tam parkingi są bezpłatne.
        Ciekawe kto na tym lepiej wyszedł - Wapark i gmina centrum - nie sądzę. Proponuję
        podnieść jeszcze opłaty, a wtedy na pewno właściciele sklepów i lokali w centum
        się ucieszą...
    • Gość: martin Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 16:11
      co ty powiesz...
    • Gość: albert PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.siemens.pl 12.04.02, 16:38
      a to po prostu oznacza - PIERWSZE 5 MINUT ZA DARMO !
      Albo - obnizkę ceny o kilka procent (przy 15 minutach nawet o 30%)
      Albo - obnizkę dochodów Waparku (a czy przy tym zmieni sie dochód miasta ?)

A czy to nie poprostu - kiełbasa przedwyborcza ?
      • Gość: martin Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 17:19
        Gość portalu: albert napisał(a):

> a to po prostu oznacza - PIERWSZE 5 MINUT ZA DARMO !
        > Albo - obnizkę ceny o kilka procent (przy 15 minutach nawet o 30%)
        > Albo - obnizkę dochodów Waparku (a czy przy tym zmieni sie dochód miasta ?)
        >
        > A czy to nie poprostu - kiełbasa przedwyborcza ?

na ten pomysł wpadło ZW i przedstawiło go władzom i mieszkańcom
    • Gość: abc2001 Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 13.04.02, 16:04
      no dobra, a dlaczego 5 minut,
      a nie sześć albo siedem?
      Przecież wtedy spóźnisz się tylko o minutę lub dwie?
      to samo mogłoby dotyczyć pociągów, samolotów,
      dlaczego mają odjeszczać-odlatywać punktualnie,
      przecież nic by się nie stało, jakby poczekały
      na "spóźnialskich", no nie?
      • Gość: martin Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 17:50
        czepiacie sie
        • Gość: abc2001 Re: PARKOMETRY - 5 minut tolerancji dla spoźnialskich IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 13.04.02, 17:57
          Gość portalu: martin napisał(a):

> czepiacie sie

wiem :)))
    • Gość: VAN Re: do LUTKA IP: *.proxy.aol.com 13.04.02, 20:00
      Lutek, jezdzenie samochodem wcale tak duzo czasu nie oszczedza. Zrob sobie
      prosty rachunek:
      1. Strata czasu zwiazana ze staniem samochodu w "korkach".
      2 Czas potrzebny na znalezienie parkingu w Srodmiesciu.
      3. Czas dojscia z cudem znalezionego miejsca pod okreslony adres (przystanek
      komunikacji miejskiej jest zwykle duzo blizej)
      4. Koszt parkowania wliczajac mandaty i kary ( nieuniknione koszty businessu).
      5. Dodatkowy czas potrzebny na przejzenie dokumentacji zwiazanej ze spotkaniem
      (uzywajac komunikacji mozesz to zrobic w autobusie albo tramwaju).
      Pozdrowienia.
      • Gość: VAN Re: do LUTKA IP: *.proxy.aol.com 14.04.02, 21:59
        Zapomnialem dodac jedna negatywna strone komunikacji miejskiej. Nie mozna
        pochwalic sie samochodem przed potencjalnymi kontrachentami.
        pozdr
        • Gość: Jolka Re: do LUTKA IP: 195.117.230.* 07.06.02, 11:10
          Mówcie co chcecie, a akcja ŻW skutek odniosła.
          Kontrolerzy WaParku czekają 5 minut zanim wlepią
          mandat.Sama byłam świadkiem.Przyszłam do samochodu trzy
          minuty po czasie, kontroler się kręcił dookoła. I
          nic!!! Mogłam sobie spokojnie odjechać.
          • jhbsk Re: do LUTKA 07.06.02, 11:15
            Może okularów nie założył?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka